torstai 19. toukokuuta 2022

PE 20.05.2022 Lainkäyttösihteeri Asko Heikkilä

 

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus, valtakunnansyyttäjälle ja keskusrikospoliisille rikostutkintaa ja syyteharkintaa varten


lainkäyttösihteeri Asko Heikkilä


Pyydän Pohjois-Suomen hallinto-oikeutta lainaamaan Ylivieskan käräjäoikeudessa (nykyisin Oulun käräjäoikeus) säilytettäväksi määrätyn todistusaineiston Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen asian käsittelyä varten. Olen maksanut tuon aineiston monistuksen ja muun todistusaineiston hankinnan..

Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2016/02/tyytymattomyyden-ilmaisu-ylivieska.html


Korkein oikeus on määrännyt sen säilytyksen Ylivieskan käräjäoikeuden tehtäväksi. Tässä Ylivieskan käräjäoikeuden ilmoitus asiasta:

Muut asiakirjat kuten haastehakemus, sen täydennys ja vahingonkorvauslaskelma sekä asian tiimoilta lähettämänne sähköpostit arkistoidaan käräjäoikeuteen ja niistä Teillä on mahdollisuus saada jäljennöksiä jäljennösmaksua vastaan.

Korkeimman oikeuden valituslupa-asian S 2015/796 asiakirjat (ennakkopäätösvalituksenne Ylivieskan-Raahen käräjäoikeuden päätöksestä 29.10.2015 nro 15/6857) korkein oikeus on lähettänyt arkistoitavaksi Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen, koska valituslupaa ei myönnetty. Niitä ei siten luovuteta Teille. Halutessanne Teillä on luonnollisesti mahdollisuus saada jäljennösmaksua vastaan jäljennöksiä kyseisistä asiakirjoista. Viranomaiskäyttöön asiakirjoja voidaan luovuttaa "lainaksi" viranomaisen pyynnöstä.

Jyrki Jylhä, käräjätuomari
Ylivieska-Raahen käräjäoikeus, Ylivieskan kanslia
PL 32, 84101 YLIVIESKA
p. 029 56 49 358, 040 508 9340, fax. 02956 49 410
email: jyrki.jylha@oikeus.fi


Eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävän lakimiehen mukaan viranomaisille voidaan lähettää aineistoa sähköisesti, jonka linkeissä on todistusaineistoa ja ne on avattava ja tulostettava viranomaiskäsittelyä varten.


Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2016/02/tyytymattomyyden-ilmaisu-ylivieska.html


Tämä aineisto on juuri se aineisto, mikä silloisen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjätuomarin Sari-Anne Ervastin olisi pitänyt siirtää Raahen toimipisteeseen todistusaineistoksi asian käsittelyä varten. Hän jätti aineistopyynnön tekemättä ja aineiston siirtamättä. Asialle on useita todistajia minun lisäkseni mm. käräjäsihteeri, todistajani Ivan Georgiev sekä käräjäoikeuden toimistotyöntekijä ja käräjätuomari Sarianne Ervasti itse. Asia todettiin yhdessä käräjäoikeuden kansliassa.


Eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävän lakimiehen mukaan viranomaisille voidaan lähettää aineistoa sähköisesti, jonka linkeissä on todistusaineistoa ja ne on avattava ja tulostettava viranomaiskäsittelyä varten.


Tuohon edellä mainittuun todistusaineistoon sisältyy myös kirja-aineistot, joissa on mukana kirjani Olet Maamme Armahin Suomenmaan, jossa on seuraava aineisto




LA 01.08.2020 Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html


Tässä aineistossa on ilmoitettu kirjan sivunumerot, mistä löytyy todistusainesto kopioituna kirjan sivuille sekä juridinen argumentointi, mikä todistaa rikokset.

Linkki voi avata ja tulostaa ainestot tai tehdä siitä PDF-tiedoston. Valitettavasti minulta on estetty oikeusavun saanti ja enkä itse osaa vanhana miehenä tehdä PDF-tiedostoja, mutta Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa ja keskusrikospoliisissa varmaan osataan tehdä tästä PDF-tiedosto oikeuskäsittelyä varten.


Todistajiani ei ole kuultu rikostutkinnassa eikä oikeuskäsittelyssä.



Tässä todistajani lausunto



Tässä kuulustelutodistajan lausunto



Tässä on poliisirikosten todistusaineisto

TI 15.12.2020 poliisi, tutkija Pekka Niskakangas, poliisi tutkinnanjohtaja Hannu Mensonen, poliisi tutkinnanjohtaja Tiina Sarparanta

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/12/ti-15122020-poliisi-tutkija-pekka.html



Hovioikeudenneuvos Petri Nykänen oli varmasti tietoinen totuudesta, koska sähköpostivastaukseni kertoo totuuden.


KE 25.08.2021 Vastaus hovioikeudenneuvokselle Petri Nykäselle

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/08/ke-25082021-vastaus-hovioikeudenneuvoks.html


PE 20.08.2021Rovaniemen hovioikeuden presidentti

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/08/pe-20082021rovaniemen-hovioikeuden.html


Tarkempi aineisto asioista on tässä kokonaisuutena

Vastine

http://kalajokinen.blogspot.com/



Todistusaineistona olevia videoita en voi esittää muutoin kuin tällä tavalla

SSP-sopimus

https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY&list=UUYDxoEzvz_VQ_HnFKXRkrZA&index=6


Perustuslain mukaan minulla on oikeus saada asiani käsitellyksi ilman aiheetonta viivytystä myös Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden on tehtävä päätös siitä, että Rovaniemen hovioikeuden päätös on saatu aikaan rikollisesti ja siksi se on mitätön eikä siitä voi voi laskuttaa, vaan lasku on mitätön.

21 §

Oikeusturva

Jokaisella on oikeus saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa sekä oikeus saada oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskeva päätös tuomioistuimen tai muun riippumattoman lainkäyttöelimen käsiteltäväksi.

Käsittelyn julkisuus sekä oikeus tulla kuulluksi, saada perusteltu päätös ja hakea muutosta samoin kuin muut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja hyvän hallinnon takeet turvataan lailla.

Kysymyksessä on myös kidutusrikos koska en ole saanut esteettöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 27 vuoteen.


Kidutus on ihmisoikeuksien vastainen vakava rikos, joka kielletään niin Suomen rikoslaissa kuin myös kansainvälisen oikeuden puolella. Kidutuksen olennainen piirre on se, että tekijän on oltava virkamies, julkista luottamustehtävää hoitava tai julkista valtaa käyttävä henkilö tai julkisyhteisön työntekijä. Jotta teko lasketaan kidutukseksi, rikoksentekijän on käytettävä väkivaltaa pyrkimyksenään aiheuttaa tiettyjä laissa mainittuja seurauksia.

Kidutus on rikoslain mukaan kyseessä, kun edellä mainitussa asemassa oleva henkilö aiheuttaa toiselle voimakasta ruumiillista tai henkistä kärsimystä;

  1. saadakseen hänet tai muun henkilön tunnustamaan tai antamaan tietoja,

  2. rangaistakseen häntä jostakin hänen tai jonkun muun tekemästä tai tekemäksi epäillystä teosta,

  3. pelotellakseen tai pakottaakseen häntä tai muuta henkilöä tai

  4. rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, seksuaalisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden, terveydentilan, uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella.

Kidutuksesta tuomitaan myös virkamies, joka nimenomaisesti tai hiljaisesti hyväksyy alaisensa tai muutoin tosiasiallisessa määräysvallassaan ja valvonnassaan olevan henkilön tekemän, edellä mainitun teon.



Kidutukseen ei voi syyllistyä olematta virkamies, eli valtion virassa toimiva, tai vastaava henkilö. Mikäli edellä mainittuja tekoja tekee toiselle ihmiselle, ei kyseessä ole kidutus, vaan pahoinpitely, tai todennäköisesti törkeä pahoinpitely. Kidutuksen kieltäminen valtiossa on useissa kansainvälisissä sopimuksissa ehtona liittymiselle, kuten Euroopan Unioniin liittymisessä. Kansainvälisiä sopimuksia rikkomisesta valtiolle syntyy suuria sanktioita, jonka takia kidutus on säädetty rangaistavaksi vain virkamiehen tekemänä. Mikäli suuri määrä henkilöitä osallistuu kidutukseksi luokiteltaviin seurauksiin, on kyseessä usean henkilön tekemä törkeä pahoinpitely, sekä mahdollisesti myös järjestäytyneeseen rikollisryhmään osallistuminen.

Kidutuksesta on Suomen rikoslain mukaan tuomittava vankeuteen vähintään 2 ja enintään 12 vuodeksi. Kidutuksesta tuomittu henkilö on lisäksi tuomittava viraltapantavaksi. Myös kidutuksen yritys on rangaistava.

Rovaniemen hovioikeus on ollut tietoinen totuudesta. Mutta on toiminut tietoisesti virheellisesti.


Valtiopetos on tosiasia

http://valtuustoaloite.blogspot.com/

Tämänkin blogitekstin voi avata ja tehdä PDF-todistusaineiston-


1990-luvun taloudellinen lama oli Suomen johtavien poliittikkojen ja virkamiesten aikaansaama omatekoinen lama, jossa pankit pelastettiin tasavallan presidentin johdolla ja maksajiksi valittiin Esko Ahon hallituksen ja neljan ostajapankin välisessä sopimuksessa sovitut tiettyjen alojen yritykset. Sovittiin toimialarationalaisointi ja yrityksien kaatamisperusteet. Pankit tekivät luettelot poistettavista yrityksistä. Oikeus oli alistettu poliittiseen valvontaan ja rikollisille oli annettu syytesuoja. Markkinoilta poistettiin kymmeniä tuhansia yrityksiä ja yrittäjistä tehtiiin velkaorjia. Yrittäjät eivät kestäneet tällaista nöyryytystä ja yli 10 000 teki itsemurhan. Yrittäjien velat myytiin ulkomaille rikosten peittelemiseksi. Valtopetos ja murhat eivät vanhene koskaan. Asiat on nyt saatava rikostutkintaan ja syyteharkintaan. Valtakunnansyyttäjän on toimittava rikostutkinnan johtajana. Siksi tämä sähköpostiviesti ja todistusaineisto valtakunnansyyttäjälle ja keskusrikospoliisile rikostutkintojen käynnistämistä varten.

Vaadin kaikille rikoksiin syyllistyneille Suomen lain mukaista ankarinta mahdollista rangaistusta ja kaikkien taloudellisten vahinkojen ja hirvittävien henkisten kärsimysten täysimääräistä korvaamista 7 %:n korko korolle menetelmän mukaisesti.


Kalajoki 20.05.2022

Erkki Aho

Merenojantiet 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com

044-3025948



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti