torstai 14. joulukuuta 2023

PE 15.12.2023 Presidenttipeli on käynnistynyt

 


Presidenttiehdokas Alexander Stubb vieraili tänään Kalajoella. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja mukava. Kukaan ei muistuttanut Alexander Stubbia eilisen vaalitentin lausumista, kun hän kertoi Ukrainan voittaneen sodan ja että itärajan takaa otetaan vastaan turvapaikanhakijoina naisia, lapsia ja sairaita.

No, sattuuhan sitä paremmissakin perheissä – sanotaan. Kaiken todennäköisyyden mukaan Suomen seuraavan tasavallan presidentin nimi on Alexander Stubb. Ei huono, sanoisi Jorma Uotinen.


Presidenttiehdokkaiden kannatus 13.12.2023


Ylen presidenttikysely: Stubb vahvisti ykkössijaansa, mutta ”kymppikerhossa” muhii suurin muutos

https://yle.fi/a/74-20064581


Alexander Stubb 31

Pekka Haavisto 23

Olli Rehn 12

Jussi Halla-aho 10

Jutta Urpilainen 7

Li Andersson 5

Mika Aaltola 5

Sari Essayah 2

Harri Harkimo 2

Paavo Väyrynen 2


Vaalitentti 13.12,2023


Mielipiteeni vaalitentissä onnistumisesta


Jussi Halla-aho 9

Jutta Urpilainen 8,5

Alexander Stubb 8

Sari Essayah 7,5

Pekka Haavisto 7

Olli Rehn 6,5

Li Andersson 6

Mika Aaltola 5,5

Hjallis Harkimo 5



MTV3:n pöllöraadin tulos


Näin Pöllöt jakautuivat raadin arvioissa

Jussi Halla-aho 14 pöllöä

Li Andersson 11 pöllöä

Alexander Stubb 10 pöllöä

Jutta Urpilainen 10 pöllöä

Olli Rehn 9 Pöllöä

Pekka Haavisto 7 pöllöä

Sari Essayah 6 pöllöä

Mika Aaltola 4 pöllöä

Hjallis Harkimo 4 pöllöä


Vaalitentin 13.12.2023 jälkeen arvelen kannatuslukujen muuttuvan seuraavasti:


Alexander Stubb 31- 3= 28

Pekka Haavisto 23 -4 = 19

Jussi Halla-aho 10 + 6 = 16

Jutta Urpilainen 7 + 5 = 12

Olli Rehn 12 +0 = 12

Li Andersson 5 + 0 = 5

Mika Aaltola 5-2 = 3

Sari Essayah 2+1= 3

Harri Harkimo 2+0 = 2

Paavo Väyrynen 2 -2 = 0


Kirjoitin eilen blogissani seuraavaa: Suomi on parlamentaarinen demokratia eli hallituksen tulee nauttia eduskunnan luottamusta. Nyt hallituksen kimppuun käydään ulkoparlamentaarisin keinoin. Ammattiyhdistysliike SAK organisoi isänmaan vastaisen yritysten ja yksittäisten kansalaisten toimintaa vahingoittavan lakon. Ruotsissa tämä ei ole mahdollista, mutta Suomessa on – vielä. Tällaiset lakot on estettävä lailla.

Nyt on puututtava myös ammattiyhdistysliikkeen verovapaaseen kiinteistöbisnekseen. Tällä toiminnalla ammattiyhdistysliike rahoittaa vihervasemmistopuolueiden toimintaa ja poliittisia lakkoja. Siitä on tehtävä loppu. Vaalirahalaki on uudistettava siten, että ulkopuolinen rahoitus vaaliehdokkailta kielletään ja estetään. Lisäksi vaaliehdokkaan omalle rahoituksellekin on asetettava kattoraja.

Puoluetuki on poistettava koskien myös poliittisia nuoriso-osastoja.


Hallitus suunnittelee uusia toimia valtion talouden parantamiseksi. Yhtenä vaihtoehtona on ruoan arvonlisäveron korottaminen. Valitettavasti tämä toimi koskisi kaikkein pahiten vähävaraisia ja taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevia henkilöitä. Siksi en kannata sitä ehdotusta.

Mielestäni hallituksen on tehtävä muunlaisia veroratkaisuja. On tukittava verotuksen porsaanreiät eli puututtava veronkiertoon ja estettävä mahdollisimman tehokkasti veronkierto ja veroparatiisien käyttö.

On vapautettava apteekkiala vapaalle kilpailulle. Toimenpide laskisi lääkkeiden hintoja, purkaisi byrokratiaa ja parantaisi palvelua alalla. Se helpottaisi pienituloisten sairaiden asemaa merkittävästi.


Kirjoitin tiistaina blogissani seuraavaa: Itärajan ylityspaikkoja ei saa avata ennen kuin Venäjä ryhtyy noudattamaan tehtyjä sopimuksia. Kysymys on tavallisten suomalaisten turvallisuudesta ja se menee kaiken muun edelle. Jos itäraja avataan ja Suomeen päästetään ns. turvapaikanhakijoita, niin Suomen valtio on heistä vastuussa, koska Suomi olisi silloin ensimmäinen maa, josta he hakevat turvapaikkaa. Vaikka he matkustaisivat muualle Eurooppaan tai Asiaan, niin heidät voidaan palauttaa takaisin Suomeen veronmaksajien elätettäväksi. Yksi ns. turvapaikanhakija tulee Suomen valtiolle maksamaan tutkimusten mukaan 1-2 miljoonaa euroa joten kysymys ei ole mistään pienestä summasta. Lisäksi kysymys on rikollisesta toiminnasta, jossa salakuljettajat ( Venäjän valtio ja rikollisliigat) kuljettavat ja ohjaavat henkilöitä rajalle. Ihmisoikeushörhöt voivat nyt pitää turpansa kiinni. Suomalaisten turvallisuus menee kaiken muun edelle.


Nyt se on varmaa: Suomen itäraja suljetaan kokonaan kuukaudeksi – Suora lähetys käynnissä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/608da6e7-8794-4730-85f7-c597b8829e1c


PS. Minulla on tapana olla oikeassa, koska perehdyn asioihin. Omat blogikirjoitukseni todistavat asian jälleen kerran.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti