maanantai 17. heinäkuuta 2023

TI 18.07.2023 RKP:n menneisyys ja nykyisyys – vaikea hallituskumppani

 

                                                   Axel Olof (A. O.Freudenthal

Eduskuntauudistuksen yhteydessä vuonna 1906 Suomen porvarilliset puolueet loivat itselleen kenttäorganisaatiot. Tällöin ruotsalaisen puolueen seuraajaksi tuli Ruotsalainen kansanpuolue (RKP). Se pitää nykyään Freudenthalia ”puolueen perustamiseen johtaneen kansallisen yhtenäisyysliikkeen isänä”. Tätä osoittaa myös se, että hänen elämäntyönsä kunnioittamiseksi puolue jakoi vuodesta 1936 lähtien vuosittain pidettävien puoluepäiviensä yhteydessä Freudenthal-mitaleja. Mitalin saajan tuli olla ansioitunut ruotsin kielen aseman edistämisessä erityisesti Suomessa. Mitalia jaettiin pronssisena, hopeisena ja kultaisena. Elisabeth Rehn on ainoa kultaisella mitalilla palkittu.


Axel Olof (A. O.) Freudenthal ['fröidentaːl (12. joulukuuta 1836 Siuntio 2. kesäkuuta 1911 Helsinki) oli suomenruotsalainen kielentutkija ja 1800-luvun svekomaanien johtohahmoja ja sitä kautta merkittävimpiä suomenruotsalaisen kansallistunteen herättäjiä. Hän oli Helsingin yliopiston muinaispohjoismaisen kielen ja antikviteettien dosentti vuodesta 1866 alkaen sekä ruotsin kielen ja kirjallisuuden ylimääräinen professori vuosina 1878–1904. Freudenthal edisti merkittävästi Suomen ja Viron ruotsalaismurteiden tutkimusta. Freudenthal harrasti rotuoppeja ja uskoi suomalaisten alempiarvoisuuteen .

Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti siltä suojautumiseksi aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia, vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja. Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu oli yhdistetty. Näiden pohjalta hän väitti ruotsinkielisten olevan rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa.

Axel Olof Freudenthal

https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

Nils Meinanderia kertoi 11.3.1984 Helsingin Sanomissa näin: "Kyllä me ruotsinkieliset siihen aikaan pidimme suomalaisia alempana rotuna... ja avioituminen suomenkielisen kanssa oli munaus. Omaa paremmuuttamme perustelimme rotuopein."

Näin toimii RKP edelleen. Se pitää esim. perussuomalaisia ”alempaan kastiin” kuuluvana. Yhteistyö on mahdotonta perussuomalaisten kanssa "rotuopin" takia. On jotenkin surkuhupaista, että Rkp toimii hallituksessa rasisti-poliisina. Puolue, jolla on kaikkein synkin historia rasismin maahantuojana Suomeen. Ruotsalaisen puolueen perustajaisä Axel Olof Freudenthal piti suomalaisia alempiarvoisina ja ruotsinkielisiä rodullisesti ylivertaisina suomenkielisiin nähden.

Henriksson: Rkp ei lähde hallitukseen, joka tekee ”perussuomalaista politiikkaa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009435064.html

Ministeri Anna-Maja Henriksson 

Henrikssonista tuli Suomen pitkäaikaisin oikeusministeri 4. kesäkuuta 2023, jolloin hän ohitti oikeusministerinä 2 898 vuorokautta vuosina 1979–1987 toimineen Christoffer Taxellin (RKP). 20. kesäkuuta 2023 Henriksson nimitettiin Suomen opetusministeriksi.

Olen lähettänyt ministeri Anna-Maja Henrikssonille useita kymmeniä ellei satoja sähköpostiviestejä ja pyytänyt hänen apuaan Suomen palauttamisessa oikeusvaltioksi. Hän ei ole vastannut yhteenkään sähköpostiviestiini. Lisäksi hän kieltäytyi keskustelemasta kanssani Kalajoella, kun hän oli kunniavieraana isoisänsä V.H.Kiviojan puiston vihkimistilaisuudessa. Nähtävästi kuuluin alempaan rotuun.

RKP hyväksyy valtiopetoksen ja yrittäjien murhat. Minun on syytä epäillä ministeri Anna-Maja Henrikssonia kidutuksesta ja rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Katso

TO 13.07.2023 Taidenäyttelyni kertoo totuuden Suomen historiasta vuodesta 1373 aina nykypäivään asti

http://kalajokinen.blogspot.com/2023/07/to-13072023-taidenayttelyni-kertoo.html


RKP:n Eva Biaudet oli mukana siinä ministeriryhmässä, joka päätöksellä Aktiv-Hansa-kauppa päätettiin.

Aktiv Hansa-kauppa

Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 ministeri Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamalla kauppakirjalla Arsenal omaisuudenhoitoyhtiöiden 12,2 miljardin markan saatavat 5 %:lla todellisesta arvosta eli 600 miljoonalla markalla. Ongelmaluottoja oli n. 60 000 kappaletta.

Nyt näitä saatavia ulkomainen perintäyhtiö perii täydestä arvosta korkealla korolla suomalaisilta kansalaisen kuolemaan saakka ja eduskunnan päätöksellä vielä senkin jälkeen eli kuolinpesältä.
Erikoista kauppakirjassa on se, että ministeri myi nämä ongelmaluotot vaikka Arsenal Oy:llä oli oma toimiva johto. Kauppasopimukseen sisältyy vielä ns. korvausklausuuli, jonka mukaan jos sopimus puretaan niin koko kauppasumma laukeaa maksettavaksi. Tämä korvausklausuuli on perustuslain vastainen.

Velallisille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta selvitä veloistaan tuolla 5 %:n summalla. Helsingin Sanomien 1.4.2000 uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu ja siis perintäkelvottomia. Perintäkelvottoman velan luovuttamisesta perittäväksi on säädetty rikoslain 35 luvun 1-3 %:ssä (petos). Jo maksettujen lainojen perimisestä on raportoitu Arsenalin tarkastusvaliokunnan kertomuksessa v. 2000. Siinä todetaan, että n. 1000 tarkastetusta reklamaatiosta n. 100 todettiin aiheellisiksi. Lainaa ei ollut olemassa. Lisäksi noihin myytyihin saataviin liittyi valtava määrä yrittäjien velkoja, mikä merkitsee sitä, että nuo yrittäjät ovat lopun elämäänsä velkahirressä ja Suomessa on yrittäjäpula.

Näin Suvi-Anne Siimes vastasi:

Suvi-Anne Siimeksen vastaus turkulaisen Kalevi Kannuksen kyselyyn:

"Arsenalin saatavakannan myyntiä on käsitelty esityksestäni hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa kahteen kertaan syksyllä 1999 eli 29.11 1999 ja 8.12.1999. Käsittelyn pohjana oli saatavien myynnistä järjestetyn tarjouskilpailun tulokset, ja 8.12 kokouksessa valiokunta puolsi saatavakannan myyntiä Cargill Inc + Aktiv Hansalle, jonka kanssa kauppa toteutui ja kauppakirja allekirjoitettiin 31.3.2000. Saatavakannan myynti perustui jo edellisen hallituksen aikana tehtyyn päätökseen ajaa omaisuudenhoitoyhtiön toiminta alas."

Mainitun valiokunnan kokouksessa 29.11. mukana olivat Paavo Lipponen, Olli-Pekka Heinonen, Suvi-Anne Siimes ja Eva Biaudet. Kokouksessa 8.12.: Sauli Niinistö, Olli-Pekka Heinonen, Sinikka Mönkäre, Kalevi Hemilä, Suvi-Anne Siimes ja Erkki Tuomioja.

ARSENAL-kauppa ja sen tuhoisat seuraukset - Liisa Mariapori

https://www.youtube.com/watch?v=yIzuxVsuEzI&t=28s

Esimerkkiyritys asiassa

Sinivalkoinen kavallus

https://www.youtube.com/watch?v=HKsn6Zvwhbk&t=161s




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti