tiistai 7. toukokuuta 2019

TI 07.05.2019 Eduskunnassa ruma, härski ja arvoton esitys Tuolileikki, kapellimestarina Antti Lindtman, solisteina Kimmo Kiljunen, Anne Kontula ja Paavo Arhinmäki.


Kuvassa Antti Lndtman 36 ja Kaija-vaimo 55

HS:n vaalikoneen vastausten perusteella perussuomalaiset sijoittuu taloudellisella oikeisto–vasemmisto mittarilla melko tarkasti keskelle.
Kommentti: Miksi perussuomalaiset ei halua istua eduskunnassa oikealla? Yksinkertainen kysymys kertoo politiikasta paljon enemmän kuin arvaisi

Ainoassa käsittelyssä puhemiesneuvoston ehdotus edustajien istumajärjestyksestä. Hallituksen esitysten lähetekeskusteluja (HE 1 ja 2/2019 vp). Lähetekeskustelussa Sitran kertomus 2018 (K 1/2019 vp), eduskunnan kirjaston kertomus 2018 (K 4/2019 vp) ja Ylen hallintoneuvoston kertomus yhtiön toiminnasta 2018 (K 10/ 2019 vp).
Eduskunnan täysistunto 7.5.2019

Perussuomalaisten ehdotus vanhassa istumajärjestyksessä pysymisestä kaatui äänin 128–37.
Eduskunta äänesti istumajärjestyksestä – Perussuomalaiset siirretään vasten tahtoaan istuntosalin oikeaan laitaan

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko kommentoi kiistaa istumajärjestyksestä ”syrjinnäksi” ja ”armottomaksi tuolileikiksi”.– Enemmistön voimalla lähdetään työntämään nurkkaan niitä, joista ei pidetä. Miten tämä eroaa koulukiusaamisesta, kysyi kansanedustaja Jani Mäkelä (ps). Perus­suomalaiset puhuivat suunsa puhtaaksi istuma­järjestys­sopassa – ”Miten tämä eroaa koulukiusaamisesta”

Perussuomalaiset vastustivat viimeiseen saakka istumajärjestyksen muuttamista - kansanedustajien pitkissä puheenvuoroissa vilahtelivat muun muassa Pandoran lipas ja Ranskan vallankumous. Eduskunta äänesti pitkien puheiden jälkeen: Persut istumaan salin oikeaan reunaan - ”Olen viimeksi leikkinyt tällaista tuolileikkiä seurakunnan päiväkodissa”

Mielestäni kysymys ei ole ainoastaan perussuomalaisten kansanedustajien kiusaamisesta ja kyyyttämisestä vaan myös perustuslain 6 §:n vastaisesta toiminnasta.
6 §Yhdenvertaisuus
Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

Kaiken julkisen toiminnan tulee perustua lakiin. Mihin lakiin perustuu eduskunnan vakiintuneen istumajärjestyksen muuttaminen mielivaltaisesti ja vastoin syrjityn ryhmän tahtoa?

Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta kuten muissa maissa. Perustuslakituomioistuin
https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin . Jos meillä olisi perustuslakituomioistuin niin se voisi käsitellä myös Antti Rinteen osalta perustuslain 60 §:n soveltamisen.

SDP käyttää häikäilemättömästi valtaansa puheenjohtajansa esimerkin johdolla.

Perustuslaki 60 §
Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Antti Rinne – taloussotkuja, painostamista ja kaksinaamaisuutta

Antti Rinne – taloussotkuja, painostamista ja kaksinaamaisuutta

SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne on mielenkiintoinen hahmo. Hän esittää monesti julkisuudessa hellyttävää nallekarhua, mutta totuus kulissien takana on toinen. Ilmeisesti media ei halua kirjoittaa tai uskalla kirjoittaa suoraa totuutta. Käydäänpä läpi niitä muutamia faktoja, joista käy selväksi, että hellyttävä nallekarhu hän ei ainakaan ole. Ennemminkin viekas kettu?

