sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Tiedote - vapaa julkaistavaksi 19.10.2020

 

Tiedote tiedotusvälineille – vapaa julkaistavaksi 19.10.2020 ja tiedoksi oikeuskäsitelyä varten aluesyyttäjä Juha Karikoskelle /valtakunnansyyttäjälle

Suomen historian yksi merkittävimmistä oikeudenkäynneistä on alkamassa

Olen sopinut haastemiehen kanssa, että saan ensi viikolla ( viikko 41) haasteen tiedokseni. Haastemies tuo sen minulle asunnolleni. Käräjätuomari Sarianna Ervasti on tehnyt minusta rikosilmoituksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Aluesyyttäjä

Juha Karikoski on ilmoittanut minulle, ettei syytettä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta nosteta, mutta syyte kunnianloukkauksesta nostetaan.

Tapahtumien kulku on ollut seuraava. Olen joutunut Suomen valtion kidutusrikoksen kohteeksi. Kidutus on kestänyt nyt lähes 26 vuotta.

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunu hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni ja on edelleenkin hengenvaarallisen korkea. Minulle on aiheutetu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän vaikea asia.

Katson, että viranomaisten toiminta asiassani täyttää kidutuksen tunnusmerkistön, koska en ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen.Suomen viranomaisten toiminta asiassani on ollut perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaista. Kohteluni täyttää kiistatta ihmisoikeusrikosten tunnusmerkistön ja ennenkaikkea kidutuksen tunnusmerkistön. Toiminta on ollut perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaista.

Rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa ja todistusaineistot ovat kiistattomat. Miksi en saa oikeutta? Entinen asianajaja Asko Keränen on tunnustanut rikoksensa ja varatuomari Paavo M. Petäjä on tunnustanut rikoksensa. He ovat toimineet esteellisen syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan rikoskumppaneina. Esteellinen syyttäjä on estänyt rikostutkinnat ja poliisi Raimo Ollila on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa.

Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html


Lisää todistusaineistoa

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/09/la-12092020-lisaa-todistusainestoa.html

Poliisi ei tutki asioitani eikä korkein oikeus pura vääriä alioikeuksien päätöksiä. Kaikki ulosotossa olevat ja olleet saatavat on saatu aikaan Suomen valtion rikollisella toiminnalla. Minulla ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin haastaaa ulosottoviranomaiset oikeuteen sen johdosta, että he perivät minulta sellaisia saatavia, jotka on saatu aikaan rikoksilla ja ovat siten perintäkelvottomia.

Haastoin ulosottomiehen Raahen käräjäoikeuteen edellä esitetyillä perusteluilla ja todistusaineistoilla. Raahen käräjäoikeudessa asiaa määrättiin käsittelemään käräjätuomari Sarianna Ervasti. Hän ilmoitti minulle kirjallisesti milloin hän antaa päätöksen asiassa. Kun sain kirjallisen tiedon asiasta niin soitin Raahen käräjäoikeuteen ja pyysi saada nähtäväkseni kaiken sen aineiston minkä olin Raahen käräjäoikeuteen lähettänyt sähköpostitse ja minkä olin pyytänyt Ylivieskan käräjäoikeudesta siirtämään Raahen käräjäoikeuteen asian käsittelyä varten.

Minun oikeustajuni mukaan asia oli rikosasia ja minulla oli oikeus saada asiassa oikeudenmukainen oikeudenkäynti. En ollut tyytyväinen siihen, että käräjätuomari ilmoittaa milloin hän antaa asiassa päätöksen. Tämähän merkitsi sitä, että en saa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ja käräjätuomari on päättänyt tehdä asiassa väärän päätöksen.

Sovin Raahen käräjäoikeuden kanssa, että tulen tarkistamaan toimittamani aineiston Raahen käräjäoikeuden kansliaan todistajan kanssa. Koska minulla ei enää ole omaa autoa niin pyysin naapuriani Ivan Georgievia lähtemään autollaan kanssani Raahen käräjäoikeuteen tarkistamaan asian käsittelyä varten toimittani aineiston.

Raahen käräjäoikeudessa käräjäsihteeri luovutti minulle aineiston tarkistettavaksi. Minä huomasin, että sähköpostitse lähettämästäni aineistosta linkit oli avamatta. Linkeissä oli asioiden todistusaineistot valokopioituna. Lisäksi aineistosta puuttui Ylivieskan käräjäoikeudesta pyytämäni aineisto eli tämä aineisto

Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2016/02/tyytymattomyyden-ilmaisu-ylivieska.html

Kerroin asian käräjäsihteerille todistajani Ivan Georgievin todistaessa tapahtumaan. Käräjäsihteeri pyysi käräjätuomari Sarianna Ervastin paikalle, jolle kerroin samat asiat todistaja Ivan Gerogievin todistaessa tapahtumaa. Käräjätuomari Sarianna Ervasti totesi, ettei niillä ole mitään merkitystä miten asiakirjat on tulostettu. Hän oli erittäin vaivautunut asian johdosta ja antoi ymmärtää, ettei asiaan tule korjausta. Toimin asiassa erittäin rauhallisesti ja asiallisesti, vaikka tunteitani raastoi käräjätuomarin toiminta.

Poistuin Raahen käräjäoikeuden kansliasta tämän jälkeen todistajani Ivan Georgievin kanssa suoraan Raahen poliisiasemalle. Menimme tekemään rikosilmoitusta asiasta. Valitettavasti Raahen poliisiasemalla ei ollut yhtään poliisia paikalla. Siksi tulimme Kalajoelle. Minä tein rikosilmoituksen sähköpostitse Oulun poliisille asiasta. Oulun poliisi siirsi asian tutkimisen Raahen poliisille Hannu Mensoselle. Kävin Hannu Mensosen kanssa sähköpostivaihtoa asiasta ja totesin, että Hannu Mensonen on esteellinen käsittelmään asiaa, koska on jo aikaisemmin käsitellyt PR-talojen konkurssivyyhteä, johon asiani liittyy. Raahen poliisi Hannu Mensonen siirsi asian käsittelyn KRP:lle, jossa poliisi Erkki Rossi teki tutkimattajättämispäätöksen. Minä valitin asiasta valtakunnansyyttäjälle, jossa kihlakunnansyyttäjä Heidi Savurinne teki syyttämättäjätämispäätöksen. Minä soitin kihlakunnansyyttäjä Heidi Savurinteelle ja hän tunnusti puhelimessa, ettei hän ole perehtynyt niihin asiakirjoihin, joita oli tutkintapyynnössäni esittänyt, sillä hän oli tehnyt päätöksenä Oulun poliisin laillisuusvalvojan Antti Räsäsen ja Lapin poliisin laillisuusvalvojan lausuntojen perusteella. Minulle näitä lausuntoja ei ole toimitettu. Minä pyysin sisäministeri Maria Ohisalo puuttumaan poliisin toimintaan ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia puuttumaan kihlakunnansyyttäjä Heidi Savurinteen toimintaan. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Raahen käräjäoikeus eli käräjätuomari Sarianna Ervasti teki asiassa väärän päätöksen eikä antanut minulle oikeudnemukaista oikeudenkäynti, jotta olisin voinut todistaa, että kaikki ulosotossa olleet ja olevat saatava oli saatu aikaan rikollisesti.

Tämän Raahen käräjäoikeuden eli käräjätuomari Sarianna Ervastin virheellisen toiminnan siunasi päätöksellään Rovaniemen hovioikeus.

Käräjätuomari Sarianna Ervasti teki minusta rikosilmoituksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Asiaa ryhtyi tutkimaan tutkinnanjohtajana Raahen poliisi Hannu Mensonen ja tutkijana Raahen poliisi Pekka Niskakangas. Oulun käräjäoikeus ilmoitti minulle, että minulle on hankittu asiassa asianajaja.

Silloin minä käännyin Euroopan Unioinin oikeuskomissaarin puoleen ja pyysin hänen apuaan asiassa. Kun en saanut apua niin tein oman päätökseni asiassa. Katsoin, että Suomessa en voi saada oikeutta, koska rikostutkinnan johtajana on esteellinen poliisi Hannu Mensonen enkä myöskään hyväksynyt minulle hyväksyttyä Oulunn käräjäoikeuden minulle hankkimaa asianajajaa. Minä ennakoin, että minusta syyttömästä ollaan tekemässä syyllistä asiassa kaikin mahdollisin keinoin. Minulle oli täysin selvää, että poliisi toimii esitutkintalain, poliisilain, perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaisesti. Heillä ei ole ammattitaitoa eikä halua tutkia tällaista rikosta . Tämä asia on nyt toteutunut. Poliisi yrittää pelastaa käräjätuomarin rikolliseksi epäiltävän toiminnan paljastumisen. Hyvä-veli-verkosto toimii.

Minä anoin poliittista turvapaikkaa Euroopan Unionin oikeuskomissaarilta sekä Bulgarian valtiolta. Minä lainasin rahaa jotta sain ostettua lento- ja junaliput ja matkustin Bulgariaan todistusaineisto mukanani.

Euroopan oikeuskomissaari teki päätöksen, että Suomi on turvallinen maa eikä myöntänyt poliittista turvapaikkaa. Bulgarian presidentti ei myöskään myöntänyt minulle poliittista turvapaikkaa. Siksi jouduin palaamaan takaisin Suomeen.

Tässä selostus asioista

Pyydän poliittista turvapaikkaa Bulgarian valtiolta

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/11/from-erkki-aho-sent-fridayoctober-18.html

KIIREELLINEN

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/02/kiireellinen.html

Kantelun täydennys ja tutkintapyyntö

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/02/kantelun-taydennys-jatutkintapyynto.html

04.11.2019 Suomi ei noudata EU:n perusperiaatteita eli oikeusvaltioperiaatetta ja ihmisoikeussopimuksia

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/11/04112019-suomi-ei-noudata-eun.html

Vastaus tiedoksiantoon

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/10/from-erkki-aho-sent-monday-october-21.html

Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/09/virkamiehen-vakivaltainen-vastustaminen.html

SU 04.08.2019 Suomi ei ole oikeusvaltio – Suomi tarvitsee muiden EU-maiden apua oikeusvaltioiperiaatteiden toteuttamiseen

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/08/su-04082019-suomi-ei-ole-oikeusvaltio.html

Vastaus ylitarkastaja Ylva Norrgårdille

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/06/vastaus-ylitarkastaja-ylva-norrgardille.html

Arvoisa oikeusministeri

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/06/arvoisa-oikeusministeri.html

Kuulustelutodistajan lausunto

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/09/esitutkintalaki1-luku-2.html  

Kalajoella minulle soitti poliisi, joka kertoi, että minun pitää tulla kuulusteluun asian johdosta. Hän kertoi, että kysymykset ja vastaukset on tehty etukäteen. Minä ihmettelin hänelle, että miksi minun pitää tulla kuulusteluun, jos kaikki on tehty jo etukäteen valmiiksi. Menin kuulusteluun ja otin todistusaineiston mukaan ja myös kuulustelutodistajan. Kuulusteluissa en saanut esittää mitään todistusaineistoa eikä todistajiani kuultu. En saanut pyynnöstäni huolimatta kuulustelupöytäkirjasta kopiota. Kuulustelukertomukseen kuitenkin kirjattiin, että saan tehdä loppulausunnot asiasta.

Kun viimein sain kuulustelukertomukset asiassa niin tein loppulausunnot asiassa.

Tässä on loppulausuntoni asiassa

Loppulausunto

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2019/12/loppulausunto.html


loppulausunto 1. jatko-osa

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2019/12/loppulausunto-1.html


loppulausunto 2, jatko-osa

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2019/12/loppulausunto-2.html


Loppulausunto tutkintailmoitukseen

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/tarkistamatonloppulausunto.html


loppulusunto käräjätuomarin kuulustelukertomukseen

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulusunto-karajatuomarin.html


loppulausunto käräjäsihteerin kuulustelukertomukseen

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulausunto-karajasihteerin.html


Loppulausuntotäydennys koskien tutkinnanjohtajan toimintaa

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulausuntotaydennys-koskien.html


Loppulausunto ulosottomies Eveliina Nissilän rikosilmotukseen 5770/R/15736/19

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/loppulausunto-ulosottomies-eveliina.html


Rikostutkinta cd 5770/R/53493/18 loppulausunto asiasta

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/rikostutkinta-cd-5770r5349318.html


5770/R/53493/18.

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2020/01/rikostutkinnassatama-on-kaanteentekeva.html


Poliisi aloitti rikosutkinnan väärästä päästä. Rikostutkinta olisi pitänyt aloittaa haastehakemuksesta ja sen täydennyksestä sekä siitä, että kävin todistajan Ivan Georgievin kanssa tarkistamassa onko käräjäoikeus ja käräjätuomari toimineet asiassa oikein. Siis oliko lähettämäni aineisto oikein tulostettu ja oliko Ylivieskan käräjäoikeudesta pyydetty aineisto siirretty Raahen käräjäoikeuteen? Raahen käräjäoikeudessa käydessäni todistajan kanssa huomasin, että käräjäoikeuteen toimittamani aineisto oli väärin tulostettu ja Ylivieskan käräjäoikeudesta ei oltu hankittu pyytämääni aineistoa. Ylivieskan ja Raahen käräjäoikeus olivat samaa käräjäoikeutetta.

Minulla on epäily, että poliisi ei ole lukenut loppulausuntojani eikä ole niitä myöskään syyttäjälle ilmoittanut. Tämä epäily johtuu syytteestä, jossa syyttömästä pyritään tekemään syyllinen.

Poliisillä oli rikostutkinnassa käytettävissään loppulausuntojen lisäksi tämä aineisto.

Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2016/02/tyytymattomyyden-ilmaisu-ylivieska.html


Aineisto sisältää salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen kirjallisen kopion, mikä on osa valtiopetoksen todistusaineistoa


sekä nämä kirjat: 2 kappaletta kirjaani Olet Maamme Armahin Suomenmaa

Kirjani Olet Maamme Armahin Suomenmaa ISBN 952-91-4593-X (529 sivua) sisältää seuraavat todistusaineistot ja selostukset asioista:


Kirjoitin asiasta kirjan Olet Maamme Armahin SuomenmaaSeppo Konttinen Salainen pankkitukiAri-Pekka Pietilän Pankkikriisin peitellyt paperitLaman ja rahan pelurit


Lisäksi olen toimittanut poliisille kopiot salatuista pantatusta 48 miljoonaan kiinnityksistä, mitkä todistavat törkeän petoksen kaupanteossa.

Koska poliisi kieltäytyy koko ajan tutkimasta asiaa niin minulla ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin yhä uudestaan saada asia Oulun käräjäoikeuden käsittelyyn. Oulun käräjäoikeuden laamanni lähetti minulle tiedon, että asia on rikosasia ja se käsitellän rikosasiana.

Laamanni Antti Savela on ilmoittanut minulle, että kysymyksessä on rikosasia.

Oulun käräjäoikeus on päättänyt, että R20/925 on rikos.


28.03.2020


Hyvä Erkki Aho

Kirjeessänne selostamanne asia on Oulun käräjäoikeudessa vireillä rikosasiana diaarinumerolla R 20/925.


Ystävällisin terveisin
Antti Savela
laamanni

Todistusaineistona esitän vielä seuraavat asiat.

Poliisille enkä käräjäoikeudelle ollut vielä ilmoittanut Pentti Arhippaisen todistusta Markku Kosken lausumasta Kera Oy:n johtajan Seppo Arposen lausumaan ”Markkinoilta poistettavasta yrityksestä”. Kera Oy oli siis päättänyt poistaa PR-Teollisuus Oy:n markkinoilta, mutta oli kuitenkin myynyt yrityksen ostajille ja salannut tämän asian. Menettely täyttää törkeän petoksen tunnusmerkistön. Pentti Arhippaisen todistus on tässä. Itse olin tuossa samassa kokouksessa mukana ja voin todistaa, että Arhippaisen todistus on totta.

Lisää todistusaineistoa

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/09/la-12092020-lisaa-todistusainestoa.html

Valtiopetosta todistaa se, että pääministerit eikä muutkaan ministerit ole reagoineet asiihin. Valtiopetos ei vanhene koskaan. Tasvallan presidentti Mauno Koivisto on puuttunut riippumattoman tuomioistuinlaitoksen toimintaan ja se täyttää valtiopetoksen tunnusmerkistön. Asiakirjat on julistettu salaisiksi. Tätä täydentää salaiseksi julistettu SSP-sopimus, mikä on myös julistettu salaiseksi ja on osa valtiopetosta. Pankit pelastettiin ja yritykset uhrattiin.

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

http://pankkikriisi.blogspot.com/2019/06/avoin-kirje-paaministeri-antti-rinteelle.html


1980-luvun talouspolitiikka oli laman eräs taustatekijä. 1980-luvulla Suomessa vallitsi voimakas taloudellinen nousukausi, joka kesti koko vuosikymmenen. Yksi syy nousukauden pitkittymiseen ja ylikuumenemiseen oli ulkomaisen luotonhakemisen vapautuminen. Aiemmin luoton hakeminen ulkomailta oli luvanvaraista, mutta Suomen pankki vapautti luoton hakemisen1986 ja tämä johti laajamittaiseen yrityksien lainanhakuun ulkomailta. Ulkomainen lainaraha oli huomattavasti kotimaista rahaa halvempaa. Myös pankkien luotonanto yksityishenkilöille vapautui ja luottokanta kasvoi enimmillään yli 100% vuodessa. Edellä mainitut seikat johtivat kansantaloudessa olevan rahamäärän voimakkaaseen kasvuun, joka puolestaan nosti asuntojen ja liiketilojen hintoja voimakkaasti. Syntyi kiinteistö- ja pörssikupla, jonka aikana syntyi nopeasti velkarahoituksella suuria omaisuuksia. Termi kasinotalous kuvasi lainarahalla ja spekulatiivisella sijoittamisella rikastumista.

Hallitus sitoi markan Euroopan valuuttayksikköön ecuun korkealla kurssilla, eli noudatti vahvan markan politiikkaa. Kurssin tiedettiin heikentävän Suomen kilpailukykyä ja pahentavan työttömyyttä. Kilpailukykyä pyrittiin parantamaan tupo-sopimuksella, jolla olisi alennettu palkkoja. Devalvaatio-odotukset johtivat Suomen pankin valuuttapakoon, eli sijoittajat vaihtoivat markkoja ulkomaan valuuttaan. 14. marraskuuta 1991 Suomen Pankin valuuttavaranto oli ehtymäisillään ja se lopetti markkaa tukeneet ostot. Valtiovarainministeri Iiro Viinanen vakuutteli, ettei Suomi devalvoi, mutta valuuttapaon vuoksi jouduttiin pakkodevalvaatioon marraskuussa 1991 ja markka päästettiin kellumaan valuuttavarannon jälleen ehdyttyä 8. syyskuuta 1992.

Marraskuussa 1991 tehty suuri davalvaatio nosti ulkomaisia lainoja ottaneiden valuuttavelkoja. Ulkomaisissa valuutoissa otetut lainat eivät sopineet lainkaan yhteen devalvaation kanssa, minkä Kouri–Porter-malli oli osoittanut jo vuonna1974. Suomessa jätettiin noudattamatta tätä mallia rahamarkkinoiden vapauttamisen yhteydessä. Valuuttalainojen määrä oli tosin vain 15% koko lainakannasta.

Laman seurauksena kulutus ja investoinnit putosivat sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Yritysten konkurssien määrä nousi voimakkaasti, ja niiden kaatuminen ja heikko taloustilanne aiheuttivat suurtyöttömyyden. Työttömyys oli vuosina 1992–1997 yli 12 prosenttia, pahimpana vuonna 1994 kaikesta työvoimasta 17 prosenttia ja rakennusteollisuudessa lähes 37 prosenttia. Pankit joutuivat suuriin vaikeuksiin muun muassa riskialttiiden operaatioiden ja yritysten kannattavuusvaikeuksien takia, ja seurauksena oli pankkikriisi.

Vakaan markan politiikka

Suomi koki 1990-luvun alussa erittäin syvän taloudellisen laman johtuen vakaan markan politiikasta. Talouspolitiikan virheet moninkertaistuivat liberalisoinnin kanssa. Vahvan markan politiikasta tuli tappava myrkky. Presidentti 
Mauno Koivisto nimitti Suomen Pankin johtajan Harri Holkerin sinipunahallituksen. Hän oli sinipunahallituksen kätilö. Vahvan markan politiikka kirjattiin Holkerin hallituksen ohjelmaan kuten myös Esko Ahon hallituksen ohjelmaan. Kun vahvan markan politiikan aikana rahaa tuotiin keinottelutarkoituksiin, yhteiskunta salli sen tapahtua. Valvojat eivät valvoneet. Rahoitustarkastus laiminlöi tehtävänsä. Lamasyyllisiä löytyy pankkien ohella Suomen Pankista ja Pankkitarkastusvirastosta. Suomen 1990-luvun alun lama oli Suomen poliittisten ja talouden päättäjien aikaansaama.Koivisto ei toiminut yksin. Hänen sisäpoliittiseen junttaansa kuuluivat Suomen johtokunnan jäsenet Rolf Kullberg, Markku Puntila, Harri Holkeri ja Kalevi Sorsa. Junttaan kuului myös sinipunahallituksen valtionvarainministeri Erkki Liikanen, jonka kardinaalimunaus oli verotuksen keventäminen noususuhdanteessa.

Vahvan markan politiikalla aiheutettiin Suomeen yli 500 000 ihmisen työttömyys. Ylivelkaantuneita oli yli 280 000. Markkinoilta poistettiin n. 48 000 elinkelpoista yritystä vuoden 1997 loppuu mennessä ja itsemurhia tehtiin Stakesin tilaston mukaan 11500. Pankit pelastettiin. Voidaanko puhua kansanmurhasta?


Koiviston konklaavi on valtiopetos?

Tasavallan presidentti 
Mauno Koivisto kutsui 06.05.1992 tasavallan presidentin linnaan oikeusjärjestelmän edustajia kokoukseen, jossa heitä ohjeistettiin antamaan pankeille suosituimmuusasema riita-asioissa ja syytesuoja niissä johtuvissa asioissa. Kokouskutsu oli Martti Mannisen allekirjoittama ja päivätty 16.04.1992.

Kokouksessa teemoina olivat
1. Tuomioistuinten yhteiskunnallinen vallankäyttö ja riippumattomuus
2. Tuomioistuimen toiminnan arvostelu

Kokouksessa johti puhetta silloinen KKO:n presidentti 
Heinonen. Palveriin osallistuivat tasavallan presidentti Mauno Koivisto, rouva Tellervo Koivisto, KKO:n presidentti Olavi Heinonen, oikeusneuvos Erkki-Juhani Taipale, oikeusneuvos Per Lindholm, KHO:n hallintoneuvos Pekka Hallberg, kihlakunnantuomari Markku Arponen, ylituomari Olli Karikoski, pormestari Juha Kettunen, Itä-Suomen HO:n presidentti Esko Kilpeläinen, Vaasan HO:n presidentti Erkki Rintala, oikeusneuvos Mikko Tulokas, professori Aulis Aarnio, apulaisprofessori Jukka Kekkonen, erikoistutkija Jyrki Tala, professori Leena Kartio, professori Olli Mäenpää, dosentti Juha Pöyhönen, professori Kirsti Rissanen, professori Kaarlo Tuori, oikeustieteen lisensiaatti Veli-Pekka Viljanen, Antti Kivivuori, professori Jaakko Uotila, kansliapäällikkö Jaakko Kalela, erityisavustaja Martti Manninen ja Ratan johtaja Jorma Aranko.

Suomen perustuslain 2 §:n mukaan tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet.
KKO:n päätöksistä on todettavissa, että oikeudenkäytön linjaus muuttui Koiviston pitämän tilaisuuden jälkeen pankkeja suosivaksi.

Toukokuun tuomarineuvoston kokous ei ollut ainoa laatuaan. Professori 
Kekkonen oli – Koivisto-kriittisyydestään huolimatta – erään kokouksen pääalustajana. Tuolloin käsiteltiin lähinnä talousrikoksia ja niiden tutkintaa. Presidentti ei kuitenkaan päässyt paikalle, vaan iltaa isännöi oikeusministeri Matti Louekoski. Lopulta hänellekin tuli kiire, ja emännäksi siirtyi Tarja Halonen.

Iltalehdessä 15.8.2005 Postipankin ex-pääjohtaja 
Seppo Lindblom tunnustaa syyllisyytensä pankkikriisiin.
Soitin europarlamentaarikko 
Anneli Jäätteenmäelle ja kysyi ns. Koiviston konklaavista. Jäätteenmäki sanoi ettei hän ole juuri tuohon palaveriin osallistunut, mutta hän on osallistunut vastaaviin palavereihin. Tästä voidaan päätellä, että pankkikriisin ja suuren laman totuuden salaaminen on poliittisesti yhteisesti sovittu salaisuus. Mukana asioiden salaamisessa on kaikki poliittiset puolueet. Oikeuslaitos on alistettu poliittisen valvonnan alaisuuteen. Tästä kirjoitti Lakimiesuutiset lehdessä 2/2002 käräjätuomari Jussi Nilsson.

Asiapaperit salaisiksi

Presidentti Mauno Koiviston presidentin linnassa 6.5.1992 järjestetyn ”tuomarineuvoston” asiakirjat on määrätty salaisiksi Koiviston pyynnöstä ja tasavallan presidentti 
Tarja Halosen määräyksestä.
- Selvästihän Koivisto halusi vaikuttaa siihen, että oikeuslaitos ei tekisi pankkien kannalta hankalia ratkaisuja, muistaa professori Jukka Kekkonen vuosikymmen takaisen keskustelutilaisuuden ilmapiiristä.
Myös professori 
Heikki Ylikankaan mukaan Linnan tilaisuuden tarkoituksena oli koolle kutsuttujen arvovallalla painostaa Korkein Oikeus tekemään Koivistolle mieleinen ratkaisu pankkeja koskevassa asiassa. Koiviston palaverissa linjattiin pankkikriisiin liittyvä oikeuskäytäntö pankkeja suosivaksi ja velallisia tainnuttavaksi. Terveetkin pienyritykset olivat pankeille lainsuojatonta riistaa. Luotot pantiin kerralla maksuun, vakuudet rosvottiin laillisesti pankeille, jotka realisoivat ne päivän hintaan ja kirjasivat voitot hyväkseen.
Jos Koiviston seminaari kestäisi päivänvalon niin miksi asiakirjat on pitänyt julistaa salaisiksi.


100 vuodeksi salaiseksi julistettu SSP-Sopimus

Suomen Säästöpankki-SSP Oy:n pilkkomissopimus solmittiin 22.10.1993 Suomen valtion ja neljän ns. ostajapankin (SYP, KOP, Osuuspankit ja Postipankki) välillä. Tässä salaiseksi julistetussa sopimuksessa sovittiin toimialakohtaiset listaukset yrityksistä, jotka tullaan viemään konkurssiin, sekä määriteltiin kaatamisperusteet luottomäärien ja asiakkuuksien pohjalta. Jos asiakas toimi joillakin seuraavista toimialoista, niin pankeille annettiin vapaus poistaa yritys markkinoilta ja laittaa saatavansa valtion avoimeen pankkitukipiikkiin: kiinteistösijoittaminen ja kiinteistösijoittamiseen verrattava kiinteistötoiminta, muu sijoittaminen, rakentaminen, vähittäiskauppa, hotelli- ja ravintolatoiminta, vapaa-aikatoiminta. SSP-sopimus solmittiin pääministeri 
Esko Ahon hallituksen toimesta. Valtionvarainministerinä toimi Iiro Viinanen ja kauppa- ja sisäministerinä Mauri Pekkarinen. Nämä kolme ministeriä muodostivat valtioneuvoston ”sisäpiirin”. Suomen 1990-luvun pankkikriisissä ja suuren lamassa toteutettiin Suomen historian suurin omaisuuden ryöstö. Liituraitojen jäljiltä jäi kitumaan 280 000 elinkautista lumevelkavankia, joista 11 500 valitsi lopullisimman ratkaisun vuoden 1997 loppuun mennessä. Sen jälkeen on vielä on poistettu yrityksiä markkinoilta ja niiden kokonaismäärä Velallisten Turkirymän mukaan on n.60 000 kappaletta ja itsemurhan tehneiden määrä n. 16 000. Katkeraa kansaa kasvaa jo kahdessa sukupolvessa.

Kera Oy:n ruumiinpesuryhmä

Kera Oy:ssä perustettiin Helsingin Sanomien mukaan ns. ruumiinpesuryhmä, jonka tehtävänä oli pelastaa ns. Kera Oy:n rahoittamat ongelmayritykset ja muuten minimoida tappiot. Tappioiden minimointiin liittyi kilpailevien yritysten markkinoilta poistaminen yhdessä pankkien kanssa. Kera Oy:n ruumiinpesuryhmä toimi varatoimitusjohtaja Seppo Arposen alaisuudessa ja sitä johti kehityspäällikkö Veikko Anttonen. On syytä epäillä, että asiasta olivat tietoisia KTM:n yrityskehitysosasto, johtaja 
Olavi Änkö ja hallitusneuvos Sakari Arkio sekä KTM:n kansliapäällikkö Matti Wuoria.

Talonrakennusalalla kysyntä romahti vuoden 1989 14 000 talopaketista vuoden1995 2900 talopakettiin. Ylikapasiteettia muodostui rajusti. Vuoden 1992 tilinpäätöksien mukaan Suomen Taloteollisuuden tulos oli 80 miljoonaa markkaa miinuksella ja vierasta pääomaa oli 214 miljoonaa markkaa, Honkarakenne Oy oli miinuksella 30 miljoonaa ja vierasta pääomaa oli 242 miljoonaa markkaa, Pyhännän Rakennustuote Oy oli miinuksella 20 miljoonaa markkaa ja vierasta pääomaa oli 100 miljoonaa markkaa. Alavieskan Puurakenne Oy oli Suomen kolmanneksi suurin talotehdas, jonka tappio oli vuonna 1992 vain miljoona markkaa tappiolla ja vierasta pääomaa oli 36 miljoonaa markkaa.

Tyhminkin pankinjohtaja tajusi Esko Ahon luvanneen ilmaista rahaa

KEP:n Säästöpankin johtaja 
Korpela sanoi Seuralehden haastattelussa 15.11.2002 väliotsikossa mainitut sanat. Korpela jatkaa, että ”katkaisimme rahoitusneuvottelut kaikkien vaikeuksissa olleiden yritysten kanssa. Tajusimme, että turha on keskustella ongelma-asiakkaiden kanssa, koska valtio maksaa pankin luottotappiot”.

MOT-ohjelmassa 29.11.1999 saman pankin isännistöä 15 vuotta johtanut toimitusjohtaja 
Antti Ojala sanoi näin ” Suoraan voin sanoa, että Suomen Säästöpankki ajoi yrityksiä nurin saadakseen omaan käyttöönsä, omien vakuuksien, oman varallisuutensa paikkaamiseksi pankkitukea avatusta valtion piikistä. Voidaan vetää suora johtopäätös, että ongelma-asiakkaat olivat pankille riski, mutta tässä poistui kerralla riski ja oma vakavaraisuus parani”.

Jälkien peittely

Säästöpankkien pilkkomissopimusta tehtäessä 22.10.1993 perustettiin ongelmaluottoja varten omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oy. Perustamisvaiheessa yhtiöön siirrettiin n. 3600 lainaa ja kesäkuuhun 1994 mennessä n. 34 000 lisää. Kaikkiaan Arsenaliin siirrettiin lähes 80 000 ongelmaluottoa, joista luottotappiot korvattiin siirtäjäpankeille m. 50 miljardin pankkituella eli kansalaisten maksamilla verovaroilla. Arsenal sai salaiseksi valtiontalouden tarkastusviraston raportin sillä perusteella, että sille voi koitua vahinkoa raportin julkistamisesta. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan Arsenalin on syytä varautua noin 500 miljoonan korvauksiin 13 yksityiselle ihmiselle tai yritykselle. On todennäköistä, että raportissa oli vain jäävuoren huippu. Raportin salaamisesta vastasi ministeri ja silloinen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi Anne Siimes.

Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 ministeri 
Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamalla kauppakirjalla Arsenal omaisuudenhoitoyhtiöiden 12,2 miljardin markan saatavat 5 %:lla todellisesta arvosta eli 600 miljoonalla markalla. Ongelmaluottoja oli n. 60 000 kappaletta. Nyt näitä saatavia ulkomainen perintäyhtiö perii täydestä arvosta korkealla korolla suomalaisilta kansalaisen kuolemaan saakka ja eduskunnan päätöksellä vielä senkin jälkeen eli kuolinpesältä.
Erikoista kauppakirjassa on se, että ministeri myi nämä ongelmaluotot vaikka Arsenal Oy:llä oli oma toimiva johto. Kauppasopimukseen sisältyy vielä ns. korvausklausuuli, jonka mukaan jos sopimus puretaan niin koko kauppasumma laukeaa maksettavaksi. Tämä korvausklausuuli on perustuslain vastainen.

Velallisille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta selvitä veloistaan tuolla 5 %:n summalla. Helsingin Sanomien 1.4.2000 uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu ja siis perintäkelvottomia. Perintäkelvottoman velan luovuttamisesta perittäväksi on säädetty rikoslain 35 luvun 1-3 %:ssä (petos). Jo maksettujen lainojen perimisestä on raportoitu Arsenalin tarkastusvaliokunnan kertomuksessa v. 2000. Siinä todetaan, että n. 1000 tarkastetusta reklamaatiosta n. 100 todettiin aiheellisiksi. Lainaa ei ollut olemassa. Lisäksi noihin myytyihin saataviin liittyi valtava määrä yrittäjien velkoja, mikä merkitsee sitä, että nuo yrittäjät ovat lopun elämäänsä velkahirressä ja Suomessa on yrittäjäpula.

Johtopäätökset

Suomessa pankkikriisi kosketti noin miljoonaa ihmistä, jotka joutuivat kärsimään Suomen talouden ja poliittisten päättäjien virhearvioinneista. Hinta on monen osalta äärettömän korkea. Pankkikriisi jätettiin selvittämättä. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että asiasta on poliittinen sopimus suurimpien puolueiden sekä Kristillisten, Vasemmistoliiton sekä Ruotsalaisen kansanpuolueen kesken. Menettely on törkeä kansalaisten perusoikeuksien ja oikeusturvan loukkaus. Se on ihmisoikeussopimusten vastainen menettely.

Pankkikriisin peitellyt paperitAntti-Pekka Pietilä on kirjoittanut kirjan Pankkikriisin peitellyt paperit.
Kirjan mukaan kansantaloustieteilijät 
Seppo Honkapohja ja Erkki Koskela ovat painokkaasti sitä mieltä, että huonon talous- ja rahapolitiikan seurauksena suomalaisen menestyksen kupla paisui kuin ilmapallo. Kun se lopulta puhkesi, markka devalvoitiin, valuutta pakeni maasta, valuuttaluottojen ottajat kaatuivat konkurssiin ja kansalaiset ajautuivat jättimäiseen työttömyyteen. Huonosta talouspolitiikasta kehittyi ensin valuuttakriisi ja sen jälkeen pankkikriisi.

Iiro Viinanen oli yksi päätoimijoista

"Hätä ei lukenut lakia, eikä kuolemanpelossa kaihdettu keinoja", sanoo Iiro Viinanen, joka oli valtionvarainministerinä suuren laman ja pankkikriisin aikana 1990-luvun alussa. Hän oli purkamassa pommia, joka oli viritetty vuosina 1986-1991 eli ennen hänen ministerikauttaan. Valuuttaluottojen vyöry kulki läpi kansantalouden ja yrityskentän. Halvaksi rahaksi luullut valuuttaluotot muuttuivat vääräksi rahaksi, kun markan arvo romahti ja velkapommi räjähti. Valuuttaveloista kehkeytyi Suomen taloushistorian suurin yksittäinen katastrofi, josta kehkeytyi pankkikriisi.
Pankkikriisin sumeisiin kohtiin kuuluu valuuttavelallisten taloudellinen ja oikeudellinen kohtalo. Sitä ei ole juurikaan selvitetty, koska devalvaatioista hyötyjien määrä on ollut lukumääräisesti paljon suurempi kuin tappioista kärsineiden määrä. Vähemmistöön jäävän kansanosan asema on aina kurja. Syrjäytyneet elävät hyvinvoinnin ja hyväksynnän marginaalissa. He ovat eläneet velkahelvetissä.
Valtionvarainministeriön, valtion vakuusrahaston ja Suomen Pankin virkamiehet sekä Esko Ahon hallituksen ministerit myöntävät yksityisissä keskusteluissa, ettei pankkien pelastaminen ja valuuttavelallisten kohtelu mennyt lain mukaisesti.


Björn Wahlroos pääkonna?

SYP kauppasi 1990-luvun vaihteessa asiakkailleen miljardeittain valuuttakoriluottoja. Valuuttaa tungettiin markkinoille. Samaan aikaan pankki kaatoi suurilla operaatioilla markkaa kohti devalvaatiota, jonka pankki tiesi aiheuttavan valuuttaluottoja ottaneille asiakkailleen kasapäin konkursseja.
Pankki itse suojasi oman valuutta-asemansa, koska ennusti markan taipuvan jossain vaiheessa. Sen sijaan asiakkailleen SYP:n johtajat vakuuttivat, että lainojen taustalla oleva valuuttakori antaa riittävän suojan.
Pankille itselleen devalvaatiosta ja asiakkaiden valuuttaluotoista ei siis tullut tappiota, vaan suuria voittoja. Asiakkaiden konkursseista tappioita tuli sitten sitäkin enemmän. Kun ongelmat muuttuivat kriisiksi juuri 
Björn Wahlroos perusteli arvovaltaisille päättäjille, miksi pankit pitäisi pelastaa. Presidentti Mauno Koivisto järjesti talousseminaarin presidentinlinnassa 2.3.1992. Mukana olivat Postipankin pääjohtaja Seppo Lindblom, SYP:n emopankin Unitaksen johtaja Vesa Vainio ja KOP:n pääjohtaja Pertti Voutilainen. Tilaisuudessa Bjorn Wahlroos avasi pankkikriisin syvimmän olemuksen arvovaltaiselle päättäjäjoukolle. Wahlroosilla oli ratkaiseva rooli, kun pankinjohtajista koostuvat ryhmä päätti, miten valtio pelastaisi pankit niiden itsensä aiheuttamista ongelmista.
Näin siis markan kaatumiseen keskeisesti vaikuttaneista miehistä tuli maan hallituksen tärkeitä neuvonantajia, kun piti korjata markan kaatumisen aiheuttamat tuhot. Wahlroosin perustelut hyväksyttiin laajasti ja nopeasti. Pääministeri Ahon hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätyi samaan lopputulokseen kuin Wahlroosin analyysi.
Eikä tässä vielä kaikki. Valtiovarainministeriössä heräsi ajatus, että valtion antama pankkituki voitaisiin vaihtaa osakkeiksi. Silloin SYP alkoi kiireellä suunnitella konsernirakenteen myllertämistä niin, että valtio ei pääsisi käsiksi yhtiön omaisuuteen. Tämän projektin vetäjä oli kirjan mukaan Wahlroos.
SYP pelastautui rukkaamalla rakennettaan, hinnoittelemalla uudelleen omaisuutensa ja muuttamalla nimensä niin taidokkaasti, että asiakkaat eivät sitä huomanneet. Suomen Yhdyspankin rakenneuudistus toteutettiin siten, että käyttöön otettiin pankin vanha nimi Pohjoismaiden Yhdyspankki. Sille siirrettiin Suomen Yhdyspankin koko pankkitoiminta. Tämän seurauksena Pohjoismaiden Yhdyspankista tuli Suomen Yhdyspankin tytäryhtiö ja emoyhtiönä toimineen Suomen yhdyspankin nimi vapautui ja Pohjoismaiden Yhdyspankki voitiin muuttaa takaisin Suomen Yhdyspankiksi. Voitot pantiin toiseen taskuun ja tappiot toiseen. Järjestelyn jälkeen pankkitoimintaa voitiin jatkaa perinteisenä Suomen Yhdyspankkina. Emoyhtiö Unitaksen palvelukseen jäi vain parikymmentä henkilöä hoitamaan konsernihallintoa ja arvokkaita omaisuusmassoja. Tytäryhtiönä toimiva Suomen Yhdyspankki harjoitti varsinaista pankkitoimintaa. Valtionvarainministeriössä jäi vahingossa tai tahallaan huomaamatta, että vaihtoon olisivat tulleet SYP:n eivätkä Unitaksen pörssissä noteeratut osakkeet.
SYP teki vekseleistä väkisin velkakirjoja. Rata hyväksyi SYP:n toimet. SYP oli lain yläpuolella. Suurpankki velkoi asiakkailtaan 8 miljardia markkaa kyseenalaisin perustein.

Kymmenen miljardia tukea vahingossa

A-P Pietilän kirja antaa raadollisen kuvan siitä, miten poliitikot, pankkivalvojat ja oikeuslaitoskin olivat pankkien juoksutettavissa pankkikriisin aikaan. Uskomaton esimerkki tästä on pankkien saama anteeksianto maksamattomista veroista. Verottajan mukaan pankit olivat jättäneet maksamatta leimaverot liikkeelle laskemistaan sijoitustodistuksista.
Tuolloinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen sai 4.2.1993 Verohallituksen laskelmat, että kymmeneltä vuodelta maksamatta jääneiden leimaverojen yhteissumma oli jopa 10 miljardia markkaa eli yli 1,5 miljardia euroa.
Viinanen ymmärsi, että pelkästään tieto tuosta voisi kaataa suurissa vaikeuksissa olevia pankkeja ja aiheuttaa hätätilan. Yksikään pankki ei olisi pystynyt maksamaan laiminlyöntejään.
Viinanen ja valtiovarainministeriön valtiosihteeri 
Eino Keinänenpäättivät, että leimaverot on pakko antaa anteeksi.
Anteeksiannosta laadittiin pikaisesti lakiesitys, joka eteni keväällä eduskuntaan. Pietilän mukaan kansanedustajat olivat tietämättömiä (kuten tänäänkin asioista) ongelman laajuudesta. On todennäköistä, että kansanedustajat eivät ymmärtäneet mitä päättivät. Hallituksen lakiesityksessä todettiin, että lainmuutoksella ei ollut taloudellisia vaikutuksia.
Eduskunta hyväksyi lain juhannuksen alla kansanedustajien loman edellä ilman sen suurempaa huomiota.


P
residentti Koivisto käskytti tuomareita ja painosti oikeuslaitosta

Miksi tuomarit taipuivat, kun Koivisto vaati pankeille oikeutta ja velallisille tuomioita? Presidentti ei halunnut helpottaa kansalaisten ahdinkoa kuin oikeusministerin painostuksesta. Tuomioistuinten ja tuomareiden toiminnassa on nähtävissä selviä muutoksia vuoden 1992 jälkeen, kun tarkastellaan tehtyjen ratkaisujen sisältöjä ja perusteluja.
Valuuttavelallisten näkökulmasta mielenkiintoiseksi ajankohdaksi muodostuu kevät 1992, jolloin presidentti Mauno Koiviston aktiivinen rooli pankkikriisin hoidossa tuli esille erikoisella tavalla. Presidentti ei ollut tyytynyt pohtimaan vain pankkikriisin taloudellisia vaikutuksia ja seurauksia, vaan hän myös vaikutti muiden tahojen päätöksentekoon. Koiviston näkökulmasta tuomioistuimista oli kehittymässä liian keskeinen tekijä pankkikriisin selvittelyssä.
Presidentinlinnaan kokoontui 6. toukokuuta tuomioistuinten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten edustajia sekä presidentin kanslian henkilökuntaa. Mukana oli myös korkeimman oikeuden täysivaltainen kokoonpano: presidentti 
Olavi Heinonen ja oikeusneuvokset Erkki-Juhani Taipale, Per Lindholm ja Mikko Tulokas, joka oli juuri nimitetty korkeimman oikeuden jäseneksi.
Paikalle saapui myös korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) hallitusneuvos 
Pekka Hallberg, josta myöhemmin tuli KHO:n presidentti. Lisäksi mukana oli viisi muuta alempien oikeusistuinten jäsentä: Itä-Suomen hovioikeuden presidentti Esko Kilpeläinen, Vaasan hovioikeuden presidentti Erkki Rintala, Oulun lääninoikeuden ylituomari Olli Karikoski, Kuopion raastuvanoikeuden pormestari Juha Kettunen ja Rovaniemen tuomiokunnan kihlakunnantuomari Markku Arponen. Kaikkiaan osanottajia oli kolmisenkymmentä.
Tilaisuudessa käsiteltiin tuomioistuinten yhteiskunnallista vallankäyttöä ja riippumattomuutta sekä arvioitiin tuomioistuinten toimintaa yleensä. Työjärjestyksestä huolimatta tilaisuuteen ei ollut kutsuttu oikeusministeriön edustajia, hallituksen ministereitä tai muitakaan poliitikkoja.
Helsingin yliopiston oikeushistorian professori 
Heikki Ylikangas oli yksi osanottajista. Hän on selostanut tilaisuuden tarkoitusta ja luonnetta seuraavasti: "Tilaisuuden tarkoitus oli tasavallan presidentin ja - mikäli mahdollista - mukaan kutsuttujen henkilöiden arvovallalla painostaa Korkein oikeus tekemään Koiviston mieleinen ratkaisu pankkeja koskevassa asiassa." Tällä Ylikangas viittaa Koiviston aikaisemmin esittämään näkemykseen, jonka mukaan pankeilla pitäisi olla oikeus yksipuolisesti nostaa lainakorkoja. KKO oli tehnyt vain kuukautta ennen Koiviston järjestämää tilaisuutta päätöksen, joka tuki lainanottajien oikeuksia.

Koiviston puhuttelu muutti tuomioiden linjaa

Koivisto oli Pietilän mukaan hyvin vihainen tuomareille, jotka olivat ottaneet päätöksissään kuluttaja-asiamiehen roolin. Koiviston mukaan tuomioistuinten olisi pitänyt huomioida lain lisäksi pankkien taloudellinen asema ja kansantaloudelliset näkökulmat.
Olavi Heinonen oli kirjan mukaan äärimmäisen kiusaantunut keskustelusta. Pietilän mukaan Koiviston nuhtelu johti siihen, että tuomioistuimet alkoivat tulkita lakia pankkien eduuksia ja velallisten vahingoksi yhtä tapausta lukuun ottamatta.
Koiviston keskustelut on tallennettu Koiviston omaan arkistoon, jossa on nauhoitukset ja kirjoitetut muistiot. Tasavallan presidentti Tarja Halonen päätti heinäkuussa 2002, että asiakirjoja ei luovuteta ulkopuolisille.
Myöhemmin Koivisto on kirjan mukaan muistuttanut, että oikeuslaitoksen pitää ottaa kantaa heikomman puolesta vahvempaa vastaan. Koiviston ajatuksissa tuomioistuimen olisi pitänyt ottaa huomioon, että pankkikriisin aikaan pankeista oli tullut heikompi osapuoli.


Oikeuslaitos päätti pankin tarpeen mukaan

Oikeuslaitoksen juoksuttamisesta kirja antaa herkullinen esimerkin, joka liittyy pankkien asiakkailleen myymiin valuuttakoriluottoihin. Suuri osa noista luotoista oli vekseleitä. Korkein oikeus oli jo kuitenkin vuonna 1989 päättänyt, että vaihtuvaan pääomaan perustuva korivaluuttavekseli on pätemätön. Pietilän kirjan mukaan kymmenet tuhannet lainasopimukset perustuivat pätemättömiin papereihin.
Siitä huolimatta pankit kauppasivat vastaavia tuotteita kiihtyvällä tahdilla. Yksi vekselimuodon suosion syy oli, että niistä ei pitänyt maksaa leimaveroa. Kun devalvaatio räjäytti asiakkaiden valuuttavelan markka-arvon pilviin, alkoi erikoinen kiista. Osa asiakkaista huomasi, että lain mukaan vekselivelan määrä pitää olla tiedossa jo sopimusta tehtäessä. Devalvaatio ei siis voi nostaa vekselivelkaa sovittua suuremmaksi, vaan asiakkaan pitäisi selvitä velasta maksamalla vain vekselissä sovittu markkasumma.
Tällainen kanta jäi voimaan eräässä kiistassa Kemin raastuvanoikeudessa ja Rovaniemen hovioikeudessa. Korkein oikeus ei antanut pankille valituslupaa. Tuosta päätöksestä välittämättä pankit vaativat kaikilta muilta asiakkailtaan devalvaatiolisän. Myöhemmässä vaiheessa pankit kuitenkin väittivät, että vekseli ei olekaan enää vekseli, vaan normaali luotto. Pankit saivat oikeuslaitoksen puolelleen.
Kun verottaja puolestaan vaati luotoista maksamattomia veroja, pankki onnistui todistamaan oikeudessa, että kyseessä on vekseli. Näin siis SYP onnistui Pietilän mukaan vakuuttamaan Korkeimmalle hallinto-oikeudelle, että kyseessä olivat vekselit ja Korkeimmalle oikeudelle, että kyseessä ovat luotot. Suomen korkeimmat tuomioistuimet pitivät papereita erilaisina aina sen mukaan, mikä oli pankille edullisinta.


Valuuttavelalliset elävänä hirressä rikosten uhreina

Valuuttavelallisten kohtaloksi koitui Suomen markan devalvaatio, jota ei koskaan pitänyt tulla. Suomen Pankki ja pääministeri Esko Ahon hallitus vakuuttivat yhdessä presidentti Mauno Koiviston kanssa, että vahvan ja vakaan markan politiikka on kansantalouden ja hyvinvoinnin ankkuri.
Pohja kuitenkin petti, ankkuri irtosi, markka devalvoitiin ja päästettiin kellumaan. Tapahtumien virta alkoi viedä valuuttavelallisia. Tulvan paisuessa mukaan tempaantui satojatuhansia suomalaisia, joiden velat kasvoivat ylivoimaisen suuriksi. Lopulta pankki pani heidän omaisuutensa pakkomyyntiin. Vuonna 1994 ulosotossa oli yli 500 000 suomalaista, kun "normaalina" voidaan pitää vuoden 2006 tasoa, noin 200 000.
Valuuttaluottojen perintä on ollut poikkeuksellinen tapahtuma, ja sen yhteydessä on myös koeteltu Suomen kansainvälisten valtiosopimusten pitävyyttä. Tuomioistuinten tuomarit eivät ole tutkineet tai ymmärtäneet, minkälaisista asiakirjoista korivaluuttavekseleissä oli kyse. Valtionvarainministeriö ja pankkitarkistajat ovat edesauttaneet epäselvyyksien luomisessa. Tarkoitus ja tavoite ovat ohittaneet Suomen lain. Kun otetaan huomioon pankkien, pankkiviranomaisten ja poliittisen vallan yhteistyö lainsäädäntötyössä, niin tästä paljastuu suuren luokan operaatio. Valuuttavelkojen jälkien seuraaminen vie lukijan Suomen taloushistorian synkimpään ajanjaksoon, suureen lamaan ja pankkikriisiin, jonka selvittelyyn osallistuivat maamme silloiset huippupolitiikot. Heidän tekonsa ja kommenttinsa vaikuttivat valuuttavelallisten järkyttävään kohtaloon.
1980-luvun talouspoliittisen kokeilun, vakaan markan ylläpidon kustannukset toteutuivat satojen miljoonien markkojen tappiopottina. Se kaatui lyhentämättömänä ensin valuuttavelallisten ja sen jälkeen veronmaksajien syliin. Ihmettelyn määrä lisääntyi, kun 1990-luvun puolivälissä käynnistettiin useita lainsäädäntöhankkeita, joilla tehtiin hyväksyttäviksi pankkikriisin aikana kiireessä tehdyt ja toteutusaikanaan lainvastaiset ratkaisut.
Lähde mm.
A.-P. Pietilä: Pankkikriisin peitellyt paperit, ISBN 978-951-884-443-6, julkaistu 22.5.2008

Törkeä petos ja muita rikoksia Aktiv Hansa-kaupassa?


Seppo Konttisen kirja Salattu pankkituki ja sitä seuranneet ohjelmat Ajankohtainen kakkonen 13.2.2008 ja A-Zoom 15.2.2008 nostivat uudelleen esille niin sanotun Aktiv-Hansakaupan.

Ajankohtainen kakkonen kertoi 13.2.2008, että 1990-luvun laman aikana Suomessa velkaantui yli 120 000 ihmistä, joista kolmasosa oli yrittäjiä. Lopputuloksena oli henkilökohtaisia katastrofeja: ulosottoja, avioeroja, alkoholismia, jopa itsemurhia. Suurin osa ylivelkaantuneista on kuitenkin sinnitellyt velkataakkansa alla. Tänä vuonna asioiden piti muuttua. Vuodenvaihteessa astui voimaan säädös velkojen lopullisesta vanhenemisesta, jonka piti armahtaa lamavelalliset.

Mutta ihan niin ei taida käydä. Velkaneuvojien arvion mukaan mukaan laman vuoksi velkaantuneista vapautuu maaliskuussa korkeintaan joka kymmenes. Muilla pankkikriisin maksutalkoot jatkuvat vielä vuosia.

A-Zoom jatkoi perjantaina 15.2.2008 keskustelua: Pankkivangit. Joko lamavelallisten pankkivankeus vihdoin päättyy? Reportaasi jättivelkojen painamista kansalaisista ja päättäjistä, jotka katosivat.
Studiovieraana oli salaisesta pankkituesta pamfletin kirjoittanut taloustoimittaja Seppo Konttinen.


Mikä on Aktiv Hansa-kauppa?

Arsenal sai valtiontalouden tarkastusviraston raportin salaiseksi sillä perusteella, että sille voi koitua vahinkoa raportin julkistamisesta. Valtiontalouden tarkastusviraston raportin mukaan Arsenalin on syytä varautua noin 500 miljoonan markan korvauksiin 13 yksityiselle ihmiselle tai yritykselle. On todennäköistä, että raportissa oli vain jäävuoren huippu. Raportin salaamisesta vastaa ministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes. Syyllistyikö ministeri Siimes rikollisten suojeluun suostuessaan asioiden julistamiseksi salaisiksi? Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 ministeri Suvi-Anne Siimeksen allekirjoittamalla kauppakirjalla Arsenal-omaisuudenhoitoyhtiöiden saatavat. Nämä 12,2 miljardin saatavat (76 000 saatavaa) myytiin 5 %:lla todellisesta arvosta. Velallisille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta vapautua veloistaan tuolla 5 %:n summalla. Luottojen myymisestä ei ole virallista päätöstä.

Helsingin Sanomien 1.4.2000 julkistaman uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu ja siten perintäkelvottomia. Perintäkelvottoman velan luovuttamisesta perittäväksi on säädetty rikoslain 36 luvun 1-3 §:ssä (petos). Kysymys on törkeästä petoksesta, jos asiaa tarkastellaan Suomen rikoslain pohjalta. Jo maksettujen lainojen perimisestä on raportoitu Arsenalin tarkastusvaliokunnan kertomuksessa vuonna 2000: tuhannesta tarkastetusta reklamaatiosta noin kymmenesosa todettiin aiheellisiksi; lainaa ei enää ollut olemassa. Lisäksi noihin myytyihin saataviin sisältyi valtava määrä yrittäjien velkoja, mikä merkitsee sitä, että nuo yrittäjät ovat lopun elämäänsä velkahirressä ja Suomessa on yrittäjäpula.

Kauppasopimukseen sisältyi myös klausuuli, jonka mukaan, jos kauppasummaa pienennetään Suomen valtion toimenpitein, koko kauppasumma laukeaa maksettavaksi. Sidottiinko tällä klausuulilla jo lainsäädäntövaltaakin? Ylittikö sopimus laillisuuden rajat? Miksi asiakirjat on julistettu salaisiksi vuoteen 2025 saakka? Onko kysymyksessä rikosten peittely ja rikollisten suojelu ja törkeä petos?


Torkeä petos?

Omaisuudenhoitoyhtiöt Arsenal Oyj, Arsenal-SSP Oy ja Arsenal-Silta Oy myivät 31.3.2000 allekirjoitetulla kauppakirjalla yhteensä noin 76 000 saatavaa, pääoma-arvoltaan noin 12 miljardia markkaa, 600 miljoonalla markalla Aktiv Hansa Oy:lle ja C&A Finland Oy:lle. Kysymyksessä oli siis Suomen oloissa erittäin suuri kauppa. Kaupalle antoi hyväksyntänsä omaisuudenhoitoyhtiöiden valtio-omistajan puolesta toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes. Aiemmin hän oli ilmoittanut, että saatavia ei myydä ulkomaalaisille perintäyhtiöille. Näin lienee kuitenkin tosiasiassa tapahtunut. Arsenal-kauppojen alkuperäistä kauppahintaa on pidettävä kohtuuttoman alhaisena. Velalliset olisivat lähes poikkeuksetta olleet valmiit ostamaan itsensä vapaiksi maksamalla viisi prosenttia myydyistä veloistaan vapaaehtoisesti. Tätä tarkoittanut todellinen sovintomenettely olisi ollut myös omaisuudenhoitoyhtiöt omistavan valtion kiistaton etu. Nyt taloudelliset tappiot koituvat suomalaisten veronmaksajien maksettaviksi, kun taas voitot siirtyvät perintäyhtiöiden ulkomaalaisten omistajien hyödyksi. Kansantaloudenkin tappiot lienevät mittavat. On syytä epäillä, että Aktiv Hansa kaupalla peiteltiin Arsenalin ja pankkien rikolliset toimet.


1990-luvun pankkikriisi on selvitettävä, syylliset on saatava vastuuseen ja aiheutetut vahingot on korvattava

http://pankkikriisi.blogspot.com/2017/12/1990-luvun-pankkikriisi-on-selvitettava.html


1990-luvun pankkikriisissä 500 000 ihmistä jäi työttömäksi ja yli 280 000 ylivelkaantui. 48 000 yritystä poistettiin markkinoilta kyseenalaisin jopa rikollisin keinoin ja 11 500 yrittäjää teki itsemurhan. Voidaan puhua kansanmurhasta. Todelliset syylliset ovat edelleenkin vapaalla jalalla eikä heitä ole saatettu oikeudelliseen eikä taloudelliseen vastuuseen teoistaan. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta kuten monissa muissa maissa.

Perustuslakituomioistuin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin

Suomessa laillisuusvalvonta ei toimi, sillä laillisuusvalvojille tehdyistä kanteluista vain 0,6 promillea aiheuttaa huomatuksen vastaisen varalle. Laillisuusvalvonnassa on kysymys verovarojen tuhlauksesta, Koska laillisuusvalvonta ei toimi niin valtakunansyyttäjä ja poliisi voivat toimia rikollisesti pelkäämättä joutumatta vastuuseen teoistaan, koska myöskään poliisin laillisuusvalvonta ei toimi. Korkein oikeus ei perustele tekemiään kielteisiä päätöksiä, koska se ei voin niitä perustella. Kysymys on perustuslain ja Euroopan Ihmisoikeussopimuksen vastaisesta menettelystä. Käräjätuomarit ja hovioikeden tuomarit voivat toimia vapaasti ja rikollisesti pelkäämättä joutumatta vastuuseen teoistaan. Suomessa kansanedustajat eivät noudata lakia eikä minusterit ministerinvalaa. Suomessa perustuslakivaliokunta korvaa perustuslakituomioisuimen ja on kiistattomasti todistettu, että perustuslakivaliokunnan jäsenet eivät noudata Suomen lakia. Suomi ei siis ole oikeusvaltio ja kansalaiset Suomessa eivät saa oikeutta, vaikka Suomen perustuslaki 21 § sitä edellyttää ja perustuslain mukaan jos tavallinen laki ja perustuslaki ovat risririidassa niin perustuslak voittaa, mutta Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta, joka valvoisi perustuslain ja ihmisoikeussopimusten noudattamista.

Jotta ymmärtää asioiden taustan on tiedettävä asioiden historia ja ne olosuhteet missä valtiopetos tehtiin. Ylen seuraavat ohjelmat valottavat omalta osaltaan asioiden taustoja ja syitä ja seurauksia.

Pankkikriisin pitkä varjo

http://pankkikriisi.blogspot.com/2015/02/pnakkikriisin-pitka-varjo.html

Omat selvitykseni tukevat sitä, ettå suuri 1990-luvun lama ja pankkikriisi johtui Suomen poliittisten johtajien virhearvioinnista eli vakaan markan politiikasta ja valtiopetoksesta.

Pankkikriisin karmea totuus julki

http://pankkikriisi.blogspot.com/2014/08/pankkikriisin-karmea-totuus-julki.html

Pankkikriisi ja sen seuraukset

http://pankkikriisi.blogspot.com/2011/

Seuraavissa linkeissä on asiat tiivistettynä.


SU 11.10.2020 Oikeuskansleri Tuomas Pöysti - KIIREELLINEN ASIA

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/10/su-11102020-oikeuskansleri-tuomas.html

KE 14.10.2020 Oikeusvaltio Suomi

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/10/ke-14102020-oikeusvaltio-suomi.html

TO 08.10.2020 Jos yhteiskunta ei voi taata kansalaisten perusoikeuksia eikä oikeusturvaa, niin kansalaisilla on oikeus ryhtyä asian vaatimiin toimenpiteisiin.

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/10/to-08102020-jos-yhteiskunta-ei-voi.html

Koska on valtiopetoksen todistamisesta kysymys niin esitän

Suomen historia-blogistani pankkikriisiä ja niitä olosuhteita koskevat kirjoitukset, jotka perustuvat kirjalliseen aineistoon:

Vuosi 1991 - Gorbatsov eroaa, Jeltsin nousee valtaan

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/vuosi-1991-gorbatsov-eroaa-jeltsin.html

Lähdeaineisto:
Mitä, missä, milloin 1992
Mitä, missä, milloin 1993

Talouden lama (1990-luvun talouskriisi Jaakko Kiander

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/talouden-lama.html

Rahoitusmarkkinat vuonna 1990

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/rahoitusmarkkinat-vuonna-1990.html

Lähdeaineisto: Suomen talouselämän vuosikirja ISBN 0787-8354

Säästöpankit pelastivat SKOP:n romahdukselta

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/saastopankit-pelastivat-skopn.html Lähdeaineisto Suomen talouselämän vuosikirja 1990 ISSN 0787-8334

Konkurssit lisääntyivät

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/konkurssit-lisaantyivat.html

Lähdeaineisto: Suomen talouselämän vuosikirja 1990 ISSN 07878334
Mitä, missä, milloin 1991 Kristiina Ritvos Perhekonkurssit

Eduskuntavaalien äänikuningas

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/eduskuntavaalien-aanikuningas.html

Lähdeaineisto: Paavo Väyrynen On totuuden aika ISBN 951-0-188409


Hallitusratkaisu 1991

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/hallitusratkaisu-1991.html

Lähdeaineisto: Mauno Koivisto Kaksi kautta ISBN 951-26-3947-5

Porvarihallitus syntyy

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/porvarihallitus-syntyy.html

Lähdeaineisto: Jukka seppinen Mahdottomasta mahdollinen ISBN 951-566-063-7

Pääministeri

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/paaministeri.html

Lähdeaineisto: Esko Aho Pääministeri ISBN 951-1-14065-5

1991 – Markka kytkettiin EY-valuuttayksikköön ecuun

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/1991-markka-kytkettiin-ey.html

Lähdeaineisto: Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt historia ISBN 951-0-23024-3

ECU-kytkentä vallitsevalla kurssilla

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/ecu-kytkenta-vallitsevalla-kurssilla.html

Lähdeaineisto: Jaakko Kiander ja Pentti Vartia Suuri Lama ISBN 951-628-262-X

Ahon hallitus, ecu-kytkentä, yhteiskuntasopimus ja pakkodevalvaatio

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/ahon-hallitus-ecu-kytkenta.html

Lähdeaineisto: Jaakko Kiander Laman opetukset ISBN 951-561-380-9

Porvarihallitus

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/porvarihallitus.html

Lähdeaineisto: Hannele Pokka Porvarihallitus ISBN 951-0-20506-7

Vallan huipulla

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/vallan-huipulla_29.html

Lähdeaineisto: Antti Tuuri Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2

Elokuun vallankumous ja neuvostososialismin romahdus

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/elokuun-vallankumous-ja.html

Lähdeaineisto: MMM 1992 Jyrki Iivonen Elokuun vallankumous ja neuvostososialismin romahdus

Imperiumi luhistuu

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/08/imperiumi-luhistuu.html Lähdeaineisto: Boris Jeltsin Presidentin päiväkirja ISBN 951-1-13375-6

Kolme päivää, jotka järisyttivät maailmaa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/kolme-paivaa-jotka-jarisyttivat.html

Lähdeaineisto: MMM 1992 Kaarina Turtia

Suomi tarkkana

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/suomi-tarkkana.html

Lähdeaineisto: Esko Aho Pääministeri ISBN 951-1-14065-5

Elokuun vallankaappausyritys

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/elokuun-vallankaappausyritys.html

Lähdeaineisto: Mauno Koivisto Historian tekijät ISBN 951-26-4082-1

Vallankaappaus Moskovassa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/vallankaappaus-moskovassa.html

Lähdeaineisto: Paavo Väyrynen On muutoksen aika ISBN 951-0-19108-6

Hädässä ystävä tunnetaan

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/hadassa-ystava-tunnetaan.html

Lähdeaineisto: Esko Aho Pääministeri ISBN 951-1-14065-5

Elokuun kaappaushanke

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/elokuun-kaappaushanke.html

Lähdeaineisto Anne Sailas-Ilmari Susiluoto-Martti Valkonen: Venäjä - jättiläinen tuuliajolla ISBN 951-37-1863-8

Kriittiset tunnit

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/kriittiset-tunnit.html

Lähdeaineisto: Matti Lukkari Viron itsenäistyminen ISBN 951-1-13853-7

Elokuun vallankaappaus

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/elokuun-vallankaappaus.html

Lähdeaineisto: Edgar Savisaar Viron vaaran vuodet ISBN 951-31-3456-3

Moskovan vallankaappausyritys – Viro jälleen vapaa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/moskovan-vallankaappausyritys-viro.html

Lähdeaineisto: Lennart Meri Virolle elätty elämä ISBN 978-951-31-3777-9

Valtiollinen poikkeuslakikomitea

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/valtiollinen-poikkeuslakikomitea.html

Lähdeaineisto: Felix Karasev Naapurinpojan muistelmat ISBN 951-1-14352-2

Neuvostoliiton hajoaminen

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/neuvostoliiton-hajoaminen.html

Lähdeaineisto: Pekka Visuri Maailman muutos ja Suomi

Uusi Venäjä ja luovutetun Karjalan kysymys

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/uusi-venaja-ja-luovutetun-karjalan.html

Lähdeaineisto: Venäjäkirja ISBN 95§1-9440-62-3

Neuvostoliiton-suhteet Venäjän-suhteiksi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/neuvostoliiton-suhteet-venajan.html

Lähdeaineisto: Mauno Koivisto Historian tekijät ISBN 951-26-4082-1

Neuvottelut naapuruussopimuksesta ja EY-jäsenhakemuksesta

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/neuvottelut-naapuruussopimuksesta-ja-ey.html

Lähdeaineisto: Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt historia ISBN 951-0-23024-3

Suomi Viron kehityksen nopeuttajana

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/suomi-viron-kehityksen-nopeuttajana.html

Lähdeaineisto: Edgar Savisaar Viron vaaran vuodet ISBN 951-31-3456-3

Näin autoin virolaisia

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/nain-autoin-virolaisia.html

Politiikantekoa opettelemassa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/politiikantekoa-opettelemassa.html

Seppo Zetterberg Viron historia ISBN 978-951-746-520-5

Hätätilahallitus

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/hatatilahallitus.html

Lähdeaineisto: Martti Valkonen Venäjä – jättiläinen tuuliajolla ISBN 951-37-1863-8

Lama Suomessa syveni yhä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/lama-suomessa-syveni-yha.html

Lähdeaineisto: Jukka Seppinen Mahdottomasta mahdollinen ISBN 951-566-063-7

Miksi lama oli niin syvä?

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/miksi-lama-oli-niin-syva.html

Lähdeaineisto: Jaakko Kiander Laman opetukset ISBN 951-561-380-9

Perustuslakia muutetaan suhdannesyistä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/perustuslakia-muutetaan-suhdannesyista.html

Lähdeaineisto: Hannele Pokka Porvarihallitus ISBN 951-0-20508-7

Ahon hallituksen budjettiesitys ja yhteiskuntasopimus

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/ahon-hallituksen-budjettiesitys-ja.html

Lähdeaineisto: Antti Tuuri Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2

Devalvaation jälkimainingit

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/devalvaation-jalkimainingit.html

Lähdeaineisto: Rolf Kullberg … ja niin päättyi kulutusjuhla ISBN 951-0-21416-7

Suomen Pankin pääjohtaja erotetaan

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/suomen-pankin-paajohtaja-erotetaan.html

Lähdeaineisto Hannele Pokka Porvarihallitus ISBN 951-0-20508-7

Suomen Pankki hallituksen alaisuuteen?

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/suomen-pankki-hallituksen-alaisuuteen.html

Lähdeaineisto Kustaa Hulkko – Jorma Pöysä Vakaa markka ISBN 951-796-144-8

Säästöpankeista sijaisuhri

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/saastopankeista-sijaisuhri.html

Lähdeaineisto Oikeuspolitiikan ja lainkäytön tutkimusryhmä Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1

SKOP koppilaisen metsäteollisuuden kimpussa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/09/skop-koppilaisen-metsateollisuuden.html

Lähdeaieisto: Jaakko Lassila Markka ja ääni ISBN 951-26-3879-7

SKOP ja säästöpankit

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/skop-ja-saastopankit.html

Lähdeaineisto: Rolf Kullberg ….ja niin päättyi kulutusjuhla ISBN 951-0-21416-7

SKOPin lyhyt historia

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/skopin-lyhyt-historia.html

Lähdeaineisto Heikki Hiilamo SKOP – lyhyt historia ISBN 951-0-20726-8

Paha pankki

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/paha-pankki.html

Lähdeaineisto Harri Saukkomaa Paha Pankki - Kertomus Suomen Säästöpankn lyheystä elämästä ja nopeasta kuolemasta ISBN 951-1-13074-9

Pankkeja konkurssiin?

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/pankkeja-konkurssiin.html

Lähdeaineisto: Esko Seppänen Pankkikirja ISBN 952-90-4863-7

August Group General Partnership

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/august-group-general-partnership.html

Lähdeaineisto: Jaakko Lassila Markka ja ääni ISBN 951-26-3879-7

Soros sijoittaa Suomeen

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/soros-sijoittaa-suomeen.html

Lähdeaineisto Pentti Kouri Suomen omistaja ja elämäni muut roolit ISBN 951-1-14214-3

Kouri-projektit

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/kouri-projektit.html

Lähdeaineisto: Esko Seppänen Pankkikirja ISBN 952-90-4863-7

Strateginen vastavalkea

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/strateginen-vastavalkea.html

Lähdeaineisto: Jaakko Lassila Markka ja ääni ISBN 951-26-3879-7

Ovikello soi keskellä yötä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/ovikello-soi-keskella-yota.html

Lähdeaineisto: Pentti Kouri Suomen omistaja ja elämäni muut roolit ISBN 951-1-14214-3

Kouri-kauppojen loppuselvittely

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/kouri-kauppojen-loppuselvittely.html

Lähdeaineisto Jaakko Lassila Markka ja ääni ISBN 951-26-3879-7

SYP, leipäpappeja ja pikku-Nalle

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/syp-leipapappeja-ja-pikku-nalle.html

Lähdeaineisto. Esko Seppänen Oi maamme Suomi ISBN 951-0-16748-7

Pentti Kouri esittelee suunnitelman

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/pentti-kouri-esittelee-suunnitelman.html

Lähdeaineisto: Mauno Saari Ahti Hirvosen elämäntase Rahat ja henki ISBN 978-951-20-7308-5

Valuuttakriisi muuttui pankkikriisiksi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/valuuttakriisi-muuttui-pankkikriisiksi.html

Lähdeaineisto A-P. Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6

Pankkikriisi puhkeaa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/pankkikriisi-puhkeaa.html

Lähdeaineisto: Jaakko Kiander Laman Opetukset ISBN 951-561-380-9

Matkailukuume riivaa kuntia

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/matkailukuume-riivaa-kuntia.html

Vuosi 1992 – Salaiseksi julistettu SSP-sopimus – ns. Koiviston konklaavi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/vuosi-1992-salaiseksi-julistettu-ssp.html

Lähdeaineisto:
mitä, missä, milloin 1993
mitä, missä, milloin 1994

Näytelmä säätytalolla

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/naytelma-saatytalolla.html

Lähdeaineisto: Seppo Konttinen Salainen pankkituki ISBN 978-951-31-4251-3

Pankkien pelastamiseksi kehitettiin malli

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/pankkien-pelastamiseksi-kehitettiin.html

Lähdeaineisto: A-P. Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6

Ei tahtonut oviaukko riittää”

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/ei-tahtonut-oviaukko-riittaa.html

Lähdeaineisto: Kustaa Hulkko – Jorma Pöysä Vakaa markka ISBN 951-796-144-8

Viimeinen taistelu ja valuuttavarannon ehtyminen syyskuussa 1992 http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/viimeinen-taistelu-ja-valuuttavarannon.html

Lähdeaineisto Jaakko Kiander Pentti Vartia Suuri Lama ISBN 951-628-262-X  

Oikeuspoliittinen keskustelutilaisuus Linnassa 06.05.1992 kl 19.00

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/oikeuspoliittinen-keskustelutilaisuus.html

Lähdeaineisto Oikeuspolitiikan ja lainkäytön työryhmä Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1

Se tuli sitten jumalattoman arkaan kohtaan”

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/se-tuli-sitten-jumalattoman-arkaan.html

Lähdeaineisto Kustaa Hulkko – Jorma Pöysä Vakaa markka ISBN 951-796-144-8

Devalvaatio kaatui yrittäjien syliin

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/devalvaatio-kaatui-yrittajien-syliin.html

Lähdeaineisto A-P. Pietilä Pankkitoiminnan peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6

Elinkelpoiset yritykset jätettiin pankkien mielivallan kohteeksi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/elinkelpoiset-yritykset-jatettiin.html

Lähdeaineisto: Oikeuspolitiikan ja lainkäytön tutkimusryhmä Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1

Suomen taloushistorian suurin omaisuuksien uusjako

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/suomen-taloushistorian-suurin.html

Seppo Konttinen: Salainen pankkituki ISBN 978-951-31-4251-3

Kujanjuoksua

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/kujanjuoksua.html

Lähdeaineisto: Antti Tuur Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2

Koivisto hermostuu

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/koivisto-hermostuu.html

Lähdeaineisto: Hannele Pokka Porvarihallitus ISBN 951-0-20508-7

Miljardilahjoitus luottolaman torjuntaan

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/miljardilahjoitus-luottolaman.html

Lähdeaineisto: Esko Seppänen Pankkikirja ISBN 952-90-4863-7

Siimes ylös yhteiskunnan tikapuita

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/siimes-ylos-yhteiskunnan-tikapuita.html

Lähdeaineisto Esko Seppänen Oma pääoma ISBN 978-952-264-033-8

Salaisen kauppakirjan paljastava sisältö

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/salaisen-kauppakirjan-paljastava.html

Lähdeaineisto Seppo Konttinen ISBN 978-951-31-4251-3

Suomen suurin omaisuudenryöstö – yrityksiä kaadettiin massamuotoisesti

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/suomen-suurin-omaisuudenryosto.html

Lähdeaineisto Oikeuspolitiikan ja lainkäytön tutkimusryhmä Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1

Taloudellinen katsaus 1991-1992

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/taloudellinen-katsaus-1991-1992.html

Lähdeaineisto MMM 1993 Seppo Leppäsen kirjoitus

Talouskehitys 1991-1992

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/talouskehitys-1991-1992.html

Lähdeaineisto MMM 1993 Seppo Leppäsen kirjoitus

Taloudellinen katsaus 1992-1993 – syöksykierre ei oikene

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/taloudellinen-katsaus-1992-1993.html

Lähdeaineisto: MMM 1993 Seppo Leppäsen kirjoitus

SYP pelastautui taikatempulla

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/syp-pelastautui-taikatempulla.html

Lähdeaineisto A-P Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit

Suomen Yhdyspankki muuttui roskapankiksi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/suomen-yhdyspankki-muuttui.html

Lähdeaineisto Seppo Konttinen Salainen pankkituki ISBN 978-950-31-4251-3

Pankkitoiminnan moraaliset ja juridiset epäselvyydet

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/pankkitoiminnan-moraaliset-ja-juridiset.html

Lähdeaineisto: Oikeuspolitiikan ja lainkäytön tutkimusryhmä Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1

Vekseleistä tehtiin väkisin velkakirjoja

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/vekseleista-tehtiin-vakisin.html

Lähdeaineisto A-P. Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6

Velalliset joutuivat vaikeuksiin

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/velalliset-joutuivat-vaikeuksiin.html

Lähdeaineisto: Jaakko Kiander Pentti Vartia Suuri Lama ISBN 951-628-262-X

Köyhyys 1990-luvulla

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/koyhyys-1990-luvulla.html

Lähdeaineisto:Valtion taloudellinen tutkimuskeskus Jaakko Kiader Laman opetukset ISBN 951-561-380-9

Velkakirjojen myynti Arsenal Oy:lle

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/velkakirjojen-myynti-arsenal-oylle.html

Lähdeaineisto: Oikeuspoltiikan ja lainkäytön tutkimusryhmä: Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1

Presidentti käskytti tuomareita

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/presidentti-kaskytti-tuomareita.html

Lähdeaineisto A-P Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6

Missä he ovat nyt?

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/missa-he-ovat-nyt.html

Lähdeaineisto: Esko Seppänen Pankkikirja ISBN 952-90-4863-7 ( 1993)

Korkeimman oikeuden kohtalokas päätös

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/korkeimman-oikeuden-kohtalokas-paatos.html

Lähdeaineisto Seppo Konttinen Salainen pankkituki ISBN 978-951-31-4251-3

Suomen suuri lama

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/suomen-suuri-lama.html

Luottamuksella on kallis hinta

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/luottamuksella-on-kallis-hinta.html

Lähdeaineisto: A-P. Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6

Havaintoja ja väitteitä Arsenal Oy:n toiminnasta

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/havaintoja-ja-vaitteita-arsenal-oyn.html

Lähdeaineisto Pertti Eilavaara Pankkituen hallinto ISBN 951-96769-2-9

Alkuperäiset asiakirjat sivuutettiin

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/alkuperaiset-asiakirjat-sivuutettiin.html

Lähdeaineisto: A-P. Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6

Pankkitukeen liittyviä moraalikysymyksiä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/pankkitukeen-liittyvia.html

Lähdeaineisto: Pertti Eilavaara Pankkituen hallinto ISBN 951-96769-2-9 (1994)

Arsenal – Suomen suurin hautausmaa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/arsenal-suomen-suurin-hautausmaa.html

Lähdeaineisto Seppo Konttinen Salainen pankkituki ISBN 978-951-31-4251-3

Pankkikriisiselvitys -karmea totuus julki

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/pankkikriisiselvitys-karmea-totuus.html

Suomi hakee Euroopan unionin jäsenyyttä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/suomi-hakee-euroopan-unionin-jasenyytta.html

Lähdeaineisto Jukka Seppine Mahdottomasti mahdollinen ISBN 951-566-063-7

Pääministeri uhkaa hallituksen erolla

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/paaministeri-uhkaa-hallituksen-erolla.html

Lähdeaineisto: Antti Tuuri Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2

Keskustan johtajuuskiista

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/keskustan-johtajuuskiista.html

Lähdeaineisto: Mauno Koivisto Kaksi kautta 951-26-3947-5

Kysymys rajoista

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/kysymys-rajoista.html

Lähdeaineisto Jaakko Blomberg Vakauden kaipuu ISBN 978-951-0-37898-3

Ulkopoliittisesti vilkas kausi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/ulkopoliittisesti-vilkas-kausi.html

Lähdeaineisto Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt historia ISBN 951-0-23024-5

Tie Euroopan unioniin

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/tie-euroopan-unioniin.html

Lähdeaineisto Esko Aho Pääministeri ISBN 951-1-14065-5

Kesällä 1991 epäilin kovasti....

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/kesalla-1991-epailin-kovasti.html

Lähdeaineisto Paavo Väyrynen On muutoksen aika ISBN 951-0-19108-6

Jäsenyyttä haetaan

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/jasenyytta-haetaan.html

Lähdeaineisto Mauno Koivisto Historian tekijät ISBN 951-26-4082-1

Suomen päätös hakea EY-jäsenyyttä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/suomen-paatos-hakea-ey-jasenyytta.html

Lähdeaineisto: Jaakko Blomberg Vakauden kaipuu ISBN 978-951-0-37808-3

Euroopan unioni 1990-luvulla

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/euroopan-unioni-1990-luvulla.html

Lähdeaineisto Pekka Visuri Maailman muutos ja Suomi ISBN 978-951-0-37678-2

Vuosi 1993 – Suomen EY-neuvottelut alkoivat

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/vuosi-1993-suomen-ey-neuvottelut.html

Mitä, missä, milloin 1994
Mitä, missä, milloin 1995
Erkki Ahon omat selvitykset

EU – huomispäivän super-Neuvostoliitto

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/eu-huomispaivan-super-neuvostoliitto.html

Lähdeaineisto: Dr. Karl Steinhauser EU – huomispäivän super-Neuvostoliitto ISBN 951-97105-0-7

Tervetuloa maksajat

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/tervetuloa-maksajat.html

Lähdeaineisto Ilkka Hakalehto EU-kaappaus ISBN 952-90-6216-8

Suomi liittyi EU:hun salaten ja valehdellen

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/suomi-liittyi-euhun-salaten-ja.html

Euroopan salaiset kansiot

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/euroopan-salaiset-kansiot.html

Lähdeaineisto Paul von Buitenen Euroopan salaiset kansiot ISBN 951-606-537-6

Hallayön jälkeen

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/hallayon-jalkeen.html

Lähdeaineisto: Antti Tuuri Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2 

Väyrynen eroaa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/vayrynen-eroaa.html

Lähdeaineisto: Hannele Pokka Provarihallitus ISBN 951-0-20508-7

Haavisto jokeriksi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/haavisto-jokeriksi.html

Lähdeaineisto Esko Aho Pääministeri ISBN 951-1-14065-5

Uusi arvio – Matomäki pehmittää

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/uusi-arvio-matomaki-pehmittaa.html

Lähdeaineisto: Hannu Lehtilä Politiikan myrskyissä Seppo Kääriäinen ISBN 978-951-23606-1

Sopimus jäsenyydestä syntyy

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/sopimus-jasenyydesta-syntyy.html

Lähdeaineisto: Mauno Koivisto Historian tekijät ISBN 951-26-4082-1

Poliittinen kehitys neuvottelujen aikaan

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/poliittinen-kehitys-neuvottelujen.html

Lähdeaineisto: Jukka Seppinen Mahdottamasta mahdollinen ISBN 951-566-063-7

Röhönauru ja hevosenleikki

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/rohonauru-ja-hevosenleikki.html

Lähdeaineisto: Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt historia ISBN 951-0-23024-3

Kokoomus yrittää vaihtaa Viinasen

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/kokoomus-yrittaa-vaihtaa-viinasen.html

Lähdeaineisto Hanne Pokka Porvarihallitus ISBN 951-0-20508-7

Deadline

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/deadline.html

Lähdeaineisto: Mikko Pesälä Herrana on hyvä olla ISBN 951-20-5368-3


Säästöpankkikysymyksestä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/saastopankkikysymyksesta.html

Lähdeaineisto: Antti Tuuri Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2

Kahden linnan konsultti

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/kahden-linnan-konsultti.html

Lähdeaineisto: Mauno Koivisto Kaksi kautta ISBN 951-26-3947-5

Pankkikriisin hoito yltää lähes sotakorvausten tasolle

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/pankkikriisin-hoito-yltaa-lahes.html

Lähdeaineisto: MMM 1995 Liisa Halmeen kirjoitus

Baltia, Venäjä ja Suomi 1993

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/baltia-venaja-ja-suomi-1993.html

Lähdeaineisto Mauno Koivisto Historian tekijät ISBN 951-26-4082-1

Brysselin neuvottelut ja Moskovan tapahtumat

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/brysselin-neuvottelut-ja-moskovan.html

Lähdeaineisto Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt historia ISBN 951-23024-3

Puhelin kilahtaa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/puhelin-kilahtaa.html

Lähdeaineisto Alpo Rusi Mariankadun puolelta ISBN 951-1-16692-1

Koivisto paljastaa korttinsa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/koivisto-paljastaa-korttinsa.html

Lähdeaineisto Paavo Väyrynen On muutoksen aika 2 ISBN 951-0-19108-6

Presidentinvaalien aika

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/presidentinvaalien-aika.html

Lähdeaineisto Antti Tuuri Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2

Vuoden vaihtuessa

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/vuoden-vaihtuessa.html

Lähdeaineisto Hannele Pokka Porvarihallitus ISBN 951-0-20508-7

Totuuden edessä

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/totuuden-edessa.html

Lähdeaineisto Mikko Pesälä Herrana on hyvä olla ISBN 951-20-5368-3

Suuri jarrutuskeskustelu

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/suuri-jarrutuskeskustelu.html

Lähdeaineisto: Hannele Pokka Porvarihallitus ISBN 951-0-20508-7

Suomi hyväksyy jäsenyyden

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/suomi-hyvaksyy-jasenyyden.html

Lähdeaineisto: Jaakko Blomberg Vakauden kaipuu ISBN 978-951-37808-3

Liittyminen Euroopan unioniin

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/liittyminen-euroopan-unioniin.html

Lähdeaineisto Pekka Visuri Maailmanmuutos ja Suomi

Linjanmuutos

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/linjanmuutos.html

Lähdeaineisto: Jaakko Blomberg Vakauden kaipuu ISBN 978-951-0-37808-3

Kaksi uutista

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/kaksi-uutista.html

Lähdeaineisto Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt histoia ISBN 951-0-23024-3

Kujanjuoksua ja muita hankaluuksia

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/kujanjuoksua-ja-muita-hankaluuksia.html

Lähdeaineisto: Antti Tuuri Elosta ja maailmasta ISBN 951-1-16599-2

Kova alku 1994

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/kova-alku-1994.html

Lähdeaineisto Alpo Rusi Mariankadun puolelta ISBN 951-1-16692-1

Vuosi 1994 – Martti Ahtisaari tasavallan presidentiksi

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/vuosi-1994-martti-ahtisaari-tasavallan.html

Lähdeaineisto
Mitä, missä, milloin 1995
Mitä, missä, milloin 1996

Korfun ”juhannushäät”

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/korfun-juhannushaat.html

Lähdeaineisto Alpo Rusi Maarinkadun puolelta ISBN 951-1-16692-1

Maatalousneuvottelut pimennossa ja tiedottaminen puolueellista

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/maatalousneuvottelut-pimennossa-ja.html

Lähdeaineisto: Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt historia ISBN 951-0-23024-3

Kansanäänestys

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/kansanaanestys.html

Lähdeaineisto Jukka Seppinen Mahdottomasta mahdollinen ISBN 951-566-063-7

Kun maa ei ole enää oma

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/kun-maa-ei-ole-enaa-oma.html

Lähdeaineisto Satanen.com Seppo Sivosen ja Pertti Peltolan kirjoitus

EU-huijaus ja siihen liittyvä pöytäkirja

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/eu-huijaus-ja-siihen-liittyva.html

Lähdeaineisto: Jorma Jaakkolan ja Tommi Anttilan selvitykset

Kuka kirjoitti 141-artiklan?

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/kuka-kirjoitti-141-artiklan.html

Lähdeaineisto: Tommi Anttilan ja Jorma Jaakkolan kirjoitukset

Ministerin arki

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/01/ministerin-arki.html

Lähdeaineisto Maija Hurri : Toimi Kankaanniemi - Periaatteen mies ISBN 951-606-365-9

Emuun perustuslain vastaisesti

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/02/emuun-perustuslain-vastaisesti.html

Lähdeaineisto Unto Hämäläinen Lännettymisen lyhyt historia ISBN 951-0-23024-3

Pyydän kutsumaan käräjäoikeuteen seuraavat todistajat:

 1. Ivan Georgiev, joka todistaa Erkki Ahon käynnin Raahen käräjäoikeudessa, jossa Aho tarkisti lähettämänsä aineiston Raahen käräjäoikeuteen ja totesi, että asiakirjat on väärin tulostettu ja aineistosta puuttuu Ylivieskan käräjäoikeudesta siirretty aineisto. Ainiesto tarkastettiin käräjätuomari Sarianna Ervastin läsnäollessa ja kerrottiin hänelle tosiasiat. Sen jälkeen menimme tekemään rikosilmoitusta asiasta Raahen poliisille.

  Ivan Georgievin yhteystiedot ovat

 2. Pentti Arhippainen, joka todistaa Markku Kosken kertomuksen Seppo Arposen reaktiosta Markku Kosken lähtemeisestä mukaan markkinoilta poistettavaan yritykseen. Kysmys on törkeän petoksen todistamisesta. Pentti Arhippaisen yhteystiedot ovat

 3. Jorma Jaakkola todistaa valtiopetoksen tapahtuneen. Jorma Jaakkolan yhteystiedot ovat

Jorma todistusaihe on valtiopetos

Valtiopetokseeen on perehtynyt erittäin perusteellisesti Jorma Jaakkola

https://www.youtube.com/watch?v=jjWF2Bs5sUA&t=29s

Jorma Jaakkolan kotivisut

http://jormajaakkola.fi/


 1. Jukka Davidsson on perehtynyt erittäin perusteellisesti pankkikriisiin ja todistaa sitä kautta valtiopetoksen tapahtuneen. Jukka Davisdssonin yhteystiedot ovat


Isänmaan Ryöstäjät kirjassa

https://docplayer.fi/16092859-Isanmaan-ryostajat-viis-siita-velkaa-te-olette-pankille-kuitenkin-mutta-eihan-pankilla-ole-edes-velkakirjoja.html

Jukka Davidsson: maailmantalouden megatrendit & globalisaatio

https://www.youtube.com/watch?v=DppWToBD2Os&t=45s


 1. Liisa Mariapori on erittäin perusteellisesti perehtynyt 1990-luvun laman asioihin ja todistaa valtiopetoksen ja siihen liittyvät asiat. Liisa Mariaporin yhteystiedot ovat

Arsenal-kauppa

https://www.youtube.com/watch?v=yIzuxVsuEzI&t=88s

Velallisten Tyki Ry tekee lujasti töitä palauttaakseen Suomen takaisin oikeusvaltioksi

https://www.velallistentuki.fi/


VELALLISTEN TUKI RY

Pohjolankatu 27

96100 Rovaniemi

SUOMI FINLAND

velallistentuki.fi

Liisa Mariapori, puheenjohtaja

liisa.mariapori@velallistentuki.fi


Sari Laine, sihteeri

msh.laine@gmail.com


EUROOPPA-NEUVOSTO

Rue de la Loi/Wetstraat 175

B-1048 Bryssel

BELGIA


Viite: SEUT – Sopimus Euroopan unionin toiminnasta


KIIREELLINEN TOIMENPIDEPYYNTÖ EUROOPPA-NEUVOSTOLLE VELVOITTAMAAN SUOMEN VALTIOTA TOIMIMAAN OIKEUSVALTIOPERIAATTEEN MUKAISESTI

Lataa tästä tulostettava kirje

Download here the English version


Suomi on tällä hetkellä EU:n puheenjohtajamaa, mutta se itse rikkoo räikeästi EU:n oikeusvaltioperiaatetta, on rikkonut jo 25 vuotta ilman, että Eurooppa-neuvosto on näihin SEUT:n vastaisiin rikkomuksiin Suomen kohdalla millään tavalla puuttunut.

Oikeusvaltioperiaate koskee instituutioita, oikeuslaitoksia, yliopistoja, tieteellistä tutkimusta, kansalaisten sananvapautta, median riippumattomuutta, lehdistövapautta sensuurista ilman valtion ja esivallan painostamista, opposition aseman turvaamista ja ihmisarvon kunnioittamista.

Mikään näistä oikeusvaltioperiaatteista ei toteudu Suomessa, ei siitäkään

huolimatta, että EU:ssa on säännökset korruptiosta, rangaistuksista ja väärin käytettyjen varojen takaisin perinnästä. Artiklat löytyvät unionin toimintaa koskevasta SEUT-sopimuksesta ja sanktiot tulevat normaalin rikkomusprosessin kautta, mutta ensin nämä rikkomukset on saatettava Eurooppa-neuvoston tietoisuuteen.

Suomi rikkoo räikeästi lähes kaikkia SEUT:n määräyksiä, EIS:ssä mainittuja ihmisoikeuksia, etenkin yhdenvertaisuusperiaatetta ja omaisuuden suojaa. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta, vaan samat kansanedustajat, jotka säätävät lakeja, tutkivat myös lakien perustuslainmukaisuuden ja kun kansanedustajat itse saavat päättää siitä, ovatko säädetyt lait ristiriidassa perustuslain säännösten kanssa, niin ristiriitaisuutta ei havaita tai se jätetään tahallaan huomioon ottamatta. Suomessa eivät siten ihmisoikeudet toteudu, kansaan kohdistuvat vain velvollisuudet, oikeudet eivät ollenkaan.

1. Suomi ei ole oikeusvaltio

Presidentti Mauno Koivisto määräsi 6.5.1992, että instituutiot eivät saa

oikeuslaitoksissamme hävitä ja näin suomalaiset eivät ole eri oikeusasteissa saaneet oikeutta tuon päivämäärän jälkeen. Suomessa vallitsee siis vahvemman oikeus ja poliittinen korruptio. Suomen omat poliitikot pääministeriä myöten ovat hyvin tietoisia näistä asioista, mutta eivät suostu korjaamaan, muuttamaan eikä tekemään Suomesta oikeusvaltiota kumoamalla presidentti Mauno Koiviston määräyksen ja siirtymällä Montesquiren vallan kolmijako-oppiin ja sen valvontaan, joka on välttämätöntä, koska laillisuusvalvonta ei Suomessa toimi.


2. Suomi ja pankit ajaneet 65 000 yritystä laittomasti konkurssiin ja

yrittäjät elinikäiseen velkavankeuteen Valtioneuvosto ja pankit tekivät 22.10.1993 keskenään sopimuksen, jonka mukaan pankit saivat yksipuolisesti sanoa irti 65 000 yrittäjän lainat ja näin ajaa yritykset

konkurssiin. Tämä oli noin 23 prosenttia Suomen koko yrityskannasta ja näin Suomeen tuli kerralla 500 000 työtöntä, joista noin 300 000 on työttömänä edelleen.

Yrittäjien omaisuudet myytiin alihintaan pakkohuutokaupoilla ja näissä

pakkohuutokaupoissa olivat hyvin usein ostajina pankit, jotka myivät

pakkohuutokaupan jälkeen omaisuudet huomattavilla voitoilla eteenpäin. 65 000 yrittäjälle ja heidän takaajilleen jäivät velat, näitä velkoja peritään osittain edelleen. Velkojan epärehellisyys poistettiin lainsäädännöstä ja velallisista tehtiin ikuisuusvelallisia laittomasti.

3. Eläkeläisten toimeentulo pudotettu puoleen, elävät niukalla ruoalla, ilman välttämättömiä lääkkeittä, heitteille jätettyinä. Vastoin palkansaajien sovittuja eläkesopimuksia määräsi pääministeri Paavo Lipposen hallitus vuonna 1995, että eläkkeet sidotaan taitettuun indeksiin palkkaindeksin sijasta ja pääministeri Juha Sipilän hallitus määräsi 1.1.2017, että

eläkkeihin ei tehdä enää lainkaan indeksitarkistuksia. Näin eläkkeiden määrä on vuodesta 1995 lähtien vähentynyt noin 50 prosentilla ja vähenee edelleen. Noin 500 000 eläkeläistä elää tämän vuoksi köyhyysloukussa, heidän rahat eivät enää riitä normaaliin ruokaan ja lääkkeisiin. Eläkeläisiä kuolee hoidon laiminlyömiseen johdosta, täysin heitteille jätettyinä ja he jäävät ilman lääkkeitä, koska heillä ei ole varaa lääkkeiden ostoon.

Eläkeläiset ovat eläkkeensä aikoinaan maksaneet, joten heidän kuuluisi saada 60 prosenttia palkastaan eläkettä, eläkkeet on sovittu sidottavaksi palkkaindeksiin, mikä tarkoittaa sitä, että eläkkeet nousevat samaa tahtia palkkojen kanssa, prosenttimääräisesti samoin vuosittaisten palkkojen kanssa.

4. Suomen perusturva liian matalalla

Suomen sosiaaliturva, työttömyysturva, perusturva ovat liian matalalla tasolla. Suomen väkiluku on 5,5 miljoonaa. Eläkeläisten lisäksi köyhyydessä elää 150 000 lasta, 440 000 ihmistä elää syvässä köyhyydessä ja suhteellisessa köyhyydessä 660 000 ihmistä. Ulosotossa on 580 000 henkilöä ja perintätoimistojen erityisperinnässä 400 000 henkilöä.

Suomessa yli 400 000 ihmistä syö mielialalääkkeitä. Suomalaisnuorista joka kolmas on joskus harkinnut vakavasti itsemurhaa, kaikista kansalaisista joka viides. Mieli ry:n kyselyn mukaan taloudellisen tilanteen ja masentuneisuuteen sekä itsetuhoajatusten välillä on yhteys: 27 prosenttia masentuneista ja 30 prosenttia vakavasti itsemurhaa harkinneista asuu vuosituloiltaan alle 30 000 euron taloudessa.

Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea on Suomea toistuvasti moittunut liian alhaisesta perusturvasta, Suomen valtio on kuitenkin sivuuttanut kritiikin, tarvittavia korjauksia kansalaisten perusturvaan ei ole vieläkään tiedossa.

5. Suomi myynyt konkurssiin ajettujen yrittäjien 12 miljardin markan velat

600 miljoonalla markalla eli 5 prosentin kauppahinnalla Aktiv Hansalle ja C & AFinland Oy:lle Arsenal-kauppakirjalla päätti talouspoliittinen valiokunta myydä 57 000 yrittäjän 77 000 velkaa määrältään 12 miljardia markkaa 5 prosentilla velkojen nimellisarvosta eli 600 miljoonalla markalla antamatta itse velallisille mahdollisuutta maksaa velkojaan pois tällä 5 prosentin määrällä. Ostajina olivat Aktiv Hansa Oy ja C & A Finland Oy. Osaa näistä veloista peritään edelleen tilityksiä tekemättä ja

velkakirjoja esittämättä.

Velkojen myyntipäätöstä olivat tekemässä Sauli Niinistö, Olli-Pekka Heinonen, Sinikka Mönkäre, Kalevi Hemilä, Suvi-Anne Siimes, Erkki Tuomioja, Paavo Lipponen ja Eva Biaudet.

Presidentti Sauli Niinistö on 28.1.2013 CNN:n haastattelussa todennut: ”laman uhreja kohdeltiin epäreilusti” ja pääministeri Juha Sipilä on pyytänyt tapahtunuttaanteeksi, mutta mitään kompensaatiota näille velallisille asiassa ei ole tapahtunut. 65 000 yrittäjän omaisuudet vietiin ja näille yrittäjille jätettiin velat, jotka perintäyhtiöt kaksin-kolminkertaistivat korkeilla koroillaan ja viivästyskoroillaan ja korkeilla kuluillaan, näin nämä yrittäjät vangittiin elinikäiseen velkavankeuteen. Suomen

Valtioneuvosto eli silloinen hallitus ja pankit syyllistyivät velallisten ja heidän takaajiensa omaisuuden riistoon vastoin EIS:n omaisuudensuoja- ja

yhdenvertaisuusperiaatetta.

6. Suomalaiset yrittäjät ilman minkäänlaista oikeusturvaa, sosiaali- ja

työttömyysturvaa Palkansaajat ovat vuodesta 1954 lähtien olleet ylivertaisessa asemassa yrittäjiin nähden. Suomen Verohallinto ajaa käännetyn todistustaakan avulla vuosittain noin 3 000 yrittäjää konkurssiin mielivaltaisilla verotarkastuskertomuksillaan. Väitteellä yleissitovuudesta on kaikkiaan Suomessa kaadettu noin 500 000 pienyritystä, kun

suuryritykset ovat neuvotelleet työntekijöiden palkkatasot ja tämän on väitetty sitovan myös pienyrityksiä, vaikka heitä ei koskaan ole edes neuvotteluihin mukaan hyväksytty, eivätkä ole päätöksentekoon osallistuneet. Kun pienyrittäjä ei ole pystynyt suuryritysten sopimia palkkoja maksamaan, on siitä seurauksena ollut pienyrityksen konkurssiin ajaminen ja lopettaminen. Yrittäjillä ei Suomessa ole mitään oikeusturvaa, joten tässä tilanteessa yrittäjät jäävät vaille mitään sosiaali- ja työttömyysturvaa ja putoavat automaattisesti köyhyysloukkuun.

7. Oikeudenkäyntikulut paisuneet liian suuriksi, maallikolla ei enää

mahdollisuutta edustaa itseään oikeudessa Pelkästään juristeille annettiin vuonna 2002 oikeus ajaa juttuja käräjäoikeuksissa, hovioikeudessa ja Korkeimmassa oikeudessa. Aikaisemmin asiamiehinä voivat

oikeuslaitoksissa toimia myös maallikot ja muut asiantuntijat. Tämä on johtanut siihen, että oikeudenkäyntikulut muodostuvat niin suuriksi, ettei kenelläkään tahdo olla enää varaa hakea, eikä siten saada oikeutta. Tämä on johtanut myös siihen, että oikeuslaitoksemme ovat kokonaisuudessaan korruptoituneet, niissä ei oikeutta jaeta. Oikeudenkäyntikulut ovat paisuneet niin suuriksi, että oikeuteen asioita ei enää uskalleta viedäkään.

8. Summaariset velkomustuomiot, ilman saamistodisteita velkojen laillisuudesta

Suomessa annetaan tänäkin vuonna noin 450 000 yksipuolista tuomiota

summaarisissa menettelyissä, mikä tarkoittaa sitä, että kantaja voi tehdä

käräjäoikeudelle haastehakemuksen sähköisesti, näiden haastehakemuksien liitteeksi ei vaadita saamistodistetta, velkakirjaa tai laskua, josta todellisen saamisen peruste olisi selvitettävissä.

Käräjäoikeudet tekevät päätökset velan olemassaoloa tai vanhentumista tutkimattaja yksipuoliset tuomiot ovat heti täytäntöön pantavissa, eikä niistä saa valittaa.

Käytännössä siis käräjäoikeudet toimivat EIS:n omaisuudensuojan ja

yhdenvertaisuusperiaatteen vastaisesti, ovat toimineet vuodesta 1991 lähtien ilman,että laillisuusvalvonta tai mikään muukaan taho olisi asiaan puuttunut. Suomessa oikeuslaitos polkee siten suomalaisten ihmisoikeuksia.

Edellä oleviin viitaten Velallisten Tuki ry pyytää Eurooppa-neuvostoa ryhtymään kiireellisiin toimiin velvoittaakseen Suomen valtiota toimimaan

oikeusvaltioperiaatteiden mukaisesti.

Rovaniemellä 11. päivänä lokakuuta 2019

VELALLISTEN TUKI RY


Liisa Mariapori                           Sari Laine

Puheenjohtaja                            Sihteeri


Velallisten tuki ry

c/o Liisa Mariapori

Pohjolankatu 27, 96100 Rovaniemi

Suomi

liisa.mariapori@velallistentuki.fi


SUOMEN PERUSRAPORTTI YK:N SOPIMUSVALVONTAELIMILLE, MÄÄRÄAIKA 27.11.2019

IHMISOIKEUSRIKKOMUKSET SUOMESSA

Suomi on syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin vuosina 1992-2019 ja syyllistyy edelleen:

Vuosina 1992-2019 ovat sadat tuhannet Suomen kansalaiset menettäneet perus- ja ihmisoikeutensa ja omaisuutensa julkisen vallan edustajien tekemien virhepäätösten seurauksena. Suomen poliittinen eliitti ja tulospalkkainen virkakoneisto ovat polkeneet suomalaisten ihmisoikeuksia vuodesta 1992 lähtien. Tämä on ollut mahdollista siksi, että Suomessa ei ole Perustuslakituomioistuinta, eikä laillisuusvalvonta Suomessa siten toimi. Suomessa on 1990 vuodesta lähtien säädetty hallitusmuodon ja Suomen perustuslain vastaista lainsäädäntöä. Tämä on ollut mahdollista siksi, että samat kansanedustajat, jotka oat mukana ensin säätämässä ja hyväksymässä lakeja, sitten istuvat perustuslakivaliokunnassa päättämässä itse hyväksymiensä lakien perustuslainmukaisuudesta. Näin Suomeen syntyy koko ajan lisää Suomen ja EU:n perustuslain vastaista lainsäädäntöä.


Suomessa on 90-luvun finanssikriisin seurauksena langetettu tuhansia ja taas tuhansia vankeustuomioita velallisen epärehellisyyden tms. perusteella. Nämä vuosina 1992-2019 annetut tuomiot perustuvat presidentti Mauno Koivisto määräykseen 6.5.1992, jolloin hän ns. Koiviston konklaavissa määräsi, että instituutiot eivät saa hävitä ja näin suomalaiset yrittäjät eivät ole voineet saada oikeutta Suomen oikeuslaitoksissa 1992 vuoden jälkeen.

Presidentti Mauno Koiviston määräyksestä vuonna 1992 johtuen Suomessa tapahtuu koko ajan vakavia ihmisoikeusloukkauksia, joista törkeimpiä ovat teot, jotka täyttävät kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen kieltävän sopimuksen määrittäviä tekoja. Näihin tekoihin ovat syyllistyneet hallinnon virkamiehet ja kaikki Suomen hallitukset ja presidentit vuodesta 1992 lähtien, sillä presidentti Mauno Koiviston antamaa määräystä, että instituutiot eivät saa hävitä ei ole vielä tähän päivään mennessä kumottu. Ihmisoikeusloukkaukset ovat näin suomalaisten arkipäivää, ovat olleet jo kohta 30 vuotta.

Julkisen vallan edustajat ovat lainsäädännössä ja oikeuslaitoksissa selvästi suosineet kaikkia velkojia, kuten pankkeja ja perintätoimistoja aina 6.5.1992 lähtien ja näin julkisen vallan edustajat, Eduskunta ja koko oikeuslaitos ovat toimillaan aiheuttaneet tuottamuksellisesti tai tahallisesti taloudellista vahinkoa valtiolle ja suomalaisille yrittäjille kymmenien tai satojen miljardien eurojen edestä. Suomen eduskunta rikkoo lainmuutoksissa Euroopan Unionin perusoikeuskirjan säännöksiä monella eri tavalla. Suomessa ei ole elinkeinovapautta II-76 artikla, eikä suomalaisilla yrittäjillä ole Euroopan unionin perustuslain takaamaa omistusoikeutta II-77 artikla. Suomessa Eduskunta säätää ja on säätänyt jo 30 vuotta hallitusmuodon ja perustuslain vastaista lainsäädäntöä, jonka nojalla tulospalkkaiset Verohallinnon verotarkastajat voivat takavarikoida yrittäjien koko omaisuuden ennen lainvoiman saanutta verotuspäätöstä ja verot pitää maksaa muutoksenhausta huolimatta ja verojen täytäntöönpanon kieltoa ei myönnetä, jolloin yritykset joutuvat lopettamaan toimintansa, kun ulosottomiehet vievät kaikki rahat yritysten tililtä usein jo ennen verotarkastuskertomusten valmistumista. Suomessa yrittäjillä ei siis ole oikeutta nauttia laillisesti hankkimastaan omaisuudesta, eikä käyttää, luovuttaa ja testamentata sitä. Suomen ylisuuri virkakoneisto on ottanut Suomessa vallan ja käyttää sitä täysin mielivaltaisesti ja laittomasti saavuttaakseen Valtiovarainministeriön sille asettamat tulostavoitteet ja saadakseen itselleen tulospalkkion.

Nämä Suomen julkisen vallan tekemät ihmisoikeusrikkomukset tulisi kartoittaa riippumattoman kansainvälisen asiantuntijaryhmän eli totuuskomission toimesta, jotta näihin tekoihin syyllistyneet Suomen presidentit, hallitukset, virkamiehet ja muut virallisessa asemassa toimivat henkilöt saataisiin vastuuseen teoistaan vuosina 1992-2019 tapahtuneista teoista, joihin kuuluvat maanpetos, valtiopetos, törkeä virka-aseman väärinkäyttö, kansanmurha jne. Suomessa vallitseva hyvävelijärjestelmä ja syvä korruptio estävät kaikki ihmisoikeusrikkomusten tutkinnat Suomessa. Suomessa koko poliittinen johto ja virkakoneisto toimii yhdessä Suomen kansalaisia vastaan, joten suomalainen yrittäjä ei voi saada oikeutta Suomen täysin korruptoituneessa oikeuslaitoksessa, joka toimii edelleen presidentti Mauno Koiviston määräysten mukaan,.

Suomen perustuslaissa on turvattu ihmisarvon loukkaamattomuus, yksilön vapaus ja oikeudet sekä oikeudenmukaisuuden edistäminen yhteiskunnassa. Perusoikeudet ovat yksilölle kuuluvia oikeuksia ja ovat luonteeltaan yleisiä eli kuuluvat kaikille yhdenvertaisesti. Kun Suomen koko oikeuslaitos ja virkakoneisto on alistettu presidentti Mauno Koiviston määräyksellä tahoksi, jossa instituutiot eivät saa hävitä, on tämä presidentin määräys samalla vienyt suomalaisilta kaikki ihmisoikeudet ja nykyjärjestelmä tekee jatkuvia rikoksia ihmisyyttä vastaan ja näin Suomen valtio ja koko virkakoneisto polkee suomalaisten ihmisoikeuksia siitäkin huolimatta, että YK:n peruskirjassa asetetaan jäsenvaltioiden tehtäväksi suojella ihmisoikeuksia. Suomi on yhtenä peruskirjan allekirjoittajana sitoutunut mainittuun oikeuden turvaamiseen ja näin muodoin myös julistukseen, jossa ihmisoikeudet määritellään ja johon yhä enemmän vedotaan. ihmisoikeustuomioistuinten toiminnassa ja päätöksissä.

Suomen ihmisoikeusrikkomukset ovat peräisin 1980 luvun aikana tehdyistä täysin virheellisistä talouspoliittisista päätöksistä ja Suomen EU-jäsenyyskuntoon saattamiseksi vaatineista pankkien vakavaraisuuden nostamisesta 8 %:iin siten, että Suomen hallitus teki tiettyjen pankkien kanssa SSP-pankkisopimuksen vuonna 1993, jolla sopimuksella hallitus antoi pankeille luvan sanoa yksipuolisesti irti tiettyjen toimialojen yritysten velat ja näin kaataa 65.000 yritystä. Näin näistä 65.000 yrittäjästä ja heidän takaajistaan tehtiin Suomeen ikuisuusvelallisia. Samalla Suomen lainsäädäntöä muutettiin velkojia suosivaksi ja siirryttiin summaariseen menettelyyn oikeuslaitoksissa, mikä summaarinen menettely tarkoittaa käytännössä sitä, että velkojan ei tarvitse oikeuslaitoksessa esittää mitään todistetta velasta, ei velkakirjaa tai laskua vaan oikeuslaitoksen antavat lähes poikkeuksetta asiassa ns. yksipuolisen tuomion, jolla velallinen velvoitetaan maksamaan velkojan vaatimat velat siitäkin huolimatta, että velallinen perusteellisesti kiistää saatavan olemassaolon. Myöskään velkojen vanhentumista ei tutkita missään vaiheessa, kun alkuperäistä velkakirjaa siirtomerkintöineen ei tarvitse esittää.

Jotta suomalaisten yritysten tuho olisi täydellinen myi Suomen hallitus/talouspoliittinen ministerivaliokunta vielä 31.3.2000 ns. Arsenal kauppakirjalla näiden SSP-pankkisopimuksella ryöstettyjen yritysten velat (56.000 yrityksen 77.000 velkaa määrältään 12 miljardia markkaa)) norjalaisille perintätoimistoille, jotka olivat amerikkalaisen Pra Group-yhtiön bulvaaneja. Nämä 12 miljardin velat myytiin 5 %:lla niiden nimellisarvosta eli 600 miljoonalla markalla antamatta velallisille mahdollisuutta maksaa velkaansa pois tuolla 5 %:lla velan arvosta. Osaa näistä veloista peritään yrittäjiltä ja heidän takaajiltaan edelleen ilman velkakirjaa tai tilityksiä, jolloin esim. takaajat eivät pysty käyttämään regressioikeuttaan. Näillä valtion virkamiesten ja poliitikkojen toimilla saatiin Suomeen suurtyöttömyys, jolloin työttömänä on ollut pitkään noin 500.000 suomalaista.

Näillä Suomen hallituksen toimilla kumottiin Suomessa omaisuudensuoja. Ryhtyessään sopimussuhteeseen pankkien kanssa on Suomen valtio toteuttanut oikeustoimensa suunnitelmallisesti, tahallisesti ja tietoisena asioitten tilasta sekä seurauksista. Samalla valtio on julistanut asiakirjat salaiseksi, eikä esim. ns Arsenal kauppakirjaa 31.3.2000 ole vieläkään saatu julkiseksi monista yrityksistä huolimatta. Suomen hallitukset vuodesta 1992 ovat pystyneet ja pystyvät edelleen salaamaan omat rikoksensa julistamalla asiakirjat salaiseksi jopa 100 vuodeksi.

Valtioneuvoston sopimukset pankkien kanssa ovat laittomia, koska mainitut sopimukset ja niitten käytännön toteuttaminen ovat johtaneet törkeisiin ja moninaisiin ihmisoikeudenloukkauksiin. Tätä sopimusvyyhteä ja niiden aiheuttamia tekoja tulee arvioida kahden osapuolen rahallisena toimintana tiettyä ihmisryhmää vastaan. Kummankin osapuolen, valtion ja pankkien, olisi perusoikeuksien nimissä tullut ottaa huomioon aiheutettu loukkausten ketju sekä yksilöitten oikeudellisesti arvioitu heikompi asema. Valtion velvollisuutena on lisäksi valvoa mainittujen tekojen aiheuttajia, eikä itse olla aktiivisena sopijapuolena toteuttamassa niitä. Nämä ihmisoikeusloukkaukset Suomessa käsittävät suoraan laskentatavasta riippuen noin 200.000-400.000 Suomen kansalaista. Tämä määrä edustaa noin 4-8 % koko väestöstä laskettuna. Epäsuorasti loukkausten vaikutukset koskevat noin 1-1,3 miljoonaa suomalaista (26 %).

Suomen valtio oikeuslaitoksineen polkee ja on vuodesta 1992 alkaen polkenut suomalaistan ihmisoikeuksia seuraavasti:

 1. Omaisuudensuoja, PL 15 §, EIS ensimmäinen lisäpöytäkirja 1 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 17 artikla.

 2. Kansalaisten yhdenvertaisuus ja syrjinnän kielto. PL 6 §, EIS 14 artikla, seitsemäs lisäpöytäkirja 5 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 1 artikla, 2 artikla, 7 artikla, KP-sopimus 2 artikla, 3 artikla, 4 artikla, 14 artikla, 20 artikla, 23 artikla, 24 artikla, 25 artikla, 26 artikla, TSS-sopimus 2 artikla.

 3. Oikeusturva PL 21 §, EIS 6 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 10 artikla, 11 artikla, KP-sopimus 14 artikla.

 4. Oikeus tehokkaaseen oikeussuojakeinoon EIS 13 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 8 artikla, KP-sopimus 2 artikla. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus 13 artikla.

 5. Oikeus työhön ja elinkeinovapaus PL 18 , Euroopan sosiaalinen peruskirja SopS 43-44/1991, 1 osa kohdat 1.12 erityisesti 1.10 artiklat. TSS-sopimus 6 artikla, 7 artikla, 11 artikla. YK:n ihmisoikeuksien julistus 20 artikla.

 6. Oikeus sosaaliturvaan PL 19 §, YK:n ihmisoikeuksien julistus 22 artikla, 25 artikla, TSS-sopimus 11 artikla

 7. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen kielto PL 7 §, EIS 3 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 5 artikla, KP-sopimus 7 artikla. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus 1 artikla, 16 artikla.

 8. Perus- ja ihmisoikeuksien turvaamisvelvollisuus ja oikeuksien väärinkäytön kielto. PL 22 §.

 9. Suomessa Verohallinto on vuosina 1992-2018 ajanut ja ajaa edelleen noin 3000 yritystä konkurssiin Verohallinnon verotarkastajien tekemillä virheellisillä verotarkastuskertomuksilla, jotka eivät perustu lakiin tai tosiasianäyttöön. Näin vuosittain 3000 yrittäjää menettää koko omaisuutensa ja usein vielä tuomitaan keksitystä veropetoksesta vankilaan syyttömänä.

Kuten kaikki edellä oleva osoittaa, Suomi rikkoo kaikkia solmimiaan ihmisoikeussopimuksia räikeästi ja suomalaiset eivät voi saada Suomessa oikeutta, kun presidentti Mauno Koivisto on 6.5.1992 määrännyt, että instituutiot eivät saa hävitä.

Kohta 30 vuotta Suomessa vallinnut oikeudeton tila on nyt johtanut siihen, että ensimmäinen suomalainen yrittäjä on hakenut Euroopan perustuslain II-78 artiklan mukaista turvapaikkaa Bulgariasta pakolaisten oikeusasemaa koskevan 28 päivänä heinäkuuta 1951 tehdyn Geneven yleissopimuksen ja pakolaisten oikeusasemaa koskevan 31 päivänä tammikuuta 1967 tehdyn pöytäkirjan määräysten sekä Euroopan perustuslain mukaisesti.

Ks. tarkemmin http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com

Tuhansia suomalaisia yrittäjiä on Verohallinnon suorittamien ryöstöverotuksen vuoksi muuttanut vapaaehtoisesti pois maasta ja muutosvirta kiihtyy koko ajan.

Kysymyksemme siis kuuluu: Missä maassa ja miten suomalaiset yrittäjät, joiden koko omaisuus on ryöstetty Valtioneuvoston ja pankkien tekemällä SSP-pankkisopimuksella 22.10.1993 tai Verohallinnon verotarkastajien vuosina 1992-2019 tekemillä lakiin perustumattomilla ja virheellisillä verotarkastuskertomuksilla, voivat saada asiassaan oikeutta ja miten saada Suomen valtio korvaamaan vuosina 1989-2019 Suomen yrittäjille ja heidän takaajilleen aiheuttamat vahingot?

Suomessa on tällä hetkellä ulosotossa 580.000 henkilöä ja köyhyysloukussa noin 1 miljoona suomalaista.

Jotta Suomessa oleva tilanne saadaan jotenkin hoidettua kuntoon, niin tämä kirje toimitetaan YK:n ihmisoikeustuomioistuimelle, Euroopan neuvostolle, Euroopan neuvoston vetoomusvaliokunnalle, Euroopan komissiolle ja Velallisten Tuki ry:n perusraporttina YK:n sopimusvalvontaelimille 27.11.2019.

Rovaniemellä 27 päivänä marraskuuta 2019.


Liisa Mariapori

Velallisten tuki ry:n puheenjohtaja

liisa.mariapori@velallistentuki.fi


 1. Hilkka Laikko on perehtynyt omakohtaisen kokemuksen perusteella ja velallisten asioiden hoitajana erittäin perustellisesti pankkikriiisin asioihin ja 1990-luvun asioihin sekä ihmisoikeusrikoksiin. Hilkka Laikon yhteystiedot ovat

ELÄKELÄISTEN AHDINGOSTA - Liisa Mariapori & Hilkka Laikko keskustevat

https://www.youtube.com/watch?v=5Xwa9xeq6zM&t=149s

Ulosotossa on 600 000 kansalaista !!

https://www.youtube.com/watch?v=7EjKgjtgswo

Haastattelussa Hilkka Laikko - Velallisten kohtelu Suomessa laitonta

https://www.youtube.com/watch?v=p2TIfWwmcXc&t=137s

Hilkka Laikko Helsingissä 1.9.2020 "654 000 elää tässä maassa alle köyhyysrajan"

https://www.youtube.com/watch?v=P3r-trpPeXU

Perintätoimen laittomuudet

https://www.youtube.com/watch?v=vCdEJph4pzc&t=103s

ULOSOTON TULOSPALKKIO; valtiolle moninkertaiset menetykset !!

https://www.youtube.com/watch?v=Zel2VV4Ysso&t=230s

Sipilän hallituksen tilinpäätös

https://www.youtube.com/watch?v=TOUgyFABoBM&t=342s

SUOMI – OIKEUSVALTIO???

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hilkkamlaikko/suomi-oikeusvaltio/?fbclid=IwAR2CV_jDWER6jmORiIVfhlaDt0nDDWB7FfR25wirxvbJVgevivS0LjkPI1Q

Nämä videot ja blogit ovat toimivat myös todistusaineistona:

Professori Jyrki Virolainen todistaa

Koiviston konklaavi – irvokas näytelmä

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/09/770-koiviston-konklaavi-1992-irvokas.html

Oikeusvaltio Suomi - horjuuko se?

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2011/05/433-oikeusvaltio-horjumassa.html

Mauno Koiviston anteeksiantamattomat virheet

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2009/03/koiviston-anteeksiantamattomat-virheet.html

Professori Erkki Aurejärvi todistaa

Professori Erkki Aurejärvi - Turhaan etsit oikeutta oikeudesta

https://www.youtube.com/watch?v=3JBvztl-9Gg

Tuomarit tuomitsevat syyttömiä turhaan (aamu-tv 15.5.2014)

https://www.youtube.com/watch?v=TJ325082v9k

Erkki Aurejärvi, muistelmat "Kovaa peliä", Akateeminen 29.10.2013, haastattelu Jarkko SIpilä

https://www.youtube.com/watch?v=yLOE2PCFnhM

Veikko Saksi todistaa

Tekikö Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

https://www.youtube.com/watch?v=-vziUPPE7p0&t=89s

Ns. pankkikriisin taustaa

https://www.youtube.com/watch?v=2rma5p5pqmY

Ns. pankkikriisi oli suurelta osalta rikollista

https://www.youtube.com/watch?v=I3LfLx2JNFg&t=244s

Ns. pankkikriisiä vetävät yhä pankit ja valtiovalta

https://www.youtube.com/watch?v=6vJ7ExHBeAM

Onko Suomi oikeusvaltio?

https://www.youtube.com/watch?v=8g7zJY2KJNU&t=118s

PILOTTI 5: Markus Lehtipuu ja Veikko Saksi: Ns. pankkikriisi

https://www.youtube.com/watch?v=jAPipnu8rl8&t=150s

Luonnollisest kaikki omat blogini https://draft.blogger.com/profile/00295090684102203500 ovat todistusaineistona asioissa. Niistä tärkeimmät ovat oikeustoimi ja poliisi-blogini http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/ sekä pankkikriisi-blogini http://pankkikriisi.blogspot.com/ ja nettikirja http://valtuustoaloite.blogspot.com/

Jos Suomen valtio haluaa sopia asian kanssani niin se on mahdollista.

18.10.2020

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti