perjantai 24. helmikuuta 2023

LA 25.02.2023 Kysymyksiä kasvokuviaan facebookissa jakaville kansanedustajille.

 


Miksi ette vastaa sähköpostiviesteihin? Te varmasti tiedätte, että Suomi ei ole oikeusvaltio. Miksi olette toimineet perustuslain vastaisesti? Kansanedustajan pitää perustuslain mukaan noudattaa lakia. Miksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson saa jatkaa oikeusministerinä? Miksi olette sallinneet Sanna Marinin hallituksen jatkaa toimintaansa tietoisena kaikista näistä asioista? Miks itse ette ole reagoineet asioihin?

Miksi olette sallineet ihmisoikeusrikosten jatkuvan Suomessa?


Tiedoksi äänestäjille


Oikeuskansleri Tuomas Pöysti


Mitä oikeuskansleri tekee?

Valtioneuvoston oikeuskansleri toimii ylimpänä laillisuusvalvojana. Oikeuskansleri valvoo valtioneuvoston ja tasavallan presidentin toiminnan lainmukaisuutta. Lisäksi oikeuskansleri valvoo, että viranomaiset noudattavat lakia ja tekevät velvollisuutensa. Kansalaiset voivat tehdä oikeuskanslerille kantelun viranomaisen toiminnasta, jota epäilevät lainvastaiseksi.


Asiat


Raahen käräjäoikeuden tuomari jäi rikoksesta kiinni asiani käsittelyssä. Hän kuitenkin teki minusta. Erkki Johannes Ahosta, rikosilmoituksen. Ilmeisesti hän on lestadiolainen, koska Raahen lestadiolaiset poliisit, joista toinen oli esteellinen tutkinnanjohtaja, lähtivät suojelemaan rikoksesta kiinni jäänyttä Raahen käräjäoikeuden tuomaria ja saivat rikokseen mukaan myös Pohjois-Suomen syyttäjälaitoksen syyttäjän. Koska Oulun käräjäoikeuden tuomarit olivat esteellisiä asiassa niin käräjätuomariksi tuli Rovaniemen hovioikeudesta käräjätuomariksi Rovaniemen hovioikeuden määräaikainen tuomari, joka jätti Erkki Ahon todistajat kutsumatta oikeuteen eikä antanut käräjäoikeuteen tulleen Erkki Ahon todistajan todistaa asiassa eikä ottanut Erkki Ahon todistusaineistoa vastaan asiaan kuuluvana. Lisäksi hän esti Erkki Ahoa ihmisoikeussopimuksen vastaisesti vapaasti kuulustelemasta todistajana esiintynyttä vastapuolta eli käräjäoikeuden tuomaria. Rovaniemen hovioikeuden esteelliset hovioikeudenneuvokset tekivät asiassa tietoisen väärän päätöksen ja laskuttivat siitä.


Hovioikeudenneuvosten esteellisyys tulee siitä, että Kajaanin poliisi jäi rikoksesta kiinni ja asia olisi pitänyt käsitellä Kajaanin käräjäoikeudessa, mutta Oulun käräjäoikeuden esteellinen käräjätuomari pelasti Kajaanin poliisin Oulun käräjäoikeuden väärällä päätöksellä. Rovaniemen hovioikeudessa menettelyn hyväksyivät samat hovioikeudenneuvokset , jotka olivat hyväksyneet edellisessä tapauksessa viranomaisten rikollisen menettelyn.


Olen valittanut asiasta Oulun hallinto-oikeuteen ja Oulun hallinto-oikeuden tuomarit ovat tehneet asiassa perustuslain ja perustuslain 106 §:n sekä ihmisoikeussopimusten vastaisen päätöksen. Nyt Oulun hallinto-oikeus käsittelee itse tekemäänsä suojelurikoksesta annettua oikeudenkäyntimaksua.


Minä olen haastanut rikoksista epäillyt henkilöt oikeuteen 05.04.2021. Oulun käräjäoikeus ryhtyi käsittelemään asiaan kahden vuoden kuluttua eli 17.02.2023. Minä peruin haasteeni ja ilmoitin perumisilmoituksessa syyn perumiselle.

Perumisilmoituksen perusteella asianosaisten olisi pitänyt toimia, koska kysymys on valtiopetoksesta sekä kidutusrikoksesta sekä rikoslain ja ihmisoikeussopimusten vastaisesta toiminnasta. Olen tehnyt asiasta kantelun oikeuskanslerille sekä rikostutkintapyynnön keskusrikospoliisille.


Kaikki lähti siitä, että presidentti Mauno Koiviston johdolla Suomessa tehtiin valtiopetos. Presidentti Koiviston johdolla päätettiin pelastaa Suomen pankit. Päätettiin antaa suosituimmuusasema pankeille oikeudessa. Tämä tarkoitti sitä, että pankki voittaa ylemmissä oikeusasteissa. Se on valtiopetos, koska presidentti ei saa puuttua riippumattoman oikeuslaitoksen toimintaa. Pankki ei voinut voittaa ylemmissä oikeusasteissa ellei rikollisille annettu syytesuojaa.


Pankit pelastettiin tuhoamalla säästöpankit ja jakamalla säästöpankkien varallisuus muille pankeille. Suomen pankeilla piti olla 8 %;n vakavaraisuus, jotta Suomi pääsisi EY:n jäseneksi. Siksi suoritettiin sen lisäksi Suomen suurin omaisuuden ryöstö eli markkinoita poistettiin kymmeniä tuhansia yrityksiä ja yrittäjistä tehtiin oikeuden väärillä päätöksillä rikollisia. Yli kymmenen tuhatta yrittäjää teki itsemurhan koska ei kestänyt Suomen valtion rikollista toimintaa.


Kaadettujen yritysten saatavat myytiin ulkomaille rikosten peittelemiseksi Aktiv-Hansa-kaupassa. Päätöksen asiassa tekivät Lipposen hallituksen ministerivaliokunnan jäsenet, joista yksi oli nykyinen tasavallan presidentti.


Koska rikollisille oli annettu syytesuoja niin ylikapasiteettia poistettiin SSP-sopimuksen nojalla tietyiltä aloilta. PR-Talot eli Alavieskan Puurakenne ja sen pohjalle perustetut yritykset Pr-Teollisuus Oy ja International Timber Company poistettiin markkinoilta rikollisesti. Kaupanvahvistajana kaupoissa toimi tuleva syyttäjä esteellisenä henkilönä. Kaupoissa salattiin 48 miljoonan pantatut kiinnitykset ja ilmoitettiin tilauskanta 15 miljoonaa suuremmaksi kuin se oli. Lisäksi kaupoissa toimittiin maakaaren ja kauppakaaren vastaisesti sekä silloin voimassa olleen oikeustoimilain vastaisesti.


Väliaikaiset konkurssipesänhoitajat myivät konkurssilain vastaisesti kiinteää omaisuutta ja salasivat 48 miljoonan pantatut kiinnitykset. Kysymyksessä oli törkeä petos ja lisäksi kaupassa käytettiin saattohoitajaa, koska oli oli Kera Oy ja Arsenal Oy oli päättänyt, että yritys poistetaan markkinoilta.


Yritys poistettiin rikollisesti markkinoilta, sillä yritys haettiin väärillä tiedoilla konkurssiin. Konkurssissa asiassa antoi käräjäoikeudelle väärän lausuman varatuomari, jolla ei ollut valtakirjoja asiassa eikä toimeksiantoja. Hän on tunnustanut rikoksensa. Lisäksi silloinen asianajaja ja nykyinen vankilatuomion kärsinyt varatuomari jätti valituksen tekemättä Vaasan hovioikeuteen. Hän on tunnustanut tekonsa. Korkein oikeus ei ole purkanut alioikeuksien vääriä päätöksiä.


Poliisi on kieltäytynyt tutkimasta asiaa, syyttäjä on kieltäytynyt nostamasta syytteitä asiassa, oikeus on kieltäytynyt käsittelemästä asiaa ja korkein oikeus on kieltäytynyt purkasta alioikeuksien vääriä päätöksiä. Lisäksi laillisuusvalvonta ei ole nähnyt asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Kansanedustajat ovat suojelleet laillisuusvalvojien rikollista toimintaa ja samalla syyllistyneet rikollisten suojeluun, rikosten peittelyyn sekä perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaiseen toimintaan. Tämä on oikeusvaltio Suomi, jonka oikeuskanslerina eli ylimpänä laillisuusvalvojana toimii oikeuskansleri Tuomas Pöysti.


Pyydän oikeuskansleria toimimaan niin, että Suomen valtio korvaa minulle kaikki valtavat tappiot ja hirvittävät henkiset kärsimykset 30.06.1996 tähän päivään saakka 7 %:n korolla korkoa korolle menetelmällä. Tämä on minulle tärkein asia ja luonnollisesti olisi hyvä kumota kaikki alioikeuksien ja korkeimman oikeuden väärät päätökset koskien minua ja yritystoimintaani. Olen valmis kohtuullistamaan n. 200 miljoonaa euron korvausvaatimustani.


Minä olen valmis tyytymään näihin asioihin ja oikeuskanslerin tehtäväksi jää muut asiat.

Kalajoki 17.02.2023

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com

PS. Tämä on täydennys edellisiin kanteluihin, joihin oikeuskanslerinvirasto ei ole ilmoittanut käsitelijää, vaan on ilmoittanut, että kantelut otetaan vastaan, mutta ei käsitellä. Näin oikeuskanslerinvirasto on toiminut lain, perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaisesti. Katson, että asia on parempi sopia nyt kuin päästää asiat Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen käsiteltäväksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti