sunnuntai 31. joulukuuta 2023

MA 01.01.2024 Parantamisen varaa on

 Ilmastovouhotus on järjen vastaista


Suomen osuus maailman CO2-päästöistä on 0,13 %. Jos kaikki suomalaiset kuolisivat pois saastuttamasta maailmaa, niin kukaan ei huomaisi globaalissa ilmastossa pienintäkään muutosta. Maailmassa on nyt 8 miljardia eli 8000 miljoonaa ihmistä ja Suomessa on 5.6 miljoonaa ihmistä. Mielestäni Suomen ilmastovouhotuksella ei ole järkeviä perusteita. Näissä asioissa Suomen valtio voi säästää paljon verovaroja ja vaikuttaa siten Suomen talouden parantumiseen.


Sähkön hinnankorotuslaskelmat on tehtävä uudestaan


Sähkön kuluttajilla on kuluttajansuojalaki turvanaan, mikä olisi pitänyt ottaa huomioon sähkön järkyttävän korkeissa hinnankorotuksissa. Sähkön hinnan korotusperusteet on tehty vastoin lakia. Elinkeinoministeriön virkamiesjohdon toimesta on hyväksytty kuluttajasuojalain vastaiset hinnankorotukset. Elinkeinoministeri Mika Lintilä oli tietoinen asiasta, mutta ei ryhtynyt asian vaatimiin toimenpiteisiin, vaan antoi elinkeinoministeriön toimia vastoin lakia. Silloinen kansanedustaja Juha Pylväs välitti terveiseni elinkeinoministeri Mika Lintilälle, mutta oliko Lintilä enemmän kiinnostunut kännykkäasioista ja alkoholista. EDUSKUNTA ei luovuta elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) eduskuntapuhelimesta tehtyä selvitystä. Elinkeinoministeri Lintilä on ostanut ministeriön rahoilla 70 viinapulloa omaan käyttöönsä kuittien mukaan. Onko oikein, että ministerillä on viinakaappi, johon hän hankkii veronmaksajien kustannuksella alkoholia?

Ylen MOT-toimituksen tietopyynnöllä saamien kuittien ja muiden tietojen perusteella Lintilän edustusta varten ostettiin alkoholia noin 1 900 eurolla joulukuusta 2019 lokakuuhun 2022 asti. Sähkömarkkinalaki on selkeytettävä niin, että tulevaisuudessa ei voida sähkön hintaa nostaa mielivaltaisesti.


Susien ja karhujen määrää on vähennettävä merkittävästi


Lukemattomien lasten vanhemmat ovat esittäneet huolensa ylisuuresta susi / villikoirakannasta alueilla, joissa susipopulaation heikot sekä ihmisiä pelkäämättömät yksilöt vierailevat joko yksin tai laumoissa lähes päivittäin taajamissa sekä pihapiireissä etsien helppoa saalista, lue lisää … http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/vanhempainyhdistykset-huolissaan-susivaarasta-1.8885


Kuitenkin susien / puolisusien suojelijat ovat ”luonnonsuojelun nimissä” vähätelleet vanhempien pelkoja, vaikka todellista faktatietoa suden vaarallisuudesta ihmiselle on saatavilla (sitä löytää mm. googlettamalla internetistä,

Vääränlaisen luonnonsuojelun nimissä maahamme yritetään lähes epätoivoisesti saada suuri susi / villikoirakanta silläkin uhalla, että monin paikoin maatamme ihmisten lapset ovat todellisessa vaarassa näiden petoeläinten suhteen. IS uutisoi (31.01.2012 ) kuinka Venäjän Karjalassa lauma oli hyökännyt miehen kimppuun Parkovaja ulitsalla. Poliisin mennessä tapahtumapaikalle, yksi susista hyökkäsi poliiseja kohti.


Suomen susi / puolisusikanta on Venäjän populaation reunaesiintymä – se mitä tapahtui nyt Venäjän Karjalassa voi tapahtua milloin tahansa myös meillä täällä Suomessa (sudet vaeltavat lyhyessä ajassa Venäjältä Suomeen). Tätä mahdollisuutta ei yksikään sellainen, joka tahtoo realistista tietoa sudesta voi vähätellä eikä tätä voi yksikään asioita vähääkään ajatteleva sulkea pois – uhka on todellinen. Susien / puolisusien rohkea sekä lähes röyhkeä käyttäytyminen niiden vieraillessa taajamissa sekä pihapiireissä monin paikoin maatamme on asia, joka pitäisi ottaa aina ministeriöitä myöten hyvin vakavasti. Suden käyttäytymistä on tutkittu ja on havaittu, että sen käyttäytyminen erämaassa viihtyvästä hirvienmetsästäjästä ihmisten saalistajaksi tapahtuu asteittain.

Susien ja karhujen määrää on pienennettävä merkittävästi alueilla, jossa ne ovat uhka ihmisille.


Valtion yhtiöiden johtajien palkat on kohtuullistettava




Valtion yhtiöiden palkat ovat kohtuuttoman korkeat. Ne on alennettava vastaamaan pääministerin palkkaa. Pääministerin palkka on n. 14 448 euroa kuukaudessa. Verotettavan kuukausitulon määrä on siis yhteensä 18 444,5 euroa, mikä nostaa pääministerin vuositulot noin 220 000 euroon.

Näin valtion yhtiöiden toimitusjohtajat tienaavat

Posti: Heikki Malinen, yhteensä 987 764 euroa. Yhtiön hallituksen jäsenten palkat ja palkkiot noin 400 000 euroa.

Finnair: Topi Manner, vuosipalkka noin 650 000 euroa. Lisäksi kannustepalkkioita jopa usean kymmenen prosentin edestä.

VR: Rolf Jansson, ansiot noin 571 000 euroa. Toimitusjohtajan palkka ja palkkiot nousivat noin 100 000 eurolla vuodesta 2017.

Alko: Leena Laitinen, 351 000 euroa sisältäen luontaisetuudet.

Veikkaus: Olli Sarekoski, palkka ja palkkiot 437 000 euroa. Kokonaissumma laski 44 000 euroa vuodesta 2017.

Patria: Olli Isotalo (sai potkut tammikuussa 2019), kokonaispalkka 535 000 euroa. Noin viidennes summasta koostuu tulospalkkioista tai muista lisistä.

Finavia: Kimmo Mäki, palkka ja palkkiot yhteensä 315 140 euroa.

Gasum: Johanna Lamminen, kokonaisansiot 582 000 euroa.

Yleisradio: Lauri Kivinen, Merja Ylä-Anttila (1.9. alkaen), yhtiön toimitusjohtajan palkka 385 000 euroa, sisältää luontoisedut.

Vapo: Vesa Tempakka, vuosipalkka 307 000 euroa.

Arctia: Kim Höijer, vuosipalkka 253 000 euroa.

Fortum: Pekka Lundmark, 1 270 000 euroa, sisältää tulospalkkiot.

Finnvera: Pauli Heikkilä, vuositulot 399 000 euroa.

Kemijoki: Tuomas Timonen, 255 100 euroa, sisältää 57 000 euron tulospalkkion.

VTT: Antti Vasara, vuosipalkka 245 026 euroa. Lisäksi palkkioita 28 875 euroa.

Fingrid: Jukka Ruusunen, vuosipalkka palkkioineen 452 000 euroa.

Suomen Malmijalostus: Matti Hietanen, palkat ja palkkiot yhteensä 182 136 euroa.

Suomessa on yhteensä 46 valtion enemmistöomistamaa yhtiötä. Tulospalkkioista tulee luopua kokonaan.


Kansallisomaisuutta ei saa myydä – sähköverkot on kansallistettava


Vesivaroja tarvitaan kaikkialla. Puhtaan juomaveden puute aiheuttaa monia ongelmia ympäri maailman. Suomi on paikka maapallolla jossa tällaista ongelmaa ei ole, eikä tule- jos ymmärrämme toimia oikein. Puhdas vesi on Suomen arvokkain kansallisomaisuus tulevaisuudessa. Siksi se on pidettävä suomalaisten omassa hallinnassa.


Suomi tuottaa nyt itse niin paljon sähköä, että se kattaa vuositasolla mitattuna kulutuksen. Takavuosina kuluttamastamme sähköstä jopa neljännes tuotiin naapurimaista. Fingridin omistajina ovat Suomen valtio ja suomalaiset eläkeyhtiöt. Yhtiön tehtävänä on huolehtia, että Suomi saa sähköä häiriöttä. Sähkö siirtyy tuotantolaitoksilta teollisuudelle ja sähköyhtiöille Fingridin maanlaajuista kantaverkkoa pitkin. Sähköä virtaa jatkuvasti myös maasta toiseen siirtoyhteyksien avulla.

Sähköverkot olivat aiemmin valtionyhtiö Fortumin omistuksessa, joka kertoi loppuvuodesta 2013 myyvänsä verkkoliiketoimintansa sijoittajille. Uusiksi omistajiksi tulivat pääomarahasto First State Investments (FSI), kanadalaisen eläkeyhtiön tytäryhtiö Borealis Infrastructure sekä suomalaiset eläkevakuuttajat Keva ja Elo. Sähköverkot on kansallistettava!

Osa sähköverkon omistuksista katoaa Caymansaarille

https://yle.fi/a/3-8655759



Presidenttipeli – missä luuraa perussuomalaiset?


Ennuste: Näin hurjan ylivoimaisella todennäköisyydellä Stubb valitaan presidentiksi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3769944a-64ab-40fd-9ad5-6125392002a4


Näyttää siltä, että perussuomalaisten kannattajat eivät ole heränneet todellisuuteen.

Accuscoren ennusteen mukaan Stubb saa ensimmäisellä kierroksella 28,2 prosenttia äänistä ja Haavisto 25,3 prosenttia. Ennusteen mukaan he ovat selkeät toiselle kierrokselle menijät. Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon kannatus on ensimmäisellä kierroksella ennusteen mukaan 12,1 prosenttia ja keskustan ja valitsijayhdistyksen ehdokkaan Olli Rehnin kannatus 11,7 prosenttia.

Vasemmistoliiton Li Anderssonin kannatus on 7,5 prosenttia, SDP:n Jutta Urpilaisen 6,6 prosenttia, valitsijayhdistyksen Mika Aaltolan 5 prosenttia, kristillisdemokraattien Sari Essayahin 2 prosenttia ja Liike Nytin Harry Harkimon 1,5 prosenttia.


Itärajaa ei saa avata ennen kuin Venäjä sitoutuu noudattamaan tehtyjä sopimuksia


Suomen kansalaisten turvallisuus on kaikkein tärkein asia. Yksi turvapaikanhakija tulee Suomen veronmaksajille maksamaan 1-2 miljoonaa euroa.

Suomen Perusta -ajatuspajan Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että kaksi kolmesta suomalaisesta (66 %) kannattaa itärajan yli pyrkivien turvapaikanhakijoiden käännyttämistä takaisin Venäjälle. Vain vajaa viidennes (18 %) vastustaa käännyttämistä ja suunnilleen saman verran (16 %) ei ilmoita mielipidettään.

Vastaajilta kysyttiin, mitä mieltä he ovat seuraavasta ehdotuksesta: Suomi ei ota vastaan itärajan yli tulevia turvapaikanhakijoita ja käännyttää nämä takaisin Venäjälle.

Kaksi kolmesta suomalaisesta (66 %) kannatti itärajan yli pyrkivien turvapaikanhakijoiden käännyttämistä takaisin Venäjälle. Vain vajaa viidennes (18 %) vastusti käännyttämistä ja suunnilleen saman verran (16 %) ei ilmoittanut mielipidettään.


Suomen oikeusjärjestelmä on uudistettava kiireellisesti


Esitykseni oikeusjärjestelmän uudistamiseksi. Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin. Käräjäoikeuden ja hovioikeudet säilytetään. Nykyisen kaltainen laillisuusvalvonta ja hallinto-oikeudet lopetetaan sekä korkein oikeus lopetetaan. Näin säästetään satoja miljoonia euroja ja Suomi palautetaan samalla takaisin oikeusvaltioiden joukkoon.


Jääkiekkoliiton ja seurojen on puututtava jääkiekkoilijoiden rikoksiin


Pitkä pelikielto tärähti – Kärppien kohuvahvistus sai kovan sanktion törkyteostaan

https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010089295.html

Kärppien pelaajan teko täyttää rikoksen tunnusmerkistön – pahoinpitely. Laki on tehty noudatettavaksi. Laki on kaikille sama. Maassa maan tavalla. Jääkiekko ei ole lain ulko-tai yläpuolella. Poliisin on puututtava tilanteeseen, koska asia on varmasti tullut poliisin ja syyttäjän tietoon. Myös Oulun Kärppien on reagoitava pelaajan Suomen lain vastaiseen toimintaan ja Kärppien on purettava ko. pelaajan sopimus.


Hiihtäjien jättiyllätys


Suomelle huima ”triplavoitto” Tour de Skillä – Aino-Kaisa Saarinen ylistää ryöpytettyä huoltoporukkaa

https://yle.fi/a/74-20067237


Tour de Ski, miehet, 10 km (p)

1. Perttu Hyvärinen FIN 23.08,6
2. Erik Valnes NOR +16,2
3. Harald Ö. Amundsen NOR +17,2
4. Jens Burman SWE +27,4
5. William Poromaa SWE +40,4
6. Beda Klee SUI +42,9
7. Friedrich Moch GER +44,6
8. Martin L. Nyenget NOR +45,8
9. Ben Ogden USA +46,2
10. Hugo Lapalus FRA +51,6

  1. Lauri Vuorinen FIN +52,0
    12. Arsi Ruuskanen FIN +52,9
    16. Markus Vuorela FIN +1.05,1
    31. Remi Lindholm FIN +1.25,0
    63. Joni Mäki FIN +2.17,5


Tour de Ski, naiset, 10 km (p)


1. Kerttu Niskanen FIN 25.48,0
2. Victoria Carl GER +6,7
3. Jessie Diggins USA +10,7
4. Rosie Brennan USA +15,2
5. Katharina Hennig GER +29,0
6. Heidi Weng NOR +40,8
7. Krista Pärmäkoski FIN +43,4
8. Astrid Öyre Slind NOR +45,5
9. Linn Svahn SWE +52,3
10. Teresa Stadlober AUT +53,2

23. Jasmi Joensuu FIN +1.29,7
31. Anne Kyllönen FIN +1.53,1
49. Vilma Ryytty FIN +2.31,9



Nuoret Leijonat sensaatiovoittoon


Suomen 5–4-voitto Göteborgissa oli sensaatiomainen siihen nähden, ettei Ruotsi ollut päästänyt alkulohkossa maaliakaan. Ei edes Kanadalle.


Suomen sensaatiovoiton taiteilija syttyi ruotsalaisyleisön buuauksista: ”Melkein rupesi naurattamaan”

https://yle.fi/a/74-20067243

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti