Minulla on tapana perehtyä asioihin perusteellisesti. Siksi monelle plokikirjoituksieni lukeminen tuottaa vaikeuksia, koska on paljon linkkejä. Plokikirjoitukseni ovat minulle samalla muistiinpanoja, joita voin hyödyntää myöhemmin. Nyt kirjoitan tavallisen plokin ilman linkkejä ja muita häiritseviä tekijöitä.
Kokoomus on saanut EU-elvytyspakettipäätöksellään somemyrskyn aikaan. En muista vastaavaa koko 14-vuotisen somehistoriani aikana. On todennäköistä, että se tulee vaikuttamaan Kokoomuksen kannatukseen ja sen puheenjohtaja Petteri Orpon asemaan ja tulevaisuuden näkymiin. On täysin selvää, että tuo Kokoomuksen tyhjää-äänestämispäätös on Kokoomuksen historian suurin virhepäätös kansalaisten ja äänestäjien mielestä. Se tulee näkymään merkittävänä kannatuksen laskuna.
Keskustan järjestämä hallituskriisi jätti ruman kuvan keskustan toiminnasta. Kun seuraavien vuosien budjettikehyksistä neuvoteltiin niin valtionvarainministeri oli ulkona neuvotteluista. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että kysymyksessä oli ennalta suunniteltu teatteriesitys tai painiottelu, jossa epäonnistunnesta heittoyrityksestä heittäjä eli Annika Saarikko jäi alle.
Kun seurasin psykologisella silmälläni ministereiden esiintymistä sovun julkistamistilaisuudessa niin minulle jäi Annika Saariosta sellainen kuva, että hän oli joko väsynyt tai saanut henkisesti turpaansa. Minulla tuli ajatus siitä, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on voinut puuttua hallituskriisiin ja ilmoittaa, että sopu on löydyttävä ja hallituksen on jatkettava. Onhan todennäköistä, että suurvaltojen johtajat tulevat kesäkuussa Suomeen ja silloin ei olo sopivaa, että maa on hallituskriisin kourissa. Ehkä siksi sopu löytyi niin nopeasti. Keskusta on menettänyt uskottavuutensa ja luotettavuutensa.
Näytti siltä, että Vihreiden Maria Ohisalo oli myös vaikeannäköinen ilmoittaessaan sovun syntymisestä. Johtopäätökseni on se, että sopu ei vielä ole syntynyt tai se on Vihreille vaikea kompromissi ja saavutettavissa vain rahan avulla.
Vasemmistoliiton edustaja Saramo oli todella tyytyväinen, että hallitus pysyy kasassa hinnalla millä tahansa. Saman huomion tein RKP:n Anna-Maja Henrikssonista.
On vaikea kuvitella, että hallitustyöskentely tämän painiesitysteatterin jälkeen olisi miellyttävää ja helppoa. Hallitus on rampa ankka ja repaleinen. Se ei hyvää lupaa.
Kaikki tämä on satanut perussuomalaisten laariin. Seuraavissa mielipidemittauksissa perussuomalaiset tekevät todennäköisesti kannatusloikan reilusti suosituimmaksi puolueeksi Suomessa. Painittelussa voitajaksi kansan ja yleisön mielessä saattaa nousta pääministeri Sanna Marin joten SDP tuskin menettää paljon kannatustaan seuraavissa puoluekannatusmittauksissa, mutta toisin on keskustan ja vihreiden sekä kokoomuksen laita. Vasemmistoliitto ja RKP ovat marginaalipuolueita ja niitä äänestävät vain vannoutuneet puolueen kannattajat.
On selvää, että krittiikki hallituksen toimia kohtaan kasvaa ja ennenkaikkea keskustan ja kokoomuksen sisäiset paineet purkautuvat ulos. Kuntavaalien jälkeen tilanne voi olla katastrofaalinen keskustalle ja sen jatkolle hallituspuolueena.
------------------------------------------------------------------------------------------
Kävin välillä uimassa ja sillä aikaan on tapahtunut asia, jota ennakoin omalla fb-sivullani ja kansanedustaja Juha Pylvään fb-sivulla:
Osasin arvioida poliittisen toiminnan oikein. Kirjoitin siitä fb-sivulleni sekä kansanedustaja Juha Pylvään sivulle 7 tuntia sitten näin:Puuttuiko tasavallan presidentti hallitusneuvotteluiden kulkuun? Suomessa ei saa olla hallituskriisi kun suurvaltojen johtajat saapuvat kesäkuussa Suomeen. Saiko hallitus jatkoaikaa toiminnalleen tasavallan presidentin toimesta?
Nyt siihen on tullut vahvistus mm. Iltasanomien uutisen muodossa.
Presidentti Niinistö huolestui hallituksen umpisolmusta – keskusteli Marinin ja Saarikon kanssa
https://www.is.fi/politiikka/art-2000007946983.html
Ajattelin syksyllä - tarkemmin sanottuna elokuussa, että minä palaan politiikkaan takaisin. Otin perussuomalaisen puolueen puoluesihteeriin yhteyttä ja lupasin hankkia Kalajoelle 14 ehdokasta perussuomalaisille. Laskin, että tuolla ehdokasmäärällä on mahdollisuus saavuttaa 6-7 valtuustopaikkaa Kalajoella. Silloin perussuomalaisista olisi tullut Kalajoen valtuuston toiseksi suurin ryhmä.
En saanut vastausta ehdotukseeni ja katsoin, että jos ei tykätä niin ei tukita. Minulla on vain 28 vuoden kokemus kunnan/kaupunginvaltuutettuna. Eläkeläisenä minulla on nyt miellyttävämpääkin tekemistä.
Minä uskon, että voitan 26 vuotta kestäneen oikeustaisteluni Suomen vatiota vastaan lähipäivinä tai lähiviikkoina tai viimeistään lähikuukausina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti