perjantai 20. maaliskuuta 2020

LA 21.03.2020 Kalajokiset yritykset – apua löytyy täältä


Kalajoen kaupungin elinkeinotoimisto

Valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti hoidamme sovitut asiakastapaamiset etäyhteyden avulla, joko puhelimitse tai verkon välityksellä (esim. skype). Kun kaipaat ajatusten vaihtoa ja ulkopuolista asiantuntijaa miettimään yhdessä yrityksesi toiminnan kehittämistä tai selviytymistä haastavien aikojen yli, ota yhteyttä yrityspalvelukeskuksen asiantuntijoihin. Asiantuntijamme kartoittavat tilanteesi ja ehdottavat yrityskohtaisia jatkotoimenpiteitä, joista yhdessä päätetään. Palvelumme ovat tässäkin tilanteessa maksuttomia.

Poikkeustilanteessa toivomme yhteydentotot ensisijaisesti sähköpostitse, koska neuvonnan tarve on ruuhkautunut. Sähköpostiviestin etuna on se, että siinä mahdollista kuvata vähän ennakolta jo yrityksen tilannetta ja keskeisimpiä haasteita, johon apua tarvitaan. Otamme kaikkiin asiakkaisiin yhteyttä heti, kun se on mahdollista ja sovimme yhdessä Teille sopivimman tavan yhteydenpitoon.
  • Yritysasiantuntija Kimmo Niskanen, puh. 044 4691 604
  • Turkistalousneuvoja Pekka Eskeli, puh. 044 4691 339
  • Elinkeinojohtaja Miia Himanka, puh. 044 4691 246
Sähköpostit muotoa:etunimi.sukunimi@kalajoki.fi

Kalajoen kaupunginjohto

Kalajoen yrittäjät


Kalajoen Osuuspankin vastuuhenkilöt
Vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)op.fi.
NIMI
TEHTÄVÄ
PUHELINNUMERO
Leena Pajumaa
Toimitusjohtaja
010 254 3421
Jorma Somero
Pankinjohtaja
010 254 3440
Raili Marjakangas
Pankinjohtaja
010 254 3423
Kari Rintala
Rahoitusjohtaja
010 254 3430
Juha Siermala
Lakiasiantuntija
010 254 3441
Maritta Penttilä
Yritysten palvelut
010 254 3433
Merja Liias
Maksuliikeasiat
010 254 3426
Reetta Siirtola
Säästäminen ja sijoittaminen
010 254 3438


Aktia Säästöpankki Kalajoki

Nordea kalajoki

Valtion toimenpiteet

Yrittäjille oikeus työttömyys­­päivärahaan, yt-neuvottelujen vähimmäis­kestoa lyhennetään – Näistä koronakriisin lievitystoimista hallitus päätti


YRITTÄJÄT saavat väliaikaisesti oikeuden työttömyyspäivärahaan. Tämä koskee myös itsensätyöllistäjiä ja freelancereita. Yrittäjien pitää perustella, miten koronaviruskriisi on heikentänyt yritystoimintaa. Tulot otetaan huomioon soviteltua työttömyysturvaa varten.
TYÖTTÖMYYSTURVAN tasoa parannetaan väliaikaisesti poistamalla työttömyyden alun viisi omavastuupäivää, joilta etuutta ei normaalisti makseta. Omavastuupäivien poiston rahoittaa valtio.
TYÖTTÖMYYSTURVAN työssäoloehtoa lyhennetään väliaikaisesti 13 viikkoon nykyisestä noin puolesta vuodesta. Muutos koskee työsuhteita, jotka ovat alkaneet 1.1.2020 jälkeen.
YT-NEUVOTTELUJEN vähimmäiskesto lomautustilanteissa lyhennetään väliaikaisesti viiteen päivään.
YKSITYISEN SEKTORIN työnantajien eläkemaksua alennetaan 2,6 prosenttiyksikköä viimeistään kesäkuusta eteenpäin aina vuoden loppuun saakka. Tarvittavat noin 910 miljoonaa euroa otetaan eläkerahastojen emu-puskurista. Rahat on määrä palauttaa puskuriin tulevina vuosina.
ELÄKEMAKSUJA lykätään kolmella kuukaudella. Tämä koskee myös julkisen sektorin työnantajia.
FINNVERAN valtuuksia nostetaan 12 miljardiin euroon. Ennen kriisiä Finnveran valtuudet olivat noin 2 miljardia euroa. Ajatuksena on, että Finnvera takaa yritysten pankkilainoja.
ELY-KESKUSTEN hankkeisiin tulee lisäbudjetissa 50 miljoonaa euroa, Business Finlandille 150 miljoonaa euroa.
TYÖTTÖMYYSKASSOJEN toimintaa tuetaan 20 miljoonalla eurolla, jotta työttömyysetuuksien maksatukset sujuvat.
YRITTÄJILLE SUUNNATUN Talousapu-neuvontapalvelun toimintakykyä vahvistetaan 500 000 eurolla.
JO AIEMMIN HS uutisoi, että valtio ja verottaja tukevat koronakriisin rasittamia yrityksiä mahdollisuudella siirtää kevään verojen maksua myöhemmäksi. Mahdollisuus siirtää verotusta koskee käytännössä kaikkia yrityksen veroja, paitsi valmisteveroja ja autoveroa.
Lykkäystä haetaan verohallinnolta, mutta se HS:n tietojen mukaan se hyväksytään kaikille yrityksille, jotka ovat hoitaneet veroasiansa asianmukaisesti. Helpotettu maksujärjestely on tarkoitettu yrityksille, joiden veronmaksua koronakriisi vaikeuttaa, mutta erillistä selvitystä maksuvaikeuksista ei tarvittaisi.
Lykkäysmahdollisuus koskee maalis–toukokuun veroja.
Lykättävien verojen viivästyskorko alennettaisiin hallituksen toimesta neljään prosenttiin nykyisestä seitsemästä prosentista. Verohallinto voisi myös myöntää lykkäyksen korottomana, mutta silloin yritykseltä vaaditaan laskelmia siitä, että sen varat riittävät lyhennyksiin mutta eivät korkoihin.

Muita uutisia

Ministeri Kiuru: Teho­hoidon paikka­määrät kaksin­kertaistetaan, testaus­kapasiteettia kasvatetaan – Kaksi tartuntaa Lapista palanneilla matkustajilla

Tasavallan presidentin erikoishaastattelu
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön erikoishaastattelu. Sauli Niinistö keskustelee toimittaja Petri Kejosen kanssa koronaviruksesta ja sen aiheuttamista hankaluuksista ihmisille, taloudelle, Euroopalle ja maailmalle.

Hallituksen info koronavirukseen ja talouteen liittyen

Koronavirus

Näin koronavirus vaikuttaa kehossa

Palkittu tiedetoimittaja kertoo 9 keinoa, joilla voi välttää koronavirustartunnan

Sähköpostiviesi käräjätuomarille ja ulosottoviranomaisille

From: Erkki Aho
Sent: Friday, March 20, 2020 5:21 AM
To: oulu.ko@oikeus.fi
Cc: raahe.uo@oikeus.fi
Subject: U20/4572


Oulun käräjäoikeus
käräjätuomari Markku Hämäläinen
asia U20/4572

Pyydän käräjäoikeutta keskeyttämään ulosottoni välittömästi, koska
  1. syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut asioissani yli 20 vuotta esteellisenä syyttäjänä, olen keskustellut puhelimessa asiasta oikeuslaitoksia valvovan laillisuusvalvojan Jarmo Hirvosen kanssa ja hän oli kanssani asiasta samaa mieltä
  2. entinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen on tunnustanut sen, että hän jätti valitukset Vaasan hovioikeudelle tekemättä. Asko Keränen on tunnustanut muitakin tekoja joiden takia hän sai ehdottoman vankeustuomion
  3. varatuomari Paavo M. Petäjä on tunnustanut ettei hänellä ollut toimeksiantoja konkurssiasiassa, siitä huolimatta hän on antanut väärän lausuman käräjäoikeudelle ilman toimeksiantoja ja asianomaisten tietämättä. Petäjä on saanut jo aikaisemmin tuomion petoksesta
  4. asianajaja Hannu Maskonen ilmoitti minulle, että lopeta noiden asioiden penkominen ja maksa minulle 10 000 markkaa, niin hän ei hae minua henkilökohtaiseen konkurssiin. Minä sanoi, että en maksa, enkä lopeta asioiden selvittämistä. Hannu Maskonen haki minut henkilökohtaisen konkurssiin ja teki sen jälkeen oman lopullisen ratkaisunsa ja ”putosi” parvekkeelta ja kuoli.
  5. APR Oy:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n (myöhemmin PR-Teollisuus Oy) kauppasopimuksissa tehtiin 63 miljoonan markan törkeä petos
  6. PR-Teollisuus Oy.n haettiin konkurssiin väärillä tiedoilla koska kaupat oli purettu. Kysymyksessä oli Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesänhoitajien törkeä prosessipetos.
  7. Poliisi on jättänyt kaikki rikokset tutkimatta ja selvittämättä
Kaikki ulosottosaatavani on saatu aikaan rikollisesti ja siksi ne ovat perintäkelvottomia. Kysymys ei siis ole summaarisesta riita-asiasta vaan kiistattomista rikosasioista.

Erkki Aho
Merenojantie 9 B 16
85100 Kalajoki
044-3025948


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti