tiistai 21. toukokuuta 2019

TI 21.05.2019 Keskustan irrotauduttava hallitustunnusteluista, koska ammattiliitot ovat vääristäneet vaalitulosta 1,4 miljoonan euron tuella.


Pääministeri Juha Sipilä Kalajoella

Raju purkaus Säätytalon kulisseista – ”Emme tiedä, paljonko meillä on rahaa, kuin joululahjalistaa tekisi”

Juha Sipilä hallitusneuvotteluista: "Hurjan paljon auki olevia asioita, isoja sellaisia" – osa neuvottelijoista palaamassa Säätytaloon, Yle seuraa

Hallitusohjelman kynnyskysymyksiä Keskustalle ovat:
  1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, ettäjulkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023
  2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää.Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.
  3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.
  4. Toteutetaan perhepaketti, jonka osana perhevapaauudistus. Uudistuksen on oltava perheille parannus nykyiseen järjestelmään.
  5. Vanhustenhoidon epäkohtiin puututaan muun muassa tiukemmalla lainsäädännöllä ja riittävillä resursseilla, eikä Keskusta hyväksy valtionosuuksien leikkauksia, joilla vaarannetaan kuntien peruspalveluita kuten sivistystoimi, varhaiskasvatus ja vanhushoiva.
  6.Edellytämme korotuksia pienempiin eläkkeisiin ja parannuksia köyhimpien lapsiperheiden asemaan ja perusturvaindeksijäädytys on purettava hallituksen päätöksen mukaisesti.
  7. Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja saavutettavuus on turvattava, panostettava oppisopimuskoulutukseen ja säilytettävä alueellisesti kattava korkeakouluverkosto.
  8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.
  9. Sitoudutaan Keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.
  10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia

Rikoslaki 14 luku 4 § Vaalituloksen vääristäminen
4 § (21.4.1995/578)
Vaalituloksen vääristäminen
Joka aiheuttaakseen sen, että yleisen vaalin tai yleisen äänestyksen tulos ei ole oikea tai että sitä ei saada selville,
1) laskee väärin ääniä,
2) hävittää, turmelee, piilottaa tai lisää äänestyslippuja tai muuttaa niihin tehtyjä merkintöjä taikka
3) muulla niihin rinnastettavalla tavalla puuttuu yleisen vaalin tai yleisen äänestyksen asianmukaiseen toimittamiseen, on tuomittava vaalituloksen vääristämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.
SAK ja sen liitot masinoivat vuoden 2019 eduskuntavaaleja varten Vapaiden valtakunta -nimisen ”kansanliikkeen” Tavoitteena oli heittää Juha Sipilän (kesk) hallituksen puolueet vallasta.
Hankkeen puuhamies, Teollisuusliiton järjestämisvastaava Aslak Haarahiltunen kommentoi Vapaiden valtakunnan kampanjaaKansan Uutisille viime marraskuussa seuraavasti:
– Taustalla on halu muuttaa politiikan suuntaa. Tyytymättömyys hallituksen politiikkaan on ollut laajaa. Tulevissa vaaleissa on esillä paljon myös työelämän kysymyksiä ja niihin liittyviä vapauksia. Nuoret laittoivat kampanjan liikkeelle, mutta se ponnistaa laajemmasta kokemuksesta, että suunta mihin ollaan menossa, ei ole hyvä ja halutaan herätellä ihmiset siihen, että tulevissa vaaleissa ratkaistaan aika paljon myöskin näihin asioihin liittyviä kysymyksiä.
Kampanjan suurimmat tukijat olivat julkisten alojen JHL, palvelualojen PAM ja Teollisuusliitto. Nämä kolme SAK:n mahtiliittoa tukivat kampanjaa kukin 400 000 euron summalla.
Järjestö ei ole avannut rahoitustaan, mutta se vakuuttaa, että rahaa ei ole mennyt suoraan puolueille eikä yksittäisille ehdokkaille.
Haarahiltunen kertoi Iltalehdelle torstaina, että ay-rahat paloivat satojen tilaisuuksien järjestämiseen eri puolilla Suomea, televisio- ja radiomainontaan, kampanjan järjestelmä- ja ylläpitokuluihin.
Kampanja oli menestys.
– Äänet on tarkastuslaskettu - tulos on upea: eduskuntaanvalituista 200:sta kansanedustajista peräti 49 henkilöä on Vapaiden valtakunnan tukijoita ja jokaisesta vaalipiiristä löytyy edustajia, liikkeen Facebook-sivulla hehkutettiin 18.huhtikuuta.
Liikkeen kotisivuilla todetaan, että ”Meillä on hyvä syy uskoa, että myös työelämäasiat ovat vahvasti esillä hallitusohjelmassa - tämän kokoonpanon mukaisesti hallituspuolueiden 117:sta kansanedustajasta yhteensä 48 on sitoutunut Vapaiden valtakunnan tukijaksi.
Valituista 31 on demareita. Antti Rinne on luonnollisesti yksi heistä. Vihreitä on neljä, perussuomalaisia yksi (Laura Huhtasaari). Loput ovat vasemmistoliittolaisia.
1,4 miljoonaa euroa on valtava summa rahaa, kun puhutaan vaalivaikuttamisesta
Erkin kommentti: Ammattiliittojen 1,4 miljoonan euron tuki on vääristänyt valitulosta. Oikeuskanslerin, tasavallan presidentin ja pääministerin on toimittava niin, että kieruudella ja vääryydellä valtaanpäässeet henkilöt eivät voi muodostaa hallitusta.Ammattiliittojen valta on nyt jo liian suuri politiikkaan. Ammattiliitot on palautettava ruotuunsa. Keskustan on vetäydyttävä hallitusneuvotteluista. Hallitustunnustelijan tehtävä on annettava Antti Rinteelle. Hallituksen muodostaminen on annettava perussuomalaisten, kokoomuksen, keskustan, kristillisten ja RKP:n tehtäväksi. On lisäksi huomattava, että suomalaisella on mahdollisuus päästä Eurooppaneuvoston puheenjohtajaksi eli Euroopan presidentiksi. Mielestäni Suomen ehdokas tehtävään tulee olla Juha Sipilä. Kokoomukselle annetaan eu-komissaarin virka. Jos näin käy niin tämä on suomalaisten medioiden vihervasemmistolaisille toimittajille suuri järkytys.

Kalajoki

Merenojan yhtenäiskoulua rakennetaan
Vanhan sillänpään kerrostalo saamassa tiiliverhouksen.

Kankkulan nimi on otettu käyttöön tehostamaan sanontatapaa, jolla kuvataan hukkaan tai haaskuuseen joutumista vertaamalla sitä kaivoon putoamiseen tai pudottamiseen.
Kaivo oli ennen elintärkeä ja samalla vaarallinen paikka: mikä sinne putosi, saattoi olla iäksi menetetty. Kaivo mainitaan monissa sanonnoissa, esimerkiksi pudota kuin hohtimet kaivoon tai ei pidä heittää kirvestä kaivoon. Kun pelkkä kaivo on alkanut tuntua lattealta, on ilmaisua tehostettu alkusointuisella Kankkula-nimellä. Kankku-kantaisia nimiä on käytössä sekä talon, kylän että henkilön niminä, joten Kankkulaa on hyvin voitu kuvitella jonkun tietyn Kankkusen taloksi. Nyt on aika uudistaa sanontaa. Kalajoen Hiekkasärkät on saanut uuden matkailunähtävyyden. Se on Hilmantori. Uudeksi nykyaikaiseksi sanontatavaksi voidaan ottaa sanonta Rahat on mennyt kuin Hilmantoriin. Minä suorastaan järkytyin kun huomasin, että Hilmantori on tullut maksamaan yhteiskunnalle yli 2 miljoonaa euroa ja käykää katsomassa mitä sillä rahalla on saatu aikaan. Se on matkailunähtävyys.
Kalajoen keskustassa on myös nähtävyys. Kalajoentien suunnittelu on epäonnistunein mitä tiedän. Toteutus on tehty suunnitelman mukaan. Siksi se on nähtävyys. Tämän nähtävyyden kävi vihkimässä käyttöönsä pääministeri Juha Sipilä. Sipilä ei kuitenkaan puheessaan todennut samaa kuin aikanaan Kivioja uuden sillan vihkiäisissä. Silta oli otettu käyttöön ennen vihkimistä. Kivioja totesi, että Kalajoella on tapana käyttää ennen vihkimistä. Kalajoentiekin otettiin käyttöön ennen vihkimistä. Kalajoentien epäonnistuneen ratkaisun kruunaa tien varrelle hankitut ”penkit?” ja roskapöntöt. Kokonaisuus on mielestäni täydellinen fiasko.
Hilmantorin ja Kalajoentien suunnittelijat voitaisiin palkita erityisessä palkitsemistilaisuudessa. Heidät voitaisiin pipottaa Jussi Kurikkalan patsaan pipottamisen malliin. Myös kutojanaiset voisivat olla paikalla. Suunnittelijat voitaisiin palkita menolipulla Timbuktuun. Jotta tilaisuus olisi tarvittavan arvovaltainen niin kaupuniginjohtaja eräänlaisena asianosaisena voisi luovuttaa palkinnot.

Alueuutiset

Ylivieskan poliisiasemalla löytötavaran huutokauppa

Ajo-oikeuden poikkeusluvalla 17-vuotiaana saanut kaahasi hurjalla ylinopeudella Haapavedellä

Kotimaan uutiset

Kokoomus suosituin puolue euro­vaaleissa, vihreät ja perus­suomalaiset kamppailevat lisä­paikasta

Tuomareita haukutaan lahtariämmiksi ja he saavat postipaketeissa ulostetta ja tuhkaa – ammattiliiton mukaan häirintä rapauttaa oikeusvaltiota
Erkin kommentti: Ei ole tullut mieleenikään laittaa paskaa paketissa useammallekin käräjätuomarille,vaikka aihetakin olisi ollut. Valitettavasti Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on jo lakkautettu.

Uusi laskelma: Suomessa suunnitellaan jopa 18 miljoonaa kuutiota enemmän metsien hakkuita kuin EU sallii – Miten käy sellutehdashankkeiden?

Taas yksi omituisuus nielulaskemissa – Suomen ojittamattomia luonnontilaisia soita ei laskelmiin hyväksytä

Lukiot järjestykseen! Katso, miten yo-kirjoitukset sujuivat eri puolilla Suomea

Ulkomaan uutiset

Rouhani torjui Trumpin ehdotuksen: ”Vastarinta on ainoa vaihtoehtomme”

Talousuuutiset

Helsingin telakan kauppa sinetöity – uusi venäläisomistaja uskoo pakoteasian ratkenneen

Uusi direktiivi tulee voimaan syksyllä: Näin maksaminen verkkokaupoissa ja tunnistautuminen pankissa muuttuvat

Urheilu-uutiset

France vs. Great Britian - Game Highlights

Sweden vs. Latvia - Game Highlights

Canada vs. Denmark - Game Highlights

Austria vs. Italy - Game Highlights

Wilder vs Breazeale Full Fight Knockout Highlights 2019

Saksa yllätti Suomen! Leijonat jää MM-lohkossaan toiseksi – NHL-tähti Draisaitlin tehot liikaa

Maailmalla tapahtuu

Professori MOT:lle: Bilderberg oli luomassa euroa

Jättimäinen betonipylväs on seissyt jokivarressa kansan ihailtavana 70 vuotta – vasta nyt paljastui, että se voi kaatua ihmisten päälle

Raportti: Jopa kymmeniä­tuhansia pohjois­korealaisia naisia ja tyttöjä joutuu vuosittain seksi­orjiksi Kiinaan, lapsia pakotetaan netti­seksi­tehtaisiin

Yle Areena

Maailmanherrojen salaseura

EU:n puolustus sai puheenjohtajat kiihtymään – katso vielä jälkikäteen Ylen vaalikeskustelu ja lue analyysi verkossa
Erkin kommentti: Erittäin asiallinen keskustelu. Halla-aho oli keskustelussa älyllisesti muiden yläpuolella. Sipilä suoriutui myös varsin hyvin. Orpo onnistui myös kohtuullisesti. Antti Rinne oli tiedoiltaan vaisuin.

Bikinifitness-kilpailijat näyttävät tietä täydelliseen kehoon. Mitä sen saavuttaminen vaatii? Nana Heikkilä, 35, sairastui kisadieetin vuoksi, Pernilla Böckerman, 18, valmistautuu ensimmäiseen SM-kisaansa.
Bikinifitness - ihanaa itsekuria?

Youtube

Eurovaaliehdokas Kotro: Kansanvalta palautettava

Eurovaaliehdokas Kotro: EU:n rahankäyttö kuriin osa 2

A-talk: Maahanmuuttajien Suomi [3/4]

Mielipiteet

Holtiton talonpito

Edessä neljä vuotta kylmää kyytiä

Parlamentaarisen soten haasteet

Trumpin iso laukaus - kauppasota kiihtyy, what next?

Kotimaan matkailu

21 REASONS TO LOVE FINLAND

ICONIC FINNISH FOODS OF ALL TIME

10 SAUNA TIPS FOR BEGINNERS

Ulkomaan matkailu

Most AMAZINGLY Beautiful Places In America!

Top 10 Best Countries To Live In The World In 2019

Italien Südtirol

Musiikki

Al Bano & Romina Power - Liberta

Muska - Häämuistojen valssi

Taiska - Moi moi vain (1976)

Loppukevennykset

Päätös: vaaleanpunaisesta talosta 5 000 euron uhkasakko – nyt puhuu omistaja: ”Kukaan ei ole tullut valittamaan”

Perheenisä ällistyi: Kaksivuotiaan nimissä karhutaan pikavippivelkaa - ajalta jolloin lapsi ei ollut syntynytkään

Maailman toiseksi pisin mies vierailee Kainuussa – vierailu liittyy Cajanus-Jät­ti­läi­soop­pe­raan

Kaksi ja puoli tonnia | Pelimies | MTV3

Kuntoilu

A JAPANESE METHOD TO RELAX IN 5 MINUTES

De-Stress Your Brain in 30 Seconds (Feel Super Relaxed) - Dr Mandell, DC

Press for 60 Seconds, See What Happens to Your Body

MAIN ACCUPRESSURE POINTS FOR SELF TREATMENT ANYTIME, ANYWHERE!

10 IMPORTANT Pressure Points That Actually HEALS Your Body & Mind
Sleep Pressure Points

Push Your Nose Upward for 10 Seconds, See What Happens

4min Home LOWER ABS Workout (GET YOUR LOWER ABS TO SHOW!!)

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/97 ,62 pulssi , Paino 103.0 kg. Jumppa 30 /2860 min, kuntosali 90/ 3010 min, kävely 0/336 km , uinti 0/11200 m, pyöräily 14/607 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti