maanantai 1. lokakuuta 2018

MA 01.10.2018


Kalajoki on tunnettu Hiekkasärkeistään ja kaupunkistrategian mukaan turvallisista ja terveellisistä kouluistaan. Kalajoella on totuttu toimimaan järkevästi ja siksi olen valmis sovittelemaan Kalajoen päättäjien ja kaupunginjohdon erimileisyydet ja korjaamaan luottamuspulaksi väitetyn tilanteen.
Juha Sipilän hallitus vastaa siitä, että maassa virkamiesten on noudatettava lakeja. Kari Uoti on haastanut Sipilän hallituksen valtionvarainministerin Petteri Orpon oikeuteen kidutuksesta ja Erkki Aho on lähettänyt valtiokonotorille, päministerille ja korkeimmalle oikeudelle laskun kidutuksesta.

Kalajoki

Kalajoella keskustellaan Kalajoen kaupunginjohtajan erottamisaloitteesta. Keskustelu asiasta on keskustelua asian vierestä kuten yleisönosastokirjoitukset osoittavat.

Mielipide: Kylmää kyytiä Kalajoelle

Halmeenpää kolumnissaan: Hyvät tavat - luottamuksen peruskivi

Mielipide: Ettei kenenkään tarvitsisi esiintyä nimettömänä

Kalajoella valtuuston kokoonpano muuttui ratkaisevasti, kun valtuustoon valittiin 14 uutta valtuutettua. Erottamisaloitteen tehneet valtuutetut eivät ole koultukseltaan valtuuston heikoimmin koulutettuja vaan päinvastoin. Heiltä kuitenkin puuttuu poliittinen kokemus. Kalajoen nykyinen kaupunginjohtaja on toiminut Kalajoella kaupunginjohtajana jo lähes 18 vuotta. Minä olen toiminut Kalajoen kaupunginvaltuutettuna puolet pidemmän ajan. En kaksikertaa pitempää aikaa. Mielestäni Kalajoen kaupunginjohtaja on urautunut ja toimii omavaltaisesti, koska Kalajoen suurimmalla puolueella eli Keskustalla ei ole poliittista johtajaa eikä kaupunginjohtajalle sellaista selkänojaa, johon voi nojata ja luottaa. Kaupunginjohtaja on yksin virkamiestensä kanssa. Kaupunginjohtaja on saanut paljon hyvää aikaan. Siksi mielestäni on väärin pyrkiä erottamaan kaupunginjohtaja, mutta on aivan oikein, että toimintatapoja tarkistetaan. Nyt on tehtävä perusteellinen ulkopuolinen selvitys asioista ja sovittava menettelytavat. Neuvottelemalla asiat saadaan varmasti järjestymään ja siksi olen valmis vetämään nuo sovintoneuvottelut ja pelastamaan Kalajoen katastorfilta. On ajateltava myös kaupunginjohtajaa. Hänkin on ihminen. Hänellä on erittäin pitkä ja vahva kokemus Kalajoen johtamisesta. On vaikea löytää korvaajaa hänelle. Siksi on helpompi ja veronmaksajien edun mukaisempi ratkaisua sopia asiat neuvottelemalla.

Mönkijä suistui vauhdilla tieltä ja törmäsi ojarumpuun Kalajoella – kyydistä lentäneelle kuljettajalle vakavat vammat

Maahanmuuttajien määrä kasvaa Kalajoen kouluissa

JHT - FPS 29.09.2018 maalikooste

Alueuutiset

Stuk: Fennovoiman tur­val­li­suus­kult­tuu­ris­sa ei muutoksia — "Yhtiö perustelee päätöksiä vasta jälkikäteen"

Kotimaan uutiset

Sipilän hallitus: Olemme tehneet ”keskeisiä” muutoksia esitykseen irtisanomisen helpottamiseksi
Erkin kommentti: Täysin tarpeeton laki. Nykyinen lainsääntö mahdollistaa lomautukset ja irtisanomiset. Hallituksella on suuri vastuu asiassa. Yhteiskunnalliset vahingot ovat valtavan suuret hallituksen jääräpäisen ja vastuuttoman toiminnan johdosta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan hallitus ei vedä pois lakiesitystä irtisanomisten helpottamisesta – "Ei ole sellaisesta keskusteltu"

Laatusen näkökulma: Irtisanomissuoja umpikujassa - isot vahingot uhkaavat

Kela leikkaa yhä useamman toimeentulotukea, eikä se naurata leipäjonon asiakkaita – "Jos se tästä vielä pienenee, on kuin mentäisiin sisällissota-aikaan"

Luopumisen tuskaa maitotiloilla: "Ikävä tulee kaikkea"

Kokoomuslainen lataa: Ministeriö ”valehtelee härskisti” alkoholilaista EU:lle

Laura Huhtasaari suuttui alaikäisten oppilaiden julisteesta: julkaisi kuvan somessa ilman lupaa - koululle tulvii vihaista palautetta

Valvontakamera paljasti epäillyt – poliisi otti kiinni yhden henkilön epäiltynä Mukkulan ostoskeskuksen tulipalon sytyttämisestä

Valtio kiduttajana

Tunnettu juristi nosti kanteen valtiota vastaan - syyttää Orpoa kidutuksesta

Lasku korkeimmalle oikeudelle, valtionkonttorille sekä pääministerille

Ulkomaan uutiset

Uhreja kaivetaan ranta­kaupungin raunioista, tuhansien pelätään kuolleen, eikä laajoille alueille ole saatu edes yhteyttä – Tämä Indonesian katastrofista tiedetään nyt

Sekava tilanne Indonesian saarella tsunamin ja järistysten jälkeen – videot näyttävät tuhojen mittasuhteet

Presidentti Niinistön haastattelua hehkutettiin Venäjällä – vastapainona suomalaisten menneitä syntejä kuvataan aina vain synkemmin sävyin

Talous

Neljä kuvaa kertoo, miksi Italian talousongelmat ovat Suomen ja koko euroalueen ongelmia

Hallitus ja SDP haluavat tappelua - Suomen kustannuksella

Metsä Group ja Itochu perustavat tekstiilikuituyrityksen Äänekoskelle

Urheilu

PS Kemin kolme kautta kestänyt Veikkausliiga-taru päättyi putoamiseen – TPS ja SJK voittoihin sunnuntaina

Puola voitti jälleen lentopallon maailmanmestaruuden! Brasilia kaatui komealla tavalla

Mira Potkosen lähes kahden vuoden voittoputki päättyi: "Tappiot opettavat"

Loppukevennys

Tätä muraalia on kyynikonkin vaikea vihata – 80-vuotiaat espoolaiset Esko ja Ritva Ketola suutelevat talon seinässä Karakalliossa

OHHOH, KOHUKANSANEDUSTAJA JANI TOIVOLA ASUU NELJÄN MIEHEN KIMPPAKÄMPÄSSÄ – SEISKA LÖYSI KOMMUUNIKODIN!

Näkökulma: Vihreiden kansanedustaja Emma Kari, miksi te valehtelette?

Alakerran äänekkääseen lemmiskelyyn kyllästynyt naapuri jätti ilmoitustaululle heippalapun: ”Jos viitsisitte vaihtaa lusikkaan...”

Trump kuvaili suhdettaan Pohjois-Korean diktaattoriin Kim Jong-uniin: "Me rakastuimme"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti