torstai 27. huhtikuuta 2023

PE 28.04.2023 Kantelu



Kantelu oikeuskanslerille Suomen valtion viranomaisten rikollisesta toiminnasta


Valtioneuvoston oikeuskansleri toimii ylimpänä laillisuusvalvojana. Oikeuskansleri valvoo valtioneuvoston ja tasavallan presidentin toiminnan lainmukaisuutta. Lisäksi oikeuskansleri valvoo, että viranomaiset noudattavat lakia ja tekevät velvollisuutensa. Kansalaiset voivat tehdä oikeuskanslerille kantelun viranomaisen toiminnasta, jota epäilevät lainvastaiseksi.


Minun, Erkki Ahon tapauksessa, on kysymys rikoksesta ihmisyyttä vastaan sekä ihmisoikeussopimusen vastaisesta tominnasta, En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäynti 27 vuoteen. Kidutukseni jatkuu yhä edelleen. Vaadin oikeuskansleria noudattamaan lakia. Asiat on selvitetty ja todistettu seuraavassa linkissä.


TO 20.04.2023 Taidenäyttelyni kertoo Raution, Kalajoen ja Suomen historiasta vuodesta 1323 tähän päivään saakka.

http://kalajokinen.blogspot.com/2023/04/to-20042023-taidenayttelyni-kertoo.html


Kansanedustajien tulee perustuslain mukaan noudattaa lakia. 29 §

Kansanedustajan riippumattomuus

Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.


Vaadin että kansanedustajat noudattavat lakia ja valvovat oikeuskanslerin toimintaa.


Kalajoki 28.04.2023

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com


Jakelu: petteri.orpo@eduskunta.fi , riikka.purra@eduskunta.fi, sanna.marin@eduskunta.fi , annika.saarikko@eduskunta.fi, li.andersson@eduskunta.fi, maria.ohisalo@eduskunta.fi , sari.essayah@eduskunta.fi, hjallis.harkimo@eduskunta.fi , elina.valtonen@eduskunta.fi , lulu.ranne@eduskunta.fi , 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti