lauantai 21. heinäkuuta 2018

LA 21.07.2018

Kristiina Mäkelä onnistui 3-loikassa erinomaisesti ja voitti Suomen mestaruuden ja on nyt yksi Euroopan parhaimmista.

Päiväni

Tänään oli hellepäivä. Lämpötila + 27 C. Kävin aamulla kastelemassa tyttöni kukkapenkit. Sitten kävin leipäjonossa. Tein täydnnyksen valitukseeni Rovaniemen hovioikeudelle. Muuten päivä on mennyt sadetta odotellessa. Yöstä tulee trooppinen yö, koska on lämmintä ja kosteaa. Seurasin Kalevan kisoja televisiosta.

Blogini ja videoni

Mielipiteet

Jukka Aniaksen kolumni: Suuri Maanantai

Alueuutiset

Hanu Tiluksen kuvat eilisestä jalkapallo-ottelusta

K-Pallo murskasi Innon!
Kalajoen Pallo nappasi kauden toisen voittonsa murskaamalla Pietarsaaren Innon peräti lukemin 10-1 (6-1).
Helteessä pelattuun otteluun K-Pallo sai jälleen reilusti vaihtomiehiä ja pääsi pyörittämään vaihtorulettiaan armotta ja vaikka Intokin oli muutaman vaihtopelaajan saanut otteluun mukaan, niin ei vierasjoukkueella ollut juurikaan mahdollisuuksia pysyä K-Pallon vauhdissa.
Heti ottelun alussa kävi selväksi, kumpi joukkueista on kuskin paikalla, K-Pallon luodessa maalipaikkoja liukuhihnalta. Joukkueen maalinteon aloitti Ville Mustonen, joka pääsi lähietäisyydeltä siirtämään pallon verkkoon. Vain hetkeä myöhemmin pääsi Akseli "Koutsi" Koutonen lataamaan pallon tarkasti tolpan kautta maaliin. Maali oli Koutosen ensimmäinen edustuksessa. Vain tovi tästä ja K-Pallon kapteeni Marko Mankinen antoi myös näytteen omasta laukauksesta laukomalla pallon voimalla takakulmaan ja iski lukemat jo 3-0:aan. Tämän jälkeen maalinteossa onnistui ensimmäistä kertaa edustuksessa Alex "Sanchez" Heikkilä, joka pääsi siirtämään pallon etutolpalta tyhjiin. Tämän jälkeen edustuksen paidassa debytoinut Teemu Kyösti karvasi pallon pois Innon maalivahdilta ja siirsi pelivälineen helposti tyhjiin.
Into onnistui ainoan kerran maalinteossa 35. minuutilla, kun pallo pomppasi onnekkaasti Innon pelaajan polvesta takakulmaan, ohi Antti Poletin. Vielä ennen taukoa Ville Mustonen onnistui jälleen maalinteossa ja näin tauolle mentiin K-Pallon hurjassa 6-1 johdossa.
Toisen puoliajan alussa Into sai hieman paremmin pelistä kiinni, mutta K-Pallo jatkoi edelleen kuskin paikalla. Jori Nikupaavo karkasi 53. minuutilla läpiajoon, Innon maalivahti kampitti tämän, mutta irtopallolla oli Teemu Kyösti, joka siirsi pallon tyhjiin. Vain hetki tästä ja Teemu Kyösti tarkka keskitys löysi Juho "Jänes" Isokäännän, joka laukoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon. 75. minuutilla K-Pallo pelasi hienon syöttösommitelman päätteksi Teemu Kyöstin nokikkain Innon maalivahdin kanssa ja tämä laukoi lukemat 9-1:een ja kruunasi samalla debyyttinsä hattutemppuun. Vielä ennen päätöstä pääsi Juho Isokääntä laukomaan pallon vielä kertaalleen vierasjoukkueen maaliin ja näin pisteet jäivät Kalajoelle sangen murskaavan esityksen päätteeksi lukemin 10-1.
Ottelusta on helppo löytää monta onnistujaa K-Pallon riveistä, mutta etenkin keskikentällä esimerkillisesti raatanut kapteeni Marko Mankinen, nöyrät 3+2 debyyttitehot iskenyt Teemu Kyösti ja kärjessä viilettäneet Juho Isokääntä ja Ville Mustonen vakuuttivat otteillaan. K-Pallon juoksuvoima oli myrkkyä vastustajalle ja vaikka parilla Innon pelaajalla ei meinannut huumori riittää rökäletappion käsittelemiseen pahimmilta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin.
Seuraavaksi K-Pallo kohtaa tiistaina kotonaan HBK:n (Kruunupyy). Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi HBK:n 2-1 voittoon, joten K-Pallo lähtee hakemaan ottelusta revanssia.

Keskipohjalaisjuoksijoilla upea ilta Jyväskylässä – kolme mitalia Kalevan kisoista

Jokilaaksojen alueella kiireinen yö poliisilla – jopa 70 eri tehtävää

Moottoripyörää ajava pariskunta törmäsi Nivalassa metsäkauriiseen

Kaustisella moottoripyörän ja traktorin välinen liikenneonnettomuus – moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti

Päihtynyt nuori mies ammuskeli ilma-aseella autoja Ylivieskassa

Kotimaan uutiset

Maastopaloja sammutetaan niin Raja-Joosepissa kuin Sallassakin – "tämä tulija ei ole viisumeita anonut"

Ulkomaan uutiset

Kansa vaatii puhdasta vettä ja työpaikkoja – mielenosoitukset levinneet ympäri Irakia

YK varoittaa sodasta: Gazassa ammutaan rajusti kummankin puolen rajaa

Hamas: Gazaan julistettu tulitauko – ainakin 149 palestiinalaista kuollut maaliskuun lopun jälkeen

Yhdysvallat lähettää Ukrainaan 200 miljoonaa dollaria puolustustukea – rahat menevät muun muassa harjoitteluun ja varusteisiin

Talousuutiset

Fortum paransi tulostaan – sai Uniper-ostoon liittyvät järjestelyt päätökseen

Onko halpuutuksen aika ohi? Ruuan hinta nyt nopeassa nousussa – Katso kymmenen eniten kallistunutta elintarviketta

Urheilu-uutiset

Valta vaihtui miesten kuulassa – tässä Kalevan kisojen toisen päivän mestarit

Vaikeuksien jälkeen loistotulos! Murto katkaisi Nikkasen mestaruusputken uudella ulkoratojen ennätyksellään