maanantai 16. huhtikuuta 2018

MA 16.04.2018


Kalajoen keskustan uusi liikekeskus valmistuu. Halpa-Halli vanhoissa eli nykyisissä tiloissa on avoinna vielä tämän viikon. Hyllyt on jo aika tyhjiä liikkeessä. Uusi Halpa-Halli avataan uudessa liikekeskuksessa lähiaikoina. Kalajoen kaupungin kulttuurikeskus, jos sitä sellaiseksi voi sanoa, tulee sijaitsemaan liikekeskuksen keskellä.

Elämässä on tiettyjä jäännityshetkiä. Minulla on nyt tililläni rahaa 65,59 euroa rikollisen ulosoton ja valtion rikollisen toiminnan johdosta. Minä maksan tänään vesilaskun, puhelinlaskun ja nettilaskun, mitkä tekevät yhteensä 41,53 euroa. Tilille jää rahaa 24,06. Pankki voi tietenkin jotakin palvelumaksuja vielä periä. Seuraava eläkkeeni maksetaan 3.5.2018. Minun on selvittävä 18 päivää 24 eurolla, päivää kohti jää 1,36 euroa. Haluan käydä uimassa kaksi kertaa eli 18.4. ja 25.4. Eläkeläisten uinti maksaa 3,50 euroa kerta. Näin ruokaan jää rahaa 17,06 euro 18 päiväksi eli 0,95 euroa/päivä. Jos pankki perii omia maksujaan niin silloin ei jää tuotakaan summaa. Nyt joudun suunnittelemaan tarkasti mitkä elintarvikkeet ovat minulle tärkeitä seuraavien 18 päivän aikana. Käyn tänään ostamassa banaaneita, koska ne ovat minulle tärkeitä. Voidaan perustellusti kysyä onko kohtelussani kysymys ihmisoikeusrikosesta?

Terve Juha!

Toinen jännityshetki on se milloin saavutan painossani 90 kg:n rajan. Nyt painoni on 92,4 kg ja tavoitteeni on saada paino 90 kg:aan. Onnistunko pääsemään tavoitteeseeni tämän kuun loppuun mennessä? Tiedossa oleva nälkäkuuri voi auttaa tavoitteen saavuttamisessa.

Kävin eilen Tapion Tuvalla ja keskustelin siellä taidenäyttelyasioista. Sain kuulla, että heillä on vaikeuksia saada taitelijoilta näyttelyjä touko- ja kesäkuulle. Tarjosin Kalajoki-näyttelyä tuolle ajalle, mutta se ei heille sopinut. Luonnollisesti minä pahoitin mieleni asiasta. Kalajoki-näyttely ei ole tulevana kesänä yleisölle nähtävänä. Voitte katsoa Kalajoki-näyttelyä täältä netistä.
Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä.

Kalajoki-näyttelylle ei löytynyt tiloja Kalajoen kaupungin uudesta kulttuurikeskuksestakaan.
Kultainen ansiomerkki

Saamani tiedon mukaan myöskään teatterin ja musiikin harrastajille ei ole riittäviä tiloja uudessa kulttuurikeskuksessa. Tilojen suunnittelu ei ole mielestäni onnistunut parhalla mahdollisella tavalla ja siksi minun puolestani uusien kultturitilojen nimi voisi olla Kankkulan kaivo.Kun tulin kotiini takaisin, niin haastemies toi vuorkasopimuksen irtisanomisilmoituksen. Luonnollisesti tällainen menettely nosti stressitasoni niin korkealle, että jouduin kääntymään useita kertoja lääkäreiden puoleen Oulaskankaan sairaalassa ja Kalajoen terveyskeskuksessa. Verenpaineeni nousi lähelle 250:tä. Ambulanssin tullessa paikalle verenpaineeni oli 233/120. Käytin myös psykiatrien apua selvitäkseni tilantesta. Kanta.fi-sivuilta löytyy todistusaineisto asioille. Minut jätettiin heitteille rahattomana ja kodittomana. Heitteillepano tai heitteillejättö edellyttää erityistä vastuuasemaa. Tällaisen vastuuaseman syntyminen kuitenkin vaatii erityisiä oikeudellisia perusteita. Vastuuasema voi perustua esimerkiksi virkaan, toimeen tai asemaan, sopimukseen, vaaratilanteen aiheuttamiseen itse tai perhesuhteeseen. Lisäksi edellytetään heitteille jätetyn avutonta tilaa ja todellisen ja konkreettisen hengenvaaran tai terveydenvaaran aiheuttamista. Heitteillepanoon syyllistyy ensinnäkin se, joka saattaa toisen avuttomaan tilaan. Toiseksi heitteillepanoon syyllistyy myöskin se, joka jättää avuttomaan tilaan sellaisen henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan ja siten aiheuttaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle. Heitteillepanosta on rangaistuksena sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Lainasin ystävältäni rahaa jotta saatoin paeta pahaa maailmaa pois Kalajoelta.  Isänä tämä on minulle äärettömän raskas asia ja siksi siitä kirjoitan. Minäkin olen ihminen. Etsin nyt uutta asuntoa.Aamupalani oli normaali. Lasillinen vettä. Ruusunmarjateetä hunajalla ja sitruunalla. Kananmuna ja tomaatti. Ruisleivällä valkoista juustoa, maksapasteijaa ja paprikaa.

Jumppasin 30 minuuttia ja ajoin kuntopyörällä 30 minuuttia. Kävin kävelylenkillä ja samalla hoidin pankki- ja kauppa-asioita.

Blogini ja videoni


Mielipiteet

Heikki Hiilamon kolumni: Verolait ovat lobbareiden armoilla

Putinin neuvonantajalta täyslaidallinen Fortumille: ”Suomalaisesta valtionyhtiöstä on tullut todellinen uhka Venäjän turvallisuudelle”

Hallitus haluaa kieltää kivihiilen, ja nyt Helsingillä on edessään pirullisen yhtälön ratkaisu – Tattarisuon taistelu ei jää viimeiseksi

Sote vie rahat ja yksityisyyden

Ilmastonmuutos tekee tuhojaan Pohjanmaalla

Keisari Aarnio” ja journalistin ohjeet

Alueuutiset

Jäärovat näyttävinä röykkiöinä Rahjan saaristossa

Tulvat lähestyvät vielä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaata – Vääräjoessa odotettavissa harvinaisen suuri tulva

Reisjärven monitoimikenttähanke etenee – yksityisen rahoituksen osuus on nousemassa arvioitua isommaksi
Seikkula JHT:n valmentajaksi – Mestispaikka mahdollinen

JHT:n ensikauden valmentaja on Timo Seikkula ja valmennustiimiin kuuluu myös JHT-ikoni Henri Mustonen. Toiveeni toteutui. Kolmanneksi lenkiksi valmennustimiin esitin blogissani jo aikaisemmin Juho Joki-Erkkilää. Näin JHT tiedotti tilanteesta:

JHT Tuki ry on juuri tehnyt valmennussopimuksen tutun JHT-miehen Timo Seikkulan kanssa. Seikkula on valmentanut viime kaudet JHT A-junioreita, ja sitä ennen pelannut itse mittavan uran. Tervetuloa takaisin edustusrinkiin, Timo!
Edustusjokkueen valmennustiimiä vahvistaa myös seuraikoni Henri Buugi Mustonen, joka päätti huikean pelaajauransa kuluneeseen kauteen ja Suomi-sarjan voittoon.
Seura neuvottelee paraikaa Seikkulan ja Mustosen rinnalle lisäksi kolmatta jäsentä, jonka myötä valmennustiimi on valmis. Tämä nimitys julkaistaan lähiaikoina. Myös pelaajauutisiin palaamme pian!
Mestis
JHT Tuki ry tutkii mahdollisuuksiaan ottaa vastaan Mestis-paikka, mikäli tilaisuus siihen avautuu. Mestis-mahdollisuus vaatii kuitenkin perinpohjaisen perehtymisen ja resurssien realistisen uudelleenkartoittamisen. Seura tiedottaa tästä lisää Mestis-tilanteen selkiydyttyä.

Jääkiekkojoukkueelta mystinen Facebook-päivitys – onko yhteyksiä kriisijoukkueen tilanteeseen?

JHT:n Suomisarjan Mestaruusjuhlakuvia (HannuTilus)

Jos JHT:lle on tarjottu Mestis-paikkaa, niin se minun mielestäni tulee ottaa vastaan sen jälkeen, kun taloudelliset resurssit on turvattu. Mielestäni ykköskentän kustannuksista tulisi neuvotella ydinvoimayhtiö Rosatomin kanssa. He voisivat organioida Venäjältä ykköskentän pelaajat, jotka olisivat SM-liigan tasoa olevia nuoria pelaajia ja maksaa heidän kustannuksensa.
Kakkoskentän kustannuksista voisivat mielestäni vastata Andament Oy, Kati Oy, Rautio Tools, Keskipohjanmaa konserni, PPO, Kalajoen urheilu-akatemia ( Kalajoen kaupunki), Kalajoen Hiekkasärkät Oy ja Kalajoen matkailualan yritykset, Kalajoen lukio (Kalajoen kaupunki), Kalajoen Artema, Kalajoen Satama Oy ja Kalajoen satamassa olevat yritykset.
Kolmoskentän kustannuksista voisivat vastata Kalajoen ja lähialueen muut yritykset ja heidän yhteistyökumppaninsa.
Neloskentän kustannuksista voisivat vastata JHT:n fanit ja tukijat, jotka järjestäisivät organisoituja varainhankintatapahtumia ja samalla nostattaisivat Kalajoki-henkeä niin, että voitaisiin puhua uudesta Kalajoki-ilmiöstä. Luonnollisesti myös pitää kysyä alueen NHL-pelaajilta Jussi Jokiselta ja muilta heidän kiinnostustaan asiaan. Mös yhteistyökuvio Karppien tai muun liigajoukkueen kanssa on selvitettävä samoinkuin yhteistyö Raahe-Kiekon kanssa.

Suvivalssi ja Leo Kinnunen, Rautio1998

Kotimaan uutiset

Yle teki hämmentävän ratkaisun - Eväsi Saara Aallon kappaleen tekijöiden viisumatkan: ”Yhteistyö Ylen kanssa loppui tähän”

Lepomäki ja Harkimo jatkavat oman puolueensa ajaman sote-uudistuksen haukkumista
Ulkomaan uutiset

Yli miljoona vanhusta tarvitsee hätäapua Itä-Ukrainan sodan keskellä – "Unelmani on uusi patja"

Ranskan presidentti puolusti Syyrian iskua oikeutetuksi – Macron: Trump taivuteltiin rajaamaan kohteet

Trumpin käsky iskeä Syyriaan herätti närää omienkin piirissä - näin Trump ohitti kongressin

Uutta tietoa Malin iskusta YK-joukkoja vastaan: Kranaatteja, raketteja ja autopommeja – 15 hyökkääjää kuoli

Djukanovic jälleen Montenegron presidentiksi – "Matka kohti EU:ta jatkuu"

Vangittuja katalaanijohtajia vaadittiin vapaaksi suuressa mielenosoituksessa Barcelonassa

Venäjällä valmistellaan vauhdilla vastapakotteita ”epäystävällisiä” ulkomaita vastaan – 16 kohdan listalla tuontikieltoja, ydinvoimaa, lentoja...

Talousuutiset

Analyytikot: Metsäyhtiöt ovat tuloskauden timantteja

Pankkimarkkinat kahden kauppa – OP on tavisten, yrittäjien ja talletusten selvä ykkönen

Pörssiyhtiöiden tuloskausi saa vauhtia hyvästä suhdanteesta – ”Tulosparannukset ovat lähes väistämättömiä”

SSR Groupin omistaja vaihtui

Suomen suurimman työttömyyskassan toimitusjohtaja: Ehkä puolet työttömistä voi menettää korvauksia aktiivimallin takia

Hallituksen ajamat perusteettomat pätkätyöt nuorille voivat kaatua – "Kukaan ei kehtaisi esittää tällaista yli 50-vuotiaille"

Kehysriihen päätökset suututtavat - PAMin ammattiosastoissa kytee lakkohaluja: ”Hallituksen politiikka lähentelee rotuoppia”

Aktiivimalli leikkaa huhtikuussa 92 000 suomalaiselta – Sunnuntaisuomalainen: Ulosottovelat merkittävä este työnhaulle

Vetäkää aktiivimalli pois käsittelystä!

Pääministeri Juha Sipilä. Hänen setänsä Veikko Sipilä oli pitkään Kempeleen kunnanvaltuuston puheenjohtajana kokoomuksen riveistä.

SIPILÄN UUDET VAATTEET | PELIMIES | MTV3

Urheilu-uutiset

Granlund iski tehot 1+1 - Minnesota nappasi ensimmäisen voittonsa pu­do­tus­pe­leis­sä

Minnesota heräsi ja murskasi Winnipegin – Granlund ja Koivu tehopäällä

Lotta Lepistö polki kahdeksanneksi Hollannissa – "Ehkä showmielessä olisi pitänyt vielä pari metriä iskeä"

Sasu Salin ja Petteri Koponen kohtasivat Espanjan liigassa – molemmat ilmiliekeissä kolmoskaarella

Maailmalla tapahtuu

Kaukovainion kerrostalossa syttynyt tulipalo oli tuhotyö – humalainen mies sytytti asunnon oven palamaan

Riihimäellä palaa kak­si­ker­rok­si­nen rivitalo - talo tuhoutuu täysin

HS: Turun puukkoiskun todistaja poistunut Suomesta – asuintoverin oli tarkoitus todistaa syytetyn radikalisoitumisesta

Metroaseman vieressä nököttää 80-luvun pelti­halli, jonka tilalle Espoo haluaisi asuntoja – maan­vuokra­sopimus on kuitenkin voimassa vielä 20 vuotta

Suomesta lähtenyt Isiksen riveihin arviolta 20 naista – nyt sisäministeriö miettii, mitä heidän lapsilleen tulisi tehdä

Venäläinen tutkiva toimittaja kuoli pudottuaan ikkunasta – kirjoitti venäläisistä palkkasotureista Syyriassa

Rettelöitsevä mies sotki Suomen rajaliikenteen sekavalla käytöksellään - jätti auton Suomeen ja käveli takaisin Venäjälle

Loppukevennykset

50 000 euron koru lekotteli jäätelövitriinin alla puoli vuotta – tässä se nyt on!

Liian villi Mannerheimille? Tähtilaulaja Hanna Granfelt hurmasi valkoisen kenraalin, laukoi totuuksia humalassa, nai punakaartilaisen ja kuoli köyhänä evakkona

Natseihin yhdistetty sisko oli liikaa – Marlene Dietrich salasi isosiskonsa olemassaolon koko elämänsä ajan

FBI:n entinen johtaja: Trump on moraalisesti epäpätevä presidentiksi – "kohtelee naisia lihapaloina

Reinikainen - Jakso 3 - Koiranelämää (1982)

Just for laughs

Just For Laughs

Youtube-videot

Saara Aalto "Monsters" (Finland 2018) LIVE @ Eurovision in Concert 2018

What If Scandinavia United Into One Country

The History of Europe: Every Year

History of Russia : Every Year

BUBBLEGUM | How It's Made

Milk Chocolate, From Scratch | How It's Made

How Toilet Paper is Made

Yle Areena

Lama ja oikeus

SDP:n Arja Alho kaatui vahingonkorvauksiin

Kauko Juhantalo joutui valtakunnanoikeuteen

Pääministeri

Pankkilaskun maksajat -dokumentti 1990-luvun pankkikriisin totuuden jäljillä

Kalajoki

Liikkuva Kalajoki - Koulujenväliset maastojuoksukilpailut 11.05.2015

Liikkuva ja viihtyisä koulupäivä - Merenojan koulu

Kalajoen Joulutervehdys 2017 - Noora Östberg - Joulun satu

Kalajoen Joulutervehdys 2015 - Tuomas Junnikkala - Walking In The Air

Kalajoen Joulutervehdys 2016 - Oi jouluyö

Musiikki

Kari Rydman - Niin kaunis on maa

Kari Tapio - Olen Kuullut On Kaupunki Tuolla

Celine Dion Titanic

Francis Goya & Damian Luca - So Close To You

GIOVANNI MARRADI - Just For You

Valmistin lounaaksi kaurapuuroa ja mustikoita sekä porkkana-kaalisalaattia. Juomana kaurajuomaa ja ruisleivän päällä valkoista juustoa, keltaista paprikaa, suolakurkkua ja valkosipulia.

Kävin pyöräilemässä 30 km. Tänään oli pyörätien Kalajoelta Hiekkasärkille puhdistettu, mutta Hiekkasärkiltä Rahjaan oli vielä hiekat pyörätiellä. Kolesterooliarvot pysyvät kurissa pyöräilemällä, kävelemällä ja uimalla. Kevään tulo vauhdittuu lämpiemien ilmmmojen myötä. Lumet sulavat pelloilta nopeasti.

Hiilihydraateista saaglukoosia, joka on elimistön toiminnallisen perusyksikön elo solun tärkeä energialähde. Jotkin solut ja elimet, kuten veren punasolut ja munuaisien osat, pystyvät ottamaan tarvitsemansa energian vain glukoosista. Myös aivojen energianlähde on glukoosi. Jos ruoasta saa hyvin niukasti hiilihydraatteja tai niitä ei saa lainkaan, elimistö valmistaa rasvakudoksesta tarvittavan määrän hiilihydraatteja ja näin turaa solujen ja elinten, myös aivojen, energiansaannin ja toiminnan. Jos sekä hiilihydraateista että rasvoista on puutetta, elimistö alkaa hajottaa valkuaisaineita turvatakseen energiansaantinsa. Koska valkuaisaineita on helpommin saatavissa lihaksista, elimistö alkaa hajottaa lihaskudosta. Jos ruoassa on sopivasti hiilihydraatteja, elimistön tärkeät valkuaisaineet säilyvät. Hyviä hiilihydraattieb lähteitä ovat kasvikset, marjat ja hedelmät. Näistä saa ravintokuituja ja B-ryhmän vitamiineja. Kuituja saa myös täysjyväviljatuotteista, etenkin kaurapuurossa.

Koska suolistosta imeytyy elimistöön vain yksinkertaisia sokereita, pitempiketjuiset sokerit on ensin pilkottava. Siihen tarvitaan entsyymjä, jotka ovat hiilihydraatien pilkkomiseen erikoistuneita valkuaisaineita, ja se alkaa jo suussa. Syljessä on mylaasientsyymiä, joka hajottaa tärkkelystä pienemmiksi osiksia Sylkiamylaasi pilkko leipäpalassa olevan tärkkelyksen pieniksi hiilihydraatiosiksi. Siksi leipä maistuu pitkällisen pureskelun jälkeen makealta, sillä amylaasi on muodostanut leivän neutraalimakuisesta tärkkelyksestä melko lyhyitä sokerietjua, jotka maistuvat sokerisilta. Suusta ruokamassa kulkeutuu ruokatorven kautta mahalaukkuun. Siellä mahahappo, joka hajottaa valkuaisaineita ja sylljen amylaasientsyymiä, pysäyttää hiilihydraattien pilkkoutumisen. Kun ositain sulanneet hiilihydraati saapuvat ohutsuoleen, entsyymit alkavat pilkkoa niitä edelleen, kunnes niistä lopulta muodostuu yksinkertaisia sokereita, lähinnä glukoosia ja fruktoosia. Nämä monosakkaridit imeytyvät suolen solujen kautta verenkiertoon. Glukoosi päätyy porttilaskimon kauttan ensin maksaan, jossa sen käsittelu jatkuu tai josta se kulkeutuu edelleen elimiin jotka juuri tarvitsevt sitä. Kasviksista ja hedelmistä saa luontaista polysakkkaridia, selluloosaa. Se ei pilkkoudu elimistössä, mutta on tärkeä kuiti, joka tukee suolen toimintaa kulkeutumalla ruoansulatuskanavan läpi ja poistuu lopulta elimistöstä.

Välipaloiksi olen tänään syönyt banaanin, puoli avokaadoa, puoli omenaa ja kiwi-hedelmän sekä pähkinöitä ja taateleita.
Päivälliseksi söin porkkanakeittoa, kaurajuomaa ja leivällä valkoista juustoa ja lohta.

Liikunta ja terveys

Verenpaine 141 / 82 pulssi 55 . Paino 92,4 kg. Jumppa 30/1830 min, kuntosali 30/5930 min,  kävely 8 /584 km , uinti 0/22000m, pyöräily 30/144 km

10 Light Fat-Burning Exercises You Can Do In Bed

How To Lower Blood Pressure Quickly

How To Lower Blood Pressure Immediately With 5 Super Foods

What REALLY Causes High Blood Pressure (Hypertension)?

10 Power Foods That Lower Blood Pressure Naturally

What Causes Water Retention and How to Avoid It

Home Remedies for Swollen Feet

How to lower Cholesterol: 5 Best Exercise For Lowering Your Cholesterol

Top 12 Foods You Should Eat to Lower Bad (LDL) Cholesterol - How To

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti