torstai 12. huhtikuuta 2018

TO 12.04.2018


Aamulla verenpaineeni oli jälleen uusissa ennätyslukemisssa 134/68. Koskaan aikaisemmin minulla ei ole ollut näin alhaista verenpainetta. Lounaaksi valmistin karjalanpiirakoita. Ne olivat maukkaita ja sotkivat hieman ruokavalioani, koska söin niitä enemmän kuin tarpeeksi. Vihannes-juureskeitto persiljalla maustettuna oli todella hyvää. Tyrni-appelsiinikeittoon lisäsin kaksi teelusikallista chiansiemeniä. Siinä oli terveellinen lounaani.
Söin normaalin terveellisen aamupalan.

Jumppasin ja tein kuntosaliharjoituksia puolen toista tunnin ajan.

Blogini ja videoni


Mielipiteet

Alkiolaista allianssia rakentamaan

Sähköt tuulivoimalla, isä synnyttää, - kulttuurimarxismia

Suomen hallituksen maakuntahanke vaarantaa Helsingin talouden

Alueuutiset

Hiihtokelit ovat parhaimmillaan – latuja kunnostetaan vielä esimerkiksi Kokkolassa ja Kalajoella

Tulvien todennäköisyys on suuri

Liikkuvalle koululle haetaan jatkoa Kalajoella

Runsas lumi siirtää Kalajoen suunnistukset

Kotimaan uutiset

Hallitus haluaa helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä – SAK heti takajaloilleen: ”Aikamoinen paukku”

Lääkärit ja hoitajat kyllästyivät riittämättömyyden tunteisiin – "Ihminen uupuu, kun ei voi tehdä työtään niin hyvin kuin haluaisi"

Hallituksen mitta täyttyi: Haluaa irtisanoa Suomen ja Portugalin välisen verosopimuksen – varakkaiden suomalaiseläkeläisten verovapaus päättyy

THL valmistelee sote-korvausmallia kiireessä - ei ole valmis äänestyshetkellä

Ulkomaan uutiset

Azerbaidžanin presidentti valittiin neljännelle kaudelleen

Telegraph: Britannia lähettänyt sukellusveneitä ohjuskantaman päähän Syyriasta – hallitus hätäkokoukseen

Venäjä: Syyrian Itä-Ghouta on kokonaan hallituksen hallussa

Talousuutiset

Kaleva organisoi toimintojaan uudelleen ja aloittaa yt-neuvottelut

Tilastot kertovat Portugalin veropakolaisten leveistä eläkepäivistä: Suomalaismiehen eläke keskimäärin lähes 5000 euroa kuukaudessa

SAK:n pääekonomisti: Kehysriihen ratkaisut eriarvoistavat työntekijöitä – "Tuntuu todella omituiselta"

Lentoyhtiöjätti saattaa tehdä ostotarjouksen Norwegianista – osakkeen hinta hyppäsi

Tamperelainen Restamax ostaa Helsingin tunnetut ravintolat, kuten Savoyn, Löylyn ja Palacen – Suomeen syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista

Urheilu-uutiset

Näin Ruohomaa ohitti HIFK-sankari Lankisen jatkoerässä - Hakanpää Kärppien suuri hahmo

Leijonat kuritti Latviaa kolmella maalilla

Eva Wahlstrom vs Melissa St. Vil HIGHLIGHTS and Decision

Le Monde: Venäjä maksoi IBU:n puheenjohtajalle dopingin pimittämisestä

Venäjällä kuohuu – valmentaja vaihtui juuri ennen jääkiekon MM-kisoja, olympiakultaa voittanut Oleg Znarok siirtyy sivuun

Maailmalla tapahtuu

Sirkka-Liisa Anttila syytti edeltäjiään susien siirtämisestä - IL kysyi viideltä ex-ministeriltä, kaikki kieltävät: ”Tämä on ihan ufo-juttu!”

Venäjältä tulevat myrkkyjunat eivät mahdu niille tarkoitetuille säilytysalueille Suomessa – lasteja jouduttu viemään jonoon salaisiin paikkoihin

Loppukevennykset

Mannerheimintielle ilmestyi Sipilä-kriittinen liikennemerkki – ”Isi, miten meillä voi olla talkoot joissa rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy?"

Saara Aalto esittelee jälleen kie­li­tai­to­aan: Tältä kuulostaa Monsters 34 eri kielellä

Kuinka Helsinkiin levisi suuri pelko sata vuotta sitten – saksalaiset valtasivat kaupungin hetkessä ja jäivät isänniksi koko loppuvuodeksi

Hedelmöityslääkäri saattoi potilaitaan raskaaksi omalla spermallaan – joukkokanteen mukaan ainakin 11 lapsen isä

Spede Show - Kesän kuulumiset

Spede Show - Erilaisia muovipussin käyttöideoita 1

Just for laughs

Just for laughs heels

Youtube-videot

Monica Lewinsky - Lifestyle | Net worth | cars | houses | Dating | Family | Biography | Information

Raquel Welch - Then and Now

Sophia Loren Over The Years

GINA LOLLOBRIGIDA - Over The Years - Timeless Beauty

Claudia Cardinale - Then and Now

Brigitte Bardot - Then and Now

Marilyn Monroe: Beyond The Legend

The Marilyn Monroe Story (Rare 1963 Documentary)

Marilyn Monroe - From Baby to 36 Year Old

Jayne Mansfield: Queen of publicity stunts

Yle Areena

Mitä tulikaan sanottua – politiikkaa lama-ajan Suomessa

Esko Ahon uudenvuodenpuhe lamasta 1993

EU-jäsenyys ajoi kristillisen liiton hallituksesta 1994

Tieto Rusin tutkinnasta Aholle

Ministerit Aho ja Viinanen pelaavat pajatsoa

Esko Aho: Mä olen Nokian johtaja

Kalajoki

Liikkuva Kalajoki - Koulujenväliset hiihtokisat 26.02.2015

Liikkuva ja viihtyisä koulupäivä - Tyngän aluekoulu

Kalajoki hiekkasärkät

Kalajoki Hiekkasärkät 2014

Kalajoki Hiekkasärkät

Kalajoki Golf

Loma-asuntomessut Kalajoella 2014

Musiikki

Promo Amira "YOUR LOVE" (Song From Her New Album)

The Lawrence Welk Show: Ghost Riders In The Sky

Natacha - Francis Goya

I love you, I miss you

Francis Goya & Damian Luca - So Close To You

Elvis Presley---Only You.

Päivälliseksi tein bataattikeittoa. Laitoin siihen bataatin ja veden lisäksi raastettua porkkanaa, pilkotun sipulin, puoli omenaa, silppusin purjoa sekaan sekä laitoin kasvisliemikuution ja kolmen sipulin ruokakerman keittoon. Maku oli omasta mielestäni erittäin hyvä. Juomaksi tehosekoittimella jogurtista ja vedesta raikas jogurttijuoma. Ruileivän päällä edamjuustoa, maksapasteijaa, suolakurkkua ja keltaista paprikaa.

Bataatti

Juureksen terveysvaikutukset perustuvat sen suureen antosyaanipitoisuuteen. Antosyaanit ovat antioksidantteja, joiden tiedetään lisäävän vastustuskykyä syöpää, sydän- ja verisuonitauteja ja diabetesta vastaan. Ne myös antavat uudelle bataatille sen violetin värin. Voimakkaan violetista bataatista löydettiin poikkeuksellisen paljon kahta antosyaania: syanidiinia ja peonidiinia. Näitä aineita esiintyy myös muun muassa mustikassa.
Bataattia käytetään ruoanvalmistuksessa lähestulkoon samalla tavalla kuin perunaa. Niissä on paljon muun muassa B-vitamiinia ja beetakaroteenia.

Bataatin terveyshyödyt:
  • Painonhallinta
  • Ihon ja silmien hyvinvointi
  • Antioksidantti
  • Verenpaineen säätely

Erinomainen hiilihydraatti painonhallintaan
Bataatista saatava kalorimäärä on alhaisempi kuin vastaavasta perunamäärästä. Näin ollen on mahdollista saada aikaiseksi painonhallinnan kannalta tarvittava kalorivaje. Bataattien glykeeminen indeksi on alhaisempi kuin perunalla. Glykeemisellä indeksillä tarkoitetaan voimakkuutta, jolla verensokeri nousee. Verensokerin nousua vastaan meidän elimistö muodostaa hormonia nimeltään insuliini, joka pyrkii laskemaan verensokerin takaisin normaaliin arvoihin. Voimakkaasti verensokeria nostattavat (= korkean glykeemisen indeksin) ruoka-aineet aiheuttavat luonnollisesti myös hyvin voimakkaita insuliinituotannon piikkejä ja vielä niin, että kun elimistö ei osaa etukäteen arvioida tarvittavaa insuliinin määrää, se tuottaa sitä varmuuden vuoksi liian paljon ennemmin kuin liian vähän. Näin painonhallinnan kannalta ajateltuna korkeat insuliiniarvot eivät ole haluttuja, koska insuliini on varastoiva hormoni (anabolinen) ja se mm. estää lipaasi hormonin toiminnan, joka vuorostaan aktivoisi rasvakudoksen palamisen (=laihtumisen). Toiseksi, varmuuden vuoksi tuotettu liian suuri insuliinimäärä aiheuttaa väistämättä lopulta sen, että verensokeri tulee kovalla vauhdilla alas suuren insuliinimäärän pakottamana. Romahtanut verensokeri on se hyvin tuttu väsymys, uupumus, kiukku, vaikeus keskittyä liha-pasta-limsa-jälkiruoka aterian jälkeen ja silloin helposti tulee tunne, että tilanteesta selviää vain syömällä lisää jotain uudelleen nopeasti verensokeria nostattavaa herkkua esim. suklaapatukkaa. Pitkällä aikavälillä keho alkaa väsymään tällaiseen vuoristoratamaiseen verensokerin pomppimiseen eikä enää kykene tuottamaan tarvittavia määriä insuliinia tilanteen korjaamiseksi -> verensokeriarvot alkavat nousta -> pahimmillaan tie kohti aikuistyypin diabetesta on alkanut. Glykeemisen indeksin ja alhaisemman kokonaiskalorimäärän lisäksi bataatti sisältää kuitua enemmän kuin perus peruna. Riittävällä kuidunsaannilla pystytään tukemaan painonhallintaa, koska kuitu auttaa pitämään kylläisyyden tunnetta.

Ihon ja silmien hyvinvointia sekä flunssan estoa
Bataatin ylivoimaisesti suurin terveyshyöty on niiden sisältämä poikkeuksellisen suuri määrä beetakaroteenia, joka on siis vitamiini-A:n esiaste ja tästä suuresta beetakaroteenimäärästä johtuu myös bataatin mukuloiden väri. Vitamiini-A vuorostaan aktivoi meidän elimistössä DNA:ta muodostamaan uusia ihosoluja vanhojen tilalle. Beetakaroteenin katsotaan myös korjaavan niin kutsuttujen vapaiden radikaalien aiheuttamaa tuhoa, joka tarkoittaa ryppyjä. A-vitamiini on erittäin tärkeä vitamiini meidän silmien hyvinvoinnille ja sen puutokset voivat ilmetä hämäräsokeutena sekä silmien kuivuutena. Bataatti sisältää beetakaroteenin lisäksi muitakin karoteeneja, jotka antioksidantteina mm. tukevat immuunipuolustusta -> ei tule flunssa niin helpolla.

Verenpaine
Bataatit sisältävät perunan tavoin merkittävästi kaliumia, joka natriumin aisaparina vaikuttaa meidän verenpaineeseen. Mikäli kärsit korkeasta verenpaineesta voi sinulla olla kaliumin puute, jolloin bataatin (ja perunan) säännöllisestä syömisestä voi olla sinulle hyötyä.

Maksapasteija

-vitamiini ja maksa
Mitä A-vitamiini on?
A-vitamiini on välttämätön ravintoaine, jolla on keskeinen merkitys monissa elimistön toiminnoissa. A-vitamiini vaikuttaa mm. näkökykyyn, solujen kasvuun ja erilaistumiseen, elimistön puolustusmekanismeihin sekä sikiönkehitykseen. Elimistö ei pysty itse valmistamaan A-vitamiinia, joten sitä on saatava ravinnosta. A-vitamiini esiintyy eläinkunnan tuotteissa retinoideina ja kasvikunnan tuotteissa karotenoideina, jotka muuttuvat elimistössä retinoideiksi. A-vitamiini on yleisnimitys retinoidiyhdisteille, joilla on retinolin biologinen aktiivisuus. A-vitamiiniaktiivisuus ilmoitetaan retinoliekvivalentteina (RE). Ravinnossa esiintyvistä karotenoideista suurin A-vitamiiniaktiivisuus on β-karoteenilla.

Maksa on yksi yleisimmistä ja käytetyimmistä sisäelimistä. Se sisältää paljon laadukasta proteiinia, ja on yksi parhaimmista A-vitamiinin lähteistä. Se sisältää myös huomattavia määriä kuparia, foolihappoa ja rautaa, sekä Q10-entsyymiä, joka on tärkeä entsyymi sydämen toiminnalle. Urheilijat syövätkin paljon maksaa, koska se lisää hapen määrä veressä, parantaa kestävyyttä ja voimaa, sekä ehkäisee väsymystä. Sen B-vitamiinit taistelevat dementiaa vastaan.

Liikunta ja terveys

Verenpaine 133/68 pulssi 58 . Paino 92,1 kg. Jumppa 30/1720 min, kuntosali 60/5710 min, kävely 4 /564 km , uinti 0/22000m, pyöräily 3/32 km

List of foods high in vitamin k

30 Fruits And Vegetables High In Magnesium To Lower Anxiety

Top 10 Magnesium Rich Foods

Top Five Foods High in Zinc

Natural ZINC (Zn) mineral from food

Amazing Foods for Better Love Life - Super Foods for Better Love Life - Health Tips on Love Life

How To Drink Water to Lose Weight - Water Therapy for WEIGHT LOSS

How to enlarge pennis by food | Best Health * Beauty Tips

10 asiaa, jotka tapahtuvat kehossasi kun kävelet joka päiväEi kommentteja:

Lähetä kommentti