keskiviikko 2. marraskuuta 2022

KE 02.11.2022 Vallan varkaat ja vääryyden valtiaat – häikäilemätöntä toimintaa

 

Kävin eilen lukemassa Kalajoen kirjastossa Kalajoen paikallislehtien vuosikerrat vuodelta 2009. Mieleeni palautui lehden uutisoinnin perusteella Kalajoen lento-onnettomuus. Siinä kuoli vuokraisäntäni ja lentopallokaverini. Muistan tuon päivän. Olin vaimoni kanssa käymässä Raahessa. Oli tuulinen päivä. Kotimatkalla kuulin autoradiosta onnettomuudesta. Heti tuli mieleeni lentolupakirjan omistava ystäväni. Varmuus ystäväni kuolemasta varmistui Kalajoella. Tapaus meni syvälle tunteisiini. Eilen olin keskustellut hänen kanssaan vuokra-asuntoni pihalla ja nyt hän oli poissa eikä enää koskaan palaa.

Toinen uutinen oli Raution pappilan kunnostamisesta. Raution pappila on minulle muistorikas paikka, koska yksi lapsuuteni leikkikaverista oli pappilan Jussi eli Juhani Peltonen. Sunnuntaisin kävin pyhäkoulussa, jossa sitä piti papin rouva Hanna Peltonen. Pyhäkoulusta sai joka käyntikerrasta lampaankuvan pyhäkouluvihkoon. Olin mukana myös partiotoiminnassa, Kirkkoherra Martti Peltonen oli aktiivinen partiotoiminnassa ja järjesti meille partioleirin Alvajärvelle. Nyt Tapio Räihä on kunnostanut tuon muistorikkaan ja vankan historian omaavan pappilan erinomaiseen kuntoon.Kalajoella keskustan poliittinen peli jatkui. Keskeinen henkilö tässä häikäilemättömässä toiminnassa oli Raili Myllylä. Minä kyllästyin tähän vallan varkaiden ja vääryyden valtiaiden häikäilemättömään oman edun tavoitteluun ja omilla säännöillä pelaamiseen ja jätin eronpyynnön valtuuston jäsenyydestä. Katsoin, etten enää kestä tällaista minuun kohdistuvaa syrjintää. Tuskin missään muulla Suomessa keskusta pelaa tällaista sikailua kuin Kalajoella. Lisäksi taustalla toimi myös kihlakunnansyyttäjä, joka peitteli omia rikoksiaan PR-talojen konkurssivyyhdessä ja sen jälkeisissä oikeudenkäynneissä käyttämällä hyväkseen Ylivieskan käräjäoikeuden väärää, mutta lainvoimasta konkurssipäätöstä. Hän toimi myös Ylivieskan käräjäoikeuden tiedottajana ja käytti törkeästi hyväkseen tiedotusvälineitä uutisoidessaan Ylivieskan käräjäoikeuden päätöksistä. Kävin tästä ongelmasta neuvottelut Ylivieskan käräjäoikeuden laamannin Kuurinmaa-Myllyniemen kanssa. Syyttäjä ei voi olla puolueeton, jos se toimii käräjäoikeuden tiedottajana. Eräs ystäväni kysyi minulta, että olenko lukenut suomi 24-sivuilta, millaista paskaa Sinusta kirjoitetaan. Vastasin, että en ole lukenut. Kirjoittajan varmaan arvaatte.

Epäilen, että syyttäjä oli ohjeistanut poliiseja. Sillä aikaisemmin kun olin menossa töihin autollani, niin poliisit ajoivat pillit vinkuen perässäni ja pysäyttivät minut. He väittivät, että autoveroni on maksamatta. Sehän ei pitänyt paikansa ja olin juuri edellisenä päivänä käynyt katsastamassa autoni. Toinen poliisi nousi autossa ja alkoi poistaa autoni rekisterikilpiä. Toinen poliisi katsoi autoni katsastusmerkintää ja lopetti toisen poliisin toimet rekisterikilpien irrottamisessa.


Valtuuston kokouksessa sitten Raili Myllylän johdolla pidettiin neuvottelutauko. Keskustalaiset kävelivät kesken kokouksen pitämään omaa kokoustaan. Minut valittiin valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi. Syrjintäni saattoi johtua siitä, että taustalla oli menossa ”salaisia operaatioita”, joista haluttiin vaieta. Niitä olivat kauppakeskushanke, hotellihanke Hiekkasärkille sekä Sun Areena hanke , vt. ympäristötarkastajan toiminnan lopettaminen . Niistä olisi pitänyt vaieta ja antaa Myllylän ja kaupunginjohtajan sooloilla mielensä mukaan.Muistan kun kauppakeskushanketta esitellyt entinen oppilaani Asko Myllymäki kävi esittelemässä kauppakeskushanketta. Muistan kun tarkemmin katsoimme kauppakeskuksen piirustusluonnoksia yhdessä pienemmässä ryhmässä, jossa oli mukana kaupunginjohtaja ja Raili Myllylä. Oppilaani Asko sanoi meille, että ”Erkki varmaan sanoo, ettei tuosta tule paskaakaan”. Minä sanoin, että ”Näinhän se on”. Kaupunginjohtaja ja Raili Myllylä eivät silloin tienneet, että Asko oli oppilaani ja siksi heidän ilmeensä olivat näkemisen arvoisia.
Sun Areena hanke oli erikoinen. Sen vetäjäksi ilmestyi yllättäen oppilaani. Tämä sama oppilas oli Kalajoen kaupunginvaltuutettu, joka oli muuttanut mielipiteensä yhdessä toisen tynkäläisen valtuutetun kanssa koulujen sulkemisasiassa. Heille oli luvattu uusi koulu Tyngälle jos he kannattavat kuuden koulun sulkemista. Näin saatiin valtuustoon tilanne jossa valtuuston enemmistö oli 6 koulun sulkemisen kannalla numeroin 18-17. Äänestyksessä tulos oli 18-16, koska yksi valtuutettu myöhästyi äänestyksestä.

Kun oppilaani esitteli valtuustolle Sun Areena-hanketta niin sanoi hänelle, että kauppaopistossa antamani oppi ei näköjään ole mennyt perille. Hankkeella ei ole mitään kannattavuusedellytyksiä eikä mitään reaalisia toteutumismahdollisuuksia. Minulle on jäänyt epäselväksi, että toimiko oppilaani asiassa kaupunginjohtajan bulvaanina.

Joka tapauksessa asia herätti keskustelua, koska hanketta vietiin keskustan johdolla eteenpäin. Puhuminen ei auttanut vaan kaupunginvaltuutettujen täytyi purkaa huoliaan paikallislehtien palstoillakin.


Tässä SDP:n kannanottoTässä Vasemmistoliiton ja Vihreiden kannanotto


Tässä on kirjoitukseni


Tässä juttu valtuustokäsittelystä.


Asioiden taustaa ja seurauksia


Tapaus Puoskari ja Soukka - härskiä valtapeliä ja koston politiikkaa?

http://www.erkkiaho.com/blogarchive/430.htm


PE 27.12.2019 Unelmia ja haihattelua

http://kalajokinen.blogspot.com/2019/12/pe-27122019-unelmia-ja-haihattelua.html


Vanha koira ei opi istumaan uudella tavalla”

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2013/01/vanha-koira-ei-opi-istumaan-uudella.html


Hiekkasärkät 100 vuotta

http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2012/10/hiekkasarkat-100-vuotta.html


Kultainen ansiomerkki

http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2018/02/kultainen-ansiomerkki.html


Vaiettu valtuustoaloite

http://kalajoki-ploki.blogspot.com/2016/06/vaiettu-valtuustoaloite.html


Mitä kuuluu Sun Areenalle?

http://kalajoki-ploki.blogspot.com/2014/03/mita-kuuluu-sun-arenalle.html


Huutamista, haukkumista, painostusta ja kiroilua – Kalajoen kaupunginjohtajan sanotaan johtaneen kovalla kädellä jo pitkään, ja nyt kaupunkia koettelee kriisi

https://yle.fi/uutiset/3-10451950


Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin luottamuspulaa ratkotaan ulkopuolisella avulla

https://yle.fi/uutiset/3-10494021
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti