lauantai 8. huhtikuuta 2023

LA 08.04.2023 Hallitusneuvottelut ja Ahvenanmaan asema


Lankalauantai on pääsiäispäivää edeltävä päivä, joka päättää kristittyjen hiljaisen viikon. Kansanperinteessä lankalauantaisin on pelätty kutsumatonta vierasta, trullia. Pääsiäislauantaina noidat mellastivat navetoissa loitsimassa taloon huonoa karjaonnea: niitä alettiin torjua polttamalla kokkoja. Tapana oli myös värjätä lankoja, joten päivää alettiin kutsua lankalauantaiksi.

Kristinuskon perinteen mukaan Jeesus oli lankalauantaina kuolleena haudassa. Siksi Jumalan suojelevan vaikutuksen uskottiin olevan lankalauantaina heikoimmillaan ja lankalauantaita pidettiin pahaenteisenä päivänä.

Lankalauantaina poltettiin kokkoja, sillä elävän tulen ja kitkeräntuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokonpoltolla haluttiin turvata myös seuraavan satovuoden kasvu ja karjan anti.

Pääsiäinen on johdettu verbistä "päästä". Pääsiäinen on merkinnyt paaston ajan päättymistä eli paastosta pääsemistä sekä synnistä pääsemisestä. Hiljainen viikko -nimitys on tullut paitsi hiljentymisestä, ehkä myös siitä, että katolisena aikana kirkonkelloja ei piinaviikolla soitettu lainkaan.

Lankalauantai on kristinuskossa niin sanotun hiljaisen viikon tai piinaviikon viimeinen päivä. Pääsiäispäivänä eli pääsiäissunnuntaina alkaa kristillisen perinteen mukaan pääsiäisviikko, jota on kutsuttu myös riemuviikoksi. Piinaviikolla tuli olla vakava ja: ”Piinaviikolla ei saanut vahingossakaan nauraa tai viheltää. Jos joku nauroi tai vihelsi, tuomittiin pirulle kuuluvaksi.”


Pääsiäiskokko Kalajoen Plassilla

Pääsiäiskokko on pääsiäisenä, yleensä pääsiäislauantaina tai sitä seuraavana yönä poltettava rovio. Tapa esiintyy Suomessa lähinnä Pohjanmaalla. Aiemmin uskottiin, että juuri tuona päivänä, jolloin Jeesus oli kuolleena, Jumalan suojeleva vaikutus oli pienimmillään, ja kokkoja poltettiin noitien ja pahojen henkien karkottamiseksi. Uskomus oli, että mitä enemmän kokosta nousi savua ja kipinöitä, sen parempi. Noidat ja muut pahat henget eivät päässeet savun ja kipinäsateen läpi ihmisiä vahingoittamaan.

Vuodesta 1983 lähtien myös Helsingin Seurasaaressa on joka vuosi pääsiäislauantaina sytytetty kaksi kokkoa. Tilaisuuden järjestää Helsingin Keskipohjalaiset ry


Hallitusneuvottelut


Hallitusneuvotteluissa neuvotellaan hallituksen ohjelmasta, sovitaan ministerien määrästä sekä ministerisalkkujen jakautumisesta ja työnjaosta puolueittain.

Uuden hallituksen muodostaminen käynnistyy eduskunnan järjestäytymisen ja valtiopäivien avajaisten jälkeen. Vaaleissa eniten kansanedustajia saaneen eduskuntaryhmän edustaja kutsuu ryhmien edustajat neuvotteluun, jossa sovitaan hallitusneuvottelujen tunnusteluvaiheen vetäjästä. Vaalien jälkeen vanha hallitus pyytää eroa ja jatkaa toimitusministeristönä uuden hallituksen nimittämiseen asti.

Hallitustunnustelija esittää eduskuntaryhmille kysymyksiä, joilla hän selvittää puolueiden näkemyksiä hallituksen muodostamisen kannalta keskeisiksi katsomiinsa kysymyksiin. Vastausten ja käymiensä keskustelujen perusteella hallitustunnustelija ilmoittaa, mitkä ryhmät aloittavat neuvottelut uuden hallituksen muodostamisesta.

Hallitusneuvotteluissa, jotka on viime vuosikymmeninä järjestetty Säätytalossa

Linkki toiselle sivustolle

, puolueiden edustajista kootut ryhmät neuvottelevat hallituksen yhteisistä tavoitteista. Ryhmissä käy kuultavina asiantuntijoita ja eturyhmien edustajia. Yksittäinen puolue voi jättäytyä neuvotteluista pois ja hallitustunnustelija voi kutsua neuvotteluihin uusia ryhmiä. Myös hallitustunnustelija voi vaihtua, jolloin hallitusta ryhdytään kokoamaan uudelta pohjalta.

Hallitusneuvotteluissa sovitaan hallitusohjelmasta, joka on hallitukseen osallistuvien puolueiden hyväksymä poliittinen toimintaohjelma tavoitteista ja tärkeimmistä tehtävistä.

Neuvottelutuloksen perusteella ja puhemiestä kuultuaan tasavallan presidentti antaa tiedon pääministeriehdokkaasta eduskunnalle, joka valitsee pääministerin. Ehdokas valitaan pääministeriksi, jos eduskunnassa toimitetussa avoimessa äänestyksessä enemmän kuin puolet annetuista äänistä kannattaa hänen valitsemistaan.

Presidentti nimittää pääministerin ja muut hallituksen ministerit tasavallan presidentin esittelyssä. Eroavan hallituksen ministereille myönnetään ero samassa esittelyssä.


Näkemykseni mukaan Suomen kannalta paras hallitus saadaan aikaan oikeistopuolueiden avulla.

Hallituksen ministeripaikat Kokoomus 5 Perussuomalaiset 5 Keskusta 3 RKP 2 Kristilliset 1.


Pääministeri Petteri Orpo Kokoomus

Ulkoministeri europarlamentaarikko Petri Sarvamaa Kokoomus

Puolustusministeri Jarmo Lindberg Kokoomus

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Kokoomus

Sosiaaliministeri Paula Risikko Kokoomus


Valtionvarainministeri Riikka Purra Perussuomalaiset

Sisäministeri Jussi Halla-aho Perussuomalaiset

Työministeri Laura Huhtasaari Perussuomalaiset

Ympäristöministeri Lulu Ranne Perussuomalaiset

Eurooppaministeri Sakari Puisto Perussuomalaiset


Maatalousministeri Antti Kurvinen Keskusta

Kuntaministeri Eeva Kalli Keskusta

Elinkeinoministeri Mika Lintilä Keskusta


Oikeusministeri RKP Anna-Maja Henriksson

Liikenne- ja viestintäministeri RKP Anders Adlercreutz


2.Sosiaaliministeri Sari Essayah Kristilliset peruspalveluministeri


Ministerien avustajien määrää on vähennettävä niin, että kokonaismäärä on 32-35 välillä.


Kokoomukselle esittämäni hallitusratkaisu on vaikea, koska Orpon tilataksilliselle Antti Häkkäselle, Elina Valtoselle ja Kai Mykkäselle sekä Anna-Kaisa Ikoselle ei löydy ministerin pestiä esittämässäni ratkaisussa.

Perussuomalaisille esittämäni ratkaisu on vaikea, koska Ville Taviolle ja Leena Merelle ei löydy ministerin pestiä esittämässäni ratkaisussa.

Ennustetavissa ollut järkyttävä vaalitappio Keskustalle estää sen aluksi osallistumasta vakavalla mielellä hallitusneuvotteluihin. Kuluu joitakin viikkoja ja Keskusta on valmis ottamaan hallitusvastuuta, koska silloin se voi parhaiten vaikuttaa äänestäjiensä odotuksiin ja toiveisiin. On todennäköistä että Annika Saarikon on luovuttava Keskustan puheenjohtajuudesta Antti Kaikkosen tai Eeva Kallin hyväksi.

Olisi aika suuri ongelma Keskustalle, jos maatalousministerinä olisi perussuomalainen. On erittäin suuri riski Suomen maaseudulle, jos kunta ministerinä olisi kokoomuslainen. On erittäin suuri riski maaseudulle se, että Keskusta ei voisi vaikuttaa SOTE-ratkaisuun. Keskusta antaisi suosiolla tulla Suomeen kokoomuslaisen SOTE:n.

Hallituksen kannalta olisi iso riski päästää RKP hallituksessa vaa àn kieliasemaan. Siksi on välttämätöntä, että Keskusta on Perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa.

Kristillisten Sari Essayah on osoittanut kiistatta, että hänessä on ministeriaineista ja siksi Kristilliset on otettava hallitukseen mukaan.

Voi käydä niin, että hallituksen muodostaminen kestää viikkoja ja se johtuu valtataisteluista puolueiden sisällä.


Kehitysyhteistyövarat


Vuonna 2022 kehitysyhteistyöhön budjetoidut määrärahat – 1 177 miljoonaa euroa – vastaavat arvioiden mukaan 0,42 prosenttia Suomen bruttokansantulosta.

Määrärahat jaetaan kahteen kategoriaan: ulkoministeriön hallinnoimaan varsinaiseen kehitysyhteistyöhön ja muuhun kehitysyhteistyöhön.

Ulkoministeriön hallinnoimilla varoilla tehdään esimerkiksi Suomen ja kumppanimaan välistä kahdenvälistä kehitysyhteistyötä, tuetaan YK:n, kehityspankkien ja suomalaisten kansalaisjärjestöjen työtä sekä annetaan humanitaarista apua.

Muuhun kehitysyhteistyöhön tilastoidaan pakolaisten vastaanottokuluja, kehitysyhteistyön osuus EU:n talousarviosta sekä muita kehitysavuksi laskettavia maksuja eri hallinnonaloilta. Se sisältää myös arvion kehitysrahoitusyhtiö Finnfundin tekemistä kehitysyhteistyöksi laskettavista sijoituksista sekä arvion muista kehitysyhteistyön finanssisijoituksista.


Mielestäni kehitysyhteistyörahoista puolet voitaisiin käyttää ukrainalaisten nuorten koulutukseen Suomessa. Ukrainalaisia nuoria voitaisiin kouluttaa helpottamaan Suomen työvoimapulaa ja Ukrainan jälleen rakentamisen organisointiin. Viimeksi mainittuun asiaan voitaisiin kouluttaa Suomessa ukrainalaisia nuoria insinööreiksi ja arkkitehdeiksi. Se olisi parasa kehitysapua ja siitä Suomi voisi hyötyä monella tavalla kun Ukrainan jälleenrakentaminen alkaa.

Ukrainalaiset nuoret, jotka jäävät Suomen työmarkkinoille saavat näin turvallisen tulevaisuuden, kun työnantajat ja sote-aluiden laitokset sitoutetaan siihen, että näille nuorille maksetaan TES:n mukainen kuukausipalkka. Ukrainalaisia nuoria voitaisiin ottaa Suomeen koulutettavaksi jopa 15 000 nuorta.


Ahvenanmaan demilitarisointia on tarkasteltava NATO-sopimuksen johdosta


Ahvenanmaan itsehallinnollinen maakunta sijaitsee Suomen lounaispuolella. Ahvenanmaa on autonominen, demilitarisoitu ja ruotsinkielinen osa Suomea. Maakunnan alue koostuu yli 6 700 saaresta, mutta väestöä, jota maakunnassa on nykyisin yli 30 000 henkeä, asuu noin 60 saarella. Yli 40 prosenttia Ahvenanmaan asukkaista asuu sen ainoassa kaupungissa, Maarianhaminassa, joka on yksi maakunnan 16 kunnasta.

Ahvenanmaa on demilitarisoitu. Tämä tarkoittaa sitä, ettei sotilaallinen läsnäolo maakunnassa ole sallittua ja ettei saaria saa linnoittaa. Ahvenanmaa on myös neutralisoitu, minkä vuoksi se on mahdollisissa konflikteissa pidettävä sodan uhan ulkopuolella.

Maanmittauslaitos on ulkoministeriön toimeksiannosta määrittänyt Ahvenanmaan linnoittamattomuutta ja puolueettomuutta koskevan sopimuksen (SopS 1/1922) mukaiset Ahvenanmaan demilitarisoidun ja neutralisoidun alueen rajat nykyaikaisessa koordinaatistossa.

Joulukuussa 2012 valmistunut tekninen määritys on tehty oikeusministeriön vuonna 2005 asettaman rajatyöryhmän ehdotusten pohjalta, ja se mahdollistaa demilitarisoidun vyöhykkeen piirtämisen kartalle.

Ahvenanmaa kuului aikoinaan muun Suomen tavoin Ruotsin kuningaskuntaan, mutta vuonna 1809 maakunnasta tuli osa Suomen suuriruhtinaskuntaa, kun Ruotsi joutui luovuttamaan Suomen ja Ahvenanmaan Venäjän keisarikunnalle.

Suomen itsenäistyessä vuonna 1917 Ahvenanmaan kuntien edustajat päättivät vaatia maakunnan liittämistä uudelleen Ruotsiin. Suomi hylkäsi vaatimukset, ja eduskunta yritti ratkaista ongelman säätämällä lain Ahvenanmaan itsehallinnosta vuonna 1920.

Ahvenanmaalaiset kieltäytyivät hyväksymästä lakia, ja koska kysymys maakunnan asemasta näytti johtavan avoimeen konfliktiin Suomen ja Ruotsin välillä, kysymys saatettiin äskettäin perustetun Kansainliiton ratkaistavaksi.

Kansainliitto myönsi Suomelle suvereniteetin Ahvenanmaahan nähden vuonna 1921. Suomi velvoitettiin takaamaan maakunnan asukkaiden ruotsinkielinen kulttuuri, ruotsin kieli, paikalliset tavat ja itsehallintojärjestelmä.

Ahvenanmaa oli demilitarisoitu Krimin sodan jälkeen vuonna 1856 käydyissä Pariisin rauhanneuvotteluissa. Kun Kansainliitto ratkaisi suvereniteettikysymyksen vuonna 1921, vuoden 1856 demilitarisointi vahvistettiin. Samalla velvoitettiin tekemään erillinen monenvälinen sopimus Ahvenanmaan demilitarisoinnista ja neutralisoinnista. Niin sanottu Ahvenanmaasopimus tehtiin 20 päivänä lokakuuta 1921. Demilitarisointi vahvistettiin vallitsevan tilanteen mukaan 1947 Pariisin rauhansopimuksella.

Vuoden 1920 laki Ahvenanmaan itsehallinnosta on uudistettu kokonaisuudessaan kahdesti, vuosina 1951 ja 1993.

Ahvenanmaan lainsäädäntöelin, maakuntapäivät, koostuu 30 jäsenestä, jotka valitaan joka neljäs vuosi. Maakuntapäivät nimittävät maakunnan hallituksen.

Maakuntapäivät säätävät alueen sisäisiä asioita koskevaa lainsäädäntöä ja käyttävät omaa budjettivaltaa. Maakuntapäivät päättävät Ahvenanmaan budjetin jakamisesta. Budjetin tulopuoli muodostuu maakunnan omista tuloista ja Suomen hallituksen vuosittain myöntämästä valtionavusta, jolla osittain palautetaan maakunnan valtiolle maksamia veroja.

Maakuntapäivillä on oikeus antaa lainsäädäntöä seuraavista asioista:

  • opetus, kulttuuri ja muinaismuistomerkkien hoito

  • terveyden- ja sairaanhoito

  • ympäristö

  • elinkeinoelämän edistäminen

  • sisäinen liikenne

  • kunnallishallinto

  • poliisilaitos

  • postilaitos

  • radio ja televisio

Suomen valtion lakia sovelletaan niillä aloilla, joilla maakuntapäivillä ei ole lainsäädäntövaltaa:

  • ulkoasiat

  • useimmat siviili- ja rikosoikeuden osa-alueet

  • tuomioistuinjärjestelmä

  • tulli

  • valtionverotus


Ahvenanmaan maakunnalla on Suomen eduskunnassa yksi edustaja varmistamassa, että maakunnan edut otetaan huomioon myös näillä aloilla.

Suomen liittyessä Euroopan unionin jäseneksi vuonna 1995 Ahvenanmaan maakuntapäivät ilmaisivat itsehallintolain mukaisesti, kahden erillisen kansanäänestyksen jälkeen, suostumuksensa maakunnan EU-jäsenyyteen.

Ahvenanmaan suhdetta unioniin sääntelee pöytäkirja, joka sisältää erityismääräykset kiinteän omaisuuden ostamisesta ja oikeudesta harjoittaa elinkeinotoimintaa maakunnassa sekä vahvistaa siten maakunnan kansainvälisoikeudellisen erityisaseman.

Käsitykseni mukaan Suomen valtiolla on oikeus muuttaa Ahvenanmaan demilitarisoitua asemaa ja tilannetta NATO-sopimuksen nojalla.


Kotimaan uutiset


Tämän videon nähtyäsi saatat kuoria perunasi jatkossa eri tavalla

https://www.iltalehti.fi/iltv-pippuri/a/19a44d27-2dcc-4035-a223-e56708a10599


Demilitarisoitu Ahvenanmaa on nyt Nato-aluetta: Mitä sille pitäisi tehdä? Tätä mieltä on Pekka Toveri

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6e3f65b5-d461-4054-af8f-cd8d61a8246e


Politiikan puskaradio: Petteri Orpolla edessä pitkä pääsiäinen – Mitä perussuomalaiset vastaa ilmastokysymykseen?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3b8ba97a-446f-484c-b898-5bf82493da43

Perussuomalaiset ajattelevat näin_




Ulkomaan uutiset


Venäjällä hämmästyttävä joukkokäry – 7 junioripelaajaa jäi kiinni dopingtestissä

https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000009508360.html


V*tun idiootti” ei kuunnellut järkipuhetta – sitten parkui kauhusta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009502598.html


Kiina harjoittelee Taiwanin saartamista, kertoo valtionmedia

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009508354.html


Urheilu-uutiset


Lauri Markkasen inttiratkaisu puhuttaa – Verrattiin venäläisiin NHL-pelaajiin: ”En muista yhtäkään”

https://www.iltalehti.fi/koripallo/a/46c25120-1801-4827-90db-0a398d4d9180


Skandaali! Hallitseva maailmanmestari jäi kiinni dopingista

https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/a/665c92df-a40c-472c-988f-58637ac5d1bc


Kymiring jätti konkurssihakemuksen – Näin toimitusjohtaja kommentoi

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/7713e9bc-80a3-4ca1-be04-e3d2802d5174


Yle Areena


Revontulien armoilla

https://areena.yle.fi/1-50165202

Auringosta tuleva hiukkasmyrsky saa aikaan komeita revontulia. Se voi myös vahingoittaa satelliitteja sekä lamauttaa sähkö- ja tietoliikenneverkkoja. Dokumenttielokuva kertoo uutta tietoa aurinkomyrskyn vaaroista. O. Simo Sipola.


Pohjolan sudet

https://areena.yle.fi/1-665964

Luontodokumentti susilauman elinkamppailusta Suomen maaperällä. Dokumentti kertoo susien elämästä pohjoisessa luonnossa sekä ihmisten suhteesta susiin ja susitutkijoiden työstä. O: Kari Kemppainen ja Pekka Mandart. (2001)


Petojen elämää

https://areena.yle.fi/1-50183625

Suomessa ihmisellä ja petoeläimillä on ollut vuosituhantinen yhteinen historia. Jumalallisista eläimistä tuli lopulta vihattuja ja vainottuja. Luonnonsuojelun ansiosta petokannat ovat kasvaneet sukupuuton partaalta elinvoimaisemmiksi sataan vuoteen.


Youtube


vihdoin!!! Leopard- ja Challenger-panssarivaunut saapuvat Ukrainaan

https://www.youtube.com/watch?v=Z4pSoRIvQYk


Rock Around The Clock Boogie Woogie by Sondre & Tanya

https://www.youtube.com/watch?v=fUWbfjC0Nnc


Kielletty pontikka | Karpolla on asiaa

https://www.youtube.com/watch?v=tsDJh1I7xpw


Valehtelun SM-kisat 2007

https://www.youtube.com/watch?v=7Paeb6TCBVs


Jope Ruonansuu - Perusjuomalaiset

https://www.youtube.com/watch?v=Is6Sf227V7o


Musiikki


Kaks'rivisen riihipolkka

https://www.youtube.com/watch?v=HgSYeBLFbKA


Harmonikkataitelija Unto Jutila

http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2008/11/harmonikkataitelija-unto-jutila.html


Unto Jutilan muotokuvan on maalannut taiteilija Rositsa Tancheva. Muotokuvan on koko 35x50 cm. Muotokuva on Erkki Ahon taidenäyttelyssä Rautio-viikolla Raution monitoimitalossa heinäkuun ensimmäisellä viikolla.


Celtic Woman - Amazing Grace

https://www.youtube.com/watch?v=HsCp5LG_zNE


Celtic Woman on naispuolinen irlantilainen musikaaliyhtye, jonka ovat kehittäneet ja luoneet David Kavanagh ja Sharon Browne. He menestyivät kansainvälisesti julkaisemalla musiikkiaan maailmanlaajuiselle yleisölle. David Downes , irlantilaisen Riverdance- lavashown entinen musiikillinen johtaja. Vuonna 2004 Downes värväsi viisi irlantilaista naismuusikkoa, jotka eivät olleet aiemmin esiintyneet yhdessä, laulajat Chloë Agnew , Órla Fallon , Lisa Kelly ja Méav Ní Mhaolchatha sekä viulunsoittaja Máiréad Nesbitt., ensimmäisenä kokoonpanona ryhmässä, jonka hän antoi nimeksi "Celtic Woman". Downes valitsi ohjelmiston, joka vaihteli perinteisistä kelttiläisistä kappaleista moderneihin kappaleisiin.

Ohjelman oli tarkoitus olla kertaluonteinen tapahtuma, joka järjestettiin Dublinissa , Irlannissa, mutta useat PBS- esitykset auttoivat kasvattamaan ryhmän suosiota.

Ryhmän kokoonpano on muuttunut vuosien varrella. Neljätoista albumia on julkaistu nimellä "Celtic Woman": Celtic Woman , Celtic Woman: A Christmas Celebration , Celtic Woman: A New Journey , Celtic Woman: The Greatest Journey , Celtic Woman: Songs from the Heart , Celtic Woman: Lullaby , Celtic Woman: Believe , Celtic Woman: Home for Christmas , Celtic Woman: Emerald - Musikaalit jalokivet , Celtic Woman: Destiny , Celtic Woman: Voices of Angels , Celtic Woman: Muinainen maa , Celtic Woman: The Magic of Christmasja Celtic Woman: Postikortit Irlannista.


Hallelujah Leonard Cohen - Andre Rieu - 2013

https://www.youtube.com/watch?v=IRY2tAlvtZ0


André Léon Marie Nicolas Rieu syntynyt 1. lokakuuta 1949) on hollantilainen viulisti ja kapellimestari, joka tunnetaan parhaiten valssia soittavan Johann Strauss -orkesterin luomisesta .

Rieu ja hänen orkesterinsa ovat tehneet klassisen ja valssimusiikin maailmanlaajuiseksi konserttikiertueeksi. Hän asuu kotimaassaan Maastrichtissa

Rieu-nimi on ranskalaista hugenottia alkuperää, vaikka Rieun molemmat vanhemmat olivat roomalaiskatolisia . André syntyi Andries Antonie Rieulle ja on kolmas kuudesta lapsesta. Hänellä on kaksi vanhempaa sisarta (Teresia ja Cilia), kaksi nuorempaa veljeä (Robert ja Jean-Philippe) ja nuorempi sisko (Gaby Buirma-Rieu).

Rieun isä oli Maastrichtin sinfoniaorkesterin kapellimestari . Varhain lupaava André aloitti viulunsoiton opiskelun viisivuotiaana. Jo varhaisesta iästä lähtien hän innostui orkesterista. Hän opiskeli viulunsoittoa Conservatoire Royalissa Liègessä ja Conservatorium Maastrichtissa (1968–1973) Jo Judan ja Herman Krebbersin johdolla .

Vuodesta 1974 vuoteen 1977 hän opiskeli Brysselin musiikkiakatemiassa André Gertlerin johdolla . Hän suoritti koulutuksensa "Premier Prix" -palkinnolla Brysselin kuninkaallisesta konservatoriosta .

Hän meni naimisiin Marjorie Kochmannin kanssa vuonna 1975.Hän on toiminut kieltenopettajana ja kirjoittanut sävellyksiä. Heillä on kaksi poikaa, Marc ja Pierre.

Hän puhuu kuutta kieltä: hollantia, englantia, saksaa, ranskaa, italiaa ja espanjaa.

Rieu perusti Johann Strauss Orchestran vuonna 1987 ja aloitti 12 jäsenellä. Ensimmäisen konserttinsa pidettiin 1. tammikuuta 1988. Vuodesta 2020 lähtien hän esiintyy 50–60 muusikon kanssa. Rieu soittaa vuoden 1667 Stradivarius- viulua.

Rieu ja hänen orkesterinsa ovat esiintyneet kaikkialla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Japanissa ja Australiassa. Vuonna 2008 Rieun kiertueella esitettiin täysikokoinen jäljennös keisarinna Sisin linnasta, joka oli tuolloin suurin kiertueen näyttämö


Huumoria



Lapin tukkikämpille oli joukkoon tullut etelän mies. Miehellä oli tapana yöaikaan penkoa kaverien reppuja. Jätkät saivat selville miehen puuhat. Rangaistukseksi he riisuivat miehen alasti, veivät pihalle, sitoivat miehen kädet ja jalat puun taakse ja jättivät hänet kesäyöhön.

Aamulla jätkät meni kyselemään mieheltä, kuinka kuinka hän sai oltua sääskien ja paarmojen puolesta. Siihen etelänmies vastasi, että kyllä niitten puolesta vielä pärjäsi, mutta heti ehtooyöstä tuli poronvasa, joka piti emonaan aamuun asti.


Suomalainen ja venäläinen rajavartija onkivat 50 metriä leveän joen vastakkaisilla puolilla. Suomalainen sai koko ajan kaloja, mutta venäläinen ei. Venäläinen kysyi suomalaiselta mistä tämä johtui.

  • Tällä puolella rajaa kalatkin uskaltavat avata suunsa, suomalainen totesi.


Laihialaispoika juoksi kotiin ja huusi:

Isä, isä, juoksin koko matkan kotiin bussin perässä ja säästin 2 euroa!

  • Poikani, juokse ensi kerralla taksin perässä niin säästät 25 euroa, isä opasti.


kummeli krapula hang over

https://www.youtube.com/watch?v=AKc1Hjjz1Ys&list=PLNIrxhjpjeI_YJw_gtFRhkUEvF3K06DeX&index=7


Jope Ruonansuu - Naurava kulkuri

https://www.youtube.com/watch?v=-ghpvuFvVPc






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti