Kävin tänään pyöräilemässä ja kävin myös Tapiolandin maauimalassa, jossa tänään oli niin paljon väkeä, että uin vain 500 meriä. Tein tänä iltana tehtävän, jonka lupasin tehdä 24.7.2018 mennessä. Tänä päivänä isänä jouduin tekemään äärettömän raskaan päätöksen.

Kansanedustajat lampaina

Puolustusyhteistyötä hyvässä yhteisymmärryksessä

Alueuutiset

IK Myran II - K-Pallo 2-1 (0-1)
K-Pallon edustuksen vierasreissu Alaveteliin päättyi katkeraan viime hetken tappioon. Kuumassa säässä pelattu ottelu sujui ensimmäisen jakson osalta vierailija K-Pallon hallinnassa, mutta toisella jaksolla kotijoukkue otti ohjat käsiinsä ja käänsi lopulta ottelun edukseen.
Ensimmäisen jakson alussa IK Myran sai heti kulmapotkun, josta seuranneesta puskusta se oli lähellä päästä karkaamaan aikaiseen johtoon. Pusku suuntautui kuitenkin K-Pallon onneksi hieman ohi maalin. Tämän jälkeen K-Pallo alkoi vähitellen painamaan peliä enemmän kotijoukkueen maalille päin. Ottelun 16. peliminuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Viljami Tanhuala antoi oikealta laidalta keskityksen maalille ja etutolpan tuntumasta Juho Isokääntä pääsi puskemaan pallon yli IK Myranin maalivahdin ja vierailijat johtoon.
Myöhemmin K-Pallo oli vielä lähellä tehdä toisen maalinsa kulmapotkusta, kun Tomi Gronoffin pusku kävi maalin poikkipuussa, josta se jäi pyörimään maaliviivalle. Kuin ihmeen kaupalla, pelivälinettä ei saatu sohittua maaliin, vaan IK Myran säästyi toiselta takaiskulta. Tauolle mentiin siis K-Pallon 0-1 johtolukemissa.
Toisen jakson K-Pallo aloitti luvalla sanoen löysästi ja päästi kotijoukkueen liian helpolla niskan päälle pelissä. Kovaa pelannut IK Myran voitti lähes kaikki kaksinkamppailut ja peli pyöri pitkät jaksot lähinnä K-Pallon kenttäpäädyssä. Painostuksen seurauksena kotijoukkue tasoitti ottelun 58. minuutilla, kun laidalta tullut keskitys löysi aivan liian vapaana maalin edustalla olleen Nicholas Enrothin, joka puski pallon varmasti verkkoon.
Jakson edetessä myös K-Pallo alkoi pikkuhiljaa saamaan juonesta kiinni ja pääsi paremmin peliin mukaan. IK Myran oli siitäkin huolimatta lähempänä mennä johtoon, kun sen pelaaja pääsi jo nostamaan pallon yli maalivahti Saku Uunilan ja kohti tyhjää maalia. Pallo pomppasi kuitenkin kentän kautta ylärimaan ja siitä yli maalin. Toisessa tilanteessa puolustuksen ja maalivahdin kommunikaatiovirheestä korijoukkueen pelaaja pääsi laukomaan pallon kohti tyhjää maalia, mutta veto suuntautui K-Pallon onneksi sivuverkkoon.
Ottelun loppupuolella K-Pallolta muun muassa Marko Mankisella ja Viljami Tanhualalla oli paikat siirtää vierailijat johtoon, mutta vedot painuivat hieman ohi kotijoukkueen maalin. Loppuhetkillä IK Myranille vihellettiin kyseenalainen rangaistuspotku. Maalivahti Saku Uunila kuitenkin nappasi hienosti pilkun kiinni ja piti K-Pallon mahdollisuudet vielä elossa. Tästä ei kulunut aikaakaan, kun ottelun lisäajalla IK Myran sai rajaheiton, joka lingottiin pitkänä K-Pallon maalille. Epäonnistunut purku suuntautui suoraan kotijoukkueen Sebastian Åströmin jalkaan, joka pääsi sijoittamaan pallon maaliin ja loppulukemiksi 2-1.
IK Myranin kova peli oli ottelussa myrkkyä K-Pallon junioripitoiselle joukkueelle. Tämä korostui etenkin toisella jaksolla, kun tilanteisiin alettiin menemään vähän ujostellen ja kaksinkamppailuja hävittiin liikaa. Ottelun tuomarin linja oli myös erittäin salliva ja vaikka muutamia rumia taklauksiakin nähtiin, niin ainuttakaan korttia ottelussa ei nostettu.
Edustusjoukkueen ottelut jatkuvat seuraavan kerran perjantaina 20.7. klo 18.30 Merenojan urheilukentällä. Tuolloin vastaan asettuu sarjan peränpitäjä Pietarsaaren Into.

Kansanmusiikkijuhlat juhlistavat myös 150-vuotiasta Kaustisen kuntaa

Kaustisen festivaalit käyntiin juhlakulkueella – katso video

Pelti rytisi Kalajoen Käännänkylässä

Kotimaan uutiset

Soten kohtalo vaakalaudalla: Harkimo vahvistaa äänestävänsä vastaan, Väyrynen syyttää ”koko homman sössimisestä”

Ulkomaan uutiset

"Ihme vai tiedettä?" Kaikki kolmetoista pelastettu luolasta – Yle seuraa Thaimaan pelastusoperaatiota hetki hetkeltä

Myös Britannian ulkoministeri Boris Johnson eroaa - EU:n Tusk leikittelee ajatuksella brexitin pe­ruun­tu­mi­ses­ta

Britannian uudeksi ulkoministeriksi Jeremy Hunt

Siirtolaisperheiden yhdistäminen USA:ssa sujunut hitaasti – alle 5-vuotiaiden lasten tilanne huolettaa eniten

Mepit tienanneet jopa 41 miljoonaa euroa sivutoimista - ”Kenen etuja nämä parlamentin jäsenet todella edustavat?”

Talousuutiset

Nissan myönsi väärennykset - tietoja autojen pa­ko­kaa­su­pääs­töis­tä on muuteltu

Hurstin leipäjono pelastui, mutta ei vain Metallican ansiosta: Ihmiset lahjoittaneet jo ennätykselliset 200 000 euroa

Suomen maatiloilla muhii 20 miljoonan tonnin lanta-aarre – Valio haluaa kerätä tiloilta maidon lisäksi myös lehmien jätökset

Pörssiyhtiöiden tulosvauhti kiihtyy ennätystasolle metsäteollisuuden ja sellun kirittämänä – tullit, pakotteet ja kauppasota mörkönä

Urheilu-uutiset

Kontinen ja Watson jatkoon Wimbledonin se­ka­ne­lin­pe­lis­sä

Kärkiporukan kaatumiset kääntyivät eduksi – Lepistö kiri kolmanneksi: "Päätin, että palkintopalli on tänään minimi"

MM-kisojen rankkarikisassa karmeasti epäonnistunut venäläispelaaja joutui viharyöpyn kohteeksi – ”Älkää tappako häntä”

Mykistävä kuva: Helsingin tuomiokirkon portailla tehtiin todennäköisesti maailmanennätys!

Purola ja Illukka välieriin, Kinnunen ja Ahola finaaliin – suomalaisnuoret aloittivat mainiosti MM-kotikisoissa