lauantai 22. heinäkuuta 2023

SU 23.07.2023 Suomi takaisin oikeusvaltioksi

 


Sisäministeri Mari Rantanen vastaa sisäministeriön toiminnasta. Sisäministeriön päämääränä on, että Suomi on maailman turvallisin maa nyt ja tulevaisuudessa.

Tavoitteena on, että ihmiset, omaisuus ja ympäristö ovat turvassa, ja että kaikki ihmiset voisivat kokea arjen turvalliseksi ilman rikollisuutta, onnettomuuksia tai muita häiriöitä. Sitä varten viranomaisten on kyettävä ennalta ehkäisemään mahdollisimman monta rikosta ja onnettomuutta. Hätätilanteisiin on pystyttävä osoittamaan apua nopeasti ja tehokkaasti.

Sisäministeriö valmistelee valtion talousarvioon sisäisen turvallisuuden määrärahoja koskevat esitykset. Sisäministeriössä on tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä hallinnonalan viranomaisten laillisuusvalvontaa hoitavia virkamiehiä. Lisäksi sisäministeriö käsittelee Suomen lippua ja vaakunaa koskevat asiat.



Oikeusministeri Leena Meri vastaa oikeusministeriön toiminnasta. Suomalainen demokratia nojaa oikeusvaltioon. Oikeusvaltio ja perusoikeuksien kunnioittaminen ovat Suomen valtiosäännössä vahvistettuja periaatteita, joihin Suomi on sitoutunut myös EU:n jäsenenä sekä osana kansainvälisiä velvoitteitaan.

Oikeusvaltio tarkoittaa sitä, että kaikki julkinen valta toimii lainsäädännön asettamissa rajoissa, kunnioittaa demokratiaa ja perusoikeuksia sekä on riippumattomien ja puolueettomien tuomioistuinten valvonnassa. Suomalaisessa oikeusvaltiossa lakien valmistelu, säätäminen ja täytäntöönpano ovat oikeudenmukaisia, avoimen ja hyvän hallinnon mukaisia sekä tehokkaita.

Oikeusvaltiossa jokainen pääsee julkisiin palveluihin, korruptiota ja vallanväärinkäytöksiä estetään ja ihmiset luottavat viranomaistoimintaan. Oikeusvaltioon kuuluu oikeuksien rinnalla myös yksilöiden velvollisuudet toisiaan sekä yhteiskuntaa kohtaan.

Oikeusvaltiotyö on työtä, jolla edistetään oikeusvaltioperiaatteen toteutumista sekä kotimaassa että EU- ja kansainvälisenä yhteistyönä. Oikeusvaltioperiaatteen edistäminen on tärkeässä osassa hallitusohjelmassa ja oikeusministeriön strategiassa. Oikeusministeriö huolehtii oikeusvaltion toimivuudesta. Ministeriö valmistelee myös säännökset, joilla pyritään varmistamaan oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja hyvän hallinnon toteutuminen. Ministeriössä valmistellaan myös ulosottoa, konkurssia ja velkajärjestelyä koskevat lait.

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.


TO 13.07.2023 Taidenäyttelyni kertoo totuuden Suomen historiasta vuodesta 1373 aina nykypäivään asti ( kertoo totuuden Suomen valtion rikollisesta toiminnasta ja todistaa asian).

http://kalajokinen.blogspot.com/2023/07/to-13072023-taidenayttelyni-kertoo.html

Pyydän ministereitä toimimaan Suomen lain ja ministerivalan mukaisesti ilman aiheetonta viivytystä. Sisäministeri Mari Rantanen ei ole nyt lomalla. Oikeusministeri Leena Meri on lomalla 17.7. - 6.8. Vaadin Suomen palauttamista takaisin oikeusvaltioksi ja vaadin Suomen valtiota korvaamaan minulle aiheuttamansa valtavat taloudelliset tappiot ja hirvittävät henkiset kärsimykset ilman aiheetonta viivytystä.


Kalajoki 23.07.2023

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com


Jakelu: sisäministeri Mari Rantanen, sisäministeriö ja oikeusministeriö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti