torstai 16. toukokuuta 2019

TO 16.05.2019 EurovaaliennusteeniHallitusneuvotteluissa keskustan ehdot ovat seuraavat:

Hallitusohjelman kynnyskysymyksiä Keskustalle ovat:
  1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023
  2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.
  3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.
  4. Toteutetaan perhepaketti, jonka osana perhevapaauudistus. Uudistuksen on oltava perheille parannus nykyiseen järjestelmään.
  5. Vanhustenhoidon epäkohtiin puututaan muun muassa tiukemmalla lainsäädännöllä ja riittävillä resursseilla, eikä Keskusta hyväksy valtionosuuksien leikkauksia, joilla vaarannetaan kuntien peruspalveluita kuten sivistystoimi, varhaiskasvatus ja vanhushoiva.
  6. Edellytämme korotuksia pienempiin eläkkeisiin ja parannuksia köyhimpien lapsiperheiden asemaan ja perusturvaindeksijäädytys on purettava hallituksen päätöksen mukaisesti.
  7. Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja saavutettavuus on turvattava, panostettava oppisopimuskoulutukseen ja säilytettävä alueellisesti kattava korkeakouluverkosto.
  8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.
  9. Sitoudutaan Keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.
  10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia

Näiden ehtojen toteutumista kansalaiset tarkkailevat suurella mielenkiinnolla. Jos keskusta ei pidä kiinni kynnyskysymyksistään niin siitä varmasti tullaan kuulemaan eli perästä kuuluu sanoi torventekijä. On suuri vaara, että hillotolppa kiinnostaa jokaista neuvottelijaa enemmän kuin puolueen etu äänestäjien edusta puhumattakaan. Hallituksesta ja hallitusohjelmasta eduskunta käy keskustelun ennenkuin tasavallan presidentti nimittää hallituksen. On todennäköistä, että keskustelusta tulee ennennäkemättömän kiivas. Hallitushan tulee olemaan heikko, koska sekä keskusta että vihreät ovat vaa ánkieliasemassa eli voivat määrätä hallituksen toimista. Tämä on heikon hallituksen pääministerille kiusallinen tilanne.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt.
Euroopan parlamentti

Eurovaalien tulokset 2014

Luettelo suomalaisista Euroopan parlamentin jäsenistä
Nykyinen tilanne kokoomus 3 Keskusta 3 sdp 2 kristilliset 1 ps 2 vasemmistoliitto 1 rkp 1.

Viime vaaleissa perussuomalaiset saivat 227 457 ääntä, ääniharavina olivat Jussi Halla-aho 80 772 ääntä ja Sampo Terho 33 833ääntä. Pirkko Ruohonen-Lerner sai 20 942 ääntä. Toimi Kankaanniemi sai 18 519, Juho Eerola 9237 ääntä. Mielestäni näissä vaaleissa perussuomalaisten lista on tasaisempi ja kärkisijoista tulee erittäin kova taistelu. Mielestäni perussuomalaisilla on nyt hyviä ehdokkaita paljon. Kärkiehdokkaiden tulee saada läpimennäkseen noin 50.000 -60.000 ääntä perussuomalaisten listoilla.
Ehkä kaikkein valovoimaisin ehdokas perussuomalaisista on puolueen varapuheenjohtaja
Laura Huhtasaari, eurovaaliehdokas numero 146
Kai Mykkänen vastaa Laura Huhtasaarelle: irakilaiset ovat keskeinen voimavara Suomelle (13.9.2018)
GCM sopimus Eduskunta | Huhtasaari vs Soini 29.11.2018

Olli Kotro nro 149 on mielenkiintoinen ehdokas.
Hän on tunteet EU-asiat ja käytännöt erittäin hyvin ja on kielitaitoinen henkilö. Toivon, että hän olisi yksi perussuomalaisten valituksi tuleva henkilö.
Olli Kotro, perussuomalaisten eurovaaliehdokas 2019
Eurovaaliehdokas Kotro: Vaaliteemani 2019

Matti Wiren professori 162.
Professori: Maahanmuutto ei ole ratkaisu huoltosuhdeongelmiin
Professori Viren: Miksi talouskeskustelussa aina vain se yksi vaihtoehto

Perussuomalaisten listalla on myös Pirkko Ruohonen-Lerner, joka on nykyinen europarlamentaarikko. https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eu-vaalit/ehdokas/pirkko-ruohonen-lerner
Hänen numeronsa on 157
Eduskuntavaalien perusteella vahvoilla ovat myös
Sebastian Tynkkynen 159
Teuvo Hakkarainen 144
Mauri Peltokangas 154
ja mahdollisesti myös
Arto Luukkanen 150
ja Samuli Sibakoff 158
sekä Simo Grönroos 143

Uskon, että perussuomalaisilla on mahdollisuudet jopa neljään europarlamentaarikon paikkaan. Kolme paikkaa pidän varmana.

Viime vaaleissa vihreistä eniten ääniä sai 161 263 äntä. Heidi Hautala sai 31 725 ääntä, Oras Tynkkynen 24 805 ääntä, Anni Sinnenmäki 19 847 ääntä ja Tarja Cronberg 18 868 ääntä. Vihreiden lista on nyt aika tasapainoinen, Läpimenoon vaaditaan nyt ehkä noin 40 000 ääntä.
Vihreiden eurovaaliehdokkaat
Vihreistä vahvoilla ovat Ville Niinistö, Heidi Hautala ja Hanna Halmeenpää. Ennustan vihreille kahta paikkaa.

Viime vaaleissa kokoomus sai 390 376 ääntä ja ääniharavana oli Alexander Stubb 148190 ääntä. Sirpa Pietikäinen sai 49 842 ääntä, Henna Virkkunen sai 43 829 ääntä. Petri Sarvanmaa 37 862 äntä. Eija Korhola sai 27 453 ääntä. Kokoomuksen lista on nyt mielestäni painoarvoltaan kevyempi. Siksi paikkamäärä putoaa yhdellä.
Kokoomuksen eurovaaliehdokkaat
Kokoomuksesta vahvoilla ovat Eija-Riitta Korhola, Petri Sarvanmaa ja Sirpa Pietikäinen sekä Henna Virkkunen. Ennustan kokoomukselle kahta paikkaa.

Keskusta sai viime vaaleissa 339 895 ääntä. Vaaliharavina olivat Olli Rehn 70 398 ääntä, Paavo Väyrynen 69 360 ääntä, Anneli Jäätteenmäki 59 538 ääntä, Hannu Takkula 39 809 ääntä, Elsi Katainen 19 882 ääntä. Mielestäni nyt keskustan ehdokaslista on painoarvoltaanvarsin kevyt. Lisäksi keskustan kannatus on pohjalukemissa. Tulossa on rökletappio. Kaksi paikkaa on mahdollisuuksien rajoissa.
Keskustan eurovaaliehdokkaat
Keskustan ehdokkaista vahvoilla ovat Elsi Katainen, Mauri Pekkarinen, Jouni Kemppainen ja mahdollisesti Mirja Vehkaperä. Keskustalle on odotettavissa rökäletappio näissäkin vaaleissa. Keskusta saanee vain kaksi paikkaa. Vaalit näyttää sen miten kansalaiset ovat reagoineet keskustan hallituksen menoon.

Vasemmistoliitto sai viime vaaleissa 161074 ääntä ja ääniharavina olivat Merja Kyllönen 58 611 ääntä ja Li Andersson 47 599 ääntä. Mielestäni nyt Vasemmistoliiton lista ei ole mitenkään valovoimainen ja siksi Vasemmistoliitto jää yhteen paikkaan.
Vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaat
Vasemmistoliitosta vahvin ehdokas lienee Hanna Sarkkinen. Merja Kyllönen on ääniä keräämässä. Vasemmistoliitto saa yhden paikan.

Viime vaaleissa Kristilliset saivat 90 586 ääntä. Näistä Sari Essayah sai 61 264 ääntä.
Kristillisten eurovaaliehdokkaat
Kristillisten ehdokkaista vahvin ehdokas on Sari Essayah. Uskon, että hän tulee valituksi.
Kristilliset tarvitsevat vähintään 120 000 ääntä tullakseen valituksi europarlamenttiin ja siksi Kristillisten paiikka ei ole mitenkään varma, sillä Kristilisten ehdokaslista ei ole kovin vetovoimainen.

Viime vaaleissa SDP sai 212 781 ääntä. Ääniharavina olivat Liisa Jaakonsaari 44 061 ja Miapetra Kumpula-Natri 40 734 ääntä. Nyt SDP:n ehdokaslista ei mielestäni ole kovin vetovoimainen.
SDP:n eurovaaliehdokkaat
SDP:stä vahvoilla ovat Eero Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri. SDP saanee kaksi paikkaa.

Nyt eurovaaleista tulee vilkkaamat kuin edelliset eurovaalit olivat. Ennustan, että PS saa ääniä 365 000 ääntä, kokoomus 345 000, keskusta 245 000, SDP 285 000, vihreät 260 000, kristilliset 120 000, Vasemmistoliitto 180 000 ääntä. Äänestysprosentti 42%.

Ennusteeni on
kokoomus 2, Petri Sarvanmaa ja Sirpa Pietikäinen
keskusta 1-2, Mauri Pekkarinen ja mahdollisesti Mirja Vehkaperä
sdp 2, Eero Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri
vihreät 1-2, Ville Niinistö ja mahdollisesti Heidi Hautala
ps 3, Laura Huhtasaari, kaksi muuta on vielä liian vaikeasti ennustettavia
vasemmistoliitto 1, Hanna Sarkkinen
kristilliset 0- 1 ja Sari Essayah
rkp 0.

Kalajoki

Lukijan mielipide: Näkökulma Kalajoen kaupungin kehityksestä
Erkin kommentti: Miksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajan pitää kertoa lehtien palstoilla miten kaupunginhalllituksen tulee toimia? Kaupunginhallituksessa on esittelijänä kaupunginvaltuuston alainen kaupunginjohtaja.

Alueuutiset

Tavallista järeämpi huolto sulki Kokkolan VesiVeijarin neljäksi viikoksi

Kotimaan uutiset

HS-analyysi: Keskustan vero­konkarit vastaan demari­haastajat: Hallitus­neuvottelujen vero­ryhmässä on pian edessä kova taistelu rahasta

Näin SAK:n ”verotsunami” osuisi suomalaisiin: ”Kostomentaliteetti tästä paistaa”

Jatkuuko perussuomalaisten liito eurovaaleissa? Asiantuntija arvioi, mikä ratkaisee nyt voiton

Poliitikot, lopettakaa kiertely - Suomi on sotilaallisesti liittoutunut maa, minkä Ruotsi juuri ”lipsautti” julkisuuteen


Seura tutki Sitran rahankäyttöä: kokoustarjoiluihin palaa jopa yli 500 000 euroa vuodessa

Nyt tuli järisyttävä lista kaikille suomalaisille: Kasvissyönti, pienempi asunto, kaikki vapaa-ajan matkat julkisilla – ”Suuria muutoksia kaikkiin arjen tapoihin”
Erkin kommentti: mielestäni koko Sitran voi lakkauttaa.

Ulkomaan uutiset

Tass: Venäjä otti kiinni suomalaisen kalastusaluksen Itämerellä

BREAKING! Putin Meets Pompeo And Praises Mueller Report: He Conducted An Objective Investigation!

Norja sai jälleen rauhanvälittäjän roolin: Venezuelan kriisiin etsitään sopua Oslossa, mutta mitään ei hiiskuta

Talousuutiset

Analyysi: Koneen kurssi kaikkien aikojen ennätykseen – sijoittajat uskovat, että Suomeen syntyy maailman suurin hissiyhtiö

Urheilu-uutiset

Russia vs. Italy | Highlights | 2019 IIHF Ice Hockey World Championship

Germany vs. Slovakia | Highlights | 2019 IIHF Ice Hockey World Championship

Switzerland vs. Norway | Highlights | 2019 IIHF Ice Hockey World Championship

USA vs. Great Britain | Highlights | 2019 IIHF Ice Hockey World Championship

Mielipiteet

Kommentti: EU-kärkiehdokkaista yksi nousi muiden yläpuolelle – silti ketään ei välttämättä valita komission johtoon

Matka Korean Demokraattiseen Kansantasavaltaan

Sisäinen turvallisuus alkaa toimivasta ulkorajasta

Ulosottovelkani

Yle Areena

Jakso 1: Historia: Kuvia Kiinasta

Jakso 2: Historia: Kuvia Kiinasta

Ilmajokelainen sosiaalineuvos Sipi Tilus liittyi lottiin heti kun ikä sen salli. Lotan tie vei myös rintamalle. Uusinta vuodelta 2007.(U)
Rintamalotta

Youtube

Halla-aho: Kepu on maatalouden alasajon pääarkkitehti

Jukka Davidsson | Totuudesta muutokseen | 14.5.2019

Vastaus Antti Rinteelle | Hallitustunnustelukysymykset

Kansanedustajienkin työviikosta eduskunnassa tehtävä viisipäiväinen!

Dystopia

Laura Huhtasaari Interviewer in english by David Macdougall

Kotimaan matkailu

Finland: 10 things & awesome facts about Finns

TOP 10 THINGS TO DO IN FINLAND

BEST THINGS TO DO IN HELSiNKi (Honest Guide)

Ulkomaan matkailu

Budapest in 4K

Budapest in 4K

Budapest in 4K
Musiikki

Laura Pausini - One More Time ♥

Juha Tapio - Rakastettu

Kun aika on -Seija Simola


Loppukevennykset

Jösse Järvenpää: Turhaa holhousta.wmv

Jösse: Siirtoloiset merihädässä?

Jösse: Miks kettään ei tuu Tallukkaan?

Jösse Järvenpää: Mä en tahdo puhaltaa pilliin

Kuntoilu

56 Minute SweatFest Butt and Thigh Cardio Workout - Calorie Blasting Interval Cardio for Lower Body

37 Minute Bodyweight Cardio Training + Lower Body Strength - Butt & Thigh Workout

Bodyweight Only Fat Burning HIIT Cardio Workout + Total Body Toning: Fitness Blender Blend

Liikunta ja terveys

Verenpaine 146 / 98, pulssi 58 , Paino 103.0 kg. Jumppa 0 /2760 min, kuntosali 130/ 2920 min, kävely 0/336 km , uinti 0/10700 m, pyöräily 4/479 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti