sunnuntai 19. toukokuuta 2019

SU 19.05.2019 Lakiin kirjoitettu Nebukadnessar, oikeuskanslerin mielestä Salmanassar


Kalajoella + 24 C

From: Erkki Aho
Sent: Sunday, May 19, 2019 10:24 AM
To: kirjaamo@okv.fi
Cc: sauli.niinisto@tpk.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi
Subject: Täydennys selvityspyyntööni

Oikeuskanslerille
Täydennys selvityspyyntöön vaalivaikuttamisesta
Rikoslain mukaan Rikoslaki 14 luku 4 § Vaalituloksen vääristäminen
4 § (21.4.1995/578)
Vaalituloksen vääristäminen
Joka aiheuttaakseen sen, että yleisen vaalin tai yleisen äänestyksen tulos ei ole oikea tai että sitä ei saada selville,
1) laskee väärin ääniä,
2) hävittää, turmelee, piilottaa tai lisää äänestyslippuja tai muuttaa niihin tehtyjä merkintöjä taikka
3) muulla niihin rinnastettavalla tavalla puuttuu yleisen vaalin tai yleisen äänestyksen asianmukaiseen toimittamiseen, on tuomittava vaalituloksen vääristämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.
SAK ja sen liitot masinoivat vuoden 2019 eduskuntavaaleja varten Vapaiden valtakunta -nimisen ”kansanliikkeen” Tavoitteena oli heittää Juha Sipilän (kesk) hallituksen puolueet vallasta.
Hankkeen puuhamies, Teollisuusliiton järjestämisvastaava Aslak Haarahiltunen kommentoi Vapaiden valtakunnan kampanjaa Kansan Uutisille viime marraskuussa seuraavasti:
Taustalla on halu muuttaa politiikan suuntaa. Tyytymättömyys hallituksen politiikkaan on ollut laajaa. Tulevissa vaaleissa on esillä paljon myös työelämän kysymyksiä ja niihin liittyviä vapauksia. Nuoret laittoivat kampanjan liikkeelle, mutta se ponnistaa laajemmasta kokemuksesta, että suunta mihin ollaan menossa, ei ole hyvä ja halutaan herätellä ihmiset siihen, että tulevissa vaaleissa ratkaistaan aika paljon myöskin näihin asioihin liittyviä kysymyksiä.
Kampanjan suurimmat tukijat olivat julkisten alojen JHL, palvelualojen PAM ja Teollisuusliitto. Nämä kolme SAK:n mahtiliittoa tukivat kampanjaa kukin 400 000 euron summalla.
Järjestö ei ole avannut rahoitustaan, mutta se vakuuttaa, että rahaa ei ole mennyt suoraan puolueille eikä yksittäisille ehdokkaille.
Haarahiltunen kertoi Iltalehdelle torstaina, että ay-rahat paloivat satojen tilaisuuksien järjestämiseen eri puolilla Suomea, televisio- ja radiomainontaan, kampanjan järjestelmä- ja ylläpitokuluihin.
Kampanja oli menestys.
Äänet on tarkastuslaskettu - tulos on upea: eduskuntaanvalituista 200:sta kansanedustajista peräti 49 henkilöä on Vapaiden valtakunnan tukijoita ja jokaisesta vaalipiiristä löytyy edustajia, liikkeen Facebook-sivulla hehkutettiin 18.huhtikuuta.
Liikkeen kotisivuilla todetaan, että ”Meillä on hyvä syy uskoa, että myös työelämäasiat ovat vahvasti esillä hallitusohjelmassa - tämän kokoonpanon mukaisesti hallituspuolueiden 117:sta kansanedustajasta yhteensä 48 on sitoutunut Vapaiden valtakunnan tukijaksi.
Valituista 31 on demareita. Antti Rinne on luonnollisesti yksi heistä. Vihreitä on neljä, perussuomalaisia yksi (Laura Huhtasaari). Loput ovat vasemmistoliittolaisia.
1,4 miljoonaa euroa on valtava summa rahaa, kun puhutaan vaalivaikuttamisesta
Ay-liike poltti rahaa. Nyt Rinteelle ja vasemmistoliiton Li Anderssonille on koittanut takaisinmaksun aika, ja se näkyy Säätytalon neuvottelupöydissä.
VAPPUPUHEESSAAN vuosi sitten Rinne lupasi, että Sdp aikoo nostaa pienimpiä eläkkeitä sadalla eurolla. Sanatarkasti hän sanoi näin: ”Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1 400 euron eläkkeisiin.”Se oli poikkeuksellinen vaalilupaus – jo lähtien sen hinnasta. Sdp:n mukaan uudistuksen hintalappu olisi noin 500 miljoonaa euroa. Moni muu arvioi, että se maksaisi vähintään tuplasti.Rinteen ”vappusatasesta” nousikin kauhea möly.
Antti Rinteen vappusatanen on typistymässä helatorstain viisikymppiseksi.
Katson, että Antti Rinteen ja ammattiliittojen toiminta on vääristänyt vaalitulosta. Lisäksi Antti Rinne on vaalikampanjassaan johtanut Suomen kansalaisia ja ennen kaikkea eläkeläisiä harhaan vappusatasellaan.
Erityisesti Rinne on paljosta velkaa SAK:lle. SDP:n vaalivoitto oli äärimmäisen täpärä.SDP nousi suurimmaksi puolueeksi vain 7 666 äänen ja yhden eduskuntapaikan erolla perussuomalaisiin. Olisiko voitto irronnut ilman Vapaiden valtakunnan jättimäistä tukea? Jos minulta kysytään, niin tuskinpa.
Tämä kaikki osoittaa Antti Rinteen epärehellistä toimintaa ja lisäksi jo aikaisemmassa kantelussani esittämät asiat vahvistavat tätä käsitystä.
Taloyhtiössä isännöitsijänä – omat ja firman rahat sekaisin ja vuoden tositteet kateissa
Antti Rinne oli 1980- ja 1990 -lukujen taitteessa isännöitsijänä taloyhtiössä, jossa itse asui. Taloyhtiön hallituksen mukaan Rinne vahingoitti taloyhtiön taloutta, koska hoiti taloyhtiön raha-asioita puutteellisesti, ei toimittanut tositteita vuodelta 1991 ja maksoi omat puhelinlaskunsa taloyhtiön rahoilla. (Helsingin sanomat 15.5.2014)
Suomen kuvalehden tietojen mukaan hän joutui maksamaan vuosina 1995-1996 taloyhtiölle 25000 markan eli yli 4000 euron korvaukset.
AKT:n lakimiehenä – kahteen kertaan laskutetut matkakorvaukset
Vuodesta 1987 vuoteen 1996 Antti Rinne toimi (muun muassa) AKT:n lakimiehenä. Hän joutui eroamaan tehtävästään, koska oli laskuttanut samoista matkoista kahteen kertaan. (Suomen kuvalehti).
Tällaista virhettä tuskin tapahtuu tuollaisen taustan omaavalle kaverille vahingossa.
Veikkaus vs VVO
Antti Rinne nostaa mielellään metakkaa yritysjohtajien palkoista. Esimerkiksi veikkauksen Veikkauksen toimitusjohtajan 32 000 euron kuukausipalkkaa hän ihmetteli Ylen uutisissa 30.8.2016 todeten, että “32 000 euron kuukausipalkka on tässä tilanteessa kohtuuton” Oikeassa hän tuossa asiassa onkin, mutta lausunnon (ja Rinteen itsensä) kaksinaamaisuutta kuvaa se, että samaan aikaan hän on ollut itse päättämässä VVO:n toimitusjohtajan paljon suuremmasta palkasta. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n toimitusjohtajan palkat ja palkkiotolivat 648 325,04 euroa eli noin 54 000 euroa kuukaudessa. Rinne istui VVO:n hallituksessa vuodesta 2006 vuoteen 2013.
Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että istuessaan VVO:n hallituksessa, Rinne tienasi pelkästään tästä toimesta näiden kahdeksan vuoden aikana yli 100 000 euroa. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n hallitus kokoontui 9 kertaa. Näistä kokoksista Rinne tienasi 13 400 euroa. Jos tuo summa jaetaan yhtä kokousta kohden, niin Rinne tienasi yhdestä kokouksesta 1488,88 euroa. Liekö niin, että ei se toimitusjohtajan palkkakaan silloin Rinnettä harmita, kun on itsekin hunajapurkilla.
Hallituksen jäsen Antti Rinne pyysi kahta tuntia ennen kokousta yhtiön toimitusjohtajan Jouni Palosaaren hotellihuoneeseensa. Paikalla olivat Rinteen lisäksi hallituksen puheenjohtaja Kurula ja hallituksen jäsen Markku Mäkitalo.
Rinne kertoi asian tylysti Palosaarelle: joko sanot itsesi irti, sinut irtisanotaan tai otat vastaan Levin etelärinteen projektipäällikön tehtävän.
Palosaari kysyi: ”Eikö ole muita vaihtoehtoja kuin nyt esitetyt?”. Rinteen väitetään vastanneen, että ei ole, muuten lähtee rikosilmoitus.
Hovioikeus kovensi Antti Rinteen tuomiota – joutuu korvaamaan 6 000 euron oikeudenkäyntikulut. Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden rikostuomion ennallaan, mutta velvoitti lisäksi Rinteen korvaamaan Metsäteollisuudelle käräjäoikeudessa syntyneitä oikeudenkäyntikuluja 10 000 euroa sekä 6000 euroa hovissa tulleita kuluja. Sakkoja Rinne tuomittiin maksamaan 1 240 euroa. Hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, että työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta voi seurata vahingonkorvausvelvollisuus. Vahingon tulee hovioikeuden mukaan olla aiheutunut kuitenkin ennakkoilmoitusaikavaatimuksen rikkomisen yllätyksellisyydestä eikä työnseisauksesta sinänsä. Rinne toimi keväällä 2012 Pron puheenjohtajana ja hän päätti aikaistaa työntekijäpuolen ilmoittamaa lakkoa
Kun seuraa somea, niin Antti Rinteestä on muodostunut kuva, että hänellä on aina käsi toisen taskussa. Tämä on siis somekansan kuva Antti Rinteestä.
60 §
Valtioneuvosto
Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Esimerkiksi aiempi rikostuomio ei ole ollut este sille, että henkilö tulee nimitetyksi ministeriksi (oikeuskanslerin vastaus dnro 350/1/2012, 22.11.2012).
Mielestäni oikeuskanslerikin on ihminen ja hän tulkinnut lakia väärin. Kun laissa lukee Nebukadnessar, niin oikeuskansleri ei voi tulkita, että siinä lukee Salmanassar.

Erkki Aho

PS. Nykyinen pääministeri Juha Sipilällä ja Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöllä on suuri vastuu siitä, että lakia noudatetaan. Sipilä keskustan puheenjohtajana voi vaikuttaa siihen, että keskusta vetäytyy hallitusneuvotteluista ja kokoomuksen puheenjohtaja Peteri Orpo on vastuussa siitä, ettei kokoomus lähde aisankannattajaksi Antti Rinteen hallitukseen.

SDP valehtelijoiden klubi


Yle seuraa: Jännitteet hallitusneuvotteluissa kasvavat, kun ehdotusten kattamiseen etsitään rahaa

Poliittista väkivaltaa ihannoinut vasemmistoliittolainen hallitusneuvotteluissa - Li Andersson: ”Hän on hyvin selvästi pahoitellut”

Sain postilaatikkooni mainoksen, jossa ihannoidaan suoraa toimintaa

Kalajoki

Hämeenlinnassa syntynyt ja kasvanut intohimoinen lätkäkoutsi Ville Kautiainen on JHT:n uusi päävalmentaja. 27-vuotias Kautiainen on valmentajana miesten tasolla kokematon, mutta omaa vahvan pelaaja- ja valmennustaustan liigamestari HPK:n organisaatiosta. Hän on käynyt käytännössä koko HPK:n juniorimyllyn läpi niin pelaajana kuin valmentajanakin.
Kautiainen näkee Kalajoella valmentamisen suurena mahdollisuutena:
- Erittäin hyvin mielin tulen Kalajoelle ja halusin tarttua tähän haasteeseen. Kalajoella on moni tuttu pelannut kiekkoa ja sanonut että Kalajoki on kiekkokaupunki.
Kautiaisen sopimus on 1+1 vuotinen.
Kalajoen Hiekkasärkillä onli tänään lämpötila + 23 C.

Merenojan yhtenäiskoulun liikuntasali on rakenteilla. Liikuntasali ei mielestäni täytä Kalajoen kaupunkistrategian vaatimuksia. Liikkuntasali on toteutettu kaupunginjohtajan mieltymysten mukaan.

Alueuutiset

Helleraja rikottu 11 paikkakunnalla – Ylivieskassa liki 27 astetta

Sievissä syttyi tulipalo turvetuotantoalueella: traktori tuhoutui täysin, henkilövahingoilta vältyttiin

Kotimaan uutiset

Hallitusneuvottelija Li Andersson tilittää ”verotsunamista” ja SAK:n listasta – ”Heti alkuun pitäisi kuulla VM:n saatanalliset säkeet”

Ay-pääekonomisti hallitusneuvotteluista Ylellä: ”Kaikkien pitäisi hyväksyä sdp:n veroperiaate – Keskustalle totaalinen ei”

Kaatuiko sukulaisesi sodassa? Täältä näet tietoja hänen viimeisistä vaiheistaan

Jari Lindström Duunitorille: ”Suurin virheeni oli, että laskin aktiivimallin läpi”

Ulkomaan uutiset

Itävallan varaliittokansleri kaatui mystiseen ansaan – Saksalaiskoomikolla vaikuttaa olleen etukäteistietoa videosta

Maailman suurimmat vaalit päättyvät Intiassa – äänestys on jatkunut kuusi viikkoa

Huhtasaari: Venäjä ei vaikuta europopulistien tavoitteisiin – perussuomalaiset ei hyväksy Venäjän tekoja Itä-Ukrainassa

Saudi-Arabia järjestää Persianlahden maille hätäkokouksen viimeaikaisten iskujen vuoksi

Sarkozy joutumassa oikeuteen laittomasta vaalirahoituksesta

Terrori-isku Egyptin pyramideilla – 16 ihmistä haavoittunut

Talousuutiset

Näin valtio on pistänyt yhteistä omaisuuttamme lihoiksi – Sipilän aikana omistuksia on myyty kuin siimaa, Stubb ja Katainen jäivät kauaksi jälkeen

Yhdysvallat poistaa tuontitullit kanadalaiselta teräkseltä ja alumiinilta

EU-komissiolta suurpankeille yli miljardin euron sakot kartelleista valuuttamarkkinoilla

Urheilu-uutiset

Manchester Citylle historiallinen voitto uskomattomilla murskalukemilla

Suomalaisilla vahva alku joukkuevoimistelun MM-kisoissa – Minetit toiselta sijalta MM-finaaliin

Joukkuevoimistelun MM-hopea ja -pronssi Suomeen – lajipäällikkö palkintojenjaon alla: "Kummatkin joukkueet tekivät älyttömän hyvät suoritukset täällä"

Alkuvuodesta loukkaantuneena olleelta Maria Huntingtonilta myrskyvaroitus satasen aidoissa: tykitti kaikkien aikojen kovimman suomalaisajan ottelussa

Suomen EM-haaveet pöytätenniksessä elävät

Sweden vs. Switzerland - Game Highlights

Canada vs. Germany - Game Highlights

Great Britian vs. Slovakia - Game Highlights

5 Times Deontay Wilder SHOCKED The Boxing World

Maailmalla tapahtuu

Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Va­ra­liit­to­kans­le­ri erosi salavideon paljastaman kor­rup­tio­ta­pauk­sen vuoksi

Ylikomisario Dennis Pasterstein kiistää Teuvo Hakkaraisen asuneen saunassaan: ”Olennaisin kysymys on, voiko tilassa nukkua satunnaisesti”

Yle Areena

Kun kuokkaa lyödään oman kylän maahan, niin silloin ei voi pysyä hiljaa. Anne Flinkkilän vieraina kotiseudun puolustajat, ympäristövaikuttaja Riikka Karppinen ja näyttelijä Kari Väänänen.
Kun kuokkaa lyödään oman kylän maahan, niin silloin ei voi pysyä hiljaa

Panssaroitu Mercedes oli Adolf Hitlerin lahja marsalkka Mannerheimille. Suomen historian erikoisimman ja hienoimman auton tarina on varsin mielenkiintoinen, suorastaan ainutlaatuinen. (U)
Mannerheimin mersu

Youtube

Jukka Davidsson: maailmantalouden megatrendit & globalisaatio

Eurovaaliehdokas Kotro: EU:n rahankäyttö kuriin

Samuli Sibakoff, perussuomalaisten eurovaaliehdokas 2019

A2 Pakolaisilta 6.10.2015 - Herkkupalat

Mielipiteet

Tynkkynen, Sarkkinen, Vehkaperä, Näkkäläjärvi, Kyllönen – Saako Pohjois-Suomi meppiä?

Antti Rinteen vappusatanen on typistymässä helatorstain viisikymppiseksi

Näkökulma: Juha Sipilä on Säätytalossa kuin Junnu Vainion klassikkolaulussa – ”Sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta”

Jösse: Punavihernilkit sekä suvakit

Kommentti: Salkkuja mietitään jo – Sdp nostamassa yllätysministeriksi eduskunnasta pudonneen

Kotimaan matkailu

This is Finland I Helsinki - Winter I

Visit Helsinki Top 10 Things To Do On A Budget

Helsinki City Travel Guide

Ulkomaan matkailu

TURKEY: Alanya city

10 Top Tourist Attractions in Istanbul - Travel Video

Istanbul

Western Turkey

Central Turkey

Eastern Turkey

Musiikki

Hallelujah - Jeff Buckley

Chris Rea "And You My Love"

Boogie Street - Leonard Cohen

Loppukevennykset

Maailman parhaaksi valittua giniä ei saa myydä Suomessa – Yrittäjä kypsyi: ”Tuntuu kuin olisimme Pohjois-Koreassa”

Jääkiekko | Pelimies alkaa 17.9. | MTV3

Guggenheim | Pelimies | MTV3

Sokerievankeliumi | Pelimies | MTV3

NIINISTÖN TALKOOT | PELIMIES | MTV3

Kuntoilu

Six Pack Abs for Summer Workout

ABS OF STEEL WITH VACUUM STOMACH

6-Pack Training Secrets - Best Training Tips

Liikunta ja terveys

Verenpaine 146 / 98, pulssi 58 , Paino 103.0 kg. Jumppa 30 /2820 min, kuntosali 0/ 2920 min, kävely 0/336 km , uinti 0/10700 m, pyöräily 42/585 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti