keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

KE 14.06.2023 Naiskauneutta Hiekkasärkillä

 

Huomasin Facebookista Miss Hiekkasärkät-kilpailun mainoksen. Valokuvistani löytyi valokuva menneiltä ajoilta eräästä vastaavasta kilpailusta, mikä oli yleisön suuressa suosiossa. Naiskauneutta Hiekkasärkillä.

Mies erehtyi kohteesta ja ampui väärän henkilön auton ikkunasta – tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta

https://yle.fi/a/74-20036448

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Kyösti Valdemar Långströmin elinkautiseen vankeusrangaistukseen Kokkolassa huhtikuussa tapahtuneesta murhasta.

Långström ampui Tullikamarinkadulla kaksi laukausta auton avoimesta ikkunasta kohti pihalla olleita ihmisiä, hän luuli vihamiehensä olleen tässä joukossa.

Sivullinen uhri kuoli laukaukseen. Uhrin vieressä oli tämän 12-vuotias lapsenlapsi, lähellä olevassa autossa toinen lapsi ja auton vieressä yksi aikuinen. Myös he olivat oikeuden mukaan vaarassa. Laukaukset ammuttiin 15 metrin päästä.

Kuljettajana ollut Pasi Petteri Pakkasvirta sai 10 vuoden vankeustuomion avunannosta murhaan. Käräjäoikeuden mukaan kuljettajan osuus murhaan oli olennainen. Hän oli tietoinen tekoa edeltävistä riidoista, mukana olevasta aseesta ja hän avasi ikkunan mahdollistaen ampumisen.

Långström oli uhkaillut aiottua uhria aiemmin tappamisella. Hän lähti Alavieskasta 90 kilometrin päästä Kokkolaan selvittelemään välejään kiistakumppaniinsa. Långström oli päihtynyt.

Ampuja kiistää murhan, hänen mukaansa tarkoituksena oli vain säikytellä. Myös kuljettaja kiisti syytteen, hän sanoo, ettei tiennyt mihin tapahtumat johtavat.

Teon jälkeen kaksikko jatkoi matkaa Alaveteliin, jossa murha-ase piilotettiin heinäpaaliin. Poliisi sai heidät kiinni samana iltana.

Långström on tuomittu aiemmin 258 rikoksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Långströmin ja Pakkasvirran korvaamaan yhteisvastuullisesti uhrin puolisolle ja kahdelle tyttärelle kullekin 15 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.


Isoisän Kokkolassa kuoliaaksi ampunut mies sai elin­kautisen vankeus­tuomion

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009652020.html

Johtuiko nämä asiat poliisin virkavelvollisuuden laiminlyönnistä? Asia on selvitettävänä. Toivottavasti kansanedustajat valvovat että valtakunnansyyttäjä noudattaa lakia.


Kävin tänään pyörälenkillä Hiekkasärkillä. Ostoskeskus Loistossa tapasin kaksi henkilöä, joilta sain vahvistuksen siihen, että Tapani Niemelän tyttö on väitellyt tohtoriksi. Nimi jäi vielä selvitettäväksi. Myös Jaakko Okkosen siskon Kaisan tyttö on väitellyt tohtoriksi. Nimi jäi vielä selvityksen alaiseksi. Raution tohtoreita on nyt minun tiedossa ja laskelmieni mukaan 21. Minulle oli uutinen, että Kaisa oli poistunut joukostamme. RIP




Kävin samalla pyörälenkillä Tapion Tuvan taidenäyttelyssä. Siellä oli sukulaiseni taiteilija Valo Verrosen taidenäyttely. Tässä pari maalausta tuosta taidenäyttelystä.


Kävin tänään hammaslääkärissä. Nyt on minun hampaani paikatut. Kesti odottaa melkein 1,5 vuotta ennen kuin pääsin hammaslääkäriin. Nyt olen tyytyväinen. Hampaat on hoidettu. Hammaslääkärin odotustiloissa tapasin tuttuja, jotka kertoivat minulle uutisen. Sulevi Isopahkala oli poistunut joukostamme. RIP.

Kävin iltasella lapsenlapseni kanssa Jokisen Jussin leikkipuistossa ja Merenojan koulun leikkikentällä. Siellä nuoret ajoivat mopoilla reilua ylinopeutta ja osalla oli keula pystyssä. Poliisin tehtävänä on puuttua asiaan ja antaa ajokieltoja ja sakkoja näille kurittomille ja vastuuntunnottomille nuorille. Tämä toiminta on saatava loppumaan. On pidettävä huoli, ettei puolen yön aikana tulla keulimaan ja metelöimään jäähallin pihalle. Jos tämä toiminta ei lopu niin otan häiriötekijöistä kuvia poliiseille. Vanhempien on syytä valvoa moponuorison toimintaa ja ohjeistaa heitä noudattamaan liikennesääntöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti