torstai 27. joulukuuta 2018

TO 27.12.2018 Leipäjonot, vanhusten ja eläkeläisten sortotoimet, vaaralliset turvapaikanhakijat


 Erkki Aho

Sosiaalityöntekijä pohtii syitä leipäjonoihin: ”Suomen sosiaaliturva rinnastettavissa Romaniaan”. Alun perin leipäjonot tulivat 90-luvulla laman aikaan tilapäiseksi avuksi. ”Nyt näistä on tullut koko maahan instituutioita. Sen taustalla on se ikävä kehitys, että meidän perusturvaa on koko ajan leikattu. 90-luvun laman varjossa sitä leikattiin, mutta sitä tasoa ei palautettukaan ennalleen, kun meillä alkoi mennä hyvin”, Teija selvittää. ”Tällä hetkellä meidän sosiaaliturvan voi rinnastaa Romaniaan. Olemme saaneet huomautuksen siitä, kun meidän sosiaaliturva on aivan liian alhainen”, Teija kertoo. Arman huomauttaa väliin, että Romania on yksi Euroopan köyhimpiä valtioita. ”Tä on aika noloa, mutta näin suomalaisessa hyvinvointivaltiossa toimitaan”, Teija ihmettelee.
Ruokajonoissa käy jo ihan tavallisia suomalaisia


Minä, Erkki Aho, tiedän miltä tuntuu seisoa leipäjonossa. Minulle se on ollut raskas kokemus, koska olen toiminut johtavassa asemassa useissa yrityksissä sekä johtavissa luottamusmiestehtävissä pitkäaikaisena luotetuna kaupunginvaltuutettuna. On todella masentavaa ja jopa häpeällistä tunnustaa ja näyttää muulle maailmalle ettei kykene itse elättämään itseään. Kaikkihan johtuu paikkakunnan oman yhteiskunnan suojeleman rikollisen tominnasta, joka tuhosi koko elämäni ja elämäntyöni. Järkyttävin kokemus minulle on kuitenkin ollut neljännen käskyn kirous, mikä kohtasi minua ja perhettäni. Nyt kaikki on tuhottu ja olen sairaas elinkautisvelkavanki ja leipäjonon asiakas. Olen muuttanut pois Suomesta.

Myllypuron elintarvikejako järjestettiin nyt ensimmäisen kerran myös jouluna. Muussa tapauksessa elintarvikejakoon olisi tullut usean päivän katkos.
Asiakkaat olivat hyvin huolissaan. Päätimme, että suoritamme jaon tavalla taikka toisella, elintarvikejakelusta vastaava Sinikka Backman kertoo.
Backmanin mukaan aattona kävijöitä oli noin 1 200. Ruokajako kesti aamulla kolme tuntia.
Ruoka-avun tarve kasvaa ja leipäjonot pitenevät – Tutkija vaatii nostamaan perusturvaa: "Ihmiset sinnittelevät hyväntekeväisyysavulla vuodesta toiseen"

Laman aikana monet suomalaiset joutuivat hakemaan ruokansa nk. leipäjonoista. Asia huomattiin myös ulkomailla.
Leipäjonoissa olevilla ihmisillä oli monenlaista surullista tarinaa kerrottavanaan. Moni oli joutunut työttömäksi tai velkaloukkuun.
Suomen leipäjonot pääsivät 1990-luvulla myös ulkomaisen lehdistön suurennuslasin alle. Ainakin brittilehdistössä Suomen yhteiskunnallista kehitystä pidettiin erittäin huolestuttavana.
Leipäjonot

Onko leipäjonoista tullut symboli eriarvoisuudelle ja sosiaalijärjestelmän aukoille? Jonoista kyllä paljon puhutaan, vaan eipä ole kansanliikettä syntynyt asiaa korjaamaan. Hyvinvointivaltiosta puhuminen pitäisikin laittaa toistaiseksi tauolle. Oikein toimivassa yhteiskunnassa kenenkään ei pitäisi joutua kärvistelemään leipäjonossa tuulessa ja tuiskussa. Hyvinvointivaltioksi itseään kutsuvan valtion pitää taata riittävä elintaso kaikille sen kansalaisille.
Päävastuu asian korjaamisesta kuuluu valtakunnan päättäjille. Päättäjien pitää ottaa askel kohti inhimillistä ja ihmisiä arvostavaa toimintatapaa yhteiskunnassa. Vähimmäiseläke pitäisi nostaa vähintään tuhanteen euroon kuukaudessa. Tuloerot ovat liian suuret, kun nykyistä vähimmäiseläkettä verrataan esim. veropakolaiseksi Portugaliin muuttaneen johtajan kuudensadan tuhannen euron vuosieläkkeeseen, josta ei edes veroja tarvitse maksaa. Sanotaan, että esim. vähimmäiseläkkeen korottamiseen ei ole valtiolla rahaa. Rahaa kyllä on mutta on vain kysymys siitä, mihin sitä halutaan käyttää.
Suomen leipäjonot ovat kansallinen häpeä

VTM Tuomo Laihialan väitöstutkimus osoittaa, että leipäjonossa käy suomalaisen hyvinvointivaltion asukkaita, joilla on tarve täydentää heikkoa taloudellista tilannettaan erityisesti heikon perusturvan tason, rakenteellisen eläkeläisköyhyyden ja keski-ikäisten yksinäisten työttömien syrjäytymisalttiuden vuoksi.
Väitöstutkimuksessa selvitettiin ruoka-avun saajien heikkoa elämänlaatua sekä huono-osaisuuden ja häpeän kokemista selittäviä tekijöitä ensimmäistä kertaa laajalla määrällisellä tutkimusaineistolla, joka kerättiin 36 suomalaisesta ruoka-avun toimipisteestä. Lisäksi tutkimuksessa analysoitiin laadullisesti sanomalehtien verkkokeskusteluja, joissa arvosteltiin avunsaajien ansaitsevuutta. Syvä taloudellinen huono-osaisuus keskeisin syy turvautua ruoka-apuunKolme neljästä ruoka-avun saajasta kärsii syvästä taloudellisesta huono-osaisuudesta. Kokemus taloudellisesta niukkuudesta ja eriarvoisuudesta sisältää tulojen riittämättömyyden, kykenemättömyyden huolehtia veloista sekä kokemuksen riittämättömästä tuesta asuinkunnalta. Taloudellisten vaikeuksien lisäksi yli kaksi viidestä kärsii myös muista hyvinvoinnin vajeista, kuten heikosta henkisestä ja fyysisestä terveydestä, masennuksesta, yksinäisyydestä ja jopa nälästä.
Leipäjonossa käyminen aiheuttaa häpeää ja voi johtaa huono-osaisen identiteettiin – avuntarvetta myös kyseenalaistetaan

Suomea pyöritetään puolen miljoonan orjan voimin. Karmaisevinta on se, että näille orjille maalaillaan taivaanrantoja ja lupaillaan, että kun hoitaa työnsä hyvin, heillä on hyvät mahdollisuudet päästä orjatyö jakson jälkeen aivan palkkatyöhönkin. Kun aika koittaa ja orja kyselee jatkomahdollisuuksistaan hänelle todetaan ylimielisesti: ”Seuraava on jo tulossa tilallesi.”
Vahvelainen: Suomea pyöritetään puolen miljoonan orjan voimin

Suomen hallitus valmistelee lakimuutosta, jonka tarkoituksena on helpottaa ulkomaalaisten pääsyä suomalaisen sosiaaliturvan piiriin.
Lehden mukaan hallitus aikoo poistaa Suomeen tulevilta ulkomaalaisilta vuonna 2004 voimaan tulleen neljän kuukauden työskentelyvaatimuksen, joka on tähän saakka ollut edellytyksenä sosiaalitukien saamiselle.
Suomen hallitus aikoo helpottaa maahanmuuttoa parantamalla ulkomaalaisten sosiaaliturvaa

Talouseliitti toimii kuin kaikukammiossa – yhtenäinen sanoma voimistuu.
Näin voisi tiivistää Helsingin yliopiston tutkijan Markus Ojalan tuoreen väitöstutkimuksen havainnot. Viestintätieteilijä Ojala on tutkinut, miten talouseliitin yhteiset keskusteluareenat kuten Maailman talousfoorumi ja Financial Times -lehti, edistävät talouden vapauttamista.
Suomalaistutkimus: Yhtenäinen eliitti määrää yhä maailman talouslinjat


Entistä suurempi osa Suomen eläkeläisistä uhkaa pudota köyhyysloukkuun.
Eläkeläisten itsetuntoa koetellaan Suomessa ja varsinkin heidän taloudellinen asemansa on heikentynyt. Eläkkeet eivät seuraa enää palkkakehitystä, vaan eläkeläisten asema heikkenee. Näin kertoi Ylen MOT Eläkeläisköyhälistö kyykkyyn -ohjelma maanantaina. Voit katsoa ohjelman Ylen Areenasta täältä.
Ohjelmassa haastatellut asiantuntijat korostivat, että osa eläkeläisten heikentyneestä asemasta johtuu niin sanotusta leikatusta indeksistä. Kyse on siitä, että vuonna 1995 hyväksytty niin sanottu taitettu eläkeindeksi oli Paavo Lipposen (sd) sateenkaarihallituksen päätös, joka oli osa työmarkkinajärjestöjen kokonaisratkaisua. Eläkkeitä alettiin siis nostaa palkkoja hitaammin. Vuosina 1995-1999 toimineen hallituksen muodostivat Sdp, kokoomus, Rkp, vasemmistoliitto ja vihreät. Dosentti Olli Pusa ja entinen Sdp:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen arvioivat ohjelmassa, että mitä vanhemmaksi eläkeläinen elää, sitä suurempi osa heistä elää EU:n määrittelemien köyhyysrajojen alapuolella.
Ylen MOT: Onko vuonna 1995 tehty päätös nykyeläkeläisten köyhyyden taustalla?

Onko perusteltua, että yöhoitaja tekee vanhuksille aamupesut 2–4:n aikaan yöllä? Tämä hoitohenkilökunnan hoitajat.net-ryhmässä esitetty kysymys johti lehtijuttuihin joulun alla. Ja pienoiseen skandaaliin, kun kävi ilmi, että hoivakotien asukkaiden kiskominen sängystä aamupesulle keskellä yötä on yleinen käytäntö.
VANHUKSET AAMUPESULLE KESKELLÄ YÖTÄ


kansanedustaja Laura Huhtasaari

Ylen A-studio selvitti Oulussa kiinniotettujen miesten taustoja. Ylen tietojen mukaan seksuaalirikosvyyhdissä on mukana henkilöitä Irakista, Afganistanista ja Eritreasta. Kaikki epäillyt ovat tulleet maahan turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.
Poliisi työskenteli kaikessa hiljaisuudessa vielä useita päiviä. Miehet vangittiin Oulun käräjäoikeudessa. Rikosnimikkeet olivat vakavia: törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kaikki vangittiin raskaimmalla perusteella – todennäköisin syin epäiltynä.
Yle selvitti: Tällaisia ovat Oulun seksuaalirikoksista epäillyt

Iltalehti uutisoi perjantaina Kelan ongelmista – hakemusruuhkille ei näy loppua, rahat uhkaavat loppua, tuhansilta kantasuomalaisilta on jouduttu leikaamaan ja eväämään tukia laittomasti. Jotta ulkomaalaisille pystytään maksamaan keskimäärin 4,4 kertaa suurempia sosiaalietuuksia ja 2,4 kertaa suurempia asumistukia, kuin kantasuomalaisille tukiensaajille. Tämän paljasti OECD jo vuonna 2013. Samaan aikaan Kela tuputtaa vieraskielisillä nettivideoilla toimeentulotukea turvapaikanhakijoille. Tuen maksatukseen tarvitaan turvapaikkapäätös ja oleskelulupa, video ohjeistaa.
Kelalta uhkaavat rahat loppua syynä ulkomaalaisten sosiaalietuuksilla elävien jatkuvasti kasvava määrä.

Kiinniotosta seurasi isän kertoman mukaan noin minuutin kestänyt välikohtaus, joka päättyi poliisien väliintuloon.
Silloin epäilty kelpasi poliiseille säilöön otettavaksi, mutta poliisit tuntuivat syyttävän enemmän meitä kuin häntä. Meille kerrottiin, että saamme pahoinpitelysyytteet, isä ihmettelee.
Jutun tutkinnanjohtajan mukaan epäilty oli poliisin tiedossa ennen kiinniottoa.
OULUN SEKSUAALIRIKOKSESTA EPÄILLYN MIEHEN KIINNI OTTANUT YKSINHUOLTAJAISÄ: POLIISI UHKASI SYYTTEELLÄ!

Puoluejohtajan mukaan rikoksiin syyllistyneiden palautuksia on vauhditettava.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin mukaan turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttäjät vievät resursseja niiltä, jotka ovat oikeasti hädänalaisia ja tarvitsevat suojelua.
Itsenäisyyspäivän ympärillä Suomessa on kuohunut. Iljettävät lapseen kohdistuneet seksuaalirikokset Oulussa ja kaksi samanaikaista yritystä tahalliseen vakavaan bussiturmaan – kaikissa epäiltynä turvapaikanhakijat – ovat saaneet aiheesta ihmiset raivoihinsa. Onko sellainen ihminen turvan tarpeessa, joka on itse vakava turvallisuusuhka, Essayah kysyy Iltalehden blogissaan.
Sari Essayah: Onko vaarallinen ihminen turvapaikan tarpeessa?

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat myöntäneet viisi miljoonaa euroa viidelle kunnalle maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan.
Helsinki saa 1,42 miljoonaa euroa, Vantaa 0,97 miljoonaa ja Espoo 0,85 miljoonaa euroa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle rahasta menee noin kolmannes: Turku saa 0,93 miljoonaa ja Tampere 0,83 miljoonaa euroa.
Tätä avustusta saattoivat hakea kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta.
Avustuksella voidaan tukea jo käynnistynyttä ja laajennettavaa osaamiskeskustoimintaa tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä. Maahanmuuttajien osaamiskeskus –toimintamalli yhdistää koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palveluja aikuisille maahanmuuttajille.
Maahanmuuttajien koulutukseen 5 000 000 euroa – ratkeaako nyt työvoimapula Suomesta?


Panama vuodetut lähes 300 veronkiertäjää…
Joukossa on ministereitä, kansanedustajia, yritysjohtajia, miljonäärejä ja suuryhtiöitä. YKSITYISHENKILÖT:Krister Ahlström, Esko Aho, Martti Ahtisaari, Matti Alahuhta, Matti Apunen, Juha Sipilä Antti Blåfield, Georg Ehrnrooth, Henrik Ehrnrooth, Aatos Erkko, Petteri Orpo, Jukka Harmaja, Eero Heinäluoma, Olli-Pekka Heinonen, Seppo Honkapohja, Sirkka Hämäläinen, Jaakko Ihamuotila, Max Jakobson, Ole Johansson, Atte Jääskeläinen, Jyrki Katainen, Sixten Korkman, Olli Kivinen, Jarl Köhler, Johannes Koroma, Paula Lehtomäki, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen, Björn Mattsson
Leena Mörttinen, Sauli Niinistö, Johan Nykopp, Jorma Ollila, Mikael Pentikäinen, Hanna Rajalahti,Risto Siilasmaa, Kari Stadigh, Alexander Stubb, Ulf Sundqvist, Christoffer Taxell, Teija Tiilikainen,Jutta Urpilainen, Björn Wahlroos, Klaus Waris, Matti Vanhala, Matti Vanhanen, Pentti Vartia,Gerhard Wendt, Janne Virkkunen, Pertti Voutilainen, Raimo Väyrynen, Antti Herlin, Ikka Herlin, Paasikivet, Niklas Herlin, Ilona Herlin, Hartwallit, Aatos Erkko, Casimir Ehrnrooth perh.Patricia Seppälän perilliset, Pekka Perä, Erkki Etola, Björn Wahlroos, Göran j. Ehrnrooth perh.Pentit Robert G. Ehrnrooth perh., Elsa Fromond perh.,Vidgrénit, Blåbergit, Tallbergit, Reino Laakkosen perilliset, Risto Siilasmaa, Voipiot, Kari Niemistö, Stig Lilval-Lindström, Kokkilat,Lundqvistit, Ingmanit, Henrik Kuningas, Kohoset, Yrjö Laakkonen perh., Takaset, Gripenbergit,
Brotherukset, Laineet, Göran Sundholm, Stig Gustavson, Bradet, Hautaset, Toivaset, Rafael Mattssonin
Jaakko Pöyryn, Carl Johan Tallberg, Rannilat, Harald Relander, Heikki Lehtonen, Jukka Ylppö,
Olli Salo, Ketoset YRITYKSET:Nokia, Neste Oil, Stora Enso, UPM, Kesko, SOK, KONE, Outokumpu, Sampo, OP-Pohjola, Varma,TeliaSonera, Fortum, Ilmarinen, Metsä Group, North European Oil Trade, Wärtsilä, St1 Group,Metso, Nordea Pankki Suomi, Nordea Henkivakuutus, Cargotec, Valmet, Oriola-KD, Caverion,St1 Nordic, HKScan, Rautaruukki, Finnair, Huhtamäki, Teboil, ABB, Kemira, Sanoma, Lemminkäinen,Amer Sports, Konecranes, LähiTapiola Eläkeyhtiö, Stockmann, Valio, Itella, HOK-Elanto, Outotec,Veikkaus, YIT, Eläke-Fennia, Wihuri, Onvest, Fazer, Tieto, Luvata, Elisa, Nokian Renkaat,TeliaSonera Finland, VR-Yhtymä, Atria, Tamro, Alko, Gasum, LähiTapiola Vahinkovakuutus, Veho, Ahlstrom, Suomen Lähikauppa, Orion, Rettig Group, Osuuskauppa Hämeenmaa, Also Nordic, Holding, Uponor, Danske Bank, PKC Group, Munksjö Ahlström Capital, Paulig, Vapo, Patria,NCC Rakennus, Fiskars, Skanska, Pirkanmaan Osuuskauppa, Yara, Tuko Logistics, Norilsk Nickel, Harjavalta, Pohjolan Voima, Osuuskauppa Arina, Consolis, Kuusakoski, Tokmanni, Sanitec,Raha-automaattiyhdistys, SRV-yhtiöt, Planmeca, Lassila & Tikanoja, Cramo, Tikkurila, Ramirent,LähiTapiola Henkiyhtiö, Fennia, Panasonic Marketing, Osuuskauppa Keskimaa, Rol
PANAMA VUODETUT LÄHES 300 VERONKIERTÄJÄÄ…

Panaman Nalle

Keskiviikkona Vaasan yliopistossa väitellyt insinööri Keijo Houhala kiinnittää alueiden ja kuntien huomiota arvonmuodostukseen.
  • Jos raha olisi ratkaisu elinvoimaisuuteen, uudistuminen ja kehittäminen olisi turhaa. Alueellinen elinvoima lähtee arvoista ja asiakastyytyväisyydestä, hän sanoo.
  • Tyytyväisyys on asiakkaiden, kuntalaisten ja elinkeinoelämän keskinäisten roolien ja toiminnan tulos. Yritysten toiminnan edellytykset vahvistavat halua sijoittua kehityskykyisille alueille, mutta tämä on vasta alku elinvoimaisuudelle, Houhala sanoo.
  • Kehittyäkseen tai edes säilyäkseen elinvoimaisuus vaatii teknisiä rakenteita, verkostoja ja laadukasta vuorovaikutusta, joita johdetaan arvojen mukaisesti. Onkin harmillista, että elinvoimaisuuden kannalta arvo nähdään liian usein vain taloudellisena hyötynä tai tavaran ja palvelun hintana, Houhala katsoo.
  • Väitöstutkimukseni tulosten mukaan on muutettava rakenteet sekä toimintatavat nykyisten asiakastarpeiden mukaisiksi. Elinkeinoelämä ja kansalaiset tarvitsevat yhteisiä vuorovaikutuksen paikkoja toimeliaisuudelle sekä kaupankäynnille. Vain niillä kunnilla, seutu- ja maakunnilla on tulevaisuutta, joiden toiminta rakentuu elinvoiman kestävyyttä ja jatkuvuutta tukevalle pohjalle, kiteyttää Houhala.
Väitöstutkimus: Elinvoima lähtee arvonmuodostuksesta

Voidaan perusellut kysyä mikä on arvopohja kun tuodaan Irakista, Afganistanista ja Eritreasta nuoria miehiä raiskaamaan alaikäisiä lapsia? Mikä on arvopohja kun jätetään omat vanhukset heitteille? Mikä on arvopohja kun Kela varaa rahaa elintasosurffareille ja jättää oman maan kansalaiset nuolemaan näppejään? Mikä on arvopohja, kun oman maan kansalaisten sosiaaliturvan taso on Romanian tasolla? Mikä on arvopohja, kun oman maan kymmeniä tuhansia kansalaisia seisotetaan pakkasessa ja tuiskussa leipäjonoissa? Mikä on arvopohja, kun verenkiertäjät johtaa maata?

Kalajoki

JHT tiedottaa: JHT vahvisti maalivahti osastoaan nhl-varatulla maalivahdilla.
Joulutauolla JHT hankki maalivahtiosastolle lisää kansainvälisyyttä, kun Kalajoelle saapuu belgialaismaalivahti Wouter Peeters. Vuonna 1998 syntynyt isokokoinen maalivahti on varattu vuonna 2016 Cicago Blackhawksiin kohtuullisen korkealla varausnumerolla 83. Kyseisenä vuonna kärkivarauksia oli Auston Matthews sekä Patrik Laine. Peetersin taakse varauslistalla jäi mm. Viktor Mete sekä Jesper Bratt , jotka ovat jo paikkansa lunastaneet maailman parhaimmassa liigassa. Peeters oli Chicagon neljäs varattu pelaaja kyseisenä vuonna ja kokonaisuutena hän oli seitsemäs maalivahti, joka varattiin. Mies on pelannut 2017 vuodesta lähtien United State Hockey Leaguessa (USHL). Sarjassa on pelannut menneinä vuosina mm. Eeli Tolvanen. Hieman kovempina nimiä voi nostaa esiin Jack Eichel, Johnny Gaurdeau ja Blake Wheeler.
Peeters on pelannut yhden kauden. 2016-2017, myös Jokereiden A-junioreissa ja onpa mies ollut myös Jokereiden KHL-joukkueen mukana, vaikkei pelejä olekaan kertynyt tilastoihin.
Timo Seikkula kommentoi tuoretta hankintaa seuraavasti. ”Olemme jo jonkinaikaa katsottu, että löytyisikö sopivaa maalivahtia ja mielestämme nyt sellainen löytyi. Hankinnan myötä saamme nyt lisää kilpailua myös maalivahtiosastolle.”
Peetersin hankinta varmistaa, että JHT:lla on taatusti Suomi-Sarjan eksoottisin maalivahtikaksikko. Tämä norjalais-belgialainen kaksikko kilpailee tasapäin peliajasta ja varmasti tilkitsee JHT:n peräpäätä laadulla. Huhujen mukaan jopa Trump on pyytänyt JHT:n johtoa neuvomaan, että miten se on onnistunut hankkimaan niin tehokkaan muurin tolppien väliin.
Nyt, jos koskaan kannattaa tulla nauttimaan kiekosta paikanpäälle, kun kevät kausi polkaistaan käyntiin.

Junkkarit järjesti Jussi Kurikkalan muistohiihdon jo 61:nnen kerran. Tällä kertaa ajankohta oli poikkeuksellisesti tapaninpäivä. Kisoihin osallistui noin 150 hiihtäjää.
Koirikivi ja Mäkitalo voittivat Kalajoen tapaninhiihdoissa

Tekninen lautakunta esittää sivistyslautakunnalle ja kaupunginhallitukselle, että Himangan Palvelutoimistoa kehitetään ns. yhteisöjen talona ja kiinteistön kunnostamisesta ja toiminnan kehittämisestä laaditaan suunnitelma yhdessä tulevien käyttäjien kanssa.
Kunnanvirasto II eli tien toisella puolella olevan vanhan rakennuksen toiminnot esitetään siirrettäväksi palvelutoimistoon. Sen jälkeen rakennus laitetaan kylmilleen ja poistetaan käytöstä, puretaan tai myydään yksityiselle rakennusliikkeelle liike- ja asuintalon rakentamista varten.
Himangan entinen yläaste esitetään samoin purettavaksi ja sen toiminnot siirrettäisiin palvelutoimistoon. Purkutuomion saa myös Ulpukka, jonka tilalle saadaan lisäpaikoitusta palvelutoimistolle.
Seilari esitetään asetettavaksi myyntiin tarjousten perusteella
Kalajoki tehostamassa kiinteistöjensä käyttöä – Himangan Palvelutoimistosta yhteisöjen talo

Alueuuutiset

STUK tarkasti Fennovoiman johtamista ja turvallisuusasioiden käsittelyä sekä turvallisuuskulttuurin kehittämiseksi tehtävien toimenpiteiden edistymistä kesäkuussa järjestetyssä tarkastuksessa. Tulos oli huolestuttava: Turvallisuuskulttuurin tilassa ei ole tapahtunut oleellista muutosta.
STUKin tuore valvontaraportti Fennovoiman ydinvoimalaprojektista on huolestuttavaa luettavaa – "Johto ei ole huomioinut joitain merkittäviä asioita"

Kotimaan uutiset

Näkyvätkö ihmisen elintavat ruumiinavauksessa? Patologian professori Tom Böhling kertoo, millaisiin löydöksiin ruumiinavauksia tekevä työssään törmää.
Patologi kertoo: 5 asiaa, jotka ruumiinavaus paljastaa ihmisen elintavoista

Opetuksen tasoon tyytymätön opiskelija saa harvemmin apua aluehallintovirastosta, vaan asia pitäisi puida koulutusorganisaation sisällä. Nurmista närästää teoriatarjonnan ohuus ja se, että oppituntien valmistelu oli hänen mielestään jäänyt puolitiehen. Yhden kuukauden aikana vierailimme peräti viisi kertaa tutustumassa Vesiurkuihin. Sitten kävimme lähistön puistossa laatimassa mietelauseita patsaille. Olisin kaivannut kyllä tilalle sellaisia tunteja, jotka parantavat ammatillista osaamista. Esimerkiksi työssä tarvittavien apuvälineiden käyttöön emme saaneet kunnolla opastusta. Teoriakin jäi vähiin.
Lähihoitajaopiskelijoiden karu yllätys: yhden ja saman suihkulähteen tuijottelua viisi kertaa kuukauden aikana – kehnosta ammattiopetuksesta tehtyjä kanteluja ei välttämättä edes tutkita

Vuodenvaihteesta alkaen toteutuva käräjäoikeusuudistus karsii Suomesta kaikkiaan seitsemän käräjäoikeutta. Niistä suurin osa on Etelä-Suomessa Uudellamaalla.
Käräjäoikeuksien määrä on pudonnut 2000-luvun aikana noin kolmannekseen.
Vielä vuonna 2000 käräjäoikeuksia oli 66, kun tulevan vuodenvaihteen jälkeen niitä on enää 20.Nykyisistä käräjäoikeuksien toimipaikoista katoaa vuodenvaihteessa niin ikään noin joka kolmas.
Pieni Tuusulan käräjäoikeus on ratkonut muun muassa satoja avioeroja vuodessa, mutta nyt se on loppu: 7 käräjäoikeutta katoaa Suomesta lopullisesti

Monissa maissa tutkimukset osoittavat, että etunimi voi vaikuttaa elämään yllättävän paljon.Henkilönnimi on tärkeä ja salaperäinen osa ihmistä. Se ilmentää ja edustaa sen kantajaa (...) Kun nimi on kantajansa lähin ja elinikäinen kilpi, on vanhempien syytä antaa lapsilleen etunimi harkiten.” Myös sukunimiä koskevia pykäliä on uudessa nimilaissa muutettu. Avioliitossa molemmat puolisot voivat ottaa yhdistelmänimen. Myös lapsen sukunimi saa olla yhdistelmä. Emily ja Greg saivat hakemuksiinsa samalla koulutuksella ja kokemuksella puolet enemmän vastauksia kuin Lakisha ja Jamal.
Onko nimi enne myös Suomessa? Etunimi voi avata ovia tai sulkea niitä

Kaivoslaki on moniongelmainen ja sitä haluttu korjata vuosia. Sen sijaan hallitus heikentää sitä ja purkaa ympäristöhallinnon valtaa. Suomi ansaitsee kaivoslain, jossa ympäristö ja asukkaat tulevat ensin ja taloushyötyä jää Suomeen. Valtausten aika ohi.”Valtausperiaate eli ”se saa joka ehtii” on kyllä menneen ajan peruja. Tästä ovat luopuneet jo myös muun muassa Yhdysvallat, eikä tällaista periaatetta ole enää käytössä missään meidän kaltaisessa maassa. Muualla lähtökohta on, että mineraaliesiintymät omistaa valtio”
Äläkkä kaivosyhtiön toiminnasta: ”Suomi ansaitsee kaivoslain, jossa ympäristö ja asukkaat tulevat ensin ja taloushyötyä jää Suomeen”

Pääministeri Sipilän erityisavustajien määrä ohitti edeltäjät. Aiemmin hän moitti ministereiden avustajakuntaa liian suureksi.
Valtioneuvosto tiedotti eilen, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) saa kaksi uutta erityisavustajaa, keskustan ex-puoluesihteeri Timo Laanisen ja Satu Mäki-Lassilan.
Ennen eduskuntavaaleja Sipilä sanoi, että ministerien avustajien määrää leikataan ja arvosteli silloisen hallituksen avustajakuntaa liian isoksi. Silloisella pääministerillä Alexander Stubbilla (kok) ja hänen edeltäjällään Jyrki Kataisella (kok) oli kuusi erityisavustajaa.
Nyt Sipilän erityisavustajien määrä nousee seitsemään. IS kysyi Sipilän poliittiselta erityisavustajalta Riina Nevamäeltä, miksi Sipilälle tulee edeltäjiä suurempi joukko erityisavustajia, vaikka puheet olivat päin vastoin ennen vaaleja.
Sipilä lupasi karsia ministerien avustajia – nyt esikunta on edeltäjiäkin suurempi


Ulkomaan uutiset

Kreml on ilmoittanut tehneensä onnistuneen ohjuskokeen Venäjän kaukoidässä. Ria-uutistoimisto kertoo Venäjän presidentti Vladimir Putinin itse valvoneen testiä
Kremlin mukaan uuteen Avangard-järjestelmään kuuluva hypersoninen ohjus voi kantaa perinteisiä tai ydinkärkiä. Putin valvoi testiä etänä Moskovasta Venäjän puolustusministeriön rakennuksessa.
Venäjä testasi Putinin uutta ”ihmeohjusta” – lentää moninkertaisella äänennopeudella

Maanjäristys ravisutti tulivuori Etnan ympäristöä Sisiliassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
Italian viranomaisten mukaan noin kymmenen ihmistä vietiin sairaalaan lievien loukkaantumisten vuoksi, ja parikymmentä ihmistä hakeutui sairaalaan itse lievien vammojen takia.
Useita vanhoja rakennuksia on vaurioitunut. Esimerkiksi Acirealessa kirkon kellotorni sortui, samoin kuin Pyhän Emidiuksen patsas, jonka on perinteisesti uskottu suojelevan maanjäristyksiltä.
Kuvat Sisilian maanjäristyksen tuhoista: Kirkontorni sortui, useita rakennuksia romahti

Indonesian tsunamituhoalueilla etsitään edelleen eloonjääneitä, mutta toivo selviytyneiden löytämisestä alkaa hiljalleen hiipua. Avustusjoukot ovat vasta nyt päässeet kaikista syrjäisimmille alueille, joihin viikonloppuna iskenyt tsunami osui. Tuhoja kuvaillaan massiivisiksi.
Tällä hetkellä kuolleita tiedetään olevan noin 430, loukkaantuneita lähes 1 500 ja kadonneita yli 150. Kadonneita etsitään muun muassa koirien avulla samaan aikaan kun huolestuneet omaiset kokoontuvat tunnistuskeskuksiin etsimään läheisiään.
Pelastajat saavuttivat tsunamin runtelemat syrjäseudut – tuhoja kuvaillaan massiivisiksi

Gävlen olkipukki on saanut seistä rauhassa kaupungin torilla joulukuun alusta asti. Olkipukki on tullut maailmallakin tunnetuksi, sillä se on usein tuhoutunut tuhopolttajien sytyttämissä liekeissä.
2000-luvulla pukki on palanut 12 kertaa ja selvinnyt kuusi kertaa. Selviäminen on lähellä tänäkin vuonna, sillä pukin purkamiseen on enää viikko.
Gävlen olkipukki: "I'm still standing" – vielä viikko pitäisi selvitä

Saksan poliisin mukaan yhä useammat pakolaiset muuttavat uudet henkilötodistuksensa rahaksi internetissä.
Netissä kasvavan identiteettikaupan edessä poliisikin on voimaton, kertoo Spiegel-lehti. Lehden mukaan kauppaa käydään erityisesti henkilötodistuksilla sekä pankki- ja sairasvakuutuskorteilla, joita on pakolaisstatuksen saaneilla ihmisillä. Nämä paperit myydään syyrialaisille, jotka haluavat tulla Saksaan.
Saksan poliisi varoittaa: Pakolaiset myyvät uudet henkilötodistuksensa internetissä

Afrikassa on meneillään uusi suurvaltojen välinen kilpajuoksu, sanoo rauhanturvaamisen asiantuntija. Yhdysvallat vähentää joukkojaan Afrikassa sadoilla sotilailla seuraavan kolmen vuoden aikana. Yhdysvaltain pouolustusministeriö vahvisti päätöksen marraskuun lopussa
(siirryt toiseen palveluun)
.
Yhdysvalloilla on tällä hetkellä rauhanturvaamis- koulutus- ja terrorisminvastaisia operaatioita noin 20 Afrikan maassa, ja viimeisen kymmenen vuoden aikana Yhdysvallat on lisännyt vahvasti läsnäoloaan. Ei enää. Yhdysvaltojen omien sanojen mukaan syynä vetäytymiseen ovat Kiinan ja Venäjän aiheuttamat uhat maailmanjärjestykselle. Se haluaa keskittyä torjumaan niitä muualla kuin Afrikassa.
Yhdysvallat on vähentämässä erikoisjoukkojaan Afrikassa – "He jättävät pelikentän auki Venäjälle ja Kiinalle"

Talousuutiset

Liikenne- ja viestintäministeriö toteuttaa vuodenvaihteessa ison uudistuksen virastoissaan ja liikenteen ohjauksessa. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Viestintävirasto yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi (Traficom), ja Liikennevirasto vaihtaa nimeä Väylä-virastoksi.
Ministeriön mukaan muutoksilla haetaan tehokkuutta, ja valmistaudutaan yhä enemmän automatisoituvan liikenteen ohjaamiseen. Kansalaiselle muutoksen pitäisi toistaiseksi näkyä lähinnä nimien vaihtumisena
Liikenteenohjaus yhteen konserniin, virastot uusiksi – Näin liikenteen hallinto muuttuu vuodenvaihteessa

Kahden hehtaarin logistiikkakeskus. Kuormalavahyllyjä seitsemässä kerroksessa. 20 000 lavapaikkaa. Hallin pohjapinta-ala kolmen jalkapallokentän kokoinen. Masku siirtää keskuksensa Mäntsälään Kapulin yritysalueelle, lähelle toista suurta. Naapurina on Tokmannin logistiikkakeskus.
Suomalaisen huonekalutehtaan vastaisku Ikealle ja muille kilpailijoille – 2 hehtaarin logistiikkakeskus avautuu Nelostien kupeeseen

Urheilu-uutiset

Suomen joukkueella oli vaikea alku jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Suomi hävisi Ruotsille 1–2 torstaina Victoriassa Kanadassa pelatussa ottelussa.
Ottelun kaikki maalit tehtiin ylivoimalla ja niistä vastasivat joukkueiden kapteenit.
Nuoret Leijonat heräsi liian myöhään – Ruotsi oli tehokas ja tyly, kun Suomi vielä arkaili

Suomelle harjoitusottelussa hävinnyt Kanada näytti jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen avausottelussaan, että joukkueesta löytyy maalintekovoimaa. Nuorten Leijonien ärsyttämä Kanada murskasi Tanskan maalein 14–0.
Nuoret Leijonat ärsytti Kanadan hirmuiseen vireeseen – MM-kisaisänniltä tajutonta maalitykitystä

Leijonien klassikkomaaleja

Maailmalla tapahtuu

Slovakian poliisi on julkaissut valvontakameran kuvaaman videon erikoisesta liikenneonnettomuudesta, joka tapahtui maan koillisosassa sijaitsevassa Borikin maantietunnelissa viime viikon torstaina.Videolla näkyy, kuinka 44-vuotiaan miehen liittymärampilla ajama BMW-henkilöauto nousee yllättäen tien sivussa olevan betonikaiteen päälle, josta se ponnahtaa useiden metrien pituiseen ilmalentoon.
Auto rusentui rytäkässä pahoin, mutta kuljettaja selvisi siitä poliisin mukaan pelkillä mustelmilla.

Bille, 30, joutui kotonaan tapon yrityksen uhriksi.Tanskalaislehti Ekstrabladet kertoo, että Billeä kohti ammuttiin haulikolla. Laukaus aiheutti lehden mukaan vakavat vammat Billen oikeaan kyynärvarteen. Bille on BT:n mukaan sairaalahoidossa, mutta ei hengenvaarassa.
Tekoon osallistui kolme henkilöä, joista kaksi, 23-vuotias nainen ja 30-vuotias mies, on pidätetty.Kolmas on edelleen vapaalla jalalla. Kaikkia kolmea epäillään tapon yrityksestä.
Joulunvietto sai järkyttävän käänteen: Tanskalaista huippujalkapalloilijaa ammuttiin haulikolla - vakavat vammat

Joulukuussa Etelä-Savossa metsästäneen hirviporukan jahti päättyi ampumatta, kun koiran haukussa ollut hirvi kompastui ja kuoli kesken kaiken.
Jahdissa mukana ollut pieksämäkeläismies kertoo olleensa pienellä porukalla liikkeellä. Miehillä oli mukanaan vanha ja rauhallinen harmaa norjanhirvikoira.
Miesporukka metsästeli kaikessa rauhassa, kun koira otti vainun nuoresta hirvilehmästä. Hirvi jäi koiralla haukkuun, mutta ilmeisesti kompuroi ja kaatui.Kaatuessaan hirven sydämen lävisti yli 20 sentin pituinen keppi.
Mentiin paikalle ja hirvi olikin siellä hengetön. Kyllä siinä oikeasti aika paljon hämmästyttiin.
Hirvi kompastui kesken jahdin maastossa, keppi lävisti sydämen: ”Aika paljon hämmästyttiin”

Vaasan hovioikeus on tuominnut konstaapelin sakkorangaistukseen virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä. 50 päiväsakosta kertyi hänelle maksettavaa yhteensä 1850 euroa.
Tuomio liittyi elokuussa 2015 sattuneeseen tapaukseen, jossa poliisi oli käyttänyt Vaasan torilla kiinniottotilanteessa etälamautinta. Molemmat tilanteessa mukana olleet poliisimiehet olivat kertoneet tunnistaneensa kiinniotettavan miehen etukäteen. Toisin kuin käräjäoikeus, hovioikeus katsoi, että konstaapeli oli käyttänyt ankarampaa voimakeinoa kuin tilanteessa voidaan pitää tarpeellisena ja puolustettavana. Pohjanmaan käräjäoikeus oli syyskuussa 2017 antamassaan tuomiossa hylännyt syytteet, mutta syyttäjä ja asianomistaja valittivat tuomiosta.
Konstaapeli hätäili etälamauttimen käytössä - tuomittiin koviin sakkoihin

Porilaisen Henna Ruohosen perheen jouluaatto sai todella ikävän käänteen, kun pitkäkyntiset vohkivat kaksi säkillistä lasten lahjoja kotipihasta. Tapahtumat saivat alkunsa noin kello 14.30 iltapäivällä, kun Henna Ruohonen kävi nostamassa lahjat pihalle odottamaan joulupukin saapumista.Samaan aikaan muu perhe istui joulupöydässä ruokailemassa.Ruohosella on yhdeksän lasta ja hän on pitänyt tarkkaa tukkimiehen kirjanpitoa siitä, että kaikki saavat vanhemmiltaan saman verran lahjoja. Kaikkiaan pihalla oli kahdeksan säkkiä.
Varkaat veivät porilaisen Henna Ruohosen kotipihasta kaksi säkillistä lasten lahjoja jouluaattona – "Kuulin, kuinka auto lähti liikkeelle"

Anna Räsänen ja Juha-Pekka Nordlund ovat kymmenessä vuodessa valaisseet koko pihapiirinsä ledeillä. Näky lumoaa pimeyden keskellä. Ensin tilan päärakennus alkoi saada valot ääriviivoihinsa, sitten valoketjut levisivät suulirakennukseen. Nälkä kasvoi syödessä. Vuosi vuodelta valoketjut kasvoivat viiniköynnösten lailla. Pimeässä ääriviivat loistavat nyt myös saunassa, autotallissa, grillikatoksessa, riihessä, maakellarissa ja lammastarhan puuaidassa.
Jukka-Pekan ja Annan valotalo pysäyttää ohikulkijat: ”Kännyköiden salamavalot näkyvät hyvin keittiöön”

Kuulutko sinäkin matkustajiin, jotka tekevät olonsa mukavaksi ja asettavat kaikki tarpeelliset välineet ympärille lentoa varten? Edessä olevan istuimen selkänojaan kiinnitettyyn taskuun on helppo varastoida esimerkiksi tabletti tai kirja.
Ikävä kyllä taskuun sullotaan matkan aikana paljon muutakin. Nimettömänä pysyttelevät matkustamohenkilökunnan jäsenet paljastavat Reddit-palvelussa, etteivät itse laittaisi säilytyspaikkaan mitään.
Lentoemännät nimeävät yhden yllättävän paikan, johon eivät koskisi koneessa – oletko huomannut välttää?

Yle Areena

Onnellinen mies

Evakko

Pieni pyhiinvaellus

Youtube-videot

Karpon Parhaat - Osa 44

Karpon Parhaat - Osa 45

Karpon Parhaat - Osa 46

Hyökkäys Muurmannin radalle tammikuussa 1942

KAKSOISPOJAT VIETIIN KOTOO (REUPLOAD)

Top 10 Moose on the road compilation

Vinkkari: Yleinen kiinniotto-oikeus

Vinkkari: Mökkimurrot

Mielipiteet

Autamme ihmiset avuttomiksi. Se koskee niin kehitysapua kuin turvapaikan hakijoitakin. Ihmisarvolle parasta on saada elämisen edellytykset omien käsien kautta. Sitä iPhonea ei tarvitse saada tässä heti ja nyt sossusta vaan kun sen saa muutaman vuoden kuluttua oman työn kautta, sitä osaa arvostaa ja käyttää säästeliäästi.
Kommunismi tuhoaa kaiken, mihin se koskettaa. Nepalilaisia kurjistivat etenkin maolaiset kommunistit. Jos olisimme fiksuja, vaatisimme kommunistien eroa vallasta ehtona kehitysavulle. Ero auttaisi enemmän kuin raha, jonka annamme.
Suomi antaa vuonna 2015 kehitysapua 18 miljoonaa euroa Nepaliin ja lisäksi 3 M maanjäristysten aiheuttaman tuhon hätäapuun. Kun Suomen avun pintaa raaputtaa, tulee joko hymynkare huuliin tai voimattomuuden raivo. Vuosina 2015-17 annetaan 4 miljoonaa naisten taloudelliseen voimaannuttamiseen!!!.
Vuosina 2013-15 1,6 miljoonaa työelämään valmentavien taitojen kehittämiseen. Naiset, Rauha ja turvallisuushankkeeseen 1,3 M (nuo rahat tarvittaisiin paremminkin Suomessa muslimi-invaasion aiheuttaman naisten ja tyttöjen turvallisuuden heikentymisen estämiseksi). Vuosina 2010-15 on UNICEFin WASH-ohjelmaan laitettu 9,8 Miljoonaa.
Opetusministeriö on antanut 15 M USD 10.000 tyttöjen vessan rakentamiseen. Lisäksi täällä opetetaan suomalaisten voimin ja rahoin käsien pesua. Eikö se ole nepalilaisen kodin ja koulun tehtävä, eikä suomalaisten.
Joulupäivänä 2015, Nepalin köyhyys

Seuraavalle vaalikaudelle ennustetaan prosentin ja kahden välissä matavaa vuosittaista kasvua. Joka sinänsä ei ole mahdottoman paha asia. Tai ei olisi, ellei meillä olisi vaaleja muutaman kuukauden päästä. Ja milläpä muulla ehdokkaat uskovat eduskuntaan pääsevänsä, kuin lupaamalla mannaa ja hunajaa äänestäjilleen. Joka ei sinänsä ole paha asia, tai ei olisi, jos noita lupauksia ei jouduttaisi maksamaan velkarahalla.
Laskusuhdannevaalit
Nykyisellään me erittäin avokätisesti kosiskellaan kaivostoimijoita väliaikaisten työpaikkojen lisääntymisen vuoksi verotulojen kerryttämiseksi, vaikka koko Suomen BKT:sta ja palkoista vain 0,1% tulevat metallikaivostoiminnasta. Suomessa myös kaivosyhtiöt maksavat vain veronalaisista voitoistaan yhteisöveroa, kuten muutkin osakeyhtiöt, joten verotuloja ei juurikan kerry kaivoksien monen vuoden ylösajon aikana, milloin yritys on mitä todennäköisemmin tappiollinen, vaikka kuitenkin samaan aikaan uusiutumattomia mineraaleja katoaa ulkomaille lukemattomia tonneja - kaivostoiminta on kuitenkin miljardiluokan vuosittaista liikevaihtoa.
Uusiutumattomat luonnonresurssit kansan omistukseen?

Hallintoylilääkäri nuokkui kotinsa työhuoneessa unen rajamailla välillä torkahdelleen. Joulu oli tulossa, mutta vielä piti saada muutama asia valmiiksi ennen pyhiä. Perhe valitti ainaista työsidonnaisuutta, mutta hallintoylilääkäri piti itse tärkeämpänä saada lausunnot, suunnitelmat ja selvitykset aikataulujen mukaisesti valmiiksi. Hallintoylilääkärin huone olikin täynnä valtavia paperipinoja eri aiheista. Hallituksen esitykset sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseksi keräsivät jo pölyä huoneen nurkassa. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan samasta aiheesta antamien mietintöjen muutaman sadan sivun paketti oli sekin päätynyt hyllyn päälle odottamaan viimeisiä lausuntokierroksia. Vielä pitäisi saada valmiiksi raportti erään yliopiston tutkimusvilppiepäilyistä ja pari päivitettyä toimintaohjetta sairaanhoitopiirille. Kello lähestyi puolta yötä ja hallintoylilääkärin silmät painuivat kiinni.
Sote ja joulun henki

Normaalisti korkeasuhdanteessa valtion menojen olettaisi supistuvan, koska tulonsiirtojen pitäisi parantuneet työllisyystilanteen ansiosta pienentyä. Valtiokonttorin luvuista tällaista supistumista ei kuitenkaan löydy (yhtä vähän kuin niistä löytyy näyttöä hallituksen tekemistä ”hirveistä” leikkauksista). Hienoinen supistuminen johtuu yksinkertaisesti vain korkojen laskusta. Ihmetellä pitää, miten julkisen sektorin rahoitustasapaino voidaan saavuttaa, jos kokonaistuotannon kasvu lähivuosina noudattaa uudelleen vuosien 2012-2015 kaavaa. Mahdotontako? En menisi sanomaan. Miten mahdolliseen uuteen lamaan on varauduttu? Tietääkö kukaan?
72 %

Väitteet dronien lentokyvyn rajallisuudesta ja torjuttavuudesta saivat Gatwickin joulussa uusia muotoja. Hyökkääjän ylivoima on suurempi kuin monet uskoivat. Laserein ja paikannushäirinnällä kaikkia koneita ei havaita saati torjuta.
Maaliinohjautuvien torjuntalaukaisujen, ovat ne sitte bulletteja tai miniohjuksia, niiden kyky, käytettävyys ja tarkiituksenmukaisuus lentokenttäolosuhteissa ovat rajalliset.
Käsitteistä vielä: kun puhumme droneista, mistä silloin puhumme. Tarkoitammeko nelikoptereita, vai puhummeko pienoisohjuksista vai lennokeista. Hyperkevyt lennokki pystyy lentämään Suomenlahden yli, kuvaamaan auto-ohjelmoidut kohteet ja palaamaan ennaltamäritettyyn paluupisteeseen, ja tämä kaikki ilman että kukaan havaitsee mitään, alle tunnissa, niin mitä se sitten onkaan alan keihäänkärkimaissa, joihin emme ihan kuulu.
Gatwickin drone -farssi ja ilmatorjunta

Loppukevennykset

Viime vuosina pinnalle on noussut käsite naisten seksiturismista. Sillä tarkoitetaan turismia, jossa yleensä länsimainen nainen reissaa eksoottiseen maan turistikohteeseen ja viettää siellä aikaa paikallisen miehen kanssa.
Seksi kuuluu kuvioon, mutta siitä ei makseta rahana. Vastineeksi nainen saattaa maksaa miehen ylläpidon tai tarjota tälle ravintolakäynnit ja huvitukset ja kenties majoituksen luonaan lomansa ajan.
On tavallista, että itsensä näin elättävät ”rantapojat” tarjoavat seuraansa jopa häkellyttävän aktiivisesti –mahdollisesta vuosikymmenien ikäerosta välittämättä. Osa turistinaisista saattaa antaa lomapartnerilleen lahjoja, jotka nämä saattavat myydä jälkeenpäin rahaa saadakseen.
Tällaisia ovat vanhempien naisten seksimatkat Gambiassa – nuoret ”rantapojat” tarjoavat seuraa häkellyttävän aktiivisesti

Dubaissa 328 metriä korkeassa pilvenpiirtäjässä pyöräileminen vaatii viileitä hermoja.Tältä pyöräilijältä ei puutu rohkeutta haastaa pilvenpiirtäjän kapeita reunoja.
Päätähuimaava video: uhkarohkea pyöräilijä uhmasi pilvenpiirtäjän kapeita reunuksia

Miesten suunnitelma oli seuraava: Yritämme hyppyä palavalla Ladalla, isosta hyppyristä, jäätyneeseen järveen. 10 metriä korkealle hyppyrille kaasutettiin lähes 70 kilomerin tuntivauhdissa. Auton ilmalennolla oli pituutta lähes 40 metriä ennen järvikosketusta. Peräkontti tuleen ja Lada hyppyriltä jäiseen järveen: venäläiset ”duudsonit” tekivät tempun - katso videolta, oliko miehillä kaikki turvajärjestelyt kohdillaan

VAHVIMMIN Putin on yhdistetty 35-vuotiaaseen poliitikkoon Alina Kabajevaan, joka on entinen voimistelija ja olympiavoittaja.Putinin ja Kabajevan intiimeistä väleistä on huhuttu jo kymmenen vuotta, mutta kumpikaan ei ole myöntänyt suhdetta.
Vladimir Putin aikoo mennä naimisiin – onko joku heistä seuraava Venäjän ykkösnainen?

Laiturilla seisoi järkyttynyt mies paniikissa. Hän oli onnistunut hyppäämään liikkuvan auton vauhdista pois kyydistä. Kaksi muuta ei ollut siinä onnistunut.Kimmo näki, että auto oli ajanut suoraan mereen laiturilta. Autossa ollut kaksikko pääsi kuitenkin pois omin voimin. He olivat Kimmon mukaan ensin yrittäneet poistua oven kautta. Kun se ei ollut onnistunut, he rikkoivat ikkunan.
Auto luisui hyiseen mereen, matkustajat rikkoivat ikkunat ja pelastautuivat – lohduton kuva laiturilta: ”Sitten takavalot vain hävisivät”

Poliisi ja virolaiset rattijuopot

Spede Show - Practical english

Sexy pickpocket

**Petit Don Juan**

Policier battu pas les enfants- JPR

Aveugle et peau de banane!

Caméra cachée - Police VS motard

Kotimaan matkailu

Muumi-jääveistosnäyttely tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä koko perheelle – kirjaimellisesti. Missään muualla ei ole toteutettu aiemmin vastaavaa.
Näyttelyn keskiössä olevat 1,5–5 metriset Muumi-hahmot ja -rakennelmat ovat jäänveiston maailmanmestari Lkhavgadori ”George” Dorjsurenin ja Suomen-mestari Anssi Kuosan tekemiä (Jäälinna ry). Taikatalven tunnelmaa tähdentää teemapuistoihin erikoistuneen Fantasia Worksin elämysrakentaminen valoineen, äänineen ja kuvineen.
Kuopion kupeessa sijaitsevan Leppävirran Vesileppikseen avattiin
tapaninpäivänä uusi Muumi-jääveistosnäyttely, joka on avoinna elokuun puoliväliin saakka.
Savoon aukesi uusi taianomainen Muumi-jääveistosnäyttely - tämä on koettava itse

Ulkomaan matkailu

Montenegro Budvanska Riviera (Черногория Будванска ривьера)

AEROPORTO de St Maarten ✱ TURISTAS e AVIÕES ativam o Cenário - AIRBUS vs BOEING

Basque Country

Assisi ja italialainen maalaistyyli

Musiikki

Jose Feliciano feat. FaWiJo - Feliz Navidad (Official Video 2016)

Laura Pausini - One More Time

Doctor Zhivago - Lara's Theme (Stereo

Kuntoilu

Elixir - Kotikuntoilu miehet - Jumitusta helpottava jalan venytys

Elixir - Kotikuntoilu Miehet - Selkälihastreeni

Elixir - Kotikuntoilu miehet - Halkoharjoitus hauikselle

Likunta ja terveys

Verenpaine 160/ 90 , pulssi 52 , Paino ? kg. Jumppa 20 /5390 min, kuntosali 0/8885 min, kävely 6/1247 km , uinti 0/41000 m, pyöräily 0/3580 kmEi kommentteja:

Lähetä kommentti