perjantai 26. tammikuuta 2024

PE 26.01.2024 Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa


Eilen illalla oli YLE:n vaalitentti. Mielestäni vaalitentti oli enemmän eduskuntavaalitentti kuin presidentinvaalitentti. Ehkä tämä johtuu YLE:n vasemmistolaisuudesta. YLE haluaa kaikin keinoin tukea vasemmistolaista politiikkaa ja poliittisia lakkoja. Myös vaalitentin olosuhteita kritisoitiin. Juontaja istui ja presidenttiehdokkaat seisoivat paikallaan 2 tuntia.

Voit katsoa tämän vaalitentin Yle Areenasta ja todeta asiat omin silmin

https://areena.yle.fi/1-66656233


Ylen vaalitentti lytättiin täysin: ”En ole eläessäni nähnyt”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010146025.html

YLEN torstai-iltainen presidentinvaalitentti on saanut sosiaalisessa mediassa osakseen kovaa kritiikkiä. Moni tenttiä seurannut on ihmetellyt, että tentissä käsiteltiin pitkään esimerkiksi sisäpoliittisia asioita kuten Suomen taloutta ja työmarkkinapolitiikkaa.

En ole eläessäni nähnyt enkä myöskään vetänyt pressatenttiä, jossa puhutaan kaikesta muusta paitsi presidentin toimivaltaan kuuluvista asioista. Arvojohtaja-aasinsillalla tätä Yleisradion ”tenttiä” ei voi selittää. Ihan karseaa, Susanne Päivärinta kirjoitti.

MYÖS presidenttiehdokas Alexander Stubb rohkeni antamaan Ylen esittämistä kysymyksistä hienovaraista kritiikkiä keskustelun juontaneelle Annika Damströmille kesken lähetyksen.


Joululahjarahat ja Hanhikivi-kompensaatio




Kansanedustaja Juha Sipilä järjesteli vuoden 2022 eduskunnan joululahjarahanjaossa Raution kevyenliikenteen väylälle 500 000 euroa, josta Raution entisen kyläpäällikkö Vesa Hihnalan mukaan Kalajoen kaupungin osalta on edelleen 440 000 euroa käyttämättä. Vesa Hihnala kysyy, että kuka on tehnyt asiassa päätökset, koska asiaa ei ole käsitelty teknisessä lautakunnassa eikä kunnanhallituksen.

Entisenä pitkäaikaisena kuntapoliitikkona kysyn, että miten asiat on kirjattu kirjanpitoon ja kenen päätöksellä. Voisiko tarkastuslautakunta perehtyä asiaan?


Tapion Tuvan alikulun hintalappu noussut 2 miljoonaan euroon – Pohjaveden suojaukset tuoneet haasteita

https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/tapion-tuvan-alikulun-hintalappu-noussut-2-miljoonaan-euroon-pohjaveden-suojaukset-tuoneet-haastei


Kansanedustaja Juha Pylväs järjesteli vuoden 2022 eduskunnan joulurahajaossa Tapion Tuvan alikulkuun 600 000 euroa. Kustannusarvion on noussut 2 miljoonaan euroon. Valtion osuus on 600 euroa ja Kalajoen kaupunki maksaa loput eli 1400 000 euroa. Miten asia on käsitelty Kalajoen päättävissä elimissä? Onko asiaa käsitelty Kalajoen teknisessä lautakunnassa ja Kalajoen kunnanhallituksessa? Kuka on esitellyt asiat ja miten asiat on esitelty? Miten asiat on kirjattu kirjanpitoon ja mihin ja kenen päätökseen asia perustuu? Onko joululahjarahat koplattu yhteen? Mielestäni tarkastuslautakunnan on tarkastettava onko kaikki mennyt lain mukaan.


Hanhikivikompensaatio




KALAJOEN MARINAN TOISELLE VAIHEELLE ESITETÄÄN RAHOITUSTA

Kalajoen matkailun vahva kehitys jatkuu. Valtioneuvosto esittää Marinan vierasvenealueen toteutukseen 6 M€. Kalajoen kaupungin investointiohjelmaan on varattu vastaava summa.

Kalajoen Marina vauhdittaa yli 500 M€ investointien ja kehittämistoimenpiteiden toteutumista alueelle. Olemme erittäin kiitollisia että valtio on vahvasti mukana mahdollistamassa matkailuelinkeinon kehittymistä, toteaa kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Kalajoen Marinan kokonaisuus on arktisen rannikon matkailun ja kansainvälistymisen tärkein yksittäinen investointi. Hanke tukee Kalajoen matkailukeskuksen ja samalla koko rannikon matkailualueen kehittymistä, kertoo Kalajoen Hiekkasärkät Oy :n toimitusjohtaja Janne Anttila.

Lisätietoja

Jukka Puoskari

kaupunginjohtaja

puh. 044 4691 200

jukka.puoskari@kalajoki.fi


                    Taidenäyttelyssäni on karikatyyrimaalaus kaupunginjohtaja Jukka Puoskarista.


Kansanedustaja Hanna-Leena Mattila:

Onnittelut, Kalajoki!

Hallitus esittää vuoden 2023 budjettiin 6 miljoonaa euroa Kalajoen Marinan vierassataman kehittämiseen.

Tätä voi pitää yhtenä osana Hanhikivi-kompensaatioita, joihin alueemme on oikeutettu sen jälkeen, kun Venäjä - tilanne muutti aluetaloudelliset näkymät.

Onnea ja menestystä matkailun kehittämiseen! Minusta tuntuu, että käydessäni siellä aina paistaa aurinko.


                 Onko kuvassa mielikuva Kalajoen päättäjistä?


Kalajoen kaupunki sai Hanhikivi-kompensaatiota 6.0 miljoonaa euroa Suomen valtiolta. Mistä valtioneuvosto tiesi osoittaa Kalajoen kaupungille Hankikivikompensaation käyttötarkoituksen? Auttoiko asiassa kaupunginjohtaja Jukka Puoskari valiovarainministeri Annika Saarikkoa asiassa ohittaen Kalajoen kaupungin luottamuselimet. Miten asia on esitelty päättäjille ja millaisten tietojen perusteella päättäjät ovat asiassa toimineet? Esiteltiinkö päättäjille muita vaihtoehtoja Hanhikivikompensaation 6.0 miljoonan euron käytölle. Vietiinkö Kalajoen päättäjiä asiassa kuin kuoriämpäriä? Tarkastuslautakunta voisi selvittää tämänkin asian.




Luin mielenkiintoisen Lauri Kontron kirjoittaman kirjan Anneli Jäätteenmäki - Taipumaton.

Samalla muistin, että olen tavannut Anneli Jäätteenmäen ja hän kieltäytyi vastaamasta kysymyksiini. Tein asiasta seuraavan blogikirjoituksen.

Kysymykset europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäelle ja hänen vastauksensa

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/05/kysymykset-europarlamentaarikko-anneli.html

Minulle tuli mielikuva siitä, että Anneli Jäätteenmäki on taipumaton kertomaan totuutta asioista.

Olen varma, että Anneli Jäätteenmäki tiesi ns. Koiviston konklaavista. Jäätteenmäki toimi Esko Ahon hallituksessa oikeusministerinä vuosina 1994-1995. Hänen edeltäjänsä Hannele Pokka siirtyi Lapin läänin maaherraksi. Suomen syvä kotitekoinen taloudellinen lama syntyi presidentti Mauno Koiviston johtamasta vakaan markan politiikasta sekä rahamarkkinoiden vapauttamisesta. Valtionvarainministeriksi tuli Suomen Pankista johtaja Esko Ollila kun Ahti Pekkala lähti Oulun läänin maaherraksi.


Anneli Jäätteenmäki

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anneli_J%C3%A4%C3%A4tteenm%C3%A4ki


SU 14.01. 2024 RAHOITUSMARKKINOIDEN VAPAUTUKSEN VUODET JA VAKAAN MARKAN POLITIIKKA

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/01/su-1401-2024-rahoitusmarkkinoiden.html


Wikipedia kertoo Koiviston konklaavista näin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Koiviston_konklaavi


Jorma Jaakkola youtube video kertoo näin

https://www.youtube.com/watch?v=qxYWewCG9M8


PE 29.12.2023 Suomi ei ole oikeusvaltio

https://kalajokinen.blogspot.com/2023/12/pe-29122023-suomi-ei-ole-oikeusvaltio.html


                              Kallan kirkko ja haminaoikeuden omistaja Matti Orell


Suomi jätti EY-jäsenhakemuksen 18.03.1992. Hakemuksesta jäi pois Kallan Karien itsehallintoalue. Sen sijaan Ahvenanmaan itsehallintoalue oli mukana. 

Korkein oikeus on vahvistanut päätöksellään Kallan karien itsehallinnon 24.11.1989


Suomen vanhin itsehallintoalue Kallankarit unohtui EU:n ulkopuolelle

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/30/suomen-vanhin-itsehallintoalue-kallankarit-unohtui-eun-ulkopuolelle


Kallan karien itsehallinto

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/kallan-karien-itsehallinto.html


Tasavallan presidentti Mauno Koivisto kutsui presidentinlinnaan 06.05.1992 oikeuslaitoksen edustajia. Tasavallan presidentti Mauno Koiviston johdolla päätettiin pelastaa pankit. Päätettiin antaa pankeille suosituimmuusasema oikeudenkäynneissä. Näin presidentti Koiviston johdolla puututtiin riippumattoman oikeuslaitoksen toimintaa. Tämän jälkeen pankki voitti ajamansa asiat ylemmissä oikeusasteissa yhtä tapausta luukuunottamatta. Tampereen Osuuspankki voitti juttunsa. Kun on käyty läpi 5000 pankkioikeuden käyntiä niin tulos on tämä. Pankki ei voi voittaa ylemmissä oikeusasteissa ellei rikollisille ole annettu syytesuojaa. Käytäntö on osoittanut, että rikollisille on annettu syytesuoja.

                                                      Muotokuvapiirros syyttäjä Sulo Heiskarista

                                                 Muotokuvapiirros asianajaja Antti Latolasta

              Muotokuvapiirros entisestä asianajajasta ja nykyisestä varatuomarista Asko Keräsestä


                                      Muotokuvapiirros varatuomari Paavo M. Petäjästä

                                   Muotokuvapiirros saattohoitaja Jouni Remeksestä

             Muotokuvapiirros PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtajasta Markku Koskesta.

             Todistusaineistot löytyy tästä kirjasta 


LA 01.08.2020 Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html


PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen

https://kalajokinen.blogspot.com/2017/06/pr-talojen-konkurssivyyhti.html


Pyydän poliittista turvapaikkaa Bulgarian valtiolta

https://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2019/11/from-erkki-aho-sent-fridayoctober-18.html



TI 07.01.2020 Mikä on Koiviston konklaavi?

https://kalajokinen.blogspot.com/2020/01/ti-07012020-mika-on-koiviston-konklaavi.html


Esko Ahon hallitus ja neljä ostajapankkia tekivät 22.10.1993 ns. säästöpankkisopimuksen. Kerron asiasta tarkemmin videollani ja blogissani


SSP-sopimus

https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY&t=66s


Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

https://kalajokinen.blogspot.com/2017/06/koiviston-konklaavi-ssp-sopimus-ja-muut.html


Markkinoilta poistettiin säästöpankit ja omaisuus jaettiin ostajapankkien kesken. Roskaluotot siirrettiin valtion 18.11.1993 perustamaan roskapankki Arsenaaliin. Markkinoilta poistettiin n.48 000 yritystä, aiheutettiin n. 500 000 ihmisen työttömyys ja yli 280 000 ylivelkaantuneisuus. Lisäksi kaadettujen yritysten johtajista tehtiin oikeuden väärillä päätöksillä rikollisia ja elinkautisvelkavankeja. Yrittäjistä n. 11 500 teki itsemurhan. Valtiopetos ja murhat eivät vanhene koskaan.

Oikeuslaitos oli alistettu poliittiseen valvontaan. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä, oiekuslaitos ei ota käsiteltäväkseen ja laillisuusvalvojat eivät näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Meillä ei ole perustuslakituomioistuinta niin kuin muissa maissa.

Perustuslakituomioistuin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin

Suomessa oikeuslaitos on alistettu poliittiseen valvontaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti