maanantai 26. heinäkuuta 2021

TI 27.07.2021 Raution metsäpalosta ja vähän muustakin

 


Raution metsäpalossa ilmoitetaan tuhoutuneen 78 ha metsää. Tuhoutunut alue on kartan mukaan Prokonin tuulivoimala-alueella. On todennäköistä että sinne on rakennettu jo teitä, koska alueelle on tarkoitus rakentaa 75 tuulivoimalaa. Se on yksi Suomen suurimmista tuulivoimapuistoista. Raution metsäpalo on ihmisen aiheuttama. Metsäpalon syttymissyyn selvittäminen on mielenkiintoinen asia. On todennäköistä, että tarvitaan poliisin apua. Kuka tai ketkä ovat liikkuneet tuolla alueella sunnuntai-illan 25.7. ja maanantai-aamun 26.7. välisenä aikana? Onko mahdollisesti alueella ajettu traktorilla tai mönkjöillä, joista olisi kipinä levinnyt maastoon tai onko alueella vieraillut 14-15-ikäsiä mopopoikia jotka ovat pysähtyneet tupakoimaan ja heittäneet tupakantumpit huolimattomasti metsätien varteen. Viranomaiset selvittävät metsäpalon syttymissyyn. Odotan mielenkiinnolla selvitystyön tulosta. Pidän selvänä, että ihminen on metsäpalon aiheuttanut. Kysymys on varomattomasta tulen käsittelystä.

Täydennys tekstiin tänään kello 14.40.

Kävin yörälenkillä Hiekkasärkillä. Siellä oli betonin kuljetusauto, joka kuletti betonia juuri tuolle Prokonin tuulipuistoalueelle, jonne rakennetaan tuulivoimaloiden pohjia. Niissä käytetään erittäin paljon terästä. On erittäin todennäköistä, että tulipalot ovat saaneet alkuunsa hitsauskipinästä. Siis todennäköisin metsäpalon aiheuttaja on hitsauskipinä. Google karttakuvan mukaan palo on alkanut kahdesta eri kohteesta. Palo ei ole siis tahallaan aiheutettu, mutta se ei poista vahingonkorvausvelvoitetta. Aiheutetut vahingot on korvattava. On monia mahdollisuuksia olemassa mistä syntyy kipinää tuulivoimaloiden rakentamisessa. On kuitenkin enemmän kin todennäköistä, että metsäpalot johtuvat tuulivoimaloiden rakentamisesta alueelle. Jos alueella ei olisi menossa tuulivoimaloiden rakentamista niin metsää tuskin olisi palanut,

Kokoomus on suosituin puolue, perussuomalaisten kannatus notkahti lähes neljä prosentti­yksikköä – tutkija: ”Uskon, että voidaan mennä vielä alemmaskin”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008077546.html

KOKOOMUS on noussut suosituimmaksi puolueeksi, selviää HS:n tuoreimmasta eli heinäkuun kannatusmittauksesta.

Kokoomusta kannattaa nyt 19,9 prosenttia suomalaisista. Toukokuuhun verrattuna suosio on kasvanut 2,9 prosenttiyksikköä.

Puheenjohtajaansa vaihtavan perussuomalaisten suosio on puolestaan laskenut roimasti, ja puolue on nyt kolmanneksi suosituin.

Perussuomalaisten kannatukseksi mitattiin nyt 17,8 prosenttia, kun vielä toukokuussa tehdyssä kyselyssä 21,6 prosenttia kannatti puoluetta.

MYÖS kuntavaaleissa torjuntavoiton ottanut keskusta nosti kannatustaan 1,5 prosenttiyksikköä lukemiin 12,6 prosenttia.

Erkin kommentti: Perussuomalaiset ovat menettäneet kannatustaan, koska teot puuttuvat. Tyhjänpuhujiin ei luoteta. Pelkkä maahanmuutosta puhuminen ei riitä. Perussuomalaisten tulisi puuttua konkreetisella tavalla 1990-luvun kototekoisen laman, pankkikriisin ja valtiopetoksen selvittämiseen. Jussi Hala-ahon vetäytyminen puheenjohtajuudesta tietyistä syistä on laskenut perussuomalaisten kannatusta. Puolueeseen ja sen johtoon ei enää luoteta. Riikka Purra on ennakkosuosikki Jussi Halla-ahon seuraajaksi. Nainen ukkopuolueen johtajana ei lisää perussuomalaisten kannatusta. Riikka Purra on liian yksipuolinen poliitikko. Elämässä on muitakin asioita kuin maahanmuutto. Maahanmuutossa tulisi vaatia vuoden 2015 tilanteen selvitystä. On syytä epäillä, että Saksa, Ruotsi ja Suomi olivat sopineet, että Suomi ottaa yli 32 000 pakolaista vastaan, jotka tulevat Schengenin ja Dublinin sopimusten vastaisesti läpi Euroopan turvallisten maiden ja Suomi ottaa nämä pakolaiset avoinsylin vastaan. Maahantunkeutuja joukkohan muodostui suurelta osin nuorista miehistä, josta merkittävä osa oli sotilaskarkureita ja ISIS-sotilaita. Näistä on muodostunut Suomeen turvallisuusuhka, koska he ovat raiskanneet suomalaisia lapsia ja nuoria sekä tappaneet suomalaisia miehiä.

Olen lähettänyt perussuomalaisen puolueen johtohenkilöille sähköpostiviestejä, mutta yksikään ei ole vastannut Lulu Rannetta lukuunottamatta. Tällainen toiminta ei herätä luottamusta. Sakari Puisto olisi maltillisempi henkilö puoluejohtoon, mutta hänenkin toiminta on ollut melko vaisua. Ei vastaa sähköposteihin. Mauri Peltokankaan kielenkäyttö on ollut sellaista, että sitä on tavallisen kansalaisen vaikea ymmärtää vastuullisen henkilän kielenkäytöksi.

Sebastian Tynkkynen osoitti aikamoista show-miehen toimintaa 8 tunnin 22 minuutin puheellaan eduskunnassa. Elvytyskusetus tehtiin lain vastaisesti. Miksi perussuomalaiset eivät puuttuneet lain vastaisuuksiin. Keskustan eduskuntaryhmän ja eduskunnan puhemiehistön toiminta oli lain vastaista. Miksi perusuomalaiset hyväksyvät laittomuudet? Minulta on ainakin mennyt usko ja luottamus perussuomalaisten toimintaa. Tarvitaan tekoja puheiden sijasta.


Kalajoen päättäjien toiminnasta:


Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu Himangalla

https://www4.kalajoki.fi/djulkaisu/kokous/202196-29.PDF


Himankalaiset aloittaneet nimien keräämisen varhaiskasvatuspaikkapäätöksen kumoamiseksi – "Jos oikaisuvaatimus ei tuota tulosta, etenee asia hallinto-oikeuteen"

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/619802


Asia siis päätettiin himankalaisen kapunginhallituksen jäsenen äänella 5-4 Kalajoen kaupunginhallituksessa. Nyt henkilöstä tulee Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Valitettavasti huoneentaulua ei kaivettu esille asian käsittelyn yhteydessä. Huoneentauluhan on toimintaohje päätöksentekoon Kalajoen kaupungissa. Unohdetun huoneentaulun hintalappu on aika korkea ja huoneentaulun hinta on maksettu verovaroista.

Kalajoen Hiekkasärkillä on nyt matkailijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tämä tietää tuloja alueen yrityksille sekä keskustan kaupoille. Tuskin kukaan on osannut varautua tällaiseen väen paljoukseen.

Toivottavasti ensi kesäksi saadaan teitä levennettyä jotta vältytään tämän kesän kaltaisilta ruuhkilta, jotka vaikeuttivat jopa 8-tien liikennettä kilometrien jonoilla.
Annan nyt palautetta Kalajoen kaupungin kulttuuritoimelle Jukka Kuoppamäen laulutilaisuuden johdosta. Kuoppamäki tulee 600 km.n päästä Kalajoelle esiintymään ja tilaus Kalajoen kaupungin puolesta on lievästi sanottuna järjestelty niin kuin pyörän istuin. Tiedotus asiasta oli laiminlyöty ja paikalla oli vain muutama henkilö. Tilasuuden piti olla yhteislaulutilaisuus mutta laulujen sanojaan ei ollut olemassa. Kuka kantaa vastuu esiintymistilaisuuden järjestellyistä ja mainnnonnasta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti