keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

TO 02.06.2022 Erdogan on oikeassa - Suomi on rikollisten suojelija eikä Suomi ole oikeusvaltio

 

Pakolaisreitti 2015 - 32600 maahantunkeutujaa tuli Suomen Ruotsin avustuksella. Suurin osa pakolaisista oli nuoria miehiä. Ukrainan sodan pakolaiset 2022 ovat naisia ja lapsia. Siinä on olennainen ero.

Suomen vallanpitäjät ottivat nuoret miehet avosylin vastaan vuonna 2015.

Merkittävä osa maahantunketujista oli elintasopakolaisia ja ISIS-sotlaita ja rintamakarkureita.MATUT

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2016/09/matut.html


Monikulttuurisuus

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2015/07/monikulttuurisuus.html


GCM ja Suomen pakolaispolitiikka

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2018/11/gcm-ja-suomen-pakolaispolitiikka.html


Mustat joutsenet Esko Aho / Erkki Aho

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2020/10/mustat-joutsenet-esko-aho-erkki-aho.html


Lue Erkki Ahon Politiikan likainen peli-kirjoitukset ja ymmärrät politiikkaa paremmin

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2020/06/lue-erkki-ahon-politiikan-likainen-peli.html


Hyvä-veli-verkostot Suomessa

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2016/09/hyva-veli-verkostot-suomessa.htmlSU 24.10.2021 Suomi oikeusvaltiona – karu totuus julki

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/10/su-24102021-suomi-oikeusvaltiona-karu.html


SUOMI KUNTOON !

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2016/05/from-erkki-aho-sent-saturday-may-7-2016.html


Vastine

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/05/vastine.html


Kuka toimii esittelijänä?

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/05/kuka-toimii-esittelijana.html


MA 25.04.2022 Kiirehtimispyyntö Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/04/ma-25042022-kiirehtimispyynto-pohjois.html


PE 15.04.2022 Oikeusvaltio Suomi Herran vuonna 2022

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/04/pe-15042022-oikeusvaltio-suomi-herran.html


PE 08.04.2022 Arvoisa pääministeri Sanna Marin, arvoisa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, arvoisa sisäministeri Krista Mikkonen, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/04/pe-08042022-arvoisa-paaministeri-sanna.html


TI 01.03.2022 Erikoissyyttäjä Heidi Savurinteen virkarikos 22.2.2011 asia/nro R20/529

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/03/ti-01032022-erikoissyyttaja-heidi.html


MA 21.02.2022 Asia H21/679 nro 289

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/02/ma-21022022-asia-h21679-nro-289.html


14.02.2022 Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle (kiireellinen)

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/02/14022022-kantelu-eduskunnan.html


MA 07.02.2022 Viranomaisille tiedoksi ja toimenpiteitä varten

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/02/ma-07022022-viranomaisille-tiedoksi-ja.htmlAamupalani aluksi juon lasillisen vettä tyhjään mahaan. Keho korjaa itseään öisin ja pyrkii samalla hankkiutumaan eroon mahdollisista ”myrkyistä”. Veden juominen aamuisin tyhjään vatsaan voi auttaa huuhtelemaan nämä ”myrkyt” pois kehosta.

Veden juominen voi auttaa myös lihaskudoksen kehityksessä sekä uusien verisuonien muodostuksessa. Veden juominen tyhjään vatsaan voi parantaa aineenvaihduntaa jopa 24 prosenttia. Riittävä veden juominen onkin erittäin tärkeää niille, jotka noudattavat tarkkaa ruokavaliota.

Parempi aineenvaihdunta tarkoittaa myös parempaa ruoansulatusta. On helpompi noudattaa ruokavaliota, kun ruoansulatus toimii nopeasti. Aamulla juotu vesi tyhjään vatsaan parantaa ruoansulatusta. Et tunne yhtä herkästi nälkää, mikä voi auttaa painonhallinnassa. Ruoansulatushäiriöt johtuvat usein mahalaukun happamuuden lisääntymisestä. Närästyksessä nämä hapot nousevat ruokatorveen.

Kun juot vettä tyhjään vatsaan, mahahapot laimenevat. Tämä voi auttaa närästysoireisiin jo heti aamusta.Veden juominen tyhjään vatsaan auttaa tasapainottamaan kehon imunestejärjestelmää, joka auttaa parantamaan vastustuskykyä.Teen ja veden lisäksi juon aamupalalla mehua, mikä on tehty tehosekoittimella punaviinimarjoista, mustikoista ja puolukoista. Mustikat tunnetaan niiden korkeasta antioksidanttipitoisuudesta ja niillä on myös syöpää estäviä ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Mustikoiden tehokkaat antioksidantit on linkitetty vähentyneeseen riskiin kehittää usean tyyppisiä syöpiä. Antioksidantit suojaavat solujasi vapaiden radikaalien vahinkoja sekä ympäristön saasteita vastaan. Tämä on avainasemassa kasvainten kasvun ehkäisemisessä.

Mustikat sisältävät myös foolihappoa. Tämä on ravinne, joka auttaa korjaamaan ja syntetisoimaan DNA:ta, samalla kun se välttää pahanlaatuisten solujen mutaatiota.

Tästä pienestä marjasta löytyvät välttämättömät mineraalit ovat hyödyllisiä suojelemaan luuntiheyttä ja hampaidesi terveyttä.

Säännöllinen käyttö auttaa ehkäisemään osteoporoosia ja tulehduksia, jotka vaikuttavat hampaiden terveyteen. Itse asiassa niitä suositellaan parantamaan kalsiumin ja D-vitamiinin imeytymisprosessia. Tämä johtuu siitä, että ne sisältävät:

  • Mineraaleja (kalium, rauta, magnesium, sinkki, mangaani)

  • K-vitamiinia

Ne suojaavat sydämesi terveyttäsäätelemään kehosi tulehdusprosesseja ja vähentävät sydänsairautesi riskiä. Nämä ravinteet tasapainottavat kudostesi nestetasoja. Täten ne tekevät korkeasta verenpaineesta tai sydänkohtauksesta kärsimisen epätodennäköisemmäksi. Lisäksi ne ovat myös mahtavia parantamaan verenkiertoa ja solujen hapettumista. Tämä johtuu siitä, että ne estävät sydäntäsi ylirasittumasta.

Ihmiset, joilla on kovin korkeat verensokeritasot tai he, joilla on diabeteksen riski, voivat saada helpotusta tästä pienestä marjasta.

Mustikat sisältävät kuituja ja antioksidantteja. Kun ne ovat imeytyneet, ne alentavat verensokeritasojasi ja auttavat metabolisia prosesseja, jotka ovat vastuussa sokerin käytöstä energianlähteenä.

On olemassa mielenkiintoinen suhde mustikoiden säännöllisen kulutuksen ja hyvien muistitoimintojen välillä. Löydökset viittaavat, että antioksidantit minimoivat oksidatiivista stressiä ja vähentävät solujen vaurioita, jotka luovat kognitiivisia hankaluuksia. Nämä yhdisteet, muiden vitamiinien ja mineraalien lisäksi, parantavat aivojesi toimia ja keskushermostoasi. Siten ne vähentävät dementian riskiä.

Kiitos niiden alkaliinin pH:n ja korkean antibakteeristen yhdisteiden pitoisuuden, luonnollinen mustikkamehu on hyödyllistä ehkäisemään ja hoitamaan virtsatietulehduksia.Mustikoiden nauttiminen muuttaa ympäristöä, jonka nuo mikro-organismit tarvitsevat lisääntymiseen. Samalla sillä on myös anti-inflammatorinen vaikutus rauhoittamaan kipua. Ne ovat mahtavia lisäämään virtsan tuottoa ja parantamaan prosesseja, jotka ovat vastuussa jätteiden eliminoinnista munuaisten kautta.

Lisäksi nämä marjat sisältävät karotenoideja ja huomattavia määriä E-vitamiinia. Kummatkin näistä parantavat näköäsi ja ehkäisevät silmäongelmien kehittymistä.

Tehokkaat antioksidantit suojaavat verkkokalvoasi ja keltatäplääsi. Kaiken kaikkiaan tämä vähentää mahdollisuuksiasi kehittää sairauksia kuten kaihia tai silmäpohjan rappeumaa. Lisäksi ne voivat jopa olla luonnollinen hoitokeino pienille silmän ongelmille kuten stressin aiheuttamalle punaisuudelle ja kuivuudelle.


Lopulta, kun syöt mustikoita säännöllisesti, niillä on mielenkiintoisia hyötyjä ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisemiseksi sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Ennen kaikkea, niiden antioksidantit vähentävät kroonisten sairauksien riskiäsi, jotka syntyvät liiallisesta tulehduksesta. Samalla ne myös hidastavat solujen vaurioitumista, joka nopeuttaa ihon rappeutumista.

Sekä marjat että niiden luonnollinen mehu voivat tukea kaikkia hoitoja välttääksesi ryppyjä ja muita epätäydellisyyksiä jotka tulevat iän mukana.Puolukat sisältävät erityisesti C- ja E-vitamiinia. Puolukat ovat hyväksi sydämelle

Vitamiini- ja kivennäisainepitoisuudessa moni marja rynnistää puolukan ohi. Puolukka sisältää erityisesti C- ja E-vitamiinia sekä mangaania ja kuitua. Lisäksi puolukassa on runsaasti kaliumia suhteessa natriumiin, minkä vuoksi sen suositeltavaa syötävää erityisesti niille, joiden verenpaine on koholla.

Erilaisten polyfenolisten yhdisteiden määrässä puolukka on kuitenkin yliveto. Polyfenoliset aineet ovat kasvikunnan tuotteissa esiintyviä bioaktiivisia aineita. Runsaasti polyfenoleita sisältävän ruokavalion on todettu vähentävän muun muassa sydän- ja verisuonisairauksia sekä syöpään sairastumisen riskiä. Puolukan fenoliset yhdisteet ehkäisevät esimerkiksi virtsatietulehdusten uusiutumista.

Puolukan terveysvaikutuksia on tutkittu huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi mustikan, joten kaikista sen hyvää tekevistä vaikutuksista ei siis vielä tiedetä. Joidenkin tutkimusten mukaan puolukka saattaa ehkäistä tulehduksia sekä allergioita. Puolukka parantaa myös ruoansulatusvaivoja, ja sen sisältämät antioksidantit puolestaan suojaavat ikääntyviä soluja.

Puolukat ovat hyväksi verenpaineelle

Suomalaistutkimuksessa havaittiin, että säännöllinen ja pitkäaikainen puolukkamehun juonti voi alentaa kohonnutta verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa.

Laimea puolukkamehu alensi tutkimuksen mukaan merkittävästi jo koholla olevaa verenpainetta.

Verenpainetta alentava vaikutus selittyy tutkimuksen mukaan sillä, että puolukkamehu voi vähentää elimistön matala-asteista tulehdusta.

Lisäksi verenpainetta voivat alentaa mekanismit, jotka liittyvät verenpaineen säätelyn keskeiseen tekijään reniini-angiotensiinijärjestelmään ja paikallisesti verisuonia laajentavaan typpioksidiin.

Puolukassa on paljon flavonoleja, jotka toimivat antioksidantteina, eli ehkäisevät solujen hapettumista. Kivennäisaineista puolukka sisältää erityisesti mangaania.

Epidemiologisissa tutkimuksissa on havaittu, että runsaasti polyfenoleita sisältävät ruoat alentavat sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Polyfenolit ovat fenolisia yhdisteitä, joilla on todettu olevan myönteistä vaikutusta myös suoliston bakteereihin. Eläinkokeissa puolukan on huomattu aiheuttavan positiivisia vaikutuksia suolistobakteerikantaan, mikä voi vähentää kroonisten sairauksien riskiä. Aiemmat tutkimukset viittaavat myös siihen, että marjoilla on syöpää ehkäisevää vaikutusta. Puolukan lisäksi polyfenoleita ovat runsaasti mustikassa, karpalossa ja mustaherukassa. Karpalo ja puolukka sisältävät yhdisteitä, joiden on osoitettu estävän E.coli-bakteerien tarttumista virtsateiden limakalvoille.

Niiden nauttimisesta voikin olla hyötyä toistuvien virtsatieinfektioiden ehkäisyssä.

Lääkärilehti kertoo, että tutkimusten mukaan tehokas infektioita estävä annos on 2 desilitraa karpalo-puolukkatuoremehua aamuin illoin tai vastaavasti 30 millilitraa laimentamatonta mehua kaksi kertaa päivässä.


Punaviinimarjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka tehostaa vastustuskykyä. Harva tietää, että punaviinimarjoissa on C-vitamiinia jopa enemmän kuin samassa määrässä appelsiinia. Viinimarjat ovatkin tämän vuoksi tunnettuja flunssalääkkeitä. Punaviinimarjojen sisältämä kalium on tärkeä mineraali, joka edesauttaa sydämen terveyttä. Kalium on hyväksi myös muille sisäelimille, kuten munuaisille. Lisäksi punaviinimarjat sisältävät lykopeeniä. Lykopeeni on antioksidantti, jota on useissa punaisissa marjoissa. Se ehkäisee sydänsairauksia sekä syöpää, joista erityisesti eturauhassyöpää. Punaviinimarjat sisältävät runsaasti rautaa, joka on tärkeä rakennusaine uusien solujen muodostumisessa. Punaviinimarjat auttavat punasolujen muodostumisessa. Punaherukat ovat hyvä K-vitamiinin lähde, jonka ansiosta ne ovat hyväksi luiden terveydelle. K-vitamiini auttaa kalsiumia säilymään luissa ja voi myös vähentää kalsiumin erittymistä virtsaan. K-vitamiini on tärkeä myös veren hyytymisessä.


Kävin tänään pyöräilemässä 30 km. Kävin myös Hiekkasärkkien Marinan alueella. Siellä rakennetaan uusia rakennuksia matkailuun käyttöön. Tässä kuvia Marinan alueelta.


Minulla on sellainen käsitys, että Kalajoen matkailussa tulee n. 15 % vaisumpi matkailukesä kuin vuoden 2021 kesä oli. Tämä johtuu siitä, että nyt korona vuoksi voi jo matkustaa ulkomaille ja se vähentää kotimaan matkailua. Lisäksi painavampi tekijä on polttoaineen korkea hinta mikä ehtii vielä nousta kesäsesonkiin mennessä. Matkailuliikenne tulee käsitykseni mukaan olemaan 15 % vaisumpaa kuin edellisenä vuonna.

Kirjoitin sotapäiväkirjaani blogin Sodan 99. päivä

http://kalajoki-ploki.blogspot.com/2022/06/to-02062022-sodan-99-paiva.html

Kalajoen mestaukset ja mestauspaikat


Kalajoen ensimmäinen mestauspaikka on perimätiedon mukaan sijainnut Vuorenkalliolla, tarkemmin kallion kaakkoispuolella. Myöhemmin mestauspaikan sanotaan siirretyn muutaman kilometrin päähän kirkolta etelään päin, Keihäsojan pohjoispuolelle, lähelle Simunansuota. Tämän mestauspaikan tarkka sijainti ei ole tiedossa.


1600-luvulla kuolemantuomiot pantiin täytäntöön kaupunkien toreilla ja pitäjien kirkkomäellä. Seuraavalla vuosisadalla mestauspaikat väistyivät asutustaajamien ulkopuolelle muutaman kilometrin päähän. Syynä tähän oli se, että kasvavat alueet tarvitsivat maa-alat hyötykäyttöön, kaupungeissa asuin- tai kauppatonteiksi, maaseudulla viljelykseen. Vaikka mestauspaikkoja siirrettiin 1700-luvulla syrjemmäksi taajamista, sijoitettiin ne kuitenkin yleisten kulkuteiden varsille, johonkin ympäristöstä erottuvaan paikkaan. Kalajoella Keihäsojan varsi, ehkä lähellä silloista maantietä, vastaa melko hyvin tätä kuvausta.

Suur-Kalajoen alueen viimeiset rauhanajan kuolemantuomiot pantiin täytäntöön Ruotsin vallan lopulla. Viimeinen Kalajoella mestattu mies oli 30-vuotias talollisen poika Juho Pekanpoika Räihä Rautiosta. Hänet tuomittiin kuolemaan isänmurhasta ja tuomio pantiin täytäntöön 26. kesäkuuta 1793. Ajan tavan mukaan miehet mestattiin lyömällä heiltä oikea käsi ja kaula poikki. Molemmat näistä naulattiin paaluun kiinni ja ruumis vedettiin teilipyörän selkään niin pitkäksi aikaa, kunnes se mätäni tai haaskalinnut kalvoivat sen puhtaaksi.

Kolme viimeistä Kalajoella rauhanaikana mestattua olivat kaikki lapsenmurhasta kuolemaantuomittuja naisia. He olivat Kreeta Sofia Niilontytär Nyman, Maria Tuomaantytär Nevanperä ja Liisa Antintytär Koivisto. Kreeta Sofia Nyman oli 22-vuotias sotamiehen tytär Kokkolan maapitäjän (myöh. Kaarlela) Kaustarin kylästä. Hänen tuomionsa pantiin täytäntöön 9. helmikuuta 1795. Maria Tuomaantytär Nevanperä oli 21-vuotias talollisen tytär Ylivieskasta. Hänet mestattiin 18. heinäkuuta 1801. Liisa Antintytär Koivisto oli 27-vuotias piika Ylivieskasta. Hänen viimeinen päivänsä koitti 19. syyskuuta 1803. Naiset mestattiin tuolloin katkaisemalla heiltä kaula ja polttamalla ruumis roviolla.

Liisa Antintytär Koiviston mestauksesta on säilynyt seuraava nimismies Penronin 9. syyskuuta 1803 päiväämä ja Ylivieskan kirkossa luettu kuulutus:

Korkiasti ylistettävän kuningallisen majestetin ja valdakunnan Vasan hofrätin, sijnä 8na päivänä edes mennehesä elokuusa ulos annetun päätöxen jälkehen, tule sijnä yhdexäntenä toista kymmenentenä (19) täsä syyskuusa, joka on ensimmäisestä maanantaista vicko tykö, pika Lisa Koivisto, tavallisella mestaus platsilla täällä joen susa ulos seisomahan kuoleman rangaistukxen, jota varten Ylivieskan seurakunnasta, josa hän julman rikoxensa on harjoitanut, tämän kautta tulee käsketyxi ja määrätyxi, että mjes talosta löydyttä itsensä mainittuna päivänä varhain huomenelta, enin osa mestaus platsilla ja kolmekymmentä mjestä minun tykönä, kaikki varustettu teroitetuilla seipäillä; jotka välttämättömäxi jälkehen elämisexi ilmoitetakon.”

Kaikki mestaukset niin naisten kuin miestenkin olivat julkisia. Sen kyläkunnan talonisäntien, jossa murha oli tapahtunut, piti edesvastuun uhalla saapua tilaisuuteen neljä kyynärää pitkät teroitetut seipäät mukanaan. Seipäistä muodostettiin piikkiaita mestauspaikan ympärille. Kun tuomion täytäntöönpanon tuli olla pelotuksena muille, niin vain raajarikoilla, vanhoilla ja heikoilla oli lupa jäädä pois tilaisuudesta.

Kuolemantuomio käytännössä lakkautettiin Suomen suuriruhtinaskunnassa vuonna 1826 keisarillisella asetuksella ja armahdusmääräyksellä. Miesten kuolemantuomiot korvattiin tästä eteenpäin karkotuksella Siperiaan pakkotyöhön. Naiset tuomittiin kuoleman sijaan elinikäiseen pakkotyöhön kotimaassa. Suomen viimeinen rauhanajan lakien perusteella toimeenpantu mestaus tapahtui Pieksämäellä 8. heinäkuuta 1825.

Lisätietoja:

Suur-Kalajoen historia I, s. 260–270.

Suur-Kalajoen historia II, s. 217–219.


"Se oli yksi heilahdus ja kaikki oli ohitse" – Mikko Moilanen etsii Suomen vanhoja mestauspaikkoja

https://yle.fi/uutiset/3-9396883

Pohjanmaan pyöveleiden jäljillä

http://nakokulmiaarkistosta.blogspot.com/2014/01/pohjanmaan-pyoveleiden-jaljilla.html
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti