torstai 26. huhtikuuta 2018

TO 26.04.2018Kävin tänään pyöräilemässä muun muassa Letolla, jossa minulla ja vaimollani oli kesämökki, josta jouduimme luopumaan valtion rikollisen toiminnan johdosta.
Letontie on erinomainen pyöräilylle.
Kävin myös puupolulla. Siellä on vielä lunta joissakin paikoin ja joutuu taluttamaan pyörää, kosa ajaminen on vaarallista. Ehkä viikon kuluttua puupolku on ajettavassa kunnossa. Tämä on miellyttävä reitti sekä pyöräillä että kävellä.
Reitillä on kaunis silta.

Ajankohtainen asia Kalajoella on JHT:n mahdollinen Mestis-paikka.

JHT ja Koovee ovat valmiina ottamaan Mestis-paikan vastaan, jos sitä tarjotaan – Valmisteluja kuitenkin tehdään vielä: "Emme lähde soitellen sotaan"

Suomi-sarjan kauden 2017-18 tähtikentälliset valittu!

Espoo United ulos Mestiksestä, Hermekselle lisenssi

KGB OLI VAHVEMPI SUOMESSA KUIN SUOJELUPOLIISI

KGB:n tehtävänä eristää Suomi muista länsimaista

Neuvostoliiton tiedustelupalvelun
KGB:n tärkeimmäksi tehtäväksi heti sodan jälkeen tuli Suomen eristäminen muista länsimaista ja Pohjoismaista. Julkiseen ohjailuun valjastettiin Moskovassa ilmestyvä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen Pravda-lehti.

Helmikuun alussa 1946 lehti paheksui muun muassa työvoiman vapaata liikkuvuutta Pohjoismaiden välillä ja aikeita poistaa tullit Pohjolan maiden väliltä.

Tohtori ja ulkopoliittisen uran tehnyt historioitsija
Jukka Seppinen on tehnyt laajan selvitystyön KGB:n roolista itsenäisessä Suomessa. Ensimmäisen osa siitä ilmestyi kirjana, joka käsitteli vakoilua itsenäisessä Suomessa vuosina 1917–1944 ja nyt jatkoteos selvittää ajanjaksoa vuosina 1945–2018.

KGB tuki politiikalle

Jukka Seppisen mukaan
KGB saavutti Suomessa merkittävän jalansijan 1960-luvun loppuun mennessä. Silloin KGB kehitti omat toimintatapansa kutakin Suomen puoluetta varten.

Neuvostoliitossa kyllä tajuttiin, että Suomen kommunistit ja sen työväline
Suomen Kansan Demokraattinen Liitto eli SKDL, ei saavuta koskaan Suomen eduskunnassa ehdotonta enemmistöä, joten poliittisesti on vaikutettava muulla tavoin, kunnes varsinainen vallankumous saadaan maassa aikaan.KGB:n Suomen yksikköä johti aina kenraalin palkkaluokassa oleva henkilö. Neuvostoliiton Helsingin lähetystössä toiminta oli jaettu kahteen osastoon, joista toinen vastasi lähinnä tieteellisteknisestä urkinnasta ja toinen poliittisesta tiedustelusta.KGB pystyi Suomessa hoitamaan vuodessa jopa 3 000 henkilötapaamista. Nämä olivat yleensä yhteisiä lounaita, illanviettoja ja saunatilaisuuksia, jossa keskustelujen avulla saattoi saada arvokkaita tietoja ja etsittiin poliittisesti tuettavia henkilöitä.

Stalin jo tarjosi Karjala-keskustelua

Karjalan palautuskysymys ajankohtaistui ensimmäisen kerran Moskovassa 13. kesäkuuta 1950. Silloin
Stalin tarjosi pääministeri Urho Kekkoselle mahdollisuutta ottaa esille ”mitä tällä oli sydämellään”.

Kekkonen jännitti ja pelkäsi sen verran silloin, ettei kyennyt ottamaan rajojen palautusta ja Viipuria keskusteluun. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Suomen päättäjiin kuuluva liukui mahdollisuudesta.

Presidentti Urho Kekkonen vieraili toukokuussa 1977 Neuvostoliitossa. Hän palasi Suomeen junalla ja isännät olivat merkinneet hänelle pysähdyksen Viipurissa ja iltapalan siellä Pyöreän Tornin ravintolaan.

Kekkonen ei hyväksynyt tätä, koska se olisi merkinnyt Viipurin leimaamista venäläiseksi kaupungiksi. Kekkonen ei poistunut junasta. Jukka Seppinen oli silloin mukana samassa junassa ulkoministeriön valtuuskunnassa. Juna jatkoi matkaansa Viipurin asemalta muutaman minuutin pysähdyksen jälkeen.


KGB nojasi järjestöihin

Neuvostoliitto kehitteli
KGB:n avulla itselleen erilaisia tukijärjestöjä länteen. Suomen Rauhanpuolustajat ry oli hyvä väline Suomessa. Järjestön toimintaperiaatteiden mukaan Suomen rauhantahtoinen politiikka perustuu ensi sijassa Neuvostoliiton kanssa vuonna 1948 solmittuun YYA-sopimukseen.

Järjestö esiintyi vielä 1980-luvulla vastustaen Natoa ja Yhdysvaltoja. Rauhanpuolustajien kautta saattoi päästä myös poliittisen perustein virkauralla eteenpäin.
Nuoren Polven Ulkopoliittinen Yhdistys ry, NPUY, perustettiin 28. helmikuuta 1962. Sen toimintasuunnat olivat Neuvostoliittoon ja DDR:ään.

Yhdistys järjesti muun muassa toukokuussa 1965 Kiljavan ammattiopistossa seminaarin, jossa tarkasteltiin rauhaa Pohjois-Euroopassa ja Itämeren alueella.

Neuvostoliiton suurlähetystön edustajat olivat suojelupoliisin mukaan
KGB:n tiedustelijoita. Neuvostoliiton lähetystö järjesti seminaarin päätteeksi NPUY:n hallitukselle vastaanottotilaisuuden.

Yhdistys järjesti syksyllä 1965 esitelmätilaisuuksien sarjan, jossa puhujina toimivat mm. presidentti Urho Kekkonen,
Keijo Korhonen, Kullervo Killinen ja Jan-Magnus Jansson.KGB vahvempi kuin Supo

Jukka Seppisen mukaan
KGB:n toiminta oli Suomen poliittisella kentällä jo niin mittavaa, että Suojelupoliisi nosti kätensä pystyyn asiassa voimavarojensa puutteen vuoksi jo 1970-luvun lopulla. KGB:llä koneisto oli Supon koneistoa voimakkaampi Suomessa.

Seppisen mukaan eduskunnassa oli niin paljon
KGB:n edustajien tuttavia, että Suojelupoliisille ei myönnetty lisää määrärahoja. Kaikki oli kansanedustajien enemmistön mukaan kunnossa. Länsitiedustelu oli puolestaan kiinnostunut KGB:n toiminnasta Suomessa.

Jukka Seppisen mukaan
Seppo Tiitinen toimi suojelupoliisin päällikkönä (virassa 1978-1990) ”turvallisesti” Suomen ulkopoliittisen liturgian mukaisesti. Seppisen mukaan KGB:n poliittisen sektorin seuranta päättyi Tiitisen johtajakaudella.

Hänen seuraajansa
Eero Kekomäki (1990–1996) puolestaan painotti Neuvostoliiton jälkeisenä aikana, että ”Suomi ei saa näyttää banaanivaltiolta”.KGB takaajana virkauralla

Neuvostoliitto ja DDR allekirjoittivat 6. joulukuuta 1973
KGB:n ja Stasin yhteistyösopimuksen. Se sisälsi kaikkiaan 18 kohtaa. Yhteistyöstä tehtiin lisäksi lukuisia pöytäkirjoja.Stasi teki myöhemmin Suomesta oman arviointinsa. Sen mukaan Suomi oli ohjailtavissa, koska vastassa olivat vain Supo ja jokin Siion-seurakunta.

Jukka Seppisen mukaan Suomen ulkoministeriössä oli satakunta virkailijaa, jotka tapasivat
KGB:n ja Stasin edustajia. Seppinen toteaa, että ilman KGB:n tukea ei virkamiehillä ollut asiaa esimerkiksi valtiosihteerin tehtäviin.

Neuvostoliitto perusti Suomeen
Elorg-Data Oy:n vuonna 1974. Yhtiön toimitusjohtajaksi tuli Neuvostoliiton kansalainen Aleksei Vassiljev. Elorg-yhtiöitä toimi myös muualla Euroopassa.

Hollanti sulki
Elorgin toimiston Antwerpenissä ja karkotti yhden sen työntekijän vakoilijana. Samoin tehtiin Belgiassa. Saksan liittotasavallassa todettiin yhtiön pyrkivän saamaan haltuunsa amerikkalaisen Phamton-hävittäjän ja saksalaisen Leopard II -panssarivaunujen teknisiä tietoja.

Rautateistä vakoilutietoa

Valtion Rautatiet VR alkoi uudistaa vuonna 1979 junatoimistonsa tietojenkäsittelyä. VR kilpailutti seitsemään laitetoimittajaa. Yksi niistä oli Elorg-Data. Liikenneministerinä toimi kommunisti Veikko Saarto. Hän ratkaisi kaupan Elorg-Datan hyväksi.

Yhtiöltä hankitun laitteiston piti toimia 1. syyskuuta 1982 alkaen. Yhtiö ei tähän pystynyt. Ohjelmointia varten
Elorg-Data vaati tietoonsa tietoja Suomen rautatiehallinnosta. Yhtiön avulla Neuvostoliitto sai runsaasti tietoja Suomen puolustusvoimien, teollisuuden tavarakuljetuksista ja lähes kaiken oleellisen Suomen rataverkon toiminnasta.

VR:n henkilökunta huomasi neuvostoliittolaisten laitteiden olleen vanhentuneita jo ennen käyttöön ottoa. Laitteet perustuivat länsimaisten laitteiden, kuten IBM:n kopiointiin. Neuvostoliitto oli joka tapauksessa saanut tärkeitä tietoja Suomen rataverkosta.


Koivisto torjui Karjalan

Presidentti
Mauno Koivisto lähetti ennen Neuvostoliiton vierailuaan syksyllä 1985 KGB-yhteyksiensä kautta Mihail Gorbatshoville kirjeen, jossa hän selosti Suomen ajankohtaiset länsihankkeet. KGB:n yhteyshenkilö oli Neuvostoliiton Helsingin suurlähetystöstä.Suojelupoliisin apulaispäällikkö Seppo Pylkkänen oli 8. marraskuuta 1989 eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavana. Asiakirjojen mukaan hän vahvisti, että Supo poliittisen tiedustelun valvonta oli ohi Supossa ja se keskittyi taloudellisen vakoilun seurantaan.

Jukka Seppinen toteaa, että
KGB päästettiin näin vapaasti harjoittamaan poliittista tiedustelua Suomessa.

Presidentti Mauno Koivisto piti kiinni Neuvostoliitosta viimeiseen saakka. Hän suhtautui torjuvasti Viron ja muiden Baltian maiden itsenäisyyspyrkimyksiin ja torjui Karjalan palautusmahdollisuuden. Tämä muistetaan vahvasti Koiviston ajasta.


Ruotsinsalmella Karjala-avaus

Jukka Seppinen paljastaa, että Neuvostoliiton suurlähetystö aloitti keskustelut Karjalan palautuksesta heinäkuun alussa 1990 Kotkassa
Ruotsinsalmi 200 vuotta -tapahtuman yhteydessä. Tätä Seppinen aikoo valottaa tulevassa Karjalan palautusta käsittelevässä kirjassaan, joka on tarkoitus julkaista kesällä 2019.

Jukka Seppisen kaksi peräkkäistä kirjaa Neuvostoliiton ja KGB:n vaikuttamisesta Suomessa on kiinnostava kokonaisuus. Seppinen on päässyt seuraamaan tapahtumia osin keskiössä, toimiessaan Suomen ulkoministeriön palveluksessa ja sen jälkeen hän on paneutunut varsin perusteellisesti kirjojensa taustatyöhön. Kaikki ulkoministeriön ja Supon päälliköt eivät saa häneltä kovin hyvää arvosanaa.
Jukka Seppinen: Itsenäinen Suomi vakoilun maailmassa 1945– 2018, Docendo 2018.Huom. Neuvostoliiton Politbyroon ja Kotkan tapahtumia sekä Mauno Koiviston roolia Jukka Seppinen valottaa myös Karelia Klubi Lehdessä 16, elokuu 2007.

From: Erkki Aho
Sent: Thursday, April 26, 2018 8:29 AM
To: ylivieska-raahe.ko@oikeus.fi
Subject: kiitos tiedoksiannosta ja täydennyskehotuksesta

Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle ja käräjätuomarille

Ilmoitan ja kiitän tiedoksiannosta ja haastehakemuksen täydennyskehotuksesta asiassa R18/370. Aineisto on tullut postitse minulle perille joten sitä ei tarvitse haastemiehen välityksellä minulle toimittaa. Teen pyydetyt asiat määräaikaan mennessä ja jos näyttää siltä, että tarvitsen lisäaikaa, niin pyydän sitä 3.5.2018 mennessä.
Tällä hetkellä käyn olemassaolon taistelua, sillä tililläni on rahaa 4,08 euroa. Saan eläkkeeni 3.5.2018. Erityisen haastavia ovat ensi viikon maanantai, tiistai ja keskiviikko sen takia, että riittääkö ”elintarvikeomavaraisuuteni” tärkeiden ruoka-aineiden osalta ensi viikkoon asti. Nämä tärkeät ruoka-aineet ovat verenpainetta alentavia ruoka-aineita. Jos käy niin, että stressistä johtuva verenpaine alkaa nousemaan, niin näillä ruoka-aineilla sen saa laskemaan. Olen oppinut hallitsemaan verenpainetta ruoka-aineiden ja eräiden muiden ”hoitomenetelmien” avulla.
Olen yrittänyt pysyä henkisesti ja fyysisesti toimintakykyisenä vaikka elämäntilanteeni on erittäin vaikea. 
Liikunnan ja terveellisen ruuan avulla sekä blogiani kirjoittamalla olen pystynyt pitämään itseni koossa. Toimintaani voitte seurata tästä osoitteesta http://kalajokinen.blogspot.fi/

Kalajoella 26.4.2018
Erkki Aho

Blogini ja videoni


Mielipiteet

Palaan eduskuntaan kesäkuussa, luovun Keskustan jäsenyydestä

Pitkäveto päälle loppujen Sinisten kansanedustajien loikkauksista

Kaj Turunen (sin) loikkasi - hajoaako hallitus?

POLIISIN AMPUMA-ASEREKISTERIT

Mona Mannevuon kolumni: Sotessa sairaiden päälle pitää ripotella kultahippuja, että joku hoitaisi

Alueuutiset

Varasijalta eduskuntaan nouseva Eija Nivala haluaa kirkkoherraksi - valituksi tullessaan hakisi heti vapautusta kansanedustajuudesta

Nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen Kannuksen ja Kalajoen aseellisista ryöstöistä – toinen mielentilatutkimukseen

Mies menehtyi henkilöauton ja kuorma-auton rajussa kolarissa Oulaisissa – toinen henkilöautossa ollut mies loukkaantui pahoin

Kotimaan uutiset

Bryssel kutsuu!” – Keskustan kansanedustaja nousee Väyrysen tilalle

Väyrysen tilalle EU-parlamenttiin lähtee kan­san­edus­ta­ja Mirja Vehkaperä

Väyrynen jättää keskustan, palaa eduskuntaan kesäkuussa – "Ei enää mitään syytä edesauttaa sote- ja maa­kun­ta­uu­dis­tuk­sen hyväksymistä"

Otaniemessä porattiin Suomen syvin reikä 6,4 kilometrin syvyyteen – maan uumenista aletaan pumpata 120-asteista vettä Espoon kaukolämpöverkkoon

Oppositio kovisteli hallitusta vanhusten kotihoidon tilasta – Ministeri Saarikko myönsi: En ole täysin tyytyväinen

Ulkomaan uutiset

Turkista tullut pelon valtakunta – Ihmisoikeusaktivisti pitää laukun pakattuna pidätyksen varalta

Oppositiolehden toimittajille kovat vankeustuomiot Turkissa

Maahanmuutto, puolustus ja rajavalvonta nousemassa EU:n uusiksi rahoituskohteiksi

Talousuutiset

Kilpailu kuitupuusta kovenee kiinalaisten kirittämänä – "Hinta voi nousta 20–30 prosenttia"

Kuusamon Juusto harppasi voitolliseksi – "Yhtiön itsenäisen historian ensimmäinen kannattava vuosi"

Outotec aloittaa yt-neuvottelut – vähentää Suomessa enintään 40

Urheilu-uutiset

Bayernille karu kotitappio – näin karmea virhe avusti Real Madridin kohti Mestarien liigan finaalia, vaikka Ronaldon huima maaliputki katkesi

Karhu ratkaisi välierätrillerin viime minuuteilla, vaikka heittopeli takkusi

Men's 1500m - Munich 1972 - 50 fps

Maailmalla tapahtuu

Kolmikymppinen mies raiskasi peruskoululaisen - teko paljastui, kun tyttö romahti ostoskeskuksen lattialle itkemään

Kasvojentunnistusohjelma osoitti heti tehonsa – Intian poliisi jäljitti neljässä päivässä 3 000 kadonnutta lasta

Sarjamurhaaja murtautui vuosikymmenten ajan koteihin USA:ssa, tappoi ainakin 12 ja raiskasi 45 – FBI otti ex-poliisin kiinni teoista epäiltynä

Loppukevennykset

Kalaa jahtaava hylje yllätti rannalla olijat

Sellutehtaan rahoitusta käsitteli ryhmä jäävejä päättäjiä – tutkintapyyntö poliisille

Korhola, Donner, Rajala, Kuuskoski... Osattiin sitä ennenkin loikata – katso ketkä loikasta selvisivät, ketkä putosivat

Ensin Venäjän hallituksen lehti haukkui Fortumin maan rakoon, nyt se saa vuolasta ylistystä – Mistä U-käännöksessä on kyse?

Uuno Turhapuro - Leivät

Uuno Turhapuro Kännissä

Just For laughs coffee gag

Just for Laughs Gags, Nice People

Youtube-videot

How It's Made Colored Pencils

HOW TO MAKE BALL PEN

10 Of World's Largest Mega Construction Projects

Jeddah Tower on CNN

Road from Plastic - Eternal road from plastic waste | Plastic Road

Yle Areena

Aimo Tukiainen loi Marskille muodon

Paasikivi puhui tunteikkaasti toisen maailmansodan painajaisen päättyessä

Paasikivi valittiin presidentiksi poikkeuslailla 1946

Urkki, mies kovaa tekoa, lujaa merkkiä, täyttää 75 vuotta

Kiistelty Kekkonen hallitsi suvereenisti

Kalajoki

Kalajoen Käännänkylän tulvaa 22 4.2018

Jussi Jokinen ja Janne Pesonen

Kalajoki cruising 22.7.2017

Jukupark top 13

JUKUPARK! MATKAILIJAT KALAJOKI! Kausi 1 Jakso 1 | ilajuh |

Jussi Jokinen All Stars - JHT 12.08.2017 koko ottelu

Jussi Jokinen All stars 12.8.2017. Patrik Laine jakaa nimmareita.

Musiikki

Luciano Pavarotti: 'O Sole Mio'

Elvis Presley - Spanish Eyes

Demis Roussos - Come Waltz With Me

Sophia Loren Mambo Italiano

Jennifer Rush - Power Of Love (extended)

Illalla kävin kävelylenkillä. Siltasaaressa on kaunis silta. Taustalla vanha Kultakala.
Siltasaaressa on myös oleskelupaikka.
Uudelta sillalta näkyy Jokelan pappila, jonka seinässä on tykinkuulan reikiä. Venälläiset ampuivat joen toiselta puolelta Suomen sodan aikana pappilan seinään ja kuulat menivät seinästä läpi. Kuulan reikiin voi käydä tutustumassa jos asia kiinnostaa.
Uusi liikekeskus on saanut uudet valomainokset 8-tielle näkyvään seinään. Nämä mainokset näkyvät etelästä tuleville.

Liikunta ja terveys

Verenpaine 142/82. lepopulssi 43. Paino 91,9 kg. Jumppa 30/1960 min, kuntosali 30/6140 min, kävely 6/616 km , uinti 0/24000m, pyöräily 25 /345 km

How to Lose 30 Pounds In 30 Days - Lose 30 Pounds In 30 Days

Lose Weight Overnight Drink - 4 Proven Nighttime Fat Burner Recipes

How to Lose Belly Fat Easy - Easy Workout to Lose Weight In 7 Days

3 Easy Exercises That You Can Do Before Bedtime to Help You Sleep Better - Good Bedtime Exercises

No Diet No Exercise Bedtime Hacks to Help You Burn Fat While You Sleep

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti