sunnuntai 20. marraskuuta 2022

MA 21.11.2022 ISÄN SURU

 Viesti tytölleni


Isänpäivä on minulle ilon ja surun päivä. Vietin hyvää ja muistorikasta isänpäivää läheisteni kanssa perhepiirissä. Vain yksi oli poissa. Menetin tyttöni lottovoiton seurauksena. Isä ei ole ollut isä enää yhdelle tytölleni 10:een vuoteen. Isä on korvattu rahalla. Rahasta on tullut isäntä. Olen epäonnistunut lapseni kasvatuksessa. Voin vain rukoilla: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät isälleen, appiukolleen, lähiomaisilleen ja heille itselleen.”

Haastemies toi minulle lottovoiton jälkeisenä aikana asianajotoimisto Takalan tekemän häätöilmoituksen lottovoittajan omistamasta asunnosta. Häätö tapahtui ilman ennakkoilmoitusta.

Nyt asun Kalajoen kaupungin halvimmassa vuokra-asunnossa Kalajoen kaupungin 40 vuoden syrjinnän ja Suomen valtion 27 vuoden kidutuksen jälkeen rikollisen ulosoton kohteena olevana sairaana ja vanhana isänä ja käyn leipäjonossa hakemassa ruokaa pysyäkseen hengissä. Vaikeinta minulle elämässäni on ollut perheeni hajoaminen lottovoiton seurauksena.

Nyt puhuu Kalajoen oikea lottovoittaja: ”Jahti jännitti”

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010110312633029

NELJÄS KÄSKY

Kunnioita isääsi ja äitiäsi.


Jumalan tahto on, että jokaisella lapsella on isä ja äiti. Heille kuuluu erityinen arvo ja kunnioitus siksi, että he ovat vanhempiamme.

Vanhempien tehtävänä on suojella lasta huolehtimalla hänen hyvinvoinnistaan ja kasvatuksestaan. Heidän tulee ohjata häntä tuntemaan Jumala ja rakastamaan lähimmäistään. Lapsella puolestaan on tarve ja oikeus voida kunnioittaa vanhempiaan.

Vaikka vanhemmat toivovat lapsilleen hyvää, heidän sanansa ja tekonsa saattavat silti olla rakkaudettomia ja vääriä. Silloinkin, kun päätämme tehdä vastoin vanhempien tahtoa, meidän on kuunneltava ja arvostettava heitä. Käsky velvoittaa myös aikuisia kunnioittamaan vanhempiaan ja pitämään heistä huolta.

Yhteiskunnassa julkinen vallankäyttö on uskottu esivallalle. Sen velvollisuutena on suojella kaikkia kansalaisia ja huolehtia oikeuden toteutumisesta. Hyvä esivalta on Jumalan parhaita lahjoja. Uskollisuus Jumalalle on kuitenkin tärkeämpää kuin ihmisten totteleminen.

Kun kunnioitamme niitä, joille on uskottu hallitsemisen tehtävä, osoitamme luottavamme Jumalan huolenpitoon. Jumala lupaa, että tästä seuraa hyvää myös itsellemme.
Kuule isääsi, jolta olet saanut elämän, älä halveksi äitiäsi, kun hän on vanha. (Sananl. 23:22)


Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein. ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: ”jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä”. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan. (Ef. 6:1–4)


Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

MITÄ SE MERKITSEE? VASTAUS:

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme väheksy emmekä vihastuta vanhempiamme emmekä esimiehiämme, vaan kunnioitamme, palvelemme, tottelemme, rakastamme ja arvostamme heitä.

(Lutherin Vähä katekismus)


Tv. ISÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti