keskiviikko 29. toukokuuta 2019

KE 29.05.2019 Puunveistotaidetta Kalajoen kulttuuritalossa


Kalajokisen Mauri Rönnin puuveistokset ovat esillä Kalajoen kulttuuritalossa

Kalajoki


Kalajokisen Mauri Rönnin puuveistokset ovat esillä Kalajoen kulttuuritalossa. Mauri Rönn on todella taitava monitaitoinen taitelija.

Kalajoen Kristillisen Kansanopiston yhteydessä on Päiväkoti Arkki. Päiväkodin lapsilla oli sirkusesitys eilen illalla Kalajoen kesäteatterissa. Tämä tapahtuma oli erittäin onnistunut. Päiväkodin opettajat olivat onnistuneet opettamaan lapset 2-6 vuotta tekemään sirkustemppuja ja esiintymään. Tapahtuman järjestämisestä ja lasten opettamisesta Päiväkoti Arkin opettajille arvosana 10+.

Kalajoen kaupunginvaltuusto päätti johtavista luottamiespaikoista. Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin himankalainen Riitta A. Tilus. Riitalla on pitkäaikainen kunnallispoliittinen kokokemus johtavana virkamiehenä ja luottamushenkilönä. Mielestäni hän tällä hetkellä ammattitaidoltaan paras mahdollinen valinta kaupunginhallituksen puheenjohtaksi. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Miika Heikkilä. Varapuheenjohtajiksi valittiin Markku Isopahkala ( kesk) Päivi Alho (vas) ja Sami Salmi (vihr). Kaupunginhallitukseen valittiin myös vihreiden Hanna Halmeenpää. Tähän valintaan olen erittäin tyytyväinen. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin rautiolainen Vesa Hihnala ( kesk.) ja muiksi jäseniksi Eija Pahkala ( kesk), Jukka Rahja (kesk) , Mauno Rahkola (kesk), Hanna Saari (kok), Sirkka Alho (vas) , ja Timo Suni (sd).
Näihin valintoihin voidaan olla suhteellisen tyytyväisiä ja uskon että Kalajoki-laivan nokka saadaan jälleen nousuun tulevan kahden vuoden aikana.

Alueuutiset

Eurovaalien äänestysprosentti alueemme kunnissa oli todella alhainen. Koko Suomen äänestysprosentti oli 42,7 %. Kalajoella 39,4 %, Alavieska 37,6 %, 34,2 %, Pyhäjoki 38,5 %, Merijärvi 38,0 % Sievi 35,8 %, Nivala 35,8 %, Haapajärvi 31,7 %, Reisjärvi 33,4 % , Oulainen 35,3 % Haapavesi 33,3 % Raahe 33,9 %, Oulu 39,0 %.
Heikosta änestysaktiivisuudesta johtuen Pohjois-Suomi ei saanut yhtään europarlamentaarikon paikkaa. Lähinnä olivat vihreiden Hanna Halmeenpää, keskustan Mirja Vehkaperä ja Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen. Kaikki nämä kolme olisi voinut tulla valituksi, jos äänestysprosentti olisi ollut 60 %.

Oma ennustukseni eurovaaleista meni osittain pieleen. Ennustin, että PS saa ääniä 365 000 ääntä, kokoomus 345 000, keskusta 245 000, SDP 285 000, vihreät 260 000, kristilliset 120 000, Vasemmistoliitto 180 000 ääntä. Äänestysprosentiksi ennustin 42%. Äänestysprosentti oli 42,7 %
Toteutunut vaalitulos oli seuraava:
Kokoomus 20,8 % (-1,8) 380 106
Vihreät 16,0 %(+6,7) 292 512
SDP 14,6 % (+2.3) 267 342
PS 13,8 % (+1.0) 252 990
Keskusta 13,5 % (-6,1) 247 416
Vasemmistoliitto 6,9 %(-2,4) 125 749
RKP 6,4% ( 0,4) 116 033
SKL 4,9 % (-0.4) 89 116
Eniten pieleen meni ennustuksena perussuomalaisten äänimäärä. Tämä oli tiedossa jo ennen vaalipäivää, koska perussuomalaisten kenttätyö oli aika vaisua ja piirin toiminta vähäistä asiassa. Myöskään alueen kansanedustajat eivät jaksaneet enää panostaa eurovaaleihin. Kokoomus sai enemmän ääniä kuin ennakoin. Vihreät saivat myös hievenen enemmän ääniä kuin ennakoin. Keskustan äänimäärän ennakoin oikein. Kristilliset saivat vähemmän ääniä kuin ennakoin.
Valtituksi tulleista osasi ennakoida
Kokoomuksen kolmen eli Sirpa Pietikäisen, Henna Virkkusen ja Petri Sarvamaan valinnan, keskustan yhden elii Mauri Pekkarisen valinnan, sdp:n kahden eli Eero Heinaluoman ja Miapetra Kumpula-Natrin valinnan, vasemmistoliiton yhden eli Silvia Modingin valinnan, vihreiden kahden eli Ville Niinistön ja Heidi Hautalan valinnan ja perussuomalaisten yhden Laura Huhtasaaren valinna. Kymmenen oikein 13:sta. Minä odotin ja toivoin, että keskustan Mirja Vehkaperä pääsee läpi, mutta Elsi Katainen sai enemmän ääniä. Odotin, että Hanna Halmeenpää vihreistä kolmanneksi eniten ääniä ja pääsee brexit-paikalle, mutta en osannut ennakoida että RKP:n Nils Torvalds uusii paikkansa. Myöskään perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen valinnasta en ollut varma, sillä toivoin ja odotin, että Sebastian Tynkkynen tulee valituksi.
Vaalien voittajia olivat vihreät, sdp ja perussuomalaiset. Eniten ääniä tappiostaan huolimatta sai kokoomus. Keskusta kärsi jälleen rökäletappion. Pienemmän tappion kärsivät vasemmistoliitto ja vielä pienemmän tappion kristilliset.

Tällaisia ovat Suomen uudet europarlamentaarikot: Sahuri, ex-kommunisti, karjatilallinen...
Erkin kommentti: Siellä on edustettuna myös kaksi rattijuoppoa, sekä vasemmalta että oikealta.
Tällaisia ovat Suomen uudet mepit - monella rankka tausta: Vaimon kuolema, humalassa päin seinää, syöpä…
Eu-vaalit 2019, kiitospuhe
Kotimaan uutiset

Hallitusneuvoteluissa sovittu soten maakuntamalli kaatuu todennäköisesti perustuslaillisiin ongelmiin, kirjoittaa oikeustieteen tohtori, asianajaja Janne Juusela Kauppalehden mielipidekirjoituksessaan.Sopu on hataralla pohjalla, sillä maakuntamallia ei todennäköisesti ole mahdollista toteuttaa tällä vaalikaudella. Syynä ovat maakuntamalliin liittyvät perustuslailliset kysymykset”, Juusela kirjoittaa.
Hallitusneuvottelujen sote-sopu on hataralla pohjalla”

Harri Jaskarin vanhaa pa­ri­tus­tut­kin­taa penkonut poliisi ja hänen kollegansa vapautettiin syytteistä – Ei vir­ka­ri­kok­sia, eikä kun­nian­louk­kaus­ta

Puolueet, paikkamäärät suluissa ja myönnetyt avustukset:
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. (40 kansanedustajaa): 3 951 333 euroa
Perussuomalaiset r.p. (39): 3 852 550 euroa
Kansallinen Kokoomus r.p. (38): 3 753 767 euroa
Suomen Keskusta r.p. (31): 3 062 283 euroa
Vihreä Liitto r.p. (20): 1 975 667 euroa
Vasemmistoliitto r.p. (16): 1 580 533 euroa
Svenska Folkpartiet i Finland r.p. (9): 889 050 euroa
Suomen Kristillisdemokraatit r.p. (5): 493 917 euroa
Puolueet yhteensä (198 kansanedustajaa): 19 559 100 euroa
Ahvenanmaan maakunnan hallitus: 98 783 euroa
Puolueavustukset loppuvuodeksi lyöty lukkoon: SDP:lle ja perussuomalaisille melkein neljä miljoonaa euroa

Levin hissijupakan käsittely jatkui keskiviikkona Rovaniemen hovioikeudessa.Todistamassa oli videoyhteyden välityksellä myös hallitusneuvottelija Antti Rinne (SDP).
Rinne oli aikanaan yksi Palosaareen kohdistuneiden tutkintapyyntöjen alullepanijoista. Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja toimineen Jouni Palosaaren asianajaja Jari Korhonen oli kutsunut Rinteen todistajaksi. Rinne oli tapahtuma-aikaan syksyllä 2013 ammattiliitto Pron edustaja Levin matkailukeskuksen hallituksessa. Kyseinen yhtiö taas omistaa Kittilän kunnan kanssa Levin hissiyhtiön, Levi Ski Resortin. Näin Rinteen kuuleminen todistajana eteni Lapin hovioikeudessa:
Antti Rinne joutui ensin antamaan todistajan vakuuden, että puhuu totta oikeudessa.
Minä, Antti Juhani Rinne vakuutan... Rinne puhui.
Korhonen aloitti Rinteen grillaamisen.
Korhonen kysyi, miten Rinne on osallistunut Levi Ski Resortsin toimintaan. Antti Rinne kertoi tutustuneensa vuonna 2005 toimintaan tultuaan Pron johtoon ja Levin hallitukseen.
Korhonen jatkoi rikosasiaan.
Kertoisitteko vapaasti, miten olette osallistunut hissihankkeeseen etelärinteillä ja sen käsittelyyn 2012-2013, hän kysyi.
Hanke oli jo minun aikaani ennen mietinnässä ja etelärinteitä on mietitty. Se alkoi aktualisoitua 2010-luvulla. Olen osallistunut jonkun kokouksen aikana tarjousten käsittelyyn hallituksessa.
Muutama kysymys hallituksesta: Onko hallitus ohjeistanut Palosaarta erillisillä ohjeilla tai muilla määräyksillä hissihankinnassa, Korhonen kysyi.
En ymmärrä mitä kysytään, Rinne vastasi.
Kun hallitus teki päätöksen syyskuussa, antoiko hallitus ohjeita?
En pysty muistamaan, mutta ajatus oli, että pyydetään useampia tarjouksia Doppelmayrilta ja Leitnerilta.
Syytetyn asianajaja grillasi hovioikeudessa puoli tuntia - Antti Rinne: ”En muista mitään yksityiskohdista”

Ulkomaan uutiset

Latvia valitsi tänään itselleen uuden presidentin, Egils Levitsin, 63. Hän sai 100-jäseniseltä parlamentilta 61 edustajan äänet.Latviassa parlamentti äänestää presidentistä, eli häntä ei valita vaalien kautta.Ennen presidentinvirkaansa Levits toimi EU:n tuomioistuimen tuomarina.
Latvian uusi presidentti on entinen EU-tuomari Egils Levits

Euroopan parlamentin uuteen oikeistopopulistien ryhmään on menossa mukaan kymmenkunta puoluetta ja reilu 70 europarlamentaarikkoa, kertoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Oikeistopopulistien rintama kilpailisi näin vihreiden kanssa parlamentin neljänneksi suurimman ryhmän paikasta. Kansallismielisten puolueiden edustajia oli keskiviikkona koolla Euroopan parlamentissa suljettujen ovien takana. Halla-aho kertoi STT:lle, että ryhmä syntyy tai olisi ainakin hyvin erikoista, jos näin ei kävisi.
Vähän Halla-ahon jälkeen kokoushuoneesta poistui Ranskan Kansallisen liittouman puheenjohtaja Marine Le Pen. Ihan mielenkiintoista keskustelua käytiin ryhmän rakenteesta, strategiasta ja suunnitelmista. Paljon jäi asioita vielä käsittelemättä, mutta ensi viikolla jatketaan, Halla-aho kertoi. Monet ryhmät ovat tällä viikolla pitäneet Euroopan parlamentissa ensimmäisiä kokouksiaan ja koonneet rivejään.Kansallismieliset kokosivat rivejään Brysselissä – Halla-ahon mukaan puolueita on kasassa kymmenkunta

Talousuutiset

Ekonomistien mukaan Suomen talouskasvu ei yllä lähivuosina tasolle, jonka Rinne nimesi normaaliksi.Hallitusneuvotteluja vetävän Antti Rinteen (sd.) mukaan neuvottelujen lähtökohta ja tavoite on, että lisävelanotto pysähtyisi tulevan hallituskauden aikana.
– Jos normaali kasvu jatkuu, se tulee menemään näin, mutta olemme myös todenneet, että emme tee myötäsyklistä vaan vastasyklistä politiikkaa tilanteessa, jossa talous huononee merkittävästi, Rinne sanoi Säätytalolla.Eilen tiistaina Rinne määritteli normaaliksi talouskasvuksi noin kahden prosentin kasvuvauhdin. Ekonomistien mukaan Suomen talouden normaali kasvuvauhti lähivuosina ei kuitenkaan tule olemaan kahta prosenttia vaan selvästi vähemmän. Antti Rinne määritteli ”normaalin talouskasvun” 2 prosentiksi – ekonomisteilta tyly arvio

Erkki Liikanen on ainoa suomalainen, joka on kutsuttu mukaan torstaina alkavaan kokoontumiseen. Bilderberg-ryhmän nelipäiväinen kokous pidetään tänä vuonna Sveitsin Montreaux’ssa. Liikanen on osallistunut Bilderberg-kokoontumiseen aiemminkin.Bilderbergiin kutsuttujen listalla ovat muun muassa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vävy ja erikoisneuvonantaja Jared Kushner, EU-komission puheenjohtaja Manuel Barroso, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja lukuisia valtioiden päämiehiä. Kutsuttujen joukossa on myös runsaasti liike-elämän tunnettuja vaikuttajia kuten Microsoftin pääjohtaja Satya Nadella ja talouden sekä politiikan johtavia asiantuntijoita. Kokoukseen on kutsuttu tänä vuonna noin 130 osanottajaa yli 20 maasta.Järjestäjien mukaan osallistujista keskimäärin noin neljännes on poliitikkoja.Osallistujista noin kaksi kolmasosaa on perinteisesti Euroopasta ja loput Pohjois-Amerikasta.Maailman huippuvaikuttajien Bilderberg-ryhmä kokoontuu Sveitsissä - Suomesta salakokoukseen kutsuttu vain Erkki Liikanen

Entinen pääministeri Esko Aho jatkaa venäläisen Sberbankin hallitustehtävissä, kertoo Lännen Media
(siirryt toiseen palveluun)
. Aho on valittu jatkokaudelle viime perjantaisessa yhtiökokouksessa, tiedottaa myös Sberbank (siirryt toiseen palveluun)
verkkosivuillaan. Pankki on asetettu pakotelistalle Venäjän Ukrainan toimien vuoksi.
Aho toimii parhaillaan myös amerikkalaispankki JPMorganin neuvonantajana. Lännen Medialle antamassaan vastauksessa Aho ei näe samanaikaista toimintaansa kahdessa pankissa ongelmana.
Lännen Media: Esko Aho jatkaa pakotelistalla olevassa Sberbankissa

Yritysten vastuullisuutta tarkkaileva Finnwatch edellyttää, että sote-alan yritykset sitoutuisivat vastuullisen veronmaksun periaatteisiin. Lisäksi niiden tulisi linjata julkisesti käytössään olevista verosuunnittelun keinoista.Finnwatch on vertaillut kuuden suurimman Suomessa toimivan sote-alan yrityksen verovastuullisuutta. Raportissa verovastuullisuutta arvioidaan tarkastelemalla toimia, joilla yritys pyrkii välttämään toimintamaahansa maksettavia veroja.Finnwatchin mukaan verolainsäädännön puutteiden vuoksi osa yrityksistä saa merkittäviä veroetuja samalla kun toiset maksavat huomattavasti enemmän veroja.– Yritysten tulee laatia julkinen veronmaksun vastuullisuutta koskeva strategia, jossa ne linjaavat käytössään olevista verosuunnittelun keinoista, Finnwatch suosittaa raportissaan.Mukana vertailussa olivat Attendo, Mehiläinen, Cor Group eli Coronaria, Pihlajalinna, PlusTerveys ja Terveystalo.Finnwatch vertaili sote-alan yritysten verovastuullisuutta: Mehiläinen oli viimeisenä

Urheilu-uutiset

Suomen jääkiekkomaajoukkue juhli historiansa kolmatta maailmanmestaruutta maanantaina Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Mestaruus varmistui, kun Leijonat löi sunnuntaina pelatussa loppuottelussa Kanadan 3–1.Nyt voit elää huuman uudelleen koosteen avulla. Tunnin mittaiseen koosteeseen mahtuu paikalla olleiden haastatteluja, talvella nuorten MM-kultaa voittaneiden Pikkuleijonien juhlinta lavalla ja sen jälkeen varsinainen miesten maajoukkueen esittely sekä hurvittelu. Poika saunoi, Sauli Niinistö puhui ja ”Mörkö” huudatti Suomea – elä kansanjuhla uudelleen

Antero Mertaranta antoi palaa, kun Marko ”Mörkö” Anttila iski Leijonat 4-4-tasoihin ja jatkoajalle MM-turnauksen puolivälierässä.Ruotsin kaadon jälkeen Venäjä kaatui Suomen uuden kansallissankarin osumalla ja sama tahti jatkui loppuottelussa, jossa Kanada kaatui Mörön lyönteihin.Näin Mertarannan sanat jäivät elämään. Radio Novan maanantaiaamuna tavoittama Veli-Matti Savinainen sanoi, että yön ajan Anttila pidättäytyi lyömästä sisään, mutta uskoi tilanteen muuttuvan, kun mies pääsee vaimonsa kanssa hotelliin.Varmasti lyö sisään!
"Löikö Mörkö sisään?” on nyt ikuinen klassikko – Antero Mertaranta häkeltyi kappaleen suosiosta: ”Vetää aika hiljaiseksi”

Kultajuhlat järjestettiin Tampereen keskustassa. Kansanjuhla alkoi kello 18 ja kesti reilun tunnin.Paikalle saapui lähes koko joukkue. Mukana oli peräti 19 pelaaja: Marko AnttilaToni RajalaArttu IlomäkiHenri JokiharjuKaapo KakkoOliwer KaskiJoel KivirantaMiika Koivisto, Kristian Kuusela, Juho Lammikko, Kevin Lankinen, Mikko Lehtonen, Niko Mikkola, Niko Ojamäki, Jussi Olkinuora, Harri Pesonen, Jere Sallinen, Veli-Matti Savinainen ja Juhani Tyrväinen sekä valmentajat Jukka Varmanen, Antti Pennanen ja mediavastaava Petteri Hietanen.
Päävalmentaja Jukka Jalonen ei saapunut Tampereelle. Hän oli samaan aikaan kotikaupunkinsa Riihimäen järjestämässä juhlassa.
Kultajuhlissa esiintyivät JVGDJ JuissiPate Mustajärvi, Jonne Aaron, Waltteri Torikka, Poju, Noora Louhimo, Ilari Hämäläinen, Pirkanpojat ja Aikakone.
Etenkin JVG sai Leijonien tanssijalan vipattamaan.
Huh, mikä meno! Kultaleijonia juhlittiin Tampereella – huippuartistit saivat tanssijalan vipattamaan

Leijonien Tie Finaaliin - Jääkiekon MM 2019

Canada vs. Finland - Gold Medal Game - Game Highlights - #IIHFWorlds 2019

Marko Anttilan Ratkaisumaali! | MM 2019 Venäjä - Suomi 0-1

Russia vs. Finland - Semi-Final - Game Highlights - #IIHFWorlds 2019

[Löikö Mörkö sisään?] Jääkiekon MM-kisat 2019 - Suomi Vs. Ruotsi Puolivälierä: 4-4 (Selostus)

Löikö Mörkö Sisään | Musiikkivideo

Finland sings the national anthem to celebrate a gold medal at #IIHFWorlds

MM2019: Kultaleijonien Paluu Suomeen Ja Tunnelmia Kansanjuhlasta!

Leijonien paluu Suomeen 27.5.2019

Suomi on jääkiekon maailmanmestari 2019 - torilla tavataan! [ IIHF 2019 kultajuhla ]

Maailmalla tapahtuu

Tämän vuoden sesonki Mount Everestillä on koitunut poikkeuksellisen monen kiipeilijän kohtaloksi. Huipun viikko sitten saavuttanut vuorikiipeilijä Elia Saikaly on kertonut karuista kokemuksistaan maailman korkeimmalla vuorella.
Kiipeilykausi maailman korkeimmalla vuorella Mount Everestillä kestää tavallisesti huhtikuun lopusta toukokuun loppuun. Vuorelle kiipeämiseen sisältyy aina suuria riskejä, mutta tänä vuonna ne ovat muuttuneet todeksi yhä useamman kohdalla, sillä huipulle hakeutuminen on vienyt tähän mennessä jo 11 ihmisen hengen.Vuorikiipeilijä kuvailee hyytävää kaaosta Mount Everestillä – 200 kiipeilijää joutui nousemaan huipulle ruumiiden yli: ”Kuolemaa. Verenvuodatusta.”

TAPIOLASSA on ryhdytty karkottamaan nurmialueilla viihtyviä valkoposkihanhia koirapartioiden avulla. Alustavat tulokset hanhien karkotuksista näyttävät tapiolalaisten kannalta lupaavilta: kun karkotukset aloitettiin, oleskeli Leimuniityllä ja Silkkiniityllä yli tuhannen valkoposkihanhen parvi. Viimeisimpien havaintojen mukaan alueella on nyt enää reilu kymmenen hanhea.
Jo nyt muutaman karkotuskerran perusteella olemme huomanneet, että karkotuksista on hyötyä. On tietysti riski, että hanhet tottuvat jossain vaiheessa koiriin. Tämä on vähän kilpajuoksua sitä vastaan. Voi olla, että sitten vaaditaan voimakkaampia pelotteita” sanoo Hannele Vepsäläinen Espoon kaupunkitekniikan keskuksesta. Yksinkertainen keino tepsi: Valkoposkihanhet katosivat käytännössä kokonaan Espoon Tapiolasta

Turussa sattui poikkeuksellinen tapahtumasarja keskiviikkona, kun mies jumittui jätteenkuljetusauton säiliön sisälle, kertoo pelastuslaitos. Tapahtumat saivat alkunsa, kun mies oli taloyhtiön pihalla etsinyt ilmeisesti roskasäiliöstä jotain. Hän oli ollut säiliön sisällä. Seuraavaksi paikalle olikurvannut jäteauto ja tyhjentänyt säiliön kyytiinsä. Kuljettajalla ei ollut aavistusta siitä, että joku oli säiliön sisällä.– Mies onnistui soittamaan jäteauton kyydistä hätäkeskukseen. Ajoneuvo paikallistettiin GPS-tietojen perusteella Tuotekadulle, kertoo päivystävä palomestari Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.Mies joutui jäteauton syövereihin Turussa – onnistui soittamaan itselleen apua roskasäiliöstä matkalla kaatopaikalle

Iitissä sijaitsevassa erityislastensuojelulaitoksessa on paljastunut vakavia ongelmia nuorten kohtelussa.Loikalan kartanossa tehdyssä tarkastuksessa on selvinnyt, että laitoksessa oli esimerkiksi riisutettu alasti ja eristetty nuoria. Alasti riisuttaminen ei perustu lakiin. Laitokseen sijoitetut olivat tarkastushetkellä 14–17-vuotiaita.Tarkastus tehtiin eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin määräyksestä viime lokakuussa ennalta ilmoittamatta.Loikalan kartanon lapset kertoivat tarkastuksessa, että heidät oli käsketty riisuutumaan alasti saavuttuaan laitokseen. Lisäksi heidät eristettiin muista ihmisistä käytännössä kokonaan. Apulaisoikeusasiamies vaatii, että laitoksessa luovutaan jatkuvasta eristämisestä ja sosiaalisten suhteiden rajoittamisesta.Apulaisoikeusasiamies käytti ratkaisunsa pohjana paitsi lasten kertomuksia, myös laitoksen toimittamia rajoituspäätöksiä, henkilöntarkastuspäätöksiä ja lapsista tehtyjä asiakirjamerkintöjä.Nuoret riisutettiin alasti ja pakotettiin syömään hiljaisuudessa laitoksessa Iitissä: "En ole koskaan törmännyt tällaiseen"

Irak on luovuttanut Turkille 188 terroristijärjestö Isisin jäseniksi epäiltyjen lasta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters oikeuslaitoksen tuomaria siteeraten Tuomarin mukaan luovutuksessa oli läsnä edustajia molemmista maista ja YK:n lastenjärjestö Unicefista. Hänen mukaansa joukossa on "pieni prosenttiosuus" täysi-ikäistyneitä lapsia, jotka on tuomittu laittomasta rajanylityksestä. Tuomarin mukaan he ovat suorittaneet tuomionsa. Irakissa rikousoikeudellinen alaikäraja on yhdeksän vuotta, kertoo Reuters. Isis-jäsenten lasten kohtalo on ollut viime aikoina puheenaiheena pitkin Eurooppaa, myös Suomessa. Yle on viime päivinä uutisoinut laajalti al-Holin leirillä Syyriassa olevista, Isisin alueelle aiemmin muuttaneista suomalaisnaisista ja heidän lapsistaan.
Irak luovutti Turkille 188 epäiltyjen Isis-taistelijoiden lasta

Yle Areena

Docventures esittää Seinäjoen arabikevät -dokumentin. Riku ja Tunna vetävät keskustelua maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä: mukana kansalaisaktivisti Anter Yasa, pakolaiskriisin aikaan turvapaikkatoiminnasta vastannut Päivi Nerg ja Ulkopoliittisen instituutin Teemu Tammikko. Docventures: Seinäjoen arabikevät (12)
Erkin kommentti: Seinäjoen Arabikeväästä on pidetty isoa porua, koska YLE hyllytti sen. Mielestäni hyllyttäminen oli turhaa. Pääministeri Juha Sipilällä oli maahanmuutosta 2015 väärä arvio. Hän toivotti vaimonsa kansa maahantunkeutujat tervetulleiksi.Todellisuudessa maahantunkeutujat tulivat Schemgenin ja Dublinin sopimusten vastaisesti Suomeen rikollisjärjestöjen ja todennäköisesti Ruotsin valtion avustamana. Suomi ei laittanut rajavalvontaa kuntoon vaan toivotti maahantunkeutujat tervetulleeksi Suomeen. Maahantunketumisesta aiheutui Suomen valtiolle 3,2 miljardin kulut vuositasolla. Suomella olisi ollut mahdollisuus palauttaa maahantunkeutujat takaisin ensimmäiseen EU-maahan EY-tuomioistuimen päätöksellä. Suomi ei tehnyt näin vaan ryhtyi hyysäämään maahantunkeutujia. Arabikevät olisi mielestäni voitu julkistaa heti kun se valmistui. Ylen tehtävä ei ole pitää sensuuria yllä. Mielestäni YLE suojeli myös ministereitä ja virkamiehiä heidän töppöilyiltään.

Jääkiekon MM-kisoissa kultaa voittanut Leijonajoukkue palaa Suomeen suoralla lennolla Bratislavasta. Yle Urheilu ottaa tuoreet maailmanmestarit vastaan suorassa lähetyksessä.
Kultaleijonat palaavat Suomeen

Maahanmuuttovastaisuus on nostanut oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle-puolueen kannatusta. Repiikö populistipuolueen kannatuksen nousu Saksan hajalle? Ohjaus Minna Pye.
Ulkolinja: Kamppailu Saksasta

Youtube-videot

Ay-liikkeet jarruttaa yhteiskuntaa

BenTV - Rosvot kuriin ja ay-liike aisoihin

Teollisuusliitto häpeä!

Suomi on uusi maailmanmestari! Katso huippuhetket Leijonien kultajuhlista! | Iltalehti

Klippi: Koraanifanit hyökkää. Poliisi katsoo vieressä.

Eero Heinäluoma kimmastuu kun Jussi Halla-aho viittaa demareiden Nordstream-bisnekseen (22.5.2019)

Mielipiteet

Kuten kerrotaan, vuonna 1212 muuan paimenpoika Ranskassa kertoi nähneensä näkyjä Kristuksesta ja saaneensa sanoman, että myös lasten oli lähdettävä ristiretkelle Pyhään maahan. Matka sujuisi kävellen, sillä Jumala kuivattaisi meren lastensa edessä.
Paavi Innocentius III ylisti lasten uskoa ja totesi heidän saattavan veltostuneet aikuiset häpeään.
Kun tuhannet lapset sitten olivat päässeet Marseille’hin, he joutuivat huijarien kyytiin ja heidät myytiin Välimeren taa orjiksi. Myöhemmin keisari Fredrik II hirtätti petolliset laivurit.
Koko tarinan historiallisuutta on epäilty, mutta lienee epäilemätöntä, että tuon ajan massamittaisen hysterian ilmiöt ovat sen taustalla.
Seuraavalla vuosisadalla, Mustan surman aikana esiintyi myös vastaavia ilmiöitä: ilmeni ekstaasiin päättyvää pyhän Vituksen tanssia ja ruoskijakulkueita; äkkikuolemaa ja maailmanloppua pelättiin ja edellistä ihan syystäkin. Sitä paitsi taivaalla oli nähty pyrstötähtiä ja Englannissa raivosivat myrskyt, jollaisia ei ennemmin tai myöhemmin ole koettu. Kato ja kuivuus toivat nälän tullessaan.
Egon Friedell mainitsee myös Mustan surman aikana tapahtuneen jonkinlaisen lasten ristiretken, mikä tuntuukin luonnolliselta. Kun aikuiset joutuvat suunniltaan, tarttuu heidän hysteriansa tietenkin heti myös lapsiin.
Todistamme parhaillaan samankaltaista hysterian aaltoa. Sen nimi on ilmastonmuutos (ei siis ilmaston muutos).
Hysterian lähteillä

Vihreiden puolueiden vaalimenestys voi koitua ympäristön eduksi, mutta ei ongelmitta. Yksi riski on vastakkainasettelun jyrkkeneminen, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
Vihreät puolueet menestyivät Euroopan unionin EU:n viimeviikkoisissa parlamenttivaaleissa, ja ne ovat menestyneet useissa EU-maiden kansallisissa vaaleissa.
Yksi ”vihreän aallon” todennäköinen seuraus on politiikan entistä selvempi suunnan muutos entistä ilmasto- ja ympäristöystävällisempään suuntaan niin EU:ssa kuin useissa jäsenmaissakin.
Tällainen politiikan eri osa-alueiden asteittainen vihertyminen on ollut meneillään jo vuosien ajan, mutta nyt tämä käänne todennäköisesti voimistuu.
Tämä näkyy ja tuntuu paraikaakin Suomenkin hallitusneuvotteluissa, joissa viime kuun eduskuntavaaleissa mojovan vaalivoiton saavuttaneet vihreät voivat esittää omia politiikkatavoitteitaan ja ehtojaan aiempaa suuremmalla äänenpainolla.
Samoin viime viikon lopulla käydyt EU:n parlamenttivaalit antoivat vihreille huomattavia vaalivoittoja Saksassa, Ranskassa ja useissa pienemmissä maissa Suomea myöten.
Jan Hurrin kommentti: Politiikan vihertyminen voi olla hyväksi ympäristölle – mutta jyrkentää yhteiskunnan kahtiajakoa

Kotimaan matkailu

Kulttuurikohteita Alvar Aalto -matkailureitillä

Tehdassaari ja Souranderintie Nokialla

Vapriikinraitti on tuokio kansallismaisemassa

Ulkomaan matkailu

Versailles, France: Ultimate Royal Palace

Paris, France: The Magnificent Louvre

Paris, France: The Rodin Museum

Paris, France: Café Culture

Musiikki

Paula Koivuniemi & Vesa-Matti Loiri - Eilen kun mä tiennyt en (VIDEO)

Kari Tapio - Valoon päin ( 60-vuotis juhlakonsertti)

16Tauski Haavemaa

Loppukevennykset

Belgian entinen hallitsija suostui jättisakon uhalla isyystesteihin. Skandaalikiista selviää vasta noin vuoden kuluttua oikeustaistelun päätyttyä. Belgian entinen kuningas Albert II, 84, on viimein tehnyt dna-testin, joka hänet määrättiin tekemään isyystaistelussa belgialaista taiteilijaa Delphine Boëlia, 50, vastaan. Albertille määrättiin 5000 euron päivittäinen sakko, kunnes hän menisi isyystesteihin.
Kuningas jätti sylkinäytteen tiistaina, kertoo BBC. Paljastuuko Belgian hovin synkkä salaisuus viimein? Albert II pakotettiin isyystestiin – mysteerilapsella mahdollisuus jättiperintöön

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa saaneensa lukuisia yhteydenottoja perintäkirjeistä, jotka on lähetetty FC Perintä Oy -nimisen yhtiön konkurssipesää hoitavan asianajajan nimissä.FC Perintä Oy on menettänyt lupansa perintätoiminnan harjoittamiseen jo tammikuussa 2017. Yhtiö on kuitenkin jatkanut perintätoimintaa luvattomasti.Tämän takia Etelä-Suomen Avi antoi yhtiölle 10 000 euron uhkasakolla tehostetun kiellon kesäkuussa 2017.
Uhkasakko tuomittiin myös maksettavaksi Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa toukokuussa 2018.Tämän jälkeen FC Perintä Oy asetettiin konkurssiin kesäkuussa
Aluehallintovirasto varoittaa: Perintäfirma konkurssissa – lähettelee silti yhä kirjeitä

Keskusta teki puheenjohtaja Juha Sipilän johdolla eduskuntavaaleissa historiallisen huonon tuloksen ja menetti 18 paikkaa. Yksi paikkansa menettäneistä oli keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula, joka toimi Sipilän hallituksen perhe- ja peruspalveluministerinä kaksi vuotta ennen Annika Saarikkoa. Tässä seisoo entinen kansanedustaja. Elämä jatkuu huomennakin ja pitää ryhtyä miettimään, mitä tehdään seuraavaksi, Rehula totesi Iltalehdelle 14.huhtikuuta.
Eduskunnasta pudonneen Juha Rehulan ei kannata aloittaa sopeutumisrahan nostamista toukokuussa – yhdeksän vuoden eläkeputki ja ilmaiset 360 000 euroa odottavat viikon päässä
Kuntoilu

5-Minute Home Workout to Build a Bigger Chest

4-Minute Workout to Get Rid of Belly Fat Without Diets

The Only 6 Stretches You Need to Become Flexible

Liikunta ja terveys

Verenpaine 140/87, 56 pulssi , Paino 104.0 kg. Jumppa 60 /3000 min, kuntosali 90/ 3190 min, kävely 0/337 km , uinti 0/11900 m, pyöräily 4/653 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti