torstai 8. heinäkuuta 2021

PE 09.07.2021 Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunta joutui kiusalliseen tilanteeseen

 

Kirjaaamo.keskusrikospoliisi@poliisi.fi, oikeusministerio@om.fi anna-maja.henriksson@eduskunta.fi


PE 09.07.2021 Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunta joutui kiusalliseen tilanteeseen


Rikostutkintapyyntö keskusrikospoliisille ja oikeusministeriölle ja vastuulliselle oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille. Huom. oikeuskansleri ja valtakunnansyyttäjä eivät ole reagoineet asiaan ja he toimivat oikeusministeriön alaisuudessa. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vastaa siitä, että kansalaisten perusoikeudet ja oikeusturva toteutuu. Sitä minä nyt vaadin.


Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunta on tehnyt 2.7.2021 päätöksen ettei vastapuolen asianajajan toimittaa oteta valvontalautakunnan käsiteltäväksi. Päätöksen ovat tehneet Matti Penttinen pj Jussi Tapani ja Ismo Sillanpää. Koska Rovaniemen hovioikeus teki tietoisen ja tarkoituksellisen väärän päätöksen R20/834, niin Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunta ei voinut tehdä oikeaa päätöstä asiassa, vaikka varmasti juristeina ymmärsivät vastapuoleni asianajajan toimineen rikollisesti antaessaan väärän lausuman RHO:lle. Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunta teki asianajajan suojelupäätöksen.


Tässä on kanteluni Suomen Asianajajaliitolle:


LA 20.03.2021 Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunnalle

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/03/la-20032021-suomen-asianajajaliiton.html


Rovaniemen hovioikeus teki tietoisen väärän päätöksen asiassa R20/834 päätöksentekijöinä hovioikeudenneuvos Maarit Tukiainen ja hovioikeudenneuvos Petri Nykänen ja hovioikeudenneuvos Suvi Hannula.


RHO:n päätös perustuu rikolliseen esitutkintaan ja virheelliseen syytteeseen ja aluesyyttäjän ja vastapuolen asianajajan väärään lausumaan RHO:lle. Lisäksi oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen, koska käräjätuomari jätti minun todistaajani oikeuteen kutsumatta eikä todistusaineistoani otettu vastaan asiaan kuuluvana enkä myöskään saanut kuulustella vapaasti todistajana esiintynyttä vastapuoltani eli Oulun käräjäoikeuden käräjätuomaria. Oikeudenkäynti oli Euroopan Ihmisoikeussopimuksen vastainen. Ei voinut välttyä vaikutelmalta, että kysymyksessä oli hyvä-veli-järjestön toiminta, jolla tahallaan aihetettiin minulle vankeustuomio.


Tässä selostus ja todistusaineisto Oulun poliisien rikollisesta toiminnasta

TI 15.12.2020 poliisi, tutkija Pekka Niskakangas, poliisi tutkinnanjohtaja Hannu Mensonen, poliisi tutkinnanjohtaja Tiina Sarparanta

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/12/ti-15122020-poliisi-tutkija-pekka.html


MA 24.05.2021 Kiirehtimispyyntö Rovaniemen hovioikeudelle ja kiirehtimispyyntö keskusrikospoliisille tutkintapyynnöstä R20/855

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/05/ma-24052021-kiirehtimispyynto.html


TO 17.06.2021 Rikostutkintojen käynnistämisvaatimus

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/06/to-17062021-rikostutkintojen.html


Valitus Rovaniemen hovioikeudelle osa 1

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/12/valitus-rovaniemen-hovioikeudelle-osa-1.html


Täydennys KRP:lle eilen 30.11.2020 tekemääni rikostutkintapyyntöön

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/11/taydennys-krplle-eilen-30112020.html


Pyydän ja vaadin keskusrikospoliisia lopettamaan kidukseni ja pidättämään seuraavat henkilöt vangitsemista varten. Rovaniemen hovioikeudessa on samat kolme henkilöä tehnyt tietoisesti ja tarkoituksellisesti väärät päätökset R20/834 ja R20/855. Hovioikeudenneuvos Maarit Tukiainen jäi nyt vuoren varmasti rikoksista kiinni. Asiat on tutkittava perusteellisesti. Asioita ei nyt katsota sormien läpi. Hyvä-veli-järjestelmä ja Virkamafa suojelee rikollisesti toimivaa poliisia Tiina Sarparantaa ja rikoksista kiinnijäänyttä käräjätuomari Sarianne Ervastia. En voi hyväksyä tällaista virkavallan väärinkäyttöä. Minä olen syytön ja todellisia syyllisiä ovat seuraavat henkilöt:


 1. Raahen poliisi Hannu Mensonen

 2. Raahen poliisi Pekka Niskakangas

 3. Oulu käräjäoikeuden käräjätuomari Sarianne Ervasti

 4. Kajaanin poliisi Tiina Sarparanta

 5. Oulun käräjäoikeuden käräjätuomari Jyrki Määttä

 6. aluesyyttäjä Juha Karikoski

 7. Rovaniemen hovioikeuden määräaikainen hovioikeudenneuvos Jarkko Pekkala

 8. Rovaniemen hovioikeuden hovioikeudenneuvos Maarit Tukiainen

 9. Rovaniemen hovioikeuden hovioikeudenneuvos Petri Nykänen

 10. Rovaniemen hovioikeuden hovioikeudenneuvos Suvi Hannula

 11. eläkkeellä oleva syyttäjä Sulo Heiskari

 12. entinen asianajaja Asko Keränen

 13. asianajaja Antti Latola

 14. eläkkeellä oleva poliisi Raimo Ollila

 15. eläkkeellä oleva poliisijohtaja Sauli Kuha

 16. eläkkeellä oleva Kera Oy:n johtaja Seppo Arponen

 17. entinen pääministeri Esko Aho

 18. entinen valtionvarainministeri Iiro Viinanen


Olen tehnyt asiassa kantelun oikeuskanslerille, syytevaatimksen valtakunnansyyttäjälle, rikostutkintapyynnön keskusrikospoliisille, selvityspyynnön Oulun poliisijohtaja Mika Heinilälle ja selvityspyynnön Rovaniemen hovioikeuden presidentille. Miksi poliisi ei tutki, miksi syyttäjä ei syytä, miksi laillisuusvalvonta ei näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan? Miksi oikeusministeriön ja oikeusministerin vastuualueen oikeuskansleri, valtakunnansyyttäjä ja Suomen Asianajajaliiton henkilöt laiminlyövät virkavelvollisuutensa? Vaadin kaikille rikoksiin syyllistyneille Suomen lain mukaisia ankarimpia rangaistuksia ja taloudellisten vahonkjen ja hirvittävien henkisten kärsimysten täysimääräisiä korvaamisia. Valitettavasti olen menettänyt luottamukseni Suomen poliisijohdon ja oikeuslaitoksen toimintaan.

Siki pyydän koko Suomen kansaa sekä kaikkia Euroopan kansoja toimimaan niin, että oikeus toteutuu ja todelliset syylliset joutuvat vastuuseen teoistaan. Suomessa kansalaisten on noustava barrikaadeille puolustaessaan kansalaisten perusoikeuksia ja oikeusturvaa. Käsitykseni ja kokemukseni mukaan Suomi on rikollisten käsissä. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on vastuussa siitä, että kansalaisten perusoikeudet toteutuvat ja kansalaisten oikeusturva toteutuu.


Kalajoki 09.07.2021

Erkki Aho

Merenojantie 9 b 16

85100 KalajokiEi kommentteja:

Lähetä kommentti