Taloussotkut

Taloyhtiössä isännöitsijänä – omat ja firman rahat sekaisin ja vuoden tositteet kateissa
Antti Rinne oli 1980- ja 1990 -lukujen taitteessa isännöitsijänä taloyhtiössä, jossa itse asui. Taloyhtiön hallituksen mukaan Rinne vahingoitti taloyhtiön taloutta, koska hoiti taloyhtiön raha-asioita puutteellisesti, ei toimittanut tositteita vuodelta 1991 ja maksoi omat puhelinlaskunsa taloyhtiön rahoilla. (Helsingin sanomat 15.5.2014)
Suomen kuvalehden tietojen mukaan hän joutui maksamaan vuosina 1995-1996 taloyhtiölle 25000 markan eli yli 4000 euron korvaukset.
AKT:n lakimiehenä – kahteen kertaan laskutetut matkakorvaukset
Vuodesta 1987 vuoteen 1996 Antti Rinne toimi (muun muassa) AKT:n lakimiehenä. Hän joutui eroamaan tehtävästään, koska oli laskuttanut samoista matkoista kahteen kertaan. (Suomen kuvalehti).
Tällaista virhettä tuskin tapahtuu tuollaisen taustan omaavalle kaverille vahingossa.
Ironista kyllä, Antti Rinne on toiminut vuoden verran myös Suomen valtiovarainministerinä.

Ahneus ja kaksinaamaisuus

Veikkaus vs VVO

Antti Rinne nostaa mielellään metakkaa yritysjohtajien palkoista. Esimerkiksi veikkauksen Veikkauksen toimitusjohtajan 32 000 euron kuukausipalkkaa hän ihmetteli Ylen uutisissa 30.8.2016 todeten, että “32 000 euron kuukausipalkka on tässä tilanteessa kohtuuton” Oikeassa hän tuossa asiassa onkin, mutta lausunnon (ja Rinteen itsensä) kaksinaamaisuutta kuvaa se, että samaan aikaan hän on ollut itse päättämässä VVO:n toimitusjohtajan paljon suuremmasta palkasta. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n toimitusjohtajan palkat ja palkkiotolivat 648 325,04 euroa eli noin 54 000 euroa kuukaudessa. Rinne istui VVO:n hallituksessa vuodesta 2006 vuoteen 2013.
Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että istuessaan VVO:n hallituksessa, Rinne tienasi pelkästään tästä toimest näiden kahdeksan vuoden aikana yli 100 000 euroa. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n hallitus kokoontui 9 kertaa. Näistä kokoksista Rinne tienasi 13 400 euroa. Jos tuo summa jaetaan yhtä kokousta kohden, niin Rinne tienasi yhdestä kokouksesta 1488,88 euroa. Liekö niin, että ei se toimitusjohtajan palkkakaan silloin Rinnettä harmita, kun on itsekin hunajapurkilla.

Vallanhimo ja painostus

Levin hissikaupat
Seuraava tarina kuvastaa hyvin Antti Rinteen vallanhimoa ja vallan väärinkäyttöä. Se myös paljastaa, kuinka hän suojelee suhmuroivaa sisäpiiriään ja yrittää armotta upottaa ne, joista hän ei pidä. Seuraava teksti on kopioitu suoraan Iltalehdestä, koska sieltä löytyi perinpohjainen selvitys tapahtuneesta:
Levin hissihankinnasta tuli erikoinen vyyhti – IL selvitti taustat
Lauantai 02.05.2015 klo 16:24
Levillä on puolitoista vuotta vellonut valtava kohu hissihankinnasta. Siihen on vahvasti sekaantunut myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Kohun keskiössä on ollut Jouni Palosaari, Levin rinteitä ja hissejä hoitavan Oy Levi Ski Resort Ltd:n pitkäaikainen toimitusjohtaja.
Palosaari on Levin kuuluisan ravintolayrittäjän Päivikki Palosaaren veli.
Jouni Palosaaresta on tehty tutkintapyyntöjä, häntä on epäilty vakavista rikoksista. Hänen sähköpostejaan on vuodettu julkisuuteen, hänet on leimattu lahjuksen ottajaksi.
Iltalehti selvitti monivaiheisen vyyhdin käänteitä. Tämän jutun tiedot perustuvat mm. poliisin esitutkinta-aineistoon.
Julkisuudessa on tähän asti kerrottu vain osa siitä, mitä Levillä on tapahtunut.

Kohun juoni

Levin etelärinteille oli pitkään suunniteltu hankittavaksi uusi hissi. Vuonna 2012 hanke nytkähti eteenpäin. Varteenotettavia hissien toimittajia oli kaksi: itävaltalainen Doppelmayr ja italialainen Leitner.
Koko jupakan juoni on ollut, että Oy Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa Jouni Palosaarta on syytetty, että hän olisi kääntänyt tarjouskilpailua Doppelmayrin eduksi, eikä olisi ollut kiinnostunut Leitnerin tarjouksesta.
Palosaaren on syytetty vuotaneen Leitnerin tietoja Doppelmayrille. Hänen on väitetty salanneen Leitnerin alennustarjouksen yhtiön hallitukselta. Antti Rinne vihjaili joulukuussa 2013 Yle Lapin haastattelussa, että Palosaari olisi saattanut jopa ottaa lahjuksia.
Epäilyt Palosaarta kohtaan johtivat ensin Palosaaren potkuihin toimitusjohtajan paikalta – ne antoi käytännössä Levi Ski Resortin silloinen hallituksen jäsen Antti Rinne. Lisäksi yhtiön pääomistajat, Levin Matkailukeskus Oy ja Kittilän kunta, tekivät Palosaaresta tutkintapyynnöt poliisille.

Tarjouskilpailu

Iltalehden selvityksen mukaan Palosaari pyysi Leitnerilta ensimmäisen kerran tarjousta hisseistä elokuussa 2013. Samaisen syksyn aikana Palosaari kyseli tarjouksen perään ja sellainen tulikin lokakuussa. Sitten Palosaari pyysi Leitnerilta päivitetyn tarjouksen ja kävi kirjeenvaihtoa siihen liittyen.Mikään ei viittaa siihen, että Palosaari olisi ollut haluton saamaan kunnon tarjousta Leitnerilta.
Maanantaina 28. lokakuuta 2013 Levi Ski Resortin hallitus kokoontui, tarkoitus oli päättää hissien toimittajasta.
Edeltävänä perjantaina Palosaari lähetti kaikille hallituksen jäsenille Leitnerin ja Doppelmayrin senhetkiset tarjoukset. Leitnerin tarjous oli noin 4,6 miljoonaa euroa ja kilpailija Doppelmayrin tarjous hieman alle viisi miljoonaa euroa.
Kohun alettua julkisuuteen vuodettiin Palosaaren Doppelmayrille lähettämä sähköposti. Siinä Palosaari antoi ymmärtää, että tarjouksen olisi parempi alkaa nelosella kuin viitosella. Poliisille tehdyssä tutkintapyynnössä Palosaarta on syyllistetty siitä, että hän antoi Doppelmayrille niin sanottua käsiohjausta, että hän pyysi kalliimman tarjouksen tekijää alentamaan hintaansa.
Levi Ski Resortin toimitusjohtajana Palosaarella kuitenkin oli yhtiön hallituksen mandaatti neuvotella hissihankinnan hinnoista ja muista ehdoista.
Doppelmayr oli toimittanut Levin aiemmat hissit. Palosaari ja muut Levi Ski Resort Oy:n asiantuntijat olivat sitä mieltä, että Doppelmayr olisi parempi valinta uudenkin hissin toimittajaksi.
Palosaari toimitti yhtiön hallitukselle teknisen selvityksensä tarjousten eroista. Tämän arvion jälkeen hintaetua jäi Leitnerin eduksi enää noin 200 000 euroa.
Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Kurula oli Palosaaren tavoin sitä mieltä, että Doppelmayr tulisi valita. He laskivat, että hintaero kääntyisi Doppelmayrin eduksi, koska Levillä oli jo ennestään käytössä Doppelmayrin laitteet ja henkilöstö oli koulutettu niiden huoltamiseen. He päättivät esittää hallituksen kokoukselle Doppelmayrin valintaa.

Kokous

Ennen kokousta hallituksen puheenjohtajan Kurulan puheille tuli hallituksen jäsen, Levin Matkailukeskus Oy:n toimitusjohtaja Ari Aspia.
Levin Matkailukeskus Oy on Levi Ski Resortin toinen suuri omistaja, Kittilän kunta on pääomistaja. Levin Matkailukeskus Oy:n suurin omistaja puolestaan on ammattiliitto Pro.
Siksi myös Pron silloinen puheenjohtaja Antti Rinne oli Levi Ski Resortin hallituksessa. Tässä kyseisessä kokouksessa Rinne ei ollut paikalla.
Aspia ilmoitti Kurulalle, että hän on itse käynyt neuvotteluja Leitnerin kanssa. Leitnerin edustajat olivat tulossa Leville.
Aspialla ei ollut Levi Ski Resortin hallituksen mandaattia käydä neuvotteluja hissivalmistajien kanssa. Hän itse viestitti Leitnerille, että motiivi neuvotella oli se, että Palosaari ajoi hissipäätöstä Doppelmayrin hyväksi.
Yhtiön hallituksen kokouksessa hissien hankintapäätös päätettiin jättää pöydälle, koska valmistaja Leitner oli tulossa neuvottelemaan tarjouksestaan Leville. Doppelmayria ei Leville kutsuttu.
Tähän päivään liittyy keskeinen Palosaareen kohdistettu syytös. Poliisille tehdyissä tutkintapyynnöissä väitetään, että Palosaari olisi tahallisesti jättänyt esittelemättä yhtiön hallitukselle Leitnerilta tulleen hinnanalennuksen.
Kokouspäivän aamuna Palosaaren sähköpostiin oli tullut Leitnerilta viesti. Sen sisältö oli, että mikäli hanke etenisi Leitnerin kanssa, olisi mahdollista keskustella kymmenen prosentin hinnanalennuksesta. Kyseessä ei ollut hinnanalennus, vaan optio keskustella mahdollisesta sellaisesta, kunhan Leitnerin edustajat tulisivat Leville.

Leitner

Se, mitä ei ole julkisuudessa kerrottu, on Pron omistaman Levin Matkailukeskus Oy:n toimitusjohtajan Ari Aspian rooli.
Iltalehden tietojen mukaan Levi Ski Resortin hallituksessa jäsenenä istunut Aspia oli jo syyskuussa 2013 ottanut yhteyttä Leitneriin ja patistanut sitä toimittamaan tietoja tarjouskilpailuun.
Tapauksen asiakirjoista ilmenee, että kun Jouni Palosaari 25. lokakuuta toimitti tarjouspyynnöt ja teknisen selvityksensä Levi Ski Resortin hallituksen jäsenille, Aspia otti taas yhteyttä Leitneriin. Aspia pyysi Leitneriä lähettämään vielä nopeasti lisätarjouksen ennen Levi Ski Resortin hallituksen kokousta.
Leitnerin viesti saapuikin kokouspäivän aamuna. Käytännössä tilanne siis kokouspäivänä oli, että Aspia oli pyytänyt Leitnerilta uutta tarjousta, josta puhuttiin hallituksen kokouksessa. Myöhemmin Palosaarelle ryhdyttiin vaatimaan rangaistusta siitä, että hän olisi pimittänyt tuon tarjouksen tuossa samaisessa kokouksessa.
Tuon 28. lokakuuta pidetyn kokouksen jälkeen tapahtumat alkoivat vyöryä Leitnerin eduksi.
12. marraskuuta Leitnerin myyntijohtaja Dominic Bosio lensi Rovaniemelle. Aspia ja Antti Rinne noukkivat miehen lentokentältä ja ajoivat yhdessä Leville.
Levillä neuvoteltiin hissihankinnasta, paikalla oli myös Palosaari. Esiin nousi myös Leitnerin kilpailijan nimi Doppelmayr. Paikalla olleiden mukaan Antti Rinne tuhahti siihen, että ”me hoidamme Doppelmayrin”.
Bosion lähdettyä Aspia informoi Leitnerin Suomen edustajaa, että jos hinta vaan on kohdallaan, niin Leitner tullaan valitsemaan hissien toimittajaksi.
Myös Doppelmayrin johtoa saapui Suomeen ja Leville. Heitä Levi Ski Resortin hallituksen jäsenet eivät halunneet enää edes tavata. Doppelmayrilta ei haluttu uutta tarjousta.

Kunta mukaan

Marraskuun 5. päivänä Levi Ski Resortin hallituksen puheenjohtaja Lauri Kurula marssi yhtiön pääomistajan, Kittilän kunnanjohtaja Anna Mäkelän puheille. Hän kertoi Mäkelälle, että Levin hissihankinnassa on ongelmia.
Marraskuun 12. päivänä Kurula tuli taas, tällä kertaa mukana olivat myös Ari Aspia ja Antti Rinne. Herrat kertoilivat Mäkelälle Palosaaren toiminnasta ja ilmoittivat, että Palosaari tullaan siirtämään pois toimitusjohtajan tehtävistä.
Joulukuun 5. päivä Kittilän kunta teki kunnanjohtaja Mäkelän päätöksellä tutkintapyynnön poliisille Palosaaren toimista. Myöhemmin myös Levin Matkailukeskus Oy ja Levi Ski Resort tekivät samansisältöiset tutkintapyynnöt.
Mäkelä ei kysynyt tutkintapyynnölleen lupaa Kittilän kunnanhallitukselta.
Tämä oli keskeisiä syitä, kun Kittilän kunnanvaltuusto myöhemmin, marraskuussa 2014, erotti Mäkelän. Erottamisvyyhti on hallinto-oikeuden käsiteltävänä, Mäkelä pitää potkujaan laittomina.
Antti Rinne on myöhemmin kommentoinut julkisuudessa, että hän pitää Mäkelän potkuja törkeinä. Hissihankintaan liittyvästä esitutkinta- ja muusta materiaalista voi päätellä, että käytännössä Rinne kumppaneineen johdatteli Mäkelän tekemään tutkintapyynnön aika heppoisin perustein.
Samaa mieltä oli Peräpohjolan poliisi ja Lapin syyttäjänvirasto. Huhtikuussa 2014 syyttäjä päättää lopettaa Palosaaren toimien tutkimisen.
Tutkinta kuitenkin avattiin uudelleen Ari Aspian valtakunnansyyttäjänvirastoon tekemän pyynnön pohjalta. Keskusrikospoliisin tutkinta on kesken.

Potkujen aika

Mutta palataanpa vielä ajassa taaksepäin ja Levin maailmancup -viikonloppuun marraskuussa 2013.
Sunnuntaiksi 17. marraskuuta kello 18 oli sovittu pidettäväksi Levi Ski Resortin hallituksen kokous.
Hallituksen jäsen Antti Rinne pyysi kahta tuntia ennen kokousta yhtiön toimitusjohtajan Jouni Palosaaren hotellihuoneeseensa. Paikalla olivat Rinteen lisäksi hallituksen puheenjohtaja Kurula ja hallituksen jäsen Markku Mäkitalo.
Rinne kertoi asian tylysti Palosaarelle: joko sanot itsesi irti, sinut irtisanotaan tai otat vastaan Levin etelärinteen projektipäällikön tehtävän.
Palosaari kysyi: ”Eikö ole muita vaihtoehtoja kuin nyt esitetyt?”. Rinteen väitetään vastanneen, että ei ole, muuten lähtee rikosilmoitus.
Antti Rinne on itse kertonut poliisitutkinnassa, että tuon hotellihuone-episodin tarkoitus oli kertoa Palosaarelle, mitä mieltä omistajat olivat Palosaaren asemasta.
Juridisesti Rinteen antamat potkut ovat mielenkiintoinen kysymys.
Levi Ski Resortin hallituksen kokous oli tuona samana iltapäivänä vasta kaksi tuntia myöhemmin, ei siis ollut olemassa yhtiön hallituksen päätöstä potkuista. Epäselväksi on jäänyt myös, oliko Rinteellä minkäänlaista valtuutusta puhua suurimman omistajan eli Kittilän kunnan suulla.

Loppunäytös
Levin hissihankinnan kaikkia käänteitä on mahdotonta mahduttaa tähän kirjoitukseen.
Tällä hetkellä tilanne on se, että Jouni Palosaari on palautettu tehtäviinsä Levi Ski Resortin toimitusjohtajaksi. Ammattiliitto Pron omistaman Levin Matkailukeskus Oy:n edustajat on heitetty ulos yhtiön hallituksesta.
Keskusrikospoliisi tutkii laajaa kokonaisuutta ja useita asiasta tehtyjä tutkintapyyntöjä, myös alkuperäisiä Palosaareen kohdistuneita.
Palosaari itse teki keskusrikospoliisille tutkintapyynnön lokakuussa 2014.
Siinä hän pyytää poliisia tutkimaan, ovatko yksittäiset Levi Ski Resortin hallituksen jäsenet syyllistyneet rikoksiin antamalla luottamuksellisia tietoja Leitnerille.
Hän pyytää selvitettävän, ovatko Levin Matkailukeskus Oy ja Kittilän kunta toimineet lainvastaisesti tehdessään hänestä rikosilmoitukset.
Palosaari haluaa vielä poliisin selvittävän, onko Antti Rinteen hotellihuoneessa 17. marraskuuta 2013 tapahtunut törkeä petos tai muu rikos.
Levin hissihankinnan jälkiselvittely tulee jatkumaan vielä pitkään.
Antti Rinne ei halunnut kommentoida asiaa tässä vaiheessa. Ari Aspia ei vastannut Iltalehden haastattelupyyntöihin. Jouni Palosaari ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa.

JUHA RISTAMÄKI
juha.ristamaki@ilmedia.fi

Kalajoki

Kalajoen kaupunginhallitus käsitteli Hiekkadyynin oikaisuvaatimusta

Alueuutiset

42-vuotias sieviläismies on kuollut kolarissa Sievissä kantatie 86:lla, noin 2 kilometriä Sievin asemakylältä Kannukseen päin.Kahden auton nokkakolarissa loukkaantui lisäksi kaksi ihmistä, joista toinen vakavasti. Vakavasti loukkaantunut toisen auton kuljettaja kiidätettiin jatkohoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan pelastushelikopterilla. Autossa ollut matkustaja loukkaantui lievästi.Onnettomuus tapahtui Poleentien ja Vääräjoen sillan välissä.Yksi ihminen kuoli kolarissa Kantatiellä 86 Sievissä – lisäksi kaksi ihmistä loukkaantui, toinen heistä vakavasti

Kotimaan uutiset

Rinne: "Toivon, että keskusta ilmoittaa, onko lähdössä mukaan. Ja toivon, että lähtee" – Yle seuraa tässä jutussa kiinnostavaa päivää

Erkin kommentti: Jos keskusta ei lähde hallitukseen, niin kokoomus ei voi lähteä hallitukseen vasemmiston alaisuuteen. Hallitusta ei voida myöskään muodostaan yksistään RKP:n vaaánkieliaseman varaan.

-Ylen tuoreen uutisen mukaan ay-liike on saanut viiden vuoden aikana 50 miljoonaa euroa VVO:n vuokraosinkoina. Ammattiliitot ja mm. Antti Rinne, joka on istunut Pro:n hallituksessa ja kuitannut vuokratuotoista verovapaat osingot. Vuokrien tuottoja maksatetaan suurelta osin pienituloisille maksettavilla asumistuilla, Mäntylä syytti.
Asumistuesta valuu kymmeniä miljoonia demareille ja vasemmistolle: ”Ei ihme, että vaativat korotuksia”

Kokoomus ja Sdp jatkavat keskusteluja tiistaina – IS seurasi hallitustunnusteluja hetki hetkeltä

Katso suorana klo 14: Miten perussuomalaiset suhtautuvat ehdotukseen muuttaa istumajärjestystä? Yle seuraa täysistunnon keskustelua

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kävi tänään loppuun kokoomuksen kanssa kahdenväliset keskustelut.Rinne totesi, että hän tekee päätöksen hallituspohjasta illan ja yön aikana. Puolueille tieto on luvassa huomenna aamupäivällä.Myös eduskuntapuolueet pitävät tänään kokouksiaan.Keskustan kokouksen jälkeen ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen sanoi, että ryhmä ei saanut päätettyä, onko keskusta valmis lähtemään hallitukseen. SDP:n eduskuntaryhmä kokoontuu kello 17. Kokous pidetään valtiovarainvaliokunnan huoneessa, koska ryhmä ei mahdu entiseen ryhmähuoneeseensa.Vihjaileeko kokoomuksen Orpo tulevasta hallituspohjasta? "Sinipunalla on paljonkin yhteistä" – Yle seuraa kiinnostavaa päivää

Ulkomaan uutiset

Yhdysvaltain ja Iranin välit ovat kiristyneet entisestään, kun presidentti Donald Trumpin hallinto syyttää Irania suunnitelmista hyökätä amerikkalaisjoukkojen kimppuun Irakissa tai Syyriassa.
Yhdysvallat lähettää Persianlahdelle lentotukialuksen ja pommikoneita

Yhdysvaltalaislähteiden mukaan kiinalainen kauppaneuvotteludelegaatio matkustaa kuitenkin Washingtoniin loppuviikosta.Delegaation piti olla Yhdysvalloissa jo keskiviikkona, mutta nyt neuvottelut on siirretty torstaille ja perjantaille.
USA:n ja Kiinan kauppaneuvottelut toteutuvat uhkailuista huolimatta tällä viikolla

Rovaniemen julistuksen sijaan ulkoministerit allekirjoittivat poikkeuksellisesti ministerilausunnon. Lausunto on luettavissa täältä
(siirryt toiseen palveluun)
. Kokouksen puheenjohtajan Timo Soinin (sin.) puhe on luettavissa ulkoministeriön sivuilla (siirryt toiseen palveluun)
. Huippukokous Rovaniemellä päättyi dramaattisesti: Yhteistä loppujulistusta ei tule, taustalla kiista ilmastonmuutoksesta

Talousuutiset

Hoivajupakassa ryöpytetty Attendo kasvaa edelleen kovaa vauhtia

Urheilu-uutiset

Pari Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen on varmistanut paikkansa kesä-heinäkuun vaihteessa Hampurissa pelattaviin beach volleyn MM-kisoihin kansanvälisen lentopalloliiton (FIVB) rankingin kautta.
Nyt tuli varmistus: Brasilian joukkueen kanssa harjoitteleva suomalaispari beach volleyn MM-kisoihin

Maailmalla tapahtuu

Futuristinen huoltoasemaharvinaisuus kiinnosti kymmeniä tuhansia, mutta hinta jäi vaatimattomaksi – "Johtuu tästä katajaisen kansan luonteesta"

Yle Areena

Yhä huonompikuntoiset vanhukset asuvat kotona. Hoitajapulan vuoksi kotihoito on yhä niukempaa. Kunnat ovat ulkoistaneet turvapuhelipäivystyksiään. Kun hoitajia ei löydy, vanhukset joutuvat tyytymään jopa vartijoihin. Vanhus, vartija ja vaippa

Siiri Angerkosken ikimuistoisia tulkintoja Yleisradion filmi- ja videoarkistoista eri vuosikymmeniltä. Uusinta. Ikimuistoinen Siiri Angerkoski

Youtube

Suomi konepistooli - Aimo Lahden tarina

WOW! Amazing Biggest Cow in The World - New Agriculture Technologies

The Most Beautiful Gardens in the World

Mielipiteet

Keskustan sisäinen sekasorto johti siihen, että hallitustunnustelija Antti Rinne alkoi maanantai-iltana vääntää tosissaan kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa, kirjoittaa Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi.
Analyysi:Keskustan sisällissota toi tunnusteluihin viime hetken jännityksen – Kulmunin ja Kärnän askelmerkit raottivat ovea kokoomukselle

Kotimaan matkailu

Taiga mullistaa Linnanmäen huvipuiston

Suomen viisi kauneinta hiekkarantaa

Ahvenanmaan kesä

Ulkomaan matkailu

The Netherlands: Beyond Amsterdam

Rotterdam, Netherlands: Europe's Largest Port

Bruges, Belgium: History and Sweet Surprises

Top 10 Most Beautiful Royal Palaces in World

Musiikki

ELVIS PRESLEY ''LA PALOMA''( NO MORE).wmv

O sole mio-Robertino Loretti

Demis Roussos - Eleni

Loppukevennykset

Matti Nykäsen luottotoimittaja Kai Merilällä on tallennettuna puhelinkeskustelu, jossa Hujanen myöntää ettei Matti häntä puukottanut. Kirjaväite: Puukotettu Aarno Hujanen myönsi Matti Nykäselle: ”Et se sinä ollut, et” - tallenne olemassa

Tankki Täyteen - 04

Laurel & Hardy - The best bits

Suomi politiikan parhaat palat 4

Kuntoilu

5-Minute Home Workout For Men & Women (Follow Along)

The Six-Minute Full Body HIIT Workout

HIIT Quick and HIIT Hard - Tabata Style High Intensity Interval Training Workout

Liikunnta ja terveys

Verenpaine 136 / 88, pulssi 58 , Paino 103.0 kg. Jumppa 10 /2610 min, kuntosali 60/ 2540 min, kävely 0/336 km , uinti 0/8600 m, pyöräily 13/422 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti