lauantai 14. maaliskuuta 2020

SU 15.03.2020 Koronavirus - COVID-19


Käsien desifiointi on tärkeää

Tänään sunnuntaina 15. päivä maaliskuuta aamu Kalajoella valkenee melkein selkeässä poutaisessa säässä ja pienessä 6 asteen pakkasessa. Tuuli puhaltaa 7 metriä sekunnissa. Lämpötila tuntuu siltä kuin olisi 13 asteen pakkasessa.

Tänään serkkuni Markku täyttää 70 vuotta. Erittäin lämpimät syntymäpäiväonnittelut Markulle. Kiitokset Markullle suuresta avusta minulle vaikeina hetkinäni, joita olen joutunut kokemaan Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta. Hyvä ystävä on luotettava, huolehtiva, välittävä, reilu, lojaali ja avoin. Hyvä ystävä kävelee silloin sisään, kun muu maailma kävelee ulos.

Viime päivinä paljon huomiota on saaneet nämä kiinalaisten lääkäreiden neuvot Koronaviruksen hoidossa.

Wuhanissa olleiden lääkäreiden huomioita ja neuvoja viruksesta. Jos on nuha ja yskä, ja sinulla on kylmä, et voi olla koronavirustartunnan kantaja. Coronavirus-keuhkokuume on kuiva yskä ilman nuhaa. Tämä on helpoin tapa määrittää onko sinulla korona.

Wuhan-virus ei ole lämmönkestävä ja se kuolee 26–27 asteen lämpötilassa. Siksi juo enemmän kuumaa vettä. Jos mahdolista ole lämpimässä - esim sauna ym. Kuuma vesi ei ole parannuskeino, mutta hyvä terveydelle ja tehokas estämäön kaikkia viruksia.

Lääkärin suositukset koronaviruksesta:
 1. Viruksen koko on melko suuri (solun halkaisija on noin ‪400-500‬ nm), joten tavallinen maski voi sen periaatteessa suodattaa. Jos tartunnan saanut aivastaa edessäsi tai kulkee yli 3 metrin etäisyydellä sinusta virus(sylki ym) putoaa maahan, se ei voi lentää niin pitkälle.
 2. Jos virus pääsee metallin tai muulle viileälle pinnalle, se säilyy vähintään 12 tuntia. Siksi, jos joudut kosketuksiin metallipintojen ym kanssa, pese kädet huolellisesti saippualla.
 3. Virus voi pysyä aktiivisena kankaassa 6-12 tunnin ajan. Tavanomaisen pyykinpesuaineen tulisi tappaa virus. vaatteet kannattaa kuivata riittävän kuivassa, esim auringossa tai saunassa, hiustenkuivaaja ym koska lämpö tappaaa viruksen.
Tietoja itse sairauden oireista - koronaviruksen aiheuttama keuhkokuume:
 1. Jos virus tulee kurkkuun, kurkku saattaa tulla kuivaksi kuten angiinassa. Tämä kestää noin 3-4 päivää.
 2. Sitten virus sulautuu nenänesteeseen, pääsee henkitorveen ja sitten keuhkoihin aiheuttaen keuhkokuumeen. Tämä prosessi kestää 5–6 päivää.
 3. Koronoviruskeuhkokuumeessa ilmaantuu kuume ja hengenahdistus. Nenän tukkoisuus ei ole kuin normaali nenän tukkoisuus, on tunne, että olet hukkumassa veteen. Ota tällöin välittömästi yhteyttä lääkäriin.
Tietoja ennaltaehkäisystä:

1. Yleisin tapa saada tartunta on koskettaa ihmisiä, joten sinun on pestävä kädet usein. Virus voi elää käsissäsi vain 5-10 minuuttia ( koska kädet lämpimät). Mutta mitä voi tapahtua näissä 5-10 minuutissa (voit hieroa silmiäsi käsillä tai koskettaa nenääsi).
2. Usein käsinpesujen lisäksi voit huuhdella/kurlata suuta ja kurkkua Betadine-aineella poistaaksesi tai minimoidakseen mikrobien vaikutuksen, kun ne ovat vielä kurkussa (ennen kuin ne pääsevät keuhkoihin ..).
Ole erityisen varovainen ja juo enemmän ja usein ( 15-30min välein) lämmitettyä vettä.

[26.02, 18:36] Klimov Jura: Uusi NCP-koronavirus ei ehkä osoita tartunnan merkkejä ennen kuin monien päivien päästä. Kuinka voit selvittää, onko henkilö saanut tartunnan?
Viimeisimpien tietojen mukaan inkubaatioaika voi kestää jopa 28 päivää ennen kuin COVID 19: n oireet ilmenevät.
Siihen mennessä, kun henkilöllä on kuume ja / tai yskä ja hän saapuu sairaalaan, fibroosia ( keuhkojen arpeutumista) on yleensä havaittu jo 50% keuhkoissa, ja on liian myöhäistä!

Taiwanilaiset asiantuntijat tarjoavat yksinkertaisen itsetestin, jonka voimme tehdä joka aamu;
Hengitä syvään ja pidä hengitystäsi yli 10 sekuntia.
Jos suoritat sen onnistuneesti ilman yskää, ilman epämukavuutta, nenän tukkoisuutta jne., Tämä osoittaa, että keuhkoissa ei ole fibroosia, mikä tarkoittaa pohjimmiltaan infektion puuttumista.
Tee tämä testi joka aamu!
COVID-19: tä hoitavien japanilaisten lääkäreiden mukaan kaikkien tulee varmistaa, että suu ja kurkku ovat kosteita, eivät kuivia koko ajan.
Ota muutama kulaus vettä 15 minuutin välein.
MIKSI?
Vaikka virus pääsisi suuhusi ... juomavesi tai muut nesteet pesevät ne ruokatorven läpi ja vatsaan.
Siellä ollessaan mahassa olevat hapot tappavat koko viruksen.
Jos et juo tarpeeksi vettä säännöllisemmin ... virus voi päästä hengitysteihin ja keuhkoihin.
Tämä on erittäin vaarallista.
Ole hyvä ja lähetä ja jaa nämä ohjeet perheen, ystävien ja kaikkien kanssa!

Suomen johtavat lääkärit ovat tätä mieltä asiasta:

Kiertokirjeen mukaan koronavirus kuolee 26–27 asteen lämpötilassa, joten sitä välttääkseen tulisi saunoa ja juoda kuumaa vettä. Tällä väitteellä ei ole mitään totuuspohjaa, infektiosairauksien ylilääkäri huomauttaa.
– Sauna ei auta koronavirukseen, päinvastoin saunaan meno voi olla rasite silloin, kun on sairas, Järvinen huomauttaa.
Väittämissä kehotetaan huuhtelemaan suuta ja kurkkua Betadine-suuvedellä, jotta mikrobien vaikutus minimoituu, ennen kuin ne pääsevät kurkusta keuhkoihin.
– Limakalvon pinnalta voi tappaa bakteerit ja jossain määrin myös viruksen, mutta virukset elävät solujen sisällä, joten sillä tavalla ei voida virusinfektiota estää, eikä tartunnan vaaraakaan merkittävästi estää.
Väittämien mukaan joka aamu tulisi tehdä testi, jossa hengittää syvään ja pidättää hengitystä yli 10 sekuntia. Jos sen jälkeen ei tule yskää, nenän tukkoisuutta tai muuta epämukavuutta, se tarkoittaisi infektion ja keuhkojen fibroosin puuttumista.
– Tuossa sotketaan asioita. Fibroosi on paranemisreaktio, joka tulee vasta, kun tulehdusreaktio on mennyt ohitse keuhkoissa. Tuo ei kerro mitään koronavirusinfektiosta. Oikeaa tuossa on se, että syvään hengittäminen ja pullopuhallus tai pientä vastusta vastaan ulos puhaltaminen voi olla hyödyllinen keuhkokuumeen ehkäisyssä.
Ohjeistuksessa kehotetaan juomaan vettä 15 minuutin välein, jotta virus peseytyisi ruokatorven läpi vatsaan, jolloin vatsahapot tappavat koko viruksen.
– Se ei poista virusta soluista. Ei sillä siinä mielessä ole merkitystä. Juominen on silti hyvä neuvo.
Infektiosairauksien ylilääkärin mukaan ohjeistuksissa on jotain perää, mutta seassa on paljon vääriä tulkintoja. Järvisestä vaikuttaa siltä, että ohjeistus on syntynyt, kun maallikko on tulkinnut netistä löytämiään tietoja.

Lauantaihin 14.3. kello 13 mennessä Suomessa on kerrottu 223 koronavirustartunnasta. Uusia tartuntoja lauantaina kerrottiin 68.
Suomen tartuntojen kasvutahti on linjassa Ruotsin ja Norjan tahdin kanssa, jos alkupisteeksi asetetaan se päivä, jolloin tartuntojen määrä ylitti ensi kertaa 20. Suomessa tämä päivä oli viikko sitten sunnuntaina 8.3.
Tanskaan verrattuna kasvutahti on hitaampi ja taas Islannissa tartuntoja on vähemmän. Tartunnat keskittyvät vahvasti pääkaupunkiseudulle. Helsingin Sanomat on uutisoinut asiasta varsin hyvin.
Suomen tartunnat lisääntyvät Ruotsin ja Norjan tahdissa – HS:n grafiikat näyttävät koko maan tilanteen

Tässä infoa koronaviruksesta:

Koronavirus COVID-19

Miten uusi koronavirus tarttuu?

Uusi koronavirus tartuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily.
On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät kuitenkaan säily päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu.
Uusi koronavirus voi tarttuan ihmisestä toiseen. Tartuntaketjuja on todettu perheenjäsenten välillä ja terveydenhuollon henkilöstöllä.
Taudin itämisajaksi on arvioitu 2–12 päivää, keskimäärin noin 4-5 päivää.

Miten suojaat itseäsi?

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Vaihda kotona käsipyyhkeitä usein ja käytä kodin ulkopuolella kertakäyttöpyyhkeitä.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Vältä suuria väkijoukkoja ja läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio.
 • Julkisilla paikoilla ja väkijoukoissa pidä vähintään metrin etäisyys muihin erityisesti, jos joku yskii tai aivastaa

Miten suojaat muita?

 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona. Älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin.
 • Vältä kättelyä.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

Mistä voi erottaa, sairastaako nuhakuumetta, influenssaa vai koronaa?

Kalajoen kaupungin sivuilta löytyy ajakohtaisia tietoja koronaviruksesta

Koulut ja korkeakoulut lisäävät etäopetusta
Tampereen lukioiden oppilaat siirtyvät etäopetukseen maanantaista lähtien. Tamperelaisten peruskoulujen yläluokkien oppilailla on mahdollisuus valita joko etä- tai lähiopetus.
Espoon lukioissa ja Aalto-yliopistossa siirrytään pääosin etäopetukseen.
Ammattikorkeakoulut siirtyvät etäopetukseen ensi viikolla. Niin ikään myös Jyväskylän yliopisto järjestää kaiken opetuksensa etänä ensi viikolla.

Euroopassa erilaisia sulkutoimia
Latvia ja Liettua aikovat sulkea rajansa. Tanska sulki rajansa lauantaina. Norja sen sijaan sulkee lentokentät ja satamat.
Viro sulkee rajansa. Kaikki julkiset kokoontumiset, yli sadan hengen yleisötapahtumat sekä urheilutapahtumat ovat Virossa kiellettyjä toukokuun loppuun asti. Museot, elokuvateatterit ja teatterit joutuvat niinikään sulkemaan ovensa.
Tšekissä tuli torstaina voimaan kuukauden mittainen hätätila, joka estää ulkomaalaisia matkustamasta maahan. Lisäksi Tšekki estää kaiken matkustamisen maasta pois 16. maaliskuuta lähtien
Perjantaina rajan sulkemisesta ilmoitti pian Tanskan jälkeen myös Puola. Noin 38 miljoonan asukkaan EU-maan rajat menevät kiinni kaikilta ulkomaisilta matkustajilta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Samalla Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki ilmoitti, että yli 50 hengen tapahtumia ei sallittaisi ja ravintoloita, ostoskeskuksia ja elokuvateattereita suljettaisiin.
Espanja pyytää kaikkia pysymään kotona. Espanjan koronavirustilanteen vuoksi julistama poikkeustila astuu voimaan myös suomalaisten suosimilla Kanariansaarilla. Ihmisten liikkumista tullaan rajoittamaan 15 päivän ajan maanantaista alkaen. Ranska sulkee suuren osan kaupoista, ravintolat, kahvilat ja elokuvateatterit.
Milloin Suomi sulkee rajansa? Muualla maailmassa yleisötapahtumien raja on pääasiassa 50, Virossa 100 ja Suomessa 500.

Yhdysvallat laajentaa matkustuskieltoa
Yhdysvaltain presidentti Donald Trum ilmoitti, että Yhdysvallat laajentaa matkustuskieltoa Euroopasta Yhdysvaltoihin. Matkustamista ei sallita jatkossa myöskään Britanniasta tai Irlannista.

Kolmen päivän kotivara yhdelle ihmiselle

Tällainen on Marttojen esimerkki yhden aikuisen kolmen päivän kotivarasta (noin 2300 kilokaloria päivässä):
Vettä, juomia 6 l
Vihanneksia ja juureksia 600 g
Hedelmiä ja marjoja 400 g
Perunaa 200 g
Pastaa tai viljalisäkettä 200 g
Leipää ja viljatuotteita 550 g
Maitoa, piimää, jogurttia ja viiliä tai vastaavia kasvivalmisteita 1 l
Juustoa 60 g
Kalaa, munaa, lihaa, kasviproteiinia 400 g
Öljyä tai rasvoja 150 g
Kuivattuja hedelmiä 100 g
Pähkinöitä ja siemeniä 90 g
Makeisia ja suklaata 100 g
Sokeria, hunajaa 100 gEi kommentteja:

Lähetä kommentti