keskiviikko 4. tammikuuta 2023

TO 05.01.2023 EU-komissaari Jutta Urpilaiselle Suomen oikeusvaltiotilanteesta

 

                                                      Jutta Urpilainen ja Erkki Aho


EU-komissaari Jutta Urpilainen


tiedoksi EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen,

oikeuskomissaari Vera Jourova sekä kaikki Suomen europarlamentaarikot


Onnellista Uutta Vuotta 2023!


Olette ottanut kiitettävästi kantaa eri maiden oikeusvaltiotilanteeseen, mutta olette vaienneet Suomen oikeusvaltiotilanteesta.

Suomi koki 1990-luvun alussa erittäin syvän taloudellisen laman johtuen vakaan markan politiikasta. Talouspolitiikan virheet moninkertaistuivat liberalisoinnin kanssa. Vahvan markan politiikasta tuli tappava myrkky. Presidentti Mauno Koivisto nimitti Suomen Pankin johtajan Harri Holkerin sinipunahallituksen. Hän oli sinipunahallituksen kätilö. Vahvan markan politiikka kirjattiin Holkerin hallituksen ohjelmaan kuten myös Esko Ahon hallituksen ohjelmaan. Kun vahvan markan politiikan aikana rahaa tuotiin keinottelutarkoituksiin, yhteiskunta salli sen tapahtua. Valvojat eivät valvoneet. Rahoitustarkastus laiminlöi tehtävänsä. Lamasyyllisiä löytyy pankkien ohella Suomen Pankista ja Pankkitarkastusvirastosta. Suomen 1990-luvun alun lama oli Suomen poliittisten ja talouden päättäjien aikaansaama.

Koivisto ei toiminut yksin. Hänen sisäpoliittiseen junttaansa kuuluivat Suomen johtokunnan jäsenet Rolf Kullberg, Markku Puntila, Harri Holkeri ja Kalevi Sorsa. Junttaan kuului myös sinipunahallituksen valtionvarainministeri Erkki Liikanen, jonka kardinaalimunaus oli verotuksen keventäminen noususuhdanteessa.

Vahvan markan politiikalla aiheutettiin Suomeen yli 500 000 ihmisen työttömyys. Ylivelkaantuneita tuli yli 280 000. Markkinoilta poistettiin n. 60 000 elinkelpoista yritystä ja yrittäjien itsemurhia tehtiin Stakesin tilaston mukaan 14500. Voidaanko puhua kansanmurhasta?


Tasavallan presidentti Mauno Koivisto kutsui 06.05.1992 tasavallan presidentin linnaan oikeusjärjestelmän edustajia kokoukseen, jossa heitä ohjeistettiin antamaan pankeille suosituimmuusasema riita-asioissa ja syytesuoja niissä johtuvissa asioissa. Kokouskutsu oli Martti Mannisen allekirjoittama ja päivätty 16.04.1992.

Kokouksessa teemoina olivat
1. Tuomioistuinten yhteiskunnallinen vallankäyttö ja riippumattomuus
2. Tuomioistuimen toiminnan arvostelu

Kokouksessa johti puhetta silloinen KKO:n presidentti Heinonen. Palveriin osallistuivat tasavallan presidentti Mauno Koivisto, rouva Tellervo Koivisto, KKO:n presidentti Olavi Heinonen, oikeusneuvos Erkki-Juhani Taipale, oikeusneuvos Per Lindholm, KHO:n hallintoneuvos Pekka Hallberg, kihlakunnantuomari Markku Arponen, ylituomari Olli Karikoski, pormestari Juha Kettunen, Itä-Suomen HO:n presidentti Esko Kilpeläinen, Vaasan HO:n presidentti Erkki Rintala, oikeusneuvos Mikko Tulokas, professori Aulis Aarnio, apulaisprofessori Jukka Kekkonen, erikoistutkija Jyrki Tala, professori Leena Kartio, professori Olli Mäenpää, dosentti Juha Pöyhönen, professori Kirsti Rissanen, professori Kaarlo Tuori, oikeustieteen lisensiaatti Veli-Pekka Viljanen, Antti Kivivuori, professori Jaakko Uotila, kansliapäällikkö Jaakko Kalela, erityisavustaja Martti Manninen ja Ratan johtaja Jorma Aranko.

Suomen perustuslain 2 §:n mukaan tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet.
KKO:n päätöksistä on todettavissa, että oikeudenkäytön linjaus muuttui Koiviston pitämän tilaisuuden jälkeen pankkeja suosivaksi.

EY:n liittymisehdot edellyttivät 8 %:n omavaraisuutta.

Presidentti Mauno Koiviston johdolla päätettiin pelastaa pankit. Kysymyksessä on valtiopetos, koska tasavallan presidentti ei saa puuttua riippumattoman tuomioistuinlaitoksen toimintaan. Valtiopetos ei vanhene koskaan.


Pankki voitti ylemmissä oikeusasteissa ja rikollisille annettiin syytesuoja. Poliisi ei tutki rikoksia, syytä ei nosta syytteitä, korkein oikeus ei pura alioikeuksien vääriä päätöksiä ja laillisuusvalvonta ei näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Kansanedustajat suojelevat rikollisesti toimivia laillisuusvalvojia ja virkamiehiä.


Tässä tarkempi selostus asioista

Valtiopetos on tosiasia

http://valtuustoaloite.blogspot.com/


Tässä esittelen videolla asiat

ssp-sopimus

https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY


Koska viralliset tiedotusvälineet vaikenevat asiasta niin muut tiedotusvälineet kertovat asiasta

https://mvlehti.net/2019/07/30/koiviston-konklaavi-ja-suomalaisten-joukko-oikeusmurha-siis-suomiko-oikeusvaltio/


Olen selvittänyt asioita Suomen päättäjille, mutta he vaikenevat asioista.TI 06.12.2022 Hyvää itsenäisyyspäivää kaikesta huolimatta

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/12/ti-06122022-hyvaa-itsenaisyyspaivaa.htmlAsia on nyt Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ratkaistavanaTI 29.11.2022 Vastalause Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden vastalausepyyntöön, Dnro 1437/2022 (AJ1)

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/11/ti-29112022-vastalause-pohjois-suomen.htmlOlen joutunut Suomen valtion kidutusrikoksen kohteeksi. Kidutus on kestänyt nyt lähes 27 vuotta.

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion, 5 kuukauden ehdottoman vankeustuomion mikä muutettiin ehdonalaiseksi sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana yli 26 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 27 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunut hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään , korkeaan verenpaineeseen ja diabetekseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni ja on edelleenkin hengenvaarallisen korkea. Minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän vaikea asia.


LA 01.08.2020 Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html


KE 14.12.2022 Suomi ei ole oikeusvaltio. Tarvitsemme koko oikeusjärjestelmän uudistuksen.

http://kalajokinen.blogspot.com/search?updated-max=2022-12-14T18:36:00-08:00&max-results=7


Oulun poliisijohtajalle olen tehnyt asioissa rikostutkintapyynnön ja 8 kiirehtimispyyntöä. Johtopäätökseni on se, että poliisijohtaja kieltäytyy tutkimasta asioita, joissa rikoksiin ovat syyllistyneet poliisit, keskusrikospoliisi, syyttäjät, käräjätuomarit, hovioikeudentuomarit, laillisuusvalvojat ja korkeimman oikeuden tuomarit sekä poliittiset päättäjät. Kysymys on valtiopetoksesta ja yli 10 000 murhasta.

Valtakunnansyyttäjä on ilmoittanut, että minun lähettämiäni tutkintapyyntöjä ei tutkita, mutta ne otetaan kuitenkin vastaan.

Oikeuskansleri on ilmoittanut, että minun lähettämiäni kanteluita ei käsitellä, mutta ne otetaan vastaan.

Ministerit ja kansanedustajat eivät vastaa sähköpostiviesteihin. Maan hallitus ja vastuuministerit ovat vastuussa siitä, että kansalaisten perusoikeudet ja oikeusturva toteutuu. En voi välttyä vaikutelmalta, että kaikki nämä viranomaiset ja luottamushenkilöt (tasavallan presidentti, ministerit, kansanedustajat) syyllistyvät rikolliseen toimintaan.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus joutuu nyt tekemään päätöksen siitä, että onko kysymys Suomen perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja YK:n ihmisoikeussopimuksen vastaisesta toiminnasta.


Oikeuskanslerin ja valtakunnansyyttäjän toiminta kuuluu oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin vastuualueeseen, Oulun poliisin toiminta kuuluu sisäministeri Krista Mikkosen vastuualueeseen. Ministerit Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Krista Mikkonen kuuluvat Sanna Marinin hallitukseen. Sanna Marinin hallitus vastaa siitä, että kansalaisten oikeusturva ja perusoikeudet toteutuvat.


Kalajoella 05.01.2023

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

Finland

www.erkkiaho.com


Jakelu

tiina.hirvisaari@ec.europa.eu

cab-urpilainen-contact@ec.europa.eu

cab-jourova-contact@ec.europa.eu

bjoern.seibert@ec.europa.eu


Euroopan kansanpuolueen ryhmä (kristillisdemokraatit) (EPP)

Sirpa Pietikäinen, Kok. (02.07.2019 -)
Petri Sarvamaa, Kok. (02.07.2019 -)
Henna Virkkunen, Kok. (02.07.2019 -)

Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmä (S&D)

Eero Heinäluoma, Sdp (02.07.2019 -)
Miapetra Kumpula-Natri, Sdp (02.07.2019 -)

Identiteetti ja demokratia- ryhmä (ID)

Teuvo Hakkarainen, Ps (02.07.2019 -)
Laura Huhtasaari, Ps (02.07.2019 -)

Uudistuva Eurooppa- ryhmä (RE)

Elsi Katainen, Kesk. (02.07.2019 -)
Mauri Pekkarinen, Kesk. (02.07.2019 -)
Nils Torvalds, Rkp (02.07.2019 -)

Vihreät/ Euroopan vapaa allianssi-ryhmä (GREENS/EFA)

Alviina Alametsä, Vihr. (02.07.2019 -)
Heidi Hautala, Vihr. (02.07.2019 -)
Ville Niinistö, Vihr. (02.07.2019 -)

Euroopan yhtyneen vasemmiston konfederaatioryhmä / Pohjoismaiden vihreä vasemmisto (GUE/NGL)

Silvia Modig, Vas. (02.07.2019 -)


Europarlamentaarikkojen yhteystiedot

https://www.europarl.europa.eu/finland/resource/static/files/meppien-yhteystiedot-2019-2024.pdf


sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu

petri.sarvamaa@europarl.europa.eu

henna.virkkunen@europarl.europa.eu ,

eero.heinaluoma@europarl.europa.eu ,

miapetra.kumpula-natri@europarl.europa.eu ,

teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu .

laura.huhtasaari@europarl.europa.eu ,

elsi.katainen@europarl.europa.eu ,

mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu ,

nils.torvalds@europarl.europa.eu ,

alviina.alametsa@europarl.europa.eu ,

heidi.hautala@europarl.europa.eu ,

ville.niinisto@europarl.europa.euEi kommentteja:

Lähetä kommentti