maanantai 26. kesäkuuta 2023

MA 26.06.2023 Kalajoki on taas ollut vahvasti esillä tiedotusvälineiden palstoilla.



Juhannuksen viettäjät jättivät parkkipaikan törkeään kuntoon Kalajoella

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/72d2eb39-7384-4595-ac71-a5224ea64f90


Kävin katsomassa Juhannusjuhlijoiden jälkiä ja tekemisiä Hiekkasärkillä. Yleisesti ottaen voin sanoa, että tietoinen ilkivalta on lisääntynyt aikaisempiin vuosiin verrattuna.


Poliisin mukaan Kalajoella on ollut perjantaiaamusta lauantai-iltapäivään mennessä runsaasti tehtäviä. Varsinkin perjantain ja lauantaina välisenä yönä poliisia työllistivät erilaiset tappelut, joista kirjattiin rikosilmoituksia pahoinpitelyistä. Kalajoen alueella on myös tavoitettu muutama rattijuoppo.


Koko Oulun poliisilaitoksen alueella kirjattiin perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 1060 poliisitehtävää. Näistä Oulussa 346, Kalajoella 192, Kajaanissa 69, Raahessa 48, Kuusamossa 44, Pudasjärvellä 47 ja Ylivieskassa 26. Juhannuksen aikana poliisi kirjasi 52 rikosilmoitusta pahoinpitelyistä ja käsitteli 71 rattijuopumusta. Päihtyneitä otettiin säilöön 69 ja pyhien aikana puhallutettiin noin 1500 moottoriajoneuvon kuljettajaa.

Tehtävämäärä Oulussa pysyi suurin piirtein samalla tasolla kuin vuoden 2022 juhannuksena. Kalajoella poliisilla oli vuonna 2022 135 tehtävää, joten tänä vuonna Kalajoen juhannus työllisti poliisia edellistä vuotta enemmän. Vuonna 2021 Kalajoella oli juhannuksen aikana 112 poliisitehtävää, eli tehtävämäärät ovat vuosi vuodelta nousseet. Poliisin havainnon mukaan Kalajoella juhannusjuhlijat olivat pääsääntöisesti 15 – 25 -vuotiaita, ja he majoittuvat alueen majoituspaikkojen lisäksi teltoissa alueen metsissä.

Poliisi otti Kalajoen alueelta kiinni rikosperusteisesti 19 henkilöä, yleisimpiä tehtäviä olivat häiriökäyttäytymiset, pahoinpitelyt, päihtyneet henkilöt sekä rattijuopumusepäilyt. Liikenne Kalajoen Hiekkasärkkien alueella ruuhkautui päivisin.

Oulun poliisi teki Lapin poliisin kanssa yhteistyössä tehostettua huumausainevalvontaa Kalajoella. Valvonnan aikana kirjattiin yksi törkeä huumausainerikos, yhdeksän huumausainerikosta sekä 13 huumausaineen käyttörikosta.


Facebookia seuraamalla sain lisää tietoa asioista. Miten meni nuin niinkö omasta mielestä kalajoen juhannuksen järjestäjillä? Vähä paremmin olisitte saaneet tuota valvontaa lisätä.. alaikäisiä porttien läpi, loppuunmyyty festari mutta porukka kiipeilee aidan yli että pääsee maksamatta sisälle. Sammuneita teinejä ympäri merisärkkää. Ens vuonna enemmän järkkäreitä vahtimaan tuota menoa

Meiltä varastettiin Hiekkasärkkien Frisbeegolf radalta väylältä 2 kori juhannus La-Su välisenä aikana. Ollaan todella kiitollisia kaikista havainnoista jos semmosia on. Nuot kun ei oo todellakaan ilmasia kapistuksia. Löytöpalkkio luvassa jos löytyy.

Lompakko hukkunut Juhannuksena!! Jos sattuu olemaan jotain tietoa olisin kiitollinen, että laittaisit viestiä!

Vanha sanonta; -sitte kun järki loppuu, niin otetaan voima käyttöön.

Tuossa ohimennen huomasin useammasta lyhtypylväästä piuhaa revittynä kiinnikkeistä. Liekkö metrilakuksi joku luullu? Yhen oli jopa raiskannu, kun vissiin ymmärsi asian haaran.. liikennemerkki oli nauranu selän takana hälle, ja samantien oli voimamies pistäny mitä ilmeisemmin niskalenkillä tolpan juuria myöten h

En ihmettele yhtää että jutut jää selvittelemättä kalajoella. Keskellä baarin terassia joku nainen kuristi miestä niin että verta tuli kaulasta ja kukaan ei tehny mitään. Onneksi työntekijä tuli väliin kellä näytti olevan rohkeutta siihen. (Myöhemmin selvis että etelästä tämä nainen"

Särkkien ABC pihalta löytynyt hopeinen ristikoru pe-la yönä noin klo 01.00. Ketju on valitettavasti poikki mutta koru on ehjä. Tuntomerkkejä vastaan voi kysellä minulta

Tänään aamulla lähti omille teilleen musta ONNI merkkinen pyörä leirintäalueelta. Tuntomerkit, takaheijastinta vain pieni osa jäljellä ja takasuoja perästä nippusiteellä kiinni.

Merisärkän järkkärit vois olla vähän tarkempia ovella.

Alaikäset kävelee sisälle ilman, että kukaan kyselee papereita.

Eikä kyselty kyllä tiskilläkään.

Ja narikka palvelu aivan paska, siellä huutaa nainen narikassa maksaville asiakkaille ”pidä turpas kiinni” sen jälkeen kun olivat takkimme hukanneet…

Ei kukaa ois löytäny valkosta osnakodit tekstillä olevaa avainnauhaa jossa kaksi avainta kiinni. Menny hukkaan 1-3huoltorakennuksen maastoon mahdollisesti.

Ketään ketkä tietää tapahtumasta eilen Kalajoella, sammuneen pojan päälle kustu ja potkittu. Päähän potkittu ja kaikkialle!!! Ihan sairaita sellaiset jotka niin tekee!! Tekijät kiinni ja vastuuseen!!!

Silminnäkijöitä ja asiasta tietäviä kaivataan!

Eihän kellekkään oo lähteny eilen 24.6 Merisärkästä narikasta väärä nahkatakki? Meidän narikasta kadonnut musta nahkatakki jossa hihoissa vetoketjut koko s/m, Tallinnasta ostettu joten merkkiä ei muistissa…. Palautetta annettu Merisärkkään mutta ois ihana saada takki takaisin

14 vee poika kadonnut viime lauantaina Porvoosta. Hän on n. 175 cm pitkä. Liikkuu huomattavasti lyhyemmän tytön kanssa. Heidät on ehkä nähty tällä viikolla Tampereella Tesomassa ja Lempäälässä. Tämän jälkeen liikkuneet Kalajoki-Sievi-Nivala -akselilla. Heidät on nähty pienen tumman Polon tai Golfin kyydissä. Autossa on takaosassa vaaleanpunainen tarra. Tällä hetkellä heidän sijainnistaan ei ole mitään havaintoa.

Tässä vain joitakin esimerkkejä Kalajoen Juhannuksesta Facebookista poimittuna.


Kalajoen festivaali peruttiin kesken kaiken – Näin tapahtumajärjestäjä kommentoi tilannetta

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/c810ecaa-6d22-4f86-9012-888eeb7ffd33

Esiintyjänä ollut DJ avautuu Kalajoen juhannuskatastrofista: ”Tuskin tulen saamaan rahojani”

https://www.is.fi/viihde/art-2000009679173.html

On todennäköistä, että odotukset tapahtuman suhteen olivat liian suuret ja markkinointi epäonnistui. Tapahtuman järjestäjille tuli maksettavaksi kalliit oppirahat ja todennäköisesti asiat käsitellään vielä leivättömän pöydän ääressä. Kalajoelle ei mahdu vielä kahta kilpailevaa juhannusjuhlatapahtumaa.

Tapahtuma kuitenkin loi Kalajoelle negatiivista mainetta.


Kävin tänään seuraamassa alueen siivousta. Mielestäni siivoustoimet on aloitettu aiempia vuosia myöhemmin, vaikka siivottavaa on ehkä edellisvuosia enemmän.

Uskon , että paikat saadaan kuntoon tämän viikon aikana. Olen kuitenkin huolissani Kalajoen Juhannuksen tulevaisuudesta. Mielestäni nyt on pidettävä yhteinen palaveri. Suunnittelu – toteutus – valvonta. Nyt asioissa on se hyvä puoli, että asioissa on paljon parantamisen varaa.

Susi tappoi Yppärissä paljon lampaita

https://www.facebook.com/janne.jokela.5/posts/pfbid0BH2T6TL3n7qnu2DukKkdr8KWrDnzLiUbS4GicB57zAadCyY3vP6JXwXWqVNRehACl?locale=fi_FI


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti