lauantai 31. lokakuuta 2020

SU 01.11.2020 Olen todella huolissani Oulun poliisijohdon rikollisesta toiminnasta

 

Kaleva ja Yle Oulu vaikenevat samoin kuin Radio Pooki

Muutama sana oikeustaistelustani. Olen saanut selvitettyä, että Suomessa on tehty valtiopetos ns. Koiviston konklaavissa, jossa pankeille päätettiin antaa suosittuimmuusasema ja jossa tasavallan presidentti Mauno Koiviston johdolla päätettiin pelastaa pankit. Näin presidentti Mauno Koivisto puuttui riipumattoman oikeuslaitoksen toimintaa tavalla, mikä täyttää valtiopetoksen tunnusmerkistön. Pyysin ns. Koiviston konklaavin asiakirjoja presidentti Tarja Haloselta, mutta hän kieltäytyi luovuttamasta niitä minulle. Valtiopetos ei vanhene koskaan.Asiaa on tarkemmin tutkinut Jorma Jaakkola


Jorma Jaakkola on perehtynyt valtiopetokseen erittäin perusteellisesti:

Koiviston konklaavi

https://www.youtube.com/watch?v=jjWF2Bs5sUA


Jorma Jaakkolan kotisivut

http://jormajaakkola.fi/


Jukka Davidsson on perehtynyt 1990-luvun lamaan erittäin perusteellisesti.

Jukka Davidssonin kirjan Isänmaan ryöstäjät

https://docplayer.fi/16092859-Isanmaan-ryostajat-viis-siita-velkaa-te-olette-pankille-kuitenkin-mutta-eihan-pankilla-ole-edes-velkakirjoja.html


Jukka Davidsson: maailmantalouden megatrendit & globalisaatio

https://www.youtube.com/watch?v=DppWToBD2Os&t=656s


Näistä kirjoista löytyy lisää tietoa

Seppo Konttinen Salainen pankkituki

Ari-Pekka Pietilän Pankkikriisin peitellyt paperitLaman ja rahan pelurit


Velallisten tuki ry tekee hartiavoimin töitä saadakseen 90-luvun laman ja oikeuslaitoksen uhrien asiat kuntoon ja lakkauttaakseen ulosoton ja perintätoimistot, luottotietorekisterit, yksipuoliset tuomiot jne. jne. Suomesta on tehtävä oikeusvaltio ja Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin ja Suomeen on saatava totuusfoorumi, jossa nämä asiat 90-luvulta lähtien tutkitaan, tehdään uudet päätökset ja määrätään valtio korvaamaan aiheuttamansa vahingot yrittäjille ja yksityisille.

VELALLISTEN TUKI RY:N TARKENNETTU 13.5.2019 ESITYS HALLITUKSELLE

https://www.velallistentuki.fi/yleinen/velallisten-tuki-ryn-tarkennettu-13-5-2019-esitys-hallitukselle/


KIIREELLINEN TOIMENPIDEPYYNTÖ EUROOPAN NEUVOSTOLLE

https://www.velallistentuki.fi/yleinen-fi/kiireellinen-toimenpidepyynto-euroopan-neuvostolle/

Valtiopetoksen liittyy kiinteästi salaiseksi julistettu SSP-sopimus, mikä solmittiin Esko Ahon hallituksen ja neljän ostajapankin välillä 22.10.1992.
Suomen Säästöpankki-SSP Oy:n pilkkomissopimus solmittiin 22.10.1992 Suomen valtion ja neljän ns. ostajapankin (SYP, KOP, Osuuspankit ja Postipankki) välillä. Tässä salaiseksi julistetussa sopimuksessa sovittiin toimialakohtaiset listaukset yrityksistä, jotka tullaan viemään konkurssiin, sekä määriteltiin kaatamisperusteet luottomäärien ja asiakkuuksien pohjalta. Jos asiakas toimi joillakin seuraavista toimialoista, niin pankeille annettiin vapaus poistaa yritys markkinoilta ja laittaa saatavansa valtion avoimeen pankkitukipiikkiin: kiinteistösijoittaminen ja kiinteistösijoittamiseen verrattava kiinteistötoiminta, muu sijoittaminen, rakentaminen, vähittäiskauppa, hotelli- ja ravintolatoiminta, vapaa-aikatoiminta. SSP-sopimus solmittiin pääministeri Esko Ahon hallituksen toimesta. Valtionvarainministerinä toimi Iiro Viinanen ja sisäministerinä Mauri Pekkarinen. Nämä kolme ministeriä muodostivat valtioneuvoston ”sisäpiirin”. Suomen 1990-luvun pankkikriisissä ja suuren lamassa toteutettiin Suomen historian suurin omaisuuden ryöstö. Liituraitojen jäljiltä jäi kitumaan 280 000 elinkautista lumevelkavankia, joista 11 500 valitsi lopullisimman ratkaisun vuoden 1997 loppuun mennessä. Sen jälkeen on vielä on poistettu yrityksiä markkinoilta ja niiden kokonaismäärä Velallisten Turkirymän mukaan on n.60 000 kappaletta ja itsemurhan tehneiden määrä n. 16 000. Katkeraa kansaa kasvaa jo kahdessa sukupolvessa.

SSP-sopimus

https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY&list=UUYDxoEzvz_VQ_HnFKXRkrZA&index=6

Ns Koiviston konklaavissa ohjeistettiin oikeuslaitoksen edustajia tasavallan preisentti Mauno Koiviston toimesta antamaan pankeille suosituimmuussasema. Pankit siis voittivat ylemmissä oikeusasteissa. SSP-sopimus on jatkoa ns. Koiviston konklaaville. Kysymyksessä on valtiopetos, mikä ei vanhene koskaan. Tässä presidentti Tarja Halosen päätös minulle kun pyysin asiakirjoja Koiviston konklaavista. Esko Aho kirjoitti uusimmassa kirjassaan, että hän päätti Koiviston kanssa kahdestaan asioista.


SSP-sopimus on julistettu salaiseksi 100 vuodeksi.

http://kalajokinen.blogspot.bg/2017/06/koiviston-konklaavi-ssp-sopimus-ja-muut.html

ja Aktiv Hansakauppa 25 vuodeksi salaiseksi

Törkeä petos ja muita rikoksia Aktiv Hansa-kaupassa?

http://kalajokinen.blogspot.fi/2017/06/torkea-petos-ja-muita-rikoksia-aktiv.html

ARSENAL-kauppa ja sen tuhoisat seuraukset - Liisa Mariapori

https://www.youtube.com/watch?v=yIzuxVsuEzI&t=122s

Suomen johtavat poliitikot ovat tarkasti tietoisia valtiopetoksesta, mutta vaikenevat siitä. Onko kysymys rikoslain 15 luvun 11 §:n mukaisesta rikoksesta?

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

http://pankkikriisi.blogspot.com/2019/06/avoin-kirje-paaministeri-antti-rinteelle.html

Valtiopetoksella ja PR-talojen konkurssivyyhdellä on kiistaton syy-yhteys. Minulla on omassa asiassani kiistattomat todistusaineistot lähettämässäni kirjassa.

Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html

Lisää todistusaineistoa

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/09/la-12092020-lisaa-todistusainestoa.html

Olen tehnyt kymmeniä ellei satoja rikostutkintapyyntöjä asiassani Oulun poliisille. Oulun poliisi kieltäytyy tutkimasta asioita. Myös korkein kieltäytyy purkamasta alioikeuksien vääriä päätöksiä, vaikka todistusaineisto on kiistaton ja rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa.


Keskeinen asia on asianajaja Asko Keräsen tunnustus siitä, että hän jätti valituksen tekemättä väärillä tiedoilla haetusta konkurssista. Näin väärä käräjäoikeuden päätös jäi voimmaan ja sitä rikolliset käyttivät hyväkseen uusien väärien päätösten tekemiseen.Asko Keränen on tunnustanut paljon muitakin rikoksiaan ja sai niistä ehdottoman vankeustuomion. Juristi Asko Keräsen talousrikosoikeudenkäynti yllätti syyttäjän ja tuomarin – Keränen tunnusti kaiken heti kättelyssä

https://mvlehti.net/2016/10/18/juristi-asko-kerasen-talousrikosoikeudenkaynti-yllatti-syyttajan-ja-tuomarin-keranen-tunnusti-kaiken-heti-kattelyssa/
Varatuomari Paavo M. Petäjä on tunnustanut rikoksensa.Syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut esteellisenä syyttäjänä n. 20 vuotta asioissani. Hän on keskeisin tekijä asioissani.


Konkurssipesänhoitaja Hannu Maskonen on tehnyt oman lopullisen ratkaisunsa sen jälkeen, kun hän oli pyytäänyt minua lopettamaan asioiden penkomisen ja maksamaan hänelle 10 000 markkaa jotta hän ei hae minua henkilökohtaiseen konkurssiin. Minä en suostunut Maskosen vaatimuksiin ja Maskonen teki oman ratkaisunsa ja "putosi" parvekkeelta.


Tapahtumien kulku on ollut seuraava. Olen joutunut Suomen valtion kidutusrikoksen kohteeksi. Kidutus on kestänyt nyt lähes 26 vuotta.

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunu hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni ja on edelleenkin hengenvaarallisen korkea. Minulle on aiheutetu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän vaikea asia.

Koska poliisi ei tutki ja korkein oikeus ei pura eri oikeusasteiden vääriä päätöksiä, niin minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin haastaa ulosottoviranomaiset oikeuteen sen johdosta, että he perivät minulta sellaisia saatavia, mitkä on saatu aikaan rikosten avulla ja siksi ne on perintäkelvottomia.


Rikoskomisario Hannu Mensonen Raahesta. Oulun poliisilaitoksen Raahen poliisiasemalla työskentelevä Mensonen väitteli vuonna 2012 hallintotieteiden tohtoriksi. Hänen väitöskirjansa käsittelee aineettoman pääoman hyödyntämistä Oulun alueen paikallispoliisin johtamisessa vuonna 2008 alkaneessa poliisin rakenneuudistuksessa.

Tutkinnanjohtaja Hannu Mensosen vastaus minulle , kun jääväsin hänet rikostutkinnasta, silloin kun ensimmäisen kerran pyysin rikostutkintaa käräjätuomari Sarianna Ervastin tekemässä rikostutkintapyynnössä. Katson, että rikoskomisario Hannu Mensonen on toiminut esteellisenä tutkinnanjohtajana asiassani, kun ryhtyi nyt uudelleen tutkinnanjohtajaksi asiassa, jossa aikaisemmin ilmoitti olevansa esteellinen. Siksi pyydän uutta rikostutkintaa asiassa syytteen pohjaksi.

Tutkinnanjohtajan näen asiat siten, kuin ne kirjoitin. Koska asiaan liittyy mielestäsi yhä edelleen rikos, niin pyydänkin, että esimieheni ottaa asia käsiteltäväksi ja tekee sen suhteen päätöksiä. En pysty kääntämään ratakiskoa, mihinkään suuntaan. Ymmärrän mitä tarkoitat kirjoittamallasi viimeisellä lauseella.

Koska olet ilmoittanut minun olevan jäävi hoitamaan asioita, niin katson ettei minun tarvitse tästä eteenpäin vastata Sinulle lähettämiisi tätä asiaa koskeviin kirjoituksiin. Uskoisin, että Oulun poliisilaitoksesta löytyy päteviä tutkinnanjohtajia tähän asiaan.

Ystävällisin terveisin

rkom Hannu Mensonen.

Mensonen on kuitenkin toiminut esteellisenä tutkinnanjohtajana kun asia tuli uudelleen Raahen poliisin tutkittavaksi. Mielestäni siksi rikostutkinta on tehty esitututkintalain, poliisilain, perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaisesti.

Kun käräjätuomari Sarianna Ervasti teki minusta rikosilmoituksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta niin tutkinnanjohtajaksi määrättiin jälleen rikoskomisaario Hannu Mensonen. Tutkijana asiassa on toiminut poliisi Pekka Niskakangas.

Minua ei ole varsinaisesti kuultu asiassa lainkaan. Kuulustelu oli sellainen, että poliisi Kalajoella ilmoitti minulle, että kysymykset ja vastaukset on tehty etukäteen. Minä ihmettelin tilannetta ja otin kuulustelutodistajan mukaani. Minä en saanut esittää kuulustelussa mitään todistusaineistoa eikä todistajaani kuultu. Kuulustelukertomukseen merkittiin että annan asiassa loppulausunnot.

Kuulustelutodistajan lausunto

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/09/esitutkintalaki1-luku-2.html  

Esitutkinta asiassa on tehty esitutkintalain, poliisilain, perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaisesti ja lisäksi tutkinnanjohtaja on ollut esteellinen ja hän on itse tunnustanut asian.

Kun sain syytteen tiedokseni niin päätin tilata syytekirjelman asiakirjat Oulun poliisin asiakirjahallinnosta. Sieltä pyydettiin minua tarkistamaan asiakirjojen numerot. Minä ilmoitin syytehakemuksessa olevat asiakirjanumerot. Asiakirjayksiköstät tuli vastaus, että tämä asiakirja ei kuuulu Teidän tapaukseenne. Asiakirjayksikkö ei lähettänyt minulle asiakirjoja.

Syyttäjälaitos laittoi minulle asiakirjat ja huomasin, että sieltä puuttui kaikki minun esittämäni todistusaineistot ja loppulausunnot.

Tässä on loppulausuntoni asiassa

Loppulausunto

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2019/12/loppulausunto.html

loppulausunto 1. jatko-osa

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2019/12/loppulausunto-1.html

loppulausunto 2, jatko-osa

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2019/12/loppulausunto-2.html

Loppulausunto tutkintailmoitukseen

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/tarkistamatonloppulausunto.html

loppulusunto käräjätuomarin kuulustelukertomukseen

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulusunto-karajatuomarin.html

loppulausunto käräjäsihteerin kuulustelukertomukseen

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulausunto-karajasihteerin.html

Loppulausuntotäydennys koskien tutkinnanjohtajan toimintaa

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulausuntotaydennys-koskien.html

Loppulausunto ulosottomies Eveliina Nissilän rikosilmotukseen 5770/R/15736/19

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulausunto-ulosottomies-eveliina.html

Rikostutkinta cd 5770/R/53493/18 loppulausunto asiasta

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/rikostutkinta-cd-5770r5349318.html

5770/R/53493/18.

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/rikostutkinnassatama-on-kaanteentekeva.html

Pyydän poliittista turvapaikkaa Bulgarian valtiolta

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/


Erikoinen isänpäivä – tapon yritys
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2008/11/erikoinen-isnpiv-tapon-yritys.html

Putkakertomus 20.8.-23.8.2010
http://ahonblogi.blogspot.fi/2010/08/putkakertomus-208-2382010.html

ja lisäksi tämä aineisto puuttui

Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2016/02/tyytymattomyyden-ilmaisu-ylivieska.html

ja kaksi kirjaani Olet Maamme Armahin Suomenmaa mikä sisältää kopiot todistusaineistostani sekä 48 miljoonan salatut pantatut kiinnitykset, jotka todistavat törkeän petoksen kaupanteossa jossa kaupanvahvistajana oli tuleva syyttäjä Sulo Heiskari, joka on toiminut esteellisenä syyttäjänä kaikissa kauppasopimuksista ja niistä johtuvissa oikeudenkäynneissä 20 vuoden ajan. Hän on samalla estänyt rikostutkinnat asioissa.

Esteettömän rikostutkinnan esteenä Oulun poliisilaitoksella ovat olleet seuraavat poliisihenkilöt: Hannu Mensonen, Johanna Kiviniemi, Tiina Sarparanta, Ilkka Piispanen sekä Antti Räsänen. Siis näitä Oulun poliisin palveluksessa olevia poliiseja on syytä epäillä rikollisesta toiminnasta.

Oulun käräjäoikeuden laamanni teki asiassa seuraavan päätöksen.

"Oulun käräjäoikeus on päättänyt, että kysymyksessä on rikos R20/295.

28.03.2020

Hyvä Erkki Aho

Kirjeessänne selostamanne asia on Oulun käräjäoikeudessa vireillä rikosasiana diaarinumerolla R 20/925.

Ystävällisin terveisin

Antti Savela

laamanniTein asiasta rikosilmoituksen , koska Oulun käräjäoikeuden laamanni näki asian rikoksena. Oulun poliisi muutti asian S-asiaksi eli rikosasiasta sekalaiseksi asiaksi. Siihen Oulun poliisilla ei ollut laillista perustetta. Asia annettiin Kajaanin poliisin Tiina Sarparannan tutkittavaksi. Hän jätti asian tutkimatta ja syyllistyi rikolliseksi epäiltävää ja todistettavasti rikolliseen toimintaan. Toisen kerran Tiina Sarparanta syyllistyi rikolliseksi epäiltävään ja todistettavasti rikolliseen toimintaan kun palautti todistusaineistot minulle tutkimatta asioita.

Koska olen haastehakemuksessa ja sen täydennyksessä esittänyt valtiopetokseen ja PR-talojen konkursivyyhteen liittyvät asiat, niin minulla on nyt oikeus rikostutkinnassa osoittaa konkreettiset esimerkit valtiopetoksesta ja siihen liittyvän SSP-sopimuksen konkreettisesta toteuttamisesta.

OIKEUSMURHA 1: PK-YRITTÄJÄ ERKKI AHO

https://www.velallistentuki.fi/yleinen-fi/oikeusmurha-1-pk-yrittaja-erkki-aho/  

OIKEUSMURHA 2: PK-YRITTÄJÄ MARKKU HEIKKILÄ

https://www.velallistentuki.fi/yleinen-fi/oikeusmurha-2-pk-yrittaja-markku-heikkila/

OIKEUSMURHA 3: PK-YRITTÄJÄ VELI PALOKARI

https://www.velallistentuki.fi/yleinen-fi/oikeusmurha-3-pk-yrittaja-veli-palokari/

OIKEUSMURHA 4: YLI 400 HENKEÄ TYÖLLISTÄNYT YRITTÄJÄ PETER FRYCKMAN

https://www.velallistentuki.fi/yleinen-fi/oikeusmurha-4-400-henkea-tyollistanyt-yrittaja-peter-fryckman/

OIKEUSMURHA 5: YRITTÄJÄ JOUKO RAITAAN KOHDISTETTU 20 VUODEN KIDUTUSTARINA

https://www.velallistentuki.fi/yleinen-fi/oikeusmurha-5-pk-yrittaja-jouko-raitaan-kohdistettu-20-vuoden-kidutustarina/

Oikeusmurha 6: Yrittäjä Olli Puolitaival

Olli Puolitaival ja Konekersantti Oy:n tuhoaminen

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/olli-puolitaival-ja-konekersantti-oyn.html

Oikeusmurha 7: Yrittäjä Heino Ylitorvi

Heino Yli-Torven tapaus

Verottaja tappaa yrityksiä

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.bg/2009/04/verottaja-tappaa-yrityksia.html

Vastaus rikoskomisario Petri Kangaskoskelle

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.bg/2013/04/vastaus-rikoskomisario-petri.html

Erkin kommentti: Ampuiko poliisi Petri Kangaskoski itsensä poliisin virka-asella Kokkolan poliisilaitoksella tämän jälkeen?

OP-Pohjolan yrityskuva ja pääjohtajan toiminta

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.bg/2012/08/op-pohjolan-yrityskuva-ja-paajohtajan.html

Sent: Monday, June 04, 2012 10:44 AM

To: reijo.karhinen@op.fi ;anna-maja.henriksson@om.fi ;paivi.rasanen@intermin.fi

Subject: turha konkurssi ja tuhoisat vaikutukset

Pankinjohtajan, verottajan, konkurssipesänhoitajan ja poliisien toiminnasta

tiedoksi ja toimenpiteitä varten Johtaja Reijo Karhinen OP-Pohjola, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, poliisiministeri Päivi Räsänen

Olin neuvotellut kuorma-autoilija Heino Yli-Torven puolesta verottajan ja Himangan Osuuspankin pankinjohtaja Kalevi Humalajoen kanssa neuvotteluratkaisun, jolla kuorma-autoilijan yrityksen ongelmat olisi hoidettu yhteisesti sovitulla tavalla ja niin, että se olisi ollut kaikkien etu. Silloin sovittiin myös kuorma-autoilijan vaimon takauksen osalta asia. Jostain syystä verottaja perui sovitun sopimuksen todennäköisesti Himangan Osuuspankin johtajan Kalevi Humalajoen pyynnöstä. Kuorma-autoilijan yritys haettiin konkurssiin. Konkurssipesänhoitajaksi määrättiin todennäköisesti pankin tahdosta varatuomari Kari Autio Kokkolasta.

Varatuomari Kari Autio teki rikostutkintapyynnön kuorma-autoilija Heino Yli-Torvesta ja tämän pojasta Jaakko Yli-Torvesta. Käännyin tuolloin pankinjohtaja Kalevi Humalajoen puoleen ja kerroin hänelle, että jos rikostutkinta aloitetaan ja se johtaa oikeuskäsittelyyn, niin pankki tulee häviämään jutun. Pankinjohtaja Kalevi Humalajoki ymmärsi asian ja sanoi, että jatkossa he eivät sitten käytä varatuomari Kari Aution palveluksia.

Otin yhteyttä varatuomari Kari Autioon ja kerroin hänelle totuuden asioissa eli sen, että Heino Yli-Torvi ja Jaakko Yli-Torvi eivät ole syyllistyneet rikoksiin. Autio ei pysytynyt vastaamaan minulle mitään asiallista. Menin Kokkolaan ja todistin tutkinnanjohtajalle ja silloin vielä nimeämättömälle tutkijalle, että Heino Yli-Torvi ja Jaakko Yli-Torvi eivät ole syyllistyneet rikoksiin. Tästä huolimatta tutkija ja tutkinnanjohtaja lähtivät viemään asiaa eteenpäin syyttäjälle asti, todennäköisesti varatuomari Kari Aution toiminnan johdosta.

Ylivieskan käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet. Prosessi oli kuitenkin aiheuttanut sen, että Heino ja Sirkka Yli-Torvelle tuli avioero. Lisäksi Jaakko Yli-Torven yrityksen omaisuus oli laitettu hukkaamiskieltoon n. 1,5 vuodeksi ja aiheutettu yrittäjälle erittäin suurta ja korvaamatonta vahinkoa. Jokilaaksojen poliisi Ilkka Piispanen kieltäytyi tutkimasta asiasta.

Minulle on selvinnyt myös se, että Himangan Osuuspankinjohtaja on tehnyt Sirkka Yli-Torven kanssa ennen oikeudenkäyntejä ja rikostutkintoja salaamissopimuksen, jolla Sirkka Yli-Torvi kieltäytyy antamasta tietoja Heino Yli-Torven yrityksen asioista. Minulle on selvinnyt myös se, että pankinjohtaja Kalevi Humalajoki on ”kieltänyt ”asianomaisia työskentelemästä Erkki Ahon kanssa.

Oikeudenkäynnissä pankinjohtaja Kalevi Humalajoki joutui kertomaan tosiasiat ja siksi kaikki syytteet hylättiin. On myös huomattava se, että todistusaineistot löytyvät myös tutkinta-aineistosta ja siksi ihmettelen konkurssipesänhoitaja Kari Aution, poliisien ja syyttäjän toimintaa.

Mielestäni Osuuspankkien Keskuspankin on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin. Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin. Poliisiministeri Päivi Räsäsen on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin. Mielestäni kysymys on tarpeettomasta konkurssista ja kiistattomasta vahingonteosta. Kaiken alku ja juuri on pankin toiminnan johdosta terminoimatta jäänyt valuuttavelka.


Kalajoella 04.06.2012

Erkki Aho

Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

gsm 044-3025948


PS. En ole tyytyväinen poliisi Ilkka Piispasen toimintaan. Toivon, että ylemmän tahot puuttuvat Ilkka Piispasen toimintaan. Mielestäni Ilkka Piispasen toiminta on kansalaisten ja yhteiskunnan etujen vastaista.

Oikeusmurha 8: Yrittäjä Pertti Lindeman

Taistelu Katinkullasta

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/02/taistelu-katinkullasta

Esko Aho on nyt mediassa, miksi tiedotusvälineet eivät kysy häneltä?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pelisuomi/esko-aho-on-nyt-mediassa-miksi-tiedotusvalineet-eivat-kysy-hanelta/?fbclid=IwAR2rS7TcMm6sxpTgLG9R6g1FKG_eMAVDWj1iEyHAZJ1FNLliYpykbhRYjTk

Oikeusmurha 9: Yrittäjä Paavo Heikkisen tapaus

Jumalisjärven Lohi ay ja Emajoen Lohi Oy – nimismies Vesa Juntunen ja varatuomari Mikko Kovalainen

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2012/08/jumalisjoen-lohi-ay-ja-emajoen-lohi-oy.html

Oikeusmurha 10: Oy ST-Line Ltd:n tapaus

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hilkkamlaikko/suomi-oikeusvaltio/?fbclid=IwAR3uzEok2kuhBAQjV9NE6wRMNDlH2riYZzkA7cHswhqBBvCRZeJkpY9m_cQ

Pankkivangit: käsikirjoitus

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/13/pankkivangit-kasikirjoitus

Sinivalkoinen Kavallus eli 90-luvun laman edelleen jatkuvat vaikutukset

https://www.youtube.com/watch?v=VyIhuiwTXys&t=5s

Minä olen lisäksi nimennyt todistajikseni asiassani seuraavat henkilöt:

  • Ivan Georgiev todistaa käyntimme Raahen käräjäoikeudessa, kun kävimme tarkistamassa todistusaineistoni siellä käräjätuomarin paikkalla ollessa

  • Pentti Arhippainen todistaa, että Kera Oy oli myyjänä laittanut PR-Teollisuus Oy:n markkinoilta poistettavien yritysten joukkoon. Kysymys on törkeän petoksen todistamisesta.

  • Liisa Mariapori todistaa kirjeensä YK:n ja EU:n elimille todeksi ja samalla valtiopetoksen tapahtuneeksi

  • Jouko Raita todistaa oman oikeustapauksensa kautta Suomen valtion rikolliseksi epäiltävän toiminnan ja SSP-sopimuksen siihen.

  • Jukka Davidsson todistaa 1990-luvun laman asiat niin kuin ne ovat tapahtuneet – valtiopetos ja ihmisoikeusrikokset

  • Jorma Jaakkola todistaa valtiopetoksent tapahtunnen asiakirjoin

  • Hilkka Laikko todistaa oman oikeustapauksen kanssa valtiopetoksen tapahtuneen js SSP-sopimuksen vaikutuksen siihen.

  • Olli Puolitaival todistaa oman oikeustapauksensa kanssa säästöpankin toiminnan pankkikriisissä ja sen yhteyden valtiopetokseen

  • Veli Palokari todistaa SSP-sopimuksen vaikutuksesta hänen ja läheistensä ravitsemusalan toimintaan. Ravisemusalalle oli SSP-sopimuksessa sovittu toimialarationalisointi. Palokari todistaa laajemmin Suomen viranomaisten toimintaa yrityksiä kohtaan.

Minulla on oikeuskäsittely haasteen mukaan 27.11.2020 Oulun käräjäoikeudessa. Tervetuloa seuraamaan oikeudenkäyntiä.

Ihmisoikeustaistelija Erkki Aho: “Oulun käräjäoikeudessa 27.11.2020 klo 9.00 oikeudenkäynti, jossa minua syytteen mukaan syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta”

https://www.velallistentuki.fi/yleinen-fi/ihmisoikeustaistelija-erkki-aho-oulun-karajaoikeudessa-27-11-2020-klo-9-00-oikeudenkaynti-jossa-minua-syytteen-mukaan-syytetaan-virkamiehen-vakivaltaisesta-vastustamisesta/?fbclid=IwAR3Wj2ThC7UT87Nlo3azXQ3UJKmPRkTSo6jhUp-9sOXXCF_2VGRzQ41GmDE


Minun oikeustajuni mukaan Oulun käräjäoikeus on yhteisöjäävi käsittelemään asiaa, koska rikostutkintapyynnön tekijä on Oulun käräjäoikeuden tuomari Sarianna Ervasti ja asia käsitellään Oulun käräjäoikeudessa. Mielestäni toverituomioistuin ei kuulu oikeusvaltion kuvaan.

Esteellinen tuomari ei saa osallistua asian käsittelyyn, paitsi jos kiireellinen kysymys, joka ei vaikuta pääasiassa tehtävään ratkaisuun, on ratkaistava ja esteetöntä tuomaria ei ole viivytyksettä saatavissa. Esteellisyyssäännösten tarkoituksena on turvata käsittelyn puolueettomuus. Tähän sisältyy sekä subjektiivinen että objektiivinen näkökulma. Subjektiivinen puolueettomuus tarkoittaa, ettei tuomarilla ole ollut henkilökohtaista sidettä tai suhdetta asianosaisiin ja ettei hän ole toiminut asiassa puolueellisesti. Objektiivinen puolueettomuus toteutuu, kun tuomioistuin, sen lisäksi, että on subjektiivisesti puolueeton, myös ulospäin näyttää puolueettomalta. Tällöin tuomioistuimen kokoonpanossa ei ole mitään sellaisia tekijöitä, jotka saattavat ulkopuolisen silmissä aiheuttaa perusteltua epäilystä tuomioistuimen puolueettomuudesta.

Erityinen suhde asianosaiseen voi myös aiheuttaa tuomarin esteellisyyden. Tuomarin erityinen suhde asianosaiseen esteellisyysperusteena voi tulla kyseeseen kahdessa toisilleen vastakkaisessa tilanteessa; vastapuolisuhteessa sekä palvelussuhteessa ja muussa erityisessä suhteessa. Tuomari voi siis olla esteellinen silloin, kun asianosainen on tuomarin tai hänelle erityisen läheisen henkilön vastapuoli muussa oikeudenkäynnissä tai viranomaisen käsiteltävänä olevassa asiassa. Toiseksi erityinen suhde aiheuttaa esteellisyyden, jos tuomarilla on palvelussuhteen perusteella tai muuten asianosaiseen sellainen suhde, että se erityisesti käsiteltävänä olevan asian laatu huomioon ottaen antaa perustellun aiheen epäillä tuomarin puolueettomuutta asiassa.

Kun käsitellään samaa asiaa tai sen osaa uudelleen samassa tuomioistuimessa, voidaan jäävätä tuomari, jos on perusteltua aihetta epäillä hänellä olevan asiaan ennakkoasenne hänen asiassa aikaisemmin tekemänsä ratkaisun tai muun erityisen syyn vuoksi.


Historian harrastajana olen kiinnostunut myös näistä asioista

Silminnäkijä: Tuntematon ratkaisija

https://areena.yle.fi/1-3245121

Karjalan Kannaksen torjuntavoitto kesällä 1944 on kirjoitettu historiaan suomalaisen sotilaan voittona. Mutta hätäavuksi saatujen saksalaisten lentäjien ja heidän Stuka-syöksypommittajiensa ratkaisevasta osuudesta Neuvostoliiton suurhyökkäyksen torjumisessa on kuitenkin vallinnut Suomessa syvähkö hiljaisuus. (2003)

Jakso 1: 1917 - 1933 Vankileirien synty

https://areena.yle.fi/1-50446019

1/3. 1917 - 1933 Vankileirien synty. Neuvostoliiton vankileirien, gulagien, historia alkoi vuoden 1917 vallankumouksesta ja ulottui aina Stalinin kuolemaan saakka. Miten Neuvostoliitto loi järjestelmän, jossa 20 miljoonaa ihmistä alistettiin orjatyöhön? Rikasta arkistomateriaalia ja haastatteluja hyödyntävä sarja käy läpi vankileirien synkän historian. T: Kuiv Productions/Arte, Ranska.

Jakso 2: 1934 - 1945 Vankileirit sodan aikana

https://areena.yle.fi/1-50446017

2/3. 1934 - 1945 Vankileirit sodan aikana. Neuvostoliiton vankileirien, gulagien, historia alkoi vuoden 1917 vallankumouksesta ja ulottui aina Stalinin kuolemaan saakka. Miten Neuvostoliitto loi järjestelmän, jossa 20 miljoonaa ihmistä alistettiin orjatyöhön? Rikasta arkistomateriaalia ja haastatteluja hyödyntävä sarja käy läpi vankileirien synkän historian. T: Kuiv Productions/Arte, Ranska.

Jakso 3: 1945 - 1957 Vankileirien loppu

https://areena.yle.fi/1-50446018

3/3. 1945 - 1957 Vankileirien loppu. Neuvostoliiton vankileirien, gulagien, historia alkoi vuoden 1917 vallankumouksesta ja ulottui aina Stalinin kuolemaan saakka. Miten Neuvostoliitto loi järjestelmän, jossa 20 miljoonaa ihmistä alistettiin orjatyöhön? Rikasta arkistomateriaalia ja haastatteluja hyödyntävä sarja käy läpi vankileirien synkän historian. T: Kuiv Productions/Arte, Ranska

Historia: Solidarnosc

https://areena.yle.fi/1-50358086

Puolan Gdanskin telakalta sai vuonna 1980 alkunsa antikommunistinen solidaarisuusliike, jonka johtajaksi nousi Lech Walesa. Liikkeen aatteet levisivät nopeasti ja johtivat ennennäkemättömään tapahtumavyöryyn. Ohjelmassa kuvataan Puolan lähihistoriaa arkistomateriaalein ja aikalaishaastatteluin. T: Looks Film/NDR/Arte, Saksa

Historia: Kirjeet ilman allekirjoitusta

https://areena.yle.fi/1-50310862

Noin 20 vuoden ajan, aina vuoteen 1975 asti, BBC luki DDR:n kansalaisten kirjeitä radiolähetyksissään. Kirjeet olivat anonyymejä, pelosta että Stasi saisi selville kirjoittajien henkilöllisyyden. Joskus kirjeen lähettäjän henkilöllisyys kuitenkin paljastui ja tämä saattoi joutua jopa vankilaan. T: Schulz & Wendelmann Film/State of Grace Films/RBB/BBC, Saksa

Historia: Bernauer Strasse - jaettu katu

https://areena.yle.fi/1-50310867

Berliinin muuri rakennettiin Bernauer Strasse -nimistä katua pitkin. Kadusta tuli jaetun kaupungin symboli, ja dokumentissa sen entiset asukkaat kertovat kokemuksistaan sekä ihmiskohtaloista muurin varjossa. T: Astfilm/RBB,Saksa

Historia: Holokaustin huutokauppiaat

https://areena.yle.fi/1-4670442

Natsien systemaattinen juutalaisvaino kulminoitui vuoden 1938 kristalliyöhön, jonka aikana tuhansilta juutalaisilta riistettiin koti ja omaisuus. Vainoista eniten hyötyivät varastettuja esineitä myyneet huutokauppiaat, jotka pitivät tarkkaa kirjaa tavaraliikenteestä. Dokumentti vie meidät näiden ennennäkemättömien asiakirjojen äärelle. T: Hoferichter & Jacobs/ARD/MDR, Saksa.

Historia: Sota-ajan Saksa kaitafilmeissä

https://areena.yle.fi/1-50307216

Yksityisten ihmisten kaitafilmien kautta tutustumme saksalaisten elämään toisen maailmansodan kynnyksellä ja sen aikana. Sodan synkistä tapahtumista huolimatta ihmiset yrittivät elää tavallista elämää, leikkiä lasten kanssa, tehdä retkiä ja viettää joulua. T: Dokfilm Fernsehproduktion/ARD, SaksaNäiden henkilöiden kanssa olen samaa mieltä:

#neuvottelija 30 - Kaadetaan EU:n tulonsiirtorahasto! (Tuomas Malinen)

https://www.youtube.com/watch?v=8DCoYDQsnu4&t=318s

Korona: Talous (Tuomas Malinen) | #puheenaihe 54

https://www.youtube.com/watch?v=DwKVd52_gQU&feature=share&fbclid=IwAR3wj0aLo-52i59MXg8Jw22VQxDLTWvKsuBiknIUHWeSPFov7j9tkWelC1c

#negotiator 43 - Economic LongCovid and Global Dystopia (Tuomas Malinen)

https://www.youtube.com/watch?v=FWaB5021tOg&feature=share&fbclid=IwAR3VHn_2Fn8fhuXbb8fQwW6M6XMgsLJuyFD22Utd_rxw2DUwwatmbNQPrIo

#neuvottelija 25 - Väärinymmärretty markka ja tuleva liittovaltio (Tuomas Malinen)

https://www.youtube.com/watch?v=XY21VIXD8os

Covid-19

https://www.youtube.com/watch?v=-4NmvmJrgKw

Valheita ja petoksia. Osa IV: EKP

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/valheita-ja-petoksia-osa-iv-ekp/?fbclid=IwAR1tR0LeKqGOz48veGlXlBu0etnPO9YyuDWm7adW0GWiIlXjmKT0LedjiTI

Britit ulos EU:sta, tulonsiirtounioni sisään

https://www.taloustaito.fi/blogit/pentti-pikkarainen/britit-ulos-eusta_tulonsiirtounioni-sisaan/?fbclid=IwAR3eU81Te9rPk-dIMNy_B9kBLkrDuAGVbyLPfcGxobU6NetUd891YY_Bfv4#10832e32

Suomen ja Ruotsin ”mustat joutsenet”

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/suomen-ja-ruotsin-mustat-joutsenet/?fbclid=IwAR3FW6MFqvruGVXWp3o4wOYMUQcQyolPgwIYMwjJR23cZMhuYpiCjADZn1A

Uljas universumi” ja MOT

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/uljas-universumi-ja-mot/?fbclid=IwAR1P3eET2bwInJB6WD63Wepmx1otNcU_7rboHS5PhPcvYFt0WHvQTKvVZJo

Näin europaja taikoo miljardeja tyhjästä

https://areena.yle.fi/1-50278168?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&utm_campaign=areena-web-share&fbclid=IwAR0QL3Ju8f8GnN3iVhknJGKEGi8DmkqNneQWpT_PUa8BTuimGBcUPIZsv5M

Suomessa ja Euroopassa on käynnissä hullun rahan vuodet. MOT kertoo, kuinka miljardeja euroja taiotaan tyhjästä ja minne ne päätyvät.

Ote: Pankkikriisin ja laman uhrit

https://areena.yle.fi/1-50258217?utm_medium=social&utm_campaign=player-web-share&utm_source=facebook-share&fbclid=IwAR3YEyCfmTdTMpNwQ93UK063lEh7c1NoP1EaHG-VS-5o1BFcvFORlQ6fiAs

SUOMI – OIKEUSVALTIO???

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hilkkamlaikko/suomi-oikeusvaltio/?fbclid=IwAR1J3vmTORRGeAF__19MpdWmOIAYMwTbXMC2CFOjHiSoax69jd1el5LtRkg

Marja Sannikka: Sähkönsiirto on laillista riistoa

https://yle.fi/uutiset/3-11225613?fbclid=IwAR0BKixsBExi50qFYEEPgMHc-pNHcaIDqjYlLLfR28xgjuB0iS3606Hd6Ag&utm_source=facebook-share&utm_medium=social

Suomen on uskallettava sanoa tukipaketille ei

https://www.facebook.com/perussuomalaiset/videos/368314664534906

Onko EU-elvytysrahasto laillinen? Heikki Koskenkylä arvioi

https://www.youtube.com/watch?v=dNGGS7Gn-M0&t=51s

Ranskan tilanne uhkaa koko Eurooppaa - Viekö terrorismi voiton sananvapaudesta?

https://www.youtube.com/watch?v=DwdkDRuLi8I

Marinin hallitus vie Suomea kohti liittovaltiota - pysäytetään kehitys, allekirjoita aloite!

https://www.youtube.com/watch?v=NOir6EBLEUI


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti