tiistai 24. maaliskuuta 2020

TI 24.03.2020 Tää on tätä päivää!


Eilen puhelimeni messingeriin alkoi tulla viestejä solkenaan. En vastanuut, vaan avasin tietokoneeni ja poistin viestit tietokoneeni messingerin avulla, koska osaan käyttää tietokonetta paremmin kuin puhelinta. Minä erosin viestiryhmästä ja poistin viestit. Puhelimeni on Anroid-puhelin. Koska vanhana miehenä en ole mikään nietokonenörtti niin seuraan nyt jännityksellä mitä tapahtuu tänään. En todellakaan ole mikään tietokonenörtti.

Katsoin MOT-ohjelman
Perussuomalainen Kiina-ilmiö
https://areena.yle.fi/1-50278142
Suomeen on viime vuosina syntynyt järjestöjä, joilla on kytkös Kiinan vaikuttamiskoneistoon. Niillä on myös yhteyksiä suomalaispoliitikkoihin. Tavoite on ajaa Kiinan etuja ja hiljentää nousevan suurvallan arvostelua.

Kiinan ”taika-ase” tähtää Suomeenkin ohjelman tekijät Kirsi Skön ja Päivi Koskinen
https://yle.fi/uutiset/3-11246365
Erkin kommentti: Jos olisin päässyt eduskuntaan niin varmasti olisin ollut aktiivisimpia yhteishenkilöitä Kiinan suuntaan. Yritysten ja tuotteiden markkinointi on tärkeä asia suomalaisille poliitikoille, koska sillä tavalla luodaan työpaikkoja ja elinvoimaa Suomeen. Mielestäni ei siinä ole mitään pahaa jos työskentelee Kiinan valtion kanssa yhteistyössä. On toimittava lain mukaisesti. En oikein ymmärrä ohjelman tarkoitusta ja ideaa. Pidän varmana sitä, että kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Jenni Chen-Ye maksaa kalliin hinnan ulostulostaan MOT-ohjelmassa. Politiikka on raadollista peliä.
Alueellamme ja Kalajoella on nyt yhteistyötä Venäjän valtion kanssa esim. Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamisessa. On ollut aikanaan Neuvostoliiton kanssa yhteistyötä Rautaruukin rakentamisessa. On luonnollista, että pitää tuntea vastapuolen intressit. Ilmaista rahaa ei ole ja Kiina käyttää samoja metodeja kuin Neuvostoliitto ja DDR aikoinaan. On siis tunnettava historia ja Suomen laki sekä on oltava rehellinen ja tiedettävä mikä on sallittua ja mikä ei. IT-yrityksille Kiina on tärkeä yhteistyökumppani. Jotkut it-yritysjohtajat ajavat selkeästi Kiinan hankkeita. En kuitenkaan näe näissäkään hankkeissa mitään negatiivisia talousvaikutuksia Suomelle, jos päätösvalta säilyy suomalaisilla osakeyhtiöissä eli on yhtiöissä osake-enemmistö..
Jäämeren rataa on vaikea perustella ilman Tallinna-tunnelia, sanoo ratahankkeiden puuhamies Peter Vesterbacka – Jäämeren rata vielä lähtökuopissa
https://yle.fi/uutiset/3-11251700

Minä ajattelen, että minulla on liikaa fb-kavereita, Niitä oli jo 1205. Eilen illalla aloitin FB-kavereiden vähentämisen. Minä olen vanha mies enkä tarvitse niin paljon FB-kavereita ja siksi laadin kriteerit, joiden mukaan valitsen FB-kaverini. FB-kaverin täytyy olla 1. läheiseni, 2. tuttavani tai 3. henkilö, joka on minulle hyödyksi. Eilen poistin jo 52 FB-kaveria ja tänään poistaminen jatkuu. Huomasin, että minulla on kansanedustajia FB-kaverina yli 30 kymmentä, mutta kansanedusajat ajattelevat vain omaa etuaa ei minun etua. He eivät ole tehneet tikkua ristiin asiassani jos asian arkikielellä ilmaisen.

Oulun käräjäoikeus muutti asiani käsittelyn rikosasiaksi niin kuin oikein onkin.
Asia on vireillä käräjäoikeudessa rikosasiana diaarinumerolla R 20/925. Nyt oikeus toteutuu. Olen siitä varma. Voitan oikeustaisteluni. Valitettavasti raskas oikeustaistelu ja kidutukseni on vienyt terveyteni. Stressistä johtuva korkea verenpainetauti on tuhonnut elimistöni ja tilanne on se, että elämänlankani voi loppua varsin pian.


Kalajoen kaupunki Koronatiedotus
https://kalajoki.fi/koronatiedotus/
Koronavirusepidemiatiedote 24.3.2020
https://kalajoki.fi/koronavirusepidemiatiedote-24-3-2020/

Koronatapausten uutisoinnista
Olemme saaneet palautetta Kalajoella mahdollisesti jo ilmenneiden koronatautitapausten uutisoinnista.
Kalajoella ei ole toistaiseksi yhtään testillä todettua positiivista koronatautitapausta.
Eilen Kalajoella julkisuuteen tulleella henkilöllä ei ole testillä todettua koronavirusta, vaan hyvin vahva altistus testillä positiiviseksi todettuun henkilöön, kuten hän on itse asiasta kertonut.
Oletettavaa on kuitenkin, että alueellamme, Kalajoki mukaan lukien, on koronavirusta kantavia tai sitä, osin tietämättään, sairastavia henkilöitä. Tästä johtuen on ensiarvoisen tärkeää, että annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan. Kaikkea tarpeetonta sosiaalista kanssakäymistä on vältettävä. Mikäli epäilet saaneesi koronavirustartunnan, pysyttele kotona vähintään viikon ajan oireiden alkamisesta, kaikkia ulkopuolisia kontakteja välttäen. Päivystykseen tulee olla yhteydessä, jos vointi huononee niin, että tavanomaisilla kotihoitokeinoilla ei enää pärjää.
Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri noudattaa todettujen tapausten uutisoinnissa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) viime viikolla julkaisemaa ohjetta. Sen mukaisesti ministeriö kerää tiedot ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) jakaa kokonaistilanteen omilla sivuillaan. Sairaanhoitopiiri ei näin ollen jaa tietoja tautitapauksista alueellamme. Kalajoki noudattaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin menettelyä.
Asiaa koskeva Kaleva-lehden artikkeli ohessa.
https://www.kaleva.fi/…/kysyimme-miksei-ppshp-enaa-…/837446/

Helsingin poliisi­komentaja: Poliisi valvoo ravintolatoimintaa loppuviikon – Hallitus vie eteen­päin sekä ravintoloiden sulkemista että Uudenmaan eristämistä
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006444843.html
792 varmennettua koronatapausta

Erkin hajatelmia eli hajanaisia ajatelmia koronaviruksen jälkeisestä tilanteesta
  1. Suomen valtion on siirrettävä hävittäjähankintoja 10 vuodella
  2. Sitra on lakkautettava, säästö 2 miljardia
  3. Kehitysapu on lopetettava , säästö yli 1 miljardia vuodessa
  4. Suomen valtion tukien varassa elävien vähemmän kuin 15 vuotta Suomessa olleiden maahanmuuttajien palauttaminen omaan kotimaahansa, säästö satoja miljoonia vuodessa
  5. Yritystukien leikkaukset vähitellen 500 miljoonaa euroa vuodessa ( yritystuet 8,5 miljardia euroa)
  6. Verotukien leikkaaminen vähitellen 1 miljardi euroa vuodessa ( verotuet 17,5 miljardia euroa)
  7. Veronkierron estäminen ja veroparatiisien käytön estäminen, säästö ehkä 1-2 miljardia euroa vuodessa, tämä on erittäin vaikeasti ennustettavissa oleva asia)
  8. Hallinnon uudistus, mikä koskee valtion hallintoa sekä kuntien hallintoa. Kuntien palvelut on tuotettava alueellisesti. Väliportaan hallinto on purettava eli AVIT , ELYT ja MAAKUNNAT on unohdettava. Pienimpiä kuntia poistuu Suomen kartalta. Valtion hallintoa on saneerattava rajusti. Kuntien ja valtion virkamiesten määrää on vähennettävä kymmenillä tuhansilla virkamiehillä.
  9. Puoluetuet pois, hallituksen avustajamäärä minimiin
  10. Oikeuslaitoksen uudistus säästö 100 miljoonaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti