maanantai 24. heinäkuuta 2023

MA 24.07.2023 Heinäkuu 2023

 






Axel Olof (A. O.) Freudenthal ['fröidentaːl (12. joulukuuta 1836 Siuntio 2. kesäkuuta 1911 Helsinki) oli suomenruotsalainen kielentutkija ja 1800-luvun svekomaanien johtohahmoja ja sitä kautta merkittävimpiä suomenruotsalaisen kansallistunteen herättäjiä. Hän oli Helsingin yliopiston muinaispohjoismaisen kielen ja antikviteettien dosentti vuodesta 1866 alkaen sekä ruotsin kielen ja kirjallisuuden ylimääräinen professori vuosina 1878–1904. Freudenthal edisti merkittävästi Suomen ja Viron ruotsalaismurteiden tutkimusta. Freudenthal harrasti rotuoppeja ja uskoi suomalaisten alempiarvoisuuteen.

Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti siltä suojautumiseksi aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia, vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja. Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu oli yhdistetty. Näiden pohjalta hän väitti ruotsinkielisten olevan rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa.

Axel Olof Freudenthal

https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

Nils Meinanderia kertoi 11.3.1984 Helsingin Sanomissa näin: "Kyllä me ruotsinkieliset siihen aikaan pidimme suomalaisia alempana rotuna... ja avioituminen suomenkielisen kanssa oli munaus. Omaa paremmuuttamme perustelimme rotuopein."

Eu-meppi Nils Torvalds (rkp) oli SKP:n keskuskomitean jäsen ja teki Moskovassa "taloustieteen" lopputyönsä. Kun häneltä kysyttiin, että tulisiko Suomessa TELOITUKSIA vallankumouksen tapahtuessa, niin Torvalds vastasi KYLLÄ.

Miksi ei kohua? No siksi, että Torvalds ei ole persu.


Sanna Marin ei näe Sdp:tä ja perussuomalaisia samassa hallituksessa. Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi IS:n vaalitentissä, että se ei ole valmis samaan hallitukseen Riikka Purran johtaman perussuomalaisten kanssa.

Ohisalo: ”Vihreät ei mahdu samaan hallitukseen perus­suomalaisten kanssa”

SDP, vasemmistoliitto ja vihreät eivät suostu PS:n kanssa hallitukseen.

Kolme puoluetta ilmoitti, että ne eivät suostu hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Li Andersson (vas), Sanna Marin (sd) ja Maria Ohisalo (vihr) ovat ilmoittaneet, että SDP, vasemmistoliitto ja vihreät eivät ole valmiita hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti