keskiviikko 14. joulukuuta 2022

TO 15.12.2022 Miksi poliisi pelkäsi minua

 

                            Erkki Aho ja poliisi, kansanedustajaehdokas Mikko Korkeakoski

Miksi poliisi pelkäsi minua?


Kokoomuksen vaalitilaisuus oli Kalajoella. Siellä minä luovutin kansanedustaja Paula Risikolle ja kansanedustajaehdokas Mikko Korkeakoskelle kirjani, johon on kopioitu asiakirjat PR-Teollisuus Oy:n konkurssivyyhdestä. Ne todistavat konkurssissa tehdyt rikokset, jotka ovat aiheuttaneet minulle valtavat taloudelliset tappiot ja hirvittävät henkiset kärsimykset. Huomasin, että poliisi Mikko Korkeakoski pelkäsi minua. Kirjoitin asiasta seuraavan blogitekstin.


SU 11.12.2022 Olen pahoillani

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/12/su-11122022-olen-pahoillani.html


Minua vaivasi tuo tilanne. Siksi kaivoin arkistojani ja löysin sieltä poliisi Mikko Korkeakoskelle lähettämäni sähköpostiviestin 30.03.2019. Minun oikeustajuni mukaan poliisi Mikko Korkeakosken olisi tullut reagoida sähköpostiviestiini poliislain mukaisesti ja asioissa olisi pitänyt aloittaa rikostutkinta. Tässä tämä sähköpostiviesti:


Tervehdys Mikko Korkeakoski


Olin Kalajoella Min Rosessa Kokoomuksen vaalitilaisuudessa, jossa oli paikalla eduskunnan puhemies Paula Risikko kahden turvamiehen kanssa sekä paikallisia kokoomuslaisia kansanedustaehdokkaita muun muassa Mikko Korkeakoski. Oulun vaalipiirissä kokoomuksella on ollut kaksi kansanedustajaa oululainen Mari-Leena Talvitie ja kajaanilainen Eero Suutari. Viime vaaleissa Mari-Leena Talvitie sai 4556 ääntä. Seuraavina olivat Eero Suutari 3303 , Jarmo J. Husso 2905 ja Juha Hänninen 2320 ääntä. Hanna Saari sai 907. Eero Suutari on sen verran vanha, että ehkä osa häntä äänestäneistä on jo kuollut. Lisäksi äänestäjien painopiste on siirtynyt Oulun suuntaan joten Eero Suutari ei uusine eduskuntapaikkaansa.

Mielestäni Oulun läänin eteläosassa kokoomuslaisten olisi tullut tehdä sen verran yhteistyötä ettei olisi asetettu kokoomuslaisia ehdokkaita Ylivieskasta ja Kalajoelta. Nyt käy niin, että heitä äänestävien henkilöiden äänet hyödyttävät oululaisia ehdokkaita, koska tältä alueelta ei ole käytännössä mahdollista päästä läpi, kun Kokoomuksella on ehdokkaita Ylivieskasta ja Kalajoelta. Jos olisi ollut ehdokas vain toiselta paikkakunnalta niin läpimeno olisi ollut todennäköinen.


Siksi minä teen radikaalin ehdotuksen. Sinä olet poliisi ja alueellamme on tapahtunut paljon rikoksia jotka on poliisilta jäänyt tutkimatta. Siksi minä ehdotan Sinulle, että Sinä ensi keskiviikon laajalevikkisessä Kalajokilaakso-lehdessä ilmotat äänestäjille, että älkää äänestäkö minua, Mikko Korkeakoskea, vaan äänestäkää Hanna Saarta. Minä keskityn omaan siviilityöhöni eli poliisin tehtävään, koska sillä tavalla voin palvella yhteiskuntaa huomattavasti paremmin.

Minä esitän , että poliisina ryhdyt tutkimaan seuraavia asioita:

  1. Antero Penttilä Oy:ssä ulkomaalaisia työntekijöitä työsyrjittiin ja syyllistyttiin työsuojelurikokseen. Heillä teettiin valtavasti ylitöitä ja jätettiin ylityökorvaukset maksamatta. Kun he ryhtyivät pyytämään saamatta jääneitä palkkojaan heidät irtisanottiin. Laittomasti irtisanotuille henkilöille oli erään laskelman mukaan jätetty palkkoja maksamatta toiselle henkilölle 17 710.87 euroa ja toiselle 21 685,95 euroa. Valitettavasti nämä laskelmat ovat vääriä, sillä työnantaja oli tietoisesti määritelly heidän palkkatasonsa väärin ja tehnyt työntekijöiden kanssa työsopimuksen, jossa oli sovittu, että noudatetaan TES:ä. Kysymyksessähän on myös petos, koska lisäksi kaikki palkankorotukset oli tehty väärin vaikka työsopimuksessa oli sovittu, että noudatetaan TES:ä. Minä halua auttaa poliisia alan ammatti-ihmisenä ja kerron miten asia tutkitaan. Ensin käydää läpi

    1. työsopimukset

    2. sitten rekonstruoidaan työsuojelurikos eli työsuoritus, mikä täyttää työsuojelurikoksen tunnusmerkistön

    3. määritellään työtehtävän vaativuusluokitus eli palkkaustaso

    4. Katsotaan palkanmaksut työsopimuksen solmimisesta lähtien ja katsotaan palkankorotukset. Silloin huomataan , että palkkaustaso on väärä ja palkankorotukset on tehty väärin vaikka työsopimuksessa on sovittu, että noudatetaan TES:iä.

    5. Tarkistetaan ylitöiden laskiminen, koska ylityöt on jätetty maksamatta. Töitä on teetetty jopa yli 300 tuntia kuukaudessa ja ylityöt on jätetty maksamatta. Lisäksi työ on suurelta osalta ollut työsuojeumääräysten vastaista työtä.

    6. Samalla korjataan palkat TES:n mukaisiksi ja lasketaan myös ylityöt oikein.

    7. Maksamattomille palkoille on laskettava viivästyskorko

    8. Nämä tarkistetut palkat maksetaan ko. henkilöille ja oikeat palkkatiedot ilmoitetaan eläkevakuutusyhtiöille, koska ne vaikuttavat merkittävästi henkilöiden eläketurvaa.

    9. Laittomat irtisanomiset korvataan lainmukaisesti.

    10. Poliisin tulee tulee saattaa rikoksiin syyllistyneet rikosoikeudelliseen vastuuseen asiassa.

  2. Toinen tutkittava tapaus koskee Himangan Osuuspankinjohtaja Kalevi Humalajoen toimintaa Heino Yli-Torvena asiassa. Tässä selostus asioista

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2012/08/op-pohjolan-yrityskuva-ja-paajohtajan.html 

Heino Ylitorvea on syytetty törkeästä velallisen petoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä, avunannosta törkeään velallisen epärehellisyyteen. Rikostutkinta on käynnistetty konkurssiasiassa, jossa päämiehenä on ollut Himangan Osuuspankki ja pesänhoitajana asianajaja Kari Autio ja tutkijana Erkki Keski-Rahkonen ja tutkinnanjohtajana Markus Simpanen, syyttäjänä Sari Törmi. Tutkintapyyntö on nro 8270/R/1967/09. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet tuomiolla 12/422 30.03.2012 Asiano: R11/1094. Oikeudessa todistajana ollut Himangan Osuuspankinjohtaja Kalevi Humalajoki joutui tunnustamaan totuuden. Siksi kaikki raskaat syytteet hylättiin.

Kysymyksessä on minun mielestäni ja minun näkemykseni mukaan tahallinen konkurssi, jonka takana on Himangan Osuuspankki. Kaiken lähtökohtana on valuuttalaina, jonka pankki kieltäytyi aikanaan terminoimasta. Syntyi velkakierre. Asiat sovittiin ehdottamallani tavalla, mutta jostain syystä vastapuoli perui sopimuksen ja haki yrityksen konkurssiin. Konkurssi ei ollut kenenkään etujen mukainen ja mielestäni tahallinen konkurssi aiheutti todella suurta taloudellista vahinkoa monille tahoille sekä mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä lukuisille henkilöille. Kaiken lisäksi yrittäjistä ja hänen sukulaisistaan yritettiin tehdä rikollisia, mutta onneksi Suomi on oikeusvaltio.

Tein asiasta vielä myöhemmin tutkintapyynnön Kokkolan poliisille, mutta siellä sattui ikävä tapaus, kun rikostutkija ampui itsensä virka-aseella Kokkolan poliisiasemalla. Luonnollisesti tiedotusvälineet vakenivat asiasta.

Vaadin asiassa rikoksiin syyllistyneille lain mukaista rangaistusta ja rikoksen uhreille täysimääräisiä korvauksia.


3.tutkittava asia on tämä

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2018/11/olet-maamme-armahin-suomenmaa.html


Tapaus ei ole vanhentunut koska valtiopetos ei vanhene koskaan ja asia on avoin, koska ulosotto on voimassa.

Vaadin rikoksiin syyllistyneille lain mukaisia rangaistuksia ja vahinkojen täysimääräisiä korvauksia korkoineen.


  1. tutkittava asia on tämä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2018/11/olet-maamme-armahin-suomenmaa.html ja

    http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/

    Vaadin rikoksiin syyllistyneille lain mukaisia rangaistuksia ja vahinkojen täysimääräisiä korvauksia. Lisäksi vaadin tutkinassa esitulleiden rikosten tutkimista.


Muistutan vielä Sinua, että poliisina sinun on huomioitava esitutkintalain ja poliisilain määräykset. Esitutkinnan asiassa suorittaa poliisi esitutkintalain mukaan ja poliisin tehtävät on määrilty poliisilain 1 §:ssä.


Kalajoella 30.03.2019


Erkki Aho


Olen pohtinut sitä miksi Oulun poliisilta jää niin paljon rikoksia tutkimatta. Tein siitä seuraavan blogikirjoituksen


TI 13.12.2022 En voi välttyä vaikutelmalta, että Oulun poliisijohto on rikollisten käsissä

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/12/ti-13122022-en-voi-valttya.html


Olen tullut siihen tulokseen, ettei Suomi ole oikeusvaltio. Olen tehnyt siitäkin blogikirjoituksen ja todistanut asiat ja vaadin vastuullisia vastuuseen tilanteesta.


KE 14.12.2022 Suomi ei ole oikeusvaltio. Tarvitsemme koko oikeusjärjestelmän uudistuksen.

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/12/ke-14122022-suomi-ei-ole-oikeusvaltio.html


Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki


jakelu kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen, kansanedustaja Paula Risikko, oikeuskansleri ja valtakunnansyyttäjä, vaikka kaksi viimemainittua on ilmoittanut, etteivät he tutki minun esittämiäni asioita. Siitä syystä lähetän nämä asiat poliitikoille tiedoksi ja toimenpiteitä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti