lauantai 14. huhtikuuta 2018

LA 14.04.2018


Hiekkasärkillä rakennetaan muun muassa näitä kohteita.

Valmistin aamulla minulle perinteisen terveellisen aamupalan ja söin sen. Tein 60 minuutin kuntosalitreenin kotilaitteilla ja jumppasin 20 minuuttia. Lounaaksi oli baattaattikeitoa ja kaurapuuroa mustikoilla ja mustikkasopalla. Juomaksi valmistin smoothietä maustamattomasta jogurtista, vedestä, ananaksesta, banaanista, mustikoista, aroniamarjoista sekä chiiansiemenistä.

Aroniamarja

Moni tuntee mustikan ja mustaherukan terveysvaikutukset. Harva kuitenkin tietää, että aronia sisältää kaikista marjoista eniten fenoliyhdisteitä, jotka suojaavat soluja härskiintymiseltä. Mustat antioksidanttipommit voivat suojata mm. aivoja ikääntymisen aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäistä kroonisten sairauksien puhkeamista. Jos kamppailet korkean verenpaineen kanssa, ota ihmeessä aronia ruokavalioosi. Musta antioksidanttipommi laskee tehokkaasti verenpainetta ja hellii muutenkin niin sydämen kuin aivojen terveyttä. Marja-aronia on huonosti tunnettu terveyspommi!
Marja-aronia sisältää runsaasti C-vitamiinia, E-vitamiinia, karotenoideja, folaattia sekä mineraaleja kuten kaliumia, rautaa ja mangaania.
Se sisältää enemmän antioksidantteja kuin mikään muu marja tai hedelmä. Marja-aronian sisältämiä antioksidantteja ovat muun muassa antosyaniinit, kversetiinit, peinidiinit, delfinidiinit, petunidiinit, pelargonidiinit ja malvidiinit.
Tutkimuksissa on todettu, että aronia suojaa virtsatietulehdukselta vielä tehokkaammin kuin sen hoidossa tutut karpalo ja puolukka. Suojaava vaikutus johtuu aronian sisältämästä kiniinistä.
Samalla tavalla kuin mustikat suojaavat silmiä parantamalla hiusverisuonten verenkiertoa, aronia näyttää toimivan siinä vielä tehokkaammin. Tämä johtuu marjan sisältämästä antosyaniinista.
Aronia vaikuttaa myös verisuonten vaikutuksen kautta myönteisesti verenpaineeseen. Sillä on myös tulehduksilta ja syövältä suojaavia ominaisuuksia.

Kävin pyöräilemässä muun muassa Hiekkasärkillä ja katselin mitä uutta sinne on tulossa ja missä vaiheessa kevääntulo on Hiekkasärkillä. Kävin katsomassa jonkinaikaa myös painonnoston SM-kisoja Hiihtomajalla.
Tässä Hiekkasärkkien alikulun tämän hetken tilanne.
Liikekeskus valmistuu Hiekkasärkkien tienristeykseen tuntumaan. Aikanaan olin vahvasti sitä mieltä, että kauppakeskus ei tule kannattamaan silloisella suunnitelmalla. Nyt suunnitelmiä on muutettu ja jalostettu, mutta edelleenkin olen sitä mieltä, liikekeskuksen liikkeillä tulee olemaan pitkät talvet heinäkuuta odotellessa.
Hiekkasärkille rakennetaan paljon. Tässä kuva Matkailutien varren uudesta rakentamisesta. Arkkitehtuurista en sano mitään, vaan jätän katsojan arvioitavaksi.
Hiekkasärkillä on vielä talviset maisemat. Kuvat Lokkilinanan ja Rantakallan kohdalta merelle päin.
Pyörätiestä kuvia äänivallin Tapion Tuvan puoleisesta päästä.

Tänään pyöräretkellä näkyi jo västäräkkejä töyhtöhyyppien ja joutsenten lisäksi. Kevät on tulossa. Vastaani tuli myös paidaton juoksija shortseissa. Lämpötila oli +10 C. Minulla oli talvitakki, hanskikkaat ja pipo kun pyöräilin. Talvivarustus oli muillakin pyöräilijöillä.
Päivälliseksi valmistin pinaattikeittoa, johon laitoin porkkanaraastetta ja keitetyn kananmuan. Ruokajuomana kaurajuoma. Hapankorpun päällä emmentaljuustoa, suolakurkkua ja paprikaa. Välipalaksi olen syönyt viinirypäleitä, pähkinöitä ja kurpitsan siemeniä.
Kävin kävelylenkillä. Kevään etenemisen huomaa parhaiten seuraamalla Kalajoen jäätilannetta. Tänään kävin kävelylenkillä kesälenkkareilla. Enää ei tarvitse välttämättä talvilenkkareita lenkillä jos kulkee kävelyteitä pitkin.

Viinirypäleet

Yhdysvaltalaisen munuaissäätiön mukaan yksi ihminen yhdeksästä kehittää munuaisvaivoja. Munuaisvaivat voivat olla mitä tahansa yksinkertaisesta virtsatietulehduksesta tai munuaistulehduksesta vakaviin ja kroonisiin sairauksiin, jotka pitkällä aikavälillä vaativat agressiivista hoitoa, kuten dialyysia tai munuaissiirron.
Munuaisten terveys on vakava asia, ja munuaiset tulee ottaa huomioon päivittäin. Pelkät geneettiset seikat eivät määritä sitä, kehittyykö sinulle munuaisongelmia, sillä munuaisten terveyteen voi vaikuttaa pitkälti elämäntapavalinnoilla. Elämäntyyli ja ruokailutottumukset ovat tärkeitä mitä tulee munuaisten toimintaan.
Tästä syystä on tärkeää lisätä tiettyjä ruoka-aineita ruokavalioon. Näillä aineksilla voi parantaa munuaisten terveyttä ja toimintaa, ja varmistaa sen, että munuaiset jaksavat puhdistaa verta ja poistaa kuona-aineita kehosta.
Suosittelemmekin, että alat nauttimaan viinirypäleitä päivittäin, sillä tämä lääkinnällinen hedelmä pitää sisällään yhdisteitä, jotka suojaavat munuaisia ja pitävät niiden toiminnasta huolta.
Viinirypäleiden siementen teho munuaisissa
Kun nautit rypäleitä, älä sylje siemeniä pois. Haluatko tietää miksi?
  • Rypäleen siemen sisältää fenoleja ja proantosyanideja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Nämä auttavat vahvistamaan munuaisia ja korjaavat vaurioita.
  • Antioksidanttien lisäksi siemenet sisältävät C- ja E-vitamiineja, sekä betakaroteenia, jotka viipyvät munuaisissa jopa kolme päivää nauttimisen jälkeen. Nämä ainekset auttavat munuaisia puhdistamaan verta, poistamaan myrkkyjä ja toimimaan täydellä teholla.
  • Rypäleen siemenet tasapainottavat verenpainetta, parantavat verenkiertoa ja vahvistavat verisuonia.
  • Applied Physiology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan viinirypäleiden siemenet ja siemenuute uudistavat munuaiskudosta vaurioitumisen jälkeen ja auttavat ylipainoisia ihmisiä polttamaan rasvaa. Ylimääräinen rasvakudos on haitallista munuaisten terveydelle.
Muista, että vaikka viinirypäleet ovat luonnontuote, sisältävät ne silti sokeria. Jos haluat tehostaa niiden vaikutusta, pitää niitä nauttia kohtuudella seuraavia ohjeita noudattaen:
  • Noin 15 rypälettä päivässä on riittävä määrä munuaisten terveyden kohentamiseen sekä munuaiskudoksen uudistamiseen. Nauttimalla 15 rypälettä et saa liikaa sokeria elimistöösi.
  • Milloin on paras aika päivästä rypäleiden nauttimiseen? Aamuisin. Voit lisätä rypäleitä puuroon, hedelmäsalaattiin tai maustamattomaan jogurttiin. Viinirypäleitä voi napostella myös päivän mittaan välipalana.
  • Millaiset viinirypäleet ovat kaikkein terveellisimpiä? Punaiset rypäleet. Punaiset rypäleet sisältävät enemmän antioksidantteja kuin vihreät rypäleet. Älä osta siemenettömiä rypäleitä, vaan totuttele rouskuttelemaan rypäleet siemenineen.
eli pysähtyä hedelmäosastolla herkullisten terttujen kohdalla.

1.Taistelee flunssaa vastaan
Viinirypäleissä on paljon kuituja ja niiden mehussa on ravintoaineita, joiden on tutkittu taistelevan jopa syöpää ja sydäntauteja. Viinirypäleet auttavat kehon immuunisysteemiä toimimaan paremmin. Viinirypälemehu saattaa auttaa myös jo iskeneen flunssan kanssa.

2. Silottaa ryppyjä
Viinirypäleissä on paljon antioksidantteja ja rasvahappoja, jotka auttavat ihoa näyttämään hehkeältä. Viinirypäleiden siemenöljyn on todettu auttavan ryppyjen silottamisessa.

3. Valkaisee hampaita
Viinirypäleiden sisältämän hapon on todettu poistavan tummentumia hampaiden pinnasta. Hieman raa'at viinirypäleet sisältävät runsaasti happoa. Kun rypäleet kypsyvät, hapon määrä vähenee.

4. Kaunistaa käsiä
Tee sokerista ja kymmenestä viinirypäleesta kuorinta-aine käsille. Hiero sitä kynsinauhoihin, niin saat pehmeät ja hyvinvoivat sormet.

5. Suojelee sydäntä
Tutkimuksissa rypäleiden on todettu vaikuttavan verisuonten hyvinvointiin. Rypäleet saattavat myös auttaa verisuonten seinämiä joustamaan, jolloin veri pääsee virtaamaan jouhevammin. Tutkimuksissa selvisi, että jo 10 mg rypälemehua päivässä auttaa sydäntä dramaattisesti voimaan paremmin.

6. Suojaa säteilyltä
Viinirypäleiden sisältämien ravintoaineiden on todettu suojaavan kehoa säteilyä vastaan. Näin viinirypäleitä kannattaisikin popsia esimerkiksi silloin, jos sairastaa syöpää ja käy sen vuoksi sädehoidossa.

7. Auttaa diabetekseen
Ihmiset, ketkä kärsivät diabeteksesta saivat hyötyä rypäleiden syömisestä. Rypäleiden syömisen jälkeen veden sokeritasapaino putosivat kymmenen prosenttia.

8. Auttaa lihaksia palautumaan
Kovan urhelusuorituksen jälkeen kannattaa herkutella viinirypäleillä. Hedelmän sisältämien antioksidanttien on todettu elimoivan lihaskipua ja auttavan lihaksia toipumaan.

Blogini ja videoni


Mielipiteet

Analyysi: Venäjä keulii ja äksyilee – mutta sekään ei halua yhteenottoa Yhdysvaltojen kanssa Syyriassa

Sote vaarantaa potilasturvallisuuden

Alueuutiset

Vuosituhannen suurin kansallinen painonnostokisa alkoi Kalajoella

Sievi FS onnistui pakkovoitossa

Tyngän posti loppuu

Kotimaan uutiset

Asiantuntijat tyrmäävät va­lin­nan­va­pau­den liian kireän aikataulun – kovaa kritiikkiä tasa-arvon näkökulmasta

Yle: Professori Hiilamo arvioi, että sote-uudistuksen toteutus viivästyy entisestään - jopa kolme vuotta lisää siirtymäaikaa?

Keskustan puheenjohtajuudesta kamppailevat Sipilä ja Väyrynen paiskasivat kättä Seinäjoella

Ulkomaan uutiset

Times: Yhdysvallat kerää Syyrian lähelle suurinta iskuvoimaa sitten Irakin sodan

Yhdysvallat kerää Välimerelle suurinta iskuvoimaa sitten Irakin sodan – vastatoimet voivat alkaa kolmen päivän kuluessa

Yle seuraa hetki hetkeltä: USA ja liittolaiset iskivät Syyriaan, presidentti Niinistö: Isku selvästi rangaistusluontoinen

Länsiliittouma iski Syyriaan, Venäjä hioo vastatoimiaan – tämän tiedämme nyt

USA, Britannia ja Ranska iskivät Syyriaan – Venäjältä heti varoitus

Yli sata ohjusta moukaroi Syyriaa – näihin kohteisiin iskettiin

Näin rajulla voimalla Syyriaan hyökättiin – ”Kyse kertaluontoisesta iskusta”

Tänne Syyriaan ammutut ohjukset osuivat - valtion media: ”Vain kolme siviiliä loukkaantui”

Yle seuraa hetki hetkeltä: Trump kehuu Syyriaan tehtyä iskua, Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedotustilaisuus suorana

Talousuutiset

Bittiumille mil­joo­na­ti­laus Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Australialaisyhtiö myi Suomen tv- ja radioverkot omistavan Digitan – "Uusi omistaja tuntee alaa paremmin"

Ministeriö: Suomen talous kasvaa ennustettua nopeammin, työllisyys parantunut vauhdilla

Urheilu-uutiset

Iivo Niskasen kausi päättyi neljän norjalaisen taakse: Ei mitään mahdollisuuksia tänään

Taas uusi keihäshirmu maailmalta – parikymppinen intialainen viskasi kovalla tuloksella historiallista kultaa

TUTO Hockey tasoitti Mestiksen finaalisarjan

Round of 2017? Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko - Round 5

Muhammad Ali vs Sonny Liston II #Legendary Night# HD

Usain Bolt Wins Olympic 100m Gold | London 2012 Olympic Games

20 Famous Free Kicks ● Impossible To Forget

Maailmalla tapahtuu

Rajavartiosto käännytti Tolstoi-junasta kiinni otetun Venäjälle - miehellä oli mukana luot­to­kort­ti­veit­si ja kumiluotiase

Trumpin asianajajan Michael Cohenin hen­ki­lö­koh­tai­set liiketoimet ri­kos­tut­kin­nan kohteena

Israel: Pudotettu iranilainen lennokki oli aseistettu ja yritti hyökätä

Rautateiden tulevaisuus, liki 50 miljardin velat, sukulaisten ilmaiset junaliput – Ranskan junalakossa tapellaan monesta asiasta

Tien karmea kunto johti tilallisen tappioon - joutui kaatamaan 1200 litraa maitoa pois: ”Nyt loppui huumori”

Järkyttävä törmäys Lahdenväylällä: Viaton nainen murskautui autoon - kilpakaahareille vaaditaan vankeutta törkeistä rikoksista

Loppukevennykset

Pelimies EPS03: Minka Kuustonen

Kaksi ja puoli tonnia | Pelimies | MTV3

Vesku Show - Vanhainkoti 7

Spede Show - Kultakimpale

Just For Laughs

Just For Laughs

Old Man Street Workout Prank | Muscle Madness

Old man plays football...and tricks them all!!!

Kummeli - Panomies

Youtubevideot

Why Japanese Live So Long ★ ONLY in JAPAN

Fields Of Armour Afghanistan The Bear Trap Documentary

Your Body Language Reveals the Truth About Your Relationship

Kalinka Flashmob in Kaliningrad, Russia

Saara Aalto - Monsters LIVE in 34 languages | Eurovision 2018 Finland |

Yle Areena

Pankkiryöstö – tosi asiaa pankkikriisistä

Pankkikriisin pitkä varjo

Lama ja oikeus

Pankkilaskun maksajat -dokumentti 1990-luvun pankkikriisin totuuden jäljillä

Pankit tilillä

Pankkiryöstö – tosi asiaa pankkikriisistä

Kalajoki

Liikkuva ja viihtyisä koulupäivä - Raumankarin koulu

Liikkuva ja viihtyisä koulupäivä - Rahjan koulu

Liikkuva ja viihtyisä koulupäivä - Raution koulu

Kalajoen Joulutervehdys 2017 - Laura Mäkitalo - Ave Maria

Kalajoen Joulutervehdys 2015 - Anne Vihelä - En etsi valtaa loistoa

Musiikki

Andre Rieu - Hava Nagila - Israel 3.4.18 הבה נגילה - אנדרה ריו

André Rieu - Italian Anthem (Fratelli d'Italia)

Wedding March - Andre Rieu

Richard Clayderman - Ballade Pour Adeline

Posh violinist Lettice Rowbotham gives the Judges something new | Britain's Got Talent 2014

[Korea's Got Talent] Sung-bong Choi (Nella Fantasia)

Jari Sillanpää - Satulinna

Kari Tapio - Myrskyn Jälkeen

Liikunta ja terveys

Verenpaine 144 /85 pulssi 52 . Paino 92,1 kg. Jumppa 20/1770 min, kuntosali 60/5790 min,  kävely 6 /570 km , uinti 0/22000m, pyöräily 22/84 km

11 Signs You're Not Getting Enough Magnesium and 20 Foods to Fix It

Eat These Magnesium Rich Foods To Prevent Strokes, Heart Attacks & Diabetes!

Top 10 Magnesium Rich Foods --- Foods High in Magnesium

List of foods high in vitamin k

Top 10 Foods High In Protein 2017 [HD]

9 Exercises To Get Flat Stomach In Just A month

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti