keskiviikko 5. helmikuuta 2020

KE 05.02.2020 Tänään on Runebergin päivä


Runebergin torttu kaukaisen sukulaiseni kunniaksi.

Runeberg, Johan Ludvig
(1804 - 1877)

Suomen juhlapäivät: Runeberg kahdessa minuutissa

Kalajoki

Aurinkosähkön tuottaminen voi alkaa Kalajoella jo lähitulevaisuudessa – puitteet voimalalle nyt varmistumassa
Kalajoen iso aurinkovoimalahanke voisi näillä näkymin alkaa rakentua ensi vuonna. Kalajoen Läntisten alueelle suunnitellaan noin 10 megawatin aurinkovoimalaa, jonka lisäksi alueella tuotettaisiin tuulivoimaa ja bioenergiaa.
Alueen rakentumisen kannalta tärkeän tuulivoiman ja sähköaseman suunnitelmat ovat edenneet, mikä vauhdittaa myös Hybrid-Power Finland -yhtiön aurinkovoimalaa. Sähköaseman pitäisi valmistua vuoden kuluttua keväällä, jolloin voisi alkaa myös aurinkopaneelien asentaminen.
Kalajoen aurinkovoimalassa olisi noin 40 000 paneelia, joiden tuotto vastaa yli 600 omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta. Tärkeä osa Kalajoen uusiutuvan energian puistoa on akkuteknologiaan perustuva energiavarasto, joka on Suomen suurimpia.

Käsityökoulu laajenee Keski-Pohjanmaalla
Taito Keski-Pohjanmaa on perustanut alle kouluikäisille lapsille tarkoitetun käsityökoulun. Kokkolassa kaksi ryhmää aloitti toimintansa vuoden vaihteessa 2020. Jatkossa vastaavat ryhmät on tarkoitus perustaa myös Kalajoelle, Kaustiselle, Sieviin ja Kannukseen.
Taito Ipanoissa 4-6 -vuotiaat opettelevat leikkien, tarinoiden ja elämysten avulla erilaisia tekniikoita ja tutustuvat materiaalehin ja välineisiin. Tarkoituksena on herättää lasten kiinnostus käsillä tekemiseen.

Merenrannan Ratsutila panostaa hevosten laatuun – Ympärivuotinen toiminta tuo turisteja Kalajoelle myös talvella
Laadukkaat, kiltit hevoset ja ratsastamisen korkeimman tason master-opettaja Outi Talvi tuo Hiekkasärkille ratsastuksen harrastajia ympäri vuoden. Talvi on Merenrannan ratsutilaa pitävä pitkän linjan ratsastuskouluyrittäjä. Hän on ilahtunut siitä, kuinka hyvän toimintaympäristön hevos- ja turistipitäjä Kalajoki on tarjonnut.
Hän epäröi aluksi lähteä Kalajoelle pitämään ratsutilaa, kun paikkakunta näytti siihen pieneltä Etelä-Suomen asutuskeskusten jälkeen. Seutu sinänsä oli tuttua, sillä aivan ensimmäinen ratsutila, Outin talli, hänellä oli Oulaisissa.
– Kun laskin mukaan Kalajoen turismin, päädyin ostamaan tämän tilan. Punnitsin asiaa vuoden. Olen aiemmin aina toiminut ratsastusbisneksessä vuokratalleilla, joten halusin jo ikioman.

Himangan terveysaseman rakentaminen tarkoitus alkaa syksyllä – Kalajoen kaupunginhallitus hyväksyi myös Raution monitoimitalon ja Kalajoen terveyskeskuksen A-osan hankesuunnitelmat
Kalajoen kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan kolme isoa hankesuunnitelmaa, joiden kustannukset ovat yhteensä yli kuusi miljoonaa euroa.Himangan terveysaseman kokonaislaajuus on suunnitelman mukaan 930 brm2 ja kokonaiskustannukset 1 980 000 euroa. Sinne tulevat tilat lääkärille, hoitajalle, neuvolalle ja hammaslääkärille. Lisäksi terveysaseman yhteyteen rakennetaan erillinen liiketila ja tontinkäytössä varaudutaan myös myöhemmin rakennettavan 30 paikkaisen palvelutalon rakentamiseen.
Raution monitoimitalon kokonaislaajuus on suunnitelman mukaan 2464 brm2 ja tavoitehinta-arvio 4 975 000 euroa. Rakennukseen tulee tilat alakoululle ja päiväkodille sekä liikuntatilat, jossa on liikuntasalin lisäksi painonnosto- ja kuntosali. Rakennukseen tulee myös väestönsuoja. Monitoimitalo toteutetaan puurakenteisena kylämiljööseen sopivana rakennuksena, ei kuitenkaan massiivipuusta.
Kalajoen terveyskeskuksen A-osan rakennushankkeen kokonaislaajuus on suunnitelman mukaan 1945 brm2 ja kokonaiskustannukset 3 940 000 euroa. Rakennukseen tulevat tilat neuvolalle, Osviitalle, lasten ja perheiden palvelulle, kotiin annettaville palveluille, huollolle ja tekniikalle. Kellarin korvaaviin tiloihin sijoittuvat varasto, apuvälineet, puku- ja kokoustilat, atk-keskus, arkisto ja henkilökunnan taukotila. Rakennukseen tulee myös väestönsuoja. Laajennusosa yhdistetään yhdyskäytävällä terveyskeskukseen.
Erkin kommentti: Hatunnosto päättäjille. Kalajoen tasapuolista kehittämistä. Rohkeita ratkaisuja Kalajoen parhaaksi. Nyt on pidettävä huoli verotuloista ja talaouden tasapainosta.

Alueuutiset

Talvitulvien uhka kasvaa Pohjois-Pohjanmaan joissa – tavallista suuremmat virtaamat ja hyyhde nostavat riskiä
Veden pinta on noussut tavallista korkeammalle useissa joissa eri puolilla maata. Myös Pohjois-Pohjanmaalla jokien virtaamat ovat olleet tavallista talvikautta suurempia.
Ympäristökeskuksen mukaan ensi viikon alkupuolella pakkanen johtaa siihen, että eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata voi muodostua jäättömille jokialueille hyydettä.
Hyyhteellä tarkoitetaan virtaavassa alijäähtyneessä vedessä muodostuvia jääkiteitä. Jääkiteet voivat tarttua uoman pohjaan pohjajääksi tai vesirakenteisiin haitaten veden kulkua. Yhdessä suurten virtaamien kanssa hyyhde lisää samalla myös paikallisten tulvien vaaraa.
Hyydepatojen kohdalla tulvat saattavat nousta Ympäristökeskuksen mukaan hyvinkin nopeasti. Vesitilanteen ja ennusteen löytää täältä
(siirryt toiseen palveluun)
(ymparisto.fi).

Kotimaan uutiset

Niinistö nosti esiin rasismin ja vihapuheen: ”Merkkejä siitä, että antisemitismi ja rasismi jälleen pyrkivät nostamaan päätään, löytyy valitettavasti myös meiltä”

Auschwitzin kauhut – ”antisemitismi ja rasismi pyrkivät nostamaan päätään” – lue presidentin puhe sanasta sanaan

Hallitus sopinut satojen miljoonien ilmasto­rahastosta, rahat Valtion kehitysyhtiön tuotoista
Marin linjasi, että Vaken yli kahden miljardin euron pääomien tuotoista ilmastotoimiin kohdennetaan satoja miljoonia euroja.
Rahaston on määrä keskittää ilmastonmuutoksen torjuntaan, digitalisaation edistämiseen sekä teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen.
MARIN kertoi, että hallitus on päättänyt tiekartasta, jolla se luo suuntaviivat siihen, että päästöt vähenevät ja hiilinielut kasvavat.
Erityisesti teollisuudessa pystytään tekemään massiivisen luokan muutoksia kohti hiilineutraalisuutta, ja samalla [luomaan] tähän maahan työtä”, keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni sanoi tiedotustilaisuudessa.
Erkin kommentti: VAKE on ollut tappiollinen yritys joten sen tuotoilla ei voi ilmastorahastoa perustaa. Oliko tappio peräti 7 miljoonaa? Vake istuu rahojensa päällä, Yhtiön liikevaihto nolla ja tulos yli miljoonan tappiolla – toimitusjohtaja nautti silti huippupalkkaa. Tämäkö on hallituksen talouden tuntemus?

Caruna ei maksa käytännössä lainkaan veroja Suomeen – toimitusjohtaja: ”Normaalia suomalaista kirjanpitoa”
Erkin kommentti: Veronkierto pitää saada kuriin.

Peltokangas: Miten yleinen edunvalvonta voi olla näin retuperällä oikeusvaltio Suomessa?
Ylen MOT-ohjelmassa (3.2.) käsiteltiin edunvalvonnan epäkohtia ja kyseenalaista vallankäyttöä. MOT oli käynyt läpi runsas sata edunvalvontaan liittyvää eduskunnan oikeusasiamiehelle tullutta kantelupäätöstä, joista kävi ilmi, että laki ei kaikilta osin kestä päivänvaloa, ja että se antaa mahdollisuuden kyseenalaiseen vallankäyttöön yli asiakkaan oman tahdon.

Esperin hoivakodit pelastettiin aivan viime hetkillä – kyse ehkä viikoista
Hoivakotiyhtiö Esperi Care siirtyy luotonantajiensa Danske Bankin, Ilmarisen ja SEB:n omistukseen. Taustalla on Esperin heikentynyt taloudellinen tilanne.
Yhtiö kertoo, että järjestelyllä luotonantajat haluavat turvata yhtiön toiminnan rahoituksen.
Omistusmuutos ei vaikuta Esperi Caren palveluihin, henkilöstöön tai johtoon. Toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi jatkaa yhtiön johdossa nykyisen johtoryhmän kanssa.
Esperin uudet omistajat ovat siis Danske Bank, SEB ja Ilmarinen. Entinen pääomistaja, kansainvälinen pääomasijoitusyhtiö ICG joutui luopumaan omistuksestaan kokonaan

Eivät tunne katureittejä lainkaan – kaikki eivät myöskään suomen kieltä” – Nyt puhuvat taksien kuljettajat ja matkustajat

Betonitehdas sai kipeästi tarvitsemansa työntekijät turvapaikanhakijoista, nyt perheitä uhkaa käännytys – tehdaspäällikkö: "Kohtuutonta meille ja heille"
Esmatullah Azimi palaa töistä kotiinsa Kyyjärvellä. Keltaisen omakotitalon eteisessä hän nappaa syliinsä kuopuksensa, 3-vuotiaan Rhmatin. Rhmat nauraa kihertää ja kiertää kätensä isän kaulan ympärille. Keittiössä puoliso Viktorya valmistelee illallista ja alakoululaiset HikmatHusnia ja Husna tekevät läksyjä.
Tavallista perhe-elämää.
Nukkumaanmenon aika koittaa, lapset ja vaimo käyvät yöpuulle, mutta isä on levoton. Hän ottaa lääkkeen ja yrittää nukahtaa. Parin tunnin rauhattoman unen jälkeen on toisen lääkkeen vuoro, mutta uni jää taas lyhyeksi.
Esmatullah Azimin unettomuuden syynä on musertava stressi: entä jos hän on perheensä ainoa, joka saa luvan jäädä Suomeen ja kaikki muut käännytetään?
Erkin kommentti: Kun turvapaikanhakija työllistää itsensä ja elättää perheensä sekä noudattaa Suomen lakeja, niin silloin hän on mielestäni turvapaikan ansainnut. Perhettä ei saa rikkoa.

Ulkomaan uutiset

Pete Buttigieg saattaa voittaa Iowan esivaalit, mutta onko hänestä demokraattien presidenttiehdokkaaksi?
KUN demokraattien kaoottisten esivaalien äänistä oli laskettu Iowassa runsaat 70 prosenttia, Pete Buttigieg oli täpärästi voitolla. Hänen kanssaan ykkössijasta taisteli sosialistisenaattori Bernie Sanders.
Buttigieg on nopean nousun tehnyt 38-vuotias sotaveteraani ja entinen konsultti, josta tuli viimeistään Iowan myötä vakavasti otettava kandidaatti demokraattien presidenttikilvassa.
Voisiko South Bendin pikkukaupungin pormestarista todella tulla demokraattien ehdokas?

Demokraattijohtaja Nancy Pelosi repi Donald Trumpin puheen: Presidentti piti odotetun tv-puheensa poikkeuksellisen jakautuneelle kongressille
KUN Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti odotetun puheensa kansakunnan tilasta, tunnelma kongressissa oli puoliksi hyytävä ja puoliksi kuin presidentin kampanjatilaisuudesta.
Yli 30 vuotta presidenttien puheita seurannut The New York Timesin toimittaja Carl Huse sanoi, ettei ole koskaan nähnyt Yhdysvaltain kongressia näin jakautuneena.
Republikaanit puhkesivat toistuvasti raikuviin aplodeihin ja nousivat seisomaan, mutta demokraatit näyttivät suuren osan ajasta poikkeuksellisen tuskastuneilta.
Puheen päätteeksi demokraattijohtaja Nancy Pelosi repi kopionsa presidentin puheesta ja heitti sen pöydälleen.

Katso giffeinä erikoisimmat hetket puheesta: Trump ei kätellyt ja Pelosi kosti repimällä puheen, sotilas suuteli ja koululainen sai stipendin
Vuotuisessa presidentin liittovaltion tilaa käsittelevässä puheessa oli tällä kertaa aivan uudenlaisia elementtejä. Jutun giffeistä näet värikkäimmät hetket.
Lavalle saapuessaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jätti kättelemättä edustajainhuoneen demokraattipuheenjohtajaa Nancy Pelosia.
Trump antoi Pelosille kopion puheestaan, mutta ei tarttunut Pelosin ojentamaan käteen. Virkarikosoikeudenkäynti on kiristänyt entisestään Trumpin ja Pelosin välejä.
Presidentin käännettyä selkänsä jäi edustajainhuoneen puheenjohtaja seisomaan kasvoillaan yllättynyt ilme.

Bulgariassa kuohuu

Puheessaan 4. helmikuuta 2020.Bulgarian tasavallan presidentti on peruuttanut luottamuksensa maan hallitukseen.Seurauksena hallitseva GERB-puolue ilmoitti hallituksen valitsemisesta, mikä tarkoittaa, että heillä on suvereenin (Bulgarian kansalaisten) tuki.
Julkaisemme luettelon syistä, miksi Bulgarian kansalaiset menettävät luottamuksensa Borisovin hallitukseen.
 • Korruptio on Bulgariassa korkeimmillaan vuosisadan aikana ja Bulgariasta on tullut korruptoitunein maa EU: ssa.
 • Talouskasvu on jäänyt dramaattisesti jäljessä muissa EU: n köyhimmissä maissa, kuten Romaniassa ja Latviassa.
 • Valtion huono hallinto aiheuttaa kriisejä kaikissa järjestelmissä: vesivarannossa, tieinfrastruktuurissa , rajatiloissa jne.
 • Bulgarian muuttaminen muiden maiden kaatopaikaksi ja sen polttaminen laittomasti maassa.
 • Käyttö valtion instituutioiden kiristyksestä pienten ja keskisuurten yritysten, kansalaisten ja opposition.
 • Terveysrahaston tyhjennys ja sen kyvyttömyys rahoittaa Bulgarian kansalaisten hoitoa.
 • Epäselvä ja peitelty rahapolitiikka.
 • Monet muut.

Kyse on ihmisten reaktiosta.
Se, alkavatko piakkoin mielenosoitukset Boyko Borisovin eroamisvaatimuksista vai ryhtyykö jokin organisaatio toimiin kansallisen tilauksen saamiseksi, on kysymys siitä, miten Bulgarian kansalaiset reagoivat.
Yksi asia on kuitenkin varma. Maa ei toimi niin kuin yhden maan pitäisi, josta on tullut EU: n jäsen yli 13 vuodeksi ja joka on käyttänyt kymmeniä miljardeja unionin koheesiorahastoista

Erkin kommentti:
Olen seurannut Bulgarian tapahtumia maan sisältä käsin. Suomalaisin silmin ja yhteiskunnallisiin asioihin perehtyneenä yhteiskuntatalouden opettajana ja pitkäaikaisena kaupunginvaltuutettna olen tietenkin tehnyt omat havaintoni bulgarialaisten elämästä ja Bulgarian yhteiskunnan kehityksestä ja siihen mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä. Minulla on omat käsitykseni siitä mitä Bulgariassa tapahtuu ja miksi niin tapahtuu. En ole kertonut edes bulgarialaisille ystävilleni mitä suomalaiset silmäni näkevät Bulgariassa ja mitä erikoista siellä tapahtuu ja miksi niin tapahtuu. Olen kuitenkin pitänyt havaintoni omana tietonani.

Talousuutiset

Koskenkylä: Arviointineuvoston raportti antaa karmean kuvan Sanna Marinin hallituksen talouspolitiikasta – ”Ei tajua riskejä, kasvattaa julkisia menoja surutta”
Talouspolitiikan arviointineuvosto antoi Marinin hallitukselle poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä. VTT Heikki Koskenkylä arvioi maan taloustilannetta Suomen Uutisille. Talouspolitiikan arviointineuvoston raportti julkistettiin 28.1.2020. Vuonna 2014 perustettu neuvosto koostuu pääosin taloustieteilijöistä. Puheenjohtaja on nyt Turun yliopiston taloustieteen professori Jouko Vilmunen. Tätä professorin virkaa hoiti aiemmin Matti Virén, nyt emeritusprofessori. Neuvoston jäsenenä on myös Oxfordin yliopiston taloustieteen professori Martin Ellison.


Halla-aho, hallituksen punavihreätalous

Miljonääri-Juhat löivät hynttyyt yhteen – ex-pääministeri Juha Sipilä perusti uuden yrityksen
Samana päivänä (7.12.2019) perustettiin myös Exbitit Oy. Yhtiön omistajia ovat Enetel Oy (Juha Sipilä), Jtel Oy (Juha Hulkko) ja Risera Oy (Seppo Laine).
Sipilä, Hulkko ja keskustan merkittäviin taustavaikuttajiin lukeutuva Seppo Laine tuntevat toisensa hyvin ja pitkältä ajalta.
Kolmikkoa yhdistää Hulkon perustama tietotekniikka-alan yritys Elektrobit. Sipilä toimi 2000-luvun alkupuolella Elektrobitin toimitusjohtajana ja Laine talousjohtajana.

Teollisuusliitto hyväksyi kahdeksan uutta työehtosopimusta – kiky-tunnit pois kaikilta aloilta
Teollisuusliitto tiedottaa, että se on hyväksynyt uudet työehtosopimukset kahdeksalle sopimusalalleen. Sopimukset koskevat muun muassa maaseutualaa, metsäkonealaa ja media-alaa.
Neljästä maaseutualan ja yhdestä metsäkonealan sopimuksesta poistuvat sopimuksen sisään kirjatut kiky-tunnit. Tunnit poistuvat vaiheittain kolmen vuoden aikana. Palkankorotukset ovat puolestaan noin kolme prosenttia.
Vastapainoksi sopimuksiin liittyy mahdollisuus teettää palkallista lisätyötä, johon pitää saada luottamusmiehen tai liittojen hyväksyntä.

Urheilu-uutiset

Dopingpommi Ruotsissa – käyttääkö kärynnyt maailmanmestari Therese Johaugin puolustuksen taktiikkaa?
Jenny Fransson jäi hiljattain kiinni dopingtestissä. Menestynyttä huippupainijaa uhkaa neljän vuoden kilpailukielto, mikäli B-näytteen analyysi vahvistaa positiivisen A-näytteen tuloksen, kuten se käytännössä aina tekee.
Franssonin, 32, näyte sisälsi metyylitestosteronia, joka on listattu urheilussa kiellettyjen aineiden listalle anabolisena steroidina. Ruotsin painiliitto on vahvistanut tiedon kärystä.

Sensaatiomainen ME todella lähellä! Ruotsin seiväsihme Duplantis pudotti riman kyynärvarrellaan
Ruotsin seiväshyppääjätähti Armand Duplantis, 20, avasi kisakautensa tiistaina Düsseldorfin hallikisoissa melkoisella näytöksellä: voitto kuuden metrin ylityksellä eli omalla ja Ruotsin halliennätyksellä, ja nuorimpana hyppääjänä kuuden metrin kerhoon hallissa.
Jopa parempaankin oli kuitenkin rahkeita, sillä voiton varmistuttua Duplantis nostatti riman ME-korkeuteen 617. Ja toinen yritys oli erittäin lähellä onnistua, Duplantisin hipaistua rimaa kädellään. Patjalle pudottuaan ja nähtyään riman alastulon, nuori seivässensaatio ei ollut uskoa silmiään.

Suomen futsalmaajoukkue pelaa MM-paikasta Serbiaa vastaan
Vastustaja ratkesi, kun Espanja voitti karsintalohko B:n päätöspelissä Serbian 5–1 ja eteni lohkovoittajana MM-kisoihin. Serbia oli lohkossa toinen, kuten Suomi sunnuntaina päättyneessä lohko A:ssa.
Jatkokarsinnan ottelut pelataan 9. ja 12. huhtikuuta, ensin Serbiassa ja sitten Suomessa. Otteluparin voittaja pääsee syys-lokakuussa Liettuassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Suomi ei ole koskaan pelannut MM-lopputurnauksessa.
Suomi on kohdannut Serbian futsalmaaotteluissa neljä kertaa, ja Serbia on voittanut jokaisen ottelun. Viimeksi maat kohtasivat vuonna 2015 MM-karsinnassa.

Maailmalla tapahtuu

Oikeustaisteluni nykyvaihe

Kärjäoikeudentuomari on tehnyt minusta rikosilmoituksen samoiinkuin ulosottomies, koska olen vaatinut kaikkien ulosottosaatavieni poistamista, koska ne on saatu aikaan rikoksilla. Pystyn todistamaan, että käräjätuomari ja ulosottoviranomaiset ovat toimineet lain vastaisesti. Poliisi on mielestäni toiminut puolueellisesti ja yrittänyt pelastaa Suomen valtion edustajat. Olen haastehakemuksessani maininnut mitkä asiakirjat todistavat syyttömyyteni ja valtion syyllisyyden. Jostain syystä poliisi nikottelee todistusaineiston hankinnassa ja todistajieni kuulemisessa. MINÄ EN ANNA PERIKSI KOSKA OLEN OIKEASSA JA PYSTYN SEN TODISTAMAAN.

lannistumaton

Valtiopetoksessa pankit pelastettiin ja rikollisille annettiin syytesuoja. Siksi rikolliset saavat olla vapaalla jalalla.

Todistusaineiston mukaan on syytä epäillä, että valtiopetoksessa ovat mukana kaikki tasavallan presidentit Mauno Koivistosta Sauli Niinistöön. EI SAA OLLA VIHAINEN, sanoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Ymmärrän hyvin Niinistön huolen, kun on ollut aiheuttamassa n. 16 000 ihmisen kuoleman ja n. 60 000 yrittäjän ja heidän takaajiensa omaisuuden menetyksen, niin silloin varmaan on pelko puserosssa.
From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, February 4, 2020 6:59 PM
To: pekka.niskakangas@poliisi.fi ; Mensonen Hannu POL
Subject: missä on todistusaineisto

Pyydän poliisia ilmoittamaan minulle missä on tämä todistusaineisto.
Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

Tätä todistusaineisto tarvitaan nyt kahdessa paikassa yhtä aikaa eli tässä rikostutkinnassa 5770/R/53493/18 ja valituksessa Rovaniemen hovioikeudelle.
Tämän kevään 2020 aikana selviää voidaanko Suomi palauttaa takaisin oikeusvaltioiden joukkoon.
Valtiopetos on Rovaniemen hovioikeuden käsittelyssä

PR-talojen konkurssivyhti on Oulun poliisin rikostutkinnassa.

Pyydän ilmoittamaan onko jo hankittu nämä todistusaineistot
Poliisi on hankittava nämä todistusaineistot
 1. Koiviston konklaavin asiakirjat
 2. SSP-sopimus
 3. Aktiv-Hansa kaupan asiakirjat
  sekä
 4. Ylivieskan käräjäoikeudessa vuoteen 2021 asti määrätyt asiakirjat
  ja nämä asiakirjat: Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun  http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2016/02/tyytymattomyyden-ilmaisu-ylivieska.html
Olen toimittanut määräaikaan mennessä muun todistusaineiston Kalajoen poliisiasemalle. ( 2 kirjaa ja kirjeessa nimeäni todistusaineistot)
Kalajoki 05.02.2020

Erkki Aho

Olin perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaanavuonna 2002

Yle: Sipilän sukulaisten firma sai tilauksen Terrafamelta – kaivos sai hiljattain valtion rahaa
Yle kertoo, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö Fortel Invest omistaa osuuden kajaanilaisesta metalliyhtiöstä, joka on saanut merkittävän tilauksen valtion omistamalta Terrafamen kaivokselta.
Sipilän lasten sijoitusyhtiö omistaa Katera Steel -yhtiöstä viisi prosenttia. Muut omistajat ovat Sipilän enoja ja serkkuja, Yle kertoo.
Katera Steel -yhtiön edeltäjä on Hitsaus- ja levytakomo Ky, jonka Sipilän isoisä perusti vuonna 1961.

Mielipiteet

Näkökulma: Jos kokoomuslaisen helvetti jäätyy, Marinin hallitus voi kaatua rytisten - pienehkö keskusta on kuningattarentekijä Suomessa ja Ruotsissa

Pääkirjoitus: Trumpin onnistunut ”tosi-tv-puhe” oli vakava varoitus demokraateille

Puhemies Vanhanen kansanedustajien rikosepäilyistä: ”Eduskunta ei ole poliisi tai syyttäjä”

Jonnet muista mitä sosialismi sai aikaan

Korruptio Suomessa

Yle Areena

Edunvalvonnan pettämät
Kehitysvammaisen Jaakon omaisuutta katosi kymmenien tuhansien edestä. Sadulle testamentattu tila myytiin. Kaija sai kaksikymppiä viikossa ruokaan. Edunvalvojilla on merkittävä valta. Joskus sitä käytetään kyseenalaisesti.

Postin hukatut miljoonat
Posti tekee miljoonatappiota logistiikkabisneksessä samalla kun postilaisten työehtoja kiristetään. Posti väittää, että logistiikka-ala tukee perinteistä postipalvelua. Todellisuudessa asia näyttää olevan päinvastoin.

Youtubevideot

Olen Hjalliksen kanssa samaa mieltä

Ei ole oikein, että hallituksen avustajiin menee kymmeniä miljoonia!

Halla-aho vastaan Orpo Ilmastonmuutos

Jussi Halla Aho postijuttuja

Jussi Halla Aho perussuomalaiset maalittaminen ja sananvapaus

Laura Huhtasaari: Sipilän kutsuhuuto irakilaisille

Silakkaliike: "Tää on meidän Suomi - ei teidän!" - kyseessä vihervasemmiston peitehanke

BenTV: Vihreiltä meni neitsyys

Vihreät ovat kaksinaamaisia!

Keskusta ulos hallituksesta!

Lakko, lakompi, AY-liike

BenTV - Rosvot kuriin ja ay-liike aisoihin

Salaiset hillotolpat - Sipilän valehtelu

Laura Huhtasaaren Brexit-puhe 29.1.2020

Sipilä: Kaikki Suomeen tulleet turvapaikanhakijat olisi voitu palauttaa

Huumori

Jösse: Ilmastohumppa

Allah mikä akkapari

Jösse: Pyykkitupahetket

Suomi politiikan parhaat palat

Suomi politiikan parhaat palat 2

Suomi politiikan parhaat palat 3

Suomi politiikan parhaat palat 4

Matkailu

25 Best Places to Visit in Eastern Europe - Travel Video

Musiikki

Erika Vikman - Cicciolina (Lyric Video) // UMK20

Engelbert Humperdinck - Please release me - 1989

How I Love You - Engelbert Humperdinck

Kuntoilu

15 MIN AT HOME LEG/BUTT/THIGH WORKOUT (No Equipment)

Liikunta ja terveys


Sain aivotärähdyksen kaaduttuani jäisellä piha-alueella reilu viikko sitten. Toipuminen on vanhemmalla iällä hidasta. Selkälihakset ovat vieläkin kipeänä. Olen jo kahtena päivänä voinut tehdä pienen kävelylenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti