lauantai 16. syyskuuta 2023

LA 16.09.2023 Urheilua

Katselin rullahiihdon SM SPRINT-kisoja. Mielestäni kisassa oli ennalta aavistamattomia yllätyksiä.

Miesten hiihdossa Emil Liekari ja Lauri Vuorinen olivat kovassa vedossa, mutta ajautuivat välierissä pois radalta eivätkä sen takia päässeet finaaliin. Finaalissa parhaita olivat mielestäni yllätysnimi Eero Rantala ja toinen Verneri Suhonen.

4.88

Naisten sarjassa Jasmin Kähärä vei voiton. Jasmin Kähärä oli toinen ja osoitti kovaa kehittymistä. Johanna Matintalo oli kolmas niukasti ennen Eeva-Inkeri Tossavaista.

26.14

Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen osoitti kehitynneensä viime vuodesta.

11

K-Pallo putoaa sarjaporrasta alemmas. Ysikaks Nivala pelasi tänään tasapelin 3-3 IK Myranin kanssa. Tämä ottelu puuttuu tilastosta. TUS voitti LoVen 3-0. Sääripotku ja FC Ylivieska viimeisessä sarjaottelussa 23.09. Edellisessä kohtaamisessa Sääripotku oli parempi numeroin 4-0. Jääkö Ylivieskan sarjanousu haaveeksi?

Mielestäni K-Pallo oli sarjasijoitustaan parempi joukkue ja siksi minua harmittaa sarjasta putoaminen.

Seurasin tänään televisiosta pesäpalloilua. Vimpelin Veto voitti Sotkamon Jymyn 2-0 ja kavensi voitot 1-2:een. Ratkaisu Suomen mestaruudesta siiryi huomiselle Sotkamoon. Jos Jymy voittaa huomenna niin se voittaa Suomen mestaruuden. Jos Vimpeli voittaa niin taistelu Suomen mestaruudesta jatkuu.

Kempeleen Kiri voitti Manse 2-0 ja voitti pronssimitalin voitoin 2-1.

Naisten pesäpalloilussa Pesä-Karhut voittivat Mansen numeroin 2-1. Suomen mestaruus ratkaistaan huomenna Pesä-Karhujen kotikentällä Porissa. Jos Pesä-Karhut voittaa niin mestaruus menee Pesä-Karhuille. Jos Manse voittaa niin taistelu Suomen mestaruudesta jatkuu.

JHT kärsi MuIK:lle tylyn tappion 7-3. Seuraava peli on Kotkan Titaaneja vastaan ensi lauantaina 23.09.2023.

Katsoin televisiosta Futsalipeliä Suomi - Portugali 1-5 (0-1)

Armeniaa vastaan 20.9. Jerevanissa.

Olen seurannut tennistä DAVIS CUP, LOPPUTURNAUS / 16.9.

Suora lähetys Yle Areenassa- Pelt ovat vielä kesken. Menossa on Ruusuvuoren ja Paulin erittäin tasainen ottelu.

Krajicek / Ram

Ottelun voittaja etenee marraskuussa pelattavaan Davis Cupin huipennukseen.

Lisätty 17.09. kello 01.30

Suomen tennismiehet tekivät sensaatiomaista historiaa! Yhdysvallat kaatui Davis Cupissa Otto Virtasen ja Emil Ruusuvuoren ansiosta

Suomen tennismaajoukkue eteni Davis Cupissa maailman kahdeksan parhaan maan finaalivaiheeseen. Otto Virtanen ja Emil Ruusuvuori voittivat ottelunsa Yhdysvaltoja vastaan.

Suomen miesten tennismaajoukkue on edennyt Davis Cupin finaalivaiheeseen, maailman kahdeksan parhaan maan joukkoon. Suomalaismiehet voittivat Yhdysvallat Splitissä, kun Otto Virtanen kukisti Mackenzie McDonaldin luvuin 7–6, 1–6, 7–6 ja Emil Ruusuvuori päihitti Tommy Paulin 7–6, 6–4. Näin maiden väliseen nelinpeliin ei jäänyt panosta.

Tämä merkitsee paljon. Tarkoitan koko maata ja koko lajia Suomessa. Näytimme, miten vahva tämä joukkue on. Nyt menemme Malagaan, Ruusuvuori hehkutti voittonsa jälkeen kenttähaastattelussa.

Suomi ei ollut koskaan ennen tätä edennyt nyt kyseessä olleeseen 16 parhaan maan vaiheeseen, joten joukkue teki jo toista kertaa lyhyen ajan sisään historiaa. Kahdeksan parhaan maan finaaliturnaus järjestetään Espanjan Malagassa marraskuun lopussa.