tiistai 18. helmikuuta 2020

TI 18.02.2020 Juha Pylväs – alueemme kansanedustaja


Kansanedustaja Juha Pylväs

Olin eilen illalla Tapion Tuvalla Kalajoella kansanedustaja Juha Pylvään kyselytunnilla. Paikalle oli keräänyt reilu 30 keskustan kannatuksesta huolestunutta keskustavaikuttajaa. Paikalla saapuneiden keski-ikä lienee ollut n. 60-65 vuotta. Kansanedustaja Pylväs tunnusti pelänneensä Erkin kysymyksiä. Kysymykseni olivat kuitenkin vähemmän kiusallisia. Kysyin perhevapaauudistuksesta kansanedustajan mielipidettä ja lähinnä sen lakiluonnoksen tekstistä, jossa äiti ja isä on korvattu synnyttäjällä ja siittäjällä. Pylvään mukaan keskusta pitää kiinni äidistä ja isästä


Kysyin ammattiyhdistysliikkeen kiinteistöbisneksen verovapaudesta. Sehän koostuu merkittävältä osalta Kelan asumistuesta. Nyt ammattiyhdistysliike käyttää tätä verovapaata etuaan sdp:n, vasemmistoliiton ja vihreiden vaalitukeen, vaikka järjestöjen säännöt eivät sitä edellytä. Viime vaaleissa näiden puolueiden vaalivoitto perustui 1,4 miljoonan euron ammatiyhdistysliikkeen vaalitukeen sekä ainakin SDP:n osalta valehteluun. Kansanedustaja Juha Pylväs totesi, ettei tähän asiaa saada korjausta tämän hallituksen aikana.

Kysyin kansanedustajalta kehityspaumäärärahoista. Valtion budjetissa on kehtiysapumäärärahojen osuus 1 021 000 0000 euroa. Suurlähettiläs Matti Kääriäinen on kirjoittanut kirjan Kehitysavun kirous. Käriäisen mukaan kehitysavun laatua ja tuloksellisuutta ei valvota riittävästi ja kun arviointia tehdään, se ei hänen mukaansa vaikuta päätöksetekoon. Kehtiysyhteistyön laatu on yleisesti ottaen heikkoa eikä osoita viitteitä kestävästä tuloksista. Rahat siis menevät kuin Kankkulan kaivoon. Kansanedustaja Juha Pylväs vastasi, ettei tämän hallituksen aikana saada muutoksia asiaan johtuen vihreistä ja vasemmistoliitosta. Minä totesin, että Suomessa on puoli miljoonaa köyhää eläkeläistä, mutta hallitus ottaa velkaa jotta voi lähettää yli miljardin kehitysapua. Tätä on vaikea tavallisen suomalaisen ymmärtää.

Kysyin perustuslain 60 §:n noudattamisesta. Perustuslain 60 §:n mukaan ministerin tulee olla rehellinen ja taivaksi tunnettu henkilö. Nyt ministeri Haavisto on jäänyt valheesta kiinni. Haavisto valehteli eduskunnalle. USA:ssa tällaisesta menettelystä saisi 9 vuotta vankeutta – Suomessa perustuslakivaliokunta julistaa asiat salaisiksi. Jos Haavisto joutuu eroamaan niin hyväksyy keskusta ulkoministeriksi vihreiden Iiris Suomelan. Kansanedustaja Juha Pylväs ei ollut valmis hyväksymään Suomelaa ulkoministeriksi. En ehtinyt kysymään Sirpa Paateron asemasta. Hänhän jäi edellisestä hallituksesta pois koska valehteli ja menetti luottamuksensa. Nyt hän on uuden Marinin hallituksen ministeri ja valehtelu on varmistunut entisestään. Otetaanko Sirpa Paateron aseman ja tilanne uudelleen harkintaan?

Kysyin myös 8-9 miljardin yritystukien karsimisesta. Lisäski otin esille 28,5 miljardin verotuet ja 3.2 miljardin maahanmuuttokustannukset. Kansanedustaja Pylväst totesi , että 100 miljoonaa yritystukia on karsittu. Hallitusohjelmassa ei ole sovittu suuremmista luvuista. Verotukien karsintaa Pylväällä ei ollut ratkaisua. 

Maahanmuuttokustannukset tuntuivat olevan vaikea asia. Ymmärrän tilanteen. Kun kysyin maahanmuuttokustannuksista niin paikallaolijoiden keskuudesta kuului erään naisen kommentti: ”Tulihan se sieltä”. Keskustan kannattajat ja puolueen aktivistit ovat eri kannalla maahanmuuttoasioissa. Osa puolueen kannattajisa on ollut samaa mieltä perussuomalaisten kanssa maahanmuuttoasioissa ja jotkut ovat siitä syystä jättäneet keskustan.

Pylväs kertoi miksi verotukien pienentäminen on vaikeaa tässä hallituksessa. Se johtuu SDP:stä. Lisäksi Pylväs letkautti maahanmuutosta, että perussuomalaisten lähdettyä hallituksesta maahanmuutto pieneni. Tämä tietenkin pitää paikkansa, koska Sipilä hallitus päästi vapaasti maahantunkeutujat Suomeen. Katsoin kuitenkin ettei minun ole soveliasta tilaisuuden luonteesta johtuen vastata tähän Pylvään letkautukseen seraavalla tavalla eikä tilaisuuden puheenjohtaja Raili Myllylä olisi sitä minulle suonutkaan:
Maahanmuuton keskeisenä tekijänä oli se, että pääministeri Sipilä lupasi talonsa maahanmuuttajille ja se oli kutsu levisi arabialaisen televisiokanavan kautta läpi koko arabialaisen maailmaan. Suomesta lähtivät turvapaikkaa hakemaan läpi Euroopan turvallisten maiden n. 32 000 turvapaikkaturistia ja elintassurffaria kansainvälisistä Schegenin ja Dublinin sopimuksista piittamatta kaukaiseen Pohjolaan. Joukossa oli n. 1000 ISIS-sotilasta ja kaikki pääsivät vapaasti tunketumaan Suomeen rikollisjärjestöjen ja Ruotsin valtion avustuksella ja Sipilän hallituksen toimittomuuden johdosta. Suomi ei sulkenut rajojaan. Sipilän hallituksessa kokomuslaiset sisäministerit eivät ryhtyneet Suomen rajojen turvaamiseen vaan päästivät maahantunkeutujat raiskaamaan suomalaisia lapsia ja tappamaan ja murhaamaan suomalaisia. Sipilän hallituksen toiminta aiheutti suomalaisille veronmaksajille maahantunkeutujista jatkuvan turvallisusuhan ja miljardien laskun vuosittain.”

Kaikkia kysymyksiä en ehtinyt kysymään. Olisin kysynyt vielä veronkierron estämisestä ja Panaman papereista, mutta siihen ei aikaa riittänyt.

Keskustan kenttäväen piirissä ollaan todella huolestuneita keskustan kannatusluvuista. Tilaisuudessa jopa syllistettin keskustan konkareita heidän ulostuloistaan. Seppo Kääriäinen antoi keskustalle aikaa puoli vuotta.
Entinen keskustan europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski kertoi totuuden asioista
Valitettavasti keskustan konkarit ovat aidosti huolissaan tilanteesta ja ovat asiantuntijoita asiassa.

Tilaisuudesta jäi ilmaan keskustalaisten suuri huoli ja ahdistunut pelko puolueen kannatuksesta ja tulevaisuudesta. Himankalaiset kantoivat huolta kansanedustaja Antti Rantakankaan perinteen vaalimisesta eli siltarumpupolitiikasta. Taitavalla poliitikkona ja valtiovarainvaliokunnan jäsenena Antti Rantakankaalla oli mahdollisuus oraganisoida pikkujoululahjoja omalle kannattajakunnalleen hallituksen ns. pikkujoulurahoista eli noin 40 miljoonasta eurosta, minkä Sipilän hallitus jakoi ennen joulua ympäri maata. Tässä jaossa valtiovarainvaliokunnan jäsen Antti Rantakangas on ollut tehokas. Juha Pylväällä ei ole nyt mahdollisuus vaikuttaa joululahjarahojen jakoon samalla tavalla kuin Antti Rantakankalla, sillä Juha Pylväs on valtionvarainvaliokunnan varajäsen – ei siis varsinainen jäsen.
Onko kysymys korruptiosta vai hyvä-veli-verkoston toiminnasta?
Juha Sipilä ei uskalla tunnustaa HYVÄ VELI -verkostoja

Tilaisuudessa kannettiin huolta myös tästä asiasta: Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta

Kokeneena poliitikkona ja aikaa seuraavana henkilönä, voin vakaumuksen syvällä rintaäänellä sanoa, ettei keskustan kannatus nouse vihervasemmiston aisankannattajana hallituksessa, vaan se laskee edelleenkin. Keskusta maksattaa kansalaisilla kovaa hintaa siitä, että se toimii vihervasemiston aisankannattajana ja pienen ryhmän edun valvojana lehmäkaupoillaan. Lisäksi keskustan kannatus on laskenut aina kun silloin kun sillä on ollut naispuheenjohtaja. Siksi odotan, mutta en toivo, että seuraava puoluegallup näyttää keskustan kannatuksen osalta edelleen laskevaa suuntaa. Se aiheuttaa paineita hallitustyökentelyyn. Tämä merkitsee sitä, että hallitus tulee kompastumaan hallituksen sisäisiin erimielisyyksiin huhtikuun aikana ja jättää eronpyyntönsä huhtikuun lopulla tai viimeistään toukokuun alussa. Ennusteeni on että vihreät ja vasemmistoliitto eivät voi löytää yhteisymmärrystä työllisyys- ja talousasioissa keskustan kanssa. Jo nyt vasemistoliitto näkee keskustan rasitteena hallituksessa. Keskustan kenttäväki kauhistelee siittäjä ja synnyttäjä kannanottoja ja sukupuolineutraaleja kannanottoja. Peruskeskustalaiselle äiti ja isä ovat tärkeitä asioita ja arvovalintoja.

Tilaisuudessa toin esille myös sen, että toimittajien puoluekanta on n. 90- prosenttisesti vasemmistolainen ja siksi keskustan on vaikea saada sanomaansa lävitse tiedotusvälineissä.

Seuraava hallitus tultaneen muodostamaan perussuomalaisten, keskustan, sdp:n ja kristillisten varaan. Keskusta ei menetä kannnatustaan silloin kun se on perussuomalaisten kanssa yhdessä joko hallituksessa tai oppositiossa. SDP:lle voidaan hallitukseen pääsyn ehdoksi asettaa se, että ammattiliittojen kiinteistöbisnes laitetaan verolle. Keskustan, perussuomalaisten ja kristillisten on helppo löytää yhteinen linja maahanmuuttoasioissa. Kehitysmäärärahat voidana puolittaa ja samalla poistaa eläkeläisköyhyys suomalaisilta. Keskustan on suostuttava veronkierron estämiseen ja 8-9 miljardin yritystukien leikkaamiseen esimerkiksi 200-300 miljoonaan vuosivauhdilla. Lisäksi 28,5 miljardin verotukia on leikattava 300-400 miljoonalla eurolla vuodessa. Maatalouselinkeinon tukemiseen on varattava riittävät määrärahat elintarvikeomavaraisuuden turvaamiseksi. Veronkierron estämisellä ja veroparatiisien käytön estämisellä saavutetaan satojen miljoonien tulot valtiolle. Keskusta ei saa olla este veronkierron estämiselle. Byrokratiaa on karsittava ja virkamiesten määrää vähennettävä tuhansilla vuosittain.

Keskustan on luovuttava soteuudistuksen maakuntamallista. Sote on toteutettava isompien kuntien laajalla alueellisella yhteistyöllä byrokratiaa lisäämättä. Lähtökohtana tulee olla asiakkaan tarpeet ja kuntien resurssit. Ylhäältä ohjaus ja määräily ei ole demokratiaa. Valtion budjetti on saatava tasapainoon heti ensi vuonna.

Kansanedustaja Juha Pylväs lupasi selvittää oikeudenkäyniskaaren 15 luvun 1 §:n 4 momentin muuttamista siten, ettei tuomion purun hakemisessa Korkeimmassa oikeudessa tarvita oikeudenkäyntiasiamiestä tai – avustajaa. Oikeudensaaminen ei saa olla kiinni tällaisista asioista.

Lisäksi kansanedustaja Pylväs lupasi selvittää erään toisen asian, jossa yrittäjä oli ajettu konkurssiin pankinjohtajan tahallisen virheellisen menettelyn seurauksena. Pankinjohtajan hävisi ajamanasa asian ja joutui tunnustamaan valehtelunsa käräjäoieeudessa. Näin yrittäjä pelastui raskailta syytteiltä. Poliisi on kuitenkin jättänyt asiat tutkimatta ja nyt selvitetään miten valtio voi korvata asian. Kansanedustaja Pylväksellä on nyt näytön paikka. Minä seuraan tilannetta ja informoin kansalaisia asioiden kulusta. 

Ihmettelen kuitenkin miksi Oulun poliisi ja poliisi Ilkka Piispanen noudattavat Omertan lakia?
Poliisin on noudatettava Suomen lakia ja ennenkaikkea poliisilakia. 
Minä en anna periksi!
Minä en anna koskaan periksi!!!! :DDDDD

Kansanedustaja Juha Pylväästä on tulossa nyt kalajokisten ja himankalaisten oma kansanedustaja Antti Rantakankaan poismenon johdosta. Odotukset Juha Pylvään osalta Kalajoella on nyt erittäin korkealla. Juha Pylvään asema keskustapuolueessa tulee olemaan entistä vahvempi. Omasta mielestäni Juha Pylväs voisi olla keskustan seuraava puheenjohtaja. Hän on rehellinen keskustalainen ja pysyy totuudessa. Hän ei ole leimautunut mihinkään suuntaan vaan ajaa uutterasti tärkeäksi katsoamiaan asioita. Hän on yhteistyökykyinen realisti.

Kalajoki

14 hakee Soiten talousjohtajan virkaan – kaksi hakijoista on Kokkolasta ja yksi Kalajoelta
Virkaa hakivat: Jussi Anttila, kauppatieteiden maisteri, upseeri (Helsinki), Ville Happonen, hallintotieteiden maisteri (Virrat), Pasi Hämäläinen, kauppatieteiden maisteri (Kirkkonummi), Mervi Ihantola, terveystieteiden maisteri (Riistavesi), Tuomas Kokko, kauppatieteiden tohtori (Jyväskylä), Petri Kopsa, MBA (Helsinki), Tommi Koskinen, kauppatieteiden maisteri (Kokkola), Olavi Lakkala, kauppatieteiden maisteri, insinööri (AMK) (Oulunsalo), Kati Mäntylä, kauppatieteiden maisteri (Seinäjoki), Antti Ritvonen, kauppatieteiden maisteri (Espoo), Virpi Siipo, kauppatieteiden tohtori (Kalajoki), Natalie Storbacka, kauppatieteiden maisteri (Kokkola), Marika Valkama, kauppatieteiden maisteri (Lempäälä) ja Jyrki Vatanen, hallintotieteiden maisteri (Tampere).


Alueuutiset

Talvimyräkän tuhot jäivät vähäisiksi Keski-Pohjanmaalla
Puoli vuotta riitti Matti Pulkkiselle – Alavieskan kunnan hallinto- ja sivistysjohtaja purki virkasuhteensa koeaikana
Erkin kommentti: Ymmärrän Pulkkisen turhautumisen.

Hoitajamitoituksen nosto tuo Soiteen yli 80 uutta hoitajaa, mutta mistä? – "Lähes tekemätön paikka"
Erkin kommentti: Mistä rahat uudistukseen? Sitä Marinin hallitus ei ole kertonut riittävän selvästi.

Kotimaan uutiset

Ville Tavio perus­suomalaisten kansan­edustajien äärilaidan puheista: ”Perus­suomalaisella puolueella on ehdoton ei kaikelle väkivallalle”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan puolue haluaa profiloitua järkevänä keskustelijana.
PERUSSUOMALAISTEN eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo, että puolue sanoutuu irti kaikesta väkivallasta.
Erkin kommentti: Tavion puheenvuro on hyvä, sillä perussuomalaisten kansanedustajista osalla on hyvin vähän kokemusta poliittisesta päätöksenteosta ja toisaalta puolueen menestys tuo puolueeseen mukanaan aineksia, joiden suuta on syytä suitsia.

Osa kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista voi saada työluvan "jonon ohi" – hallitus selvittää lisää helpotuksia
Erkin kommentti: Tässä koetellaan keskustan hallituskestävyyttä. Perussuomalaiset eivät tätä varmasti tulisi hyväksymään.

Ulkomaan uutiset

Bellingcat: Venäjän FSB:n salaperäinen V-osasto suunnitteli ja järjesti Saksaa kuohuttaneen murhan Berliinissä
Syyttäjä: Olof Palmen murhaaja on tiedossa – syyte nostetaan ennen kesää

Talousuutiset

Koneen toimitusjohtaja kaupan kaatumisesta: Thyssenkrupp vaati 2,5 miljardin euron ennakkomaksua – riski oli liian suuri

Urheilu-uutiset

Robert Heleniuksen ottelun näyttävältä Fight Sportsilta väite: voitto voisi avata mahdollisuuden titteliotteluun Anthony Joshuaa vastaan
SUOMALAINEN nyrkkeilyn raskaansarjan ottelija Robert Helenius kohtaa 7. maaliskuuta Adam Kownackin New Yorkin Brooklynissa. Ottelu on WBA-liiton ”title eliminator” -ottelu eli voittajalla on mahdollisuudet päästä haastajaksi MM-otteluun.
Erkin kommentti: Valitettavasti Adam Kownack on sen verran kova kaveri, että en usko Robert Heleniuksella olevan kovin suuria mahdollisuuksia ottelussa. Ehkä tämä on Heleniuksen uran päätepiste.

Åre, Ruotsi
Miehet, sprintti (v)
1. Johannes H. Kläbo NOR
2. Federico Pellegrino ITA
3. Renaud Jay FRA
4. Pål Golberg NOR
5. Lucas Chanavat FRA
6. Erik Valnes NOR
7. Miha Simenc SLO
8. Aleksandr Bolshunov RUS
9. James Clugnet ENG
10. Denis Spitsov RUS
28. Lauri Vuorinen FIN
40. Markus Vuorela FIN
42. Iivo Niskanen FIN
49. Lari Lehtonen FIN
                 
Åre, Ruotsi
Naiset, sprintti (v)
1. Therese Johaug NOR
2. Heidi Weng NOR
3. Astrid U. Jacobsen NOR
4. Jonna Sundling SWE
5. Nadine Fähndrich SUI
6. Linn Svahn SWE
7. Greta Laurent ITA
8. Laura Mononen FIN
9. Maiken C. Falla NOR
10. Ragnhild Haga NOR
13. Krista Pärmäkoski FIN
24. Anne Kyllönen FIN
51. Kerttu Niskanen FIN

MM-kisatulokset, Anterselva, Italia
Naiset, 15 km
1. Dorothea Wierer ITA 43.07,7 2
2. Vanessa Hinz GER + 2,2 1
3. Marte O. Röiseland NOR + 15,8 2
4. Hanna Öberg SWE + 38,7 2
5. Franziska Preuss GER +1.03,4 2
6. Monika Hojnisz POL +1.10,1 2
7. Christina Rieder AUT +1.20,6 1
8. Marketa Davidova CZE +1.30,7 3
9. Galina Vishnevskaya KAZ +1.31,4 0
10. Eva Puskarcikova CZE +1.32,6 1
21. Kaisa Mäkäräinen FIN +3.09,6 5
39. Suvi Minkkinen FIN +4.29,4 2
67. Mari Eder FIN +7.07,2 8

Maailmalla tapahtuu

Tampereen sortumavaarassa olevan talon asukas IS:lle: ”Joudumme evakkoon”

Uusi tietovuoto paljastaa, millä perusteilla uiguureja pidätetään Kiinassa: pitkä parta, sukulainen ulkomailla...

Suomeen kosiskeltiin Kyproksesta kiinnostuneita sijoittajia – näin brittikonsultti toi Mänttä-Vilppulan ja italialaisrahoittajan yhteen

Uumajassa paloi 50 autoa – poliisi epäilee tuhopolttoa

Mielipiteet

Kommentti: Seppo Kääriäinen antoi keskustalle puoli vuotta armonaikaa – puolueessa pohditaan jo hallituksessa jatkamisen mielekkyyttä
Hallituksen kohtalonhetki koittaa viimeistään elokuussa, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Olli Waris.
KESKUSTAIKONI Seppo Kääriäinen lateli tiukkaa tekstiä Vasabladet-lehden haastattelussa.
Kääriäisen mukaan seuraavan puolen vuoden aikana selviää, voiko keskusta seisoa hallituksen tavoitteiden takana. Jos tuloksia ei saada aikaan, seuraukset ovat Kääriäisen mukaan ”epämiellyttäviä”.
Kääriäinen on oikealla aaltopituudella. Virallisissa puheissa keskustalaiset kehuvat punamultahallituksen toimintakykyä, mutta taustakeskusteluissa pohditaan jo hallituksessa jatkamisen mielekkyyttä.
Keskustassa ollaan valmiita myöntämään, ettei punamulta käsitteenä puhuttele enää ihmisiä, vaikka keskustan politiikkanörtit kuinka tuntisivat nostalgiaa keskustan ja Sdp:n hallitusyhteistyötä kohtaan.

Keskusta-aktiivin raju tilitys puolueen ahdingosta Ilkka-Pohjalaisessa: ”Viime hallitukseen koottiin vain johdon suosikit”
Entinen keskustan kansanedustaja ja euroedustaja Kyösti Virrankoski on avannut sanaisen arkkunsa sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen yleisönosastopalstalla ja löytää paljon syitä sille, miksi keskustan kannatus romahti.
Pitkäaikainen keskusta-aktiivi sanoo alkajaisiksi, että ”Juha Sipilän (kesk) hallitus oli epäilemättä Suomen historian oikeistolaisin hallitus.”
Se ajoi kovaa uusliberalistista politiikka, mikä näkyi markkinavoimien kaikkinaisena edistämisenä. Yhteiskunnalliset palvelut, kuten sosiaalitoimi ja terveydenhuolto yritettiin koota kauppatavaroiksi, ja yhteiskunta pyrittiin kahlitsemaan yksityisten osakeyhtiöiden kanssa samanarvoiseksi. Palvelut nähtiin tuotteina, joilla kilpaillaan, eikä yhteisvastuun ja tasa-arvoisen yhteiskunnan perustekijöinä, Virrankoski kirjoittaa.
Taksit, posti, kaupat...
Virrankosken mukaan keskustan kannatusta ovat syöneet myös taksi-alan ”ultraliberalisointi Postin tilanne ja kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen.”
Virrankosken mukaan kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on tappanut maaseudun erikoisliikkeitä sekä lukuisia perheyrityksiä ja kivijalkakauppoja kaupungeissa ja maalla.
Työpaikat ovat vähentyneet ja vain suuret marketit hyötyneet.
Kapitalismin korostaminen näkyi Virrankosken mukaan erityisesti joissakin lakiesityksissä, kuten pyhä- ja yötyökorvausten poistoajatus, jonka kuulemma ”kaksi kätilöä” sai hallituksen perumaan.
Sama näkyi myös veropolitiikassa, kuten työnantajien hyvittäminen noin yhdellä miljardilla siirtämällä työeläkemaksua työntekijöille ja heidän verohelpotuksina lopulta valtion maksettavaksi.
Alueellinen, taloudellinen, sosiaalinen ja sivistyksellinen tasa-arvoisuus ovat Virrankosken mukaan keskustalaisen kansanliikkeen kulmakiviä.
Näihin liittyy olennaisesti yhteisvastuu, lapsiystävällinen perhepolitiikka, markkinavoimien ylivallan estäminen ja kestävä luontosuhde. Jos keskusta ottaa oppia menneestä ja palaa johdonmukaiseen toimintaan, sen nousu on varmaa, Virrankoski päättää.
Kauhavalainen Virrankoski oli kansanedustaja vuosina 1991–1995 ja Euroopan parlamentin jäsen 1996–2009.

Sari Essayah: Rikostutkinta Päivi Räsäsen pamfletista tyrmistyttää – "Perustelu tarkoittaa, että kaikki tähän aikaan soveltumaton materiaali netissä, kirjastoissa ja kirpputoreilla on tuhottava"

Yle Areena

Käytetyn vaatteen jäljillä
Käytetty vaate kierrätykseen, omatunto kuntoon? Todellisuudessa monen vaatteen määränpää on hämärän peitossa. MOT seurasi niiden matkaa lähettimien avulla ja kävi myös Afrikassa valtavilla käytettyjen vaatteiden markkinoilla.

Punaisen Ristin pohjaton lipas: käsikirjoitus
Turvapaikan hakijoiden vastaanottopalveluihin paloi vuonna 2016 yli puoli miljardia euroa valtion rahaa. Noin puolet summasta meni Punaisen Ristin vastaanottokeskuksiin, toiseksi eniten Luonalle.
Kuluissa olisi säästetty noin kaksi sataa miljoonaa euroa, jos maahamuuttovirasto olisi onnistunut saavuttamaan tavoittelemansa hintatason.

Youtube

Juha Ahvio - Onko sananvapaus Suomessa uhattuna

Sipilän hallituksen tilinpäätös

Isojen ongelmien äärellä

ELÄKELÄISTEN AHDINGOSTA - Liisa Mariapori & Hilkka Laikko keskustevat

Koiviston konklaavi - ilman musiikkia

SSP-sopimus

Ns. pankkikriisin taustaa

Musiikki

Engelbert Humperdinck - Love Me With All Of Your Heart (with lyrics)

Kari Tapio. Myrskyn jälkeen

Goodbye my love goodbye - DEMIS ROUSSOS (traducida al español)

Sergey Grischuk - You and Me

Sergey Grischuk - Loving Heart

You Don't Have To Say You Love Me - Giovanni Marradi

Terveellinen ruoka

Iltasyömisillä voi olla yllättävä vaikutus uneen - 8 ruokavalintaa, jotka tekevät yöstä paremman

Kuntoilu

Lift & Shape That Butt at Home! Equipment Free Glute Workout, Inner Thighs, Butt Lift, Fitness

 9 Bodyweight GLUTE Isolation Exercises You MUST Do for Your Butt (at Home)

8 MIN SIX PACK WORKOUT - No Equipment || For Beginners

Liikunta ja terveys

Tein tänään kuntosalilla kahden tunnin harjoituksen. Kuntoni on heikentynyt pienen tauon aikana melkoisesti. Olen hiljalleen palautunut aivotärähdyksen aiheuttamasta kuntoilun katkoksesta. Tänään pieni kävelylenkki 4 km.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti