tiistai 31. maaliskuuta 2020

KE 01.04.2020 Raution alasajo on alkanutOsuuskauppa KPO joutuu sulkemaan Sale -myymälän Rautiossa
Kalajoella Raution kylällä sijaitsevan Osuuskauppa KPO:n Sale -myymälän kiinteistössä on ilmennyt kosteusvaurioita, jotka pakottavat sulkemaan myymälän välittömästi. Epäily vaurioista nousi esiin myymälässä käynnistettyjen perusparannustöiden yhteydessä. Kiinteistössä käynnistettiin epäilyjen ilmettyä välittömästi tutkimukset, joista viimeisimpänä saatiin tulokset sisäilman laadusta. Tutkimuksessa ilmeni, että sisäilman homeitiöpitoisuudet osoittautuivat korkeiksi. Tulosten perusteella pyydettiin välittömästi vielä Kalajoen kaupungin terveystarkastajalta lausunto. Tämän lisäksi pyydettiin lausunto työterveyshuollon erikoislääkäriltä, jossa todettiin, että liiketilan sisäilma saattaa aiheuttaa terveydelle haittaa, ja että tiloissa työskentelyä ei tästä syystä suositella. Tutkimustulosten ja asiantuntijalausuntojen perusteella tehtiin valitettava, mutta välttämätön päätös myymälän sulkemisesta välittömästi. Rakennetutkimusten perusteella rakennus on korjauskelvoton.
”Kiinteistön vaurioiden laajuus oli meille erittäin valitettava yllätys. Tämä tilanne osuu mahdollisimman huonoon aikaan, kun koronavirusepidemia leviää ja lähimyymälöiden rooli huoltovarmuuden turvaamisessa on suuri. Tutkimustulokset ovat kuitenkin selkeitä, ja työntekijöiden sekä asiakkaiden terveys tärkeintä. Näin ollen jouduimme tekemään tämän raskaan päätöksen hyvinkin lyhyellä varoitusajalla”, toteaa Osuuskauppa KPO:n market -toimialajohtaja Antti Paananen. ”Rautiolaisten lähipalvelun sulkeminen tuntuu pahalta, mutta onneksi voimme tarjota kattavat päivittäistavarakaupan palvelut lähialueilla. Alavieskan S-market on n. 10 minuutin ajomatkan päässä, ja reilun 20 minuutin ajomatkan päässä palvelevat myös Prisma Ylivieska sekä S-marketit Kalajoella ja Sievissä. Raution Salen kolmelle työntekijälle tarjotaan töitä muista KPO:n toimipaikoista. Myymälän jatko näyttää epätodennäköiseltä. Olemme talven aikana selvittäneet myös mahdollisuutta uuden myymälän rakentamiseen ja vuokratiloihin siirtymiseen, mutta emme ole löytäneet taloudellisesti toimivaa yhtälöä. Nykyinen myymälärakennus on valitettavasti korjauskelvoton”, Paananen jatkaa.
Erkin kommentti: Kun otetaan huomioon koronaviruspandemian vaikutus Kalajoen kaupungin talouteen niin on hyvin epätodennäköistä, että Kalajoen kaupunki pystyy ainakaan lähitulevaisuudessa toteuttamaan Raution monitoimitalon investointia. Virsi rautiolaisille

Sun haltuus rakas Isäni (virsi 377)

Marinin hallitus on onnistunut Kononavirusepidemian taltuttamisessa pääosin hyvin, mutta muutamia virheitä on tullut. Suuri virhe oli päästää ulkomailta tulleet matkailijat vapaasti Helsinki-Vantaan lentoasemalta muiden kansalaisten sekaan levittämään koronavirusta. Asia kuulemma meni ministeriöiden vastuualueiden väliin. Minä kuitenkin FB:ssä reagoin heti asiaan. Tein FB-kirjoituksen, jossa totesin, että Haaviston toiminta herättää kysymyksiä ja ihmetystä. Yksikään minun 1205 fb-kaverista ei reagoinut kirjoitukseeni. Siksi poistin fb-kavereistani puolet. Nyt minulla on enää vähän yli 600 fb-kaveria.

Erityisesti yksi virhe saattoi olla kohtalokas Suomen koronatoimissa – professori sanoo, että nyt pitäisi ottaa opiksi
Pahin virhe lentokentällä?
Pahimmaksi virheeksi on osoittautumassa tuhansien lentomatkustajien päästäminen Helsinki-Vantaan lentokentälle ja sieltä suoraan julkisilla kulkuvälineillä kotiin – ilman eristystä, opastusta tai ohjeistusta karanteenista.

Laitoin sähköpostiviestin kansanedustaja Juha Pylväälle ja valtionvarainministeri Katri Kulmunille ja tämän sihteerille.

From: Erkki Aho
Sent: Wednesday, March 25, 2020 4:32 AM
To: juha.pylvas@eduskunta.fi ; katri.kulmuni@eduskunta.fi ; laura.hamalainen@eduskunta.fi
Subject: huomioon otettavaksi

Terve Juha, tiedoksi Katri Kulmuni

Pikapankit tarjoavat nyt lainoja kilpaa. Pikapankkien toiminta on keskeytettävä määräajaksi ja sen jälkeen kokonaan. Tällainen lievästi sanottuna puolirikollinen toiminta ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

Konkurssitilanteessa on turvattava yrittäjän omaisuus eli omakotitalo tai oma asunto-osake. Siis yrittäjän elintärkeää omaisuutta eli kotia ei saa realisoida. Hallituksen on estettävä tällaiset realisoinnit pikaisesti..

Verottaja ei saa hakea yrityksiä konkurssiin kahden seuraavan vuoden aikana eikä sen jälkeenkään.

Mielestäni hallitus tekee virheen kun se ryhtyy jakamaan yritystukia, koska yritystuet vääristävät kilpailua ja suosivat tiettyjä yrityksiä. Yrittäjillä pitää olla yrittäjäriski. Yrittäjälle on valtion taattava lainoja, mutta ilmaista rahaa ei pidä jakaa. Keskustan perisynti on yritystukien jakaminen.

Terveisin Erkki Aho

Vastausta en ole saanut kansanedustaja Pylväältä enkä valtionvarainministeri Katri Kuluminilta. Totuus paljastuu Hjalliksen videosta. Tästä minä varoitin keskustalaisia.
Nyt eletään kriittisiä hetkiä!
SDP jakaa rahaa hyvä-veli-periaatteella omille kavereilleen. Se on tuttua toimintaa SDP:lle. Sen se osaa. Keskustakaan ei ole huono siinä asiassa.

Kolmas virhe on koronatestien vähäisyys. Siihen olisi pitänyt panostaa kunnolla jo aikaisemmin.
9 miljoonan asukkaan Itävalta lupaa kaikille kansalaisilleen koronatestit - suurin osa tartunnoista talviurheiluparatiiseista
Hallitus lupailee nostavansa päivittäiset testimäärät 15 000 testiin, tosin resurssien sallimissa rajoissa. Määrän toteuttamiseksi käyttöön otetaan pikatestit, joiden luotettavuudesta tosin ei ole täyttä varmuutta.
Suomessa testausmääriä rajoitetaan testien, henkilökunnan ja laboratoriokapasiteetin niukkuuden sekä testaamisen kalleuden takia.
Orpo: Suomen alettava testata kymmeniä tuhansia viikossa – THL: Testausta joudutaan priorisoimaan
Neljäs virhe on se, että THL vähättelee hengityssuojaimien merkitystä epidemian ehkäisyyssä.
Hengityssuojaimet loppuivat Suomesta – THL:n asiantuntija kertoo, milloin niiden käyttö on tarpeen
WHO ei suosita kasvomaskia terveelle väestölle – EU-maissa poikkeavia määräyksiä

Viides virhe on pienyritysten auttaminen vain puheissa. Hallitus ei tunne pienyrittäjän arkea.

Kuudes virhe on Länsi-rajan sulkemisen viivyttely. Lappilaiset esittävät toiveen koronan hillitsemiseksi: Sulkekaa raja Ruotsiin!
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006458423.html

Kommentti: Euromaat kiistelevät koronavelkakirjoista – yhteinen piikki on kuitenkin jo auki
Koronakustannusten kattaminen yhteisvastuullisten koronabondien avulla tarkoittaisi, että esimerkiksi ennestään ylivelkainen Italian valtio saisi koronakriisin repäisemiin budjettivajeisiinsa edullisempaa velkarahoitusta kuin laskemalla liikkeeseen omissa nimissään uusia velkakirjoja.
Italian tai muiden velkaisimpien euromaiden omaa velkarahoitusta edullisemmat ehdot perustuisivat koronabondeille ehdotettuun euromaiden keskinäiseen yhteisvastuuseen.
Se taas tarkoittaisi, että esimerkiksi Suomen valtio osaltaan takaisi vaikkapa juuri Italian kuluihin ohjautuvan velkarahoituksen takaisinmaksun. Ellei Italia kykenisikään maksamaan osaansa käyttämästään yhteisestä velasta, olisi Suomi yksi maksajista.
Euromaiden keskinäistä kinastelua koronabondien kaltaisista talouden taakanjakokeinoista voi olla vaikea ottaa todesta, sillä yksi euroalueen yhteinen ja lisäksi erittäin pitkä piikki on jo auki ja käytössä.
Sen on avannut euroalueen keskuspankki EKP.
Eurosta vastaava keskuspankki ilmoitti runsas viikko sitten käyttävänsä tänä vuonna pitkälti yli tuhat miljardia euroa alueen valtioiden, pankkien ja yritysten liikkeeseen laskemien velkakirjojen tukiostoihin.

Suomi tarvitsee uuden budjetin ja uuden hallituksen. Erkin hajatelmia eli hajanaisia ajatelmia koronaviruksen jälkeisestä tilanteesta
  1. Suomen valtion on siirrettävä hävittäjähankintoja 10 vuodella, hankintojen hinnaksi on arvioitu yli 10 miljardia
  2. Sitra on lakkautettava, säästö 2 miljardia euroa valtion kassaan
  3. Kehitysapu on lopetettava , säästö yli 1 miljardia vuodessa
  4. Suomen valtion tukien varassa elävien vähemmän kuin 15 vuotta Suomessa olleiden maahanmuuttajien palauttaminen omaan kotimaahansa, säästö satoja miljoonia euroja vuodessa
  5. Yritystukien leikkaukset vähitellen 500 miljoonaa euroa vuodessa ( yritystuet 8,5 miljardia euroa)
  6. Verotukien leikkaaminen vähitellen 1 miljardi euroa vuodessa ( verotuet 17,5 miljardia euroa)
  7. Veronkierron estäminen ja veroparatiisien käytön estäminen, säästö ehkä 1-2 miljardia euroa vuodessa, tämä on erittäin vaikeasti ennustettavissa oleva asia)
  8. Hallinnon uudistus, mikä koskee valtion hallintoa sekä kuntien hallintoa. Kuntien palvelut on tuotettava alueellisesti. Väliportaan hallinto on purettava eli AVIT , ELYT ja MAAKUNNAT on unohdettava. Pienimpiä kuntia poistuu Suomen kartalta. Valtion hallintoa on saneerattava rajusti. Kuntien ja valtion virkamiesten määrää on vähennettävä kymmenillä tuhansilla virkamiehillä.
  9. Puoluetuet pois, hallituksen avustajamäärä minimiin, valtion yhtiöiden johtajille palkkakatto ylin palkka pääministerin palkan tasoa. Ei kannustepalkkausta palkan lisäksi.
  10. Oikeuslaitoksen uudistus säästö 100 miljoonaa. Uudistuksen jälkeen Suomeen jäisi käräjäoikeudet, hovioikeudet ja perustuslakituomioistuin. Nykyisen kaltainen laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet ja korkein oikeus loppuisivat. 1990-luvun laman selvittämiseksi perustetaan totuuskomissio.
Turvapaikanhakijoille oli myönnetty toimeentulotukea kerralla kolmeksi vuodeksi

Sipilä: Kaikki Suomeen tulleet turvapaikanhakijat olisi voitu palauttaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti