maanantai 9. huhtikuuta 2018

MA 09.04.2018


Kalajoen kaupunginjohtajaa vaaditaan eroamaan.

Heräsin tänään vähän aikaisemmin ja tein Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle oikeudenkäyntiväittämääni täsmennyksen, tarkennuksen ja selvenyksen KRP.n ohjeiden mukaisesti vaimoni Eila Ahon avioerohakemuksen oikeudenkäyntiin. Käräjäoikeus joutuu käsittelemään sen lähiaikoina, koska puolen vuoden kuluttua avioerohakemuksen jättämisestä käräjäoikeus joutuu tekemään päätöksen avioerohakemuksesta. Avioerohakemus on jätetty 07.11.2017.

Eilen vaimoni kutsui minut luokseen kahville. Keskustelimme asioista hänen kanssaan asiallisesti ja joimme kahvit. Nuorin tyttöni tyttönsä kanssa oli myös paikalla. Vaimoni antoi minulle marjoja, kahvipaketin, karkkia, lehtiä luettavaksi ja arpajaisissa voittamansa miesten sukat. Kiitin vaimoani siitä, että hän on mahdollistanut minulle ja meille oikeuden saannin Ylivieskan käräjäoikeudessa avioerohakemuksellaan, koska olen voinut tehdä oikeudenkäyntiväitteen, mikä käräjäoikeuden on käsiteltävä oikeudenmukaisesti. Sen jälkeen katsomme tilannetta uudesta näkökulmasta. Ilmoitinkin käräjäoikeudelle, että oikeudenkäyntiväittämän oikeudenmukaisen käsittelyn jälkeen vaimoni avioerohakemus voidaan poistaa vaimoni suostumuksella. Siis vaimoltani on pyydettävä suostumus asialle sen jälkeen.

Täsmennys, täydennys ja selkeytys Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle KRP:n ohjeen mukaan

Aamulla mittasin verenpaineeni ja jälleen oli mittauksen tulos uusi ennätys eli huippulukemat 127/77 pulssi 44. Kävin aamulla saunassa, koska en ole voinut moneen kuukauteen saunata haluamallani tavalla. Valmistin aamupalan tällä kertaa ilman porkkanaraastetta.

Menin uudestaan nukkumaan. Heräsin puhelinsoittoon, kun eräs henkilö halusi tietoja Bulgariasta ja siellä elämisestä. Kävin Kalajoen Osuuspankissa hoitamassa asioita ja kävin samalla OP-kiinteistövälityksestä katsomassa kaiken varalta vuokrattavia asuntoja. Samalla kävin Kalajoen terveyskeskuksesta tilaamassa ajan verikokeeseen, jolla mitataan PSA-arvo. Olin liikkeellä polkupyörällä. Oli tosi mahtava tunne pyöräillä pitkästä aikaa.

Valmistin lounaaksi perunapuuroa, parsakaalia, tomaattia, punajuurta. Juomaksi raikasta jogurttijuomaa ja ruisleivän päällä valkoista juustoa, suolakurkkua ja paprikaa.

Parsakaali

Parsakaali on sekä herkullinen tuote että tarjoaa suuren määrän erilaisia ravinteita. Niihin kuuluu eräitä sellaisia ravinteita, jotka ovat tässä kasviksessa läsnä hyvinkin suurissa määrin: C-vitamiini, kalsium, magnesium, fosfori ja kalium.
Lisäksi parsakaalissa on runsas annos kuitua, seleeniä ja luteiinia. Se on hyödyllinen tuote myös siksi, että siinä on huomattavan runsaasti foolihappoa, rautaa ja A-vitamiinia.

Parsakaali on lääkinnällinen kasvis

Tiedät jo sen, että monia hedelmiä ja vihanneksia käytetään osana kotihoitoja, sillä niissä on terveyttä edistäviä ravinteita ja ominaisuuksia.
Mitä tulee parsakaaliin, se on hyödyllinen lukuisien loistavien ominaisuuksiensa vuoksi, ja sen syönnillä onkin erittäin suuret terveyttä edistävät vaikutukset.
Fytokemikaalien ansioista parsakaalilla on kehossa monet hyvät seuraukset, joista kerromme tarkemmin seuraavassa.

Parsakaali estää syöpää

Glukosinolaatit ovat vastuussa siitä, että syöpäsolut pysyvät loitolla. Sinigriini on eräs niistä parsakaalin sisältämistä ravinteista, jotka torjuvat syöpää. Se stimuloi” esiasteen syöpäsolujen luonnollista tuhoutumista vatsassa ja suolistossa.
Glukosonilaatit toimivat myös seuraavien syöpien lievittäjinä:
 • kurkkusyöpä
 • tupakoitsijoiden keuhkot ja suu
 • naisilla rintasyöpä
 • miehillä eturauhassyöpä
Jos tämä ei vielä vakuuta sinua, kyseinen vihreä kasvis estää myös maksasyöpää.
Se lisää sydämen terveyttä
Parsakaalin foolihappo on erittäin tärkeä tekijä, sillä se sallii kehon sekä imeyttää oikealla tavalla rautaa että torjua sikiön epämuodostumista, ja lisäksi se estää myös sydämen sairauksia.
Vähentämällä homokysteiinin määrää foolihappo, jota parsakaalisisältää, auttaa estämään sydäninfarktia, arytmiaa ja ateroskleroosia. Lisäksi parsakaalia suositellaan niille henkilöille, joilla on kohonnut verenpaine.

Se vähentää anemiaa

Lisäksi se myös estää tätä häiriötä, ja parsakaalia suositellaankin niille, joilla on jo todettu alttius kehittää kyseinen sairaus. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa seuraavat henkilöt:
 • raskaana olevat
 • naiset, joilla on hyvin runsaat kuukautiset
 • ne, joilla on jatkuvasti nenän verenvuotoa
 • imettävät äidit
Se auttaa ruoansulatuksessa
Parsakaalin sisältämä B-monivitamiini toimii siten, että se edistää entsyymien luontia. Esimerkki näistä entsyymeistä on pepsiini, joka helpottaa ruokien käsittelyä ruoansulatuksessa.

Jos sinulla on ilmavaivoja tai ongelmia suoliston kasvuston suhteen, me suosittelemme tämän ravinteikkaan kasviksen syöntiä ainakin kerran viikossa.
Sen sisältämän kuidun ansiosta tämä vihreä tuote auttaa tekemään suoliston toiminnasta helpompaa, ja se poistaa myrkyllisiä aineita suolistosta eliminoimalla kaiken jäljellä jääneen jätteen. Lisäksi se antaa tukevan tunteen kylläisyydestä.
Siten voidaankin todeta, että parsakaali on ihanteellinen ruoka kaikille niille, jotka ovat huolestuneita siitä, mitä heidän tulisi syödä tai jotka ovat dieetillä pudottaakseen painoaan.

Se torjuu masennusta ja hoitaa hermoja
Jos syöt parsakaalia, et ainoastaan saa hyvää tunnetta kylläisyydestä, vaan lisäksi mielialasi muuttuu paremmaksi ja hyvinvointisi nousee. Tämä johtuu parsakaalin kyvystä edistää dopamiinin tuotantoa kehossa, mikä sitten vähentää hermostuneisuutta, stressiä ja masennusta.

Parsakaalissa on magnesiumia ja kalsiumia, ja ne vaikuttavat seuraavilla tavoilla ihmisen hyvinvointiin:
 • ne säätelevät unisyklejä ja estävät unettomuutta
 • ne rentouttavat hermoja ja lihaksia
 • ne hallitsevat sydämen lyöntitahtia
 • ne lisäävät yleistä energiaa
Parsakaalin syönti onkin yhtä kuin elinvoima ja onnellisuus!

Se torjuu nesteiden kertymistä

Parsakaalin sisältämä suuri kaliumin määrä toimii kehoon suolan syönnin seurauksena kertyneen natriumin vastavoimana. Jos sinulla on edeemoja, kohonnut verenpaine tai liikalihavuutta, älä siis epäröi lisätä parsakaalia ruokavalioosi.
Se vähentää nivelkipuja
Parsakaali voi poistaa herakertymiä nivelistä – tämä kerääntyminen johtuu kaliumista ja glutationista. Se onkin täydellistä ruokaa niille henkilöille, joilla on niveltulehdus tai nivelrikko.

Se auttaa kohentamaan ulkonäköä
Tämän kaalilajikkeen antioksidanttivaikutukset mahdollistavat kehossa olevien myrkyllisten aineiden poistumisen, ja siten parsakaali edistää kauneutta ja nuorekkuutta.
Parsakaalilla on kyky stimuloida maksan toimintaa sekä puhdistaa verta. Tämä sitten saa aikaan terveemmän ihon. Lisäksi parsakaali voi myös estää hiustenlähtöä sekä vähentää ihon ongelmia (akne, kuivuus, finnit ja rypyt).
Se säätelee kilpirauhasen toimintaa
Kaikki ristikukkaiskasvit, joihin parsakaalikin kuuluu, voivat vähentää kilpirauhashormonin tuotantoa. Tämän vuoksi tätä kasvista suositellaankin niille, joilla on kilpirauhasen liikatoimintaa.
Vaikka tätä ei vielä olekaan vahvistettu kilpirauhasen vajaatoimintaa kärsivien kohdalla, kyseiset kasvikset voivat alentaa kilpirauhasen toimintatasoa liikaa, ja siten seurauksena saattaa olla ongelmia.

Jotta voisit nauttia parsakaalin hyvistä ominaisuuksista mahdollisimman tehokkaasti, höyrytä sitä 3-5 minuuttia niin, että se ei menetä fytokemikaalejaan ja ravinteitaan (moni niistä nimittäin kuolee korkeassa lämpötilassa, kuten tapahtuu keitettäessä). Mausta sitten parsakaalia oliiviöljyllä ja valkosipulilla.
Saat tästä kasviksesta erittäin herkullisen ja terveyttä loistavasti edistävän lisän lautasellesi – ota parsakaali mukaan ruoanlaittoosi!

Ilmoitin tytölleni sähköpostitse, että en voi maksaa tässä kuussa yhtiövastikettani asunnosta, josta minut on häädetty. Maksan huhtikuun yhtiövastikkeen toukokuussa. Minä tarvitsen pankista 2000 euron lainan jotta voin hoitaa asiani kuntoon. Tähän lainaan sisältyy olemassa oleva 700 euron laina, mikä johtuu syöpäsairauden hoidostani. Nyt minun on luottokelvottomana löydettävä takaaja lainalleni jotta pankki voi myöntää lainan minulle. Löytyykö vapaaehtoisia lainantakaajia minulle? Haluaako kukaan auttaa minua?


Lehdestä löysin uutisen, jossa kolme valtuutettua haluaa erottaa Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin. Minä toivon, että asia käsitellään asianmukaisesti siten, että käydään läpi erottamisvaatimuksen perustelut toidistusaineistoineen ja sen jälkeen tehdään parlamenttaarinen valtuuston päätös asiassa. Lehtiuutisen perusteella jää sellainen kuva, että ”perseennuolijat” pyrkivät painamaan tosiasiat villasella ( siis ei yksistään valtuutetut). Asia ei ole mielipidekysymys kuten lehden uutisesta saa kuvan. Asian käsittelyyn on perustettava parlamenttaarinen käsittelykomitea, joka valmistelee asian käsittelyn asiallisesti. Lehtiuutisen perusteella saa sen kuvan, että suurimmalla osalla valtuutetuista on pudonnut jo selkäranka housuihin asiasta keskusteltaessa. Tosin lehti on haastatellut vain asiassa vain tiettyjä kultapossukerhon jäseniä saadakseen uutiselle haluamansa mielikuvan.
Oma kantani näkyy tässä: Kultainen ansiomerkki
PS. Mielestäni kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan toimintaan on kiinnitettävä huomiota. Onko tulevaan kulttuurikeskukseen tehty jo sellaisia vuorkasopimuksia, jotka eivät palvele kalajokisten etua?

Kävelylenkiltä kuvia ja ajatuksia

Kalajoen uudet kulttuuritilat valmistuvat uuteen liikekeskukseen, mutta arvokkaalle Kalajoki-näyttelylle sieltä ei löydy tilaa kuten blogikirjoituksestani Kultainen ansiomerkki käy ilmi.
Jokisen Jussin liikuntapuisto on vielä lumen vallassa. Valitettavasti liikuntapuiston nimikyltissä lukee Merenojanalueen liikuntapuisto, vaikka puiston vihkimistilaisuudessa se nimettiin Jussi Jokisen liikuntapuistoksi.
Kevät etenee vauhdilla Kalajoella.Kuva Plassilta merelle päin ja toinen kuva Kalajoen suuntaan. Tänään oli joutsenia enemmän kuin eilen.
Lumiaura on onnistunut hajottamaan sähköpistelaatikon.

Blogini ja videoni


Mielipiteet

Kommentti: Koko Supo pannaan valvonnan alaiseksi

Näkökulma: Ei ihme, että Vapaavuorta ottaa pattiin

Paloniemi: Ulosoton suojaosuutta nostettava
Erkin kommentti: Yhdyn Liisa Mariaporin kannanottoon: Ulosoton suojaosuutta on todella nostettava, sillä miljoona suomalaista on köyhyysloukussa ja 550.000 ulosotossa ja perintätoimistojen puristuksessa. Suojaosuuden nosto ei kuitenkaan yksin riitä, vaan tämän lisäksi on koko ulosotto- ja perintäjärjestelmä uudistettava ja pistettävä ruotuun. Kaikille veloilla pitää saada korkokatto. Koron määrä ei voi olla esim. yli 7 %, viivästyskorko ei voi olla yli 7 % ja perintäkulut eivät voi olla enempää kuin 5-10 €. Velkojan epärehellisyyspykälä on palautettava lainsäädäntöön ja velkojan on aina esitettävä velkakirja siirtomerkintöineen, jos velkoja on joku muu kuin pankki itse. Myös vanhentumisajat pitää ulosottotoimen ja perintätoimistojen ottaa oma-aloitteisesti huomioon ja vanhentunutta velkaa tai muuta maksua ei voi periä. Velallisen ja takaajien suorituksista pitää tehdä tilitykset ja rikolliset pankinjohtajat ja rikolliset poliitikot pitää erottaa tehtävistään ja saattaa vahingonkorvausvelvollisiksi mukaan lukien rikollisesti toimivat virkamiehet. Suomesta on tehtävä jälleen oikeusvaltio, jossa kansalaiset saavat asiassaan oikeutta. Tätä tavoitetta varten on Suomeen perustettava totuusfoorumi ja Perustuslakituomioistuin, jotta perustuslain vastaiset toimet saadaan perustuslakituomioistuimen tutkintaan.

Tuulivoimala on puhtaan energian harhakuva

Likaista peliä Kemiallisten aseiden kieltojärjestössä OPCW:ssa

Alueuutiset

Markku Ojalasta kalajokisen KATI Oy:n uusi toimitusjohtaja

Leijona Futsal voitti myös toisen välierän

Pisa Designille Keski-Pohjanmaan Taitopalkinto

Maria Sorvistosta Ylivieskan uusi kaupunginjohtaja – johtajasopimuksen määräaikaisuudesta vääntö

Kotimaan uutiset

Turun puukottaja varasti puheenvuoron ennen taukoa: kertoi halunneensa katkaista kahden ihmisen päät – Yle seuraa hetki hetkeltä

Presidentti Niinistö Syyrian iskusta: Viime päivien uutiset ovat olleet järkyttäviä

Ulkomaan uutiset

Venäjä ja Syyria syyttävät Israelia Syyrian armeijan len­to­tu­ki­koh­taan tehdystä iskusta

Syyrian valtion tietotoimisto: Israel teki Tayfurin lentokenttäiskun

Pohjois-Korea sanoi sen nyt suoraan USA:lle: Olemme valmiit keskustelemaan ydinaseriisunnasta

Unkarilaiset tungeksivat uurnille, äärioikeiston suvereeni valtakausi jatkuu – ”Ratkaiseva voitto”, julisti pääministeri Viktor Orbán

Talousuutiset

Vienti kasvoi alkuvuonna 11 prosenttia – met­sä­teol­li­suu­den tuotteet kovassa vedossa

Deutsche Bank laittoi toimitusjohtajan vaihtoon

Suomen vienti kasvoi 9 prosenttia helmikuussa

Keva: Julkinen työ­ter­veys­yh­tiö kiinnostaa kuntia - ratkaisuja toukokuussa

Urheilu-uutiset

Tässä ovat NHL-suomalaisten päättötodistukset – yksi kaikkien aikojen suomalaiskausista toi neljälle pelaajalle kympin arvosanan

Teemu Pukki tulessa – iski alle tunnissa hattutempun

Ylivoimainen pelaajabudjetti, satojen tuhansien liikevoitto, stadionhanke, eurounelma ja tuplamestaruus – HJK lähtee Veikkausliiga-kauteen ainoana mestarisuosikkina

Ray Ailuksen KTP jysäytti Salossa korispommin pudotuspelien alkuun

Koposen heittokäsi kävi kuumana Barcelonan voittokamppailussa

Kärpät valloitti taas naisten jääkiekkomestaruuden

Yleisurheilujätti otti kilpakumppaneiltaan luulot pois mykistävästi heti kättelyssä – selostaja ei voinut muuta kuin nauraa

Maailmalla tapahtuu

Peiteyhtiöitä, hämärämiehiä ja valehtelua: Venäjän salainen ilmasilta vie Syyriaan palkkasotilaita ja tuo takaisin ruumisarkkuja

Poliisi esti puukkoiskun Berliinin puolimaratonilla – Kuusi epäiltyä on pidätettynä

Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun ennen kuolemaansa, epäilty poliisille ennestään tuttu

Miksi myrkkyjuna lähti itsekseen liikkeelle? 4 avointa kysymystä Mäntyharjun junaturmasta

Loppukevennykset

Vanhan viljasiilon räjäytys meni pieleen Tanskassa – viereinen kulttuurikeskus murskaantui alle

Kyläilyreissu tädin luokse sai karmean lopun – Heikki Viden ammuttiin takaapäin hangelle Hauholla 1918

Reinikainen - Jakso 1 - Kun toimeen tartutaan (1982)

Just For Laughs

Just For Laughs - Gags - Turning Point

Youtube-videot

Talvisodan jälkeinen välirauha ja vaaranaika

Suomen Tie Jatkosotaan 1940-1941

Puolustusvoimien Katsaus - Jatkosodan hyökkäysvaihe

Jatkosota 1941-1944 Dokumentti

Jatkosota

Jatkosota 25.6.1941--19.9.1944

Risto Rytin radiopuhe jatkosodan alettua

Yle Areena

YYA-sopimus oli Suomelle välttämättömyys, josta tuli hyve

Esko Riihelä toimitti liikenteen sujuvaksi

Estonia upposi alle tunnissa ja vei mukanaan yli 800 ihmistä

Sota sai Afganistanin oopiumipellot kukkimaan vihreinä

Tasavallan presidentti Mauno Koiviston erikoishaastattelu vuonna 1991

Kalajoki

Welcome to Kalajoki!

Beach Riders Kalajoki, Vappuajot 2016

FHRA support cruising 23.7.2016 Kalajoella.

Kiihdytyskilpailut Kalajoella 2016

Liikkuva Kalajoki - liikkuminen auttaa oppimaan

Musiikki

Laura Pausini - One More Time

Just walk away

Michael Bolton - A Love So Beautiful / Film - Indecent Proposal

Il Divo & Lara Fabian 2018 "Every time I look at you"

Leona Lewis & Il Divo ~ Somewhere ~ (Simon Cowells) This Is Your Life

Päivälliseksi hernekeittoa, johon olen lisännyt porkkaraastetta ja sipulia. Leivän päällä juustoa, valkosipulia ja keltaista paprikaa ja juomaksi karpalojuomaa. Jälkiruoaksi vesimelonia.

Vesimelooni

1. Se sisältää suuren määrän antioksidantteja
Vesimeloni on hedelmä, joka sisältää erittäin paljon antioksidantteja sekä ennen kaikkea runsaasti lykopeeniä. Siinä on enemmän näitä kyseisiä ainesosia kuin esimerkiksi raa’assa tomaatissa. Tämä tuote on siis erittäin tehokas antioksidanttien lähde, mikä on tärkeää siksi, että ne ovat ainesosia, jotka pysäyttävät niin kutsuttujen vapaiden radikaalienaiheuttamat muutokset. Antioksidantit vahvistavat myösimmuunisysteemiäsi. Lykopeenin hyötynä on se, että se auttaa kontrolloimaan solujen vahingoittumista, ja siksi se onkin todella tehokas apu syövän torjumista ajatellen.
Parhaat hyödyt vesimelonista saat silloin, kun syöt sitä vähintään kolme kertaa viikossa – olkoon se sitten kokonaisen hedelmän muodossa tai veteen sekoitettuna. Ota myös huomioon, että vesimelonin siemenetkin ovat hyödyllistä ravintoa, joten ne voi huoletta syödä.

2. Se tekee sinut kylläiseksi
Vesimeloni sisältää siis suuren määrän vettä, mikä puolestaan tarkoittaa, että teet itsesi sen avulla helposti kylläiseksi. Siten estät itseäsi kätevästi syömästä liikaa. Siksi tätä hedelmää olisikin hyvä syödä palanen juuri ennen ateriaa, jotta tuntisit itsesi kylläiseksi nopeammin. Vähennät tällä tavalla todennäköisyyttä sille, että elimistöösi kertyy ylipainoa, mikä voi joskus johtaa liikalihavuuteen.

3. Se on hyvä tuote raskaana oleville
Vesimelonin syöminen raskauden aikana on todella hyvä valinta, sillä se sisältää suuren määrän C-vitamiinia. Kuten olet varmaankin jo kuullut, on C-vitamiini sen lisäksi täydellinen apu hengitysteiden ongelmien kuten flunssan tai vilustumisen estämisessä sekä tällaisten tautien kontrolloinnissa.
Itse asiassa jotkut ihmiset yhdistävät vesimelonin pieneen määrään sitruunaa, sillä näin voi todella varmistaa sen, että elimistö saa suuren määrän C-vitamiinia. Muista myös, että on todella helppoa valmistaa vesimelonivettä – tämä on maukas, virkistävä ja terveellinen juoma.

4. Se estää kramppeja urheillessa
Vesimeloni on suuri apu sellaisille ihmisille, jotka harrastavat paljon urheilua. Se sisältää paljon kaliumia ja B6-vitamiinia, ja siksi tämä hedelmä on erittäin soveltuva urheilusta aiheutuvien kramppien estämiseen – tällaiset krampit voivat iskeä lihaksiisi kesken liikkumisen.
Vesimelonin kalium- ja B6-pitoisuus auttaa elimistöäsi imeyttämään itseensä proteiinia paremmin, ja siksi kramppien ilmeneminen on vähemmän todennäköistä. Tämän vuoksi on siis parasta syödä hiukan vesimelonia aina ennen kuin ryhdyt harrastamaan liikuntaa. Voit myös syödä sitä liikkumisen jälkeen, sillä kuten tiedetään, on vesimeloni erittäin virkistävää ruokaa sen sisältämän suuren vesimäärän vuoksi.

5. Se on hyväksi sydämesi terveydelle
Eräät viimeaikaiset USA:ssa tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että vesimeloni on erittäin hyvä tuote sydämen toiminnan kannalta. Tämä johtuu siitä, että kun syöt vesimelonia päivittäin, pystyt edesauttamaan verenpaineesi säilyttämistä hyvällä tasolla, mikä puolestaan estää sydämen ja verisuonten toimintaan liittyviä sairauksia. Eräs tätä vinkkiä koskeva ongelma on kuitenkin se, että vesimelonia tulisi syödä joka päivä melko suuri määrä, jotta tulokset olisivat koko ajan johdonmukaisesti hyviä.

6 asiaa, jotka tapahtuvat, kun alat syödä enemmän vesimelonia

1. Kauniimpi iho

Kehoa nesteyttävä vesimeloni auttaa betakaroteeninsa ja C-vitamiininsa ansiosta taistelemaan ihon vaurioita vastaan.

2. Edistää terveyttä

Vesimeloni sisältää lykopeenia, joka antaa hedelmälle sen kauniin punaisen värin. Lykopeenipitoisten ruokien syöminen saattaa pienentää aivoinfarktin riskiä jopa 20 prosentilla. Erään tutkimuksen mukaan eniten lykopeenia syöneillä henkilöillä oli jopa 55 prosenttia pienempi aivoinfarktin riski.
3. Auttaa nukkumaan paremmin
Vesimeloni sisältää kananmunistakin löytyvää koliinia, joka auttaa tasapainottamaan elimistön sisäistä kelloa. Siten vesimelonista voi olla hyötyä unirytmin tasaamisessa.

4. Auttaa turvotukseen

Vesimeloni sisältää vain vähän energiaa, joten hedelmää voi syödä huoletta suuriakin määriä ilman, että kilot alkavat kerääntyä. Itse asiassa vesimeloni voi auttaa poistamaan turvotuksen, sillä sen sisältämät ainesosat voivat auttaa munuaisia toimimaan tehokkaammin.

5. Parantaa vastustuskykyä

Lykopeeni auttaa tehostamaan kehon vastustuskykyä, joten se voi auttaa taistelussa kesäflunssaa vastaan. Vesimeloni voi auttaa myös lihasjäykkyyteen ja kramppeihin, sillä se sisältää kaliumia.

6. Toimii kuin Viagra

Vesimelonin sisältämä sitrulliini auttaa pitämään verenkierron kunnossa ja voi teksasilaisen tutkimuksen mukaan toimia Viagran tapaan. Käytännössä vesimelonia olisi kuitenkin syötävä kilokaupalla vaikutuksen aikaansaamiseksi, joten aivan Viagrasta hedelmä ei kuitenkaan käy. 
Liikunta ja terveys

Verenpaine 126 /77 , pulssi 44. Paino 92,1 kg. Jumppa 0/1630 min, kuntosali 30/5620 min, kävely 8 /545 km , uinti 0/21000m , pyöräily 4/4 km

6 Vitamins For Eye Health

26 Healthy Foods For Eyes - Best Foods For Eyes

8 Wonder Foods To Take Care Of Your Eyes

Top 15 Super Foods For Healthy Eyes

7 foods that improve eyesight and visionEi kommentteja:

Lähetä kommentti