perjantai 28. joulukuuta 2018

PE 28.12.2018 Wahlroosin toimet on selvitettävä, vakuutuskuoret on avattava, moraaliton toiminta on lopetettava


Erkki Aho

Kirjan mukaan Siimes ja muu hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta kuuli valtiovarainministeri Sauli Niinistön valmiiksi neuvottelemasta sopimuksesta joulukuun ensimmäistä viikonloppua edeltävänä perjantaina. Tuolloin Niinistö ja pääministeri Paavo Lipponen paljastivat, että valtion 43-prosenttisesti omistamalle Sampo-Leonialle on salassa pidetyissä neuvotteluissa löytynyt uudeksi pääjohtajaksi Björn Wahlroos.
Björn Wahlroos oli laittanut sopimuksen ehdoksi hänen omistamansa Mandatum Pankin ostamisen osaksi Sampo-Leoniaa. Hinta oli 2,5 miljardia markkaa eli 52 prosenttia yli Mandatumin marraskuisen pörssiarvon. Tällä kaupalla Mandatum-pankin suurimmasta omistajasta Wahlroosista tuli yksi Suomen rikkaimmista miehistä ja Suomen talouselämän mahtimies.
Muut ministerit Suvi-Anne Siimes, Olli-Pekka Heinonen (kok.), Jan-Erik Enestam (r.), Tarja Filatov (sd.) ja Satu Hassi (vihr.) hyväksyivät tuossa kokouksessa Niinistön neuvotteleman sopimuksen.
Kyseisen kokouksen pöytäkirja oli salainen tähän vuoteen asti. Valtion omistusohjausyksikkö luovutti sen Tuomo Pietiläisen johtamalle tutkivalle ryhmälle Wahlroos-kirjaa varten. Wahlroosin keksineen henkilön nimi tulee julki vasta nyt. Hän oli valtiovarainministeriön finanssineuvos Jarmo Väisänen, joka kertoo kirjassa, että yhtiöön tarvittiin räväkämpää otetta kuin mihin lisäksi sisäpiirikaupoista epäilty pääjohtaja Jouko K. Leskinen pystyi.
SAULI NIINISTÖ OLI WAHLROOSIN ÄKKIRIKASTUMISEN TAKAPIRU

Suomen taloushistorian suurimmasta katastrofista ei ole kerrottu kaikkea. Seppo Konttinen tekee paljastuksia kirjassaan nimeltä Salainen pankkituki.
Konttisen esityksen mukaan poliittinen ja taloudellinen eliitti oli hämärtänyt kärsimysten vuodet. Käyttöön oli otettu vaikeasti ymmärrettäviä sanoja kuten rakennemuutos, muutostarve, talouden vakaus, pankkialan tervehdyttäminen tai markkinavoimat.
Pelkästään voittajien kertoma "totuus" on hallinnut pankkikriisivuosien historian kirjoittamista ja tilintekoa. Se on ollut liian yksipuolista.
Konttisen kirjasta tulee selvästi esille, että pankkikriisin konna on presidentti Mauno Koivisto, joka on vetänyt omaa rooliaan kaukana virallisten linjojen takana ja etäällä etusivujen uutisista. Pankkilait olivat peräisin Mauno Koiviston ensimmäisen hallituksen ajoilta.
Vuosien saatossa pankkien lainahanat olivat päästetty holtittomasti soljumaan, mikä johti pankit vararikon partaalle. Päättäjät eivät itsekään tienneet, mitä oltiin tekemässä. Vakaan markan politiikka ja holtiton rahamarkkinoiden vapauttaminen johtivat yli puolen miljoonan ihmisen työttömyyteen. Yli 60 000 yritystä hävisi markkinoilta, yrittäjien omaisuus ja elämäntyö tuhottiin. Tuhannet ihmiset päättivät päivänsä oman käden kautta. Toiset taas elävät näiltä sijoilta huippupalkoilla ja -eläkkeillä tässä samassa yhteiskunnassa.
Salainen pankkituki – pääkonna Mauno Koivisto

Björn Wahlroosin Sampo tuki kokoomusta viime presidentinvaaleissa 50 000 eurolla. Oliko valtiovarainministeri Jyrki Katainen jäävi antaessaan Sammolle taloudellisia helpotuksia laman keskellä, oikeuskansleri Jaakko Jonkka?
Vihreät ovat hurskastelleet sillä, etteivät he ole muka saaneet mitään tukea elinkeinoelämältä vaaleissa. Puheenjohtaja Anni Sinnemäki löytää halutessaan puolueensa kirjanpidosta kuitin, josta paljastuu, että Osuuspankkikeskus antoi 4 000 euroa vihreiden eduskuntavaalikampanjaan.
Tosin Osuuspankkikeskus antoi 8 000 euroa kokoomukselle, keskustalle ja demareillekin. Onko Sinnemäki jäävännyt itsensä, kun hallitus on laman aikana käsitellyt osuuspankeille annettavia helpotuksia?
Kokoomus ja keskusta tekivät vuoden 2006 presidentinvaalien alla sopimuksen, että vaalien ensimmäisellä kierroksella pudonnut puolue antaa koneistonsa, loput vaalirahat ja materiaalit sille, joka pääsee toiselle kierrokselle. Näin Sauli Niinistö sai keskustan tuen, materiaalit ja toimitsijat avukseen toisella kierroksella.
Toisten asioissa pikkumaiseksi kamreeriksi heittäytynyt puhemies Sauli Niinistö ei ole antanut minkäänlaista selvitystä tästä vaalirahoituksensa osasta. Lisäksi kokoomus ei ole vielä kertonut mistä se sai presidentinvaaleihin tukea yli 550 000 euroa. Millaisia vastapalveluksia kokoomus on niiden vuoksi joutunut eduskunnassa tekemään?
Konnia vai pyhimyksiä?

Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 ministeri Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamalla kauppakirjalla Arsenal omaisuudenhoitoyhtiöiden 12,2 miljardin markan saatavat 5 %:lla todellisesta arvosta eli 600 miljoonalla markalla. Ongelmaluottoja oli n. 60 000 kappaletta.
Nyt näitä saatavia ulkomainen perintäyhtiö perii täydestä arvosta korkealla korolla suomalaisilta kansalaisen kuolemaan saakka ja eduskunnan päätöksellä vielä senkin jälkeen eli kuolinpesältä.
Erikoista kauppakirjassa on se, että ministeri myi nämä ongelmaluotot vaikka Arsenal Oy:llä oli oma toimiva johto. Kauppasopimukseen sisältyy vielä ns. korvausklausuuli, jonka mukaan jos sopimus puretaan niin koko kauppasumma laukeaa maksettavaksi. Tämä korvausklausuuli on perustuslain vastainen.
Velallisille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta selvitä veloistaan tuolla 5 %:n summalla. Helsingin Sanomien 1.4.2000 uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu ja siis perintäkelvottomia. Perintäkelvottoman velan luovuttamisesta perittäväksi on säädetty rikoslain 35 luvun 1-3 %:ssä (petos). Jo maksettujen lainojen perimisestä on raportoitu Arsenalin tarkastusvaliokunnan kertomuksessa v. 2000. Siinä todetaan, että n. 1000 tarkastetusta reklamaatiosta n. 100 todettiin aiheellisiksi. Lainaa ei ollut olemassa. Lisäksi noihin myytyihin saataviin liittyi valtava määrä yrittäjien velkoja, mikä merkitsee sitä, että nuo yrittäjät ovat lopun elämäänsä velkahirressä ja Suomessa on yrittäjäpula.
Valtiopetos on tosiasia

Miljardööri Antti Herlin sekä miljonäärit kuten pääministeri Juha Sipilä ovat saaneet nauttia Suomen rikkaille tarjoamista veroeduista. Täysin laillisesti. Listoissa kyllä näkyy tuloja, mutta vain veronalaisia tuloja. Todellisista tuloista verottajan julkiset tiedot eivät kerro mitään – ainakaan suurituloisimpien.
Vuosina 2000–2005 veroäyrilistojen kolmen kärkeen yltäneiden joukossa on tuloverotilastojen kestotähtiä kutenAatos Erkko, Jorma Ollila ja Björn Wahlroos. Paljon on myös sellaisia, joille ei monena kärkisijoituksen jälkeisinä vuosina ole kertynyt verotettavaa tuloa edes sitä 150 000 euroa, jolla Helsingin Sanomien ylläpitämään verotietokantaan on päässyt.
Heitä ovat esimerkiksi JOT-Automation-yrityksen myynnillä rikastunut Veikko Lesonen, Stonesoftin myynyt Ilkka Hiidenheimo, valtavat määrät Nokiaa 2000-luvun alun huippukurssiin myynyt Timo Lehtonen, konepajansa myynyt Jorma Lillbacka, miljonääriperijä Jussi Salonoja sekä Erätukku Oy:n omistuksensa myynyt Maarit Koskelo.

Sipilän miljoonat

Juha Sipilä varmasti tiesi mistä puhui. Hän oli tehnyt suuren omaisuuden onnistuneilla yrityskaupoilla ja osakesijoituksilla. Miljooniaan hän hoiti sijoitusyhtiössään yhden Suomen parhaan veroasiantuntijan, professori Heikki Niskakankaan kanssa.
Sipilä oli vuoden 1996 äyrikuningas. Hän oli saanut johtamansa teknologiayrityksen Solitran osakkeista reilut 15 miljoonaa euroa, kun se myytiin amerikkalaisille.
Veronalaista myyntivoittoa tästä oli noin 12 miljoonaa. Miljooniaan sijoittamaan Sipilä perusti muiden muassa pääomasijoitusyhtiö Fortel Investin.
Vuonna 1998 Sipilän yhtiökumppaniksi Fortel Investiin tuli hänen serkkunsa, vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, joka hoiti yhtiön sijoituksia. Vuoteen 2001 mennessä yhtiölle oli kertynyt yli 11 miljoonaa euroa voittovaroja.
Seuraava vuosikymmen yhtiöllä meni heikommin, mutta silti se kykeni maksamaan miltei yhdeksän miljoonaa euroa osinkoja omistajilleen, eli pääasiassa Sipilän perheelle ja loput Niskakankaalle sekä toiselle vähemmistöomistajalle.
Näin Suomea leikkauksiin piiskaava Juha Sipilä piilotti miljoonansa vakuutusjärjestelyillä


Lähes kolmasosa eläkkeensaajista – yhteensä 430 000 ihmistä – on tipahtanut alle virallisen köyhyysrajan Suomessa. Tämä käy ilmi Eläketurvakeskuksen (ETK) tilastoista.
Euroopan unionin määrittämä köyhyysraja Suomessa on yksineläjillä 1 190 euroa ja kahden aikuisen taloudessa 1 785 euroa per kuukausi.
Eläkeläisköyhälistön määrä lisääntyy edelleen, sillä lähes kaikkia sosiaaliturvaetuuksia mm. kansaneläkkeitä leikataan toista vuotta peräkkäin: tämän vuoden alussa 0,4 prosenttia ja ensi vuonna 0,85 prosenttia. Juha Sipilän (kesk.) hallitus aikoo ensi vuoden leikkauksilla säästää 70 miljoonaa.
Suomen sosiaali- ja terveys ry:n (Soste) laskelmien mukaan 5 000 uutta henkilöä putoaa säästöpäätösten seurauksena köyhyysrajan alapuolelle – ja samalla suuri joukko tipahtaa köyhyysrajan tuntumaan.
Kansaneläkkeet pienenevät ensi vuonna ensimmäistä kertaa Suomen eläkejärjestelmän historiassa. Kansaneläkettä saa vajaa puolet Suomen 1,5 miljoonasta eläkkeensaajasta. Sen suuruus on yksin asuvalle 634 euroa kuussa. Kansaneläke on eläkeläisten perusturva. Kun se ei riitä, saa lisäksi takuueläkettä, joka nostaa eläketulon 767 euroon kuussa.
Minimieläkkeen varassa sinnittelee yli 100 000 suomalaista.
Puoli miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella

Poliitikot ovat kohdelleet 2000-luvulla vuokranantajia paremmin kuin lapsia. Vuonna 2000 lapsilisän arvo oli nykyrahaksi muutettuna 136,58 euroa. Nyt se on enää 112,85 euroa. Hätkähdyttävintä on tarkastella, mitä lapsilisän ostovoimalle on tapahtunut 2000-luvulla. Vuosikirjassa havainnollistetaan lapsilisän suuruuden kehitystä vuoden 2017 rahassa.
Vuonna 2000 lapsilisän arvo oli nykyrahaksi muutettuna 136,58 euroa. Nyt se on edellä mainitut 112,85 euroa.
Tämän hetkinen lapsilisä on vain 82 prosenttia vuoden 2000 lapsilisästä.Peruskoulutasoiset prosenttilaskut paljastavat suuren muutoksen:keskimääräiseen lapsilisään pitäisi tehdä 21 prosentin (23,73 euron) korotus, jotta sen arvo palautuisi edes kahden vuosikymmenen takaiselle tasolle.
Näkökulma: Tätä et tiennyt lapsilisistä - suomalaisen perhepolitiikan ylpeyden arvo on romahtanut 2000-luvulla


Turvapaikanhakijoille oli myönnetty toimeentulotukea kerralla kolmeksi vuodeksi

Kalajoki

Kalajokinen yrittäjä on tuomittu yhdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä veropetoksesta ja veropetoksesta. Koeaika päättyy 11.12.2020. Lisäksi yrittäjä on määrätty liiketoimintakieltoon 11.1.2022 saakka. Yrittäjän on korvattava Verohallinnolle vahingonkorvauksena yli 80 000 euroa.
Kalajokiselle yrittäjälle ehdollista vankeutta – törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta tuomittu vetosi huonoon muistiin

Alueuutiset

Varkauksia ja näpistelyjä Haapajärven seudulla ja kauempanakin tehtaillut mies joutuu vankilaan pitkäksi aikaa. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan miehen 43 rikoksen putkesta vankeuteen 1 vuodeksi ja 8 kuukaudeksi. Lisäksi hänet tuomittiin kärsimään kokonaan aiemman tuomionsa 318 päivän jäännösrangaistuksensa. Hän joutuu maksamaan korvauksia yli 4 500 euroa.
Rikokset tapahtuivat huhtikuun 2017 ja toukokuu 2018 välisenä aikana. Noin kymmenen kauppaa joutui asianomistajiksi. Yhdessä tapauksessa mies nappasi kaupan kassalippaan ostoshihnan yli.
Haapajärven seudun rikosputken tekijälle vankeutta lähes kaksi vuotta - nappasi kaupassa muun muassa rahalippaan kassahihnan yli

Kasitiellä Kokkolassa sattui torstaina iltapäiväkahden jälkeen liikenneonnettomuus, joka katkaisi tien liikenteeltä. Onnettomuudessa on loukkaantunut kaksi henkilöä.
Tarkka onnettomuuspaikka on Pohjanlahdentiellä Vitikan ja Peitson välillä, Peltokorventien ja Toivosen Eläinpuiston kohdilla. Onnettomuudessa olivat mukana henkilöauto ja nesteytettyä hiilidioksidia kuljettanut säiliöauto. Molemmat autot ajautuivat ojaan.
Säiliöauto ja henkilöauto kolaroivat Kokkolassa, säiliö vuotaa – Kasitie ruuhkautuu nyt pahasti

Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä pitää Kauppalehdessä yhtiönsä Rosatomilta saamaa uutta aikataulua Pyhäjoen ydinvoimalasta realistisena. Joulun alla julkitulleen aikataulun mukaan varsinaisen ydinvoimalan rakentaminen alkaa vuonna 2021 ja sähkö laitos toimittaa vuonna 2028.
Härmälä Kauppalehdessä: Uusi aikataulu Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamisen aloituksesta 2021 on realistinen

Kotimaan uutiset

Keskustan tilanne näyttää enemmän kuin hankalalta. Tähän johtopäätökseen voi tulla kokoomusta lähellä olevan Ajatuspaja Toivon selvityksestä, joka julkaistaan perjantaina.
Tutkimuksessa todetaan, että keskustan kannatus on kolmessa viime eduskuntavaalissa tukeutunut vahvasti yli 50-vuotiaiden miesten äänisaaliisiin.
Vanhemmat miehet ovat tuoneet näissä vaaleissa 36 prosenttia puolueen kannatuksesta. Luku on noin kymmenen prosenttiyksikköä suurempi kuin SDP:llä ja kokoomuksella.
Määrä on siinä mielessä merkittävä, että yhdeksän keskustalaista konkarikansanedustajaa on ilmoittanut jäävänsä pois seuraavista eduskuntavaaleista. Heidän joukossaan ovat muun muassa Mauri Pekkarinen, Seppo Kääriäinen, Kauko Juhantalo ja Timo Kalli.
Tässä valossa näyttää siltä, että puolue ottaa todella pahasti takkinsa vaaleissa. Jos vaaleista puuttuvat ehdokkaat, jotka tuloksen voisivat tehdä, silloin vaaleista ei tule mitään, Toivon toiminnanjohtaja Sini Ruohonen sanoo
Ajatuspaja Toivo: Keskustan tilanne näyttää vaikealta – "Puolue ottaa todella pahasti takkiinsa eduskuntavaaleissa"

Aktiivisuusehdon laiminlyönti pienentää korvauksia eniten ansiosidonnaista työttömyyskorvausta saavilta. Vuoden 2018 alusta voimaan tullut, parjattu työttömyysturvan aktiivimalli kohtelee eri ammattien työttömiä hyvinkin eriarvoisesti aktiivisuusehdon laiminlyönnistä – euroina arvioituna.
Prosentteina korvausleikkaus on kaikille sama. Mutta kun ansidonnaisten työttömyyskorvausten suuruudet vaihtelevat paljon, tietää 4,65 prosentin nipistys jopa yli satasen leikkausta kuukausittaiseen työttömyyskorvaukseen.
Etenkin hyväpalkkaisissa ammateissa työskennelleet työttömät saavat maksaa aktiivisuusehdon laiminlyönnistä muita enemmän. Esimerkiksi johtajien ja ylimpien virkamiesten korvaus aleni viime vuonna keskimäärin 124 euroa kuukaudessa, kun keskimäärin alennus oli ammateissa vain puolet siitä eli 62 euroa kuussa.
Aktiivimalli voi leikata työttömyyskorvauksesta yli satasen – katso listasta, minkä alan työttömiä prosenttileikkuri kurittaa ankarimmin

Valtamedia ei halunnut kertoa epäillyn nimeä. Kansalaisaktivisti Junes Lokka otti asiakseen selvittää. Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka kirjoittaa:
MTV ei osannut päättää onko se Arabianrannan murhajäbä suomalainen vai ei, niin tilasin nimen.
Sohrab, Zulfigar Ali (290482-)
Jos joku haluaa mennä tapaamaan tyyppiä, se on huomenna klo 14 Helsingin käräjäoikeuden salissa 208.
Koulupojan murhasta epäilty mies on moninkertainen rattijuoppo, jolla on myös pahoinpitelytuomioita. Miehelle on langetettu ehdollista vankeutta ja sakkoja. Ehdotonkin neljän kuukauden vankeusrangaistus muutettiin 120 tunnin yhdyskuntapalveluksi.
Koulupojan murhasta epäillyllä ulkomaalaistaustaisella espoolaismiehellä on taustallaan useita tuomioita mm. rattijuopumuksista ja pahoinpitelyistä. Hän on ajanut autoa myös huumausaineiden vaikutuksen alla.
Poliisi esittää miestä perjantaina vangittavaksi murhasta todennäköisin syin epäiltynä. Puolustuskyvytön alakouluikäinen poika murhattiin erittäin raa’alla ja julmalla tavalla Arabianrannassa Helsingissä jouluaattona
Tällainen on Arabianrannan koulupojan murhasta epäilty mies – moninkertainen rattijuoppo joka on tehnyt useita pahoinpitelyjä

Ulkomaan uutiset

Saudi-Arabian kuningas Salman erotti torstaina vuodesta 2015 ulkoministerinä olleen Adel Al-Jubeirin ja nimitti hänen tilalleen Ibrahim Al-Assafin, kertovat uutistoimistot.
Kuningas Salman nimitti myös muun muassa uuden informaatioministerin ja kansallisen turvallisuuden neuvonantajan.
Kuningas ei perustellut uusia nimityksiä, mutta uutistoimistojen mukaan Saudi-Arabian uskotaan haluavan kiillottaa ryvettynyttä mainettaan toimittaja Jamal Khashoggin murhaan liittyvässä kohussa.
Uutistoimisto AFP:n mukaan uudet nimitykset tukevat kruununprinssi Mohammed bin Salmanin asemaa, koska useaan tärkeään virkaan nimitettiin hänen liittolaisiaan.
Saudi-Arabian kuningas teki yllättävän liikkeen – mylläsi maan ylintä hallintoa uusiksi

Silinterihatussa keikaroiva pukumies kävelee keskellä katua ja heiluttelee dollareita pursuavaa salkkua. Perässään hän vetää metsäyhtiö UPM:n logolla varustettua pahvista tehdasta, jonka piipusta tupruttaa savua.
Takana marssiva parisataapäinen mielenosoittajien joukko huutaa suomalaisyhtiötä ulos Uruguaysta. Mielenilmaisun on järjestänyt tällä kertaa lähinnä opiskelijoista ja anarkisteista koostuva joukko.
Räjähteet paukkuvat, kun väki pysähtyy huutamaan Uruguayn maatalousministeriön eteen. Mielenosoittajat töhrivät rakennusten seiniin suurin kirjaimin: "UPM ulos".
Uruguayssa vastustetaan suomalaisyhtiön kaavailemaa maailman suurinta sellutehdasta – Kaduilla huudetaan "UPM ulos!"

Landskronassa Malmön pohjoispuolella tapahtui voimakas räjähdys yöllä kello yhden jälkeen. Useita autoja tuhoutui ja ikkunoita särkyi laajalta alueelta.
Pian tapahtuman jälkeen poliisi pidätti läheltä kaksi miestä autosta, joka oli ajanut ulos tieltä.
Heitä epäillään vaaran ja tuhon aiheuttamisesta, kertoo poliisin tiedottaja Calle Persson Aftonbladetille. Miehet ovat poliisille ennestään tuttuja ja he ovat iältään 25-ja 30-vuotiaita.
Ruotsin Landskronassa voimakas räjähdys - autoja tuhoutui ja ikkunoita särkyi

Talousuutiset

Australialaisen kaivosyhtiön Dragon Miningin toiminta panee kysymään, onko kaivostoiminta Suomessa menossa banaanivaltioiden tasolle.
Australialaisen kaivosyhtiön Dragon Miningin toiminta on herättänyt aiheellisen keskustelun, onko vuonna 2011 uusittu kaivoslaki enää toimiva – tai onko se ollut toimiva koskaan. Kysymys kuuluu, onko Suomi kansainvälisten kaivosjättien varjossa ajautumassa samaan asemaan kuin entiset siirtomaat, joilta kansainväliset yhtiöt kuppasivat luonnonrikkaudet ja riiston kohdemaat jäivät nuolemaan näppejään
Pääkirjoitus: Nykyisen kaivoslain perusteella Suomi näyttäytyy hyväksi käytettävänä pölkkypäänä

Urheilu-uutiset

Kaapo Kakko ja Aleksi Heponiemi saivat tililleen tärkeät onnistumiset, kun Suomi voitti Kazakstanin nuorten MM-turnauksen alkusarjassa. Katso ottelun maalit jutun kuvaa klikkaamalla. Suomi otti avausvoittonsa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa perjantaina. Nuoret Leijonat voitti Kazakstanin 5–0 Victoriassa pelatussa B-lohkon ottelussa.Ottelun parasta antia Suomen näkökulmasta oli, että onnistumisia tuli kaikille ketjuille. Kaikista tärkeintä oli, että ykkös- ja kakkosketjut saivat vihdoin maalitilinsä auki ottelun päätöserässä. Kakkosketjun Kaapo Kakko ja ykkösketjun Aleksi Heponiemi saivat tärkeät onnistumiset, jotka saattavat vapauttaa kärkiketjujen peliä tulevissa otteluissa.
Kauan siinä kesti! Nuorten Leijonien tähtipelaajille vihdoin onnistumisia – Kazakstan kaatui komeasti

Demid Yeremeyev torjui Nuoria Leijonia vastaan 51 kertaa ja päästi viisi maalia. Maalivahti saa harvoin ottelun parhaan pelaajan palkintoa, jos päästää taakseen viisi maalia. Perjantaina sellainenkin ihme nähtiin, kun Kazakstanin Demid Yeremeyev pokkasi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon Suomea vastaan.
Tässä tapauksessa palkinto meni oikeaan osoitteeseen. Yeremeyev torjui Suomea vastaan 51 kertaa. Joukkoon mahtui muutama haamutorjunta, joilla Yeremeyev piti Kazakstanin pitkään mukana pelissä. Näyttävin torjunta nähtiin ottelun loppuhetkillä, kun Yeremeyev heittäytyi erikoisella tyylillä kyljelleen torjumaan Rasmus Kuparin laukausta.
Kazakstanin sympaattinen maalivahti sulatti kanadalaisyleisön sydämet – sai Suomi-ottelun jälkeen poikkeukselliset suosionosoitukset: "Tunteet olivat pinnassa, olisin voinut itkeä"

Vaikka Nuorten Leijonien avainpelaajiin kuuluva Eeli Tolvanen, 19, on aina osannut tehdä maaleja, nuorten MM-kisoissa ruuti on tavannut olla kosteaa. Kolmansia junnukisojaan pelaava Tolvanen on osunut kolmessatoista nuorten MM-ottelussa vain kolme kertaa.
Maalinteon tuska alkoi jo naurattaa Tolvasta – kärsivällisyys on koetuksella, kun verkko ei heilu: "Ottaa todella paljon päähän"

Maailmalla tapahtuu

Mies tunkeutui omakotitaloon Kuhmossa ladattu ase mukanaan varhain tapaninpäivän aamuna, kertoo poliisi.Poliisi kertoo, että kuhmolainen 52-vuotias mies oli tunkeutunut omakotitaloon olohuoneen ikkunan läpi ladattu haulikko mukanaan. Talossa oli tapahtuma-aikaan useita aikuisia henkilöitä. Yksi talossa olleista ihmisistä sai käännettyä aseen piipun poispäin ennen laukausta, eikä kukaan paikalla olleista loukkaantunut tilanteessa.
Mies tunkeutui ikkunan läpi omakotitaloon ladatun haulikon kanssa Kuhmossa – poliisi epäilee tapon yrityksestä

Kaksi irrallaan ollutta suurikokoista koiraa tunkeutui Tapaninpäivän aamuna suuren maatilan lammasaitaukseen Pohjois-Kirkkonummella.
Arviolta useita tunteja kestäneen raatelun jälkeen neljä lammasta oli menettänyt henkensä. Seitsemän oli raadeltu niin huonoon kuntoon, että paikalle hälytetyn poliisin piti lopettaa ne ampumalla.
– Ne eivät olleet mitään tuotantoeläimiä, vaan meidän lemmikkejä. Useammalla niistä oli nimikin, tilan omistaja Isabella Salenius sanoo ääni murtuen.
Naisen liikutus johtuu paitsi Tapaninpäivän aamun tuoreista tapahtumista, myös jo kaksi vuotta kestäneestä jatkuvasta jännityksestä, ahdistuksesta, pelosta ja huolesta.
Tapaninpäivän aamu­kävely keskeytyi järkyttävään näkyyn: Lammas­aitaukseen tunkeutuneet koirat järjestivät jopa tunteja kestäneen veri­löylyn

Intiassa nainen on leikannut mieheltä peniksen irti, raportoivat uutistoimistot Reuters ja AFP sekä Times of India -lehti. Nainen on kertonut poliisille miehen ahdistelleen häntä.
47-vuotias nainen oli pyytänyt kahta miestä houkuttelemaan väitetyn ahdistelijansa syrjäiseen paikkaan Mumbain esikaupunkialueella tiistaina. Kun 27-vuotias uhri oli saatu paikalle, kolmikko hyökkäsi hänen kimppuunsa.
Nainen käytti keittiöveistä peniksen irrottamiseen. Poliisi tiedotti tapauksesta medialle torstaina.
Nainen on kertonut viranomaisille, että 27-vuotias mies on hänen naapurinsa ja että mies on ahdistellut häntä useita kertoja viime kuukausien aikana. Siksi nainen päätti ”antaa hänelle opetuksen”.
Intialaisnainen leikkasi väitetyn ahdistelijansa peniksen irti

CNN:n haastattelema entinen Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti Jonathan Wackrow sanoo, että englantilaisen harrastelijavalokuvaajan paljastamasta huippusalaisesta vierailusta on syytä ottaa opiksi. Hänen mukaansa salainen palvelu ja armeija joutuvat olemaan sosiaalisen median aikakaudella entistä laskelmoivempia ja tarkkaavaisempia.
Ennen Irakin-vierailuaan Trumpia oli kritisoitu siitä, ettei hän ollut vieraillut kertaakaan Lähi-idän konfliktialueilla presidenttikautensa aikana. Joidenkin lähteiden mukaan syyksi on väitetty pelkoa.
Trump paljasti Irakin-vierailunsa yhteydessä, että ”muutama” suunniteltu vierailu oli jouduttu perumaan, kun tieto asiasta oli vuotanut julki ennen aikojaan.
Trumpin huippusalainen Irakin-vierailu paljastui odottamattomalla tavalla – englantilaismies ei ollut uskoa silmiään kotipihallaan

Kaksi saksanpaimenkoiraa hyökkäsi kahden cairnterrierin kimppuun Kirkkonummella tapaninpäivänä. Hyökänneet koirat aiheuttivat verta vuotavia haavoja hyökkäyksen kohteena olleiden koirien ulkoiluttajille. Kirkkonummen Gesterbyn kylän läheisessä metsässä tapahtui tapaninpäivänä järkyttävä koirahyökkäys. Kahta cairnterrieriä ulkoiluttamassa ollut pariskunta kohtasi metsäautotiellä kaksi vapaana ollutta saksanpaimenkoiraa, jotka hyökkäsivät terrierien kimppuun.
Susikoirat ryntäsivät metsästä kuin tyhjästä ja alkoivat retuuttaa ja repiä koiriamme, nainen kertoo Facebook-päivityksessään. Nainen on antanut Iltalehdelle luvan siteerata päivitystä
Järkyttävä koirahyökkäys metsässä tapaninpäivänä: ”Koiramme huusivat kauhusta ja me mieheni kanssa huusimme apua”

Venäjän suurlähetystön edustajan mukaan nainen on kertonut Yhdysvaltojen epäilevän häntä huumeiden salakuljetuksesta ja rahanpesusta.Venäläinen nainen on otettu kiinni Suomessa Yhdysvaltojen pyynnöstä. Kiinniotto tapahtui Helsinki-Vantaan lentoasemalla joulukuun 15. päivänä.
Keskusrikospoliisin rikoskomisario Ritva Santtila kertoo, että noin 30-vuotiaan naisen tullessa Suomeen Helsinki-Vantaan lentoaseman rajatarkastuspisteessä huomattiin, että hänestä on tehty Interpolin etsintäkuulutus. Niin sanottu red notice -etsintäkuulutus oli tehty Interpol Washingtonista.
Venäläisnainen otettiin kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla Yhdysvaltojen pyynnöstä

Turvapaikanhakijoiden määrä nousi Japanissa viime vuonna peräti 80 prosentilla, ja hakijoita oli ennätykselliset 19 628 vuonna 2017. Siitä huolimatta saarivaltio otti vastaan ainoastaan 20 ihmistä, maan hallitus ilmoitti tiistaina.
Maahanmuutto on Japanissa kiistelty asia. Monet japanilaiset ovat ylpeitä kulttuurisesta ja etnisestä yhtenäisyydestään ja karsastavat ulkomaalaisia.Historian aikana pitkään muusta maailmasta erillään ollut saarivaltio kärsii kuitenkin ikääntymisestä, ja sen työvoiman määrä pienenee.
Japanista haki turvapaikkaa 20 000 ihmistä - saarivaltio otti vastaan 20

Yle Areena

Jakso 1: Kohti seikkailuja

Jakso 2: Uusia ystäviä

Jakso 3: Suomalainen paradoksi

Jakso 4: Pelin herra

Viena on Karjalan tarunhohtoisin osa. Sieltä kerättiin pääosa Kalevalan eeppisistä runoista. Sieltä ammensivat suuret kareliaanit luomisvoimaa itselleen ja taideaarteita koko kansalle. Vienan halusivat Suur-Suomi-idealistit valloittaa ja liittää Suomeen.
Maantieteellisesti Vienan Karjala sijaitsee Suomen ja Vienanmeren välissä. Vienassa on heimosodittu, jatkosodittu ja siellä tapahtui 100 vuotta sitten Vienan kansannousu, jonka seurauksena Suomeen saapui alueelta 11 000 pakolaisen virta.
Dokumenttielokuvassaan Tarunhohtoinen Viena toimittaja Arvo Tuominen liikkuu jo parhaat päivänsä nähneellä maasturilla Suomen rajan tuntumassa sijaitsevasta Kostamuksen keinotekoisesta kaivoskaupungista läpi runokylien ja heimo- sekä jatkosodan taistelupaikkojen. Matka käy kohti Vienan merta ja Solovetskin saarta, jossa on nähty niin ihmisluonnon hyviä kuin huonoja puolia.
Tarunhohtoinen Viena – dokumentaristi Arvo Tuomisen matka läpi runokylien

Youtube-videot

Karpon Parhaat - Osa 47

Karpon Parhaat - Osa 48

Karpon Parhaat - Osa 49

THE BIGGEST HORSES In The World

Taustoja Oulun tapahtumille:

Afganistanilaiset turvapaikanhakijat raiskasivat 14-vuotiaan Kempeleessä

Aivan yksin tulleet pakolaislapsukaiset Oulussa

Esikoto-hankkeesta 26.2.2018

Tunteet kuumenivat Oulun valtuustossa 27.11.2017

EU, Suomi ja pakolaistulva Kokkola 30.11.2015

Pelleily nimeltä kotouttaminen

Mielipiteet

Erityisen iloinen olen siitä, että toiseksi eniten – ja enemmän kuin keskimäärin – kasvoivat kaikkein köyhimpien ihmisten tulot Suomessa. Ja toiseksi olen iloinen siitä, että 120 000 ihmistä on tämän vaalikauden aikana saanut töitä. Ja niiden perheiden tulotaso on noussut noin tuhannella eurolla kuukaudessa.
Näin sanoi pääministeri Juha Sipilä ennen joulua vuoden viimeisellä eduskunnan kyselytunnilla.
Sen jälkeen on tullut selväksi, että vaikka 120 000 ihmistä onkin saanut töitä, niin niistä työpaikoista vain puolet ovat kokoaikatyötä. Loput ovat jatkuvaa osa-aikatyötä, määräaikaista kokoaikatyötä tai määräaikaista osa-aikatyötä. Kaikkein köyhimpien eli käytännössä toimeentulotuen varassa elävien tulot eivät ole voineet nousta merkittävästi, sillä toimeentulotuen perusosaa vuodelle 2018 korotettin 0,68 prosenttia eli kolmisen euroa kuukaudessa. Ainoa nousu on tullut asumistuen ylittävän vuokran osuuden maksamisesta toimeentulotukena. Se nousee vuokrien nousun mukana ja menee suoraan vuokranantajille.
Puheet ja todellisuus

Rikka Purran mielipide:

Ei, hän ei ole "espoolaismies".
Hän on ulkomaalainen, maahanmuuttaja tai *tähän hänen alkuperäinen kansallisuutensa tai kotimaansa*. Hän EI OLE suomalainen.
Hän elää Suomessa, mutta hänen ei pitäisi elää Suomessa.
Hän on ehkä saapunut maahan passi hukassa. Hänet on paapottu, ymmärretty, silittäen kotoutukseen ohjattu. Oi, sinä toinen, sinä erilainen, sinä upea ja jalo.
Hän todennäköisesti ei ole tehnyt koskaan maallemme mitään hyödyllistä. Hän ei ole koskaan arvostanut sitä, mitä hän on täältä saanut.
Hän on hakannut, varastanut, aiheuttanut vaaraa. Nyt hän on tappanut lapsen.
Mitä hän teki täällä? Miksi hän on Suomessa? Montako sosiaalityöntekijää, kelan virkailijaa, koulukuraattoria, maahanmuuttokoordinaattoria, kotouttamisneuvojaa, poliisia ja oikeusavustajaa hän on vuosien varrella kohdannut?
Seuraavaksi hänet paapotaan, silitellään, selitellään läpi oikeusvaltion prosessin. Hän istuu ihmisoikeusvankilassamme joitakin vuosia, saa terapiaa ja apua traumoihinsa. Hänelle tarjoillaan uskonnon hyväksymää ruokaa ja mahdollistetaan rukoilu riittävän usein.
Ei paljusellejä! (Ja tappavathan suomalaisetkin.)
***
Jos hän olisi suomalainen, hän olisi ihmissaastaa - lapsentappaja! Me kaikki olisimme sitä mieltä.
Mutta kun hän ei ole suomalainen - minä en edes saisi kirjoittaa tätä tekstiä. Persu siellä ratsastaa lastenraiskauksilla, lastentapoilla, kuinka se kehtaa.
Suomalaisen ihmissaastan minä lähettäisin vankilaan virumaan, riittävän pitkäksi aikaa.
Ulkomaalaisen ihmissaastan minä lähettäisin maasta ulos.
Koskaan en olisi häntä maahan ottanutkaan.
Pakolaiset eivät murhaa tai raiskaa, hakkaa ja potki, aja humalassa ja sano turvapaikan antaneelle maalle HAISTAKAA P***A.
Ulos täältä, ulos Suomesta!

1. Hallitusohjelma 29.5.2015:
Suomi on maailman turvallisin maa asua, yrittää ja tehdä työtä.”
Todellisuus:
a) Ennen Juha Sipilän (kesk) hallitusta
Vuoden 2014 maailmanlaajuisessa Global Peace Index –vertailussa, jossa valtiot listataan turvallisuuden mukaan, Suomi oli sijalla kuusi (6). Tulokset ovat linkin sivulla viisi.
b) Sipilän hallituksen alkutaival
Vuosi 2016, Iltasanomat 24.6.2016: ”Suomi putosi kymmenen kärjestä, kun maailman turvallisimmat maat listattiin jälleen.
Suomi on tuoreen Global Peace Index-vertailun mukaan maailman 11. turvallisin maa. Viime vuonna ja toissa vuonna Suomi oli vastaavassa vertailussa kuudes.”
c) Sipilän hallitus loppumetreillä
Vuoden 2018 tilastossa Suomi on pudonnut sijalle 15 (linkin sivu 8)
2. Hallitusohjelma 29.5.2016:
Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa.”
Maahanmuuton tulee olla hallittua.”
Todellisuus Sipilän hallituksen aikana toteutuneesta maahanmuutosta:
a. MTV 14.5.2016: ”Keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikön Sanna Palon mukaan vastaanottokeskuksista teille tietämättömille lähteneisiin turvapaikanhakijoihin liittyy vakavia uhkia.
Vastaanottokeskuksista on viime ja tämän vuoden aikana kadonnut jo noin 2500 turvapaikanhakijaa.”
Viimeisin arvio ”teille tietämättömille lähteneistä” on noin 4 000.
Sisäinen turvallisuus ja maahanmuutto

Pari viikkoa sitten Strasbourgissa koettiin jälleen konkreettisesti, kuinka ns. suvaitsevaisuus ja avoimet rajat tuhoavat Eurooppaa.
Viime viikolla uutisoitiin Marokossa tapahtuneista kahden länsimaalaisen naisen mestauksista. Tietämättömille tiedoksi, että naisten mestaaminen ei ole ennenkuulumatonta tai edes harvinaista patriarkaattisissa kulttuureissa, joita rauhanuskonto ”jota-ei-saa-sanoa” säestää.Tämän kaltaista porukkaa halutaan Suomeen keksityn työvoimapulan paikkaajiksi, humanitaarisin perustein tai ihan millä vaan verukkeella.
Suvaitsevaiset sulkevat silmänsä reaalimaailmalta.

Antti Heikkilä:
Tuli taas sohaistua mehiläispesään! Suomessa on paljon asioita, joista ei saa puhua. Kun uusin kirjani "Lääkkeetön elämä" Otavan kustantamana ilmestyi tämän vuoden elokuussa, alkoi massiivinen hyökkäys niin netissä kuin mediassa minua ja kustantajaani kohtaan. Kustantajaa painostettiin olemaan julkaisematta kirjaani jo ennen kuin se oli edes ilmestynyt kauppoihin. Ensiksi hyökkäsivät trollit, sitten Alma-media, Turun Sanomat jatkoi, Yle osoitti karvansa, ja nyt sitten Hesari. Kaikille yhteistä on samat väitteet - joita kirjassa ei ole - sekä potilaskokemusten mitätöinti. Suomessa Ylen tehtävä on vaalia poliittisen eliitin rauhaa, ja muu media sitten vaalii globaalien yritysten mainetta. Hallinnan tekee helpoksi pieni kielialue ja vieraiden kielien osaamattomuus. Kansalaiset eivät saa päättää mistään, mikä koskee heidän omaa elämäänsä. Miksi media ei kysy, miksi Ruotsin parlamentti kielsi terveydenhoitohenkilöstön pakkorokotukset perustuslain vastaisina, kun Suomessa asia meni läpi ilman kritiikkiä. Tämä kertoo, ettei Suomi ei ole pohjoismainen demokratia vaan tuppisuiden puolibysanttisten kyläpäälliköiden hallitsema Euroopan koilliskolkka, joka on siirtänyt yhteisen omaisuutensa ulkomaiseen omistukseen. Kiinalaiset ostavat maat ja metsät, ja globaalit yhtiöt ryöstävät mineraalit tuhoten luonnonsuojelualueet.
HESARIN PASKAJUTTU

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että terveyttä ja hyvinvointia edistetään sekä eriarvoisuutta vähennetään ottamalla käyttöön terveyttä ja hyvinvointia edistävät hyvät hoitokäytänteet ja toimintamallit yhteistyössä järjestöjen kanssa.
Toimiiko hallitusohjelma vai lobbaus?
Vallankäyttö vaarantaa potilasturvallisuuden

Kotimaan matkailu

Suomen metsät piilottelevat hyvin säilyneitä viestejä tuhansien vuosien takaa – kalliomaalauksia. Maalauskalliot sijaitsevat usein luonnonkauniilla paikoilla vesistöjen äärellä, ja maalausten bongaamisessa yhdistyvät luontoretkeily, ulkoilu ja mielenkiintoinen historia. Ilmaista ja kivaa – kalliomaalauksille mars!
KALLIOMAALAUKSET – KUVAVIESTEJÄ TUHANSIEN VUOSIEN TAKAA

Ahvenanmaan ulkosaaristossa sijaitseva Kökar yllättää kauneudellaan. Mieleen painuu meren läheisyys ja meren huuhtomat sileät kalliot kitukasvuisine mäntyineen. Saariston hiljaisuus – myös se koskettaa. Voiko tämän romanttisempaa olla?
KÖKAR – SUOMEN ROMANTTINEN HELMI

Helsinki oli valittu olympialaisten järjestäjäksi vuonna 1940, mutta olympialaiset jäivät toteutumatta sodan vuoksi. Suomi kuitenkin ehti valmistautua tulevaan tehokkaasti: ympäri maata rakennettiin uusia hotelleja ja perustettiin uusia lentokenttiä, joista ensimmäiset olivat Turun Artukainen (1935) ja Helsingin Malmin lentoasema(1936). Petsamoon johtava Jäämerentie valmistui 1931 ja Lapin-matkailusta tuli suosittua. Modernia Suomi-kuvaa levitettiin matkailuelokuvien ja mainosvalokuvien muodossa niin Suomessa kuin Suomen rajojen ulkopuolella.
1930-LUKU – SUOMEN MATKAILUN HISTORIA

Ulkomaan matkailu

Italy's Riviera: Cinque Terre

Rome Vacation Travel Guide | Expedia

Dubai Vacation Travel Guide | Expedia

Musiikki

Spice Girls Reunion at London 2012 | Music Monday

Céline Dion - The Power Of Love (Official Music Video)

We Are The World 25 For Haiti - Official Video

Loppukevennykset

Kierros puhemies Paula Risikon kanssa avaa Eduskuntatalon tuntematonta historiaa.Eduskunnassa kulunvalvonta ei ollut ennen niin tarkkaa. Aikoinaan lähistöllä asuneet lapset huvittelivat juoksemalla Eduskuntatalon kerroksia ympäri, kunnes vahtimestarit kyllästyivät ja heittivät heidät ulos. Turvallisuuden kannalta vakavampi tapaus sattui talvisodan loppuvaiheessa, kun nuori nainen käveli pistoolin kanssa Eduskuntatalon portaat ylös.
Ennen kuin vahtimestarit ehtivät pysäyttää naista, hän ampui itsensä pääaulassa.
Talvisodan päättäneistä raskaista rauhanehdoista kerrottiin julkisuuteen 12.3.1940. Samana päivänä Karjalasta luopumisesta järkyttynyt kahden pienen lapsen äiti Astrid Reponen surmasi itsensä eduskunnassa vastalauseena ankarille rauhanehdoille.
Ullakolla asui koditon, sydänkohtaus kirjattiin pöytäkirjaan ja aulassa nuori nainen ampui itsensä – Eduskuntatalo on täynnä tarinoita, joita harvat tuntevat
Australialaiset Anna ja Lucy DeCinque ovat jälleen nousseet otsikoihin erikoisen elämäntapansa ansiosta. ”Maailman identtisimmiksi kaksosiksi” kutsutut 33-vuotiaat Anna ja Lucy tekevät kaiken yhdessä ja jakavat jopa saman sängyn saman miehen kanssa. Putkimies Ben Byrne ja kaksostytöt tapasivat toisensa alunperin Facebookissa vuonna 2012. Kaksoset avautuvat kummallisesta arjestaan säännöllisesti YouTube-kanavallaan. Anna ja Lucy ovat vastanneen fanien kysymyksiin elämästään hiljattain julkaisemallaan videolla. Fanit halusivat tietää mitä mieltä naisten äiti on heidän elämäntyylistään, jossa jaetaan niin mies kuin sänkykin.
Maailman identtisimmät kaksoset” haluavat naimisiin saman miehen kanssa – putkimies-Ben jakaa siskosten kanssa jopa sängyn

Nähtävyyksiä. Ystäviä. Iloinen musiikki-ilta. Jäätyneitä ruumiita. Erkki Kairanto toi jatkosodan rintamalta kotiin valokuva-albumin, jossa näkyvät sodan eri sävyt.
KAMERAAN katsoo tiukasti joukko nuoria miehiä. He roikottavat haukia, jotka päätyvät päivälliseksi. Kalasaalis on ollut hyvä.
Kesäpäivä voi olla heille ihan tavallinen. Se on kesäpäivä siellä jossakin.
Alikersantti Kairanto toi rintamalta kotiin valokuvat, joissa näkyvät sodan kauniit ja karmeat puolet – pahin kuva voi järkyttää edelleen

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo poliisipartion joutuneen yllättävään tilanteeseen tehdessään ohitusta henkilöautosta ohituskaistalla Kuopiontiellä Iisalmessa.Mies ohitti poliisiauton pientareen kautta Iisalmessa.Virkavalta onnistui estämään auton pakenemisen Eteläisellä Pohjolankadulla sulkemalla tien. Auton kuljettaja kuitenkin lukitsi auton ovet eikä suostunut tulemaan ulos autosta. Lopulta poliisit joutuivat rikkomaan auton ikkunan.
Autoa kuljettanut vuonna 1985 syntynyt iisalmelainen mies oli entuudestaan ajokiellossa. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Partio näytti pysähtymis­merkkiä ohitettavalle kuljettajalle – alkoi uskomaton veivaus, joka päättyi vasta kun poliisit iskivät auton ikkunan rikki

Poliisi kaipaa tietoja ja havaintoja kuvassa näkyvän miehen liikkeistä ja olinpaikasta.
Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkittavana törkeä varkaus, jossa Vantaalla sijaitsevan yrityksen työntekijän epäillään anastaneen yrityksen varoja noin 150 000 euron arvosta.
Epäilty tekijä, vuonna 1999 syntynyt mies, oli yrityksen edustajan mukaan ilmoittanut 22. joulukuuta esimiehelleen sairastuneensa kesken työvuoron ja joutunut sen takia poistumaan työpaikaltaan. Paikalle iltapäivällä mennyt sijainen oli huomannut kassakaapissa olleiden rahojen hävinneen.
Firman kassakaapista hävisi 150 000 euroa kun mies ”sairastui” kesken työvuoron – poliisi etsii kuvien etsintäkuulutettua

Phyllis Ponting luuli liki 80 vuoden ajan, ettei hänen myönteinen vastauksena kosintakirjeeseen saapunut perille, kunnes sai vastauksen kysymykseen löytyi aarrelaivasta meren pohjasta.
Phyllis Ponting kirjoitti myönteisen vastauksen häntä kosineelle Bill Walkerillej oulukuussa 1940. Mutta Phyllis ei enää koskaan kuullut Billistä tai saanut tietää, saavuttiko hänen kirjeensä miehen.
Nyt 77 vuotta myöhemmin meriarkeologien avulla Phyllis, 99, sai vastauksen Billiltä.
”Phyllille” osoitetussa kirjeessä Bill kirjoittaa: ”Olisin toivonut sinun olevan paikalla kun avasin kirjeesi. Itkin ilosta, en voinut estää kyyneleitä. Voi kun tietäisit kuinka onnelliseksi minut teit rakas”.
Phyllis, 99, sai hänelle lähetetyn rakkauskirjeen 77 vuoden jälkeen – löytyi kilometrien syvyydestä aarrelaivan hylystä

Kuntoilu

Elixir - kotikuntoilu miehet - Miehinen televisiojumppa

Elixir - kotikuntoilu miehet - Askelnousu kotirappusilla

Elixir - kehonhuolto - Vetreät kädet

Liikunta ja terveys

Verenpaine 153/ 93 , pulssi 50 , Paino ? kg. Jumppa 20 /5390 min, kuntosali 0/8885 min, kävely 4/1251 km , uinti 0/41000 m, pyöräily 0/3580 km

Rivakkaa kävelyä tai pyöräilyä kolme kertaa viikossa 35 minuuttia kerrallaan voi tehdä aivoille ihmeitä. Kun liikunnan harrastamisen lisäksi noudatetaan myös terveellistä ruokavaliota, voidaan odottaa aivotoiminnan paranemista niin paljon, että se vastaa vuosien nuorentumista.
Tähän tulokseen tulivat yhdysvaltalaistutkijat, joiden tutkimuksen tuloksista kertoo Neurology-lehti.
35 minuutin reipas lenkkeily kolme kertaa viikossa sai kuudessa kuukaudessa aikaan positiivisia muutoksia sellaisessa ajattelussa, joka koskee henkilön kykyä säädellä omaa käytöstään, tarkkaavaisuutta, organisointia ja tavoitteellisuutta.Tutkimuksessa oli 160 henkilöä, joiden keski-ikä oli 65 vuotta.
Kävele aivosi 9 vuotta nuoremmiksi - kolme kertaa viikossa 35 minuuttia kerrallaan voi tehdä ihmeitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti