lauantai 16. lokakuuta 2021

SU 17.10.2021 Selvät Sävelet

 
Minulla oli eilen illalla mahdollisuus käydä kuuntelemassa Kalajoen Virta-salissa viihdeorkesteri Selvät Sävelet koserttia. Tapahtuman järjestäjänä toimivat Raution Nuorisoseura ja Kalajoen kaupungin sivistystoimi. Virta-sali oli ääriään myöten täynnä. Kun järjestäjänä toimii Raution Nuorisoseura, niin voi olla varma, että tapahtuma onnistuu. Epäilen, että tapahtuman järjestelyissä oli ratkaisevalla tavalla mukana Raution entinen kyläpäällikkö Alpo Murtoniemi. Kiitokset hänelle ja Raution Nuorisoseuran porukalle jotka vastasivat järjestelyistä ja palveluista eli esimerkiksi pullakahveista. Kaikki oli viimeisen päälle hyvin tehty.


Selvät Sävelet on alueellinen viihdeorkesteri, jonka vetäjänä toimii rautiolaislähtöinen tekniikan tohtori Keijo Nivala. Keijo on minun luokkakaverini lukiossa ja armeijakaverini sekä lapsuuden kaverini.

Vihdeorkesterin solisteina ovat Tuomas Jokitalo, Leo Kinnunen, Simo-Pekka Kivioja, Leila Poutiainen, Pekka Roiko ja Pauliina Sormunen ainakin täällä Kalajoen konsertissa.


Orkesterin johto on Keijo Nivalalla, bassokitaristina Ville Saarinen, harmonikat Juha Arola ja Keijo Nivala, huilu, piccolo Soile Niskala, kitarat Adam, Gerhes, Esa Hirvilammi, Tuomas Jokitalo, koskettimet Juhani Jaakkola, Keijo Nivala, mandoliini Terttu Nivala, piano Olli Lajunen, rummut Unto Laaksonen, saksofonit, klarinetti Tiina Raudaskoski, Juhani Jaakkola, viulu Maarit Satomaa, taustalaulut Maire Koutonen, Terttu-Liisa Kotka, Marika Muikku, orkesterisovitukset Keijo Nivala, Sari Heikkilä, Asko Padinki, Jyrki Jääskeläinen. Äänentoisto Pekka Härkönen, tekninen avustus Jari Vierimaa.


Suuren viihdeorkesterin musisointi oli nautittavaa kuunneltavaa. Yleisö piti kuulemastaan ja antoi raikuvat suosionosoitukset viihdeorkesterille. Voin vakuuttaa, että kannattaa mennä nauttimaan hyvästä musiikista. Siihen on mahdollisuus seuraavan kerran 24.10.2021 klo 15.00 Pyhäjoen Pauhasalissa.


Tällaisen suuren viihdeorkesterin vetäminen on äärettömän vaativaa työtä. Siitä suuri kunnia Keijo Nivalalle. Orkesterin harjoitukset ja esiintymiset vaativat vapaaehtoistyötä kuten myös soittimien siirrot, Siihenkin menee runsaasti aikaa ja vaivaa. Kaikki tämä on vapaaehtoista työtä, josta palkkiona on tyytyväinen yleisö. Vanha sanonta sanoo, että kissakaan ei elä kiitoksella. Minulla on sellainen käsitys ja tuntuma, että Selvät Sävelet viihdeorkesteri on nyt sillä tasolla, että se tarvitsee taustakseen taustaorganisaation, mikä hankkii viihdeorkesterille rahoituksen jotta sen toiminta voi jatkua tulevaisuudessa varmuudella ja ilman taloudellisia huolia, Silloin orkesterin jäsenet voivat keskittyä entistä enemmän yleisön viihdyttämiseen.


Rahan keräyksen organisointi on järjestettävä taustayhteisölle. Mielestäni rautiolaisilta homman organisointi onnistuu varmasti. Minun ehdotukseni on se, että Raution Nuorisoseuraan perustetaan Selvät Sävelet-jaosto, joka organisoi rahankeräyksen. Jaoston perustamisen jälkeen voidaan anoa poliisilta rahankeräyslupaa. Lähetetään rahankeräyksen lupa-anomus poliisi Antero Aulakoskelle ja hän käsittelee anomuksen. Perustetaan jaostolle oma tili ja aletaan kerätä rahaa yksityisiltä ja yrityksiltä sekä alueen kunnilta ja kaupungeilta. Markkinointikanavana suren yleisön osalta voisi olla Facebook. Näin varmistetaan Selvät Sävelet viihdeorkesterin tulevaisuus ja tyydytetään alueemme ja laajemmankin alueen kulttuurinnälkä omalta osaltaan. Viihdeorkesteri Selvät Sävelet omaa hienon tulevaisuuden jos me vain haluamme. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa viihdeorkesteri Selvien Sävelten menestykselliseen toimintaan.


Tämä olisi myös Raution Nuorisoseuran toimintaan erinomainen lisä ja mahdollistaisi myös seuran osalta suurempia avustuksia koko toimintaan maakuntatasolla ja jopa valtakunnan tasollakin.Toiminnan perusteellahan tukieurot tulevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti