perjantai 3. huhtikuuta 2020

PE 03.04.2020 Yrittäjien ahdinko ja hallituksen horjunta


Konkurssiaalto yhä uhkana: Yritysten auttaminen kriisin yli lainarahalla ei näytä toimivan
Käteisenä yrityksille annettavien tukien jakaminen on saanut yrittäjiltä hyvää palautetta, mutta lainamuotoisten tukien osalta monet yrittäjät ovat törmänneet pettymyksiin.
Lainarahoitusputki ei tunnu toimivan juurikaan”, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Muistio Koronatilanteesta
Sipoossa eniten koronavirustartuntoja väestöön suhteutettuna – THL julkaisi ensi kertaa tiedot kunnittain, katso tästä oman kuntasi tilanne


Lääkärinvala

En saa happea, pyörryttää” – suomalaiset koronaviruksen saaneet pitivät päiväkirjaa: tätä oireet oikeasti voivat olla

Ero kaikkeen aiemmin sairastamaani tuli selväksi” – Kolme koronaviruksen saanutta kertoo, miten sairaus eteni ja miltä toipuminen tuntui

Omistajaohjauksen periaatepäätöksen käsittely siirtyy, koska keskustan eduskuntaryhmä haluaa vielä keskustella siitä
Miten käy tulevaisuusinvestointien, joita piti rahoittaa omaisuustuloilla?
Hallituksen omistajaohjauksen periaatepäätöksen käsittely siirtyy tältä päivältä, koska keskustan eduskuntaryhmä haluaa vielä tänään keskustella omistajaohjausministerin kanssa periaatepäätöksestä. Asiasta kertoo Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) STT:lle.
Tuppuraisen mukaan talouspoliittinen ministerivaliokunta oli jo aiemmin hyväksynyt periaatepäätöksen yksimielisesti. Tuppuraisen mukaan periaatepäätös vahvistetaan valtioneuvostossa myöhemmin.
Erkin kommentti: Nyt olemme ennustamassani tilanteessa eli huhtikuun kehysriihessä. Hallitus kaatunee tähän tilanteeseen. Talouskysymyksistä ei tulla löytämään yhteisymmärrystä enää jatkossa.

HS:n koostamat grafiikat näyttävät, miten pahasti Suomen talous on romahtamassa
Suomen julkisen talouden alijäämä voi kasvaa tänä vuonna pahimmassa tapauksessa yhtä suureksi kuin 1990-luvun laman vaikeimpana vuonna, ilmenee taloustieteen tutkijan Juha Tervalan laskelmista.

Hallitus pelastaa taloutta uuden kriisiryhmän avulla: Ryhmän vetäjä Vesa Vihriälä lyö tiskiin kylmät faktat tilanteesta
Emme ole kokeneet tällaista koskaan historiassamme.
Näin sanoo Vesa Vihriälä, Helsingin yliopiston työelämäprofessori, jolle on langetettu liki mahdottomalta kuulostava työ: Vihriälän johtaman kriisiryhmän pitäisi löytää keinot, joilla Suomi palautetaan kasvun, korkean työllisyyden ja kestävän julkisen talouden uralle koronakriisin jälkeen.
Kyllähän tämä tuotannon ja työllisyyden supistuminen on hurja, erittäin jyrkkä ja nopea, Vihriälä tiivistää lähtötilanteen.
Ryhmän ovat asettaneet työ- ja elinkeinoministeriö ja valtionvarainministeriö. Vihriälän lisäksi siihen kuuluvat talouden Nobelilla palkittu professori Bengt Holmström, taloustieteilijä Sixten Korkman ja professori Roope Uusitalo.
Työn tulee olla valmis 1. toukokuuta 2020 mennessä.
Erkin kommentti: Tähän kaatunee Marinin hallitus.

Hallitus kaavailee muutoksia turvapaikkarahaston käyttöön – Välimeren turvapaikanhakijoiden vastaanottoon tarvitaan 13 miljoonaa euroa
Hallitus on muuttamassa EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (Asylum, migration and integration fund, AMIF) kansallista toimeenpano-ohjelmaa. Lännen Median saamien tietojen mukaan muutos tarvitaan, jotta turvapaikanhakijoiden vastaanotto Välimeren maista Suomeen voidaan rahoittaa.
Asiasta päätetään valtioneuvoston istunnossa torstaina. EU-rahoitusta on tarkoitus käyttää turvapaikanhakijoiden vastaanottoon yhteensä enintään 13 miljoonaa euroa.
Hallitus päätti helmikuussa, että Suomeen voidaan ottaa vastaan 175 turvapaikanhakijaa Välimeren maista. Sisäministeriön erityisasiantuntijan Iikka Saunamäen mukaan AMIF-rahaston toimeenpano-ohjelmaa muutetaan siten, että sen varoja voidaan käyttää 175 turvapaikanhakijan siirrosta aiheutuviin kuluihin.
Erkin kommentti: Tämäkö on keskustan maahanmuuttopoltiikan linja?

NYT JYRÄHTÄÄ PÄÄMINISTERI SANNA MARININ LAURI-ISÄ: EI ISIS-NAISIA SUOMEEN!


Kalajoen ”suojellut” rakennuskohteet

Tästä luettelosta löytyi kaipaamani kuva Mäkitalon talosta Kärkisessä. Kuva on otettu julkisivun puolelta. Tarvitsen kuvaa muotokuvamaalaukseen vakooja Raymond Ylitalosta. jonka Raymond Ylitalon perhe lähti 1800-luvun lopulla Amerikkaan tästä talosta.
Kalajoen ”suojellut” kohteet
file:///C:/Users/Erkki%20Aho/Downloads/20161120_kalajoki%20(5).pdf

Jos tämä linkki ei jostain syystä aukea tässä niin kopio linkki ja siirrä linkki googlen hakuun.

Blogit

Arvoisa pääministeri Sanna Marin
Kiireenne huomioiden ja ymmärtäen, Teille asiaa viitteissä todettujen (julkisten) lausumien johdosta, viitteet A-B, sekä jäljempänä olevien otsikoiden mukaisesti.
A) Sosiaali -ja terveysministeriön johtaja Tuija Kumpulainen. Ministeriö myöntää virheen koronantorjunnassa: ”Rypäs pääsi liikkeelle”
”– Sieltä pääsi liikkeelle rypäs ilman, että hahmotimme sitä riittävän ajoissa, Kumpulainen myöntää yllä nähtävällä videolla ja kertoo, että virheen syynä oli tietokatkos ministeriöiden välillä.” Tuija Kumpulainen 25.03.2020 klo 20:20 https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/450c5d19-ad62-4c12-8a2b-89fd769ede04
B) Kaikessa emme ole onnistuneet täydellisesti. Helsinki-Vantaan tilanteessa olisi pitänyt pystyä parempaan yhteistyöhön, tieto ei ole kulkenut kuten olisi pitänyt, Marin totesi. ” 01.04.2020 https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/450c5d19-ad62-4c12-8a2b-89fd769ede04
1.Koronakriisin hoidon kangertelua? Vastuu?
Kuten STM:n johtaja Tuija Kumpulainen myöntää 25.3.2020, sekä Te pääministeri Marin itsekin (jo) myönnätte (1.4.2020) koronakriisin rajoittamisen alkutoimet takkuilivat pahan kerran. Sen toki kansalaiset huomasivat, monet asiantuntijatkin. Tämän avoimen kirjeen ajatus ei ole ”syyttäminen taikka syyllistäminen” – vaan realistinen tapahtumien kertausläksy. Sekä pohdintaa ja analyysiä ”vallankäytön” tiimoilta!
Kun oli jo tammikuusta 2020 lähtien tietoa koronaviruksesta, tauti oli jo tullut Eurooppaan, myöhästely ennakoivista ja valmiustoimista oli paha poliittinen ja vallankäyttövirhe. Vielä 8. maaliskuuta 2020 esititte ylimielistä asennetta, vaikka Italiassa oli tuohon aikaan noin 1000 kuollutta ja noin 10 000 sairastunutta. Te halveksitte mm. Italian tiukkoja otteita, näin:
Jätetään spektaakkelit muille. Suomen viranomaiset toimivat järkevästi” Marin sanoi.” 8.3.2020
Tämä linjaus ja asenne johti siihen, että Suomea syöstiin surman suuhun.
Lentokonelasteittain tuli matkailijoita niin Italiasta kuin naapurimaista.
Ilman karanteenimääräystä, ilman mitään kontrollia!
Kaikki muistavat, että viruksen kantajien jäljitys johti mm. Italiaan!
On arvioitu, että Suomeen palasi hiihtolomaviikoilla 10 ja 11 jopa 200 000 suomalaista. Finavia on kertonut, ettei se saanut matkustajien suhteen Suomen terveysviranomaisilta ohjeistusta.” https://www.verkkouutiset.fi/__trashed-11/#7764d3d3

Kommentti: Ruotsia uhkaa tragedia – ja se koskettaa myös suomalaisia
Ruotsi on tehnyt virheitä. Silti Ruotsin asia on myös Suomen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
Ruotsi muutti suhtautumistaan koronaviruksen torjuntaan keskiviikkona sen jälkeen, kun 59 ihmistä menehtyi yhtenä päivänä. Joitakin tiukempia määräyksiä ja suosituksia otettiin käyttöön, mutta esimerkiksi koulut pidettiin auki. Vähemmän koronaviruksesta kärsineessä Suomessa ne ovat olleet jo viikkoja suljettuina.
Virus on saanut Ruotsissa etsiä uhreja suhteellisen vapaasti viikkojen ajan. Jos sama kaava, joka toteutui muissa maissa toimii Ruotsissa, jälki on pian tuhoisaa. On vaikea nähdä mitään järjellistä syytä, että se ei toteutuisi myös Ruotsissa.
Ruotsissa mahdollisesti käynnistyvä tragedia iskee myös satoihin tuhansiin suomalaissyntyisiin ruotsalaisiin. Heillä taas on satojatuhansia omaisia Suomessa ja nyt he pelkäävät läheistensä puolesta.
Kun Ruotsin talous haavoittuu, se haavoittaa myös Suomen taloutta. Toisen maailmansodan aikana Ruotsin vauraus kannatteli myös taistelevaa Suomea. Nyt kriisiin syöksytään yhdessä.

Loppukevennys

Psykiatrinen yhdistys: Hyvät kansalaiset. Näinä karanteeniaikona on aivan normaalia keskustella huonekasveillesi. Ota yhteyttä meihin vain , jos ne vastaavat sinulle.

Tiedätkö mikä o tärkeetä matikassa? Jos jakaa niin ei saa kertoa.

Pikku-Liisa kävi pyhäkoulua ja pastori kysyi häneltä miten oli mahdollista, että Neitsyt Maria sai lapsen, vaikkei ollut naimisissa.
Liisa mietti hetken.
- Kai se oli sitte ollut firman pikkujouluissa...

Maalaiskylässä oli hukkunut tuntematon kulkuri.Kunnanlääkäri toimitti ruumiinavauksen,ja koska vainajan kalu oli harvinaisen suuri,hän päätti ,että se täytyy lähettää Helsinkiin säilytettäväksi lääketieteellisenä harvinaisuutena.Kunnanlääkäri kääri vehkeen paperiin ja vei kotiinsa. Hänen oiti vielä viimeistellä paketti ,mutta heti sisälle kotiin päästyään hänen oli riennettävä puhelimeen......Kunnanlääkärin vaimo ,utelias kun oli ,avasi paketin,näki mitä se sisälti ja parkaisi järkyttyneenä:Hyvänen aika! Onko Toivosen Timppa kuollut?

HAASTEHAKEMUS

From: Erkki Aho
Sent: Friday, April 3, 2020 11:55 AM
To: oulu.ko@oikeus.fi
Cc: kirjaamo.oulu@poliisi.fi ; raahe.uo@oikeus.fi ; kirjaamo@vnk.fi
Subject: Haastehakemus

Oulun käräjäoikeus
Haastehakemus, laamanni Antti Savela

Kantaja
Erkki Aho 27.05.50-xxxx
Lähiosoite Merenojantie 9 B 16
85100 Kalajoki
044-3025948

Vastaajat

kihlakunnanvouti Anssi Tuomaala
Kummalantie 6
92150Raahe
PL27
92101 Raahe
029 562 8111
raahe.uo@oikeus.fi

kihlakunnan ulosottomies Eveliina Nissilä
Kummalantie 6
92150 Raahe
PL 27
92101 Raahe
029 562 8111

valtakunnanvoudinvirasto Juhani Toukola
vvv.oikeus.fi
029 56 65 151

oikeusministeri Anna-Maja Henriksson
Snellmaninkatu 1 A, Helsinki
PL 23, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde 0295 16001

Oulun poliisi Sauli Kuha
kirjaamo.oulu@poliisi.fi
0295 411 906

Sisäministeri Maria Ohisalo
PL 26, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde 0295 480 171

Pääministeri Sanna Marin
Snellmaninkatu 1 A, Helsinki
PL 23, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde 0295 16001

Vaatimukset
Vastaajat edustavat Suomen valtiota. Suomen valtio on rikollisella toiminnallaan aiheuttanut Erkki Aholle valtavat taloudelliset vahingot ja hirvittävät henkiset kärsimykset. Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt yritykseni, omaisuuteni ja avioliittoni on rikottu Suomen valtion toimesta. Olen joutunut olemaan luottokelvottomana jo 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut 25 vuoteen esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Olen joutunut laittomien pidätysten kohteeksi ja olen joutunut olemaan maanpaossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunut hakemaan poliittista turvapaikkaa Euroopan Unionilta ja Bulgarian presidentiltä. Kysymys on ihmisoikeusrikoksista päällimmäisenä kidutus ja Suomen perustuslain, Euroopan Ihmisoikeussopimuksen ja Yk:n ihmisoikeusjulistuksen vastainen toiminta. Vaadin Suomen valtiota korvaamaan kaikki aiheuttamansa taloudelliset menetykseni ja hirvittävät henkiset kärsimykseni korkoineen. Alustava korvaussumma on n. 200 000 miljoonaa euroa. Korvaussumma on sovittava Suomen valtion ja Erkki Ahon kesken, oikeuden on määrättävä korvausvelvollisuus.
Koska ulosottoani ei ole keskeytetty eikä lopetettu niin rikos täyttää kiistatta kidutuksen ja muiden ihmisoikeussopimusten vastaisten tekojen tunnusmerkistön.
21 §
Oikeusturva
Jokaisella on oikeus saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa sekä oikeus saada oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskeva päätös tuomioistuimen tai muun riippumattoman lainkäyttöelimen käsiteltäväksi.
Asianí käsittely on kestänyt nyt jo 25 vuotta joten menettely on varmasti perustuslain ja ihmisoikkeussopimusten vastaista.

Vaatimuksen perusteet

Suomen perustuslaki

Euroopan Ihmisoikeussopimus

YK:n Ihmisoikeusjulistus

rikoslaki

SSP-sopimus
kirjallinen SSP-sopimuksen kopio on toimitettu Oulun käräjäoikeuteen
minulla on kopio tuosta sopimuksesta muistitikulla

Koiviston konklaavi, tasavallan presidentti ei saa puuttua riippumattoman oikeuslaitoksen toimintaan, kysymys on valtiopetoksesta

Jorma Jaakkolan kotivisut

Aktiv-Hansa-kauppa-sopimus
Aktiv Hansa ja Koiviston konklaavi

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n väliset kauppasopimukset, joissa tehtiin 63 miljoonan törkeä petos, kauppakirjat on toimitettu Oulun käräjäoikeuteen

Esteellinen syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut yli 20 vuotta asioissani ja estänyt rikostutkinnat asioissa. Olen toimittanut asiakirjat Oulun käräjäoikeuteen.
Kauppojen purkusopimukset, Alavieskan Puurakenne OY:n konkurssipesä purki tekemänsä kaupat Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) kanssa. Kauppojen purkusopimukset on lähetetty Oulun käräjäoikeuteen todistusaineistoksi.

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu ja takaukset olivat rauenneet. Lisäksi takaukset oli maksettu jo aikaisemmin. Kauppojen purkusopimkset ja väärä konkurssihakemus todisteena asiassa.

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssissa väärän lausuman Ylivieskan käräjäoikeudelle antoi varatuomari Paavo M. Petäjä ilman toimeksiantoja ja asianomaisten valtakirjoja. Varatuomari Paavo M. Petäjän tunnustaa rikoksensa. Tunnustus todisteena asiasta.

Silloinen asianajaja Asko Keränen jätti valituksen tekemättä väärillä tiedoilla tehdystä konkurssista. Asiasta todisteena Keräselle annettu valtakirja ja Keräsen kirjallinen tunnustus.

Väärä konkurssipäätös jäi voimaan koska korkein oikeus ei ole purkanut väärää konkurssipäätöstä. Rikolliset käyttivät hyväkseen tilannetta syyttäjä Sulo Heiskarin johdolla ja hakivat uusia vääriä päätöksiä väärään konkurssipäätöksen perusteella, mikä oli saanut lain voiman, kun Keränen jätti valituksen Vaasan Hovioikeuteen tekemättä. Todisteena väärillä tiedoilla tehty konkurssipäätös.

Poliisi on jättänyt kaikki rikokset tutkimatta ja selvittämättä. Poliisi on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa. Todisteena luettelot tutkimattajättämispäätökset.
Syyttäjä on jättänyt syytteet nostamatta asioissa. Todisteen luettelot syyttämättäjättämispäätöksistä.

Laillisuusvalvojat eivät ole nähneeet asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Todisteena luettelot laillisuusvalvojien päätöksistä.

Oikeusistuimet eivät ole ottaneet asioista käsiteltäväkseen tai ovat tehneet sellaisia päätöksiä, joissa ei ole otettu huomioon todistusaineistoja eikä kuultu todistajia. Kysymys ihmisoikeussopimusten ja perustuslain vastaisesta toiminnasta. Todisteena eri oikeusistuimen päätökset.

Suomen valtio eli pääministerin johdolla toimiva hallitus on ollut tietoinen asioista, mutta ei ole ryhtynyt asian vaatimiin toimenpiteisiin ja näin toiminut ministerilain ja ministerivalan vastaisesti.
Laki valtioneuvostosta

Ministerivala

Todisteena ministereille lähetetyt vetoomukset asiassa sekä blogikirjoitukseni ja videoni sekä kirjani Olet Maamme Armahin Suomenmaa.

Suomessa ei ollut 1990-laman aikaan käytössä valmiuslait eikä poikkeuslait. Suomen 1990-luvun lama oli suomalaisten poliitikkojen aikaansaama ja johtui vakaan markan politiikasta. Koiviston konklaavi, SSP-sopimus ja Aktiv-Hansa-kauppa kokonaisuutena liittyy valtiopetokseen.

Todistusaineistona aikaisemman lisäksi Suomen Velallisten Tukiryhmän aineisto.
Viranomaiset ovat toimineet rikoslain 15 luvun sekä perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaisesti. Minulla on oikeus saada oikeudenmukainen oikeudenkäynti ja suullinen käsittely. Oikeudenkäynti kulut vaadin vastaajan maksettavaksi.

Kalajoki
03.04.2020

Erkki Aho
Merenojantie 9 B 16
85100 Kalajoki
044-3025948

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti