sunnuntai 22. toukokuuta 2022

MA 23.05.2022 Oikeusvaltio Suomi – Oikeusministeriön virkamiehet toimivat virkavastuulla.

 

oikeusministeri Anna-Maja Henriksson


1990-luvun alussa Suomi koki erittäin syvän taloudellisen laman, mikä oli kotokutoinen. Lama johtui Suomen päättäjien virhearvioinnista eli vakaan markan politiikasta. Tasavallan presidentin johdolla päätettiin pelastaa pankit ja antaa pankeille suosituimmuusasema oikeudenkäynneissä. Tämä merkitsi sitä, että pankki voitti ylemmissä oikeusasteissa ja rikollisille annettiin syytesuoja. Muutoin pankki ei olisi voinut voittaa ylemmissä oikeusasteissa. Oikeuslaitos alistettiin poliittiseen valvontaa. Pankkien pelastaminen tapahtui Esko Ahon hallituksen ja neljän ostajapankin välisellä sopimuksella, jossa sovittiin toimialarationalisoinnista ja yritysten kaatamisperusteista. Pankkien pelastamiseksi sopimukessa sovittiin poistettavaksi markkinoilta tiettyjen alojen yritykset jotka ajettiin konkurssiin. Pankit tekivät luettelot markkinoilta poistettavista yrityksistä, joissa osassa tehtiin erityistilintarkastus, jonka suorittajiksi oli valittu tietyt tilintarkastustoimistot. Erityistilantarkastus tehtiin pankkien etujen turvaamiseksi oikeudenkäynneissä. Rikollisille oli annettu syytesuoja ja pankki voitti ylemmissä oikeusasteissa. On tutkittu 5000 pankkioikeudenkäyntiä ja ainoastaan yhdessä pankki on hävinnyt. Osa yrittäjistä ei ole kestänyt Suomen valtion rikollista toimintaa yritysten kaatamisessa ja niinpä yli 10 000 yrittäjää teki lopullisen ratkaisun eli itsemurhan. Rikosten peittelemiseksi konkurssiin ajettujen yritysten velat myytiin ulkomaille Aktiv-Hansa-kaupassa.

Laillisuusvalvojille tehdyt kantelut osoittavat, ettei laillisuusvalvojat ole löytäneet asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Laillisuusvalvojien toimintaa valvovat kansanedustajat ja ennen kaikkea eduskunnan perustuslakivaliokunta. Suomessa on siis poliittinen valvonta eli pukki on kaalimaan vartijana. Korkein oikeus ei ole noudattanut perustuslakia eikä myöskään laillisuusvalvojat, joita kansanedustajat, joiden perustuslain mukaan täytyy noudattaa lakia, eivät noudata perustuslakia.

Suomen ja Suomen johtavien poliitikkojen on turha puhua oikeusvaltiosta ja oikeusvaltioperiaatteen noudattamisesta. Suomi on kaukana oikeusvaltiosta.

Suomessa on tapahtunut johtavien poliitikkojen toimesta valtiopetos ja samalla he ovat syyllistyneet yli 10 000 murhaan ( yrittäjien itsemurhaan). Samalla he myös oikeuslaitoksen poliittisella valvonnalla mahdollistavat rikollisten suojelun ja sen, ettei oikeus toteudu. Tämä on totuus. MOT.


PE 20.05.2022 Lainkäyttösihteeri Asko Heikkilä

http://kalajokinen.blogspot.com/


Kalajoki 22.05.2022

Erkki Aho kidutettu yrittäjä 27-vuoden kokemus Suomen valtion rikollisesta toiminnasta

Merenojantiet 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com

044-3025948


kirjaamo.om@gov.fi , anna-maja.henriksson@riksdagen.fi , teija.moilanen@gov.fi . Mikaela.nylander@gov.fi, tuuli.mustonen@gov.fi, pekka.timonen@gov.fi , sanna.laine@gov.fi , ari-pekka.koivisto@gov.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti