maanantai 24. helmikuuta 2020

MA 24.02.2020 Satu Hassi Kalajoella


Olin tänään Kalajoella Vihreiden tilaisuudessa, jossa kansanedustaja Satu Hassi
oli kertomassa ajankohtaisista asioista. Paikalla oli yli 20 henkilöä ja mukana oli ainakin yksi keskusta-aktiivi. Satu Hassi kertoi pääasiassa ilmastomuutoksesta ja sen jälkeen käytiin vilkas ja asiapitoinen keskustelu asioista.

Minä olin valmistellut kolme kysymystä kansanedustaja Satu Hasille, joista ehdin kysyä vain yhden ja kaksi muuta kysymystä menee kansanedustaja Satu Hassin mukana kirjallisena Vihreän eduskuntaryhmän käsittelyyn. Tämä oli ensimmäinen kysymykseni:

Entisenä reservin yliluutnanttina kysyn, että mihin sotaan Suomen hallitus on valmistautumassa ja kuka/mikä on vihollinen. Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko iloitsee siitä, että maavoimat ovat itsenäisen Suomen parhaimmassa kunnossa. Meillä on ylivoimaisesti Euroopan suurin tykistö.
Laivue 2020 on merivoimien hanke. Merivoimille Suomen hallitus on tilannut neljä monitoimikorvettia, hinta 1,3 miljardia euroa. Suomalaiset uudet sotalaivat , 105-metriset korvetit, ovat Venäjän Bastionille helppo maalitaulu. Bastion-ohjus on osa Venäjän kauaskantavien aseiden sarjaa, johon lisäksi kuuluvat ilmatorjuntaohjus S-400, ballistinen Iskander-ohjus sekä ilmasta laukaistavat risteilyohjukset. Käytännössä näitä Suomen merivoimien korvetteja voidaan käyttää kansainvälissä tehtävissä kuten esimerkiksi Afrikan rannikkolla merirosvojahdissa.
Suomen ilmavoimien hävittäjien hintalappu on 10 miljardia euroa. Kohdistuuko Suomen hävittäjähankinta amerikkalaiseen F-35:een? Suomi ei ole Naton jäsen. Siksi Suomella on puolustussopimus USA:n kanssa. Kansalaiset eivät tiedä millainen puolustussopimus USA:lla ja Suomella on.

Nämä kaksi seuraavaa kysymystä menee Vihreiden eduskuntaryhmän käsittelyyn:

Lähes kolmasosa eläkkeensaajista – yhteensä 430 000 ihmistä – on tipahtanut alle virallisen köyhyysrajan Suomessa. Tämä käy ilmi Eläketurvakeskuksen (ETK) tilastoista. Kansaneläkettä saa vajaa puolet Suomen 1,5 miljoonasta eläkkeensaajasta. Sen suuruus on yksin asuvalle 662 euroa kuussa. Kansaneläke on eläkeläisten perusturva. Iäkkäillä köyhyys ja sairaus kietoutuvat tiiviisti yhteen. Olemme tilanteessa, jossa aivan liian moni joutuu jättämään tarvitsemansa hoidon tai lääkityksen hankkimatta tai joutuu eläkepäivillään velkakierteeseen näiden takia. Eläkeläisköyhyys on vain lisääntynyt .Vanhuksille on taattava hyvä ja arvokas elämä. Mikä on Vihreiden ratkaisu eläkeläisköyhyyden poistamiseen?

Suomi koki 1990-luvun alussa erittäin syvän taloudellisen laman johtuen vakaan markan politiikasta. Suomen 1990-luvun alun lama oli Suomen poliittisten ja talouden päättäjien aikaansaama. Vahvan markan politiikalla aiheutettiin Suomeen yli 500 000 ihmisen työttömyys. Ylivelkaantuneita oli yli 280 000. Markkinoilta poistettiin n. 60 000 elinkelpoista yritystä ja itsemurhia tehtiin Stakesin tilaston mukaan 14500. Vakaan markan politiikka johti Suomen taloudelliseen katastrofiin. Tasavallan presidentti Mauno Koivisto kutsui 6.5.1992 oikeusjärjestelmän edustajia presidentinlinnaan kokoukseen, jossa heitä ohjeistettiin antamaan pankeille suosituimmuusasema riita-asioissa ja syytesuoja niistä johtuvissa rikosasioissa. Kokouksessa puhetta johti silloinen Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinonen.
Kokouksessa teemoina olivat
1. Tuomioistuinten yhteiskunnallinen vallankäyttö ja riippumattomuus
2. Tuomioistuimen toiminnan arvostelu
Suomen perustuslain 2 §:n mukaan tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet. KKO:n päätöksistä on todettavissa, että oikeudenkäytön linjaus muuttui Koiviston pitämän tilaisuuden jälkeen pankkeja suosivaksi
Suomen Säästöpankki-SSP Oy:n pilkkomissopimus solmittiin 22.10.1993 Suomen valtion ja neljän ns. ostajapankin (SYP, KOP, Osuuspankit ja Postipankki) välillä. Tässä salaiseksi julistetussa sopimuksessa sovittiin toimialakohtaiset listaukset yrityksistä, jotka tullaan viemään konkurssiin, sekä määriteltiin kaatamisperusteet luottomäärien ja asiakkuuksien pohjalta
Kysymyksessä on valtiopetos mikä ei vanhene koskaan. Mihin toimenpiteisiin Vihreät ryhtyy asian johdosta ja Suomen palauttamisessa oikeusvaltioiden joukkoon?
Hallituspuolueet ovat korostaneet oikeusvaltioperiaatteen noudattamista.

Tämä viimeinen asia on jo oikeuskanslerin virastossa käsittelyssä:

Hei!

Asiaa OKV/45/1/2020 käsittelee Helena Tuomikko

Ystävällisin terveisin
Kirjaamo / Ira Nyberg

Blogit

Haloo media olette unohtaneet syyt vihapuheeseen ja maalittamiseen?

Youtube

BenTV: Emma Karin totuuden jälkeiset väitteet

Wilder Vs Fury 2 Highlights

Urmas Viilunk | 1. jakso | Putous 12. kausi | MTV3

Juhani Suomi

Hiihdon kehityskulku

YLE Areena

Tunturin tuolla puolen

Mäntsälän isännän kapina
Yhä suurempi osa maanviljelijän työstä on paperisotaa. Ylenmääräinen byrokratia uuvuttaa viljelijöitä, ja he ihmettelevät virkakoneiston tiukkoja linjauksia. MOT kertoo viljelijöistä, jotka ovat ottaneet Euroopan unionin avukseen kamppailussa suomalaisia viranomaisia vastaan.

Poikkeuksellinen hirvilauma

Koripallon EM-karsinta Sveitsi - Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti