perjantai 5. elokuuta 2022

PE 05.08.2022 Saga Vanninen maailmanmestari

 

Saga Vanninen


Terveystiedot


Olen jonkun aikaa laiminlyönyt terveysarvojeni seurannan. Tänään punnitsin painoni. Vaaka näytti lukemia 105.4 kg. Paino ei ole kesän aikana muuttunut. Verenpaine oli 148/88 pulssi 52. Verenpaineen alentamiseen on jatkossa kiinnitettävä huomiota. Pulssi on hyvä. Veren sokeri oli 7.7. Verensokeri on hieman liian korkea.


Aamupala


Aamupalalle juomaksi olen valmistanut aroniamehua, johon olen laittanut limea. Aroniamarjamehu laskee tutkimusten mukkaan verenpainetta ja koleterolia. Aroniamarja parantaa immuunipuolustusta. Siinä on bakteereja- ja viruksia tuhoavia vaikutuksia. Sillä on syöpää ehkäisevia vaikuksia. Se edistää vatsantoimintaa. Se lieventää matala-asteista tulehdusta. Se ehkäisee diabetestä. Marjat tasoittavat ja optimoivat verensokeria vaikuttamalla sokereiden imeytymiseen ja insuliinin eritykseen. Se kohentaa muistia. Se hidastaa ikääntymistä. Hidastaa ikääntymistä

Marja-aronia sisältää antosyania, jonka tiedetään hidastavan solujen hajoamista ja siten suojaavan kehoa ulkoisilta ja sisäisiltä vanhenemisen merkeiltä.

Lime on erittäin hyvä keino vähentää mahavaivoja. Lime huuhtelee myrkyt kehosta. Lime sisältää runsaasti C-vitamiinia mikä toimii antioksidanttina sekä taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Päivittäinen limen nauttiminen auttaa taistelemaan korkeaa verenpainetta vastaan. C-vitamiini parantaa vastustuskykyä. Se auttaa pitämään ihon kosteutettuna sekä vähentää myös ryppyjä.

Aamupalalla on myös punajuurta. Punajuuren sisältämän nitraatin on tutkimuksissa todettu alentavan verenpainetta ja edistävän sydämen terveyttä. Päivittäinen annos punajuurta edistää ikääntyvien aivojen terveyttä. Punajuuri vähentää väsymystä. Punajuuri sisältää runsaasti folaattia, jonka niukka saanti on yhdistetty lisääntyneeseen syöpäriskiin. 100 g punajuurta sisältää folaattia 150 mg. Punajuuri on hyvää luille ja lihaksille. Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, kuparia, magnesiumia, natriumia, ­rautaa ja sinkkiä. Juureksen sisältämän tryptofaanin uskotaan tuovan mielihyvää vastaavasti kuin suklaa tai punaviini.


Aamutoimet


Suoritin päähieronnan ja kasvojumpan. Tein silmäjumpan ja sormijumpan. Tein akupainelun ja jalkahieronnan. Tein jalkakylvyn. Normaalisti jalkamme hikoilevat peräti desin tai pari päivässä. Hikoilun tehtävä on pitää iho kosteana ja joustavana. Jos hygieniasta ei huolehdita, se voi synnyttää kasvuympäristön bakteereille. Jalkakylpy on syytä tehdä vähintään kerran viikossa. Tein 10 minuutin aamujumpan.

Sitten olikin jo aika käydä suihkussa. Vaihdoin alusvaatteet. Minulle puhtaus, siisteys ja järjestys ovat tärkeitä asioita.


Välipala


Valipalaksi join lasillisen valmistamaani omenamehua. Laitoin tehosekoittimeen kaksi kuorittua ja paloiteltua omenaa ja vettä. Tuloksena oli terveellinen omenamehn. Ennen sanottiin, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Omena sisältää runsaasti luonnollisia fytokemikaaleja, jotka ovat vahvoja antioksidantteja. Nämä kemikaalit estävät vapaiden radikaalien negatiivisen vaikutuksen terveisiin soluihin. Vapaiden radikaalien negatiivinen vaikutus terveisiin soluihin saattaa johtaa kohonneeseen riskiin sairastua syöpään tai sydäntauteihin.

Tämän lisäksi omenan kuoren sisältämä kuitu auttaa vähentämään kolesterolin imeytymistä verenkiertoon suolistosta sekä kontrolloimaan kolesterolia. Omenan sisältämä kalium toimii luonnollisena diureettina, joka kiihdyttää nesteiden erittymistä ja poistumista elimistöstä, sekä huuhtelee samalla mukanaan haitalliset kuona-aineet ja myrkyt. Omenat auttavat ehkäisemään ummetusta ja ripulia. Syödessäsi omenaa stimuloit syljen erittymistä suussa. Sylki vie mukanaan plakkia aiheuttavia bakteereja sekä ehkäisee kiillevaurioita ja reikiintymistä. Omenan sisältämät antioksidantit ovat todistetusti tehokas keino vähentää riskiä sairastua aivojen rappeutumista aiheuttavaan Alzheimerin tautiin . Antioksidantit pitävät huolta siitä, että aivot eivät vanhene ja sairastu ennen aikojaan, ja mieli pysyy kirkkaana ja toimivana. Runsaskuituisen ruuan – kuten omenan – nauttiminen auttaa ehkäisemään joitakin vakavia sairauksia, kuten esimerkiksi Parkinsonin tautia . Parkinsonin tauti on hitaasti etenevä rappeuttava sairaus, joka vaikuttaa aivoihin.


Kalajoki


Tänään aurinko nousi Kalajoella kello 04.41 ja laskee 22.17. Päivän pituus on 17.36 tuntia. Tänään näyttää ennusteen mukaan tulevan sadepäivä. Ennusteen mukaan on odotettavissa oikein kunnan ukkosmyrsky. Jokilaaksojen pelstuslaitos varoittaa ukkosmyrskystä.

https://www.facebook.com/photo?fbid=371228835181203&set=a.190849949885760


Tänään räjäytettiin Santaholman Oy:n vanha piippu aas klo 11.00.

https://www.facebook.com/1716510270/videos/537187604822494


Eilen illalla kävin katsomassa K-Pallon ja OK Myranin välisen jalkapallo-ottelun. Kysymyksessä oli sarjan kärkikamppailu. K-Pallo oli hallitsevampi ensimmäisellä puoliajalla. Hyviä maalipaikkoja tuhrittiin oikein urakalla. Sitten IK Myran sai yhden hyökkäyksen aikaan ja se oli maali. IK Myran sai vielä toisenkin maalin. Toisella puoliajalla ote siirtyä jo IK Myranille enemmän ja kolmas maalikin tuli tämän seurauksena. K-Pallo kavensi loppunumeroiksi 1-3 rangaistuspotkusta.. Näin karisi K-Pallon nouuhaaveet ja IK Myran vahvisti sarjan kärkipaikkaansa. K-Pallon joukkue ja pelaajat ovat kehittyneet isoin harppauksin viime kaudesta. Valitettavasti nousuhaave ei nyt toteudu.


Ankaran kurin saarella huonosta käytöksestä voi seurata karkotus – Kallankarien itsehallinto on niin poikkeuksellinen, ettei professorikaan keksi, mihin sitä verrata

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008978133.html

HAMINA Oikeudessa pitä oleman yxi Hamina Foudi ja neljä sijwollisesta elämäkerrasta tuttua, ja Calanpyynnön harjoituxesa oppinutta Calamiestä, joista kaxi wuorottain Oikeudessa istuwat.

Näin alkaa vanhalla suomen kielellä kirjoitettu satamajärjestys eli hamina-ordning, jonka myötä Kalajoen edustalla sijaitseville Kallankareille myönnettiin itsehallinto.


IRISH HOOLEY KALAJOKI 4.-7.8.2022.

https://irishhooley.fi/


Urheilu


Saga Vanninen voitti toisen nuorten MM-kultansa seitsenottelussa. Vannisen voittosarja oli: 100 metrin aitajuoksu 13,52, korkeushyppy 172, kuulantyöntö 14,18, 200 metriä 24,49, pituushyppy 624, keihäänheitto 46,21 ja 800 metriä 2.28,91. Ennätyksensä Tampereen Pyrintöä edustava Vanninen teki aitajuoksussa ja 200 metrillä. Hän paikkasi noilla juoksuilla alavireisen korkeushypyn ja piti toisen päivän lajeissa tasonsa tasaisen korkeana

Suomen joukkue kahmi varhain perjantaina-aamuna Suomen aikaa maailmanmestaruuden ja kaksi MM-hopeaa yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuista Calista, Kolumbiasta.

Max Lampinen voitti pian Saga Vannisen seitsenottelun mestaruuden jatkeeksi MM-hopean moukarinheitosta. Lampinen ehti hetken aikaa olla jo kilpailun voittaja, kun Kreikan Ioánnis Korakídisin 79,11 kantanut heitto hylättiin. Kreikka jätti protestin, joka hyväksyttiin ja Korakídis nousi mestariksi.

Juho Alasaari taivutti seiväshypyssä hopeaa sivuamalla Matti Monosen nimissä olevaa 19-vuotiaiden Suomen ennätystä 560. Oma ennätys koheni seitsemän senttiä. MM-hopea oli jo uran toinen. Edellinen tuli vastaavista kisoista Nairobista viime kesänä. Alasaari kävi tiukan taistelun kilpailun tilastosuosikkia Ranskan Anthony Ammiratia vastaan. Viimevuotinen tämän ikäluokan Euroopan mestari Ammirati voitti maailmanmestaruuden 575:n ylityksellä.

Alasaari hyppäsi taktisesti loistavan kilpailun. Hän meni 535 toisella, ja jätti sitten 540 ja 545 väliin ja ylitti ensimmäisellä 550. Sen jälkeen hän jätti 555 väliin ja ylitti sitten 560 ensimmäisellä.


Venla Harju voitti suunnistuksen pitkän matkan EM-kullan ensimmäisenä suomalaisena 16 vuoteen. Suvereeni ennakkosuosikki, Ruotsin Tove Alexandersson hengitti kuitenkin lähellä niskaan. Suunnistuskuningatar puolusti kahta peräkkäistä mestaruutta, mutta teki pahoja pummeja. Hurja loppukiri nosti ruotsalaisen mitalisijojen ulkopuolelta hopealle, vain 17 sekunnin päähän kultaa voittaneesta Harjusta. Suomalaisia Alexanderssonin nousu jäi hieman harmittamaan, sillä viimeisille kilometreille asti näytti siltä, että Marika Teini täydentää Harjun takana kaksoisvoiton.

Elias Kuukka suunnisti noin 17-kilometrisen radan kolmanneksi nopeinta vauhtia ja nousi palkintokorokkeelle onnellisena Suomen lippu kädessään.

– Suoritus ei ollut täydellinen, mutta silti parhaita, mitä olen ikinä tehnyt, Kuukka kuvaili.


Pyörälenkki


Kävin pienellä pyörälenkillä ennen sadetta. Pyöräily on erinomaista terveys- ja kuntoliikuntaa. Se pitää yllä ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä sekä alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Pyöräily haastaa myös tasapainoa ja koordinaatiota.

Pyöräillessä valtaosan työstä tekevät reisilihakset, jotka ovat kehon suurimmat lihakset. Niiden rasittaminen nostaa nopeasti sykettä, tehostaa hengitystä ja kuluttaa runsaasti energiaa. Ylävartalon rasitus ja voimankäyttö jää pyöräilyssä vähemmälle. Pyöräily, kuten kaikki liikkuminen, lisää valtimoiden joustavuutta, pienentää veren virtausvastusta ja verenpainetta sekä keventää sydämen työtä. Lisäksi sydämen leposyke laskee, ja sydänlihaksen pumppausteho paranee.


Oikeustaisteluni


Olen taistellut Suomen valtion rikollista toimintaa vastaan 27 vuotta. Vakaan markan politiikka oli 1990-luvulla syynä siihen, että Suomi koki kotikutoisen syvän laman ja pankkikriisin. Presidentti Mauno Koiviston johdolla päätettiin pelastaa Suomen pankit ja ohjeistaa oikeuslaitosta siten, että pankit voittavat ylemmissä oikeusasteissa ja rikollisille annetaan syytesuoja. Tämä menettely täyttää valtiopetoksen tunnusmerkistön. Valtopetos ei vanhene koskaan. Esko Ahon hallitus ja neljä ostajapankkia sopivat ns. SSP-sopimuksen, jonka perusteella SSP jaettiin ostajapankkien kesken ja sovittiin toimialarationalisointi. Tietyiltä aloilta poistettiin ylikapasiteetti ja sovittiin yritysten kaatamisperusteet. Asia on sovittu SSP-sopimuksen sivuilla 16-17. Markkinoilta poistettiin kymmeniätuhansia yrityksiä ja aiehutettiin yli 500 000 ihmisen työttömyys. Rikollisesti kaadettujen yrittäjien omaisuus ja takaajien omaisuus tuhottiin. Yrittäjistä yli 10 000 teki itsemurhan. Murhat eivät vanhene koskaan. Kymmeniä tuhansia henkilöitä on kidutettu Suomen valtion toimesta jo lähes 30 vuotta. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä, oikeuslaitos ei ota käsiteltäväkseen ja laillisuusvaltonta ei näe asioissa mitään laitonta rikokista puhumattakaan. Suomi ei ole oikeusvaltio. Kansainvälinen rikostuomioistuin ei ota Suomen asioita käsiteltäväkseen eikä Interpol ota asioita tutkittavakseen. EU-oikeuskomissaari ja EU eivät reagoi Suomen valtion rikolliseen toimintaan. Tilanne on toivoton, koska Suomen kansanedustajat ja ministerit eivät noudata lakia. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta niin kuin on muissa maissa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin

Suomen hallitus ei pysty takaamaan kansalaisten perusoikeuksia eikä oikeusturvaa. Lailisuusvalvonta Suomessa on kansalaisten pettämistä verovaroilla ja virkavastuulla. Poliisi on täysin korruptoitunut ja syyttäjälaitos on rikollisten käsissä, jota valvoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Suomessa toimii selkeä virkamfia. https://www.virkamafia.fi/

Tiedotusvälineet eivät noudat journalistisia ohjeita. Suomi ei ole oikeusvaltio.


Välipala


Söin välipalaksi avokadon. Avokadon sisältämä pieni määrä tyydyttyneitä ja suuri määrä tyydyttymättömiä, erityisest monityydyttymättömiä, rasvahappoja on hyväksi veren kolesterolille. Avokadon sisältämät tyydyttymättömät rasvahapot alentavat huonon kolesterolin määrää, vakiinnuttavat hyvän kolesterolin määrää ja kohentavat insuliiniherkkyyttä.

Avokadoissa on runsaasti fytokemikaaleja, jotka voivat ehkäistä syöpää. Fytokemikaalit ovat kasveissa luonnostaan olevia kemiallisia yhdisteitä.

Nämä yhdisteet ovat alustavissa tutkimuksissa osoittautuneet oivallisiksi syöpäriskien pienentäjiksi ainakin suu-, rinta- ja eturauhasen syövän sekä leukemian osalta.

Luteiini hidastaa ihon ikääntymistä muun muassa toimimalla puskurina UV-säteilylle. Samoin se ehkäisee näkökyvyn toimintahäiriöitä.


Välipalaksi söin myös pähkinöitä. Pähkinöiden parhaiten tunnettu terveyshyöty on, että niiden syöminen suojaa sydän- ja verenkiertoelimistöä. Meta-analyysin eli koostetutkimuksen mukaan pähkinöiden syöminen on yhteydessä noin 30 prosenttia pienempään sepelvaltimotaudin riskiin. Pähkinöissä on monia ravintoaineita, jotka vaikuttavat suotuisasti sydäntaudin riskitekijöihin. Ne sisältävät muun muassa tyydyttymättömiä rasvoja, kasvikunnan proteiinia, arginiinia, antioksidantteja, polyfenoleita ja kuitua.

Osaltaan pähkinöiden hyödyt sydämelle selittyvät niiden syömisen suotuisalla vaikutuksessa kolesteroliarvoihin. Pähkinöiden syöminen alentaa kokonaiskolesterolia, LDL-kolesterolia ja triglyseridejä sekä parantaa kokonaiskolesterolin ja HDL:n suhdetta. Pähkinöiden syöminen säännöllinen syöminen on yksi parhaista keinoista vähentää tyypin 2 diabetekseen sairastumisen riskiä. Pähkinöiden syöminen on suositeltavaa myös diabeetikoille. Pähkinät parantavat verensokeritasojen hallintaa, ja niiden syöminen saattaa vähentää verensokeria alentavien lääkkeiden käytön tarvetta.

Pähkinöiden syömisellä on havaittu olevan hyvää vaikutusta aivotoimintaan

Koostetutkimusten mukaan pähkinöiden syöminen on voimakkaassa yhteydessä pienempään riskiin kuolla hermoston rappeutumissairauksiin

Koostetutkimusten mukaan pähkinöiden syöminen on yhteydessä noin 15 prosenttia pienempään syöpäkuolleisuuteen.Pähkinöiden syöminen on yhdistetty myös huomattavasti pienempään riskiin kuolla hengityselinsairauksiin, infektiosairauksiin ja munuaissairauksiin. Nämä tulokset viittaavat siihen, että pähkinöiden syöminen voi parantaa immuniteettia sekä suojata keuhkoja ja munuaisia.


Kotimaan uutiset


Yksi kuva kertoo sotalaiva USS Kearsargen tolkuttomasta koosta – jäänmurtaja Urho näyttää pikkupurtilolta

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4b94985d-84bc-49a8-a0b8-06fe18c18bc9

Amerikkalainen massiivinen sotalaiva USS Kearsarge on saapunut Helsingin Hernesaaren satamaan. Wasp-luokan maihinnousutukialuksella on pituutta hulppeat 257 metriä. Se näkyy satamassa kauas.

Aluksen valtaisaa kokoa voi hahmottaa vertaamalla sitä vaikka jäänmurtaja Urhoon. Katajanokan satamasta tutulla aluksella on pituutta ”vain” 104,60 metriä. USS Kearsarge on siis melkeinpä 2,5 kertaa pidempi.


USS Kearsarge on merijalka­väen tukipilari – kuvat ja grafiikat esittelevät aluksen ominaisuuksia

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008984506.html

Kaikkein suurimmat eli niin kutsutut supercarrier-tukialukset ovat ydinkäyttöisiä 333 metriä pitkiä jättiläisiä, joista käsin voi toimia jopa 75–90 hävittäjää ja muuta ilma-alusta. Näitä supertukialuksia Yhdysvaltojen laivastolla on 11 kappaletta.

Yhdysvaltain laivaston yhteensä yhdeksästä maihinnousu­tukialuksesta seitsemän kuuluu Wasp-luokkaan, jonka alukset ovat maailman suurimpia maihinnousu­tukialuksia. Helsingissä vieraileva Kearsarge on Wasp-luokan alus.


Ulkomaan uutiset


Kiina aloitti massiiviset sotaharjoitukset – osan ohjuksista uskotaan laskeutuneen Japanin vesille

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4e9e183a-5794-4b77-afa1-9de947474b47

Kiina on aloittanut historiallisen suuret sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä. Kyseessä on Kiinan merkittävin reaktio edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosin vierailuun.

Kiina on muun muassa asettanut Taiwaniin kohdistuvia talouspakotteita, ja useat ministeriöt ovat Taiwanin hallituksen mukaan joutuneet kyberhyökkäysten kohteeksi viime päivinä.

Erkin kommentti: Edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin vierailu Taiwanille on mielestäni järjen köyhyyttä ja poliittista tyhmyyttä.


Venäjältä ja Valko-Venäjältä pyrkii siirtolaisia Puolaan – väite: suurin osa afrikkalaisia

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/282d6e37-9bdd-4819-9020-6a1edceb70e0

Heinäkuussa laittomasti Valko-Venäjältä Puolaan pyrki vartioston 914 henkilöä. Rajavartiosto varoitti, että Naton itäsiiven horjuttamiseen tähtäävän hybridioperaation voi odottaa voimistuvan vastaisuudessa entisestään.

Nyt Puola on ilmoittanut havainneensa, että maahan pyrkivistä siirtolaisista valtaosa ei tulekaan enää Lähi-idästä vaan Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

Erkin kommentti: Tällaiseen muuttoaaltoon Suomenkin on varauduttava.


Putin ja Erdoğan tapasivat Venäjällä – kommentoivat ”uuden sivun kääntyneen” maiden välisissä suhteissa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b8d85624-03af-4cd0-ae78-56007236da07

Uskon, että (tämänpäiväinen kokous) kääntää aivan uuden sivun Turkin ja Venäjän välisissä suhteissa, Erdogan sanoi ennen neuvottelujen alkua.


Talousuutiset


Asiantuntijat pitävät valtiovarainministerin budjettiehdotusta odotetunlaisena, mutta ihmettelivät lapsilisien korotusta

https://yle.fi/uutiset/3-12564044

Ministeriön ehdotus valtion ensi vuoden budjetista julkaistaan kokonaisuudessaan tänään perjantaina. Valtiovarainministeriön budjettiehdotus menee seuraavaksi koko hallituksen neuvotteluihin ja hallitus antaa budjettiesityksensä eduskunnalle syyskuussa.


Valtion ensi vuoden budjetti Pöllöraadin käsittelyssä – "En oikein ymmärrä, mikä keskustan talouslinja on tällä hetkellä"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/valtion-ensi-vuoden-budjetti-polloraadin-kasittelyssa-en-oikein-ymmarra-mika-keskustan-talouslinja-on-talla-hetkella/8482476#gs.7t8yme

Maailma- ja kotimaatoimituksen päällikkö Mirja Kivimäkeä kummastutti eniten Annika Saarikon (kesk.) ehdotus ylimääräisestä lapsilisästä. Saarikko ehdotti kertaluontoista korotusta lapsilisiin joulukuulle


Oppositio parahtaa hallituksen budjettiehdotuksesta – "Hallitus on tietoisesti valinnut velkaantumisen tien"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oppositio-parahtaa-hallituksen-budjettiehdotuksesta-hallitus-on-tietoisesti-valinnut-velkaantumisen-tien/8482366#gs.7t98zt

Valtio aikoo ottaa velkaa noin 2,5 miljardia euroa vähmmän kuin tänä vuonna. Kokonaisuudessaan valtionvelka nousee 144 miljardiin euroon. Se on noin 52 prosenttia bruttokansantuotteesta.


Valtion osinko­tulot puolittuvat, puolustus­ministeriölle miljardi lisää – katso myös 21 muuta asiaa budjetista

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008987049.html

Ensi vuoden budjettiesityksen loppusumma on 79,5 miljardia euroa. Tämän vuoden budjetti lisäbudjetteineen on noin 68 miljardia euroa.


Ratkaisu YEL ongelmaan

https://www.vahtera.blog/post/ratkaisu-yel-ongelmaan

Kirjoituksen tavoitteena on osoittaa, että yrittäjien eläkelain (YEL) muutoksessa on otettava vuoden aikalisä. Nykyjärjestelmän valuvikoja ei esitetyillä muutoksilla voi korjata. On heti aloitettava koko yrittäjäeläkejärjestelmän uudistaminen tavoitteena yrittäjien vapauksien lisääminen eläketurvan järjestämisessä.


Jyväskylän MM-ralli


Yleisö auttoi venäläis­kuskin auton ojasta Jyväskylän MM-rallissa: ”Kyllä suomi­poika aina jaksaa”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008987110.html

Tilanteesta on ladattu video Youtubeen, jossa paikalla ollut rallikansa on heti tarkastamassa, että sisällä olijoilla on kaikki hyvin. Sen jälkeen yleisö auttaa kääntämään katolleen päätyneen auton ympäri ja työntää sen takaisin tielle.


TILANNE 6/22 EK:N JÄLKEEN


1. Ott Tänak Hyundai 25.00,3

2. Esapekka Lappi Toyota + 6,2

3. Elfyn Evans Toyota + 11,1

4. Craig Breen Ford + 13,5

5. Kalle Rovanperä Toyota + 15,3

6. Takamoto Katsuta Toyota + 17,3

7. Thierry Neuville Hyundai + 25,7

8. Pierre-L. Loubet Ford + 28,9

9. Jari Huttunen Ford + 29,1

10. Gus Greensmith Ford + 36,3

11. Teemu Suninen Hyundai + 1.18,9

12. Emil Lindholm Skoda + 1.28,1

13. Mikko Heikkilä Skoda + 1.28,9

14. Sami Pajari Skoda + 1.33,6

15. Egon Kaur Volksw. + 1.37,6


EK 5 peruttiin, koska katsojia oli kielletyillä katselualueilla.


TILANNE 8/22 EK:N JÄLKEEN


1. Ott Tänak Hyundai 37.55,3

2. Esapekka Lappi Toyota + 6,2

3. Elfyn Evans Toyota + 18,4

4. Kalle Rovanperä Toyota + 19,4

5. Craig Breen Ford + 27,2

6. Takamoto Katsuta Toyota + 27,8

7. Thierry Neuville Hyundai + 43,1

8. Pierre-L. Loubet Ford + 47,4

9. Gus Greensmith Ford + 53,9

10. Teemu Suninen Hyundai + 2.10,1

11. Mikko Heikkilä Skoda + 2.21,2

12. Emil Lindholm Skoda + 2.24,2

13. Sami Pajari Skoda + 2.32,3

14. Egon Kaur Volksw. + 2.42,6

15. Hayden Paddon Hyundai + 2.48,2


EK 8: Huttusen bensapumpussa vikaa


TILANNE 9/22 EK:N JÄLKEEN


1. Ott Tänak Hyundai 43.33,8

2. Esapekka Lappi Toyota + 5,3

3. Elfyn Evans Toyota + 19,4

4. Kalle Rovanperä Toyota + 19,9

5. Craig Breen Ford + 30,2

6. Takamoto Katsuta Toyota + 32,0

7. Thierry Neuville Hyundai + 46,8

8. Pierre-L. Loubet Ford + 52,6

9. Gus Greensmith Ford + 58,1

10. Teemu Suninen Hyundai + 2.32,9

11. Mikko Heikkilä Skoda + 2.48,3

12. Emil Lindholm Skoda + 2.51,1

13. Sami Pajari Skoda + 2.57,1

14. Egon Kaur Volksw. + 3.10,0

15. Hayden Paddon Hyundai + 3.18,0

TILANNE 10/22 EK:N JÄLKEEN


1. Ott Tänak Hyundai 50.41,2

2. Esapekka Lappi Toyota + 3,8

3. Elfyn Evans Toyota + 19,3

4. Kalle Rovanperä Toyota + 21,0

5. Craig Breen Ford + 32,5

6. Takamoto Katsuta Toyota + 35,5

7. Thierry Neuville Hyundai + 50,2

8. Pierre-L. Loubet Ford + 1.00,9

9. Gus Greensmith Ford + 1.02,6

10. Teemu Suninen Hyundai + 2.59,9

11. Emil Lindholm Skoda + 3.19,3

12. Mikko Heikkilä Skoda + 3.19,6

Sami Pajari Skoda

Egon Kaur Volksw.

Hayden Paddon Hyundai


Kuntopyöräilyä


Kello 15.15 10 minuuttia, kello 16.00 10 minuuttia, kello 18.00 10 minuuttia,

kello 18.25 10 minuuttia, kello 18.50 10 minuuttia, kello 19.25 10 minuuttia.

Kello 20.10 10 minuuttia.


Söin päivälliseksi salaattiannoksen.


Kalevan kisat

.

Naisten 10 000 m


 1. Nina Chydenius        34.08,89
  2. Johanna Peiponen      34.12,79 SB
  3. Aino Niemi            34.51,77 PB
  4. Laura Manninen        34.55,96
  5. Saara Nikander        35.54,54
  6. Ulla Virtanen         35.59,66
  7. Josefin Sjölind-K.    36.04,38
  8. Emilia Siltanen       36.22,28
  9. Suvi Miettinen        36.24,24
 10. Anne Rajaniemi        36.29,92
 11. Mari Laakkonen        36.52,17 SB
 12. Anna-Elina Heikkinen  27.03,33 SB

M KUULA, loppukilpailu


1. Eero Ahola 18,06

2. Timo Kööpikkä 18,05 SB

3. Nico Oksanen 17,35

4. Arttu Korkeasalo 17,02

5. Antti-Pekka Rönkkö 17,02 PB

6. Panu Tirkkonen 16,97

7. Mikko Toiviainen 16,56

8. Mika Flinkkilä 16,47

9. Aaro Leinonen 15,55

10. Miika Lahtonen 14,66


M 10 000 METRIÄ


1. Mika Kotiranta 30.02,27 PB

2. Eero Saleva 30.03,00

3. Mustafe Muuse 30.08,53

4. Arttu Vattulainen 30.18,02 SB

5. Aki Nummela 31.20,70

6. Victor Lövdahl 31.21,49 SB

7. Rasmus Palmi 32.21,23

8. Harri Hietamäki 32.31,30

9. Sami Saku 32.35,86

  1. Ari-Pekka Lassila 32.37,84

  2. Juuso Hakala 32.45,10

  1. Konsta Puutio 32.55,53


N 100 METRIÄ, loppukilpailu


1. Anniina Kortetmaa 11,60

2. Milja Thureson 11,66

3. Johanna Kylmänen 11,71

4. Jenna Kokkonen 11,76

5. Silja Kempas 11,93

6. Sara Francis 11,93

7. Elisabet Salmela 11,95

  1. Piritta Marjanen 11,97



M 100 METRIÄ, loppukilpailu


1. Samuli Samuelsson 10,24

2. Samuel Purola 10,33

3. Santeri Örn 10,43

4. Oskari Lehtonen 10,44

5. Roope Saarinen 10,51

6. Arttu Paananen 10,58

7. Arttu Peltola 10,66

8. Aleksi Lehto 10,74


Juoksussa oli myötätuulta 3,0 m/s.

M PITUUS, loppukilpailu


1. Kalle Salminen 796 +2,9 m/s

2. Roni Ollikainen 754 SB

3. Kristian Bäck 742 SB

4. Otto Pulkkinen 735 SB

5. Eetu Jokela 732 +2,4 m/s

6. Julius Toivola 720 +3,6 m/s

7. Joska Tommola 719

8. Arttu Tauriainen 718 +2,3 m/s

9. Pyry Keränen 716

10. Kasperi Vehmaa 707 +2,4 m/s


N 1 500 METRIÄ


1. Sara Kuivisto 4.10,66 SB

2. Camilla Richardsson 4.20,25 PB

3. Emilia Jousimaa 4.29,58

4. Nelli Nordlund 4.30,00 PB

5. Lotta-Maria Maine 4.30,56

6. Veera Mensonen 4.30,94

7. Moona Latvala 4.31,34

8. Siiri Rainio 4.32,87

9. Nelli Viskari 4.37,40 PB

10. Katja Blunden 4.38,44 SB

11. Pihla Hokkanen 4.39,07



N KEIHÄS, loppukilpailu


1. Sanne Erkkola 55,94

2. Jatta-Mari Jääskeläinen 55,28

3. Saara Lipsanen 52,52

4. Julia Valtanen 52,24

5. Jelena Jaakkola 51,29 SB

6. Heidi Nokelainen 51,04 SB

7. Malin Karell 49,12 PB

8. Minka Nurro 47,32

9. Minna Hollanti 47,06

10. Siiri Elomaa 44,22

M 1 500 METRIÄ


1. Joonas Rinne 3.46,53

2. Santtu Heikkinen 3.47,72

3. Aleksi Kivelä 3.49,50

4. Konsta Hämäläinen 3.51,54

5. Panu Jantunen 3.51,82

6. Tuure Haapanen 3.52,26

7. Otto Kaario 3.52,70

8. Samuli Hussa 3.52,82

9. Julius Mäkinen 3.53,12

10. Joni Virkkala 3.53,34

11. Martti Siikaluoma 3.53,64

  1. Ossi Kekki 3.56,97


M SEIVÄS, loppukilpailu


1. Urho Kujanpää 530

2. Jere Keskinen 525 SB

3. Albin Lundberg 515

4. Tomas Wecksten 500 SB

5. Einari Välimäki 500 SB

6. Aleksi Saarelainen 500 SB

7. Joonatan Kemppainen 485 PB

8. Mikael Westö 465

9. Iiro Suutarinen 465



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti