maanantai 16. maaliskuuta 2020

TI 17.03.2020 Kalajoen kuulumisia ja vähän muualtakin


Minä en enää ole kaupunginvaltuutettuna mutta siitä huolimatta seuraan Kalajoen kaupungin päätöksentekijöiden toimintaa mielenkiinnolla. Olen saanut sen vaikutelman, että päättäjien yhteistyössä on suurempia ongelmia kuin aikaisemmin. Itse jouduin aikanani yli 30 vuotta kestäneen syrjinnän kohteeksi, koska olin avoin, tasapuolinen, rehellinen ja lainkuuliainen päättäjä. Sellainen toiminta oli silloisille kalajokisille päättäjille myrkkyä.

Kalajoen päättäjien toiminta on ollut harvainvaltaa ja vallanvarkaiden toimintaa. Vaaleissa annetuilla äänillä ja äänestystuloksilla ei ole ollut juuri mitään merkitystä, kun mtk:ta lähellä oleva linja on organisoinut vallan varastamisen. Vieläkin tuosta vallanvarkaiden joukosta on eläviä ”fossiileja” jäljellä. Heidän maailmankatsomuksensa on muodostunut mielestäni hyvin kapea-alaiseksi ikään kuin sontaluukun kautta saaduksi näkymäksi.

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että nyt uusina valtuutetuina Kalajoella on osa omahyväisiä ja itseään muita parempina pitäviä vihreitä kukkopoikia ja kanatyttöjä. Tunnen heidän taustojaan ja siksi odostusarvoina on päällimmäisenä yhteistyökyvyttömyys.

Nyt seuraan surullisena ja huolestuneena Kalajoen päättäjien toimintaa. Päättäjien riittelyn kohteeksi on noussut kaupunginjohtajan toiminta. Jos Kalajoen kaupungin toimintaa katsotaan elinvoimamittareiden perusteella, niin kapunginjohtajan toimesta on saavutettu erittäin hyvät tulokset. Mielestäni Kalajoen kaupunginjohtaja on hoitanut tehtävänsä tuloksellisesti ja tietyssä mielessä hyvin. Hänen työuransa Kalajoen kaupungin johdossa on saman mittainen kuin Venäjän johtaja Putinilla Venäjän johdossa. Kalajoen kaupunginjohtajan virkakautta ei ole vielä pidennetty vuoteen 2036 saakka kuten Putinin virkakaudelle näyttää käyvän Venäjällä. On selvää, että pitkä johtajaura aiheuttaa urautumisen eli ohjautumisen vakiintuneisiin uomiin. Kalajoen vallanvarkaiden toiminta on mahdollistanut Kalajoen kaupunginjohtajan ”vapaan toiminnan ja itsevaltaisen johtamisen”. Nyt sitä on vaikea korjata. Konsulttien avustakaan ei ole jäänyt jäljelle muuta kuin mahdolisesti mahtava lasku veronmaksajille maksettavaksi.

En ole ollut läheskään kaikista asioista samaa mieltä kaupunginjohtajan kanssa, mutta arvostan hänen toimintaansa korkealle. Hänen toimintatavoilla on saavutettu erinomaisia tuloksia. Erimielisyytemme ovat kohdistuneet juuri toimintatapoihin ja asioiden valmisteluun. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaupunginjohtajan teot ja saavutukset Kalajoella ansaitsevat julkisen tunnustuksen eli muotokuvan Kalajoki-näyttelyyni, jossa on muotokuvat merkittävimmistä kalajokisista henkilöistä.

Minä hartaasti toivon, että päättäjät keskittyvät nyt omien seinien sisällä eikä lehtien palstoilla Kalajoen kaupungin strategian ja tavoitteiden asettamiseen ja niistä päättämiseen. Virkamiehet toteuttavat asetettuja tavoitteita sovittujen ohjeiden ja päätösten mukaisesti.

Kalajoen yrityselämä on kansainvälistynyt. Aikanaan kuntaenemmistöisen yhtiön Jukujukumaa myytiin uusille omistajille. Silloin sain muistaakseni Jyväskylästä puhelun. Soittaja kysyi, että tietävätkö Kalajoen päättäjät, että osto voi tapahtua espanjalaisella rahanpesurahalla. Minä pyysin soittajaa tarkentamaan asiaa, mutta en saanut asiaan tarkennusta. Minulla ei ollut aikaa eikä mahdollisuuksia perehtyä asiaan tarkemmin ja siksi asia jäi minun osaltani siihen. Minähän olin vain rivivaltuutettu ja kysymys oli kapunkienemmistöisen yhtiön toiminnasta, johon en voinut suoraan vaikuttaa. Sitten asia unohtui minulta muiden kiireiden keskellä. Rivivaltuutetuille ei kerrottu kaikkia tietoja eli tietoja "pimitettiin".

Kun hotelli SaniFanin toiminnot myytiin ulkopuoliselle ostajalle, niin minä ihmettelin itsekseni kuvioita ja menettelytapoja. Verotiedot paljastavat mielestäni immettelyni aiheen. En vieläkään tiedä millaisia kirjallisia sopimuksia on olemassa Kalajoen kaupungin ja sen tytäryhtiöiden välillä ja tytätyhtiöiden ja ulkopuolisten välillä. Rivivaltuutetuille ei ole kerrottu. Mielestäni tietoja on ”pimitetty”.

Kalajoen yrityselämä on viime vuosina kansainvälistynyt. Valitettavasti en voi kertoa asioista tarkkoja tietoja, koska ikäni ja sairauteni sekä luopuminen Kalajoen päättäjän roolista rajoittavat tiedon saantia. Minulla ei myöskään ole autoa käytettävissäni joten liikkumiseni on rajoitettua. Kalajoelle on kuitenkin ilmestynyt viime vuosina ulkomaalaisten omistamia pizzerioita. On kosovolaisten, unkarilaisten ja turkkilaisten omistamaa pizzeriaa. On pizzataksitoiminta jne. On myös thaihierontaa. Onhan Kalajoella sripties-esityksiäkin kaksi kertaa viikossa.

Kalajoella huumeiden käyttö on yleistynyt. Pyydän viranomaisia olemaan tuntosarvet ylhäällä. Salapoliisivaistoni ja elämän kokemukseni perusteella kalajoksten turvallisuus vaatii viranomaisilta tarkempaa tilanteen seurantaa ja asioihin puuttumista. En nyt halua tarkemmin ohjeistaa viranomaistoimintaa eikä siihen minulta ole apuja pyydettykään. Minä kuitenkin edellytän, että poliisi selvittää ilman aiheetonta viivytystä Kalajoelle tapahtuvat huumereitit ja huumekuriirit sekä loppukäyttäjät Kalajoella.

Kalajoen kaupungin koronavirustiedote

Muita asioita:

Tämä aloite on saavuttanut 50 000 allekirjoittajan rajan
Seksuaalirikoksesta suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttaminen ja karkoitus

Esko Aholta ilmestyy kirja, jossa hän muistelee kriisivuotta 1991
Entinen pääministeri Esko Aho kertoo kirjassa, miltä nuoresta pääministeristä tuntui, kun melkein jokainen päivä oli täynnä mullistuksia.
Erkin kommentti: Muistan hyvin kun 1991 eduskuntavaalien jälkeen tiesimme että Esko Ahosta tulee Suomen seuraava pääministeri. Siksi lähdimme Allan Seikkulan kanssa onnittelemaan Esko Ahoa hänen kotiinsa Kannukseen. Kirsti-vaimo keitti meille kahvit pullan ja keksien kera. Tuliaisina veimme Esko Aholle suuren ruisleivän. Se oli niin suuri kuin Roosin leipomossa Kalajoella voitiin tehdä. Veimme sellaisen Esko Aholle kun tiesimme kovien aikojen koittavan. Keskustelimme illan aikana erilaisista tulevaisuuden näkymistä. Pakko on tunustaa, että minua vähän pelotti se tilanne, kun keskusteluissa huomasin Esko Ahon mielestäni yksipuoliset ja itsevarmat tiedot asioista. Valitettavasti myöhemmin Esko Aho joutui toimimaan presidentti Koiviston juoksupoikana ja seurauksena siitä oli valtiopetokseen liittyvä asia eli pankkien pelastaminen sekä yritysten ja yrittäjien likvidointi. Asia on vieläkin virallisesti selvitettämättä.
SSP-sopimus

Eräs emeritus rovasti lähestyi arkkipiispa Tapio Luomaa seuraavilla kysymyksillä:

Hei Tapio!

Muutama sana haastattelusi johdosta TS:ssä tänään siitäkin huolimatta, että välissä on monta vahtia, ennenkuin tämä (mahdollisesti) tavoittaa Sinut.

1)"Ahdas kansallismielisyys ja kristinusko eivät sovi yhteen". Mites on tämä Marsalkka Mannerheimin päiväkäskyn sanoma talvisodan alkaessa: "Me taistelemme kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta"!

2) "Olisi tärkeää päästä jyrkän ja voimakkaan retoriikan taakse". Mites on, kun kuvailemiesi termien takana olevia uhataan tuomiolla lakipykälien varjolla "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan"?

3) "Arkkipiispa toivoo avioliittokiistaan ratkaisua". Ratkaisu on kirkon kannalta yksinkertaisesti: "Avioliitto on miehen ja naisen välinen".

4) "Tiettyjen ihmisryhmien viehtymys natsiaatteeseen ja fasismiin ovat todellinen haaste länsimaiselle yhteiskunnalle". Vai niin! Eiköhän se todellinen haaste ole lainsäädännöllisessä sensuurissa ja mielipiteiden kuristamishalussa islamin uhasta puhumattakaan!!!

5) "Natsismi ja fasismi kauheimmillaan ovat".Muuten O.K: mutta: Kommunismin uhreja oli / on varmasti kaksi kertaa enemmän kuin näitä kahta yhteensä. Mutta kun se natsismin tuomitseminen on niin kätevää ja helppoa - etten sanoisi muodikasta.

6) "Demokratian toteutumiseksi ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kyky kuunnella eri tavoin ajattelevia ihmisiä". Juu, O.K., mutta jos valtamedia ym. valtapuolueet huutavat kurkku suorana fasismia ja natsismia, kun avaat suusi, niin keskustele siinä sitten !!!

Hallituksen linjaamat toimenpiteet sanasta sanaan:

1) Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.
2) Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.
3) Lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.
4) Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.
5) Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
6) Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.
7) Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä.
8) Kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.
9) Julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.
10) Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.
11) Lisätään sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia julkisella ja yksityisellä sektorilla. Samanaikaisesti vähennetään kiireetöntä toimintaa. Yksityisen sektorin kapasiteetti otetaan yhteiseen käyttöön tarpeen mukaan. Samaan aikaan joustetaan lakisääteisistä määräajoista ja velvoitteista.
12) Kasvatetaan korona-testauskapasiteettia. THL tukee alueita tältä osin.
13) Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.
14) Varaudutaan velvoittamaan erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sisäisen turvallisuuden koulutettuja ammattihenkilöitä tarpeen mukaan töihin.
15) Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi.
16) Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen. Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta. Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.
17) Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.
18) Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.
19)Puolustusvoimat turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden kaikissa tilanteissa. Muita viranomaisia valmistaudutaan tukemaan tarpeen mukaan.

Italia julkaisi tilastot koronavirukseen kuolleista – luvut näyttävät, ketkä kuuluvat riskiryhmään
Tilastojen valossa yli 70-vuotiailla on suurin riski menehtyä koronatartuntaan.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Suomi sulkee koulut, Venäjä sulkee rajansa, FT: Jalkapallon EM-kisat siirtyvät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti